Gå til innhold

rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 074
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

rayun vant dagen sist 31. mai

rayun hadde mest likt innhold!

Om rayun

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Aurskog-Høland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Med 3 drev foran og 8 bak har du nok girene du trenger. Det vil alltid være noen av kombinasjonene som overlapper så det er ikke 24 reelle gir. Selv har jeg en gammel DBS offroad med 3x8 og den har jeg brukt på mange sykkelturer tidligere. Den har jeg nå børstet støv av og tatt i bruk på Bikepackingturer nå i år.
 2. Vist du holder til i Trondheim så ligger det 2 vidt forskjellige sykler på Finn du kan vurdere. Litt i overkant av budsjett, men kan kanskje kan man enes så begge blir fornøyd og du nærmer deg budsjett i første post. En nydelig Canyon Inflate og en Diamant Apex. Kroppshøyde gir en indikasjon om størrelse, men 2 med samme høyde kan ha forskjellige i ben/rygglengde og dermed kan sykkelen oppleves som passe, eller mindre passe. Det er også litt forskjell på geometrien i terreng -landevei -gravel etc. og dermed kan det være 20" på en type og 19" på en annen og begge kan være passe.
 3. Støtter det @Bjørn J sier om å prøve sykkel. Like viktig som å prøve sko/sekk/klær etc. Uten egen erfaring er det også fornuftig å få hjelp av kompetent betjening. Det er fort gjort å ende opp med noe som kan virke greit i butikken, men faller igjennom etter noe bruk. Når det gjelder syklene du har linket til ville jeg personlig gått for Merida Urban om den ellers passet meg. Det er først og fremst pga av utveksling. Riktignok er det uklart om kranken er 48/36/26 eller 40/32/22. Men bakkene er lettere (lettest med 22) med disse utvekslinger enn utvekslingen på de 2 andre du viser til. Det er også 11-34 bak, mot 11-32 på de 2 andre. ( Alivio bakskifter er også en gjennomprøvd og god skifter. Om sykkelvogna skal bære barn, eller bagasje spiller ingen rolle, det blir det tungt uansett. Både Trondheim og Helgeland har sin andel av bakker. Om du er lei av å tygge grus, eller få møkkete klær er skjermer praktisk og på tur er det lettvindt med støtte. Begge deler er montert på denne sykkelen. Det er også fester for bagsjebrett om du vil bruke vesker istedet for, eller i tillegg til vogn. Men altså, dra ut og prøv forskjellige sykler, det er det lureste.
 4. rayun

  Bikepacking

  Sitter med samme tvil som deg ang været. Skulle dratt hver dag i løpet av siste uke, men utsatt og utsatt. Men nå er alt pakket og avreise til Fagernes er egentlig bestemt til i morgen. Sjekket værmelding og det er utrykt og lav temp. YR har også fått opp gult farevarsel for snø på Golsfjellet. Går tilbake til tenkeboksen. Skal sjekke en gang senere i kveld før jeg bestiller billett.
 5. En mulighet for de som sliter med å finne sko og støvler i "vanlige" butikker, kan være å sjekke utvalget hos et ortopedisk verksted. Mange av de har egen skoavdeling/butikk med mulighet til å prøve sko og støvler og du får hjelp av fagpersoner. Vi trenger ikke være registrert kunde fra før, eller ha vedtak fra NAV for å handle på disse verkstedene, selv om det hjelper sånn prismessig. Det de tilbyr er sko og støvler med passform utover det som finnes i vanlige butikker. Jeg har 2 par AKU støvler som jeg føler er sydd til mine føtter, noe de ikke er. Dette er fabrikksydde støvler med en annen lest enn standardsortimentet som føres i vanlig butikk. Søk på "ortopedisk verksted" og sjekk om ditt nærmeste har skoavdeling. Siden dette ikke er helt "vanlige" butikker kan det være lurt å sjekke om det er timebestilling etc i disse coronatider. Anbefaler virkelig å prøve et slikt verksted om det finnes et i nærheten.
 6. Du kan f.eks bruke aller billigste plastpressening fra Biltema, Jula, Clas, OBS etc og klippe til i ønsket størrelse. Tyvek er lett og sterkt og kanskje kan du tigge litt fra en byggeplass. EDIT: Nallo 4GT er stor som en garasje så hjelper ikke å tigge en liten bit. Bunnduk selges vel også fra outlet´en til Helsport bl.a. kanskje noen av de kan passe med litt modding. Når du får tak i duk/pressening setter du teltet oppå og tegner rundt. Klipp noen cm innenfor streken så duken ikke stikker utenfor teltet. Sy på/sett på maljer i hjørner og et par andre steder som du fester strikk i. Ved oppsett går plugg gjennom pluggfeste og strikk. Selv kjøpte jeg for mange år siden en stor lavvo bunn fra ei restekasse. Av denne har jeg sydd flere bunnduker, jervehi til bikkja, pakkposer etc. og har fortsatt litt igjen.
 7. Vist du tar utgangspunkt i telt hvor en del, eller hele luftingen er beregnet ved høyt skåret duk er min erfaring slik: Ved bruk av bare yttertelt: Lunere og "varmere"enn å ligge ute. Ved bruk av mesh inner: Enda lunere og varmere. Ved bruk av hel inner: Enda lunere og varmere. Ytterduk helt ned til bakken og med lufteventiler forsterker effekten ytterligere og du slipper følelsen av trekk når det blåser. Når det er sagt så er mesh inner kjempefint en god sommernatt i lavlandet. Noe helt annet i fjellet med noen få +grader og regn.
 8. Oslo - Trondhem er en fryktelig lang fottur, selv uten sekk. Tenk igjennom noen av tipsene som er kommet fram her i tråden. Gode råd om å spare vekt og volum er som regel et resultat av folks (smertelige) erfaring. Alle har vi begynt et sted og som regel med alt for mye i sekken. Fyll sekken med det du har bestemt skal være med og erstatt vekten/volum av det du ennå ikke har kjøpt. Husk mat og vann. Ta kollektiv 20-25 km og gå hjem. I morgen og noen dager fremover gjør du det samme. Husk at dette skal du gjøre hver dag, med untak av hviledager, når turen først er igang. Visst skuldre, kropp eg bein fortsatt fungerer etter noen slike turer er du klar. Visst ikke må du gjøre endringer ut fra det du erfarer ikke fungerte optimalt. Trening/tilvenning i forkant er aldri feil og du vil ha glede av det fra dag en. Du vil også få svar på om sko/støvler du tenker å bruke, kan brukes, eller må byttes i noe annet etc etc...
 9. Veldig bra ! Hvor i landet er dette ?
 10. Ikke rare turen, men drøye 9km på gruset sti Sjusjøvannet rundt. Litt snø hist og pist, men det er vel stort sett der løypemaskiner har pakket den. Fjellelva med utløp fra Kroksjøen gikk passe stor. Dette er nesten nede ved Sjusjøvannet. Myrene på Østsiden av vannet var ganske våte og alle har avrenning mot Sjusjøvannet. Her fra stien mot Rømåsen med Sjusjøen sentrum på andre siden av vannet. Fortsatt noen snøklatter på Mostfjellet 974moh. Og siden jeg var alene var alle enige om at turen var fin.
 11. Jeg gjør øvelser for å styrke og stabilisere nedre del av korsrygg. Ellers er min oppskrift å være i bevegelse, gjerne i terreng. For meg funker det i liten grad å gå på asfalt, eller hardt underlag. Da er ryggen ganske stiv etter 50-60 min. Prøver å legge opp til et par turer i uka på stier, eller ute i terreng i barmark sesong. Mye bedre for ryggen og jeg kjenner forskjell etter en sånn tur, kontra asfalt. Ellers har jeg parkert 130L. og endret mye av utstyret over tid til lettere og mindre volum. For meg er det ikke vekta, men uforutsette vridninger jeg er redd for. Jeg har også noe annet småplukk så en godt utstyrt pilleeske er alltid innenfor rekkevidde. Jeg har idag mest glede av å bruke en 65 liter og pakker jeg fornuftig holder det til ei uke i hvert fall. En sjelden gang bruker jeg en 80 liter.
 12. Hyggelig at du likte den @Kjetil E.. Lettere og raskere enn fottur, i hvert fall på kjerre/grusvei og god sti. Litt mer pes utenfor, men det gikk egentlig overraskende bra. Kan virkelig anbefales.
 13. Tror mesh eller hel duk har litt med hvordan teltet lufter. Høyt skåret duk, eller ventiler. Dernest hvor du pleier å være på tur. Jeg har telt med mesh og telt med hel duk og er mest begeistret for hel duk der jeg telter mest.
 14. Overhodet ikke kjent i området, men en mulighet er vel Ulriken og så mot Haukeland. Ta opp mot Livarden og sette kurs mot Gullfjellet og Gullbotn/Langavatnet. Du må nok ned i sivilisasjonen noen steder, men det er greit siden du da kan skaffe forsyninger for neste legg. Kanskje mot Samnanger og så opp mot Raudvatnet og videre mot Gråfjellet. Ned igjen mot folk og så kurs mot Norheimsund. Dette blir bare synsing da jeg ikke har gått der selv. PS! Det er mye raskere og du bruker mye mindre energi på å følge stier, selv om de tar en omvei i forhold til din kurs. Stier er ofte der de er nettopp fordi det er det beste stedet å gå. Bruk Norgeskartet og se om du ikke kan finne en farbar vei. Fra Kinsarvik er det mange beskrevne ruter over vidda og stier hele veien til Geilo.
 15. Fuktig/våt bomull blir iskald noen sekunder etter du har stoppet og fått av deg sekken. Men veldig godt å trekke på seg tørr t-skjorte etter endt dusj/dag. Under vandring er bomull mitt sistevalg😉
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.