rayun

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  453
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

rayun last won the day on Juli 14 2015

rayun had the most liked content!

Om rayun

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.xc-bike.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Aurskog-Høland
 1. Oslo-Bergen

  Hei, her har du en video av en kar som gikk motsatt vei. En fin halvtimes youtube titting.
 2. Dette må ha skjedd i løpet av siste timene. Jeg åpnet nemlig tjenesten kl 17:30 for å ha kartet oppe mens reprisen av 71´ nord ble sendt på TVnorge. Da fikk jeg opp rutenettet og det svakt gulaktige feltet. Alt virket som tidligere, men når jeg henter opp kartet nå rett før neste episode av 71´nord ser det absolutt ikke slik ut lenger. ??????
 3. He-he, fornøyelig lesning @Tom42. Godt å se du ligger i hardtrening til sommerens høydepunkt😀. Vi ses.
 4. Hvordan preparere treski

  Jeg kjøpte på Biltema ifbm oppussing av trepulken min. Funka som bare det. Ikke mange kronene heller.
 5. Ja, hva skal jeg si. Det jeg gjorde var å ta med meg sekken ned til Bergans ((selvfølgelig etter avtale). Jeg hadde egentlig en avtale om å møte en navngitt person, men vedkommende var forhindret og kom ikke på jobb den dagen. Bakgrunnen for at jeg tok kontakt med Bergans var diskusjonene vi hadde her inne på ff for et par år siden om at mange av oss opplevde at hoftebeltene til Bergans var litt overdimensjonerte. Jeg ringte som sagt og ga beskjed om at det på ff foregikk en diskusjon rundt temaet og at jeg opplevde det samme med min 130L. Jeg opplevde å bli tatt på alvor og fikk en innbydelse til Bergans (med sekk). Vel, vedkommende jeg skulle møte og forhåpentligvis diskutere dette med kom dessverre ikke og istedet leverte jeg sekken til en annen som tok den imot. Jeg slo i hjel litt tid nede i resepsjonen og 10-15 minutter senere fikk jeg overlevert sekken med et mindre volumiøst belte, men uten annen info enn at han ønsket meg lykke til og håpte jeg ville bli fornøyd med det nye beltet. Dette ble et veldig langt svar på et kort og greit spørsmål. Så ja, uten at jeg er sikker vil jeg tro at jeg fikk et belte som kanskje er ment for 110 literen. Uansett er det nye beltet kortere og ikke så bredt og det gjør at jeg får strammet det nok og ikke dovner jeg i lår/hofter ved høy "beinføring". Så rett og slett fornøyd.
 6. Det kan alltids bli verre....

  Takk for kjempemessig turrapport @Bragvin. Her følte jeg at jeg var med deg og bikkja på tur. Godt fortalt med gode bilder. Dette var en fin lesestund på fredagskvelden.
 7. Arctic Bedding - vissvass eller genialt?

  Okey, som jeg skrev (bruker ikke denslags), hør på @Prebb og ikke på meg😬
 8. Syns dette ser helt greit ut. Jeg har selv samme pulk, men i treverk og og ville ikke bytte den ut. Et eller annet sted her på forumet har jeg vel en tråd som beskriver oppussing av trepulken min. Samme pulk bruker jeg i video på turen min fra Spidsbergseter til Sjusjøen, som også ligger her på forumet. Det er klart at disse pulkene veier litt, men om den du linker til har samme "båtfassong"(litt vanskelig å se) som den i tre behøver du aldri gå ut av draget for å rette veltet pulk☺️. Ikke noe å si på prisen om den er like fin som bildene viser.
 9. Arctic Bedding - vissvass eller genialt?

  Jervenduken er vel helt konge som bedding. Unødvendig å dra på mer enn en behøver. (sier jeg som ikke bruker denslags 🤔)
 10. Mener på generelt grunnlag at Bergans leverer sekker med "lang" polstring. Jeg har en Bergans Alpinist 130 L. og der var Polstringen både for lang og for bred til mine 102 cm. livvidde. Fikk byttet til et hoftebelte som var litt mindre og derfor passet meg bedre. Jeg har 3 sekker fra Bergans, 65, 80 og 130L. Har ikke sekkene her jeg er nå, så jeg får desverre ikke målt lengden på hoftebeltene. Kanskje du finner noe på hjemmesidene til Bergans.
 11. Ulv - lovendring på 5 dager

  Et annet alvorlig aspekt er at forvaltningen av rovdyra er interesse / politiker basert. Derfor vil en forvaltning som ikke er basert på forskningresultater kunne medføre at viktige genetiske enkeltindivider blir tatt ut. Dette vil således være en formidabel trussel for artens eksistens i Norge og en direkte ulovlighet i forhold til Bernkonvensjonen.
 12. Ulv - lovendring på 5 dager

  At man nå foreslår å innlemme og vektlegge, sitat: kulturelle, økonomiske og rekreasjonsmessige hensyn i naturmangfoldloven vil ha stor betydning uavhengig av vårt ståsted i saken, men aller mest for dyra det gjelder. Trist at våre folkevalgte lar seg presse til å endre lover som oppfattes som "brysomme" for en liten, men høylytt gruppe. 5. Forslag til lovendringer I lov 19. juni 2009 nr. 100 om forvaltning av naturens mangfold (naturmangfoldloven) gjøres følgende endringer: § 18 annet ledd skal lyde: På samme måte kan Kongen ved forskrift eller enkeltvedtak tillate i strengt kontrollerte former, på selektivt grunnlag og i begrenset utstrekning, fangst, forvaring og annen skjønnsom bruk av enkelte individer av jerv, bjørn og ulv i en begrenset mengde. I vurderingen av om uttak skal skje, kan det i tillegg til naturmangfoldhensyn legges vekt på vitenskapelige, kulturelle, økonomiske og rekreasjonsmessige hensyn.
 13. Skitur med telt og pulk i veke 12.

  Ser du etter kvista løype og vennlig terreng høres det ut som Trolløypa fra Venabu til Lillehammer. En kjempefint turalternativ uavhengig av turerfaring. Her er fine teltplasser nærmest overalt og gode muligheter for et lite kaffebål på kveldinga. Store åpne flater hvor litt tynn fjellskog aldri er langt unna gir deg mulighet for å finne ly for natten om det blåser litt. Tog/Buss til Ringebu og Taxi opp til Spidsbergseter hvor du kan starte. Går du til Sjusjøen, slik jeg gjorde kan du bruke Buss ned til Lillehammer. Det er også fullt mulig og ende selve skituren på Lillehammer. Har du flere dager til rådighet fortsetter løypenettet videre forbi Sjusjøen over Hedemarksvidda mot Målia, Gåsbu, eller Budor. Er et par tråder her på forumet som omhandler denne turen. God tur.
 14. Tommetrix - en vedovn

  Hyggelig med tekst og bilder fra stemningsfull vannkoking. Den moderne verden har kommet opp med mange alternativer som kan være raskere, men de har ikke helt den samme sjarmen. Her får man koselig lyd, noe å se på og ikke minst den gode lukta. ☺️ Syns testresultatet var helt innafor.
 15. Takk for fin rapport og tilhørende bilder. Helt enig i at den helgen var den fineste på lenge og det synes jeg dere formidler godt med bildene. Synes å se at dere har med en Backpacker1 / Gapahuk ? Brukte dere den som en plass å sitte, eller ble den brukt av en av dere som "telt" ? Men igjen, takk for at dere delte !