Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 15. mai 2017 i Innlegg

  1. I dag ble det skitur i Kaperdalen i fantastiske forhold, tur til Bøvær og natta tilbringes i Ersfjorden. 😎👍🏻Senja
    12 poeng
  2. Slenger inn noen stemningsbilder fra helga som var.☺️ Litt under 9 dager igjen til neste 4 dager på ski, som antageligvis blir de siste skidagene denne sesongen for min del. (Om ikke det blir noen i juni også. 🤔
    10 poeng
  3. I helga fikk jeg muligheten til å teste ut Ringtind teltet mitt for første gang på sesongens første overnattingstur. Været var fint og humøret på topp! Fisken var ikke bitevillig desverre, så joikabollene kom godt med😁 Må nok gå til anskaffelse av ett forholdsvis lite kamera med fin bildekvaliet, mobilkameraet duger ikke.
    7 poeng
  4. Etter en heller grå og regntung helg her på østlandet så var det gledelig når skyene endelig sprakk opp og sola titta frem nå i kveld. Da var det jo bare å smette inn i turutstyret og nyte en kveldstur opp til en av Lardals fineste utsikter og topp; Liåsen. Veien opp er ikke så lang men det er nesten 300 høydemeter på en kort distanse uten flate partier slik at den føles alltid tyngre en man tror Belløningen når man først kommer opp er en flott panorama utsikt over Svarstad!
    6 poeng
  5. Neste tur mens vinterføret enda varer. 14 mai og fortsatt fint å gå på ski til Breitinden (963) på Kvaløya Så vidt gåanes på sørpesny mellom tuene nederst, rimelig bratt i Bondslettskaret, så ned noen høydemeter før resten av turen på finfint vårpudder. Vindstille på toppen. Dalen opp mot Breitinden God sny å gå på. Bare å glede seg til nedfarta Fint på toppen av Breitinden. Vengsøya, Sandøya og Sørfugløya ut i havet. En flik av Tromsøya synlig bak Karl Johans nese (Store Blåmann) Fin styresny.
    6 poeng
  6. Vi dro på en lite helgetur sist helg en god kamerat og jeg til kjente trakter. Ville bare ha en rolig helg uten mas. Ikke noe spektakulært. En liten time i en kano , så er vi langt nok vekke til at vi får ned pulsen. Det regnet litt inne i mellom så vi rigget til denne duken ved vannkanten. Og vi følte det var trygt å fyre opp ett bål.
    5 poeng
  7. Fikk gjennomført en av de store prosjektene mine denne uka, en 4 dagers tur inn i ett avsidesliggende område i Selkirk Mountains. Det ble overnatting i tømmerhytta fra 1920-tallet, fortsatt under 2m snø, og det tikker mai. Jeg fikk også besteget Mount Dawson på 3377m, Selkirk Mountain's nest høyeste topp. Totalt 54km på randonee, 4332 høydemeter.
    5 poeng
  8. Jeg måtte droppe overnattingsturen jeg hadde planlagt denne helgen siden jeg var litt småsjuk, men tok sjansen på en nærtur med hammocken. Det ene festet fast i husveggen, definitivt nært altså. Men like fullt en naturopplevelse, mye fuglelyder samt utsikt til hav og fjell. Man behøver ikke slite seg ut for å få en fin tur. Kort rapport med bilder i bloggen HER.
    4 poeng
  9. En kveldstur for litt trim, og for å teste kameraet på min nye "Reasonably Priced Phone"; en Moto G4 Plus. Kameraet er milevis foran min gamle mobil, men den er også laaangt bak min Oly E-P1 (en av de første speilløse systemkameraene). Men til en pris på på under 1600,- der kameraet bare er en del av en helt grei pakke, så er jeg litt imponert. Under er først standardmotivet med Askøy fra Holefjellet, deretter Fyllingsdalen fra Olsokfjellet og Bergen fra Damsgårdsfjellet. Til slutt kom jeg på at jeg ville sjekke nærgrensen på fokusfunksjonen, og jeg kom da ganske nære blåbærblomstene (hjalp til med til dels kraftig beskjæring på det bildet): Fornøyd med turen, og fornøyd med kjøpet. Skulle gjerne hatt litt mindre størrelse og enda mer batterikapasitet, men siden jeg ønsker å holde prisen nede på noe som kommer til å få juling på tur, lever jeg godt med dette
    4 poeng
  10. I går bestemte jeg meg for å utforske løypenettet litt øst i hjem-kommunen min Lardal. Et område jeg er lite kjent i men som har et rikt løypenett og veldig variert terreng. Siden jeg sjelden detalj planlegger veldig på dagsturer så gjorde jeg et kjapt estimat i kartet over en mulig rute som jeg antok var i overkant av 20km totalt. Ruta går fra døra hjemme og opp til Linsverkvannet-Hannevoldhytta-Lyngfjell-Trollsvann-Åletjønn-Åletjønnkollen-Brånafjell-Linverksetra-Svarstad Totalt så brukte jeg rett i overkant av 6 timer på hele turen. Jeg bomma litt på distansen da gps til slutt viste litt over 28km når jeg var hjemme igjen Kombinert med endel høydemeter og opp/ned stigninger så begynte beina å bli litt seige etter 20km, ved 25km var det ganske tomt og mye syre Til tross for endel regn og relativt våte forhold så er det garantert et område som skal utforskes mer fremover! I dag viles og heles legeme og tur utstyret vaskes og ordnes til neste tur!
    4 poeng
  11. Endelig er jeg klar - endelig er jeg ferdig med tørkeprosessen. For nå er maten i boks Hvert fall noe av den Det har tatt noen dager, men endelig var jeg ferdig. Og jeg kunne pakke vekk dehydratoren Vaske stekeovnen Og legge steketermometeret på plass Ikke minst steketermometeret var et viktig redskap. Termostatene, både i stekeovnen og dehydratoren kunne være lunefulle, men steketermometeret var til på stole på. Men før det hadde jeg tørket, potet, gulrot, rødløk, purre, kjøttdeig, kjøtt, bønner i tomatsaus og egg. Termostaten setter jeg på 50 grader og kontrollerer ved hjelp av (vha) steketermoteteret. Tørketid? ja, her strides de lærde. Etter 8 -10 timer sjekker jeg konsistensen , og er jeg i tvil putter jeg litt i en Zippose. dannes det kondens, er produktet ikke ferdig. Ofte tar det et døgn å tørke. En av grunnene til lang tørketid er at jeg denne gange skar alt opp i store biter. Tidligere har jeg fulgt rådene om å skjære opp i små biter, men fordi jeg liker å kjenne at jeg spiser, skar jeg som nevnt opp temmelig raust. Løken f eks skar jeg først i to, deretter snitte jeg den opp i skiver med ca 8 mm mellomrom. Båten som da ble dannet delte jeg kun i to. Gulrøttene kuttet jeg opp på tvers av fibrene (viktig), slik at bitene ble på 2 cm. Det samme med purreløken. Kjøttdeigen stekte jeg opp og her prøvde jeg å lage ganske små biter, før di havnet i en langpanne. Vekt før tørking. 400 gram. Ferdig tørket 101 gr Kjøttet. Hva skulle jeg velge. @Espen Ørudtipset meg om å skjære kjøttet i 1 x 1 x5 cm, og halvfryse kjøttstykket fordi det da var letter å skjære. Fant det perfekte kjøttstykket, Ytrefilet av svin, som skapt for formålet- han gav meg også oppskriften på en marinade, men da jeg fant ferdig marinade i butikkhyllen valgte jeg minste motstands vei og kjøpte 2 poser. Billige var de også. Og gode. Etter et dypdykk havnet kjøttstykkene på en rist, og så var det bare å smøre seg med tålmodighet. Men da de var ferdige oppstod et problem: Å stoppe prøvesmakingen. Deretter stod gulrøtter, løk og purreløk for turen. Gulrøttene og løken forvellet jeg siden de hadde levd et liv under jorden. Og her er det mye vekt å spare: Potene knytte det seg stor spenning til. Tidligere hadde jeg ikke fått dreisen på dem. Men gjorde denne gangen noen endringer. Kutte dem opp, som potetløv, men i 8 mm bredde. Forvellet dem i 5 minutter før de havnet på risten. 8 poteter 668 gram ble til 81 gram ferdig tørket. Deretter prøvekokte jeg noen biter, og etter å ha ventet i ca 7 minutter smakte det ok. Når man ser hvor stort svinnet blir på 14 gulrøtter og 8 poteter gjelder det å ha det i bakhodet når porsjonene skal lages. Så til slutt. Bønner og egg. Alufolie i en langpanne, ovnen på 50 grader, ovnsdøren på gløtt. Inn med bønnene. Deretter pisket jeg eggene sammen og helte blandingene på alufolien. Av og til skjøv jeg vha en stekespade litt på eggeblandingen. Eggene var ferdige når eggeblandingen var stiv - som knekk. Deretter var det å brekke den ut og lempe det hele i en hurtigmikser. Og mixe og mixe. Dette tar litt tid for jo mer pulver eggeblandingene blir, jo bedre blir resultatet når den skal spises. Det lønner seg også å helle en liten dæsj flytende smør i bunnen på alufolien hvor bønnene godgjør seg. Og her er jeg klar for prøvesmaking Litt parmesan i midten på omeletten. nam, nam Tilleggsopplysning: Bønnene trenger mer enn en time før de er klar for koking. vannmengde ca 2 dl. Eggene trenger bare max 1 - 2 dl vann Og så var det bare å fylle herlighetene over i plastposer. Grønnsakene puttet jeg i vanlige Zipposer og sugde ut så mye luft som mulig. Deretter la jeg dem i en isboks for transport og mellomlagret dem i fryseboksen. Siden det ville bli for vidløftig å pakke dem i enkeltposjoner, må jeg gjøre det på stedet. Kjøttet og kjøttdeigen fikk litt bedre behandling. En omgang i en vakumpakker, før de også delte samme skjebne som grønnsakene. Og nå er hvert fall det meste av maten ferdig, sekken er også snart klar for finpakking. Likevel, er det ett lite problem som må løses, for ikke å si kastes - og det rimelig fort om jeg skal nå målet; Det tidlige vårfiske på Hardangervidda
    3 poeng
  12. @virrma Du kan få se på eller låne mitt Scarp 2 om ønskelig.
    3 poeng
  13. Vinteren på hell, ikke skiføre og ikke skoføre, men OK for en trugetur. Og siden truger er heller uvanlig her i området, så hadde jeg all plass for meg selv. Vinteren har vært så som så for oss som søkner til ytre distrikt på nord vestlandet,så her i forrige måned så kjøpte jeg meg et par truger - det skulle jeg ha gjort for mange år siden. Det var bare å spenne de på seg å labbe avgårde, tilsynelatende uten behov for noen tilvenning eller teknikk. Anbefales på det varmeste. Bildene er fra Ørskogfjellet og Høgsvora i bakgrunnen.
    2 poeng
  14. Så på den maskinen du tenker på, og det er jo en de luxe utgave. Selv bruker jeg bare en billig sak fra Jula. For ikke å forglemme stekeovnen med varmluft. Men billig eller dyr dehydrator, det som er viktig er termostaten. Jeg sjekker alltid under tørkeprosessen, temperaturen på to steder, på nedre og øvre brett, med et steketermometer. Bruk litt tid på dette, og gjør det flere ganger under prosessen, for når væsken forsvinner endrer også "miljøet" seg. Når det gjelder tilsettinger/krydder er jeg i prosess på det også. Akkurat nå holder innholdet i et glass Onkel Ben sursøt på å godgjøre seg i stekeovnen. Dersom tørkingen lykkes kommer jeg til å tilsette en liten dæsj i potetmosen. Og blir tørkingen av sursøt saus vellykket, finnes det et utall av andre sauser. Ellers bruker jeg mye Torosauser som f eks en soppsaus. Men da må du ha med litt tørrmelk og gjerne flytende smør. -------------- Jeg har også nå tørket ferdig 0,5kg sopp som krøp til 63 gram. Og 40 gram chilli ble til 4 gram. Jeg har også kjøpt noen pakker "Rett i koppen" Vil prøve å tilsette f eks en halv pakke i potetmos. Som du skjønner er også jeg i eksperimentmodus, og er også spent på resultatet av å tørke rømme Regner med å komme tilbake over 17 mai og vil da legge ut noen erfaringer.. ------------ En ting er å tørke, det er den letteste prosessen. En helt annen ting er å klargjøre det tørkede produktet for spising. En tommelfingerregel er å vite hva f eks en potet veier før tørking. Og hva den veier etter tørking. Dermed vet du hvor mye vann du må tilsette. Deretter må man prøve seg frem, hvor lenge potetskiver må ligge i vann før koking. Jeg forveller potetskivene i 5 minutter før tørking. En grei metode er mens du er i heimen legge 5 skiver i vann, og la dem svelle i 10? min. Deretter koker du dem og tar opp en og en og smaker på dem...De første er helt sikkert seige, inntil ------ Tørker du egg, er de lettere å klargjøre for panna, om du moser dem i en hurtigmixer til de blir pulver. Til 3 egg tilsetter jeg 1,5 de vann og 1 dl tørrmelk, totalt 2,5 dl væske. Pisk av og til og la dem ligge "en god stund". Et vellykket forsøk var å tørke tomatbønner. Etter å ha tilsatt vann må blandingen ligge minst i 5 kvarter før koking. ------------------- Men som sagt etter 17 mai er jeg klar for noen avsløringer. Inntil da kan du jo prøve deg på en gammel tømmerhuggermeny. Dette er en av mine favoritter og som jeg lager flere ganger i løpet av en uke på Hardangervidda. Jeg kaller den "Sluring", men den har sikkert flere navn Stek opp 100 gram oppkuttet flesk 1 x1 x1. Legg dem vekk I stedet for brunost/pultost og vann bruker jeg en pose kantarellsaus. Tilsett vann, tørrmelk og en spiseskje smør og koker den ferdig i stekepanna. Har oppi 60 gram havregryn, og kok til det hele blir rimelig fast (seigt er sikkert et bedre ord) Deretter skal flesket oppi. Rør rundt, og spis. Nam, nam rett som er velsmakende og holder deg mett lenge. Lykke til Og husk, legg ut dine erfaringer
    2 poeng
  15. Testet ut muligheten for å bruke Fjellduken Thermo som underquilt. Været var stille, med enkelte regnbyger, kjølig (natt til mandag).Sommerposen min er i tynneste laget nå på grunn av det vekslende været. Ene dagen stekende sol og sydentemperaturer, mens det dagen etter er full vinter. Derfor valgte jeg vinterposen. Uansett, jeg er veldig fornøyd med løsningen! Ble til at jeg lå til sent på natt og hygget meg med en bok. Var så koselig atte. Og det føltes som jeg hadde varmekabler i "gulvet" og helt opp på sidene. Mulig at "testen" ble forstyrret litt ut på morrasia da en liten buhund ble løftet opp i køya og la seg til rette i armkroken og snorket som en traktor på tomgang. Ble så varmt at jeg regner med å la vinterposen ligge hjemme neste gang. Måtte åpne den for å lufte ut noe av varmen. Men det var koselig å ha hundekreket med i hengekøya. Slik jeg har hengt opp duken blir den hengende å berøre bunnen av hengekøya når jeg ligger oppi. En annen ting er at det er mulig å legge et skumunderlag mellom jervenduken og køya, i stedet for oppi. Da ligger den lettere på plass. Som "backup" hadde jeg med et halvt Bamseunderlag. Ble bare brukt som dørmatte denne natta. Vet ikke helt om det er noe å satse på vinterstid, men vår, sommer og høst, kanskje. Fjellduken har jeg som regel med uansett.
    2 poeng
  16. Årets første overnattingstur i høyfjellet gikk til Finnkonnakken, helt nord i Bodø kommune, med flott utsikt mot Sjunkhatten Nasjonalpark, Steigen og Lofoten! Været var fantastisk, men det ble noen blå i løpet av natta. I påvente av ny sovepose testet jeg et toposesystem for første gang. En sommerpose med komf. +15 og en annen med komf +4. Det funket utmerket og jeg var aldri spesielt kald! Sov med ulltøy på.
    2 poeng
  17. Hei, Planlegger en tur på fjellet i pinsen (som er første helgen i juni). Hvor kan man gå hvor det ikke er særlig mye snø/smeltevann? Kan Rondane funke på denne tiden? Vi bor i Oslo- området, så hadde vært fint om det ikke var mer enn 4-5 timer å kjøre fra Oslo.
    1 poeng
  18. Her er beviset på at 6 personer så til de grader kan feilvurdere når man er engstelig for ikke å ha med nok mat. Dette var det som var til overs etter vi hadde lagt til side det vi trengte på 2 dagers turen tilbake til bilen etter 2 uker ute...
    1 poeng
  19. Fra Bondhusvatnet nedenfor Folgefonna i helgen som var.
    1 poeng
  20. Valgte 2 for plassen sin del. Er ganske fornøyd. Eneste er at det kan være litt knotete montering med ekstra stenger, men ellers et flott telt. Også er inngangene litt lave.
    1 poeng
  21. Enig. Men etter min mening bør man uansett behandle den som om man fyrer vanlig bål. Viktig med rask tilgang til slukkemuligheter, og man setter selvsagt ikke i gang en kvistbrenner midt oppe i et område med tørt gress eller annet lettantennelig. Den kan vel sammelignes med en engangsgrill, egentlig. Selv om det ikke legges glør på bakken, blir det varmt under.
    1 poeng
  22. Brukte kvistbrenneren i dag, jeg. Nå er jeg på rømmen. Neida, men det er viktig å huske at selv en kvistbrenner kan sende ut grister til knusktørr mark. Akkurat der er en primus tryggere. Den sender ikke ut gnister. Men den kan velte.
    1 poeng
  23. @Tom42 Scarp 1 har inngang fra to sider, og kan bestilles med helt innertelt eller delt (eller begge). Så dine bekymringer burde være svart ut. Jeg har ikke erfaring med teltet, men det finnes folk her inne som i det minste har erfaring med Tarptent, både @tronn og @7homas. Sikkert folk ned erfaring fra Scarp 1 også.
    1 poeng
  24. Da ser det ut som det blir en speedmaster 3-14gr Takker for all hjelp Edit. ble en Antares 7-21g på 70% hos lokale mx`en
    1 poeng
  25. Jeg kjøpte en Berkley Phazer II i kastevekt 2-12 gram til litt av samme typen fiske. Har bare hatt noen få kast med den men 4 grams spinnere går overaskende langt (bruker 0,07 multisene) og en 10gr Møresilda mer enn langt nok. Den er 5 delt noe som gjør at den er rundt 70cm lang. Passer ypperlig i tube nedi ene sidelomma på sekken.
    1 poeng
  26. Jeg ville lagt meg til oppe ved Vollevatn i Kvenna nær der elva fra Mjågevatn kommer ned (Skvetta). Da er det ikke lange biten inn til Mjågevatn/Skardvatn og Grunntjønn. Kan gi fine dags(rund-)turer i området med spennende fiskevann. Det er flere spennende fiskevann nord for Kvenna i det området. Vil man ha bærehjelp kan man leie seg kløvhest på Argehovd mener jeg. Kanotur på Kvenna er vel mest strevsomt opp til Holmavatnet fra Valldalen og ned til Argehovd med lange bærestrekk her. Kløvhest kan være en ide hvis man tar seg råd.
    1 poeng
  27. Har med jegerduken duken min uansett. Fin å ha over seg om det blir litt kjølig i ryggen når man sitter og koser sge på bålet, og funker fint som forsterning til underteppet mitt fra DD Hammocks, som strengt tatt ikke er noe for de kaldeste dagene.
    1 poeng
  28. Takk for responsen, vi er begge glade i å gå på tur i marka, så formen er absolutt på topp Det som hovedsakelig er planen er å gå fra hytte til hytte, men at vi også har med telt om det skulle bli dårlig vær, eller noe annet som skjer.
    1 poeng
  29. Og jeg! Har noen fridager helt i slutten av mai - og vil over tregrensen.
    1 poeng
  30. Lesestoff fra 4-dagersturen inn til Glacier Circle og toppturen til Mount Dawson kan leses under denne linken.
    1 poeng
  31. Antageligvis er det nærmere 20 år siden jeg leste følgende sitat i Bergensavisen; Eling Folkvord; 90% av alle vedtak som fattes på stortinget er mot folkets vilje. Jeg tror vi kan være relativt enig i at mennesker på generell basis aldri lærer av historien...og det er det i all hovedsak penger/økonomi som forårsaker.
    1 poeng
  32. @sovelenge: Alltid moro å se at folk vil finne ut av ting selv, i hvert fall når det uansett er trygt for liv og helse Håper du holder tellingen i eksperimentet, og kan ta deg tid til å skrive en liten rapport om hvor mange fyringer du greide før den måtte erstattes - artig å vite sånt
    1 poeng
  33. Har ligget ute i denne i -10 til -15 grader. Fikk riktinok litt drahjelp av at soveposen tåler -40... http://draut.no/dd-hammock-underteppe Her kom det fovrig inn et aldri så lite polart lavtrykk mens jeg sov...og begravde leiren. Der jeg hadde bålet kvelden var dekket av 30-40 cm snø og det var storm i kastene. Merket ingeing i hengekøya før jeg våknet...snøen som raste ned fra tarpen, lagde vegger på begge sider....og skogen skjermet for vinden. Kom litt snøføtykl men den stoppa i nyggnettingen til hengekøya
    1 poeng
  34. Et annet telt i prisgruppen er Helsport Reinsfjell Trek tre personers til 4.995.-. Selvstående kuppel telt med to innganger/fortelt. Takhøyde er 120 cm. Flere her på forumet har Reinsfjell og er godt fornøyd. Går du opp i pris, blir det lavere vekt.Mer info finner du her, http://www.helsport.no/reinsfjell-trek
    1 poeng
  35. Dersom du ikke trenger den til noe annet, så fyr i vei. Dersom du trenger den til bruken den faktisk er tenkt til så hadde jeg latt det være. Aluminium rett på bål uten nedkjøling... vel.... sett en tom brusboks på bålet en stund, ved siden av en med vann i så ser du hvorfor det funker å koke vann i alukjeler gang etter gang, mens alukjele som woodstove ikke er like god idè...
    1 poeng
  36. Trening og botanikk. Det var meningen å gå til Bynuten. Det ble til og med noen meter oppover Lyseveien. Vinden overbeviste meg om at dette var ikke dagen for en topptur. Det blåste stikker og strå. Minst 12-13 meter i sekundet - liten kuling. Mye mer i kastene, kanskje opp mot sterk kuling. Og det var nede ved parkeringsplassen, Hvor mye blåste det oppe på toppen da? Selv om været ellers var greit med opphold, så var vinden så pass sterk at jeg valgte å snu og kjøre til Dale for å gå rundt Lifjellet. En treningstur måtte det jo bli. Det er tross alt lørdag. På Dale suste det i tretoppene, men ellers var vinden ikke spesielt merkbar. Det var tørt, selv om det hadde regnet om natten. Jeg valgte å gå nede ved fjorden i stede for oppe i henget. Litt lengre, men det tar jeg igjen på andre siden med å gå rett opp bakken fra Bymarka. Det var merverdig lite biler på Dale. Og jeg traff bare en jente på vei utover langs fjorden. Hun var nesten ferdig med sin runde, og jeg hadde nettopp begynt på min. Etter det, ikke en kjeft før i "den fordømte bakken" da jeg traff to damer. Utlendinger, som syntes Norge om våren var fantastisk. Og det stemmer jo... I småbakkene utover langs fjorden, sa jeg til meg selv at jeg burde ta det med ro. Jeg hadde jo god tid. Ingen ventet og ingen ting hastet. Litt lengre ute på Einerneset, gikk det opp for meg at det var slik jeg ofte følte det når formen var på plass. Kunne det virkelig gå fort? Oppover bakken fra Bymarka, måtte jeg igjen holde tilbake for ikke å komme for høyt i puls. Jeg startet i ullblusen, og det var ikke nødvendig å ha på mer utover langs sjøen. Selv om det blåste "fra alle kanter", så fikk jeg ikke den sterke vinden direkte på meg. Oppover bakken var det i hvert fall ikke snakk om å ta på klær, Det ble varmt og jeg svettet i mengder. Normalt ville jeg ha tatt på et eller annet før snaufjellet øverst. Denne gangen gikk jeg bare på til topps. Der syntes jeg det passet å ta på vindfleecen. Det blåste godt rundt toppen, men ikke mer enn stiv bris. Vindfleecen kom av bare et stykke nede i bakken under toppen. Det minnet om en sommertur egentlig, for selv om det ikke var direkte sol, så var det varmt. Det syntes naturen også, for ikke bare var bjørka grønn, men enkelte plasser var skogsbunnen dekket med hvitveis. Og inne i mellom skimtet jeg fiolett - skogsfiol. Med både blomster og grønne trær, så må våren sies å være kommet. Faktisk mer enn det, nesten sommer... Det var kjekt å gå slik i skogen med blomster og grønn blåbærlyng. Det er bare en kort stund grønnfargen er lys og skjær. For meg var det skikkelig bra å få med en slik tur. Naturen i Norge er virkelig fin i mai. Med tanke på hvor fort jeg kunne klare å gå denne gangen, ble det litt mer en småspringing ned bakken mot Dale. Ikke her heller var det folk, og det passet jo i grunnen bra. Det kan jo virke litt "idiotisk" å brå springe ned bakken for å nå - ingenting... Fort gikk det, men egentlig ikke fortere enn det jeg hadde håpet på - bedre enn det tror jeg ikke formen blir i år.Les hele artikkelen
    1 poeng
  37. Et "triks" vi har brukt noen ganger når vi har kjørt med presenning og det har vært muligheter for å kappe en busk eller to så har vi "plantet" en busk under presenningen for å slippe å få fall og vannsamling på midten. Fungerer utmerket når det ikke er noen midtfester og er forholdsvis skånsomt mot duken kontra å bruke enden av en stokk eller lignende. Dvs omtrent slik:
    1 poeng
  38. Fortsatt 2m med snø uti mai her i Canada. Seint-på-kveld bilde av Glacier Circle Cabin.
    1 poeng
  39. Nå har sikkert de fleste trodd at bagasjebrettprosjektet mitt hadde strandet, men den gang ei. Så her her kommer en oppdatering for å underbygge at prosjektet er i aller høyeste grad er i rute. Bagasjebrettet ble selvfølgelig både pusset, grunnet og lakkert i en lekker svart farge. Dette viste seg å passe særdeles bra siden resten av brettet allerede fra produsent var utstyrt med tilsvarende farge. Litt svart og gul krympestrømpe ble varmet over (den stygge) sveisen og da så det nesten ut som det var kjøpt i butikk. Jeg ble så fornøyd at videre arbeid på brettet umiddelbart ble forkastet. Tror ihvertfall sykkelen nå er klar for tur. Bilde av bagsjebrettoppgradering følger under.:
    1 poeng
  40. Enda masse snø i høyden. Dette er fra Tverrfjellet på Kvaløya
    1 poeng
  41. Jeg har visst oppdatert litt uten å nevne der her, ser jeg. Del 3 av påsketuren til Værøy og Røst, det ble ikke så mye padling den dagen, men litt. Mye spasering rundt på øya (Røst), det er jo også tur. Den ligger i bloggen HER. Så har jeg blogget førsteinntrykket av den nye Hilleberg Rogen-versjonen, jeg fikk den omsider. Den bloggen ligger HER. Så er det innlegget jeg har blogget nå nettopp, som er torsdagens padletur, med turlag og padleklubb. Siden jeg skulle være turleder for begge, så slo vi det sammen. Lifjorden er en trivelig fjord å padle i, med fjell som omkranser, og en god del lys bunn. Særlig flott i sol, selvfølgelig. Den turen finner man HER.
    1 poeng
  42. Tror jeg bare skal kommentere dagens tur med et ord: absurd. Frønsvollmyrene, Nordmarka, Oslo, 11. mai.
    1 poeng
  43. Kjerrag: Øygardsstølen (parkeringsplassen) ligger opp av Lysebotn på sørsiden. På veien mellom Sirdal og Lysebotn - umulig å overse... Veien mellom Lysebotn og Sirdal er merket og bare tar av fra "hovedveien" bare et kort stykke fra der veien mellom Valle i Setesdal og Sirdal komme ned fra heia. Og det er jo ikke lange stykket mellom Valle og Nissedal - om jeg tenker på rette stedet. Begge disse fjellovergangene blir brøytet i disse dager, og vil være åpne når dere er på tur. Se https://www.nrk.no/rogaland/se-video_-veien-mot-lysebotn-1.13509163 Det er mindre snø enn vanlig i heia, men mai er ikke måneden for fjellturer. Likevel vil det være folk på vei mot Kjerrag, bare været er bra. Prekestolen er i dag et helårs turmål, og ligger på 600 moh mot 1000 moh for Kjerrag. Grunn til at jeg anbefaler å bruke STFs ubetjente hytter - Langavatn og Blåfjellenden, er at det på hyttene er et helt spesielt og hyggelig miljø. For min del synes jeg det er mye mer interessant å vise fram selv- og ubetjente hytter til utenlandske gjester. Disse hytten er basert på dugnad og felleskap og har et nok så spesielt miljø. Og så er jo turen fra Øygardsstølen til Flørli om Blåfjellenden en skikkelig fjelltur i tillegg.
    1 poeng
  44. Dro til med to turer i dag. Den første en ren solotur der Garmin Fenix Hr belønnet meg med en trenings score på 3.0 Tur to ble meget avslappet. Tok med Junior til et nærliggende vann. Han ville fiske med håv Jeg og (en del av) kjæledyra observerte teknikken til junior. Det ble mye vann i støvlene ja !!! (og ingen fisk...)
    1 poeng
  45. Apologies but spellchecker took over I was trying to say nice moustache
    1 poeng
  46. Mount Athabasca (3491m) Turlengde: 8 timer, 30min | Avstand: 13,7km | Høydemeter: 1590m Columbia Icefields hadde ligget på vent ei god stund, ett storfjellrike med Canadian Rockies største isbre og Alberta's høyeste fjell Mount Columbia. Jeg hadde sett meg ut Mount Athabasca tidlig an som en enkel topp å ta om været tillot det. Grunnen til at dette området har ligget på vent er at det snør relativt lite i de østlige områdene, såpass lite at det tar lang tid før bresprekkene snør igjen. Mount Hilda (t.h.) og Mount Athabasca (t.v.) Selv om store deler av fjellkjeden lenger sør og vest opplever 30-50års snørekorder denne vinteren har Columbia ligget i le for dette. Dagen før jeg kjørte nordover fra Canmore snødde det tett. For Columbia var dette vinterens første store snøfall med 30cm nysnø. Skredfaren gikk opp til Faregrad 3 for morgenen med økning til Faregrad 5 for terreng utsatt for sollys. Ruta jeg skulle gå tok meg hovedsaklig i noe tryggere terreng, men sola står såpass høyt på himmelen nå at det ikke finnes mye skygge igjen etter kl 10. Mot brefallet under Mount Andromeda Jeg fulgte sporene til tre andre som våget seg ut denne dagen. Planen min var egentlig å gå ruta over North Glacier slik at jeg kunne vurdere nedkjøringmulighetene over breen nærmere. Men det ble så jeg fulgte sporene som tok meg opp den andre normalruta mot ryggen mellom Andromeda og Athabasca. Opp mot brefallet på 2600m lå det fortsatt ikke fast snø under nysnøen som falt det siste døgnet. Belaget meg på en litt kjip nedtur om jeg ikke tok nedturen ned North Glacier i stedet. På tur over isbreen mellom Athabasca og Andromeda går det små og store snøras ned fra omtrent alle fjellsider mens temperaturen stiger. De tre foran meg tar av seg skia og klyver opp ett brattere parti innerst i dalen noe som helt klart var tryggere enn å ta seg opp på ski den rasutsatte ruta som gikk noe mer til venstre for der vi gikk opp. Med skia på ryggen ble det klyving hele veien opp til toppen herfra. Det lå lite snø mye av ruta så jeg håpet virkelig at jeg kunne ta meg trygt ned over North Glacier i stedet for en retur ned her. Det lå bra med snø ett stykke opp mot Silverhorn men fra ca 3400m og opp til toppen var det mest stein før det igjen gikk an å stå på ski over til Athabasca. Utsikt mot Andromeda Athabasca sett fra Silverhorn Opp mot toppen, selv synes jeg at det virket endel luftigere ut her oppe enn hva bildet sier En titt tilbake på Silverhorn i det tåke omkranser toppen Mens det blåste litt på ryggen mellom Col og Silverhorn ble det helt vindstille da jeg gikk fra Silverhorn og opp til toppen. Dessverre mistet jeg utsikten da tåka kom inn og bestemte seg for å bli der lengre enn hva jeg hadde tid til. Jeg fikk snakket meg i lag med de tre andre som også var gira på å kjøre ned over North Glacier. Allerede ned Silverhorn, i første sving løsnet ett 20m bred flak og rant 100m ned. Fikk satt noen fine svinger ett stykke ned her før det igjen ble bratt og utsatt. Her går ruta noe utsatt til ett stykke; 50 grader helning med en nærmere 100m høy brekant under slik at man må ta seg skrått mot øst i godt over 200m. Førstemann løsnet ett stort flak ganske tidlig, 100m bredt som faller 3-400m neddover. Det gjorde det noe sikrere for å ikke bli tatt av skred, men nå ble det kjøring på is i svært bratt lende, ett sted hvor man helst ikke vil falle. Her ble det ingen svinger neddover, det gikk heller forsiktig for seg ut mot tryggere grunn. Turen videre ned breen gikk helt smud i ett 2km langt pudderrike med en ny bratt utfordring på slutten.
    1 poeng
  47. Jeg har hjemmelagde fotposer. Ikke vanskelige å lage, mye billigere og valgfrihet til å velge materiale og evt. for. Mine er laget i sammme stoff som ungenes parkdresser var laget av, sk. bevernylon. Innvendig er foten foret med et vattert stoff. Mine er ikke allverdens vanntette lenger, men det regulererer en jo greit med stoffkvaliteten en satser på. Fotposene mine veier 280 g, går over knærne og festes oppe i beltehempene på buksa mi. EirikW
    1 poeng
  48. Uff, så traumatisk opplevelse. Føler virkelig med dere. Det hjelper nok ikke så mye på følelsene dine at jeg som helt ukjent person sier dette, men det høres virkelig ut som at den beslutningen du tok var den beste for Scott. Et av favoritt-diktene mine, av ukjent dikter: We have a secret, you and I that no one else shall know, for who but I can see you lie each night in fire glow? And who but I can reach my hand before we go to bed and feel the living warmth of you and touch your silken head? And only I walk woodland paths and see ahead of me, your small form racing with the wind so young again, and free. And only I can see you swim in every brook I pass and when I call, no one but I can see the bending grass.
    1 poeng
  49. Eneste bildekritikken jeg nøyer meg med å tilføre, er at det er mange flotte bilder som blir lagt inn her
    1 poeng
  50. Slip ned gelcoat på innsiden, kapp bort eventuell delaminering. Fikser delene sånn at de ligger rett i forhold til hverandre. Har du store områder med hull tvers igjennom kan du legge en tynn plastplate på utsiden så du kan støpe mot denne. Legg på glassfiber og polyester på innsiden. Trapp av lagene så det blir en gjevn overgang. Mal med gelcoat. Padle og vær glad. mer lesing her: http://www.westsystem.com/ss/assets/HowTo-Publications/Fiberglass-Boat-Repair-and-Maintenance.pdf Biltema har det du trenger for "gettho repair".
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.