Gå til innhold

rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  649
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4
 1. Haspel til ørretfiske

  Jeg ville valgt 1000 snella til 3-14gr og 2500 til 7-21gr. Bruker forgjengeren til 1000 snella du linker til på 3-14 stanga mi og er godt fornøyd med det.
 2. Hardangervidda vinter 2018

  Takker for en fin rapport med fine bilder. Gleder meg skikkelig over å se Grønlandsspann i sitt rette element. Vekker snart 40 års gamle minner.
 3. Berkley stang (7 fot)

  Har vært på tlf rundt omkring mange steder i dag og forslaget har vært å bytte hele, altså både foten og ringen. Kan hende det er mest fornuftig , men tror ikke jeg hadde fått det pent om jeg skulle gjort den reparasjonen selv. (Det er jo en utrolig finish på stanga) Det ble både Ebay og Alieexpress men der fant jeg også bare fot og ring. Til slutt ringte jeg Elbe / Normark og får en ring av dem, så takk for god service.
 4. Berkley stang (7 fot)

  Ja er helt sikker på du blir fornøyd, gratulerer med ny stang. Etter som vi i tråden har tråklet oss litt hit og dit har jeg benyttet sjansen til å sjekke ut både det som er foreslått + andre alternativ. Kommer antakelig til å oppgradere til samme stang selv. Hvorfor? Jo, fordi når jeg skulle sjekke stanga mi nevnt tidligere i tråden mistet jeg et av leddene ned kjellertrappa og en av keramikk ringene sprakk. Lukter ny stang av sånt.
 5. Vikbekkfjellet, Reksjå mm

  Om du går ut fra Synken så er det god sti opp hele Mårshallane så her er vieren ikke et problem. Og da var det slutt på vier og du møter den ikke før nærmere Reksjå visst du går dit. Det er i midlertid sti hele veien, også langs Reksjåene så tror ikke det er noe problem. Selv pleier jeg å ta sikte på Holken etter at jeg har kommet over toppen av Mårshallene og noen hundre meter ned langs stien. Der forlater jeg stien og går rett mot Holken i lettgått fin lyng. Og som @tklami sier er området uten nevneverdig mye vier. Noe Vier / Einer også ved utløpet fra Holken, men det er så lite at der kan bikkja løftes forbi. Fra Holken og videre opp mot Viktjønna er det ingenting eller svært spredt.
 6. Berkley stang (7 fot)

  Jeg brukte nok generelt tyngre sluk tidligere, men var litt avhengig av det for å få nok kastevekt på de gamle og billige stengene jeg da hadde. Nå er de gamle tunge sluker og spinnere havnet i slukskrinet for sjøfiske og nye lette varianter er anskaffet innen for kastevekta på 3-14gr som passer til BeastMaster´n.
 7. Fra Gjøvik og hjem til Sundvollen - Dag for dag

  Tusen takk for at vi fikk være med deg på turen som du så eminent har skildret i ord og bilder. Så fram til hver kveld med fersk turrapport. Nesten litt synd for alle oss andre på forumet at du alt er kommet hjem. Vel gjennomført i både tur og rapport, tusen takk.
 8. Berkley stang (7 fot)

  Måtte faktisk ned i kjelleren og se etter. Og jeg husket helt feil, for stanga mi heter BeastMaster BX-STC og er "bare" 180/210. Pakket sammen er lengden 57cm og den veier 168gr. Bortsett fra at jeg har jugd på lengden "igjen" er resten av det jeg har sagt sant.
 9. Tips til tur Ringebufjellet/Venabygdsfjellet

  Måsåplassen langs Friisvegen er nevnt, eller fra Spidsbergseter langs fv.27 Rondevegen.
 10. Berkley stang (7 fot)

  Kjøpte denne for noen år siden og er veldig fornøyd. Jeg ønsket meg egentlig en tilsvarende i teleskop, men den 5 delte ga så mye ekstra snert at valget ble enkelt. Når den i tillegg passer fint i sidelomma på sekken og ikke stikker høyere enn sekken er jeg fornøyd. Lett snelle rigget med Fireline og jeg har aldri kastet så langt som jeg gjør med den. En gang i blant får jeg til og med fisk
 11. Enig med de 2 foregående herrer. Med 8-9 kg hadde jeg helt klart valgt sekk.
 12. Hvor har du vært på tur i dag?

  Ikke jeg, men en hel haug andre og enda fler i morgen. Fantastiske forhold og en liten kald trekk fra nord. De kom fra øst og dro mot vest. Det er ei lita helling opp og ut fra Sjusjøen og her er det både heiarop og musikk som hjelper en sliten kropp opp og fram. God tur til alle Birkebeinere både i dag og i morgen.
 13. Camp Villmark 2018

  Føler litt det samme som deg @Heriks, at messa ikke fenger noe særlig. Jeg ender også opp med følelsen av bortkastede penger. Ikke kjøper jeg nytt våpen, eller fiskestang hvert år og jeg savner stort sett mer generelt turutstyr. Hovedfokuset på messa gjennom mange år er jakt og fiske, med generelt friluftsliv lite representert. Jeg får legge til at dette er mitt inntrykk og at de som er mer jakt og fiskeinteressert enn meg føler det annerledes. Men som du sier så ser et par av foredragene interessante.
 14. Snøforhold på Østlandet i Mai

  Ikke så lett å si nå i år siden det er mer snø, som mange allerede har nevnt. Jeg bor øst i Akershus og kan også melde om mer snø enn vanlig på disse trakter. Nevner som et eksempel: Jeg skulle i 2015 gå på ski hjemmefra til Sjusjøen med start et par uker før påske. Det året var det ikke nok snø til å gjennomføre skitur i mine trakter og heller ikke lengre nord for meg. Skituren ble det ikke noe av, men jeg bestemte meg for å ta det som en fottur i stedet. Så da bar det i vei i midten av mai samme år. Hjemme hadde bjørka fått "museører", men bare en dagsmars lenger nord hadde bjørka bare kvister. Så hvordan det blir i år er ikke lett å si. Det varierer veldig, men på den annen side så går jo snøen veldig fort om det bare blir mildt nok. Tror nok Østfold og et stykke oppover kan være greit og går du sakte nok kan det jo bedre seg lenger opp før du kommer dit. Jeg har skrevet en turrapport som som ligger her visst du vil lese. Det er også en film på YouTube fra denne turen som ligger her
 15. SPOT Gen3 i utlandet

  Nei ikke noe Russlandstur på meg. Men et av alternativene i år er meg og sykkel med Colorline til Kiel. Derfra blir det litt tråkking i Tyskland på vei mot Danmark som sykles et stykke opp før ferge over til Sverige og litt oppover før grensa krysses og så hjem.
×