Gå til innhold

EspenBO

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om EspenBO

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bruker selv Neos med ullkartanker på overnattinger i fjellet vinterstid; utrolig godt å bruke når man er ferdig på ski. Neoene tar plass og veier litt, så det må man ta i betraktning, men de er veldig gode å bruke og har snølås i tillegg til gode såler. Er du frosten av deg kan du fint bruke kartankene i posen om du vil. Helsport sine fotposer har jeg aldri brukt selv, men har flere elever som har brukt dem på snøhuleturer og de virker lite vannavstøtende, men høye. Jeg ville impregnert for sikkerhetsskyld. Fordelen med dem er at de tar mindre plass og veier mindre enn neos. Forsvaret sine er midt i mellom føler jeg. Der får du en helt OK fotpose som ikke er videre behagelig å gå med uten andre sko inni (typ kartanker og tilsvarende blir ustabilt, men OK i leir). Kartankene er klart det viktigste om det er frosten du sliter med; fotposer finner du noen du liker etterhvert uansett.
 2. Et gammelt kjerringtriks er å strø litt snus rundt området man ønsker at ormen skal holde seg unna. Tobakken gjør det lite interessant å være i nærheten for krypdyr. Må byttes ved regn. Ellers er det å unngå typiske ønskeplasser for ormen en god begynnelse. Fjern/hev vedstabler, unngå store steiner den kan varme seg på, unngå rør den kan være i og hold gress/beplantning lavt.
 3. En finsk lapphund er for all del en hund med instinkter, men det er og en hund som fint kan dresseres. Vil anbefale å øve inn grunndressuren, og fest i en line som tåler litt tygging, spesielt i første og andre vinter. Skal du ha forankring kan du ta en solid tøypose som du fyller med snø og graver ned. Har selv en lapsk vallhund som er rett over året. Blir mye det samme som finsk lapp, bare med større motor. Har ingen utfordringer med innkalling og hun holder seg alltid i nærheten. Men ved oppstalling er det alltid greit å ha noe som holder. Viktig med ansvarlig hold.
 4. EspenBO

  Telt til skole

  Jeg må slenge meg med på Wiglo-anbefalingen. Her på skolen fikk vi dessverre ikke kjøpe inn dette, så der med det noen urstusselige lavvoer fra Frisport. Tynne i duken og tåler på ingen måte bruk i ungdomsskolen. Har en wiglo som jeg drar med og låner ut til elever rett som det er, og den har aldri tatt skade av det. Skal man gå langt er det bare å fordele så en tar duk og evt slipper å bære egen sovepose. Omfordeling på gruppa er jo en fin ting å lære det og. Blir alltid populært med wiglo blant elevene. God tumleplass inni og gode luftemuligheter. At man kan spenne opp hoveddøren med ett par pinner er også kjekt. Uansett hva dere går for så vil jeg anbefale å satse på styrke fremfor lettvekt på materialer. Det er kjempeflott at du jobber på en skole som er villig til å investere litt i friluftslivet! Kos dere på tur😊
 5. Jeg har downmat, hvorav ett er rektangulært og ett er mumieformet. Jeg foretrekker helt klart rektangulært, men man overlever fint med begge deler😉
 6. Med tanke på hvordan en del folk tar seg til rette så er det for meg helt uforståelig at en kvinne med to visstnok dresserte retrievere utenfor skiløypa skal utgjøre en så stor ulempe at det forsvarer en slik bot. Det er helt innafor at folk må sette seg inn i lovverk for aktuell plass, men at en person på skitur en plass ikke har satt seg inn i en fryktbasert båndtvang vinterstid første jeg godt. Dessverre finnes det noen idioter med hund som ikke har kontroll på disse som ødelegger for resten, og enkelte kondomdrakter i skiløypene som ikke skjønner at alle ånder for Birken og tilsvarende. Det gjelder å finne gode områder med likesinnede og kose seg med naturopplevelsene der😊
 7. Jeg tenker mtp hvordan disse skadene ser ut og er plassert. Ser lite ut som slitasje eller svekkelse i stoffet, men at det kan være en eller annen liten gjenstand som har gått gjennom og laget litt f...skap for deg. Om de nå har varmesveiset det skikkelig for deg, så tror jeg du kan få en flott underlag på tur fremover👌
 8. Det ser jo veldig ut som det er noe som har perforert det stoffet der (stukket gjennom det). Så å skylde på dårlig kvalitet blir vel litt feil. Setter jeg meg på en spiker må jeg regne med hull i huden, godt polstret eller ei😉 Skjønner det er veldig kjipt å måtte ut med de pengene, men personlig ville jeg lappet og prøvd ut underlaget videre. Hadde det vært en rift uten tydelig friksjon hadde saken vært en annen tenker jeg (kvalitetsmessig altså). Selv har jeg brukt slike underlag i en årrekke uten noen problemer, vel og merke med to ivrige underlagshunder. Vet dog det er flere, som nevnt i denne tråden og, som sliter med at glidelåsen i beskyttelsespose/stoltrekk klyper og river i posene. Viktig å være obs på dette. Skal man ha underlag som tåler alt så er skumplast å foretrekke. Alle oppblåsbare er sårbare for perforering dessverre.
 9. Det er veldig avhengig av thermos, men jeg hadde ikke vært fornøyd da. En god termos skal i mine øyne holde kokende vann varmt (såpass at en real kan varmes ferdig) i ett døgn. Har selv brukt en primustermos (helt gjennomsnittlig sak) i -40 og da må man forvente litt kuldetap. Men var fortsatt langt bedre enn du skriver.
 10. Personlig har jeg alltid sovet godt med både bamse, thermarest, Exped og annet. Jeg ville aldri kjøpt oppblåsbart til barn uten å ha noe annet i tillegg, ikke spesifikt pga punktering sommerstid, men fordi jeg aldri ville sendt avgårde barna på vennetur og herjing med et. Et godt skumunderlag ala bamse er gull verdt og tåler juling. Det er ikke uten grunn at det brukes mye i Forsvaret blant annet. Selv er jeg lærer i ungdomsskolen og jeg synes det er veldig greit å ha med elever på tur når de har underlag som ikke ødelegges. På turer hvor vi drar som familie derimot kan jeg gjerne spandere på oss expeden som har en overlegen komfort. Et tips fra meg når det gjelder dette med å ha med dobbelt blir å se på multimat fra Exped. Det er et tynt underlag/teppe som er kjempefint å legge utover hele teltbunnen. Den beskytter de oppblåsbare underlagene godt og gir samtidig isolasjon nok om sommeren hvis noen flytter seg utenfor underlaget eller bare skal leke om dagen. Punkteringer har jeg aldri opplevd som et problem, hverken privat med hunder, unger og elever eller i Forsvaret. Men lappesaker er et must ettersom Murphy alltids ligger og lusker. Vinterstid blir det et sikkerhetsspørsmål å ha med skumgummi i tillegg, men da er behovet for de minste mindre mtp komfort ettersom snø er godt å ligge på sammenlignet med røtter og steiner. Kos dere på tur😊
 11. Ser at tråden er gammel, men ville bare legge til at den minste utgaven av disse er helt genial å ha i stellebagen til de små. Den er perfekt i størrelse for å varme opp et barneglass på tur. Fruen elsket denne da vi hadde behov for dette. Personlig ville jeg ikke brukt disse til koking av vann for overføring til andre beholdere. Produsenten har da en kopp med helletut som jeg antar passer bedre, men den har jeg ikke prøvd.
 12. Så bra. Da tester jeg det ut litt, så får vi se. Har selv ikke opplevd problemer med ergopump i løpet av de tolv årene jeg har brukt dem, men det er da forskjell på erfaringer rundt omkring.
 13. Brenneren jeg tenkte å prøve det på er en Whsiperlite Universal, så jeg var mest nysgjerrig på om noen har dårlige erfaringer med dette fra før (ettersom MSR selv mener gjenger kan være problematiske). Grunnen til at jeg lurte på det fremfor å bruke MSR sine pumper er at jeg gikk gjennom oppveksten med Optimus Hiker, kjøpte med Omnifuel som attenåring og har da brukt brennere med store innslag av metalldeler hele veien. Har både primær og reservepumpe av ergopumptypen, og tenkte da det kunne være kjekt å kunne bruke samme pumpe om hverandre på forskjellige brennere. Så må jeg innrømme at jeg da er av leiren som synes pumpen til MSR virker vel spinkel. Men var ikke meningen å sette i gang noen diskusjon på for eller mot her, kun erfsringsutveksling😊
 14. Er det noen som har erfaring med å bruke primus sine pumper (ergopump) på MSR sine brennere? Ser for meg at det kan fungere godt med dem om man bruker gasskoblingen på MSR.
 15. Har ingen erfaring med gravity, men har ingen problemer med bruk av varmeveksler på andre brennere som Omnifuel osv.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.