Gå til innhold

Svandal

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  300
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Svandal

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ørretfiske over tregrensen, topptur med løse heler, telt med favorittvannet
 • Sted
  Stavanger

Nylige profilbesøk

1 446 profilvisninger
 1. Synes det kunne se noe løst ut. Pass på når du kaster for fort gjort å få "windknots" med multiline(egenerfart 😇). Løsningen da er å legge lina strammere på spolen
 2. Kanskje noen av 123frliluft sine XL ligge underlag? https://www.123friluft.no/liggeunderlag/insulated-presidon-primaloft-xl-rectangular https://www.123friluft.no/liggeunderlag/liggeunderlag-med-thermolite-isolasjon https://www.123friluft.no/liggeunderlag/liggeunderlag-mintegrert-pumpe-9cm-large-orange
 3. Enig i det. WR er en sykt god og behagelig sekk, skulle jeg gitt den ett minus så må det være lommene på hoftebeltet, men de er jo oppgradert nå. Nærmeste utfordrer i samme vekt og bæreklasse må være seek outside Unaweep/Divide. Vi har jo heller ikke sett ts sin pakkliste så litt vanskelig å anbefale den "rette" sekken da, men gitt han har en pakkliste på over 10kg ville jeg startet med å kutte vekt på andre ting først enn sekk og tatt den til sist.
 4. Har windrider 4400 fra HMG den er...STOR og ikke "spesielt" lett(1100gr) nesten 500gr tyngre enn arc haul. så hvis du ser på vekt finnes det bedre alternativer. Fordelen med 4400 slik jeg ser det er at det er en sekk for alt. relativ lett, kan komprimeres fra 40-70l. så og si vanntett, solid bæresystem som lett tåler 20-30kg og nok av lommer. Du får tak i sekken fra BPL.se og andre plasser innenfor eu.
 5. Heldigvis for at produsentene foretrekker merinoull i ullundertøy så slipper man å klø seg i hjel på tur 😃
 6. Hadde vi produsert ull i verdensklasse så hadde vi eksportert lang mer ull til klesindustrien enn hva vi gjør i dag. Merinoull har den egenskapen at den klør langt mindre enn vår egen og er derfor å foretrekke i klær - heldigvis.
 7. Hvis vanna kultiveres har jeg ingenting imot å betale for et fiskekort, men ikke i overbefolka vann. Da gjør man strengt tatt jobben til grunneier.
 8. Svandal

  Ny stang og snelle

  10´ og 7-21gr funker fint på høyfjellet. Har selv en Antares 7-21gr og en stradic ci4 i 2500str. ville anbefalt mono innerst og multi ytterst. Du kaster lenger med multi enn mono, men pass på å ta en liten meter med mono/fluorocarbon line ytterst for multi tåler liten slitasje mot steiner. Du har ikke satt opp noe budsjett, men se gjerne etter både multiline og snelle i fra utlandet. Plukka selv opp Stradicen for 1500,- inkl mva fra Tyskland og billig kina multiline(kastking) som fungerer vel så bra som feks fireline som jeg har brukt tidligere.
 9. Bruker selv ett thermarest lounge kit på ett exped ul LW... Funker det
 10. Jeg hadde goretexen i forsvaret og mener det var Helly Hansen som hadde produsert den. Ikke var den noe særlig å skryte over heller sammenlignet med sivile goretex varianter. Lite slitesterk og vannet trakk fort igjennom, samtidig er den mye mye bedre enn det gamle skralet av en uniform vi går rundt med i HV...
 11. tipi-design fungerer meget bra over tregrensa. kjører selv Nigor Wickiup 3 med ett rimelig 3ful gear vinterinnertelt. 674g for teltet og 358g for innerteltet. Fungerer vel så bra i høy vind som for eksempel helsport fjellheimen. Osprey kommer ut med Levity 58l i 2018. Minner om exos men veier kun 870gr. sikler selv på denne. minuset er at det mangler lommer på hoftebeltet. https://hikinginfinland.com/2017/07/outdoor-2017-backpacks.html
 12. Hvis penger ikke er ett hinder hadde jeg selv gått for Ultramid 2 med oooworks innertelt, Katabatic gear Alsek 22 Quilt, Therm-a-rest Neoair liggeunderlag og zpacks arc zip. til over bruk over tre grensa. sjekk ut hiking in finland, Nielsen Brown Outdoors, lighterpacks og trek-lite.com. det er vel det nærmeste vi kommer UL ifht vårt klima Problemet med Ul utstyr er at man her på berget har få mulighet til å prøve før man kjøper. Passform er og blir personlig. Se bare på Phill Werner(sectionhiker.com) hans favoritt er HMG. Samme med Roger Brown.
 13. UL er ett spennende emne og virker å bli mer og mer poppis her hjemme. Har selv hevet meg på og angrer ikke! Most important... hva ser du for deg at du er villig til å bruke på utstyr? Hvor skal du bruke utstyret: over/under tregrensa? Regner du med å møte mye/lite regn på tur? Fryser du fort? windrider er ikke rammeløs.
 14. sjekk ut seek out side! https://seekoutside.com/brooks-7400/
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.