Gå til innhold

hundepatruljen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om hundepatruljen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Allerede gjort. Han tilbød jo å rense brenneren min kostnadsfritt - god gammaldags service det. Her er forresten video av hvordan brenneren brant til å begynne med og etter rens. Den lengste er før rens, den andre er etter. Sikkert noen som ramler innom tråden og finner det interessant. https://youtu.be/oUdNMNYz1Eg https://youtu.be/v--ZxxIw67M
 2. Spoiler: Problem løst. Fulgte rådene til @Memento mori her på forumet. La hele greia (inkl cap) i sitronsyre, zalo og varmtvann i ca en time. Børsta gjennom med tannbørste, tørka og fyrte opp - alt virker. Utrolig kjedelig for egoet mitt når ting i utgangspunktet var så lett å fikse. Men utrolig deilig også. Har heldigvis lært mye om hvordan skru fra hverandre og sette sammen brenner i prosessen. Takk for hjelp, alle sammen!
 3. Heisann. Glemte bort dette i frustrasjon, hadde gitt opp stillebrenneren. Videoen finnes her: https://youtu.be/oUdNMNYz1Eg Bernie kritiserer meg for å fremprovosere glødingen. Det er riktig, for å bevise et poeng. Jeg kan bekrefte at den begynner å gløde på putring etter en viss tid, og også på full guffe etter en viss tid. Som han mener er de eneste to modusene man noensinne bruker i praksis. Kanskje stemmer dette for noen. Har har tilbudt seg å rense brenneren min dersom jeg sender den til USA. Snilt det, men det gidder jeg faktisk ikke! Jeg har fått en PM av memento mori med noen tips, som jeg skal følge får jeg gjør noe annet. Takk for at dere gidder!
 4. Haha, godt poeng! 2 timer til filmen er ferdig lastet opp. Jeg deler her
 5. Det er egentlig veldig greit å bruke sprøyta for å måle opp rødsprit - det blir mye mindre gris og mye mindre gjetting enn det gjør hvis man bare heller. Skal rengjøre capen nok en gang og se om det gir et annet resultat... nå har jeg filmet to sekvenser og lastet opp til youtube som foreslått over her, så får jeg se hva produsenten svarer.
 6. Jeg også - men BernieDawg selv nekter å innrømme dette. Jeg har Dawg-O-Nova som er lagd til Optimus Nova. Den som passer til Polaris har ikke dype nok spor, hvis jeg ikke husker riktig. Det står også tydelig DaN under - Dawg-O-Nova. Jepp. Men det kan umulige være noe som helst som ikke er varmt nok, når metallet begynner å gløde?
 7. Forvarmet nå med 4ml rødsprit. Det bør vel holde? Fikk samme resultat. Forvarming og brenning skjer i tråd med BernieDawgs bruksanvisning. 1. Jeg spruter 2-4ml rødsprit inn i koppen, på veken, med en sprøyte fra apoteket (jeg er nerd, så liker å standardisere ting) 2. Jeg lar flammene de blå flammene fra spriten dø fullstendig ut 3. Jeg åpner for drivstoff 4. Jeg tenner med fyrstikk øverst på cappen 5. Jeg får blå flamme. Skrur opp til full pupp. 6. 3 minutter senere begynner capen å gløde svakt, etterfulgt av gulere flammer 7. Capen gløder mer, flammene blir gulere 8.... og så videre. Jeg har prøvd 2 og 4ml rødsprit. Ingen forskjell. Er det noe poeng å prøve mer? Ville jeg i det hele tatt fått fyr hvis det ikke var varmt nok? Hvis jeg ikke skrur opp til full pupp, får jeg fortsatt glødende cap og gule flammer. Det tar bare lenger tid før det skjer.
 8. Alt er rengjort, inklusive spindel. Alle o-ringer er som de skal være. Han har svart på mail, og sier at den ikke skal være så rødglødende. Men jeg begynner å bli litt utålmodig. Synes dette er rart. justerte ned pumpa, da forsvant gynginga. Kudos! Flammen brenner nå blått og reint uten cappen. Den cappen begynner å gløde, for så å brenne gult når jeg har på den. Spesielt!
 9. Takk til de som har svart! Jeg har renset dysa. Jeg vet ikke om Coleman Fuel kvalifiserer som renset bensin? Jeg leser her inne at Biltemas Alkylatbensin kvalifiserer som renset bensin / miljøbensin. Jeg har prøvd med alt fra 15 trykk på pumpa til 40 trykk. Jeg har en 600ml flaske som jeg aldri fyller mer enn til 500ml brensel. Jeg har nå prøvd å justere ned litt på pumpa. Skru helt igjen, og så en kvart tørn. Kan ikke se at jeg merker noen stor forskjell, capen begynner fortsatt og gløde etter å brenne i 2-3 minutter. Det ser dog ikke ut som om flammene blir gule før capen begynner å glede, så det blir kanskje ikke feil å anta at dette henger sammen? Dette skal jeg teste ut neste gang jeg brenner. Takk!
 10. Jeg har nå vasket overalt hvor jeg kommer til, med rødsprit, og har fortsatt samme problemet. Jeg var i kontakt med produsenten, som mente at brenselet jeg brukte var for energinett, og mente jeg skulle få annerledes resultat med Coleman Fuel - jeg har lagt ved bilde, og det er akkurat samme problem. Her brenner Novaen uten filter, og etter rens og vask.
 11. Heisann! Fikk tak i en rimelig Optimus Nova på finn. Jeg har vasket og renset den, og fått den til å brenne greit med flammefordeleren som følger med. Den hoster litt av og til - akkurat som om flammen blir svakere og sterkere om hverandre, i veldig kort tid. Nesten som om den puster. Jeg skjønner ikke hvorfor - alt drivstoffet skal gjennom før det fordamper og forbrennes virker reint. Jeg bruker Alkylat 4T fra Biltema. Fikk også tak i en silentcap. Her blir flammen mye gulere enn jeg er komfortabel med. Noen som vet hvorfor? Video av hvordan brenneren "puster": https://web.tresorit.com/l#bsczTEoexn16lPuRmK5gyA
 12. Alt fra Kleine Munsterländer og oppover bør ikke ha problemer med å ta seg frem i grovt terreng (etter min mening). Noen mener stri pels er viktig - andre bruker korthåret Vorsteh på jakt i terrenget du beskriver, uten problem. Mye å velge i! EDIT: Oppover som i størrelse, størrelse målt i mankehøyde
 13. Hvor mye merker du til motoren hans i hverdagen? På besøk, med barn, i byen, hvordan går dagene han er understimulert? Jeg lenge siklet på bruksschäfer, men jeg er hovedsakelig opptatt av hvordan hunden fungerer på tur, sekundært er det hverdagslydighet som gjelder, deretter brukssport.
 14. 3 år gammel Australian Shepherd, 22kg. Valget av rase var mer eller mindre tilfeldig - besøkte en oppdretter for å "bli kjent med rasen". 1 ledig valp. Resten ble historie... Trekker 30kg pulk uten problem dersom snøen ikke er for høy, evt. i oppgått spor. Hadde han med på tur i vinter, da greide han dæven døtte meg 39kg inkludert pulk og drag i 2 og en halv mil. Langrennsløype, vel og merke. Sover ute i opp til 10 blå uten problem. Har ikke turt å teste noe kaldere. Enestående hund.
 15. Det skal ikke mer enn et enkelt googlesøk til for å se at de færreste siberians er avlet for å jobbe. Alaska Husky er ofte avla for å trekke. Det er ikke så mange som avler siberian husky som arbeidshuns lenger, de fleste er mer opptatt av utseendet. https://www.trekkhundregisteret.no/statistics/ DSG og Siberian eller Alaska Husky er to ytterpunkter i forhold til hva å kle på en hund angår. Det finnes mye mellom husky og DSG
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.