Gå til innhold

hundepatruljen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om hundepatruljen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen av oss har med oss nødpeilesendere på tur. Færre av oss har med satelittelefon. De aller fleste jeg har møtt på tur, har med SPOT. Men jeg har ikke pratet med noen som faktisk har vært nødt til å trykke på SOS-knappen, eller blitt nødt til å ringe etter hjelp med en satellittelefon. Heller ikke å skru på og bruke en nødpeilesender. Er det noen her inne som har havnet i en sånn situasjon? Og kan fortelle litt om hva som gjorde at man måtte be om hjelp, når hjelpen kom, og hvordan de kom? Hvor lang tid tok det?
 2. Ønsker å kjøpe denne fellen eller lignende. Gjerne om du har to par. Ta kontakt!
 3. Hvordan gikk det med turen? Om det var meg og min 1 år gamle valp, hadde ikke jeg heller hatt med kløv. Jeg hadde heller ikke bekymra meg for kalde netter. Du har en glimrende mulighet til akklimatisering Sov hunden i teltet? Jeg har alltid min egen hund i forteltet/ytterteltet, selv om vinteren. De fleste hunder holder utrolig godt på varmen, så lenge det ikke trekker eller blåser, de er tørre, og de har fått i seg nok kalorier. Det er faktisk helt utrolig, du vil antagelig ikke tro noe på det før du får se det! Skjerming for trekk/vind og isolasjon fra bakken gjør underverker - eksempelvis kan du klippe til et liggeunderlag til hunden, og ha i forteltet. Blir det storm eller kaldt, ha hunden i innerteltet, der vil det nesten alltid være varmt nok, i alle fall på sommertid. Selv uten dekken. Er du som meg, og er redd for at klørne skal lage hull i teltduken eller soveposen, kan du lære hunden at den bare skal ligge på liggeunderlaget - for sikkerhetsskyld kan du ha på potesokker. Det må også ofte læres inn. Du får nok en lettere jobb når hunden er sliten, som den ofte er på skikkelig fjelltur. Ulempen er at du har en valp som kanskje fort kjeder seg, og ikke vil ligge stille... Frysetørka vom er gull verdt, dersom hunden faktisk spiser det. Min liker det ikke noe særlig, så jeg kjører vanlig tørrfor og beriker med fett i form av smør etter behov. Jeg er heldig og har en hund som aldri blir dårlig i magen av noe jeg gir den. På vinterstid har jeg ofte rå, feit fisk i pulken som tilskudd til måltider. Den holder seg frossen og fin lenge. Å ligge i kulda går helt greit for hunder, men de bruker mye energi på å holde seg varme. Fett veier minst per kalori, derfor er det ofte greiest å ha med seg, men kan være vanskelig på sommeren. Jeg har erfaring med at syrna meieriprodukter, eksempelvis kvitseidsmør, holder seg bedre enn enn vanlig smør, også i varmen. I forhold til varme, har jeg aldri opplevd det som noe problem så lenge hunden får nok vann, og den ikke har en jobb (eksempelvis kløv eller pulk). Det som skjer når hunden har en jobb, og den blir varme, er at det går saaaaaaaaaaaaakte. Akkurat som med oss mennesker.
 4. Allerede gjort. Han tilbød jo å rense brenneren min kostnadsfritt - god gammaldags service det. Her er forresten video av hvordan brenneren brant til å begynne med og etter rens. Den lengste er før rens, den andre er etter. Sikkert noen som ramler innom tråden og finner det interessant. https://youtu.be/oUdNMNYz1Eg https://youtu.be/v--ZxxIw67M
 5. Spoiler: Problem løst. Fulgte rådene til @Memento mori her på forumet. La hele greia (inkl cap) i sitronsyre, zalo og varmtvann i ca en time. Børsta gjennom med tannbørste, tørka og fyrte opp - alt virker. Utrolig kjedelig for egoet mitt når ting i utgangspunktet var så lett å fikse. Men utrolig deilig også. Har heldigvis lært mye om hvordan skru fra hverandre og sette sammen brenner i prosessen. Takk for hjelp, alle sammen!
 6. Heisann. Glemte bort dette i frustrasjon, hadde gitt opp stillebrenneren. Videoen finnes her: https://youtu.be/oUdNMNYz1Eg Bernie kritiserer meg for å fremprovosere glødingen. Det er riktig, for å bevise et poeng. Jeg kan bekrefte at den begynner å gløde på putring etter en viss tid, og også på full guffe etter en viss tid. Som han mener er de eneste to modusene man noensinne bruker i praksis. Kanskje stemmer dette for noen. Har har tilbudt seg å rense brenneren min dersom jeg sender den til USA. Snilt det, men det gidder jeg faktisk ikke! Jeg har fått en PM av memento mori med noen tips, som jeg skal følge får jeg gjør noe annet. Takk for at dere gidder!
 7. Haha, godt poeng! 2 timer til filmen er ferdig lastet opp. Jeg deler her
 8. Det er egentlig veldig greit å bruke sprøyta for å måle opp rødsprit - det blir mye mindre gris og mye mindre gjetting enn det gjør hvis man bare heller. Skal rengjøre capen nok en gang og se om det gir et annet resultat... nå har jeg filmet to sekvenser og lastet opp til youtube som foreslått over her, så får jeg se hva produsenten svarer.
 9. Jeg også - men BernieDawg selv nekter å innrømme dette. Jeg har Dawg-O-Nova som er lagd til Optimus Nova. Den som passer til Polaris har ikke dype nok spor, hvis jeg ikke husker riktig. Det står også tydelig DaN under - Dawg-O-Nova. Jepp. Men det kan umulige være noe som helst som ikke er varmt nok, når metallet begynner å gløde?
 10. Forvarmet nå med 4ml rødsprit. Det bør vel holde? Fikk samme resultat. Forvarming og brenning skjer i tråd med BernieDawgs bruksanvisning. 1. Jeg spruter 2-4ml rødsprit inn i koppen, på veken, med en sprøyte fra apoteket (jeg er nerd, så liker å standardisere ting) 2. Jeg lar flammene de blå flammene fra spriten dø fullstendig ut 3. Jeg åpner for drivstoff 4. Jeg tenner med fyrstikk øverst på cappen 5. Jeg får blå flamme. Skrur opp til full pupp. 6. 3 minutter senere begynner capen å gløde svakt, etterfulgt av gulere flammer 7. Capen gløder mer, flammene blir gulere 8.... og så videre. Jeg har prøvd 2 og 4ml rødsprit. Ingen forskjell. Er det noe poeng å prøve mer? Ville jeg i det hele tatt fått fyr hvis det ikke var varmt nok? Hvis jeg ikke skrur opp til full pupp, får jeg fortsatt glødende cap og gule flammer. Det tar bare lenger tid før det skjer.
 11. Alt er rengjort, inklusive spindel. Alle o-ringer er som de skal være. Han har svart på mail, og sier at den ikke skal være så rødglødende. Men jeg begynner å bli litt utålmodig. Synes dette er rart. justerte ned pumpa, da forsvant gynginga. Kudos! Flammen brenner nå blått og reint uten cappen. Den cappen begynner å gløde, for så å brenne gult når jeg har på den. Spesielt!
 12. Takk til de som har svart! Jeg har renset dysa. Jeg vet ikke om Coleman Fuel kvalifiserer som renset bensin? Jeg leser her inne at Biltemas Alkylatbensin kvalifiserer som renset bensin / miljøbensin. Jeg har prøvd med alt fra 15 trykk på pumpa til 40 trykk. Jeg har en 600ml flaske som jeg aldri fyller mer enn til 500ml brensel. Jeg har nå prøvd å justere ned litt på pumpa. Skru helt igjen, og så en kvart tørn. Kan ikke se at jeg merker noen stor forskjell, capen begynner fortsatt og gløde etter å brenne i 2-3 minutter. Det ser dog ikke ut som om flammene blir gule før capen begynner å glede, så det blir kanskje ikke feil å anta at dette henger sammen? Dette skal jeg teste ut neste gang jeg brenner. Takk!
 13. Jeg har nå vasket overalt hvor jeg kommer til, med rødsprit, og har fortsatt samme problemet. Jeg var i kontakt med produsenten, som mente at brenselet jeg brukte var for energinett, og mente jeg skulle få annerledes resultat med Coleman Fuel - jeg har lagt ved bilde, og det er akkurat samme problem. Her brenner Novaen uten filter, og etter rens og vask.
 14. Heisann! Fikk tak i en rimelig Optimus Nova på finn. Jeg har vasket og renset den, og fått den til å brenne greit med flammefordeleren som følger med. Den hoster litt av og til - akkurat som om flammen blir svakere og sterkere om hverandre, i veldig kort tid. Nesten som om den puster. Jeg skjønner ikke hvorfor - alt drivstoffet skal gjennom før det fordamper og forbrennes virker reint. Jeg bruker Alkylat 4T fra Biltema. Fikk også tak i en silentcap. Her blir flammen mye gulere enn jeg er komfortabel med. Noen som vet hvorfor? Video av hvordan brenneren "puster": https://web.tresorit.com/l#bsczTEoexn16lPuRmK5gyA
 15. Alt fra Kleine Munsterländer og oppover bør ikke ha problemer med å ta seg frem i grovt terreng (etter min mening). Noen mener stri pels er viktig - andre bruker korthåret Vorsteh på jakt i terrenget du beskriver, uten problem. Mye å velge i! EDIT: Oppover som i størrelse, størrelse målt i mankehøyde
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.