Gå til innhold

EspenBO

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om EspenBO

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. EspenBO

  Erfaringer med innerpose til Jervehiet?

  Synes selv at Jerven lager mye bra, men jervenhiet er ikke av de tingene dessverre. Innertrekket er festet alt for dårlig til yttertrekket. Selv er jeg langt mer fornøyd med NON-Stop sitt hi. Har brukt både jerven, NON-stop og Jægerens tidligere.
 2. EspenBO

  Samekniv med søringsperre!

  Samekniven er helt unødvendig på tur. En god kniv som ikke er for stor og en solid øks er langt bedre. Om du allikevel er osloværing(som meg selv) og vil prøve ut "samekniven" så bør du for å unngå rust gni den inn med et tynt lag våpenolje etter hver tur, fungerer som bare pokker. Bør og lære deg teknikker på bruk, feks å ha ringe og lillefinger under skaftet ved hogst så slipper du klemmer og får bedre sving. Er og forskjell på hvilke partier av kniven som er best til hva. Men som sagt vil mye heller anbefale deg å bruke åtte til ti cm kniv (holder til alt) og en god øks(gransfors er kjempegode).
 3. EspenBO

  Alfa Jeger eller tilsvarende

  Er utrolig fornøyd med mine jegere! Beste støvlene jeg har brukt. Forskjell på de og bever er sålesystemet(nyere på bever), metallinnlegg i jegeren(pga piggtråden i Sør-varanger), foringa(blir fortere våt i jeger men tørker fortere). Min erfaring er at disse støvlene tar utrolig godt vare på deg om du tar vare på de. Sett de inn med bivoks etter tur, under tur er potefett genialt. Anbefales på det varmeste
 4. EspenBO

  Kløv - Engelsk Springer Spaniel

  Å gå med kløv kommer veldig ann på hunden og deg, lærte min yngste å gå med kløv på to dager, treningen på å bære vekt derimot tar tid. Er som med oss, fungerer dårlig å slenge på storsekken med 35kg+ om man aldri har båret noe annet en skolesekken. Er hunden din i god form fra før og du er flink til å trene ofte(ta en god tur med kløv om dagen, du og hunden kommer til å elske det) har dere ingen problemer med å komme i ukesform før ferien. Tips er å ta med en pakke pemmikan(fåes i dyrebutikker) og la den ligge i topplokket åå kløven og gi en bit ved rast, da får hunden masse energi til neste etape. Husk på potene under treninga, hvis hunden ikke er spesielt trent frafør kan tredeputene slites kraftig ved treningen. Lykke til
 5. EspenBO

  Kløv - Engelsk Springer Spaniel

  Skal du på en ukes tur med hunden er ikke ruffwear noe særlig... Vil anbefale deg å dra innom (fortrinnsvis xxl) en butikk med kennelkløv og se om small passer. Om den gjør det bør du satse på de. Grunnen til at jeg ikke anbefaler ruffwear er at det er små tasker, dårlig kvalitet og mye unødvendige lommer som kan lekke. Fordelen med ruffwear er at det er mulig å venne hunden til selen før kløven og så er det vannposer som kan brukes til å få likevekt ganske lett. Anbefaler kennel fordi det er kvalitetskløver med solide sømmer, kanaler som gjør at kløven ligger godt på hunden, forsterkede lommer som gjør at steiner osv ikke river de istykker osv. Om du prøver kennel skal den slutte rundt samme plass som ribbeina, er forkroppen som skal ta vekten. Uansett kløvtype er tilvenningen varierende fra hund til hund men det som vanligvis fungerer for meg er: Fyll kløvlommene med noe lett(dunputer, t-shorter, vatt etc), dette for å få kløvlommene ut fra sidene på hunden. Pass på at vekten er lik på begge sider(skal alltid være!). Ta på kløven(ved bruk av kennel og lignende bruker du bryststroppen og bukreimen som sitter bak på kløven, er bare å ta av evt stropper som går midt gjennom kløven) og fest kobbel til halsbåndet, IKKE i kløvringen, for å få fremdrift i en evt bekymret hund. Gå tur og pass på at alt er kjempekult! Etter turen tar du av kløven og lar hunden få lukte og utforske. Gjennta og øk vekten gradvis. Når du skal gå turer med kløv bør du alltid bruke bukreima(den mange tror er til å ha under halen, det skal den da ikke men skal under buken) for å unngå at kløven trekkes over hodet på hunden i nedoverbakker. Ved stans skal kløven av og hunden kontrolleres samt "vannes". Må ikke kløve med en hund under to år(kan trene den på kløv fra et år men ikke noe vekt før to år). En godt trent hund klarer fint å bære en ukes matrasjon og skåler(kan anbefale sea to summit sine sammenleggbare dype tallerkener som fåes hos xxl, mye bedre en stoffskålene som selges til hund). Når du pakker kløv er det lurt å hvile den på låret for å føle om vekten ligger feil. Har selv kløv fra kennel, breeder's og ruffwear og kennel er det desidert beste! Skal kjøpe ny kløv til den ene bikkja snart og det blir kennel igjen.
 6. Sitter og planlegger kjøp av kano til sommeren og lurer på om noen har noen erfaringer/synspunkter på sportspal kanoene. Det jeg er på jakt etter er en kano som er solid, kan roes av en og må ha greit med plass(har to bikkjer som skal med). Ingen planer om padling i elver, kun rolig vann.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.