Gå til innhold

sinje

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  403
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

sinje vant dagen sist 7. september 2017

sinje hadde mest likt innhold!

1 følger

Om sinje

 • Bursdag 19. jan. 1995

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 723 profilvisninger
 1. sinje

  Fototips for tur

  Tusen takk Kristian! Jeg tro du har veldig rett i det du skriver, og 50mm f1.8 er helt klart en veldig god linse og tar man inn prisen i regnestykket blir den virkelig bra! Jeg og tror det er for mye fokus fra mange på å ha det riktige utstyret fremfor å kunne utstyret godt nok. Jeg får ofte spørsmål som for eksempel hvordan Nd filter anbefaler, eller hvilket graderingsfilter jeg kan anbefale til å ta gode turbilder. Når jeg da ser gjennom bildene som personen som spør har tatt kan jeg ofte tenke at dette er helt uvesentlig å ha fokus på dette om du ønsker å løfte bildene dine til nye nivåer. Jeg hadde faktisk en veldig morsomt episode da jeg var på Grønland og vi hadde fått med oss en fotograf som skulle ta bilder til å publisere i et av verdens største seilmagasin. Denne fotografen hadde med kamera og linser til 100 000 NOK, men etter endt tur og denne fotografen hadde sendt inn alle bildene sine fikk jeg en mail med forespørsel fra redaktøren av bladet om jeg ikke hadde noen bilder de kunne se om de kunne bruke i reportasjen. Slutten på historien ble at jeg hadde 8 fulle A4 sider på trykk, noe som tilsvarte 90% av bildene i reportasjen og her var alt tatt med et Sony rx100 m3 til 5 000 NOK. Så det å kunne utstyret og det elementære rundt komposisjon og lys er helt essensielt for å kunne få til denne kunsten
 2. sinje

  Fototips for tur

  Et av spørsmålene jeg oftest får er: Hvordan kamera bruker du? Og endelig har jeg laget en hel episode med alt av kamerautstyr jeg bruker på tur og hva jeg anbefaler andre å starte med. En liten fun fact: Mitt favorittkamera koster kun et par tusen, og dette var det jeg brukte for å filme en hel dokumentar fra en Atlanterhavskryssing via Grønland. I tillegg var også dette det eneste kamera jeg hadde da jeg skaffet meg sponsorkontrakt med både Helsport og Arcteryx. Så det enkel svaret til om du trenger dyrt kamerautstyr er, NEI. Jeg gleder meg til å høre hva dere synes og om dere plukket opp noen tips! Jeg må også få si tusen takk for alle interessante diskusjoner og fine tilbakemeldinger på de to foregående filmene. Det er helt klart at flere vil lære mer om foto på tur og jeg regner med å komme med flere filmer i denne miniserien når jeg er ferdig med min Norge på langs tur.
 3. Det er med litt skrekkblandet fryd jeg har bestemt meg for å kaste meg rundt for å gjennomføre tidenes tur i sommer! Det er sikkert flere her inne som er interessert i planlegging av større turer, så jeg har satt sammen en liten film om hvordan jeg tenker at jeg kan planlegge en sånn tur på så kort tid Håper noen kan lære noen tips eller bli inspirert til å følge sine drømmer også!
 4. sinje

  Fototips for tur

  Kunne ikke vært mer enig med dere der
 5. sinje

  Fototips for tur

  Veldig kult hvor bra telefoner har blitt ja! Bruker min også mye til bilder for sosiale medier
 6. sinje

  Fototips for tur

  Helt enig med deg Tore og akkurat derfor jeg laget den neste filmen om lys og farger! Jeg tror dette er den "hemmelige" ingrediensen som mange ikke alltid er klar over. Så håper med siste filmen at vi kan sette litt ekstra søkelys på viktigheten av dette.
 7. sinje

  Fototips for tur

  Jeg lovet å oppdatere tråden med nye filmer, så her kommer neste film om fotgrafering på tur! Veldig morsomt at så mange har kommet med gode tilbakemeldinger på den forrige filmen, så jeg håper denne kan følge opp på en god måte og at dere lærer noen viktige tips som jeg er sikker på at kan gjøre de neste bildene du skal ta litt bedre
 8. Etter veldig gode tilbakemeldinger på episode 1 kan jeg endelig slippe episode 2 på hvordan ta gode bilder på tur! Så håper jeg dere kan lære noe nytt her også
 9. Jeg har også laget en tråd om noen vil diskutere mer rundt temaet
 10. sinje

  Fototips for tur

  Hei Jeg tenkte det var greit å lage en ny tråd om dette emnet da jeg er i gang med å lage en serie på flere episoder som tar for seg fotografering på tur. Jeg tenker derfor å samle alle episodene her da det gir en enkel oversikt, og om det er noen som luer på noe er det bare å spørre. Dette er også et temaet som jeg tror flere her kan være interessert i, og jeg håper flere kan plukke opp noen nye tips og synes det er interessant å se min prosess for å ta gode bilder.
 11. Hei! Her har jeg gjort meg opp en del erfaringer rundt drone på langtur og det enkel svaret er at det er veldig vanskelig å lade opp dronebatterier på tur. Har du et Goal zero 20w panel trenger du minimum en perfekt dag helst to for å lade opp et batteri. Jeg pleier derfor å ha med 3 batterier på tur til dronen også har jeg med vanlig lader sommerstid, så må du heller innom noen hytter for å lade. Dere som foreslår andre powerbanker så er det viktig å se på Wh istedenfor mAh. På et dronebatteri er det 59Wh mens det på en sherpa 50 er 50Wh. Med null tap får du derfor ikke ladet et batteri med en sånn batteribank. Skal jeg på vintertur med gode solforhold og tenker å fly drone ville jeg nok helt klart hatt med meg minimum 2x40w solcellepaneler.
 12. Håper alle kan plukke opp noen tips og kanskje lære noe nytt
 13. Jeg har postet en god del nye filmer de siste måneden og det er veldig morsomt å se at så mange synes det er morsomt å følge med og høre om hvor fint folk synes det er å lære nye ting. Jeg legger derfor ut siste filmen her også og håper det er flere som kan få glede av både tips og turfilmer som allerede ligger ute. Jeg elsker også å høre fra dere om hva dere synes eller hva dere vil se mer av, så ikke nøl med å kontakte med i kommentarfeltet eller på melding!
 14. Det er sikkert mange her som er mye på tur vinterstid, men jeg tror og håper likevel at det er flere tips her som kan være nyttig for mange og uansett er det sikkert mange som synes det er morsomt å se hvordan løsninger andre bruker på sine telt Legg gjerne igjen en kommentar eller send en melding om du lærer noe eller med hva du synes!
 15. Det var noen her på forumet som etterlyste en film om kullos så jeg har laget en liten film om temaet. Jeg håper den faller i smak og gleder meg til å høre hva dere synes i komentarfeltet
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.