Jump to content

rayun

+Sponsor
 • Posts

  1,274
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

rayun last won the day on April 6

rayun had the most liked content!

About rayun

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Aurskog-Høland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rayun's Achievements

 1. Rakk en fin utstyrstest før det varslede regnværet satte inn. Holdt meg i hjemlige trakter på en blanding av asfalt og grus. Kort pause med pølsesnabb og kald drikke etter å ha tråkket rundt mesteparten av Langsjøen. Ble litt knot for å komme over til veien på den andre siden av vannet. Mer pølse på dagens siste pause før kursen ble satt hjemover.
 2. Bruker Thermarest Neoair Mini pumpe. Litt større enn en fystikkeske og bruker 2 stk AAA og klokker inn på 61g. på min kjøkkenvekt. Veldig fornøyd med pumpa, men det hadde jeg sikkert vært med en annen en også. Nå fikser pumpa jobben mens jeg fikser mat. Er spesielt fornøyd med vekt/volum og syns ikke den støyer nevneverdig. Kan ses og høres på Bikepackingfilmene mine, "saktetur" på YT.
 3. Har du noe info om veien inn ? Kanskje de åpner litt tidligere enn vanlig? Er ikke sikkert det var så mye snø der heller denne vinteren.
 4. Så ut til at dere hadde en fin tur på Setten og ikke feil å våkne til bølgeskvulp og blå himmel. Angående søppel i og rundt bålplasser så finner man det her som de fleste andre steder som blir mye brukt. Setten og Mjermen er ikke bare et eldorado for padlere, her er også mye båttrafikk og de beste plassene får mye besøk. Om de ikke er så mange, vandalene og dustene, er sporene etter dem godt synlig. Anbefaler en oval helg på Setten og Mjermen og kan man parkere en bil på Tangen og den andre langs veien i sydenden av Mjermen har man løst logistikken. Blåser det sønnavind start i Mjermen og Nordavind start på Setten. Det er drøssevis av trær å henge i, men litt færre teltplasser.
 5. Etter å ha irritert meg over vindsus og dårlig lyd lenge, kjøpte jeg nytt Canon videokamera og Canons DM-100 mikrofon. Lyden ble mye bedre og problemet var løst, trodde jeg. Men ønsket om å bære lettere ble etterhvert fremtredende og ikke minst hvorfor filmer jeg. Kom til at jeg på tur vil ha det så enkelt som mulig og er jeg ute for å filme tar jeg med det utstyret som egner seg best til det. Derfor er de fleste turfilmer pr i dag med et par GoPro m/ vindbeskyttelse. Jeg har ikke, men jeg vurderer Wireless fra Röde eller Dji. Det som hittil har hindret meg å kjøpe er tidsbruken ved montering før jeg kan gjøre opptak. Av plasshensyn er det ikke hensiktsmessig å ha det koplet når de ikke er i bruk. Når jeg så skal gjøre et opptak ønsker jeg egentlig å bare ta fram kamera, uten annnet surr. Konklusjon, for meg: Enklest mulig ut fra ønsket behov.
 6. Kos dere på tur. Vist det er padlevær til å ta seg til Strøvikøyane er det også en fin plass å campe. Kan muligens være noe mer vindutsatt for køye grunnet mindre trær(skog). Vist vindretningen holder seg som nå, er det en fin bukt på nordsiden av Trolløya som vil ligge i le.
 7. Først og fremst velkommen til Fjellforum, dernest applauderer jeg beslutningen om sykkeltur. Når det gjelder rute så kan du selvfølgelig bruke NSCR / NS1-Kystruta som du allerede har sett på. Det er også mulig å lage din egen rute ved å bruke kartet og lete etter diverse mindre trafikkerte veier som sammenfaller med retningen til bestemmelsesstedet . Vær oppmerksom på at ruta du velger kan inneholde tuneller som ikke er tillatt/tilrådelig med sykkel. Tunelloversikt finner du her: [Hidden Content] NS1 (Nasjonal sykkelrute 1) er lagt om de senere år nord for Stavanger pga nedlagt ferge/båttilbud og det ser du på den røde streken (ruta) mellom Nedstrand og Stavanger. Den skal være etablert, men jeg er usikre på om den er merket (ferdig) eller ikke. Har du god tid kan du velge den, eller gå for ferge/hurtigbåt mellom Nedstrand og Stavanger. Strekket fra Egersund og sydover, f.eks. Jøssingfjord etc er veldig kupert med mye opp og ned, noe som tar mye på krefter og motivasjon, men det er usigelig vakkert. Det aller viktigste rådet jeg kan gi er: Tenk vekt i alt du pakker med. Lag deg en pakkeliste og vei hver eneste ting på lista. Ikke ta med ting som kan være kjekt å ha. Dernest er det greit å ha oversikt over butikker og bensinstasjoner sånn at du kan få proviantert (spist) daglig/annenhver dag. Fyll vann når du kan, ikke vent til du må. De fleste kirkegårder har vannkran tilgjengelig. God Tur!
 8. Vindskjermen lager du enkelt selv. Vanlig alufolie kan brettes flere ganger for å få den mer stabil, eller du kan bruke slike aluformer eller serveringsfat som er tykkere. Kjøpes på dagligvaren og klippes til ønsket str.
 9. Nå har vel forsvaret noen ulike modeller av poser bl a 1pose og 2pose system og det sies vel at du skal overleve (påkledd) i posen ned mot 20-30 minus. Bruker du f eks bare den ene av 2 vil den kanskje ikke holde mål. I tillegg vil luft i bevegelse (kun mesh innertelt) rundt posen føre til ytterligere avkjøling. Alle poser blir i mer eller mindre grad så sammenpresset mot underlaget at isolasjonsevnen blir kraftig redusert. Dette merker en også om en ligger på siden i fosterstilling hvor knær og rumpe presser sammen posen. Knær og rumpe blir kalde. Det blir i praksis underlaget som skal stå for isolasjonsjobben mot bakken så det kan være at noe er feil med underlaget. Når det er sagt er det helt vanlig og veldig lurt å ha med et skumunderlag i tillegg. Det bedrer R verdi og redder natta om det oppblåsbare punkterer. Et tips: Blås opp underlaget og hold det opp mot et lyst vindu eller en lyskilde bak underlaget. Dette underlaget er vel dunfylt og da skal du kunne ane konturer av fyllmateriale og hvordan det er fordelt. Det kan jo være at dun/fyll har klumpet seg sammen eller rett og slett mangler. Det er også slik at du bør ha tom blære og være god og varm før du legger deg. Posen genererer ikke varme, den skal bare begrense varmetapet.
 10. Teltet står faktisk mye bedre enn jeg hadde forestilt meg. Og duken i le oppførte seg eksemplarisk, kanskje fordi den er noe smalere bak, slik at den verste turbulensen uteble. Samme prinsipp som en får ved å snu skiboksen. Fin videosnutt.👍
 11. Vi var på Beitostølen for 5 uker siden og da var det ca 70cm i terrenget. For 2 uker siden var det opplyst å være ca 50cm i terrenget, selv om vi ikke så forskjellen når vi var på skitur. Men det vi merket var at løypene var mer harde og iset om morgenen og ganske våte på dagen når sola sto på. Det var også tydelige tegn i sentrum av Beitostølen at mye var smeltet bort på disse 3 ukene. Ser på nettet nå at det meldes å være ca 35cm i terrenget. Visst det stemmer har det smeltet ytterligere 15cm på 2 uker.
 12. Soveposen min er ikke spesielt lett, men det koster mer enn det smaker å kjøpe en custom etter mine pref for å få ned vekta. I sine glansdager hadde posen min komfort på -5 og veier 1,3 kg. Altså ikke spesielt lett, men er jeg god og varm og sover godt om natta kan jeg tåle litt utfordringer på dagen. Det samme egentlig med sekken som er en Bergans 65liter, veier 1,5kg som ikke er veldig lett, men den er god å bære. Samme prinsipp her også. Vil heller ha en noe tyngre sekk som er god på ryggen, enn en lettere som ikke takler vekta.
 13. Kjenner ikke Selvatica, men den ligner veldig på mine Alpina som jeg oppfatter som de beste lettere fjellstøvler jeg har hatt. Litt sånn halvhøy med grei støtte for ankelen. Nå har jeg litt trøblete bein, men disse støvlene følte jeg var inngått fra første skritt. Er på mitt andre par nå.
 14. Ja bakdelen med lette telt er noen kompromier man må akseptere, bl a tynnere duk. De består også ofte av mye mesh i innertelt og høyt skåret duk. Dette reduserer selvfølgelig kondens i noen grad, men gjør også telttypen noe mer trekkfull. Av lette telt med "Amerikansk" oppsett har jeg inntrykk av at BA er blandt de som skårer høyest. Har selv et copper spur 1p med alt for lite bruk til å si så mye om det. Blir satt på litt mer prøve på et par lettvektsturer i sommer.
 15. Når du har tatt med sTs i vurderingen ville jeg ha sjekket Big Agnes Copper spur HV ul2, eller hvorfor ikke Bergans Super light Dome2 ? Begge disse tilbyr vel litt mer innvendig lengde, BA et par cm lavere, Bergans noen cm høyere. Men det viktigste for min del er at både BA og B har stenger ut til hvert hjørne. Teltet blir mer selvstående og fler stenger gjør dukarealet mellom stengene mindre og med det mindre kjangs for kontakt mellom inner og ytter ved våt/kald duk og dermed mindre gjennomslag. Tror f.eks Speidersport har begge inne og prisen virker grei.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy