Gå til innhold

Svandal

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  293
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Svandal

Nylige profilbesøk

1 256 profilvisninger
 1. Svandal

  Kjøper dere fiskekort (inatur)?

  Hvis vanna kultiveres har jeg ingenting imot å betale for et fiskekort, men ikke i overbefolka vann. Da gjør man strengt tatt jobben til grunneier.
 2. Svandal

  Ny stang og snelle

  10´ og 7-21gr funker fint på høyfjellet. Har selv en Antares 7-21gr og en stradic ci4 i 2500str. ville anbefalt mono innerst og multi ytterst. Du kaster lenger med multi enn mono, men pass på å ta en liten meter med mono/fluorocarbon line ytterst for multi tåler liten slitasje mot steiner. Du har ikke satt opp noe budsjett, men se gjerne etter både multiline og snelle i fra utlandet. Plukka selv opp Stradicen for 1500,- inkl mva fra Tyskland og billig kina multiline(kastking) som fungerer vel så bra som feks fireline som jeg har brukt tidligere.
 3. Svandal

  Hva har du kjøpt nå!

  Bruker selv ett thermarest lounge kit på ett exped ul LW... Funker det
 4. Svandal

  Forsvarets Gore-Tex jakke

  Jeg hadde goretexen i forsvaret og mener det var Helly Hansen som hadde produsert den. Ikke var den noe særlig å skryte over heller sammenlignet med sivile goretex varianter. Lite slitesterk og vannet trakk fort igjennom, samtidig er den mye mye bedre enn det gamle skralet av en uniform vi går rundt med i HV...
 5. Svandal

  Ultralight?

  tipi-design fungerer meget bra over tregrensa. kjører selv Nigor Wickiup 3 med ett rimelig 3ful gear vinterinnertelt. 674g for teltet og 358g for innerteltet. Fungerer vel så bra i høy vind som for eksempel helsport fjellheimen. Osprey kommer ut med Levity 58l i 2018. Minner om exos men veier kun 870gr. sikler selv på denne. minuset er at det mangler lommer på hoftebeltet. https://hikinginfinland.com/2017/07/outdoor-2017-backpacks.html
 6. Svandal

  Ultralight?

  Hvis penger ikke er ett hinder hadde jeg selv gått for Ultramid 2 med oooworks innertelt, Katabatic gear Alsek 22 Quilt, Therm-a-rest Neoair liggeunderlag og zpacks arc zip. til over bruk over tre grensa. sjekk ut hiking in finland, Nielsen Brown Outdoors, lighterpacks og trek-lite.com. det er vel det nærmeste vi kommer UL ifht vårt klima Problemet med Ul utstyr er at man her på berget har få mulighet til å prøve før man kjøper. Passform er og blir personlig. Se bare på Phill Werner(sectionhiker.com) hans favoritt er HMG. Samme med Roger Brown.
 7. Svandal

  Ultralight?

  UL er ett spennende emne og virker å bli mer og mer poppis her hjemme. Har selv hevet meg på og angrer ikke! Most important... hva ser du for deg at du er villig til å bruke på utstyr? Hvor skal du bruke utstyret: over/under tregrensa? Regner du med å møte mye/lite regn på tur? Fryser du fort? windrider er ikke rammeløs.
 8. Svandal

  100L + sekk

  sjekk ut seek out side! https://seekoutside.com/brooks-7400/
 9. Jeg har lillebroren Norwegian som jeg har vært fornøyd med frem til jeg gikk over til Shimano Antares. Byttet da jeg synes Norwegian var noe slarkete i kasta. Hvis budsjettet ditt er rundt 2500,-(?) kan du jo også se på Shimano Speedmaster 7-21gr som går for å være meget god
 10. Svandal

  Stone Glacier

  Hvis målet er å lette børen ville jeg først redusert vekta på telt, sovepose, liggeunderlag, turkjøkken osv og spart ny sekk til slutt.Hvis det er slik at du ønsker en lett storsekk har du jo seekoutside sine sekker som er poppis over atlanteren. stone glacier har jeg ikke lest mye om dessverre
 11. Dessverre. Det blir ikke stramt nok i sidene. samme prob. som deg. Fikk du fikset det eller opplever du fremdeles det samme problemet?
 12. Svandal

  Fire dagers tur på Hardangervidda Sør-vest

  Synes filmene dine har blitt meget bra Isak! Begynte å abonnere på kanalen for ett par mnd siden
 13. hva endte dere opp med å betale per pacraft inkl mva? edit: så priser nå, se vekk i fra denne
 14. Svandal

  fiske i Frafjordheiane, trenger tips

  Det varierer nok i fra person til person, personlig dreper jeg all fisk i fra overbefolkede vann for kultiveringensskyld. I vann der jeg vet det er stor fisk tar jeg av og til ut en, og C&R med resten. Det viktigste er uansett at folk fisker, jeg kjenner mange vann der man tidligere kunne få knall matfisk, men som nå er helt ødelagt pga folk ikke fisker og bestanden har vokst seg for stor.
 15. Svandal

  fiske i Frafjordheiane, trenger tips

  Hvis du er ute etter en tur for å fiske så se litt lenger enn til Frafjordheiane og ta deg heller en uke i Etnefjell. Hvis du ikke har bil er det mulig å ta båten til Sauda og taxi/haik til Svandal og starte der i fra. I Etnefjell er det ikke uvanlig å ta kilos ørret og oppover.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.