Gå til innhold

rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  799
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

rayun vant dagen sist Juli 8

rayun hadde mest likt innhold!

Om rayun

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. rayun

  Hvilket actionkamera til min bruk?

  Gratulerer med nytt kamera, men kjedelig at det henger da. Det gjorde imidlertid min 6´er også til å begynne med, men det har, bank i bordet, ikke skjedd etter at jeg oppdaterte. Håper det samme skjer med ditt kamera også. Skjer det uansett hvilken kvalitet du bruker? Selv bruker jeg som nevnt tidligere for det meste 1080. Har hørt at den skal være litt kresen på kortet.
 2. rayun

  Hvilket actionkamera til min bruk?

  Det er ikke nødvendig å bytte bank, men det fordrer at du søker /har DNB Mastercard og betaler med dette. Tipper neste deal DNB & Power kommer i løpet av desember, eller januar.
 3. rayun

  Hvilket actionkamera til min bruk?

  Har samme erfaring som deg @tshansen når det gjelder å ta ut enkeltbilde fra film. Selv tar jeg svært lite bilder da det går mest i video her i gården. Men innimellom trenger jeg bilder som f.eks. når jeg skriver turrapporter. Jeg har aldri tatt ut bilder fra video fra actionkamera, men jeg gjør det på opptak gjort med videokamera. Jeg bruker mest å ta video i 1080/24 og da går det stort sett greit om det ikke er for mye bevegelse i bildet. På Gopro 6 som jeg nå har, kan du ta foto i 12mp og fra video i høyeste kvalitet skal du kunne hente ut bilde i 8mp, men som sagt jeg har ikke prøvd så usikker på resultat. Gopro 6 og 7 har jo den nye GP1 brikka, og selv om den er bedre enn de som satt i de tidligere modellene er den jo fortsatt ikke veldig stor.
 4. rayun

  Hvilket actionkamera til min bruk?

  Jeg har de siste 30 årene hatt med meg videokamera på de fleste turene mine. De har heldigvis blitt mindre og lettere med tiden, men det er i dag likevel 0,5 kg som skal bæres. I tillegg veier en usannsynlig stor og lite hendig lader også et par hundre gram. Det er fristende å droppe videokamera og på de letteste turene har jeg gjort det og bare tatt med actionkamera. På Gopro har du muligheten til å HILight´e de senene/bildene du ønsker. Sånn sett lettere å finne igjen. Kan også enkelt overføres til mobilen med installert app og deles på sosiale medier umiddelbart.
 5. rayun

  Hvilket actionkamera til min bruk?

  For noen år siden skulle jeg kjøpe actionkamera. De fleste så ut til å foretrekke Gopro, men jeg synes prisen var for drøy og endte opp med et Rollei S-30 Wifi, til en tredjedel av prisen. Kort fortalt er det helt ubrukelig som actionkamera og jeg burde ha kjøpt det jeg helst ville ha med en gang. I ca 1 år har jeg vippet fram og tilbake mellom toppmodellene til Garmin, Sony og Gopro. Den optiske bildestabiliseringen til Sony fdr x3000 fristet veldig, men behovet for et ekstra undervannshus ( ennå en dings å ta med) fristet ikke. (mitt Rollei har samme form som Sony og må brukes med undervannshus da det ikke er vanntett) Sist gang DNB og Power hadde "deal" slo jeg til på Gopro Hero 6 Black og angret ikke før Gopro slapp Hero 7 Black bare et par uker etter at jeg kjøpte 6´ern. Grunnen til at jeg gjerne skulle byttet til Hero 7 Black er først og fremst forbedret lyd og Hypersmooth som nevnt ovenfor. Men tilbake til 6´ern så greier jeg ikke å betjene skjermen med skihanskene mine og under vann funker heller ikke skjermen. Det er egentlig ikke noe problem da de 2 knappene/bryterne kameraet er utstyrt med gjør jobben. Når Powerknappen aktiveres startes kamera i videoformat. Og du må aktivt endre til noe annet enten ved å bruke skjerm, eller knappene. Det raskeste er imidlertid å bruke stemmen. Selv om kameraet står i videoformat, kan du be det ta et bilde, eller serie eller hvilke som helst av de andre formatene. Jeg har redusert lysstyrke og stilt skjermen til å slukke etter 1 min og kamera til å slå seg av etter 5 om det ikke er i opptaksmodus. Flere ting kan justeres for å forlenge batteritiden. Du har innstillinger i formatene i Linear, wide og superwide og du kan også Zoome i tillegg. Jeg har ikke brukt 7 Black, men tror forskjellen mellom den og Sony når det gjelder stabilisering nå er marginal selv om den ene er optisk og den andre er elektronisk. Skal ikke si hva du burde gå for, men selv skulle jeg gjerne hatt 7 Black. PS! Visst lyd er viktig har Gopro ennå en lang vei fram. For å bruke en ekstern mikrofon er du avhengig av et dyrt adapter da den ikke har 3,5mm jack og i tillegg må en vanntett luke stå åpen og da er ikke lenger kameraet vanntett.
 6. rayun

  Vedlikehold, MSR Hubba Hubba

  Jeg har brukt talkum i flere sammenhenger, som f.eks. gummiert beskyttelse/grep rundt kikkerter, foto,film, ting som ligger i futteral etc. Noen ganger vil dette over tid føles seigt, eller klebrig. Bruker en liten (male)kost som jeg henter opp talkum med og pensler på gummien. Tørker/blåser av overskytende og det er som regel nok. Er det ikke nok, masseres talkum inn med hendene og en tørr ren fille til slutt fjerner det som måtte være overflødig. Jeg vil tro talkum også løser klebrig innerside av teltduken. Den vil i hvertfall ikke skade. Legg duken med innsiden opp og dryss på talkum. En kost eller tørr fille vil egne seg til å fordele talkumet godt utover duken. Rist duken og avslutt eventuelt forsiktig med en tørr ren fille. Velger du hele prosessen blir det: Børste av gammel løs teip, påføre sømtetter innvendig som skal herde ferdig. Talkumbehandling av duken innvendig. Vask (rent vann) av ytterduk utvendig og påføre Nikwax. La det tørke helt før det pakkes sammen.
 7. rayun

  Vedlikehold, MSR Hubba Hubba

  Sømtetting er en veldig enkel affære og tar ikke lange tiden. Og som @Walle sier så går det helt greit å bruke den sømtetteren du har. Jeg har aldri brukt, ei heller sett konsistensen på kjøpetetteren, men det er helt klart at en smidig konsistens er lettere å jobbe godt inn i sømmene. Fordelen med å blande selv er at du kan bestemme konsistens etter behov. Sømtetteren er også velegnet til å tette mindre hull og rifter i duken. Varier konsistens etter behov, og/eller påføres i flere lag til du får det resultatet du ønsker.
 8. rayun

  Vedlikehold, MSR Hubba Hubba

  Prøver nok en gang å svare, kanskje det går nå. Siden teltet nesten er avskrevet har du ingen ting å tape og du kan kanskje strekke bruken et par år til. På innsiden: Børst av så mye du kan av den sprø teipen og påfør seamsealer på sømmene, innvendig, siden det blir penest. Jobb den godt inn i sømmene. La det herde helt ferdig før du pakker det sammen. På utsiden: Utvendig kan du spraye med f.eks. Nikwax tent & gear. Dette er best å gjøre når teltet er satt opp så stramt og pent du får det.. "Vask" teltet (utvendig) med en svamp og rent rennende vann. Spray Nikwax på duken (kan med fordel gjøres mens duken fortsatt er våt) og bruk den fuktige svampen til å vaske / fordele middelet jevnt utover så hele duken blir dekket. Sørg for at sømmer og der stanga går blir ordentlig mettet. La det hele tørke godt. Det finnes sikkert mange merker som gjør det samme, men jeg bruker denne og synes resultatet blir bra: Sømtetting gjorde jeg som jeg viser her nedenfor: Hubba Hubba sømtetter du på under halvtimen og utvendig spraybehandling ca 15-20 minutter. Ikke lange tiden set, visst teltet kan få en ny vår.
 9. Hos meg er det også ROAF som håndterer avfall og jeg har punktert boksene og kastet de i glass og metall beholderen vi har i innkjørselen. Mente jeg hadde sett i et infohefte fra ROAF at tomme gassbokser kunne sorteres slik. Prøvde å se på nettsiden deres, men finner ikke noe om gassbokser så jeg har nok drømt. Heretter skal jeg legge de punktert i farlig avfall (rød) beholder som vi også har fått utdelt. Men før jeg kommer så langt blir siste rest brukt på "nærtur" som vist nedenfor. Siden Bialetti`n og komfyren ikke samarbeider er dette måten å gjøre det på. Under disse kontrollerte vind og temperaturforhold får jeg maksimalt ut av nesten tomme gassbokser før de punkteres og "kastes".
 10. rayun

  Feilmelding 403

  Ok, det kan rime. Mine forsøk på svar i tråd inneholdt både B for bold og lenke.
 11. rayun

  Feilmelding 403

  Har prøvd et utall ganger å svare @Megalep i tråd om sømtetting. Det funker ikke på mac og safari.
 12. rayun

  Feilmelding 403

  Prøvde å svare i en tråd nå og fikk denne feilmeldingen.
 13. rayun

  Helgetur med kajakk

  Fine padlemuligheter øst i Akershus. Sjekk ut Setten og Mjermen. En snau times kjøring fra Oslo sentrum.
 14. Jeg har mange produkter fra Bergans og har hatt det gjennom mange år. Det eneste jeg har hatt behov for å "reklamere" på var hoftebelte på en Alpinist 130L. Dette tok de på strak arm og jeg fikk innvitasjon til et besøk hos dem hvor de samtidig byttet hoftebeltet til et som passet meg bedre. Jeg opplevde å bli tatt på alvor og bytte av belte kostet meg ingenting. For egen del synes jeg dette sier litt om kundeservice´en jeg som kunde ble møtt med.
 15. rayun

  Nytt telt for 3 personer

  Slenger meg på anbefalingen om Reinsfjell. Utrolig deilig med 2 innganger når en er flere i teltet. Har ikke Reinsfjell selv, men har samme type telt fra en annen produsent og er kjempeglad i kuppelteltets løsninger.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.