Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. mars 2019 i alle områder

  1. XXL har ca. 20% rabatt på varene, ikke 25. Når man regner MVA så legger man på 25% på varens pris. Og når man trekker fra MVA så trekker man fra 20% for å komme til opprinnelig varepris. Matte 😎 De har ikke tilbud på Shimano pedalene jeg ønsker meg, selvfølgelig.
    5 poeng
  2. Jeg spurte drytech om å putte det feks ziplock poser og de svarte: "Rettene er vakuum pakket, så det er minimalt med plass du sparer. Men litt vekt og søppel. Vi kan ikke garantere mattrygghet ved ompakking. Har må du vite hva du gjør. Maten inneholder ikke mer enn 5% vann og vil umiddelbart trekke til seg fuktighet fra luften rundt. Dette kan senke holdbarheten til noen få dager." Så @valle anbefales ikke for 40stk
    4 poeng
  3. Ja, variasjon er viktig. Det er trist å bli lei av maten på tur, middagen skal gjerne være et slags høydepunkt, noe man ser frem til når man er sliten. Vi gikk tom for mat på en langtur en gang, hadde bare noen poser Toro bønnestuing igjen, det levde vi på i et par-tre dager. Pluss mye blåbær (dette var om høsten). Kaffe hadde vi heller ikke, men vi kom til ei hytte der det sto en kaffekjel med gammel grugge i. Den kokte vi opp 3 ganger . Har forøvrig ikke spist bønnestuing siden.... Havregryn i tillegg til frysetørket mat er fin variasjon.
    4 poeng
  4. Vakuum-maskiner er genialt, jeg bruker min mye. Men her var det vel spørsmål om å åpne 10 poser real og ha dem i en større pose, for så å ta av den etter behov mens man er på tur. Da er jo poenget med vakuumering borte etter første måltid.
    3 poeng
  5. Unnskyld meg, men det synes jeg er en fryktelig dårlig idé. For det første fordi du kan ta med svært mange papirkart for samme vekta som et nettbrett og en solcellelader. For det andre fordi et papirkart ikke svikter eller krasjer, det er derimot stor risiko for at nettbrettet og/eller laderen gjør det under de belastningene en langtur innebærer. For det tredje - hvordan kan man ta ut kompasskurs på et nettbrett? Min mening er at det er direkte uansvarlig å dra på langtur uten papirkart og kompass, og kunnskap om å bruke det. Eektroniske duppedingser får være et tillegg/hjelepmiddel for de som ønsker det.
    3 poeng
  6. Hei Jeg ville egentlig ha vært på en 3.dages kosetur alene i "snille" fjell uten for mye opp og ned og ta Hallingløypa Syd fra Kikut med telt pulk og de 2 huskyer. Men jeg finleste værmeldingen i flere dager og den ble løpende endret underveis til det verre. 3-døgns meldingen og farvannsutsikten pleier å være ganske bra. Og som gamle statsmeteorolog Vidar Theisen sa, så er været en alvorlig sak for all sjøfarende og mange på land. Derfor var det noe man ikke skulle tøyse med. Der ble meldt over 12m/s i de fjellområder jeg skulle passere, ganske visst ryggvind, men teltet skal jo også opp. Jeg har vært en del ganger på Dyna, hvor det kan blåse nok så mye. Verst var dog meldingen for fredag med sludd og regn samt blest. Dette er vel den kaldeste, verste og farligste kombinasjon om vinteren. En blir både våt og kall og så skal det lite til å gjøre feil, miste vott eller annet. Tross arrangert logistikk valgte jeg å bli på hytta, som bare ligger i fjellet på den andre side av Hallingdal. Jeg tog faktisk også litt hensyn til de 2 huskyer, som sikkert hadde tålt det, men jeg har ikke dekken til de. Her tenkte jeg på sludd/regn. Bortsett fra at sluddet kom om natten til fredag og ikke hele dagen slo værvarslet til - vel med enda mer vind - tidvis over ca. 15m/s vil jeg tro. Dette har jeg så glede av på hytta omgitt av snøfonner. Alle fjelloverganger har vært stengt eller med kolonnekjøring og på kysten er det helt gali. Så selv om det er litt ergerlig er jeg fornøyd med å ha avlyst turen. Jeg hadde sikkert overlevd, men det var blitt ganske surt og besværlig. Så kan man si at jeg er blitt en gammel pyse - eller er det mange års erfaring, der kommer til sin rett her? Man kan jo tenke de verste scenarier i gjennom: Teltet fyker av gårde under oppsetting. Detter er noe som må øves på, men mulig. Hva så? Bruke vindsekken, men var den nå med, når det var telttur? Samme, hvis teltet spjerrer. Det går nok an å ligge i soveposen i et flagrende telt i vindsekken/jervenduk. Siste nødløsning: Flatmarksgrop. Ikke sikkert det er snø nok på et avblåst fjell. Har prøvd grop, som er ganske utmerkt. Jeg brukte ski og pulk og presenning fra pulken som tak. Det mest sjenerende var faktisk en einergren som stakk meg i øret, når jeg snudde meg om natten. Elgen Hvis man er på en lenger tur, må man stå sådan vær igjennom - ofte sikrest ved å ligge over i teltet. Men her kunne jeg altså planlegge meg ut av det.
    3 poeng
  7. Jeg har en Excalibur dehydrator (digitalstyrt) som jeg har tørka mye beef jerky og annet i. En bra dehydrator er topp både til snacks og endel turmat Men, man kan ikke sammenligne dehydrerte varer med frysetørket. En bit kjøtt f.eks bruker MYE lengre til på å rehydrere om den er tørket i en dehydrator kontra en som er frysetørket.
    2 poeng
  8. Er det ikke vanlig å pakke om real til brødposer? Både for å spare vekt og volum. Pakker man posene hardt før man knyter og klipper, blir det harde kuler man må plassere riktig. Lar man innholdet være litt løst før man knyter og klipper kan man forme pakkene. Jeg tror nesten bare man må prøve seg fram med pakkingen. For å spise dette tror jeg at jeg ville hatt med en boks med tett lokk, og tatt maten og vannet oppi denne, tatt på lokket til maten er ferdig. Samme metode bruker jeg med havregrøt. For å vaske den midlertidig er det ofte nok å helle siste skvetten varmt vann etter kaffen oppi og riste - men bør vaskes bedre ofte.
    2 poeng
  9. Hekker en del havørn i Oslofjørden
    2 poeng
  10. Veldig god plass innvendig. Taket er like høyt hele veien og gulvet er rektangulært. Veldig fornøyd med mitt.
    2 poeng
  11. Når du sover på siden, blir du normalt litt kortere, og høyde på fotenden blir lavere. Sover du på magen, blir du enda lenger, men lav i fotenden. Sover du på rygg, bli fotenden veldig høy. Jeg hadde gått for Nallo 3 uten tvil. Står bra, tåler mye, bra lufting, meget god kvalitet, lett. Men relativ kostbart, og du kan selge unna. Hadde gått for et veldig lett solotelt, og da mener jeg virkelig lett.
    2 poeng
  12. Tror ikke noen går der med sikring på vinteren. Sporet går normalt omtrent midt på eller litt til høyre for midten (øst mot Langeskavlen). Det er viktig å ikke bevege seg for langt mot vest. Men mange renner ned på kryss og tvers ellers. Seneste jeg har vært der på ski er 2mai.
    2 poeng
  13. Siden jeg sitter sjuk inne denne helgen også (herregud så lei jeg begynner å bli! Kjørte bil i Freke-buksa for å se etter tjelden nettopp, i ren desperasjon) så har jeg fått blogget ferdig Vinterpadletreffet om ikke annet. Så del 3 er også kommet i bloggen, og ligger nå HER. Jeg skulle egentlig nyte en lang rolig morgen og så kjøre hjem, men været var alt for fint til å sette seg i bilen. Det måtte padles først, rett og slett, så jeg endte opp med straumpadling i Sundstraumen faktisk. Det var på ingen måte planen, men noen ganger skjer det kule ting uten at det er planlagt.
    2 poeng
  14. De desidert mest slitesterke barne klærne vi har hatt er Helly Hansen sine skall plagg. Uten tvil! Bergans på en svært god andre plass. Isbjørn og de virkelig dyre greiene har fått delvis stryk karakter hos oss. Det er vel de tekniske egenskapende som er bedre på slike plagg, samt at man betaler en god del for navn. Vanntett messig for barn på tur, så er det regnklær som gjelder. Vi har alltid med fullt sett regnklær på turer over flere dager. Mine til tider svært dyre og voldsomt høy vannsøyle klær har vært gjennombløt, barna er tørre i sine regnklær. Fordelen med slike membran klær, er at de tørker raskt og er lette, samt puster mer enn regnklær. Men membran klær er overhodet ikke et subsitutt for regnklær, det er et kompromiss. 6000,- for klær til barn er i mitt hode reinspikka tull. Tror ikke vi har brukt så mye på turklær per. unge totalt engang. Men, vi har fulgt med på div.outlet samt arvet, og kjøpt en del brukt. Forøvrig. Norrøna er dyrt mye pga navn. Og Gore tex membranet er også en god del dyrere pga. Merkevaren og ikke nødvendigvis bedre en for eksempel dermizax. Etc. Desverre ingen direkte kjennskap til det produktet du hennviser til, men vet av flere voksne som har slitt ut disse produktene i løpet av en sommer. Det er ikke holdbart. Men, kan også ha vært b-vare. Så, finner du disse billig, eller har så god råd at det ikke er noe problem. Handle i vei for min sin del, men prisen gjennspeiler ikke kvaliteten sammenlignet med for eks. Helly Hansen som koster en 1000-lapp for både bukse og jakke.
    2 poeng
  15. Etter at jeg kjøpte Alien 1.0 og kombinerte dem med ultra lette bindinger på Storetind skiene mine. Er de vanlige fjellskiene og lærstøvler blitt mer eller mindre pensjonert. Planlegger langtur med telt og pulk med Alien 1.0 på føttene . Synes de med nye Alien 1.0 har funnet et bra kompromiss med komfort, spesielt rundt vrist og hel er de mer komfortable enn de 3 forkjellige lærstøvlene jeg har brukt !
    2 poeng
  16. Kjører i dag med Scarpa F1. Disse er hverken tunge eller stive, og er et slags kompromiss mellom vekt og kjøreegenskaper. Jeg begynner dog å slite dem ut, og jeg er ikke spesielt fan av en mekanisme som er avhengig av at bakpinnene sitter perfekt for at de skal låse i kjøremodus. Jeg er klar over at de nye F1 har manuell låsing så disse er jo selvsagt aktuelle. Jeg har også et par Salomon støvler som tar både tech inserts bindinger og vanlige alpinbindinger. Disse har gåegenskaper på høyde med nederlandske treklogger. Bruker Skitrab Supermaximo med titan vario binding m/skistoppere. Relativt lett oppsett, men ikke konkurranselett. Jeg har ikke noe problem med å kjøre ekstremt bratt, men det er sjeldent jeg gjør det. Jeg skal være rimelig sikker på snøen og ev "escape" om jeg gjør det, så da må skien lytte når jeg snakker og ikke leve sitt eget liv. Rask kjøring med randoski er sjeldent en vinner da jeg føler de ikke er stive nok for slik kjøring på raskt føre. Som en fotnote til dette er pudderskiene (F12 binding) enda dårligere til dette, men det er dem jeg bruker mest i bratta. De flaprer som et telt i stiv kuling hvis jeg kjører fort. For meg er turen opp like viktig som turen ned. Som oftest får man ikke Japan-forhold i Norge og nydelig føre begrenser seg til maks et par dager i sesongen. Det meste av kjøringen er derfor i variable forhold. Skare, papp, styresnø, sugeføre, og slush (ikke minst!! Kanskje det kjekkeste av alt: Shorts og slush) Det er med dette i tankene jeg vurderer et kjøp av en slik vanvittig spesialisert støvel. F1-støvlene duger nok en sesong til, og med litt kjærlighet kan jeg beholde disse for enkelte turer i enda flere sesonger.
    2 poeng
  17. Er selv godt fornøyd med GSI sin. Er i tillegg av rustfritt stål(om man bekymrer seg for alu). https://www.fjellsport.no/gsi-outdoors-glacier-ss-tea-kettle-1-qt-1-l.html
    2 poeng
  18. @a_aa - På berghaus sine nettsider anbefaler de å vaske dunjakkene med Niwax Down Wash, deretter impregnere med Down Proof Wash-in dunimpregnering. Også denne behandlete dunen de bruker. Kanskje det er omtrent det samme om man gjør det selv, eller får jakken ferdig behandlet? Uansett, så var statusen til jentungens dunjakke at den var så skitten at det var flaut, så den måtte vaskes. Benyttet anledningen til å vaske trollveggen dunjakken min også. Impregnerte med Nikwax Down Proof etter vask, og tørket i trommel. Trollveggen jakken har relativt store kammer, så denne blir tørr og fin, og fordeler dunen helt selv når man tørker i trommelen med noen tennisballer. Jentungens dunjakken har masse små smale kammer og der blir litt mer arbeid å fordele dunet helt. Jeg har akkurat tatt jakken ut av trommelen, og DWR behandlingen på ytterstoffet er ihvertfall god npr jeg tester i vaskem - og det lover jo bra med tanke på at dunet innvendig har fått samme behandlingen Jakken har ikke tapt noe loft, så det gjenstår det å se om det har merkbar effekt ute i felten. En ting har jeg ihvertfall lært, og det er at hvis jeg sitter inne i vindsekken med dunjakken på, da blir det fort litt fukt (opplagt nok). Litt avhengig av forhold. Da er det mye bedre å ta vindsekken på først (exped bivybag duo UL) og så ta dunjakken utenpå. Eller bare ha bena oppi vindsekken. Skal prøve å huske å oppdatere når jeg får mer erfaring med behandlingen av dunjakken.
    2 poeng
  19. Jeg sjekket en tilfeldig Sony mobil og et tilfeldig Sony nettbrett, begge i øvre middelklasse. Mobilen hadde et batteri på litt over 3000 mAh, brettet noe over 7000 mAh, altså over dobbelt så mye. Brettene må ha kraftigere batteri siden de har større skjerm og derfor bruker mer strøm. Så det krever mye mer strøm å lade et brett enn en mobiil.
    1 poeng
  20. Du må spise opp alt. Har du mulighet til å skylle den, så gjør det, gjerne litt opp ned og tørking om det passer slik. Så må du ta ut all lufta og legge den helt flat før du lukker den. Legger alle helt flatt i en brødpose. Real brenner helt opp på bål.
    1 poeng
  21. Jeg pleier å IKKE rive posen nede ved «spiseåpningen». Fordi da kan jeg bare lukke posen etter jeg har spist, og det blir ikke gris i sekken. Men jeg tror de brenner fullstendig opp på bål, det er ikke folie i posen.
    1 poeng
  22. Jeg er noe småskeptisk til real utgått på dato. Brent meg noe der tidligere. Og det spørs litt på typen mat. Er det mat i sursøt saus er det ikke så lett å kjenne forskjell, og så har man det gående..
    1 poeng
  23. Det er jo mulig å gå til innkjøp av en vakuum-maskin, evt låne en. Du får de relativt billige nå til dags, og funker helt fint. En kompis har kjøpt sin på Clas Olson eller Biltema mener jeg. Nå er det flere mnd siden han testet den ved å vakuumpakke salat. Salaten er like grønn og fin inni fortsatt den dag idag Verdt å prøve med en REAL dersom du får hendene i en slik maskin! (Man kan vel også legge maten mer flat før man vakuumpakker i tillegg, flatere en det REAL legger den?)
    1 poeng
  24. Innspill fra sidelinjen: Dersom dere vurderer telt i Helsport SL (SuperLight) serien, eller Helsport SG = SuperGlatt - som jeg nå kaller de; les om min erfaring med superglatt bunnduk her: 43019-helsport-trolltind-superlight-2-og-hilleberg-unna/?page=2&tab=comments#comment-398619.
    1 poeng
  25. Du bør nok sjekke med real hvordan det er med holdbarheten når posene er åpnet. Tenk også på at du ikke kan unngå at det kommer fuktighet i den store posen - det kan bli ganske huffig der etter hvert
    1 poeng
  26. @Tessatroll tørka vel mye i dehydrator før Grønlandsturen Kansje lurt å søke litt her på forumet om man vil ha ned kostnaden på tørka turmat.
    1 poeng
  27. Skistart.com selger Blå Band, send de en mail og hør. Men klart greit med litt variasjon underveis. Real får du alltids tak i underveis også. Ellers finnes der noen pastaposer i butikk også. Husker ikke om det er Knorr eller Toro. Kan også bruke suppeposer å,tilsette pastaskruer eller noe. Slikt er jo kjekt å spise opp tidlig etter påfyll av proviant underveis. Vet ikke hvor mye fisking du skal gjøre men jeg har ofte med noe boil in bag ris og/eller potemosposer.
    1 poeng
  28. Kan jo ta med noen proteinbarer, enkel påfyll av energi underveis hvis en vil droppe et stopp med oppkok etc. Har du en i lommen blir den ikke så hard i kulda. Brukt slike på vandring selv https://www.xxl.no/trening-helse/kosthold/protein-og-energi-bar/c/180828
    1 poeng
  29. Anjan har dårligere lufting, og blåser det mye blir det luftig. Myggen kommer også mye lettere inn. Nallo er et utrolig universalt telt. Betyr vekta utrolig mye er Lofoten superlight sikkert også bra, men det har jeg ikke nok kjennskap til. SL funker bra om teltet er lite, men dette begynner å bli på grensen til hva jeg hadde gått for.
    1 poeng
  30. For å spore tilbake mot Alien 1.0, Tror jeg Fischer alternativet ditt er et høyaktuelt altenativ til Alien, om Aliens Boa system fortsetter å slites ut. Er superfornøyd med mine Fisher alpinstøvler. Er på alle andre måter så superfornøyd med Alien 1.0, at jeg vil gi dem noen sjanser til. (Må hvertfall ha dem i to sesonger for å ha "tjent inn" den stive prisen) Kanskje "hjelpe dem" ved være snillere på strammingen ved anmasj, eller modde litt på egenhånd, som glassfiberstrømpe uten på boa wiren gjennom de kritiske løkkene, eller noe annet...
    1 poeng
  31. Del 2 kom i bloggen for noen dager siden, men jeg har visst glemt å poste her ser jeg. Dag 2 var flott, da fikk jeg være med i følgebåt og se på straumpadlerne i den heftigste straumen, og senere var jeg turleder på en av turene. Da ble jeg også obs på en DNT-hytte som kan være aktuell for senere turer i området, nyttig info det også. Blogg fra dag 2 ligger altså HER nå.
    1 poeng
  32. Omtrent samme oppsett som "fjellskia" mine men ditt er enda litt lettere. Jeg har Falsketind 68, Look ST 10 bindinger, og Fischer Travers Carbon sko (80° gåutslag). Bruker du kun feller eller går du med skismøring også når du bruker Storetind/Alien? (Beklager avsporing i tråden din! 😇)
    1 poeng
  33. Er en del som bekymrer seg for aluminium pga forgiftningsfaren. Til turbruk er nok ikke faren stor, og om man ikke skal ha noe typisk salt eller surt i den er det ihvertfall ikke store problemet. Hva folk foretrekker varierer jo, så var kun ment for å belyse det på den aktuelle kjelen.
    1 poeng
  34. Da er det mulig du er inne på noe @Prebb, men dine personlige preferanser er viktigere enn mine. 🙂 Har en kamerat som kun bruker Alien 1.0. Han bruker den også til isklatring når det er et naturlig valg av sko (anmarsj på ski etc.) Vær obs på at de fleste av disse lettvektsskoene isolerer dårligere en en del tyngre sko. Her er en oppsummering av hvordan OutdoorGearlab vurderer RS utgaven:
    1 poeng
  35. Scarpa Alien 1.0 har en flex på rundt 90 mener jeg å ha lest. Er fokuset på nedoverturen, og du ønsker stive sko med progressiv flex så er vel ingen av disse lettvektsskoene er bra. Ønsker du en lett sko for lange dager/mange høydemeter, og synes at det går helt fint med litt myke sko og ikke "100% presisjon" oppe på skia nedover så er slike sko fine. Jeg har en tyngre/stivere støvel med 120 flex for de turene hvor nedturen/skikjøring er fokus og tester ut disse som alternativt for de lange turene og turer over flere dager på ski nær fjellskisegmentet.
    1 poeng
  36. Like viktig som vannsøyle membran er no måten yttertyet prellar vatn på. Me har i alle fall brukt desse mykje, mellom anna 3 veker på Svalbard med 12 dagers fottur med telt. Beste skallet eg har hatt til kids. Har hatt Norrøna Falketind, og det var i alle fall i ein periode LANGT mindre slitesterkt. Tre bukser til voksne brukt på samme tur som nevnt overfor, va godt tapa ved tur slutt. Kunne ikkje falle meg inn å kjøpe til den prisen, den står ikkje i stil med kva ein får, er mi meining
    1 poeng
  37. Synes det høres ut som en veldig klok beslutning.👍 Er man på tur og været kommer, må man takle det som du sier, men man behøver ikke oppsøke det.
    1 poeng
  38. Og dette har du testa ved å...? Tipper at du bare sjekket at brenneren ikke døde ut nå du satt gryta rett på. For du mister verdifull effekt på den måten! Testet på kjøkkenbenken selv nå, to Evernew brennere i titan, like mye rødsprit i begge, to like 1L MSR gryter i titan, like mye kaldt vann i begge (fylte to like engangs beger av plast). På den ene brenneren satte jeg et "kryss-stand", som gir ca 2cm avstand mellom toppen av brenneren og bunn av gryta, den andre brenneren uten noe - gryta rett på som du anbefaler her.. Fyrte opp brennerne og ventet til det kom blå flamme ut av alle dysene på begge før jeg satte grytene over. Stoppeklokka startet jeg når jeg fikk full fosskoking i den ene av de. Gjett hvilken det var? Jo det var den med kryss-stand. Den andre klarte aldri å nå opp til temperaturen for fosskoking, effekten ble for dårlig. 7 minutter og 54 sekunder etter at den først fosskokte stoppet jeg derfor klokka. Greit at vi som bruker spritbrennere har godt tid...men det får nå vær grenser En slik kryss-stand får man på ebay til ca 20 kroner om man nøyes med rustfritt stå l (ca 33g).. Stainless-Steel-Picnic-Alcohol-Stove-Cross-Stand-Rack-Shelf-For-Outdoor-Camping/142972112751 Vil man ha Evernew sin i titanium (ca 16g) koster det en 100 lapp mer eller så: Evernew-Titanium-Alcohol-Stove-Cross-Stand/382760192199 (for de som syns selv 20 kroner blir for dyrt; gå i boden og finn 3 spiker av passe lengde som settes opp i brenneren slik at de "lener" utover og slik lager en stand for gryta.)
    1 poeng
  39. Eg bestilte også ein Inreach Mini på fjellsport til 3040 kr 😁 Gleda meg til å få den og få den i gang! Litt usikker på hvilket abonnement eg skal velge da men...*gruble*
    1 poeng
  40. Er nok den som het Gravity EF når den kom. Fantes og i MF versjon men så vidt jeg husker hadde ikke den innebygget tenner som den på bildet har.
    1 poeng
  41. Fikk i dag min syntetiske quilt/overbag laget av Gramxpert i Slovenia. Har jaktet på en lett syntetisk overbag som kan flytte duggpunkt ut av dunposen og gi ekstra varme på de kaldeste dagene. De fleste som lager dette holder til i USA, men lange leveringstider og høy fraktpris med fraktselskaper som tar det hvite ut av øyet i tollbahandling fristet ikke. Fant til slutt en europeisk leverandør som lager etter spesifikasjoner med frakt inkl. i prisen på ca 200 euro. (Levering via Posten, Mva og tollbehandling kom på i underkant av 600,- ) Det tok kun dager 17 fra bestilling til jeg hadde den i posten. Godt håndarbeid og kundeservice ! Stoff og fyll (climashield) er det samme som de fleste andre bruker. Gleder meg til å teste den på langtur innen kort tid, og at det ikke er for sent å få smake noen netter ned rundt -20c i Jotunheimen . Disse gutta fortjener en anbefaling. https://www.gramxpert.eu/product/elite-quilt/
    1 poeng
  42. Tror dere det er lurt å sende meg ut i verden med noe som kan se ut som jeg er sharp, rask og klar for å sloss for min plass? Dere er gærne 😂
    1 poeng
  43. Neineinei! Rumpetaske er så nittitalls og gir deg feil balanse! Det du i fjor skulle ha var en spesialisert "running pack", slik at du ser ut som om du skal ut på en eller annen form for skarp oppdrag. https://www.independent.co.uk/extras/indybest/outdoor-activity/running/best-running-backpacks-rucksacks-hydration-commuting-marathon-trail-small-10219651.html (Hva slags funksjonalitet/produkt som gjelder i år vet jeg ikke. 😄)
    1 poeng
  44. Det er vel Obligatorisk med å legge ut bilde av telt i stua, og værtfall når du har 2 samtidig. Fikk besøk i dag, skulle bytte et telt mot et annet. Jeg hadde slått opp et par av mine så han skulle få testet litt annet samtidig, som seg hør og bør når to telt nerder møtes. Trolltind blir høyt og stort i forhold. Bare Mil 1. Han fikk også en titt på Duplex og Zpacks tarpen😀
    1 poeng
  45. Hmm, det må være temmelig stive og vridningsstabile støvler dersom Alaska er myk i forhold.... Men på brede ski med 75mm er det selvsagt mulig at den føles for myk. Hadde vært spennende å prøve en Andrew - støvel men ser ikke ut som om de kommer med BC.
    1 poeng
  46. Hei! Mens dere har diskutert iglo telt og oppsetting av disse i vind har jeg kjøpt meg et Ringstind SL 2. Skal ta en test og så evt sende det inn for modifisering med ekstra hemper etter tips på forumet her.. Takk for innspill:-)
    1 poeng
  47. Jeg har brukt både teltet i sl, pro og vanlig og min mening er at bunnduken på sl er for svak. Er det plutselig endel stein/ kvist der du skal sette opp teltet går det fort hull på bunnduken. Dette skjedde flere ganger med meg på en tur på Grønland forrige sommer. Luftingen er også for dårlig på sl etter min mening. Poenget med lett vekt ser jeg veldig godt, men jeg synes det går veldig på bekostning av slitestyrke. Så er planen å bruke telte en del over lengre tid ville jeg ha kjøpt PRO. Teltet i seg selv er fantastisk og jeg har brukt det på flere lengre ekspedisjoner både i inn og utland. Big sky chinook som nevnes over er nok helt sikkert et godt telt, men fordelen til ringstind er at du setter det opp ekstremt raskt alene siden det bare er en stang. Dette har gjort teltet til min favoritt på det norske høyfjellet sommerstid.
    1 poeng
  48. Haha, sier kanskje en del (Er forøvrig fornøyd med Real selv)
    1 poeng
  49. Under normale forhold gås Uranosbreen til påske uten tau på ski. Det er tross alt sprekker der så man må gjøre det på eget ansvar. Gjerne litt til høyre for midten i starten oppover og så opp i skaret nord for toppen. Fra bandet nord for Langeskaveltinden er det greit over breflata på Mjølkedalsbrean og opp mot Mjølkedalspiggan. Lite sprekker her, men mer lengere nede på Mjølkedalsbrean. Ryggen rett opp mot Mpiggen er veldig bratt i øvre del, kanskje litt vel bratt på vinterføre? Har ikke oversikten foran meg nå, men mener å huske det er mulig å runde litt ut på den vesle breen på andre siden og nå toppen fra... La meg se kan det bli nord, nordøst e.l.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.