Jump to content

Gittiamo

Aktiv medlem
 • Posts

  3,209
 • Joined

 • Days Won

  60

Everything posted by Gittiamo

 1. Vær klar over at Alfa lager sko for folk med veldig lav vrist (plattfote). Har du litt høyde på vristen vil skoene bli trange på oversiden. Så jeg vil tro du har svette/varmeutslett på vristen.
 2. Mittet sine overtrekksboots har stramming inni sånn tilfelle man skulle føle at det vingler mer med kartanker i. Jeg gidder ikke stramme til. De sitter okke som. Også brukt med duntøfler i. Null stress. Har BC skisko og de går greit oppi også siden det er åpning hele veien ned. Har gått med skisko og gamasjer oppi uten å få ut all snøen. Null stress. Bare riste ut etterpå og så kan du bruke kartanker oppi. Det er et fleksibelt og ukomplisert opplegg.
 3. Jeg har Tova kartanker i str 38. Kunne lett hatt en størrelse mindre da til tilpasser seg foten. Mine skistøvler er str 37 og mine Mittet overtreksboots er 37/38. Alt passer perfekt sammen.
 4. Monsen er kjedelige. Ut i naturen enda mer kjedelig. Men jeg skriver ikke en lang avhandling om det. Takke seg til YouTube og streamingkanaler og egenvalg på hva jeg vil se på 👌🏻
 5. Altså jeg ser hverken på den ene eller den andre i villmarka. Det er ikke av spesielt stor interesse for meg. Men jeg vet at de forskjellige typene treffer forskjellige publikum. Det er ikke min oppgave å bestemme hvem som er mer verdt enn andre (selv om man innimellom har lyst til det). Det er jo bare bra de forskjellige treffer forskjellig publikum. Litt for alle.
 6. Jeg synes kanskje ikke det er så konstruktiv å dra inn andre fortellere/profiler, kun for å rakke de ned.
 7. Mats er en ung fyr det virkelig er verdt å følge med på. Han er ganske åpen om mye. Blant annet alle sine prøve-og-feile turer. Han er nok først og fremst fotograf og seiler. Hør på podcasten til Utestemme. Veldig fin fyr flere burde lytte til.
 8. Limet jeg la på funker heldigvis bra. Etter alt strevet så var det jaggu bra 😂 (det går å bytte lim men man må ha varmluftpistol).
 9. Jo men det er bare en pyntedings. Den har ingen reell funksjon.
 10. Jeg er kjappere på mobil. Det er nok veldig en vanesak det der ja. Men hva slags device man bruker skal jo ikke ha noe å si. Man velger jo det som er enklest for seg selv. Så det er ikke fordi jeg sitter på mobil jeg ikke skriver noe på andres turrapporter. For meg å legge ut innlegg med bilder også, så er mobil så mye kjappere og enklere for meg. Og jeg har full forståelse og respekt for alle som bruker tid på bilder og tekst. All ære til dere altså.
 11. Blir feil å kalle det et problem synes jeg. Jeg har aldri vært på forumet fra noen andre plattformer enn via telefon. Jeg har ingen problem med det 😂 Men at det kan bli en teknisk utfordring for dere som drifter siden, kan jeg absolutt se.
 12. Søker du på «Tursko 37» på Finn.no får du opp en god del treff på bra støvler til en tiendedel av prisen for nytt. Genialt for en som vil vokse ut av støvlene på et blunk.
 13. Skal man kjøre safe på norskt og lokalt og bærekraftig så velg Northern Playground. De er mine helter her ❤️ Det er også verdt å gå inn og lese på deres hjemmesider for å lære mer om ull, behandling og miljø.
 14. Planen i dag var topptur på Norefjell sammen med noen kolleger med start på Tempelsetra og opp til Høgevarde og så Augunshaug og så Norefjell Spa. To biler og en i hver ende. Men å finne Tempelseter, eller parkering, var umulig. Ikke alltid turrapporter gir bra nok info. Og prøver du å sette bilen i fri et nanosekund oppi der får du en hytteeier på nakken kjapt 😂 så turen ble ganske amputert og det ble kun Augunshaug. Og bra er det, for i det øyeblikket vi kom til topps så forsvant hele verden i en hvit tykk masse. Men turen ble så absolutt bra den. Gøy, utfordrende, frisk luft og slitne bein. Akkurat sånn det skal være.
 15. Det har mye å si ja. Jeg bruker kun telefonen til forumet. Kjekk greie når man reiser kollektivt eller har en kjapp liten pause. Da vil jeg hverken lese eller skrive langt.
 16. Både enig og uenig. Mange kvier seg nok for å skrive noe fordi de føler de ikke leverer bra nok. Men jeg synes det er bra kvalitet på det jeg leser (og nå skal jeg innrømme at det er lite jeg leser av dedikerte turrapporter 🙈😱) Men jeg er også enig i at det som skal skrives må ha en viss informativ verdi. Jeg bruker Peakbook for selv å samle informasjon om turer. Liker at man starter alle innlegg med noen enkle fakta i en faktaboks øverst. Da vet jeg kjapt om det er verdt å lese videre.
 17. Personlig føler jeg det kanskje ikke er rom for andre ting enn å gå rundt på Hardangervidda eller sitte under ei furu. Fjell er liksom ikke like godtatt. Kanskje dere som har vært her en stund fortsatt er litt allergisk mot Jotunheimen? 😂 Men jeg setter veldig stor pris på «Hvor har du...»-tråden. Korte presise innlegg med noen få bilder. Knallfint. Og en fin motivator. Planen min var i hvert fall å bruke den litt mer i år men har falt litt av lasset her. btw mine favoritter er de trådene der det sklir helt vekk fra tema og folk har det gøy og fjaser i vei 😂
 18. Argentina og Patagonia. Ri på pampasen og klatre i fjell. En drøm jeg har hatt siden jeg som liten leste om Evert Taube sine eventyr. Legger til: så i ettertid at det kun gjaldt Norge. Jo mer jeg rekker jo bedre. Her går kvantitet og kvalitet hånd i hånd. Så mer av Jotunheimen, Sunnmørsalpene og Rondane og Helgelandskysten
 19. Ikke millionær og jeg får absolutt brukt for mitt arva Exped Orion II Extreme. Fine fine teltet mitt. Trenger ikke flere. Men mine siste teltturer har alle vært i andre telt enn mitt 😂
 20. Hva med Bygdin til Yksendalbu mot Tyin? Skal være ganske få folk der.
 21. Jeg selv hadde dødd om jeg måtte se en hel dag på fiskefilmer eller at en gubbe fyra opp et bål. Jeg hadde antagelig løpt rett i veggen etter en halvtime. Men jeg kan fint si at jeg liker Lars og Lars (eller hva de het) fordi de er fine fyrer, selv om vi ikke deler samme interesser. Det er også mange ganger jeg ikke er enig i «de yngre influenserne» men jeg er veldig for at vi beveger oss og endrer oss og at det er plass til mange og at mangfold faktisk er jævli kult 😎 og det er faktisk verdt å kikke litt forbi egne interesser for litt ny vinkling på saker og ting. Jeg har fått sansen for mange av dagens yngre og det er også mange unge jenter/damer der ute som virkelig utfordrer seg selv og som jeg beundrer for det de gjør og det de står for 💪🏻 btw - selv foretrekker jeg folk som pusher litt. Som leker mye og har en god energi. Og så foretrekker jeg alt som er bratt. Ikke flatt. Så her går det mest i YouTube.
 22. Og jeg, som gammal kjærring, digger å se dagens unge med en nyere og freshere stil og litt andre tilnærminger 👌🏻😀
 23. Da er det fiks ferdig i orden. Uten noe stress hos meg. Alt fra tokomponent lim til dremel og slegge ble brukt 👍
 24. Petter Nyquist og Alexander Gamme sammen. Som når de sykla Trondheim-Oslo på hver sin veltepetter. I vadmel og ull. Sånt er gøy og sjarmerende å se på. Folk med stor kreativitet og lekenhet inspirerer. Samme med Stian med sekken. Godt å se folk som ikke tar ting så seriøst men samtidig er dønn seriøse og reflekterte.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy