Gå til innhold

rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  922
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

rayun vant dagen sist Juli 8 2018

rayun hadde mest likt innhold!

Om rayun

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Aurskog-Høland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for tips, sjekket nå: Produsert 2019-01-19, Made by Samsung, Vietnam. Kjøpt på Clas Ohlson og det var så nytt at det ikke var lagt ut i butikken ennå. Var nettopp kommet inn og de gikk på lageret og lette til de fant riktig kartong.
 2. Litt småplukk var nødvendig som disse her. Ekstra sykkelslange som jeg håper jeg ikke får bruk for. Et par briller så jeg ser, i tilfelle slangen må skiftes. Og ikke minst ekstra batteri og lader til Gopro så et eventuelt slangebytte kan foreviges.
 3. Nå er det jo en grunnleggende forskjell på disse 2 du nevner. Lofoten er tunnel og Reinsfjell kuppel. Generelt vil et tunneltelt by på større fortelt enn kuppel. I motsetning til tunnel er kuppeltelt i stor grad selvstående som er en kjempefordel om underlaget er vanskelig. Kuppel i 2P utgave gir som regel 2 mindre fortelt og hver sin utgang. Skal det slås opp på campingplasser spiller teltstørrelsen mindre rolle, men ute i naturen vil et 3P telt har et mye større fotavtrykk enn et 2P telt. Har du et romslig fortelt, eller 2 mindre hvor bagasje og matlaging kan ordnes ville jeg gått 2P telt. P.g.a. nevnte fotavtrykk. Blir vanligvis også noe lettere å bære i sekk på fjelltur også. Tenk i gjennom hvor og hva du ønsker sett opp ei liste og sjekk om dette blir innfridd i de teltene du titter på. Det er sjelden du finner telt som matcher alle ønsker, men noen av de viktigste "kravene" bør innfris synes jeg. Mye gode telt på Finn og da kan du få et godt merke til en grei pris. Lykke til 😃
 4. Artig pose og spenstig at de prøver seg på nye tanker, det skal de ha. Nei, den treffer ikke helt i forhold til det jeg ønsker. Når jeg nå har hatt pose med både H og V drager og ser alle fordelene det gir er det vanskelig å ta til takke med kun en drager. Og så var det innertrekket da. Har vært ute å sjekket/kjent på poser den siste tiden, men finner så langt ingen som føles "gode" mot bar hud. Tenker på innertrekket i soveposen på samme måte som med lakenet i senga. Ville jeg hatt et sånt stoff i sengelakenet? Ehhh, nei tror ikke det.
 5. Ingen problem med 400 garders inndeling. Her er mitt Silva Ranger 15T kjøpt en eller annen gang siste halvdel av 70 tallet om jeg husker rett, og i jevnlig bruk fra. Helt klart mitt foretrukne kompass, (selv om bobla har blitt i største laget.)
 6. Ser ut som Mårbu turisthytte skal arrangere en eller annen festival 14 - 16 juni. De tilbyr båtskyss fra Synken og da tyder vel det på at veien inn forventes åpnet til den tiden. Så da skulle det vel være mulig med tidligtur til østvidda.
 7. Kalhovd turisthytte har sesongåpning 21 juni i år.
 8. Når jeg hadde bikkje og gikk på tur festet jeg et 1-1,5m strikktau i hver av D ringene på siden av hoftebeltet og koblet lina inn på denne med en karabiner. Siden karabineren løper fritt på strikktauet ble belastningen/kreftene sideveis til å leve med. Mine storsekker 80 og 130L hadde slike fester beregnet på pulk.
 9. Husker skiltet ja, og etter planen passerer jeg skiltet selv om et par uker.😃
 10. rayun

  Bytte Styrestem.

  På mine aller første lengre sykkelturer hadde jeg et styre som ligner det som du tipser om, bøyd litt opp og bakover. Dette var i midten av 70 tallet og de aller fleste "normale" sykler hadde slike styrer. Kan ikke huske at numne fingre eller verkende skuldre var tema. Visste ikke hva sykkelbukse var og brukte Olabukse og alt var bra, men jeg var også noen og førti år yngre. Forslaget ditt er bra og skal følges, men ikke til tursykkelen. Etter at du nå nevnte riserbar søkte jeg og fant et som heter Jones H-bar og dette skal jeg skaffe meg til MTB´en min. Til tursykkelen blir det for mye kostnader om jeg skifter styret da den har såkalte Micro Barend Shifter og da trenger jeg både gir og bremsehendler etc i tillegg. Det kortere stemmet jeg har satt på gjorde ganske mye for en behageligere sittestilling så jeg skal la det sitte en stund til. Løken - Bergen starter om ca 14 dager og kommer jeg lengre enn Sokna, slår jeg fjorårets tur og kommer jeg forbi Geilo slår jeg forfjorårets tur. Detta blir bra.
 11. rayun

  Bytte Styrestem.

  Jeg har flyttet setet lenger forover som du foreslår og har det så langt framme som jeg syns jeg kan ha det. Det er mer å gå på, men da blir jeg sittende for langt fram i forhold til pedaler og tråkk. Mister litt av trøkket i tråkket, ikke at det er så mye å skryte av heller.😥
 12. Ja jeg opplever vel at kjedet ikke drar til seg så mye skitt etter at jeg begynte å vokse det. Møkka fester seg i liten grad ser det ut som. Jeg har ikke målt slitasjen i cm på kjedet, noe jeg kanskje burde ha gjort. Jeg brukte derimot kjedemåleren i går og den er ikke kommet til 0,5% ennå og da har det rullet totalt ca 1900km. Er også usikker på holdbarheten på dette kjedet som er et KMC x9. Har aldri hatt KMC før, men sammenlignet med Shimano hadde jeg blitt skuffet vist det ikke holder lengre.
 13. Nå er det ganske nøyaktig 1 år siden jeg konverterte til vokset kjede på tursykkelen og tenkte derfor jeg skulle si litt om erfaringen min så langt. Bare for å ha sagt det, jeg har ikke rullet langt nok til å felle en endelig dom, men så langt er jeg fornøyd med resultatet. Det jeg ikke er like fornøyd med er voksblandingen jeg lager for å ettersmøre kjedet underveis. Etter å ha prøvd flere forskjellige blandingsforhold har jeg ennå ikke funnet rett konsistens. Vist andelen voks skal være tilstrekkelig til å danne en fin voksfilm føler jeg at den blir for tykk til å greie å trenge inn i kjedets deler. Som sagt, ikke noe vitenskap her, bare en følelse jeg har. Derfor er ettersmøring lagt på hylla inntil videre Så, tilbake til kjedet som nå har rullet 617km. Det ble plukket opp av voksbadet og montert på sykkelen og så rullet det ca 250km før det ble tørket av og revokset i voksbad. I dag ser kjedet slik ut etter nye 367km. Det er noe møkk å se, men det er neimen ikke mye og jeg er faktisk overrasket over at det ruller så bra uten ulyd av noe slag. Tannhjul på kransen er også tilnærmet rene etter samme antall kilometer. Det er nesten mer pollen enn møkk. Kassetten ble tørrbørstet samtidig som kjedet ble revokset ved 250km og ser altså slik ut etter 367km. Utover dette har kjedet ikke fått noe vedlikehold annet enn å bli spylt av med hageslange et par ganger + at jeg etter hver tur tørker av kjedet med en tørr fille. Som en avslutning på dagen i dag og siden det nærmer seg turstart ble hele drivlinjen rengjort. Kjedet fikk først 10-15min i bensinbad før det fikk 10-15min i voksbad. Krankdrev og kassett + løpehjul ble tørrbørstet og tilslutt spylt med hageslangen og så ble nyvokset kjede montert tilbake. Prøver vel egentlig å si at jeg er fornøyd med voks og med tanke på at drivlinja er såpass mye renere kommer jeg nok til å fortsette med voksing av sykkelkjedet.
 14. rayun

  Bytte Styrestem.

  Takker for tilbakemelding @elgen. Jeg har prøvd stem med justering og får da reist styret en del, men det blir litt for langt fram likevel. Jeg er litt kort i ryggen i forhold til arm og ben så det er nok derfor jeg ønsker et litt kortere stem. I tillegg må jeg ha mer av vekten på setet etter at skuldrene de siste årene har gitt meg noen utfordringer. Etter å ha lest mange blogger kjøpte jeg et sånt butterfly styre for mange år siden. Fasongen på styret gir en mengde variasjoner av grep og jeg skjønner hvorfor mange langdistanse syklister velger disse. Dessverre ble jeg aldri helt venner med dette styret og tok det av etter den sommerens langtur. Henger nå i garasjen og samler støv, men har ikke hjerte til å selge det. Kanskje kjøper jeg en dag en sykkel med geometri som bedre match´er dette styret. Jeg tror, eller kanskje mer håper at de endringene jeg har gjort vil passe meg bedre over tid.
 15. rayun

  Bytte Styrestem.

  Ser jo nå at jeg ble litt ivrig etter å vise det nye speilet. dette har selvfølgelig lite med bytting av styrestem å gjøre. 😕
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.