Gå til innhold

rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  581
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

rayun vant dagen sist Juli 14 2015

rayun hadde mest likt innhold!

Om rayun

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.xc-bike.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Aurskog-Høland
 1. Vindvotter

  Veldig bra prosjekt. Tommel opp. Jeg bruker forøvrig samme snoropplegg som @martin.m, men uten den tverrsnora foran på brystet. For at ikke vottene skal dingle ukontrollert tar jeg med vindvottene i hånden når disse tres inn i jakkeermene, eller tre de gjennom før jakken tas på. Dermed henger vottene løst noen cm fra håndflaten uten at tråden kommer i veien for noe.
 2. Erfaringer med Stormberg?

  Gode erfaringer med det jeg har fra Stormberg, som stort sett er fleece og dun. Har ikke inntrykk av at det er dårligere enn tilsvarende produkter fra andre produsenter når en tar hensyn til prisen. Jeg har ingen erfaring med skallbekledning fra Stormberg.
 3. MSR Pocket Rocket Stove Kit

  Jeg har 2 identiske brennere fra Biltema, som vist i videoen over. I tillegg bruker jeg også en Primus EasyFuel II når det ikke skal bæres lett. Disse 3 brukes med enten Gass fra Biltema, eller fra Primus. Har aldri opplevd problemer med disse brenner / gass kombinasjoner. Ser at Coop Obs også selger rimelige gassbokser så disse skal prøves til sommeren. Gass fra andre leverandører har jeg ikke prøvd.
 4. Julekalender 2017 -Luke 24 Selvstående Gapahuker

  Veldig bra ! Er selv over middels glad i gapahuk og bruksområdet for disse, så dette var hyggelig lesing på juledagen. Synes du på en fin måte fikk presentert likheter og ulikheter på en god måte i tekst og bilder. Forøvrig artig at du nevner å kontakte Helsport. Gjorde det selv for 1 måneds tid siden for å lufte muligheten for et telt etter egne spesifikasjoner. Dessverre var det negativt svar (så nå går tipset videre til Bergans), så får håpe på bedre lykke for deg. Gøy visst det hadde lyktes. Takk for at du delte.
 5. MSR Pocket Rocket Stove Kit

  Biltemasettet @ArveS linker til, er samme settet som jeg har og viser i videoen. og som det er nevnt, Biltema har også resten av det du trenger til en ganske grei pris.
 6. MSR Pocket Rocket Stove Kit

  Ser ut til å være et fint sett med rikholdig innhold. Har dessverre ikke egen erfaring med dette settet. For noen år siden gikk jeg til anskaffelse av kompakt kjøkken for å spare vekt og volum. Jeg endte opp med kjele med lokk (liten stekepanne), brenner, gassboks m/fot. Alt fra Biltema. Noen ganger spises det rett fra kjele og drikkes fra den lille stekepannen og da er alt en trenger en lett spork for de enkle måltider. Kjekt og helt greit på lange turer enten på sykkel, eller til fots. På turer hvor selvfanget fisk er en del av maten foretrekker jeg å bruke en ordentlig lett stekepanne. Har laget en liten videosnutt som viser mitt oppsett. Kanskje ikke det aller letteste på markedet, men det funker til min bruk. Har også brukt dette på Toms WoodStove (liten kvistbrenner).
 7. Real

  Jeg har også x- antall Realposer (middag) bak meg og har aldri merket noe ubehag. Riktignok spiser jeg fortsatt av lagerbeholdningen i kjelleren, fra før de endret til "helrøde" poser. Har aldri prøvd noe annet enn middagsvariantene fra Real, men de funker bra for meg.
 8. Nyttårsaften med noe attåt

  Eeehhh, ga deg en tommel opp. Ikke fordi du stadig sliter etter skaden, men syns fortellingen er beskrivende for enkeltepisoder som noen ganger får følger. Vi er nok flere i samme båt her, enten det nå er akilles, eller andre plager.
 9. Spørsmål om GPS-bruk

  Re.: Lang rett strek. På GPSmap 62s er fremgangsmåten slik: Velg "page", - Hovedmeny, - Oppsett, - Spor, - Så under fliken Sporlogg har du følgende valg: Ikke registrer, - Registrering, ikke vis, - Registrering, vis på kart. For å unngå lange rette streker, velges: Ikke registrer. Trykk på "enter" knappen og skru av gps. Når du skal begynne på ny tur: Skru på gps og vent til du er sikker på at gps har funnet satelitter, samme fremgangsmåte som over, men i sporlogg velger du: Registrering, og vis, eller, ikke vis, alt etter hva du ønsker. Jeg har hatt mange blå streker opp gjennom tiden, så jeg prøver å huske på å aktivere "Ikke registrer" når jeg er tilbake ved bilen eller når turen er ferdig. Det er selvfølgelig like viktig å huske å aktivere "Registrering" igjen når ny tur tar til. Kan hende fremgangsmåten er annerledes på andre gps´er, men det kan kanskje andre svare på.
 10. Hei @Mikkel96.. Fjellheimen vår er et fantastisk sted å være både sommer og vinter. Og når hvite vidder ligger der innbydende badet i sol fra skyfri himmel kan vi vanskelig se for oss et vakrere sted å være. Men den norske fjellheimen kan også være nådeløs, ja til og med ta liv. Det er viktig å ha respekt for elementene, og ha riktig utstyr og kunnskap. Ut fra spørsmålet ditt tolker jeg det til at du ikke har mye egenerfaring med vintertur i fjellet. Derfor ville jeg rådet deg til å starte i terreng som ikke er så eksponert. Bygg erfaring under trygge forhold med muligheter for rask retrett om ting utvikler seg i feil retning. Etter som erfaringen kommer finner du den rette tryggheten til å ta de turene du drømmer om. Uansett om det er sommer eller vinter så er det bare du selv som kan sørge for din egen sikkerhet. Riktig utstyr og kunnskap om bruken og så bygg erfaring, som du bare får ved å dra på tur. Start under trygge forhold om du drar på tur alene, eller bli med andre erfarne turfolk i begynnelsen.
 11. Turdagboka

  Bruker liten notisblokk på de fleste turer og skriver i stikkordsform underveis. I kveldinga enten det er i leir eller hjemme fyller jeg på stikkordene mens inntrykk ennå er ferske. Til turer over flere dager i ukjent terreng bruker jeg å printe ut kart i A4 fra "Lommekjent" for dagens etappe og bruker baksiden til mer detaljert og fyldige notater. På kvelden leser jeg igjennom og gjenopplever dagens etappe og omformulerer og etterfyller om det er noe jeg kommer på. Jeg tar sjelden bilder, men tar mye video og dette er også med på å friske opp hukommelsen når jeg kommer hjem. Vel hjemme og når jeg har litt egentid koser jeg meg med å renskrive fra notatene og redigere video. Begge deler bruker jeg mye tid på og jeg har stor glede av de timene.
 12. Spørsmål om GPS-bruk

  Her er hva jeg bruker på Garmin GPSmap 62s 1. Ja det stemmer. (Men det går an å unngå den) 2. Litt forskjellig avhengig av type tur. Bruker mest daglig, eller ukentlig. 3. GPX her også. 4. Bruker "lommekjent" til å lage og lagre ruter og spor. 5. Bruker OSM selv og har ingen erfaring med Garmins kart.
 13. Helsport Trolltinden⛺️ -test etter ombygging

  Ser veldig bra ut. Spennende prosjekt.
 14. pulk

  Ja dette er en original trepulk fra segebaden. Litt vanskelig å vurdere tilstand ut fra det ene bildet, men selve trekket ser i hvertfall fint ut. Den røde fargen blir noe falmet over tid, men her ser det fortsatt rødt ut. Om pulken ikke har andre feil eller lyter ut over at den er gammel, er det et røverkjøp for den prisen. Med litt kjærlig omtanke og jeg ville nok også spandert på meg et nytt drag så har man en kjempefin pulk for en rimelig penge. PS ! Angående vedlikehold av trepulk så fikk jeg noen tips her på forumet når jeg skulle igang med min. Det er faktisk ikke mye som skal til og så er det jo en hyggelig ting å drive med om man har et sted å stå. Jeg lagde en liten bilde og tekst reportasje av mitt oppussingsprosjekt her på forumet, men jeg finner det ikke igjen. Men om du søker litt så har du kanskje mer tur enn meg. Uansett, dette er en pulk med fantastiske egenskaper når det gjelder flyt og stabilitet.
 15. Kuldegrop utenfor teltet?

  Jeg har et telt med stormmatter, resten uten. Før teltet settes opp bruker jeg skiene og tråkker til området teltet skal stå. Det blir alt fra noen cm til flere cm "grop" avhengig av snøens beskaffenhet. Deretter legges noe snø mot teltet, nok til å dekke stormmattene, eller litt opp på duken for å dekke glippen dersom jeg bruker telt uten matter. Avsluttningsvis tar jeg skien i hånda og med den gir jeg snøen mot duken et lite klapps så snøen "setter" seg og ikke blåser vekk med en gang. Funker helt greit.
×