Gå til innhold
 • Bli medlem

Tåkefyrsten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  96
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tåkefyrsten

Nylige profilbesøk

759 profilvisninger
 1. Finnmark, plassen hvor allemannsretten føles mest som allemannsretten syns jeg. Åpent og langstrakt. God variasjon for både sommer og vinteraktiviteter.
 2. Hvilke såler er det? Men til ts så er min erfaring at de stivere "turskoene" er relativt glatt på stein uansett (inkludert skarven). Ville heller gått for noen litt stivere terrengløpesko med en god såle for stein om de var tilgjengelige ettersom du har såpass lett sekk.
 3. Jeg har instinct og den lukter kun på strøm. Jeg får etter 1 år rundt 12 timer gps, har ikke prøvd ultratrac ennå men om du er i tvil så burde hvilket som helst batteri ha nok til å lade den opp flere ganger. Går ganske kjapt og.
 4. Jeg har gått tidlig i juni for 2 år siden vell og merke, da var det ikke dyp snø før den siste kilometeren. Ellers var det bart og fint. Noen få snøpartier som var ett deilig avbrekk til stenene. (fint å ake på rompa på vei ned) Jeg regner med barna er vante, for jeg syntes det var en lang oppoverbakke og enda lengre nedoverbakke 😁
 5. Du kan ikke tilfeldigvis bruke topplokket på sekken som rumpetaske da? Er noen modeller hvor det er mulig
 6. Min favoritt er devold duo-active som jeg fikk kjøpt på outlet. Den har bred strikk og er ganske lang. Har devold breeze også men foretrekker førstnevnte. Mest pga strikken.
 7. Leste i går at gouda forsikring dekker opp til 5000 per pers ved tyveri fra telt, om jeg ikke tar helt feil. Dog dekket de kun mobil tlf opptil 3000..
 8. Tåkefyrsten

  Finnmark

  Etter min erfaring er det kun folksomt rundt måsevann og øvremåsevann. Du kan støte på folk ved de nærmeste vannene men det er ikke så ofte. Går du lengre enn en time så blir det fort folksomt.
 9. Supert, takker for svar. Da skal jeg titte litt på det lokale apoteket før jeg tar turen
 10. Har nå innsett at jeg har en del utstyr og klær som inneholder en del plastikk, noe DEET ikke er kjempe god venn med. Så jeg er på utkikk etter ett godt insektsmiddel med picardin som virkestoff. Er det vits å være bekymret for utstyret eller er det uforskyldt? Har tidligere brukt Mygga 50% DEET og myggmelk, hvor jeg heller mot 50%en på finnmarksvidda. Noen erfaringer, anbefalinger eller tips? Takk!
 11. Hvis du skal bruke lette sko, div. løpesko så vil jeg anbefale deg å trene opp både ankler og fotbladet over tid. Disse skoene er som regel mykere i sålen og foten vil få litt mer "bank". Samtidig er det greit å senke vekten på det du har på ryggen Fordelen er at selve skoene er svært lette, ofte godt grep og hvis du unngår lave sko med GTX så tørker de ofte veldig raskt, enkelte sko kan du gå tørre. Selv legger jeg grensen på trail runners til rundt 10-15kg (mtp komfort, relativt utrent). Jeg valgte også noen sko som har rock-plate så jeg ikke gir foten unødvendig mye bank når
 12. Framfor å kun lappe på "problemet" ville jeg også lagt litt fokus på å trene opp ankelen din. Støtte er fint når du trenger det, men det er absolutt bedre å ikke være "så" avhengig av det. Du kommer langt med en balansepute og noen minutter om dagen. Som andre nevner så er staver også ett godt alternativ.
 13. Jeg har nylig kjøpt disse og. Første inntrykket var veldig godt men enn så lenge får jeg gnagsår på hælen etter en drøy time. Håper at de går seg til
 14. Det kommer ann på hvilket utstyr og hva du har med deg, 16kg inkl sekk er absolutt ikke lettvekter men heller ikke supertungt. Ettersom du er rimelig fersk på telting så går jeg ut fra at du ikke har det dyreste og letteste utstyret. Selv ligger jeg på rundt 10-13kg inkl mat og litt vann for en helgetur. Om det er akseptabelt er kun opptil deg, ingen fasit her vil jeg påstå. Om du ikke vet det nå så har du funnet det ut på søndag. 😁 Noen liker og bære lett (Kun det som er nødvendig) mens andre liker og dra med seg alt av luksus greier, det er jo såklart helt greit det og. Ko
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.