Jump to content

rayun

+Sponsor
 • Posts

  1,369
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

rayun last won the day on September 1

rayun had the most liked content!

Reputation

1,882 Excellent

About rayun

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Aurskog-Høland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser ut til at @tshansen bruker teltet ganske likt som meg, altså settes opp på kveld og pakkes neste morgen. Om teltet er vått når det pakkes ned, tar det lang tid å få det tørrere, da det ofte er lite tørk i kveldslufta. Når turen er ferdig og jeg pakker ned teltet for siste gang betyr det ikke noe om teltet er vått. Tror nok bruksmønsteret mitt gjør at jeg foretrekker så tørt telt som mulig gjennom turens lengde. 😃
 2. Bruker og har alltid brukt bunnduk. Syns det bortsett fra å beskytte selve teltbunnen fra slitasje, har den gode egenskapen at det reduserer kondens betraktelig. Veldig synlig når teltet skal rives og pakkes sammen. Teltbunnen er tilnærmet tørr, mens bunnduken er mer, eller mindre våt/fuktig avhengig av underlaget teltet har stått på. Syns også det er mye hyggeligere å pakke ned (og opp) et tørt og ikke minst rent telt. Det er mye fuktighet i bakken så bunnduken kan med fordel også dekke bakken i forteltet. Da dannes det mye mindre kondens på innsiden av ytterteltet. Og med gode lufting i tillegg har du gjort så godt du kan for å redusere kondens. Vinn vinn, sier jeg😃
 3. rayun

  Solcelle

  Tipper du trenger en powerbank mellom panel og tlf.
 4. Ja det stemmer @kbruaz, kun en brystlomme som fungerer som oppbevaringslomme når jakka pakkes sammen. Dette er nok ikke jakka jeg ville valgt om bruken er tenkt som daglig regnjakke. Det er nok mer tenkt for brukere som har jakka oftere i sekken, enn på seg. Jakka er minimalistisk i alle henseende og alt unødvendig er skrelt vekk. Glidelås i front er YKK og husker jeg ikke mye feil tikker den inn på drøyt 180g. PS! Jakka har ikke steget i pris som mye annet og har kostet 1250,- kr i noen år nå.
 5. Skal (kanskje) til Jotunheimen til helgen vi også. Var oppover for en drøy uke siden og det var samme ustabile vær da også, men fikk oss noen (dags)turer likevel. Skikkelig av og på vær hadde vi, med alt fra steikende sol til kraftige byger. Ganske vått i terrenget og stedvis glatte stier, typ Beitostølen og omegn.
 6. Seint, men godt @Kristian V.. Så ut som været var bedre i fjor, enn i år😁
 7. Jeg kjenner ikke til rep settet @Gabs88 linker til, men det kan være en god ide. Vist lappene i repsettet bare klistres på må «limet» være silikonbasert. Nå er det rifter i teltet ditt ganske stor så jeg ville nok sydd og i hvertfall vist riftet er et sted som utsettes for stress. Vil du prøve å sy selv så ville jeg brukt en lapp og brukt silikon til å sømtette.
 8. rayun

  Unionsleden

  Og da er del 3 ferdig. I Spydeberg deler leden seg i hovedleden, eller en nordlig variant. Begge alternativ møtes igjen i Askim hvor de på nytt deles før de samles noe før Ørje.
 9. Jeg fikk samme brille som deg for noen uker siden @Bokhylla. I utgangspunktet fikk jeg litt subb, men det fulgte med en ekstra pute som tilsynelatende er litt fyldigere (tykkere) i esken og når jeg fikk på de, da passet brillene helt fint. Fulgte det ikke med en ekstra pute med dine briller?
 10. Eeh, ja så var det det med at sms ikke kommer frem til mottakerne, mens mail tydeligvis kommer frem. Nå bruker jeg Telenor og aldri opplevd problem, men så endres heller ikke mine registreringer til Bouvet Island. Men uansett så skal det ikke være slik at ved registrering av Norway+47, ved lagring endres til Bouvet Island+47.
 11. Bruker du tlf / brett til dette? Jeg bruker Mac til å legge inn tlf nr og mail adr samt de forhåndsbestemte tekstene som de som står oppført som mottakere får. Har ikke prøvd samme øvelse på tlf eller nettbrett.
 12. rayun

  Bikepacking

  Gratulerer med ny sykkel👍 Bikepacking som i "creditcard" tur krever ikke stort mer enn en drybag stroppet på sykkelen og så er du i gang. Men for prisen av en overnatting "inne" er det mulig å skaffe seg komplett veskesett for selvforsynt tur. Alternativt ser jeg noen leie ut Bikepacking vesker på Finn, men med kjøp av vesker på feks. XXL er prisen ikke mye forskjellig. Disse White veskene er billige og helt greie + vanntette og kan være en fin vei inn til selvforsynt tur. Personlig liker jeg friheten til å stoppe for dagen der jeg vil eller finner en passende plass. Bakdelen er at det nødvendigvis blir noe mer vekt, men jeg syns det oppveies av friheten. For et par uker siden syklet jeg Unionsleden på (norsk side) og hadde fullt oppsett. Pga. tørken ble hverken tørrmat eller kjøkken brukt og jeg kjøpte istedet mat på butikker jeg passerte. Gikk kjempefint og jeg savnet bare morgenkaffe i teltåpningen. Det fungerte som sagt veldig bra, og en sparer noe vekt og plass når kjøkkenet kan legges igjen hjemme. Selv hadde en fin "trynings" ut av Ørje så midlertidig avbrekk er nødvendig før jeg kan fortsette.
 13. @Petmart Har du fått noen løsning på problemet?
 14. så ut til at dere koste dere godt😃 Fin kameraføring👍
 15. rayun

  Unionsleden

  Og da er det klart for del 2 Mygg og Knott sikrer tidlig avreise så jeg dropper frokost og tenker å innta frokost ved en passende anledning.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy