Gå til innhold

Kjetil66

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kjetil66

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Rælingen/Lillestrøm

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Går en del inni der. Men starter alltid fra Tyin (Reiknesodden eller Tyinosen). Over vannet 2-3 km og opp dalen nedenfor Tyineggi. Innerst i dalen er det noen punkter som bikker 30 grader. Holder litt til høyre der det er slakest. Opp til Breikvamsnosi er det greit terreng. Neste topp "1812" øverst på Koldedalsbreen er også en fin topp med fantastisk utsikt uten å bikke 30 grader. Har en gang gått videre herfra og opp eggen til Koldedalstind. Var da litt uggent i de bratteste partiene med løs snø, men et turfølge med tau hadde gått før meg og tråkket opp så. Fra Koldedalstind ned mot skaret mot Hjelledalstind er også knapt 30 grader om du holder deg mot høyre. Blir en forholdsvis drøy tur å ta alle 4 toppene. Jeg foretrekker å gå rett på Hjelledalstind ved å ta til venstre over noen små vann når jeg kommer opp innenfor Tyineggi (ca 30 km t/r). Så Hjelledalssmoget, også ned mot Hjelledalen. For så å gå opp igjen mot Hjelledalstinden. Oppover her kan det nok være noe rasrisiko på dårlige dager. Selve toppen byr på fin klyving av passelig vanskelighetsgrad (om du liker et snev adrenalin) , litt avhengig av snøforhold. Ha med isøks for noe støtte/sikring. Vil du sikre deg litt ta evt med en kombinert spade/snøanker, noen slynger og et lett tau. Går du opp mot høyre opp kaminen mellom to steinblokker er det en fin 3cm bred sprekk for en kamkile til venstre før kaminen (det er eneste festepunkt jeg har funnet for standard sikring). Isskruer har jeg ikke funnet feste for noe sted. Noen ganger kan det være mye sukkersnø og vanskelig feste. Så har vel bare nådd toppen 2 av 4 ganger. Men går alltid alene så må ha littegrann sikkertehsmargin. 2 mann bør fikse det greit (Blå rute, Tyin-Hjelledalstind, Rød:Tyin- Breikvamsnosi, 1812, Koldedalstind, Hjelledalstind.) Utsikt fra Breikvamsnosi Utsikt fra topp 1812 mot (fra venstre) Hjelledals-, Stølsnos- og Koldedalstinden Telting under Hjelledalstind (skaret mellom Hjelledalstind og Koldedalstind)
 2. For å spore tilbake mot Alien 1.0, Tror jeg Fischer alternativet ditt er et høyaktuelt altenativ til Alien, om Aliens Boa system fortsetter å slites ut. Er superfornøyd med mine Fisher alpinstøvler. Er på alle andre måter så superfornøyd med Alien 1.0, at jeg vil gi dem noen sjanser til. (Må hvertfall ha dem i to sesonger for å ha "tjent inn" den stive prisen) Kanskje "hjelpe dem" ved være snillere på strammingen ved anmasj, eller modde litt på egenhånd, som glassfiberstrømpe uten på boa wiren gjennom de kritiske løkkene, eller noe annet...
 3. Brukte mye tid i sin tid på å velge Storetind ja, og finne et par med ekstra bra spenn. Tanken var å bruke skismøring på raske flatmasjer Men har endt opp med triceps kombinert med lett rubbet smørespenn på flate/slake partier, eller en litt smal mohair kortfell. Til brattere turer har jeg med en smal syntetisk langfell i tillegg til kortfellen. Og til mellombratte turer 60mm syntetisk kortfell. Har siklet litt på Falketind da jeg føler at Storetind er lite svingvillig i bakskia. Men samtidig er jeg glad i spennet som jeg tror jeg ikke får like bra på Falketind ?
 4. Ja, om jeg må, så tenkte jeg snøanker i en enden. Gå med selvlåsende solotauklemme, evt kombinert med klemknute. Etter 60 meter, sette nytt snøanker, gå tilbake og hente det første, etc... Ingen ideel måte å forflytte seg på, men med tiden til hjelp er det jo mulig. Så det ligger jo i kortene at jeg håper noen skal bekrefte at det på vinterstid går helt greit uten sikring Helst krysse på tvers for å korte ned avstanden, men ser jo at det er mindre gunstig om man da risikerer å følge sprekkretningen. Tanken var å ikke gå hele breen opp, men komme ned via Langeskavltind.
 5. Etter at jeg kjøpte Alien 1.0 og kombinerte dem med ultra lette bindinger på Storetind skiene mine. Er de vanlige fjellskiene og lærstøvler blitt mer eller mindre pensjonert. Planlegger langtur med telt og pulk med Alien 1.0 på føttene . Synes de med nye Alien 1.0 har funnet et bra kompromiss med komfort, spesielt rundt vrist og hel er de mer komfortable enn de 3 forkjellige lærstøvlene jeg har brukt !
 6. Vurderer en tur, Langeskavltind, Uranostind, Sagi om snø og skredforhold tillater det nå før påske. Er imidlertid litt i tvil om kryssing av Uranosbreen. Mener å ha lest at den der grei å krysse uten sikring om vinteren ? Alternativet blir å soloere med forankring hver 60meter, men det blir mye mekk med frem og tilbake, så håper jo å slippe det. Evt noen tips om sikreste rutevalg over breen ?
 7. Med litt begrensede preferanser blir dette en veldig subjektiv vurdering. Kortsvar: JA, de er stive nok dersom du går på ditto lett utstyr og du går toppturer der totalturen er målet og ikke bare nedkjøringen. Evt kan du safe litt med å kjøpe den forsterkede "folkeutgaven" RS. Langsvar: Har fra før av litt eldre Dynafit TLT6 (ca 1200g) , og synes 1.0 virker stivere enn disse. Karbon er vel i seg selv veldig stivt. Jeg kjører moderat og følger som regel tilnærmet samme veien ned som jeg kom opp (Dvs sjelden over 35grader) , ikke hardkjøring i bratte renner etc. Jeg bruker dem på de 2 smaleste skiparene mine, og synes de matcher godt med Åsnes Storetind med 135g Skitrab titan gara binding (uten vario plate). Og Skitrab Free Rando). Det ligger nok lit psykologi i dette også, at man må vende seg til å stole på en så "spinkel" støvel. Har derfor ikke tatt dem i bruk pa de bredeste skiene enda. Også litt fordi den stive karbonkanten nok også kan føles litt ubehagelig på leggen ved lengre kjøreseanser. Også var det jo dette med boa systemet da.... Scarpa må forbedre den svakheten. Går du for kjøreopplevelsen og kjører hardt, har du sikkert allerede valgt tyngre ski og bindinger, og da velger du vel neppe en lettvektsstøvel uansett.. Edit: Ser for øvrig at Terka over har funnet frem til flex tallet og det er sikkert en riktigere og mer objektivt holdepunkt.
 8. Fikk i dag min syntetiske quilt/overbag laget av Gramxpert i Slovenia. Har jaktet på en lett syntetisk overbag som kan flytte duggpunkt ut av dunposen og gi ekstra varme på de kaldeste dagene. De fleste som lager dette holder til i USA, men lange leveringstider og høy fraktpris med fraktselskaper som tar det hvite ut av øyet i tollbahandling fristet ikke. Fant til slutt en europeisk leverandør som lager etter spesifikasjoner med frakt inkl. i prisen på ca 200 euro. (Levering via Posten, Mva og tollbehandling kom på i underkant av 600,- ) Det tok kun dager 17 fra bestilling til jeg hadde den i posten. Godt håndarbeid og kundeservice ! Stoff og fyll (climashield) er det samme som de fleste andre bruker. Gleder meg til å teste den på langtur innen kort tid, og at det ikke er for sent å få smake noen netter ned rundt -20c i Jotunheimen . Disse gutta fortjener en anbefaling. https://www.gramxpert.eu/product/elite-quilt/
 9. På scarpa.eu lover de holdbarhet på "tusenvis" av timer. Så de bør vel komme opp med et kit som fixer denne svakheten, om det kommer et rush med reklamasjoner etter hvert som folk får gått inn årets modell...
 10. Hvordan gjorde du med abbonement. Er det raskt å få opprettet, hva valgte du ? (føler meg presset av arbeidskolleger til å skaffe en slik før jeg drar på solo ukestur i Jotunheimen, og nå har jeg ikke så mange dager på meg...)
 11. Tråd for deling av erfaringer med de nye Alien 1.0. Konstruksjonsfeil/svakhet i det nye Boa strammesystemet? Fant i november drømmestøvlen for lange toppturer kombinert med lette ski og bindinger. I motsetning til de eldre versjonene, har de nye flyttet Boa strammesystemet på innsiden. Strammewiren spiste seg gjennom de innvendige plastløkkene de løper gjennom etter forholdsvis få mil. Er det andre som har opplevd at dette er i ferd med å skje?(sjekk evt de øvre plastløkkene). Forøvrig superfornøyd med støvlenes øvrige egenskaper, både vekt, comfort, brukervennlighet. Litt smal lest. Er vel livstidsgaranti på Boa, men blir jo håpløst om man må ha støvlene til rep 1-2 ganger pr sesong....
 12. Hei, skulle gjerne hatt litt hjelp til valg av fellelim. Har et par SkiTrab feller som jeg helt siden de var nye, har reagert på at fester svært dårlig i kulde. Ved -15 er limet helt "dødt" og umulig å få til å feste dersom man må ta fellene av og på ute. Er derfor nødt til å "fornye" dette originallimet. Ser at det finnes et par varianter av lim på rull/papir, og dette frister i utgangspunktet fremfor tube, som framstår som noe mer styr å påføre. Men det viktigste er at jeg får tak i et lim som fungerer i kulde. Noen som kunne tenke seg å gi en anbefaling av fellelim basert på konkrete erfaringer ?
 13. Tok sjansen på ADIDAS TERREX PRO Fått testet på en langtur i full sol på høyfjellet temperatur fra -10 til -2. Med dobbeltglasset inni fungerte de bra mot dugg selv når jeg svettet forholdsvis mye. Noe oppbygging av kondensdråper helt øverst på glassene, men aldri dugg inni. Egentlig ganske imponert med tanke på at disse brillene er skikkelige "brebriller" med tetting rundt. Behagelige og ha på (brukte medfølgende hodestrikk). Og ikke minst ikke antydning til sårhet i øynene etter 10 timer i høyfjellet en solrik maidag ! Konklusjon så langt: Absolutt verdt pengene (2730,-), om man er opptatt av maksimal solbeskyttelse og samtidig går så det dugger på vanlige briller !
 14. Storetind er suverene for toppturer der det ikke bare går rett opp og rett ned. Spennet og mulighet for kortfell er topp ved lengre anmasjer i varierende terreng. I forhold til vanlige rando ski der man må subbe avgårde på langfeller. Eller stadig av og på med feller. Når den endelige oppstigningen begynner er det bare og ta frem langfellene som på andre toppturski. Synes også bredden er et bra kompromiss mellom flytegenskaper og gåmotstand. Med forholdsvis lette dynafit bindinger og randostøvler, har i hvertfall jeg stor glede også av nedkjøringen. Jeg bruker litt kortere ski enn kroppslengden. 180 vs 185
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.