Jump to content

endred

Aktiv medlem
 • Posts

  80
 • Joined

 • Last visited

Reputation

92 Good

About endred

Recent Profile Visitors

1,504 profile views
 1. De lånte mitt abonnement.. Sikkert ikke i henhold til reglene, men de skulle ha den i hovedsak for å holde kontakt med "følgebil" på turen. Største ulempen er at jeg fikk deres tur i mitt spor-bibliotek, men det kan man slette i etterkant.
 2. Ja størrelsen small ja.. Tenkte at det kan være greit å ikke ha for lang pose. Typisk å være midt i mellom:-)
 3. Kan høres ut som at jeg bør gå for en i smal da siden jeg bare er 172 @ketilring og @Andreas Gram?
 4. Hvilken størrelse har du på posen og hvor lang er du? Vurderer en slik selv
 5. Vurderer ny sovepose for de litt kaldere nettene i telt. Har en mammut sphere down med comf temp på —1. Liten og lett (800gr) pose, men litt kald.. Har kikket på en cumulus panyam 600 i smal (jeg er 172). Den veier litt mer (950 ca), men har comf temp på —6. Noen som har erfaring med denne posen både mtp bruk og lengde?
 6. Stone Glacier er laget for jakt og veier mye mindre i egenvekt enn konkurrentene i pakkramme-avdelingen for tung bør. SG har et system der du kan pakke fangsten på en egen «lastehylle» mellom sekken og rammen. Sekken er helt knall til denne bruken og samtidig god å bære mindre kvanta av utstyr i, som feks på kortere dagsturer fra camp. Komprimerer meget bra med gode løsninger. Skal du ikke bruke den til jakt, og dermed ikke har behov for å bære ut utstyr OG fangst, så finnes det sikkert lettere alternativer. Ser det er flere som mener at Norrøna og Bergans sine pakkrammesekker er bedre å bære SKIKKELIG tung bør i, men jeg trives godt med min SG sekk. Skal dog sies at jeg holder meg til 40-45 kilos last, blir det tyngre går jeg heller to turer. Og mesteparten av tiden så er det tross alt bare utstyret som skal bæres;-)
 7. Hadde problem med at mine sms’er sendt fra InReach ikke kom frem til mottager. Dette var standard-meldinger med kartlenke til posisjon. Hun har bedriftsabonnement på sin telefon, meldingene kom frem til andre med vanlig abonnement. Da jeg haket av for å IKKE sende med lenke til posisjon i meldingene kom de frem som vanlig. Tydelig at mobiloperatør trodde disse meldingene var spam (eller noe slikt) pga lenken som fulgte med. Ringte Garmin Norge og forklarte problemet og løsningen. Hadde vært i kontakt med de om dette, uten at de fant ut av problemet. Jeg fant ut av dette via et amerikansk forum. Så senere på Garmins driftsmeldinger at der var enkelte problemer med mottak av meldinger, så kan hende det nå er løst. Kan være greit å vite om hvis andre opplever det samme.
 8. Snakket med support nå.. Den mistet ikke GPS signalet, den bare hentet inn ny spesifikk posisjon var forklaringen jeg fikk. Skal teste det ut med app`en på mobilen. Hvis plassering i kart på mobilen stemmer med virkeligheten så er det ikke noe problem:-)
 9. Je Jeg har ikke på ekstern sporing funksjonen med automatisk stopp.. Synes derfor det er rart at den må søke opp gps hele tiden. Logg er også av, sporing har ti min intervall
 10. Har en Inreach mini som jeg bruker ca en gang i året. Testet den i går med sporing og ti min intervall på dette. Så da at den ikke hadde kontakt med gps lenger etter at den hadde fått henge noen minutter i beltet uten tasting. Men det er kanskje slik det skal være? At den bare har kontakt hvert 10`ende minutt når den skal sende nytt spor?
 11. Hei! Er det noen som vet om oppgitt batteritid med GPS sporing på Garminklokkene også omfatter bruk av pulsmåling/pulsbelte? Eller er det kun sporing?
 12. Har også dette underlaget.. Min fundering er riktig nok med tanke på dun`et i posen. Jeg synes det virker som om alt dunet havner i en ende.. Er det noen form for kammer som holder dette på plass eller kan jeg ha rett i at det klumper seg endel etter noen års bruk?
 13. Vil tro at formen er relativt likt orginalen siden jeg har pusset treverket «flush» med tangen på kniven (har ikke sett orginalen «live»). Har kanskje lagt ryggen på den litt flatere.. Kjøpte plater og pinner, skaft emnet var noe jeg fikk av en knivmaker for 15 år siden. Fant ut at det var på tide å lage noe av det:-) Ville ha en liten og lett jakt-kniv til reinsfjellet. Var litt skeptisk til en så liten kniv, men med det brede og kraftige knivbladet gjør den ganske allsidig. Må bytte litt grep ut i fra hva du skal gjøre. Tre fingre på skaftet og lillefingeren bakpå eller tre fingre på skaftet og pekefingeren på toppen av bladet så har du full kontroll på vomming og flåing. Har dog ikke verdens største never, men det fungerer for meg:-)
 14. Jeg kjøpte løst Helle Mandra blad og lagde min egen versjon. Veier vel ca 150-160 gram. Har bare brukt den til spikking og slakting av elg/hjort/rådyr. Til slakting fungerer den meget bra! Får sikkert kløyvd ved med den også, men å skjære brød blir litt klønete pga det korte bladet:-)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy