Gå til innhold

rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  814
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

rayun vant dagen sist Juli 8 2018

rayun hadde mest likt innhold!

Om rayun

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. rayun

  Droneflyving for enhver pris?

  Takk for en veldig ærlig og forklarende video. Det er som du sier, ikke noe morsomt å innrømme fadeser offentlig, men videoen din kan vi lære av alle sammen. Tommel opp fra meg 👍 og fortsett å glede oss med stemningsfulle videoer fra turene dine. Raymond
 2. rayun

  Noen med erfaring med VAUDE SPACE SUL 1-2?

  Skal innrømme at jeg i de siste par årene har vært veldig nær å trykke på kjøp av Big Agnes copper spur hv 1ul. Men sånn har det foreløpig ikke blitt. Jeg begynte å gå igjennom for / bakdeler med de teltene jeg har opp mot forventningene mens jeg er på tur. Jeg har erkjent at himmelen ikke alltid er skyfri her til lands. Så hva er det største savnet når jeg er på tur enten det er på beina, kano, eller på sykkel. For meg er det litt plass til å skifte fra vått til tørt ovc. Det er også veldig tilfredstillende å ha litt plass innendørs når været er dårlig og det ikke frister å være ute. Det er også veldig deilig at ikke alt må foregå liggende. Jeg landet etterhvert på MSR Hubba Tour1 og har "nesten" funnet drømmeteltet. Mitt telt er fra 2017 og er litt tyngre enn 2018 modellen som selges nå.
 3. rayun

  Noen med erfaring med VAUDE SPACE SUL 1-2?

  Fjellsport har veldig god pris på Hubba NX nå. Vanskelig å få dette billigere vil jeg tro. Hvorfor BA ikke selges i Norge er jeg usikker på, men mulig prisen ville bli i overkant høy i forhold til andre telt av samme type. Men bruker man pengene på et BA vil jeg tro du får det ypperste av denne type telt, ekstremt lett, pakkvennlig og gjennomførbart.
 4. rayun

  Noen med erfaring med VAUDE SPACE SUL 1-2?

  Kjenner ikke til bruken av noen av dem, men har et 1p telt med mye mesh. Du er kanskje kjent med telt med mye mesh, men om du ikke er det så er det i overkant mye trekk i slike telt synes jeg. Deilig i slikt vær som det var sist sommer, men noe kjølig om været er dårlig. Begge teltene du nevner har stor glippe mot bakken og det er i hovedsak slik disse teltene ventilerer. Ser for meg at teltet fra Vaude vil føles luftigere fordi meshpanelet i innerteltet går nesten helt ned til bakken. MSR teltet har litt tettere duk et stykke opp før det blir mesh og dette vil nok føles noe lunere om det blåser. Vaude gir vel noe større plass til bagasje da det ser ut til å være litt plass på baksiden i tillegg til en anelse større fortelt. Det kan forøvrig være gunstig å se på stengenes lengde sammenslått da det vil bety mye for hvor pakkvennlig det er i f.eks. sykkelvesker. Om du vurdere å handle fra utlandet vil jeg anbefale en titt på Big Agnes Copper Spur HV 1 UL.
 5. rayun

  Maps.Me og IOS

  Vist det er den som følger med iphone og som rett og slett heter Kart, så har jeg avinstallert den. Mener å huske at den ikke gikk offline og at den ikke viste gang/sykkelvei. Men kanskje jeg husker feil. takk for svar.
 6. rayun

  Maps.Me og IOS

  Takk for tipset. Å bruke knappen er selvfølgelig en mulighet, men litt tungvint siden telefonen ligger under et plastvindu i lokket på styreveska. (Bildet viser min gamle Nokia) Det jeg kunne ønsket var at telefonen gikk i dvale vist ingen ting skjedde og ble vekket til liv når du kom til et veivalg, type kryss etc. Ideelt sett skulle den også kunne vekkes fra dvale ved å berøre skjermen. Med andre ord betyr vel dette at jeg må se meg om etter andre kart apper som ikke overstyrer telefoninnstillingene ? Eller i det minste har innstillinger hvor denne egenskapen er et valg.
 7. rayun

  Maps.Me og IOS

  Uttrykte meg litt klønete😄, men jeg bruker altså autolås på 1min + andre strømsparende innstillinger og det fungerer bra til daglig bruk. Lader min iphone 8 ca hver 3´dje dag. Har ikke tenkt på det, men som du er inne på så kan det være at maps.me overstyrer dette. Så fort jeg aktiverer maps.me settes autolås ut av funksjon, omtrent som om du skulle valgt "aldri". Har sjekket litt mer i innstillinger på maps.me, men ser ingen mulighet til å få skjermen i dvale. Takk for tipset.
 8. rayun

  Maps.Me og IOS

  Har siden i våres brukt maps.me til ruteplanlegging og navigering fortrinnsvis på sykkel, men også til fots i ukjente byer. Kartet fungerer helt greit til min bruk selv om den noen ganger er ganske kreativ i rutevalget. Men det er ikke det som er det største problemet, eller det jeg søker hjelp til. Det jeg lurer på er om noen her på forumet vet hvordan man kan få Iphonen til å "slå seg av" etter f.eks.1minutt mens man følger den aktive ruten. Slik det er nå så er telefonen "på" hele tiden mens jeg følger ruten og det bruker mye strøm. I byer kan dette være praktisk, mens det utenfor byene kan være både kilometer og mil mellom hver gang jeg trenger å få anvisninger. Det hadde altså vært veldig kjekt om skjermen skrudde seg av etter en valgt tid og likeledes raskt kunne vekkes til liv igjen ved behov. Noen som har gode råd her?
 9. rayun

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  I nyere tid er min erfaring kun med Silva og den ble valgt fordi den hadde utskiftbare batterier. Den streiket på nyåret i fjor og da startet søket etter ny lykt og jeg endte opp med Nitecore HC60. Batteriet som følger med er et oppladbart 18650 men det kan også bruke 2xCR123A. Jeg trodde jeg ville savne de utskiftbare batteriene, men det har jeg ikke gjort, tvert i mot. og jeg er superfornøyd med lykta som er i aluminium og er vanntett til 1m. Nå har XXL lykta til 499,- og på fredag kjøpte jeg like godt en til kona også. Den har 5 forskjellige lysmengder og det svakeste bruker jeg til å lese eller som generelt lys i teltet og det nest svakeste bruker jeg når jeg går eller sykler rolig. Stropp over hode og i esken ligger også et sett ekstra O-ringer og pakninger.
 10. Dette syns jeg var et langt byks i riktig retning. Mye mer severdig og de korte senene gikk ikke ut over "story´n". Kanskje du kan feste en eller annen dings på kamera slik at du med padleåra kan snu kamera. Hadde ikke gjort noe å ha kamera mot deg under padlinga også. ikke lange snuttene som skal til for å gi mer liv til filmen. Lykke til videre.
 11. Tror jeg ville anbefale deg å bruke 1080. Ellers så vil jeg si meg enig med @tshansen i hans innlegg ovenfor.
 12. Med Protune On får du riktignok mer data i bildet, men det er vel først og fremst vist du bruker litt tid og energi på selve redigeringen at du får uttelling for de større filene det kreerer. I den forbindelse er Protune bra og visst du da endrer farge til Flat vil du få langt større spillerom under editeringen. De større filene tar opp mer plass på kortet og det brukes mer strøm. Så visst en ikke er veldig glad i redigering av filmen/bildene, men bare ønsker å dele opplevelsene på enkleste måte ville jeg droppet Protune.
 13. rayun

  Huggtabell 2018

  Tror ikke den stemmer helt for jeg har aldri fått ørret over kiloen😥
 14. Ja ser at det kan være vanskelig å fysisk flytte kamera under padling, så til den type bruk tenkte jeg egentlig på å snu det litt innimellom. Når en har bedre mulighet til å flytte på kamera er dette å foretrekke syns jeg. For å forlenge batteritiden litt kan du prøve å bruke QuickCapture som starter og stopper både kamera og opptak. Gå ned på oppløsning. Senke lysstyrken på skjermen og slå av Protune og GPS. Trådløse tilkoplinger bruker også mye strøm. Kanskje du kan ta en test i kajakken med 1080/50-Wide og se om det resultatet kan være innenfor den kvaliteten du vil ha. En annen ting er jo at en kan endre innstillinger ut fra aktivitet og motiv for å makse både ønsket kvalitet og batteritid. Overganger bruker jeg først og fremst til å skille mellom dagene på en og samme tur, eller i sener for å gi inntrykk av tid. Ut over det så bruker jeg overganger der jeg har veldig forskjellige sener, eller at jeg ikke helt treffer på å sy sammen én sene med kamera plassert forskjellige steder. Jeg prøver altså å begrense meg, men legger de inn der jeg føler at resultatet blir best.
 15. Likte veldig godt bilde nr 2 hvor baugen kløyver bølgen. Er dette et foto, eller er det tatt ut som bilde fra video? Fin video også og ser utfordringen med saltvann på linsa som @josteink nevner. En ting å teste til neste film kan være å endre posisjon på kamera. Dette kan muligens være vanskelig å gjøre vist kamera står langt fra deg, men med et par fiskesener festet i kamera kan du vri kamera dit du vil. Disse vil neppe synes på den ferdige filmen og vil gi mer liv til filmen. Selv sliter jeg veldig med å korte ned på sekvensene da jeg føler at jeg ikke riktig greier å formidle/fortelle godt nok når sekvensene er korte. Men greier man balansegangen blir opplevelsen, for de som ikke har minner fra turen i tillegg, mye bedre. Kunne være artig å høre hvilke innstillinger du brukte på opptakene?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.