rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  554
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

rayun vant dagen sist Juli 14 2015

rayun hadde mest likt innhold!

Om rayun

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.xc-bike.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Aurskog-Høland
 1. Treski hvordan?

  Norges eneste treskiprodusent https://ronningski.no lager også skiene laminerte av ask eller bjørk. Aaahhh, den som kunne lage seg noe sånt,,,
 2. Tips til nytt lett kokekar

  Visst det er vekten på kjelen du mener så er det som følger. Den stor kjelen på 0,9 dl. veier 139 gr. mens den lille på 0,5 dl veier 89 gr. på kjøkkenvekta til kona. Om settet er bedre eller dårligere enn andre sett skal jeg ikke mene noe om. Men for meg har det fått fast plass i sekken, eller i sykkelveskene når vekt og volum prioriteres. Som du vil se på noen av youtubefilmene mine har jeg med en bedre stekepanne om det blir litt mer fokus på fisk etc.
 3. Tips til nytt lett kokekar

  Finnes flere utgaver av lette turkjøkken. Bruker dette settet fra Biltema og det er både billig og bra. https://youtu.be/LoN7G5wRonU
 4. Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Har nettopp ikke kjøpt LowRider til neste sommers lang? tur. Arkel AC LOWRIDER FRONT RACK See original listing Item condition:Used Ended:Oct 12, 2017 , 1:04AM Winning bid:US $58.00 [ 15 bids ] Shipping:$15.00 Standard Shipping Item location:Los Angeles, California, United States Var ikke med langt nok på budrunden da jeg også måtte ta fraktkostnaden fra New Jersey og hjem med i regnestykket. Ble litt for mye selv om det er akkurat denne frontbæreren som står høyest på ønskelista.
 5. Fin gjennomgang og bilder. Takk for det. Alltid artig og se og høre om erfaringer med telt av andre fabrikanter enn de 2 H´ene. Genialt med den baldakin løsningen. Fantastisk å kunne trekke seg tilbake, men samtidig få utsikten mens en sitter godt skjermet for vind og vær. Den er nesten grunn nok til å kjøpe teltet. Jeg har en tilsvarende løsning på mitt gamle vintertelt, men det er dessverre alt for tungt å bære med seg i sekk. Skulle gjerne hatt den muligheten på et lett 1 P telt
 6. Handle fra utlandet, nok en gang.

  Der kom det ja. Takk for tipset @Freebird. Da får jeg se hva han/hun svarer.
 7. Hei folkens, Som tittel viser har jeg funnet noe i USA som jeg ikke får tak i her hjemme. Har søkt, men ikke funnet igjen det jeg leter etter og som jeg mener har vært tatt opp her på forumet tidligere. Så da lurer jeg på følgende: Jeg skal kjøpe et brukt produkt fra USA i fra en selger på Ebay som i utgangspunktet ikke sender utenlands. Siden produktet ikke lar seg skaffe i Skandinavia ( eller Europa ? ) har jeg sendt selger en forespørsel om han/hun kan gjøre et unntak. ( Antar de anser utenlandssendinger som trøbblete?) Har foreløpig ikke fått svar, men tenker at, om de sier nei til å sende til Norge kan jeg kanskje få de til å sende til meg om jeg hadde en (liksom) adresse i statene. Så da er jeg ved spørsmålets kjerne og som jeg mener å ha lest om her på forumet tidligere: Er det mulig å opprette en adresse i statene (som de kan sende til) hvorpå en eller annen transportør videresender pakken til meg ? Takker for tips og gjerne litt utførlig forklaring som passer en gammal gubbe med mangelfulle språkkunnskaper.
 8. Bergans Trysil 65L.

  Hei @Abboren, Ja nå har jeg brukt sekken noe mer, men kun på en tur med litt lengde. Har for det meste blitt brukt på småturer, type dagstur og helger. Dette er nok ikke nok til å komme med en grundig uttalelse, men nok til å kunne si noe om hvordan jeg så langt opplever sekken. Det første jeg vil trekke frem er selve bæresystemet, som til trods for prisen faktisk byr på innstillinger og justeringsmuligheter som jeg ikke forventet på en så billig sekk. Jeg er veldig svai i ryggen og kunne tenkt meg en litt kraftigere pute i korsryggen for at hoftebeltet skulle vært optimalt for meg. For personer med mer normal rygg er nok beltet mer enn godt nok vil jeg tro. Selve sekkerommet er delt i to og er adskilt i sekkens nedre tredjedel med tilgang utenfra såvel som gjennom sekkens hovedrom. Jeg bruker ikke drikkeblære, men mener å huske at det er en egen lomme mot ryggen for pose. Opplever forøvrig at sekkerommet er lett å utnytte og fargen innvendig er type grå/sølv som gjør det litt lysere nedi der. Topplokket kan heves og tilbyr derfor litt ekstra høyde om ikke alt går inn i sekken. På de turene jeg trenger mer plass enn det sekken normalt tilbyr stropper jeg teltet oppå topplokket ( i stedet for under) og et trekvart tradexunderlag på framsiden. Liker bedre å ha teltet oppå lokket, særlig de gangen det pakkes ned vått. Sekken har ikke sidelommer, men er utstyrt med ganske dype og gode nettinglommer hvor vannflaska faktisk passer. Jeg har fiskestang + flaske og teltstenger + flaske i hver sin lomme og det fungerer bedre på denne sekken enn det gjør på 130 literen min. På ukestur ligger vekta på ca 15 kg og på helgeturer noe mindre og for meg oppleves sekken som fortsatt komfortabel med disse vektene. Så til ditt spørsmål om den kan funke til enkle helgeturer i skogen er svaret helt klart ja. Og for meg funker den også til ukestur på vidda med 15 kg, men her det nok best at hver enkelt prøver med litt vekt siden vi er skrudd sammen litt forskjellig. Så ja, denne sekken duger for meg og jeg hadde garantert kjøpt den igjen basert på erfaringene jeg så langt har gjort meg.
 9. Padle Norge på langs.

  Har ingen egen erfaring, men vil tipse deg om 2 unge herrer som padlet fra Svenskegrensa til Russergrensa i 2013. Du finner bloggen deres på NPL lista. Tror den het knoll og tott og en badeand, eller noe sånt. Husker den som en fin blogg med gode bilder.
 10. Redningsaksjon Fidjadalen

  Flere av de redningsaksjonene vi leser om i avisene handler om å være dårlig forberedt. Feil klær, sko, avstand, tidsforbruk, vær etc, ut fra egne forutsetninger. Men gjelder ikke det oss alle egentlig ? Trolltunga og Preikestolen og redningsmannskaper som må ta seg av folk i pumps, crocks, sandaler og bæreposer i stedet for sekk= Dårlig forberedt / for høyt ambisjonsnivå. Raymond i Jotunheimen, Hardangervidda, rusletur mot Sjusjøen og et par sykkelturer. Blir hentet av familien= Dårlig forberedt / for høyt ambisjonsnivå. I min ungdom var jeg frivillig og fikk være med på henting av alvorlig så vel som ikke alvorlig grad. Må si jeg var mest glad de gangene det ikke var spesielt alvorlige hendelser. Vi hadde uten sammenligning for øvrig, ikke i nærheten av samme antall utrykninger som mannskapene nevnt ovenfor. Slitasjen var derfor ikke så stor på oss, som det helt sikkert kan være andre steder i landet. Går man litt lei er det helt innafor å ta en "time out". Terskelen for å tilkalle hjelp skal, og bør fortsatt være lav.
 11. Går fint å sette opp telt langs vannkanten ved kaia / parkeringsplassen. Har ikke teltet der selv, men de gangene jeg har vært der har det alltid vært telt der. Når jeg er i området foretrekker jeg å sette camp på Maurvangen. Deilig med dusj og påfølgende mat og drikke etter turen over, før en inntar posen. Når det gjelder å fiske underveis på turen over Besseggen så er det fisk i både Bjørnbøltjønne og Bessvatnet, men mener det er fredning fra nå omtrent og ut oktober. Sjekk opp dette før du drar med deg stanga i sekken. Greit å spare den vekta visst fisken er fredet.
 12. Topp rapport! Som deg hadde jeg for noen år siden en tur samen med kollega. Litt spent før avreise, men det viste seg å være ubegrunnet, akkurat som du også skriver. Takk for at du tok oss med på turen i tekst og fine bilder.
 13. Forberedelse til langtur

  For å være helt ærlig har sykkelen vokst med oppgaven. Nå ble ikke langturen så veldig lang, men det var ikke sykkelens skyld. Her er film fra turen om du ikke alt har sett den. https://youtu.be/q8sUbSDYees Jeg kom aldri så langt at jeg fikk montert lowrider framme så derfor ble hele vekta liggende over bakhjulet. Sideveske på hver side og bag oppe på bagasjebrettet. Dette var ikke noe problem så jeg tror disse hjulene er godt bygget. Sykkelen er lettsyklet og føles stødig og trygg. Jeg brukte litt tid på å venne meg til girskifternes plassering, men den er helt presis selv om jeg ikke alltid var klar over hvilket gir jeg hadde i øyeblikket. Den ruller som nevnt lett, selvfølgelig på asfalt, men også på grusvei bare det ikke blir for løst underlag. Hjulene som sitter på er 700c x 32 og det føles riktig for denne sykkelen. Senere utover sommeren har jeg lagt bak meg ennå fler mil og jeg blir bare mer og mer begeistret og gleder meg til hver tur. Som nevnt lenger opp i tråden så hadde jeg sett meg ut en Trek 920 som drømmesykkelen, men den er vanskelig å få tak i her til lands og koster det dobbelte. Så på en enkel måte å kunne få tak i en ekte, smekker langtursykkel i stål her til lands er slett ikke feil for de av oss som drømmer om en slik sykkel. Jeg bor en snau time øst for Oslo og du er velkommen for en prøvetur og kaffidråpa om du bor i passende avstand. Ja selvfølgelig om du ikke bor i passende avstand også. Fyr løs om du er mer du vil ha svar på ang sykkelen.
 14. Videokamera vs kompaktkamera

  Hør her nå folkens, som tittel sier video eller kompakt? Litt tilbake i tid, helt konkret, tilbake i den analoge tidsalder var jeg en ganske ivrig hobbyfotograf. Fra mitten av 70 begynte jeg så smått å filme med "super 8" ved siden av fotograferingen. I 1986 skaffet jeg meg mitt første videokamera og fra den dag la jeg stort sett fotograferingen på hylla kun avbrutt av noe lek med de aller første digitale kameraene på det norske markedet. (jobbet den gang i Agfa-Gevaert) Og så over til dagen i dag. Jeg tar fortsatt nesten ikke bilder og de få jeg tar, tar jeg med mobilen. Jeg bruker altså videokamera ennå og har tenkt å fortsette med det. Jeg bruker ikke dyre kamera. Ønsker å bruke kamera under (nesten) alle forhold og da er et dyrt kamera ikke kamera for meg. På årets sykkeltur fikk nok kameraet litt vel røff behandling og antakelig røyk stabeliseringen på dag en. Har skaffet meg nytt kamera, men her er filtergjengene ikke like og jeg må da skaffe nye forsatslinser. Både vidvinkel og tele må handles inn og det koster noen kroner, så da er jeg langt om lenge kommet fram til spørsmålet til dere som har fulgt med på den digitale utviklingen hva gjelder kameraer. Mitt videokamera selv uten vidvinkel eller teleforsats vil være fysisk større og tyngre enn et greit kompaktkamera. Jeg lurer altså på om Canon G7 X mark II er et greit videokamera? Primærbruken er under fotturer og sykkelturer. Til rene filmturer har jeg andre videokameraer. Hva tror dere?
 15. Symptomer på å være fanget i eget hus

  Jeg har 2 kuppeltelt av samme merke og som også er helt like bortsett fra på et par punkter. Det jeg kjøpte først av dem har 10 - 15 cm med myggnett øverst i ytterteltdøra. Dvs at vist jeg ønsker mer lufting drar jeg glidelåsen litt ned fra øverst i døra og jeg får da denne tynne stripa med myggnett som gjør at jeg totalt har 6 ventiler på dette 2p teltet. 2 lavtsittende, 2 i taket og altså disse 2 som da er på hver sin dør. Jeg var så fornøyd med dette teltet at jeg noe senere kjøpte et til. Det viste seg å være noen små endringer på den nyeste utgaven hvorav en av forandringene var at denne myggnettsaken øverst i døra var fjernet. Et par andre endringer i tillegg gjorde det nye teltet noen gram tyngre så nå er det vinterteltet mitt og det gamle brukes om sommeren. Om sommeren når jeg er i myggland og det blir for ille foretrekker jeg å kokkelere innendørs. Da er det igjen med døra og litt ned med glidelåsen for å blottlegge myggnettingen og så har jeg "ventilatoren" rett over dampen fra kjøkkenet. Siden jeg syns det opplegget der fungerer så bra kan jeg tenke meg at muligheten for ennå mer myggnetting i ytterdøra bare er et pluss (bortsett fra vektøkning).