Gå til innhold

rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  969
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

rayun vant dagen sist Juli 8 2018

rayun hadde mest likt innhold!

Om rayun

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Aurskog-Høland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har litt forskjellige gamasjer og de jeg bruker mest er sannsynligvis beregnet for vinterbruk og jeg bruker de også om sommeren. Fordelen med gamasjer er så mange at det kun er unntaksvis jeg er på tur uten. Var nede i kjelleren og hentet et par for å se hva de var laget av. De hadde forøvrig ingen angivelse av stoffet de er sydd av, kun vask/strykeanvisning og str. Jeg vil likevel tippe at dette er bomullsgamasjer. Tror jeg i sin tid har kjøpt begge på G-sport, da dette vel er merker som de fører. McKinley i str.M til venstre og Norheim i str.Stor til høyre. Begge har krok i front og strikk under skoen. Merker ingen forskjell i gamasjenes egenskaper, bortsett fra størrelse. Jeg foretrekker str. Stor da den går høyere opp og sitter bedre på mine relativt tynne legger. Gamasjene er ikke vanntette med mindre du impregnerer de, men de holder deg tørr på korte raske bekkekryssinger og medium plumping i myr. Jeg leser at noen mener de kan bli veldig våte til sommerbruk, men dette har jeg aldri merket selv. Tvert i mot setter jeg veldig pris på at de ikke er fullt så tette som de vanntette utgavene. Betydelig mindre klamt rundt leggen enn mine Gaiters. Men det er klart at kraftig regn, eller vadinger vil gjøre dem mer, eller mindre våte. Uansett sitter slike høye gamasjer som regel utenpå buksa og da vil vann som kommer ovenfra og ned mot gamasjen finne veien ned på innsiden av strikken. Ingen forskjell uansett hva gamasjen er laget av. Når det gjelder slitasje på strikken under skoen har jeg erstattet den delen som er under sålen med en bit wire. Til venstre original strikk, til høyre wire. Etter mange vask blir de naturlig nok mindre tette, men da kan en enkelt impregnere, enten med kjøpespray, eller noe en lager selv. Så hva en foretrekker er vel smak og behag og hvilke andre egenskaper/løsninger enn stoffet, gamasjen kan skilte med.
 2. Nei, jeg er ikke premium medlem. Rettelse: Ja, det ser slik ut. Jeg har ikke premium medlemskap og har kunnet lage egne ruter uten problemer, men det har vært andre restriksjoner. Måtte sjekke nå som du spurte og nå kan jeg ikke lage ruter lengre. Ruter som jeg allerede har laget og lagret er fremdeles tilgjengelige dog. Synd for jeg likte App´en. Skal jeg først betale finnes det kanskje andre tilbydere som passer min bruk bedre?
 3. rayun

  Smør i varmen?

  Aner ikke hva som harskner først, men selv bruker jeg Melange margarin. Tar lang tid før den smelter og jeg bruker den som smørøye i grøt og til steking. Bruker ikke smør på brødskiva når jeg er på tur.
 4. Nå kommer du kanskje ned til Gol via Hemsedal, men er du villig til å ta en liten omvei er denne plassen fin.
 5. Det betyr at du egentlig bør tenke vekt og volum. Et romslig telt veier gjerne litt og dette kommer i tillegg til kamerautstyr og øvrig utrustning. 30kg+ på ryggen kan være utfordrende selv innenfor 10km avhengig av form og terreng.
 6. Ja det tror jeg er riktig. Jeg bruker vanligvis 43 i sko og det er 43 også på AKU støvlene. Jeg skal nevne at jeg alltid bruker tynne ullstrømper + tykke raggsokker i fjellstøvler. I AKU støvlene bruker jeg altså de originale sålene i skoene og tynn og tykk ullstrømpe/sokk. Dette passer i en 43 AKU og i 43 M77, mens jeg med samme oppsett må opp i 45 på Crispistøvlene mine.
 7. Tenker å tipse om et merke som ikke så ofte blir nevnt, nemlig AKU. Svært komfortable støvler helt på høyde med andre kjente merker. Jeg har 2 par av AKU Alpina Plus GTX og er veldig fornøyd med passform og grep. Det er høy kvalitet på membranen som naturligvis holder deg tørr ( det første paret er fra jan. 2015) og som alle andre skinn/GTX sko er de seine å tørke om de først er blitt våte. Sko og støvler av dette merket er å få tak i hos ortopediske bedrifter(kanskje en grunn) som har skoutsalg og så ser jeg at både Fjellsport og Hekta på Tur kjører kampanje på 20-50% nå. Jeg ser at det er litt forskjellige sålevarianter på støvlene, men mine har en relativt myk såle fra VIBRAM og den sitter utrolig godt på vått fjell og glatte stener. Tror nesten jeg ville anbefalt deg å kikke på disse skoene ut fra det du skriver om tenkte egenskaper og bruk. Etter mange år med Crispi er AKU førstevalget på tur.
 8. Tar jeg feil, eller selger Fjellsport teltet for 7.500,- nå? i så fall er det 1000,- rimeligere enn andre i skrivende stund.
 9. Kjenner ikke sekken, men siden det er 60l. burde den jo i utgangspunktet være konstruert for en noe høyere vekt enn du prøvde den med hjemme. Som allerede nevnt er det utrolig viktig at sekken er riktig justert med aktuell vekt. Ser at du har utgave (W) som kanskje er kvinnesekk? og størrelse (small) som da er beregnet på personlengde ca 160cm +/- og rygglengde ca 40cm+/- (bare for å forenkle det litt) Personlengde er mindre viktig da det er ryggens lengde som avgjør størrelsen på sekken. Visst W står for women så kan det bety at hoftebelte er litt kortere, skulderreimer er litt smalere og at innfesting mellom skulderreimene er litt tettere. Visst sekken er riktig justert i forhold til aktuell vekt og rygglengde og du fremdeles føler at det knager på hals/skulderparti kan det være W som er årsaken. En såkalt herremodell av samme sekk har gjerne litt mer bredde mellom innfesting, samt litt bredere skulderreimer, kanskje? Jeg vet ikke om dette gjelder denne produsenten, men verdt å sjekke.
 10. Kjedelig. Håper du får orden på det innen rimelig tid og kommer deg avgårde før kortsalget stenger.
 11. Mål også diameter og kjøp stang som er lang nok.. OVerskytende kappes med baufil etter du har tatt ut endeplugg og strikk. Strekk ut ytterste ledd og fest sikkerhetsnål i strikken mellom ytterste og neste så denne ikke forsvinner ned i de andre stengene og blir vanskelig å få tilbake. Kapp og få strikk til plugg og fjern så sikkerhetsnåla.
 12. Teltet er ute av produksjon for noen år siden så alternativet er FINN,hele teltet, eller bare stang om du er heldig, eller en hvilken som helst teltstang som er lang nok. Jeg har noen telt fra Nanok (ikke Arbor) og alle mine har alustenger og de tres inn i en lukket stangholder på ene siden og settes i en stangkopp på den andre siden. Dette er en løsning veldig mange produsenter bruker så mål hele stanga til teltet ditt og kjøp en hvilken som helst stang. Jeg vil tro det er det enkleste.
 13. Høres ut som en god ide og helt sikkert en fordel at du er litt kjent der. Gjør det jo litt lettere å finne rett vei. God tur og kos deg underveis, det er jo det som er selve turen.👍
 14. God tur og lykke til @Friluftsnoob. Jeg er helt sikker på du får en fin opplevelse på tur. Er ikke sikker på hvor du planlegger å komme ut fra Nordmarka, men jeg kom ut ved Damtjern og tok ned til Åsa og Fv156. Denne fulgte jeg til jeg kom inn på Fv241 og tok så nordover mot Klekken. Ved uoppmerksomhet overså jeg første avkjørsel ned mot Hønefoss via Tandbergmoen og måtte ta meg helt til Klekken før jeg kunne ta av. Dette strekket er desidert det værste stykke vei jeg har syklet på sånn trafikkmessig. Mulig jeg var maks uheldig med trafikken, men det er den mest trafikkerte vei jeg noen gang har syklet og det er ikke plass utenfor den hvite stripa. Veien er også så smal at ingen kommer forbi deg når det er like tett trafikk imot. Trafikken på Rv7 er også stor, men der er det med få unntak bredt nok til at biler kommer forbi og skulder er litt breiere. Velger du å ta ut ved Damtjern og ned til Åsa så ikke miss avkjørsel ned Tandbergmoveien. Et annet alternativ er å ta av mot Storflåtan før du kommer til Damtjern og fortsette mot Ringkollveien som tar deg ned til Klekken hvor Fv241 krysses og inn på Klekkenveien som du følger til Hønefoss. Håper på en eller annen form for rapport etter at du er hjemme. 😃
 15. Jeg har noen få ganger brukt 2 poser og har da bare tatt 2 av de jeg har tilgjengelig her hjemme. Den ene bør være anelsen større enn den andre for at de skal passe i hverandre best mulig. Om ikke butikkene selger det som en kombinasjon mener jeg at jeg har sett produsenter (Bergans?) ha poser med forskjellig temprating som kan brukes sammen. Ellers er vel temaet diskutert her på forumet også. Prøv å søke på "topose" / "toposesystem" . Lykke til med pose og skole.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.