Gå til innhold

djing0

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  177
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

djing0 vant dagen sist 10. mai 2017

djing0 hadde mest likt innhold!

Om djing0

 • Bursdag 17. juni

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bodø

Nylige profilbesøk

1 178 profilvisninger
 1. Har slitt med det samme når jeg løper, spesielt ved intervaller. Det eneste som fungerer for meg er å smøre vaselin på innsiden av lårene. Jeg smører før jeg begynner å gå/løpe. Fikk tipset fra en av Lars Monsen sine bøker. Anbefales!
 2. Joda, jeg kan godt moderere meg på den men om man ikke går på fryktelig lange turer der vekt er alfa omega ser jeg ikke helt hvorfor man skal gå særlig smalere i dag. De få grammene man sparer går stort sett kraftig utover kjøreegenskaper er min erfaring. Til trådstarter så tror jeg du har gjort et godt kjøp. Full pakke til 1700kr er rett og slett et kupp.
 3. Om du går på tur for nedkjøringen sin del, så for all del styr unna ski med mindre midtbredde enn 90mm. Det er rett og slett ikke gøy å kjøre i løssnø med smalere ski. Litt avhengig av hvor stor du er selvsagt, men selv fruen på 60kg og 165cm har ski med midtbredde 90mm. En ski med med mye rocker er gjerne lettere å svinge, men litt mindre stabil, så her er det jo litt opp til hva du liker. Jeg har to oppsett. Det ene er Black Crows Camox Freebird med Marker Alpinist bindinger. Vekt på godt under 2kg per ski. Nydelig oppsett som gir ok flyt også når det er en del snø, i tillegg til at det er mer enn lett nok for lange traverser. Jeg har også et oppsett med Armada JJ ARV 116 + Salomon Shift. Totalvekta her er vel nærmere 3kg per bein... Kjenner absolutt forskjellen fra Camoxene oppover, men likevel må jeg innrømme at jeg ALLTID velger disse om jeg vet at det er fare for pudder. Det er rett og slett så overlegent mye bedre og morsommere nedover at det gjør den litt mer strevsomme oppturen verdt det! Har gått 2000 høydemeter + på en dag med disse og jeg veier 95kg og er ikke i spesielt god form... Man går jo som regel på randotur flere sammen, da det både er sosialt og tryggere, så jeg har aldri følt behovet for lettere utstyr. Det er alltid noen som er i dårligere form eller som har tyngre utstyr, så farten blir jo tilpasset deretter. Ser du på de fleste aktive frikjørere så kjører de stort sett ski på mellom 100-110mm midtbredde. Black Crows Atris er en gjenganger. Skal du ha bare en ski ville jeg nok gått for den! Også en ski som funker utmerket i bakken, så kjøper du en litt solid binding som feks Marker Kingpin eller G3 ION har du et kjempebra oppsett.
 4. Takk for alle gode svar og tips, det endte med at jeg fant sekk Etter å ha testet flere sekker endte det opp med at jeg kjøpte med meg Osprey Farpoint 40L og Patagonia Cragsmith 32L. Farpoint har flere lommer og litt større plass, men det blir den som går i retur. I hovedsak fordi det ble litt for mye reimer og håndtak rundt omkring, og at det føltes tungtvidt å nå inn i hovedrommet, mye på grunn av at man må åpne to kompresjonstropper i front først. Likte heller ikke at PCen må ligge fremst i sekken. Cragsmith har bare et stort rom, med en lomme på ryggen for drikkesystem, men som også passet perfekt til PC. Lommen er ikke polstret, men sekken føltes bra selv ved full last og pc inntil ryggen. Veldig ledd adgang til ting siden hovedrommet kan nås både fra toppen og ved å åpne ryggen. Det er i hovedsak dette som gjorde at jeg likte Cragsmith best. I tillegg likte jeg de to store, stretchy, meshlommer på utsiden for ting som headsett/jakke/drikkeflaske. Sekken er lagd for å bære klatreutstyr, så det er lett å henge ting utenpå sekken om man ønsker det. Et nydelig svart og stilrent design var heller ikke å forakte! 😄
 5. Her var det mange gode alternativer. Tenker jeg tar tida litt til hjelp og sjekker ut alle tipsene her. Har sett på en helt annen type sekk som virker veldig spennende, men som det ikke er så veldig mye info om siden det er et kickstarter-produkt. Wayks One. Ser ikke ut som den beste tursekken, men ellers veldig peaktisk, spesielt med tanke på å drasse med seg kamera.
 6. Stapper reinsfjell i vanntett pakkpose. Som resten her sier er det jo bare for noen timer av gangen.
 7. Jeg er enig i at PC-sekker nok er mest praktisk, men har tilgode å bruke noen som er gode å ha på ryggen med litt vekt, eller om man skal gå langt. Kombinerer ofte reise med en tur eller to i naturen, så da er det fint med en god sekk. Har en 35L sekk fra McKinley som jeg egentlig liker både størrelse og det meste på, men den er så sabla trang i åpningen (😂), fryktelig slitsomt i sikkerhetskontroller o.l. Det blir nok fort til at jeg bestiller Abisko Friluft + et polstret pc-etui. Det store spørsmålet er jo om jeg skal gå for 35 eller 45L...
 8. Hei! Jeg er på jakt etter den "perfekte" sekken til hverdagsbruk, weekendturer og dagsturer i skog og mark. Har lenge savnet en sekk som kan brukes til "alt". Som hverdagssekk har jeg behov for å kunne ta med pc + tilbehør, matpakke og et skift til trening. Er også en del ute å reiser med jobben og privat. Disse reisene går som regel over 1-3 dager, så da blir det toalettmappe, og et par skift med klær + sko, og pc. Har som oftest endt opp med en liten trillekoffert/bag på disse turene, da tilgangen på ting er vanskelig fra toppen på mindre sekker. Har foreløpig sett meg ut Fjällräven Abisko Friluft, enten i 35 eller 45L. Liker spesielt godt at hele fronten kan åpnes, noe som gjør pakkingen til en lek. Vurderer 45L da jeg fort kan ende opp med å bruke den på helgeturer i skog og mark med full oppakning og. Har fra før 65L og 108L, disse blir for store for dagsturer. Noen som har andre tips? Vurderer alt fra 20L til 45L, avhengig av form og pris. Designmessig kan den gjerne være litt stilren siden den ikke bare skal brukes på tur. Dressjakke og neongrønn Osprey-sekk utgår 😝
 9. Leder på VG at det er uvær ute. Stemmer dårlig nordpå 😊 tatt med mobil fra terrassen hjemme.
 10. Er på fjerde sesongen med Reinsfjell SL, og har bunnduk, men den ble brukt på èn tur og så har bunnduken vært i boden siden... Nå er jeg en av de som ikke helt ser de store fordelene med bunnduk, men om det er for å forsterke bunnen så ser jeg ikke hvorfor man skal drasse på såpass mye ekstra vekt (i forhold til telt). Har satt opp teltet uten å bry meg om underlaget i 60+ netter og duken er like hel og pen.
 11. Takk, la inn en bestilling her!
 12. Takk for mange gode svar! Kovea Spider virker jo veldig bra, men nå er prisen skrudd opp igjen til 799, arg...
 13. Om du har lyst til å teste feks Garmin Fenix 5, så kan du jo alltids kjøpe den på en plass med åpent kjøp så du får sett om du "blir bitt". Jeg kjøpte selv en Garmin FR235 for et par år siden, og har ikke sett meg tilbake. Bruker nå en Fenix 5 pluss. Er med meg døgnet rundt! Kart med tracking rett på armen er stas på tur
 14. Har sett litt på Optimus Vega ja, men fått med meg at den regulerer dårlig. Gassbrenner av typen pocket rocket har jeg. En liten sak fra Ebay som veier 24 gram, men den fungerer utmerket. I teltet og ulent terreng foretrekker jeg brenner med slange. Kom over denne fra GSI, og vurderer å slå til. På Youtube får den gode tilbakemeldinger. Veier bare 168 gram.
 15. Hei! Jeg har i mange år hatt en trofast og velfungerende Primus Gravity. Dessverre har den under flytting klart å forsvinne.. Mulig den dukker opp, men jeg kan ikke gå rundt uten en skikkelig gassbrenner i mellomtiden! Er på jakt etter en brenner i samme sjanger, altså med slange og relativt god spredning. Ønsker å gå ned på vekt og pakkvolum, så den må være mulig å brette sammen. Prismessig er det fint om jeg slipper å bruke mer enn èn høvding Noen gode forslag/erfaringer? Takk for hjelpen!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.