Gå til innhold

rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  724
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

rayun vant dagen sist April 8

rayun hadde mest likt innhold!

Om rayun

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. rayun

  Hardangervidda sommer 2018

  Tror jeg ville lagt igjen Svalbard 5 hjemme og heller gått for mindre telt. Jeg vet om noen plasser hvor så store telt eller lavvo får plass, men skulle de være opptatt da er det langt til neste. Som @tklami sier, så er det mye stein i området og jo mindre teltet er jo lettere å finne plass.
 2. Selvgjort er velgjort, kanskje? Bruk vanlig alufolie / grillfolie som de fleste har i kjøkkenbenken. Brettes 3-4 ganger i den høyden du vil ha. Eller bruk forslaget til @Tom42 som du enkelt klipper til i ønsket lengde / høyde. Jeg bruker begge løsninger. Med vanlig alu / grillfolie brettes den sammen og plasseres i bunnen av kjelen før jeg legger i brenner og gassboks, som vist her. Bruker du den litt kraftigere alu´en som @Tom42 viser til, legges den f.eks. rundt gassboks, kjele eller annet når den ikke er i bruk. Det skal sies at med de føttene som han har stiftet på, står skjermingen godt i vind, noe ikke kjøkkenfolien alltid gjør. Her er eksempler på materialer du kan bruke til vindskjerm. Vanlig alu / grillfolie, grillfat, alubakk som det har vært kyllinglår i, og serveringsfat. Alt kjøpt i butikken.
 3. rayun

  Fjellstøvler

  Vil tipse om AKU støvler. Ikke de som er lettest å få tak i, men selges fra en del Ortopediske verksteder. Har 2 par av modellen som heter Alpina. Gikk fra Crispi (som jeg var kjempefornøyd med) for noen år siden og har ikke angret. Passer mine føtter fra første steg.
 4. rayun

  Lett telt 1-2/2

  Hel myggdør i ytterteltet fungerer glimrende og kom til sin rett i varmeperioden vi nettopp la bak oss. Hjalp godt på inneklima og både mygg og klegg som plutselig ble aktive i varmen. Har noen netter i teltet, men ikke på langt nær nok til å felle endelig dom. Virker dog lovende så langt.
 5. rayun

  Lett telt 1-2/2

  Jo da, dette er meg. Hubba Tour er litt ulikt andre telt fra MSR da duken på Tour-utgaven går helt ned til bakken. Lufting skjer hovedsakelig gjennom ventiler, men duken på langsiden kan løftes litt fra bakken for ekstra luft. I Tourutgaven er det hel duk i innerteltet med et par meshpanel øverst i mønet/taket. Ønsker man utsikt fra soveposen åpnes døra i innerteltet og døra ytterteltet mens man beholder myggdøra. Da har man helt myggfri og fin utsikt siden hoveddøra i ytterteltet har både tett duk og full myggdør.
 6. rayun

  Lett telt 1-2/2

  Ingen tvil om at telt er vanskelig. Det er litt som med hus og leilighet. Du er ikke helt sikker på hvilke løsninger du vil ha, men etter å ha byttet bolig noen ganger vet du i hvert fall hva du ikke vil ha.
 7. rayun

  Lett telt 1-2/2

  Har 2 telt med samme konstruksjon som på Reinsfjell og må så at disse er gromteltene mine, men vekta på det letteste av dem er over 3kg. Brukes derfor mest når vi er 2, eller når det ikke er alt for langt å bære. 2 fortelt og god gjennomlufting er rett og slett gull verdt.
 8. rayun

  En fortvilet situasjon

  Vi krysser alt vi har og håper på full klaff med forestående inngrep. Ellers er jeg helt sikker på at det skal være mulig å finne en fin plass i Høkja´s kortområde også. Skal ofte ikke veldig langt fra bilen før en føler seg vel og kan senke skuldrene. Godt å se at du har en plan @Tom42 og lykke til.
 9. rayun

  Hardangervidda sommer 2018

  Veien inn til Kalhovd åpnet jo på fredag, som allerede nevnt litt oppi tråden her. Mulig det til en forandring blir tidligtur inn på østvidda i år. Kan se ut som jeg får en mulighet nå til uka. Er imidlertid litt usikker på om arm/skuldre tillater bruk av fiskestang.
 10. Kjenner ikke Tarptent, men har telt med mesh inner. Noe av luftingen i mitt telt er beregnet å komme mellom bakke og duk. Det er sjelden jeg opplever vindstille på vidda og jeg syns det trekker alt for mye til å være koselig. Badekarbunnen i innerteltet går vel opp en 10-12cm og resten er mesh og jeg opplever konstant trekk i dette teltet. For en lunere tilværelse i teltet plugger jeg duken helt til bakken og løfter duken litt i fotenden istedet. Blir mye bedre, men skulle ønske det var mulig å få hel innerduk til teltet i stedet.
 11. Tror det skal være mulig å finne plass til både bil og telt på veien mellom Gvepseborg og Kalhovd, men sjekk tipsene / verktøyet som @Thomas E nevner ovenfor. Se forøvring også denne tråden som er fra samme området.
 12. rayun

  En fortvilet situasjon

  Ikke noe hyggelig @Tom42 når drømmeterrenget er vanskelig å nå. Men som du sier kan jo kanskje området øst for Gøystavatnet være lettere tilgjengelig. her selger Høkja fiskelag kort. Har bare syklet forbi der noen ganger, men aldri fisket der, eller tenkt fiske når jeg har tråkket forbi. Så vidt jeg husker var det biler parkert langs veien fra Gvepseborg mot Kalhovd. Så kanskje er det mulig å sette fra seg bilen et eller annet sted og ikke ha for langt ned til vannet. Kan også kanskje sjekke selve Gøystavatnet. Stort vann, men lettere tilgjengelig? Ellers er det vel også mulig å komme til / parkere bilen langs Kalhovdfjorden nærmere Stegarosfjorden. Fiskekortet fra Maarfjell Fiskelag dekker jo dette området også. Partiet mellom østre og vestre Stegaros pleier jeg ofte å se biler parkert langs veien. Dette kortet dekker også elva fra Mår og ned til Stegarosfjorden kan det se ut som. Denne filmen og denne er vel fra dette området. Kanskje du kan ta kontakt med "Villmarkslivet" og høre med dem?
 13. rayun

  Løse skruer på sykkelen.

  Jeg bruker Loctite blå der skruer skal åpnes og grønn der de ikke skal åpnes.Har brukt dette i yrkessammenheng i mange år og også på sykkelen.
 14. Er litt i samme mening som deg @Thomas E. Jeg vil ha teltet så lett som mulig samtidig som jeg vil bruke bunnduk. Det eneste som er negativt med bunnduk er vekta og fordelene er mange (for meg). Lett telt + bunnduk gir lavere totalvekt enn tungt telt + bunnduk. Har aldri prøvd skumunderlaget, som jeg også alltid har med, under teltet, som @Blaser tipser om, men det er kanskje noe å tenke på.
 15. rayun

  Hardangervidda sommer 2018

  Får håpe på tidlig åpning av veien i år. Pleier som regel å dra innover månedskiftet juli/august, men siden sykkelturen i år ble uallminnelig kort kunne det vært på sin plass med tidligtur på østvidda. I fjor dro vel @Bjarne H.S. innover midten av juni som en av de første. Skal prøve å holde litt øye med når veien åpner i år.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.