Gå til innhold

Tåkefyrsten

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  83
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tåkefyrsten

Nylige profilbesøk

556 profilvisninger
 1. Det kommer ann på hvilket utstyr og hva du har med deg, 16kg inkl sekk er absolutt ikke lettvekter men heller ikke supertungt. Ettersom du er rimelig fersk på telting så går jeg ut fra at du ikke har det dyreste og letteste utstyret. Selv ligger jeg på rundt 10-13kg inkl mat og litt vann for en helgetur. Om det er akseptabelt er kun opptil deg, ingen fasit her vil jeg påstå. Om du ikke vet det nå så har du funnet det ut på søndag. 😁 Noen liker og bære lett (Kun det som er nødvendig) mens andre liker og dra med seg alt av luksus greier, det er jo såklart helt greit det og. Kos deg på tur!
 2. Uvisst antall meter mono i bunn, 120m 0.13 utpå. Ser dette greit ut eller burde jeg hatt litt mindre/mer sene?
 3. Jeg har ca en liten stanglengde, kun av grunn at jeg er lat og ikke gidder fikle med uni knuten så ofte dersom jeg må kutte av fortommen 😂
 4. Har nettopp flyttet til Fjaler, en liten plass 30-40 minutt fra Førde og er derfor på utkikk etter tips på fine områder for telting og evt fisking! Kan gjerne kjøre en time eller to, sikkert tre også for å komme til de virkelig fine stedene! Men sånn det ser ut nå på kartet i nærområdet er det tynne fjelltarmer mellom fjordene og bilvei på kryss og tvers. Takker så masse på forhånd!
 5. Er ikke så tålmodig av meg, endte opp med å bestille en Speedmaster BX Spinning 270ML sammen med en stradic Ci4+ 2500 og sufix 832 gore braid på 0.13. Har fått inntrykket av at jeg nok kommer bli fornøyd. Takker for alle innspill og tips! 🙂
 6. Da har jeg satt i hele dag og egentlig kommet fram til at jeg kanskje har lyst på en Speedmaster da angler i Oslo har de på tilbud. Spørsmålet som gjenstår er slukvekten, da jeg allerede har en 5-14grams 6 fot stang så lurte jeg på om ikke jeg burde gå for Speedmasteren med 3-14g og lett aksjon eller 7-21g og medium lett aksjon.. Det blir nok mest innlands/fjellfiske. Er det noen grunn til at 3-14g stanga koster 1000kr mer enn 7-21g stanga? Ser mange kommenterer at Beastmasteren tåler "mye juling", må man være veldig forsiktig med speedmasteren i forhold? Jeg er ikke voldelig med fiskestengene mine men det er greit at jeg ikke må ta på meg silkehanskene for å håndtere den under bruk. Kanskje beastmasteren hadde passet bedre.. Jeg er tross alt student enda.. leit å knekke tuppen på stanga.
 7. Så mye å velge mellom at jeg blir grå bak øra, er åpen for ferdig lagde pakker inkl stang og snelle da jeg er mest der at jeg kaster sluken ut i vannet og kan ikke så mye om selve fiskeutstyret enda. 👍 Skal innrømme jeg er litt skeptisk til teleskop, men så lenge stangen ikke er så lang at man får inn RiksTV midt opp på vidda så er jeg fornøyd. At den er litt lengre enn sekken når den er i sidelomma gjør ingenting, men ikke at den stikker en meter opp hvis du skjønner.
 8. Kjøpte i fjor ett 6 fots 3-15g Daiwa stangsett jeg fikk anbefalt på butikken for rundt 1000 lappen. Har fisket litt med det og er sånn tålelig fornøyd utifra hva jeg betalte men jeg er på jakt etter en ny og litt lengre stang. Gjerne 8-9 fot og som fungerer bedre til å kaste dupp f.eks. Fisker mest etter ørret, røye og annen innlands fisk. Men det er jo en jungel av stenger og sneller. Har lest mye godt om både shimano, fenwick og andre her på forumet men ikke nok til at jeg har blitt spesielt mye klokere. Også var det dette med snelle, burde jeg kjøpe en ny snelle som passer til den evt. nye stangen eller kan jeg problemfritt bruke den snella jeg allerede har? (https://www.7seasproshopthai.com/categories/daiwa-rx-2000-bi.html) Tenkte øke budsjettet litt denne gangen og håper på rundt 2000, kan muligens strekke meg litt lengre. Glemte å nevne at jo mer transportdyktig stangen er jo bedre. Gjerne 4/5 delt. Er det noen spesielle stenger/sneller sammen eller separat som er å anbefale? Takker på forhånd! Edit: Så denne var på tilbud https://www.skittfiske.no/fenwick/206554/fenwick-ironfeather-iii-4-delt-haspelstang, noen erfaringer?
 9. Ett tips er at du ikke trenger ha med deg flere ting som gjøre samme nytte, mange gram her og der ved å kvitte seg med div. Småting.
 10. Kan han ikke ligge på bakken på ett liggeunderlag av noe slag, bamse f.eks og så ha en dyne av slag i tillegg?
 11. Fikk meg en natt i telt i øvre Fossedalen i Fjaler, ca 5-6km og fin sti. Prøvde fiskelykken og fikk bare masse fiskepinner, er noen gamle bruk i nærheten og det lå noen båter der oppe. Ellers veldig fin tur og godt å få luftet både hodet og utstyret igjen
 12. Atom lt jakka har blitt mitt desidert favorittplagg siden jeg kjøpte den. Det og tynne ullboxere. Atom jakka er forøvrig ofte på salg for 1200-1500 rundt omkring
 13. "retningslinjene" for voksne sier vell at mellom 10-20% av kroppsvekt som vekt bak på ryggen er ideelt. Ville tatt utgangspunkt der og justert deretter ifht dagsform, tur og erfaringer.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.