rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  433
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

rayun last won the day on Juli 14 2015

rayun had the most liked content!

Om rayun

 • Bursdag

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.xc-bike.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Aurskog-Høland
 1. Tommetrix - en vedovn

  Hyggelig med tekst og bilder fra stemningsfull vannkoking. Den moderne verden har kommet opp med mange alternativer som kan være raskere, men de har ikke helt den samme sjarmen. Her får man koselig lyd, noe å se på og ikke minst den gode lukta. ☺️ Syns testresultatet var helt innafor.
 2. Ja her så det ut som det var kos og sosialt samvær som var satt i høysetet. Veldig bra og takk for at du delte turen med oss som ikke var med.
 3. Takk for fin rapport og tilhørende bilder. Helt enig i at den helgen var den fineste på lenge og det synes jeg dere formidler godt med bildene. Synes å se at dere har med en Backpacker1 / Gapahuk ? Brukte dere den som en plass å sitte, eller ble den brukt av en av dere som "telt" ? Men igjen, takk for at dere delte !
 4. Hvor kan man fortsatt gå på tur?

  Jeg bruker feks. Norgeskart. Legg inn søk på feks. Grasåsen og Zoom inn til du ser noen svarte piler som indikerer skytebane. Hit opp kan du kjøre og parkere bilen. Ikke kjør innenfor bommen selv om den skulle være åpen ( stenges uten forvarsel). Ta beina fatt på skogsbilveien enten rett syd mot Snartjenn, eller øst-sydøst mot Svarttjenn / Skjebergtjenna. Videre er det bare og velge og vrake og du kan lage fine rundturer, fram og tilbake, på kryss og tvers over flere dager via skogsveiene og vannene. Med forbehold vil jeg si at vannene er trygge nå, men ta de vanlige forholdsregler ved ferdsel på isen. Dette er bare et av mange steder som egner seg som utgangspunkt, men det er fint for å gjøre seg kjent med området og så er det ganske lettgått og stort. Selvfølgelig best egnet om du bruker egen bil. Kommer du med buss må en tenke litt annerledes.
 5. Hvor kan man fortsatt gå på tur?

  Ja, det spørs vel hvor langt utenfor Oslo du vil reise. Siden jeg bor der jeg bor har jeg følgende forslag: Østover har du Aurskog-Høland som ligger i underkant av en time med bil fra Oslo sentrum. Ca 5 cm snø på skogsbilveiene og helt greit til fots. Siden stier er mangelvare på disse kanter er det lettest å bruke skogsbilveiene (som alle er stengt med bom) et stykke innover før en eventuelt gir seg ut i terrenget. Det er selvfølgelig mest spennende i terrenget, men det er tungt da det er veldig kupert. Jeg vil nesten garantere at du går alene. Skogområdene er "stooooreee" og det er vanligvis lite folk utenom bær og jakt sesong. Kommer gjerne med mer info om du skulle velge dette som turmål.
 6. Underlag i teltet på vinterstid

  Eller på Coop Obs, Reinskinn impregnert ca 120x80 cm kr 999,-
 7. Kjempebra, dette satte jeg skikkelig pris på.
 8. På denne video ved ca. 6:55 ser dere at jeg legger på grillrista. Jeg har bøyd litt på ståltrådene på ene siden (ståltråden syns på bilde til @Tom42 ovenfor) slik at de går inn i luftehullene og dermed ligger litt stødigere under "pølsesnuing". Siden jeg stort sett alltid mater på fra toppen i startfasen må jeg bruke leatherman når rista skal på pga varmen.
 9. Ja grillristen har vært i bruk når det er tid for grillet pølse, fisk etc. Fungerer helt fint under grilling og som @Tom42 sier pakkes den flatt sammen med ovnen og bygger ikke mange millimeter.
 10. Norsk turmat

  Veldig bra @Radiosugge, ser fram til resultatet av testen. Nå er nok min gane av den enkle sorten og jeg tilstår gjerne at de fleste variantene fra Real glir ned med velbehag. Men også jeg liker variasjon og er vel stadig på utkikk etter alternativer. Blir spennende å høre hva du mener etter å ha testet.
 11. Nytt foto på toppen av fjellforum?

  Dette ser greit ut for meg.😀
 12. Sjusjøen er supert for en slik tur som du beskriver. Et veldig bra sted å gjøre seg kjent med vinterteltingens gleder. Du kan parkere oppe på Storåsen og starter da turen med nedoverbakke og følgelig oppover ved avslutning. Ville nok heller parkert på skistadion / Sjusjøen hytter og camping. Da blir hele turen i relativt flatt terreng. Start ut fra stadion i østlig retning. Nå har du i grunn 2 valg. Videre øst mot Midtflell ( følg løypa naturlig rett fram) og videre blir det mindre folk etterhvert. Eller så kan du dra nordover. Ta av til venstre i første løypedele etter svak nedoverbakke etter start. Merket mot Kroksjøen. Derfra og videre nordover er det også helt greit når bare de fleste hytter er passert. Se på løypekart på nettet så er det bare å starte planlegging. God tur.
 13. Hva har du kjøpt nå!

  I restekassa på G-sport, Metro Lørenskog fant jeg 10m rundstrikk til teltstenger til 30kr. Og jammen lå det ikke 550cm - 9,5mm Alu teltstang til 50kr. i samme kasse. Nå skal Glassfiberstanga i Backpacker Gapahuken min byttes ut.
 14. Takker for deling av fin vinterturfilm. Ble skikkelig sugen på tur kjenner jeg, men blir nok til at får nyte filmen din en gang til istedet.