Gå til innhold

Rogavel

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  37
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Rogavel

Nylige profilbesøk

134 profilvisninger
 1. Det ble Gregory Stout 45 At Exos "henger" litt utav form var det som ble avgjørende for å ikke velge den. Jeg synes Stouten virker som en kvalitets, robust og behagelig sekk til nå! Takk for knallgod hjelp!
 2. Kanskje noe med kostholdet hos de fleste bygutter kontra de fleste bønder..
 3. Samme her!:-) 6 år uten en "ordentlig" vask nå, og er like ren og pen fortsatt uten bakterier som gjør meg syk.
 4. Har heller aldri vasket camelbaken med noe annet en vann fra springen og hengt til tørk mellom hver tur. Den holder seg like fin, smaker mindre plast i dag en den gjorde i starten og jeg har aldri blitt syk av å ikke bruke fancy rensemidler i blæra. Holder meg frisk som en fisk hele året forsåvidt.
 5. Har hatt camelbaken min siden 2013 og brukt den på nesten alt av turer. Når slangen frysen er det bare å sue for harde livet, så finner vannet veien og isen løsner litt. Klarte dette gjennom vinterøvelsen i millen og har alltid klart å fått i meg vann uten å blåse slangen tom. Er det STEIKE kaldt så er det vel noe værre.. skal ikke påstå for mye der. I noen få minus skal det gå helt fint sålenge man tar en liten slurk med jevne mellomrom. Blæra på ryggen er lunken og smelter mye av isen som oppstår i slangen -er MIN erfaring.
 6. Jeg opplever det samme med min camelbak. Har gjort meg til en vane (funker spesielt godt i kjølig temperatur) at jeg kun drikker vannet som ligger i slangen. Dette vannet er ofte kaldt og godt og har ingen bismak. Gjør dette med ofte og jevne mellomrom for å holde deg hydrert:)
 7. Jeg er som regel veeeldig varm på føttene i soveposen. Dette er litt merkelig da jeg ofte er kald fra knærne og ned når jeg sover inne i senga.. Lurer jeg meg selv ved å ta av de tykke ullstrømpene før jeg sovner våkner jeg ofte med kalde føtter midt på natta (dette gjelder ikke dersom jeg sover med tynnere ullstrømper - da holder temperaturen seg jevn) Helt enig! Jeg sverger til Ulvang Rav 100% merinoull undertøy.
 8. Dette tilbudet setter jeg stor pris på!👏🏼 Jeg skal vurdere en togtur til Kongsberg når du skriver dette. (Kan med det samme besøke kennelen jeg kjøpte valpen fra, slik at de får hilset på ny, samt besøke bestekompisen som bor der for tiden. 3 i en smekk!) @ost , @TheSleepwalker , @RoyN : takk for gode innspill! Ut ifra det jeg leser her så ser det kanskje ut som jeg heller mer mot Gregory Stout.. @ketilring Jeg skal sjekke denne ut!:) takk! Hvor fikk du 20 liter fra? La du sammen de 13 literene jeg nevnet, sammen med de 11 literene @ost nevnet? Er litt forvirret nå.. er det du eller meg som misforstår her? Slik jeg leser det så rommer da Exos sekken kun 2 liter mer en Stout i hoved sekkerommet? Dette blir ikke stort problem for meg da jeg har muligheten å bruke en camelback på opptil 2 liter (egenvekten på denne blæra, med slange og munnstykke, er 180 gram, helt likt som en tom Nalgene flaske) Takk alle for gode tips!
 9. Sikter meg inn på en sekk til kortere turer (1-2 dager) der 85 literen på 2,7 kg jeg bruker blir litt stor og tung i noen tilfeller. Jeg sliter med å velge utifra rådata, sammendrag og videoer på nett. Er det noen som har erfaring med disse lettvekt sekkene? Gregory Stout 45 l. Vekt: 1,29 kg Anbefalt max bærevekt: 18 kg Medfølger regntrekk Link til en kort og god video: https://youtu.be/3nkgPCoCCq8 Osprey Exos 58 l. Vekt: 1,23 kg Anbefalt max bærevekt: 18 kg Medfølger ikke regntrekk Link til en kort og god video: https://youtu.be/LcM9ofQ1brQ Jeg prøvde Gregory Stout hos G-Sport, og var forsåvidt meget fornøyd. En flink og hyggelig selger der borte, som har lang og god erfaring, fortalte at dette er sekk #2 han bruker -og er også fornøyd. Men, det er alltid et men, sekken til Osprey Exos rommer jo 13 liter mer.. (Har ikke mulighet å prøve Exos i noen fysiske butikker -kan noen bekrefte om denne Exos sekken er veldig behagelig på rundt 15 kg?). Begge sekkene er for tiden tilgjengelig for rundt 1200 kr. ...Eventuelt Thule Capstone 50 Vekt: 1,39 kg Medfølger regntrekk Denne har også vunnet best i test Ikke anbefal meg Bergans Helium 55 l. i denne tråden. Denne var (syntes jeg) forferdelig å ha på ryggen. Andre gode sekker på rett over kiloet noen anbefaler? På forhånd mange takk!
 10. @KurKra Dette virker som noe du brenner for -kanskje noe du til og med trenger, eller hvert fall hatt godt av? Kan veldig fort hende du får et mye klarere perspektiv på livet etter et slikt modig og kult "stønt". Du har, etter min mening, økonomisk stabilitet i livet og det virker ikke som om det er hverken unger eller kjæreste/kone som holder deg igjen fra å oppleve en slik tur mange ville kalt for en drøm i oppfyllelse. Sett deg ned og skriv på et ark FOR og IMOT dersom du er veldig i tvil:-) Ettersom hva jeg leser, av det du skriver, så holder jeg med deg i å gi dette en sjanse! Dersom jobben deg nedtrykt og kanskje deprimert(?) så har du ikke stort å tape! Om jeg var en arbeidsgiver ville jeg sett på en NPL tur som modig - en initiativtaker! Plutselig får du deg en ny jobb som en såkalt Vloger Jeg holder med deg og heier på deg!!
 11. Flotte bilder! Godt at traktoren så dere Hadde vært intrs å sett lighterpack listen din/deres for denne turen, dersom du har?😊
 12. Kan hende dette er litt OT..? Beklager om jeg roter til tråden isåfall. Ser temperaturen har ligget på rundt +20°C på dagen og rundt +10°C på nattestid i denne perioden i Blefjell årene før. Tror dere dunposen min "Rab Neutrino Endurance 400" vil bli for varm i slike plussgrader? T-LIM: -4 ° C T-COMF: 1,5 ° C Type / Fill: 800 fill power goose down (hydrophobic) Weight: 890 g Vil kanskje Ulvang Rav ullundertøy + STS lakenpose Extreme +15°C være tilstrekkelig, og jeg kan droppe dunposen? (Liker veldig godt planlegging..)
 13. Gjorde et bittelite Google-søk, og forskjellen på BC og 75mm binding ser jeg nå! (Alt er vanskelig og uforståelig når man ikke har lært det, hehe)
 14. Jeg må innrømme jeg ikke har satt meg inn i ski-språket. Vet hverken hva BC eller noe betyr Det kommer en tid for å lære det også! kan godt være jeg har misforstått, men kan ikke disse skiene med de bindingene brukes med dine vanlige fjellsko? (Trodde det var litt av gleden med disse, at man kan bruke våre favorittstøvler i de?)
 15. Hva med treski fra Rønning? Jeg kan lite om ski, men dette er noe jeg vurderer... kanskje noen her inne har noen innvendinger?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.