Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 06. juli 2025 i alle områder

  1. Volandstinden ble dagens turmål. Det er en liten topp på 457 moh. i Flakstad kommune i Lofoten. Lengde ca. 5 km t/r, tok 3 timer. En enkel tur i pent vær ble det. Volandstinden: Retning sør: Mot nord, tettstedet Ramberg: Retning øst:
    10 poeng
  2. Kveldstur i bakgården. En times gåing til det første vannet (Djupdalsvatnet), og halvannen til vann nummer to (Nedre Sauvatn). Den fineste delen av Junkerdal nasjonalpark, som ikke fikk være nasjonalpark likevel. Her bugner det med fugleliv og ikke minst planter, for de som interesserer seg for det. På tur opp på fjellet. Solvågtind og Båtfjell åpenbarer seg da jeg kom ut av skogen. Her hadde "Evenesdalfolket" sti til fjells. Nå er stien så godt som borte. Bak meg stikker Satertind opp som en enslig majestet. Jeg bor nede i dalbunnen til venstre i bildet. Djupdalvatn. Fikk en liten ørret. Artig lite vatn, men lengesiden jeg fikk noe stort der. Et lite fjellvatn, som tidligere huset stor ørret, men virker som det er langt mellom de nå. Nedre Sauvatn, med Solvågtind og Båtfjell i bakgrunnen. Hvis man går ned mellom fjellene kommer man til Junkerdal. Kjip kveld. Røya veide 940 g. Den ligger litt rart på steinen, så den er ikke så rund som den ser ut som. Første ordentlige fjellfisk med SilverCreek-stanga, som jeg har laget en egen tråd om her på forumet. Midnattsol over et av Tjelmavatna. Her ligger det flere små fisketomme vann, men der både svømmesnipe, storlom og krikkand plaska i overflata. At jeg ikke går denne turen oftere... 🤔🤯
    9 poeng
  3. Tirsdag 8. juli Fondsbu er veldig stille for øyeblikket, noe man kan se av bare ett eller to par sko i inngangen til soveplassene. Hva kan man si om Fondsbu som ikke allerede er sagt. Alltid en varm velkomst og utmerket mat. Hytta er veldig godt drevet, og det slutter aldri å forbløffe meg hvordan Solbjørg husker navnene på enkeltpersoner selv om tusenvis av gjester passerer her hvert år: Falketind igjen?!! Man kan ikke ha for mange bilder av et vakkert fjell. I forgrunnen er Kaldedalsvatnet: Falketinds fetter Uranostinden, som bor på den andre siden av Uradalen, så meg ta bildet av Falketind og spurte meg om jeg kunne legge ut et bilde av ham på Fjellforumet også: Sen ettermiddagsstemming i nedre Uradalen. Hurrungane si hei: Skogadalsbøen - en liten juvel på kronen av Jotunheimen. Hjertet mitt slår en salto hver gang jeg ser denne hytta:
    7 poeng
  4. Da er jeg på Lygna og har gått de første 79 km av Jotunheimstien fra Sognsvnn, Oslo. Biten fra Grønland til Sognsvann og fra Gjendesheim til Liomseter gikk jeg i fjor. Merkingen er ganske varierende så kart-app må brukes flittig. Tilretteleggingen er fra veldig god til helt fraværende, dvs må regne med mye vassing i myr og å brøyte seg gjennom tett granskog fra Øvre Høvera mot Vassbråa var stien helt forsvunnet og det kan ikke ha vært merket og kvistet på 20-30 år. DNT bør vurdere å legge ruten langs grusveien. Det er ingen rute om det ikke er mulig å finne den. Hadde tenkt å overnatte på Sagvollen, men jeg hadde dessverre ikke lest i gjennom detaljene. Hytta (DNT) leies og reserveres per dag og er da ikke tilgjengelig for andre, men de som var der var snille og greie, og vi fikk komme inne og varme oss og ble servert kaffe før vi gikk videre til Malsjøen hvor teltene ble satt opp
    7 poeng
  5. I dag så ble det tur til fjellet Kati 933 moh. i Sørfold kommune. Lengde ca.12 km t/r, tok 5 timer. Kati er midt i bildet med snø: Nesten oppe på Kati: Mot nord: For de som holder på med klatring så er det kanskje noen kjente topper i panoramaet under: Sjunkhatten til venstre for midten, Trolltinden nesten midt i, Strandåtinden litt til høyre, Husbyviktinden til høyre i bildet. Mot sør:
    6 poeng
  6. finnes vel ikke bedre plass å sette opp sitt nye telt 🇳🇴😂
    5 poeng
  7. Jeg har alltid og er fremdeles av den meningen at de få grammene man kan spare på å kutte en tannbørste i to ikke er verdt det. Men jaggu har det kommet en tannbørste spesifikt for gramjegere. Så slengte en slik en i kurven. Det sagt irriterte fargevalgene meg, kjedelig med en kamuflasje tannbørste som man plutselig ikke finner igjen på tur. Liker bedre sterke farger så man lett kan finne de
    5 poeng
  8. Jeg hadde bange anelser for Hardangervidda fra nord til sør denne uka og neste. Fulgt med en stund nå...temp, nedbør, vind og snøforhold i høyden. Men hetebølgen fra Europa kommer hit, så nå blir det akkurat sånn passe med alt...og vel så det. I tillegg til tre uker før-tia-smelting. Med avreise i morgen tidlig og ti dager med madammen i flott natur, er sommeren "reddet" for denne gang, vil jeg tro. Vi har de siste somrene hatt et par sure turer på Hardangervidda, som har blitt amputert underveis....halvveis og i start. Og egentlig hadde vi lovet hverandre å ikke gå med tung sekk lenger. Slikt kan vi ta i nærområder på Hardangervidda, med fiskestang hvor kanskje noen poteter får lov å være med. Heller hoppe fra hytte til hytte, var tanken. Men da det nærmet seg, var romansen brutt med tanke på å legge igjen friheten til fjells. Telt, kokeutstyr og dertilhørende. Glad det ble slik i år og...selv om sovepose, liggeunderlag og ditto er skåret ned på. Og! Fiskestanga blir hjemme!!! Bare mas, om man ikke velger å ha fisket i sentrum. Heller da en sammenleggbar sak til treskjæring, litt tegnesaker med og noe god ost og spansk pølse. La myriameterne og naturen være mer enn godt nok. Og så er det jo alltids morro med jomfruturer. Denne gangen blir en litt kostbar svenske med....Hilleberg Enan, som jeg har stor tro på. Ikke minst ift kondens, der hode-/ fotende er løftet opp i en kile. Ringstind 1 SL måtte gi tapt etter mang en flott, men uvisse og noe fuktige fjellturer. Datra ville gjerne ta over denne lettvekteren, så da blir det trippel lykke! Vi har falt litt for Vestlandet. Spennet i naturopplevelser er stort. Kulturlandskap i oppstigningsfasen med kanskje noen blå hytter å sveipe innom for litt rømmegrøt, og selv setring litt innover i fjellheimen med historisk sus, gjør inntrykk. Om det blir Dyranut eller Liset som blir startstrek, får morgendagen vise. Eneste skjæringspunkt er Hadlaskard fra tidligere tur på tvers av denne vidda. Ellers blir det nye stier å tråkke ned til Haukeliseter. Uansett latterlig billig med offentlig transport fra litt utenfor Drammen og opp. 275,- med litt tog og noe mer buss. VY er desidert den som tar seg best betalt for kilometerne. Haukeliekspressen merkes med tusenlapp tilbake til østlandet, eller noe mindre med noen hundrelapper mot vest. Godt når sommeren kommer og tar èn...og ikke er den som er mest gjerrig!
    4 poeng
  9. Norsk Matterhorn? Da jeg så denne toppen i går, antok jeg at det var Falketinden, siden jeg var i det området. Men nå er jeg ikke så sikker, ettersom jeg passerte den «ekte» Falketind omtrent to timer senere. Dessverre tok jeg ikke frem kompasset for å sjekke retningen, men jeg tror nå det kan være Koldedalstinden. Bildet ble tatt på fjellet mellom Tyinosen og Koldedalen (Breikvam), over den sørlige armen av Trollsjøen sett til venstre (nordvest) av stien. Jeg brukte 10x zoomfunksjonen på mobiltelefonen min. Kan noen oppklare forvirringen? ......og her i normalt perspektiv som viser den sørlige delen av Trollsjøen med strømledningen (trestolper) på den andre siden: Og her den «ekte» Falketind, sett senere på veien til Koldedalen:
    4 poeng
  10. Fredag, 04 juli, 05:00: Suletinden 1780moh: Utsikt på vei mellom Sulebu og Kyrkjestølane: Hurrungane kikker mellom skyene:
    4 poeng
  11. Skal få til en noe mer utførlig turrapport når jeg får igjen følelsen i beina 😂
    3 poeng
  12. På Sport 1 i Porsgrunn, DownTown, henger det noen Lundhags Makke/Makke LT i små (😭) størrelser til ... 400kr tror jeg det var.
    2 poeng
  13. Nei, det er jo egentlig ikke noe særlig her nord. Mygga stiller ekstra mannsterk i år og har inngått allianser med knott og blinding! Kleggen svarer med å bite enda litt hardere, på steder der det klør ekstra mye. Til og med bjørnen er mannevond denne sommeren! Stay out, sier nå jeg. Det er meldt "dårlig" vær også.. store nedbørsmengder!
    2 poeng
  14. Må bare vente til sommersesongen er over så vi ikke får et renn med folk som plutselig skjønner at det er ok nordpå... 😉
    2 poeng
  15. Fikk levert en Cumulus Panyam 450 nå akkurat, gledes å prøve den ut! Men blir nok par uker til ettersom jeg er blitt forkjølet… Bestilte den 24.06, så gikk fort:) Valgte å få den bredere, deilig med litt bedre plass i posen:) Prisen ble 4684kr + import 1378kr
    2 poeng
  16. Ikke i dag, men i går kom jeg og samboeren hjem fra fire dagers lavterskel-tur i Jotunheimen. Vi kjørte til Eidsbugarden og gikk Fondsbu-Olavsbu-Gjendebu-Torfinnsbu-Fondsbu. Det ligger fortsatt en god del snø over ca 1300 meter, men den er fast og fin og bærer godt. Turene er jo veldig flotte, og hyttene helt topp. Som så mange andre, trives vi best på Fondsbu 🥰 På Torfinnsbu var det nokså sørgelig utvalg i matlageret, de har nok ikke hatt mulighet til å fylle på siden det ikke er mulig å komme til med båt. Så det var tomt for både knekkebrød og pålegg, nesten tomt for hermetikk og nesten tomt for kaffe. Vi klarte oss greit med det vi fant av tørrmat, men det er nok ikke mange dagene før det er helt tomt hvis folk fortsetter å komme på besøk. Vi var åtte personer der den natta vi hadde (og flest utlendinger på noegesferie), som jeg syns er overraskende når to av tre ruter dit er nokså krevende.
    2 poeng
  17. Jeg har som kjent masse erfaring med Hilleberg Unna og tarp i kombinasjon. Men jeg har mer eller mindre gått helt over til å bruke Exped Orion Extreme 2 på kajakktur, og da blir behovet for tarp noe mindre. Jeg har den allikevel med, fordi det er utrolig kjekt med tak over inngangen. Men på orion kan man ordne seg med en liten baldakin ved hjelp av en snor og døren. Fungerer svært bra, og er kjapt og enkelt å sette opp. Det blir akkurat nok til at jeg kan sitte i Ground Chair i forteltet og nyte usikten i regnet, og det holder regnet unna innerteltet når jeg har døren åpen for utsikt og luft
    2 poeng
  18. Jag har med rapsolja blandar i potatismos tex men endast ca 1/2 dl till ca 4-5 dl vatten och pulver upp till lite blir ganska fast,mig smakar det ej med mer fett i maten. Provat med olivolja men blir för kall om den ej packas ytligt i säcken och får värme från ev sol blir grynig vid ca +5 gr och du får ej ur den ur flaskan lätt i tex sirapsflaska jag anv för att kunna dosera enkelt.(går den läck blir det ej trevligt så därför packas inne i säcken) Med omräkning för vikt och man skulle jag kräva ca 4000 kal med utgångspunkt från solovandraren men då jag hade Amöba infektion så åt jag frukost av 3dl havregryn + 2-3 dl mjölk lite kex och nötter + lite choklad då gick jag ned nästan 1 kg /d i vikt hur många kal jag fick i mig har jag ej räknat på troligen max 2000 kal.(potatismos år jag nog ej varje dag vad jag mins men troligen någon dag utan kött så tröttnar man på det) Jag märkte ej av speciellt mkt på humör eller ork på dessa ca 4 d jag hade kvar från ca mitten av Hardangervidda ner till Haukeli men ganska plant med undantag av ca 15-20 km. I år tar jag med vattenfilter för 2 året i rad men räknar med gå ned något kg på ca 18 mil i Breheimen och ca 700 gr/d Säcken Expeed ligtning 60L är reklamerad pga att axelremmarna gled och nya kommer ej för ca 12 d före resa så vet ej vad som får plats då större tält och sovsäck och spindelkök ist för toppmonterat+broddar +tyngre kamera+hjälm,men mat går ju att minska på i volym med bl mixerstav eller undvara tex hårt bröd tex eller annat som skrymmer. Får nog ändå ha minst en 20-30l extra vattentät packpåse på topplock eller 2 mindre på utsidan och max 25 kg ca 18-20kg snitt. Jag anv stavar troligen ökar även detta förbränningen något (kanske några 100 kal/d)men måste ha det för att minska slitage på knä och större trygghet på hala och branta partier samt blockterräng.
    2 poeng
  19. Jeg padler nok havkajakk mer enn de fleste. Egentlig ca. hver dag nå om sommeren. Jeg har padlet fra Bergen til Sandnessjøen. Stykket fra Bergen til Selje var i en kajakk med ror (Norse Freyja): Resten av strekningen i en kajakk med senkekjøl, en Njord som jeg har laget selv: De som sier at ror er dritt, eller senkekjøl er dritt, prater bare dritt. Det må du ikke høre på, begge deler fungerer like bra, og har litt fordeler og ulemper. ———- Freyja kunne aldri hatt noe annet enn ror, for det er en retningsstabil kajakk som reagerer svakt på kanting. Den trenger ror for å svinge i vind og varierte forhold. Kan fint padles med roret oppr når man padler mot vinden eller det er vindstille. Njord reagerer bra på kanting. Den har for så vidt nok retningsstabilitet til at et ror kan fungere, men da må man padle med svakt skråstilt ror i eks. sterk sidevind og sidestrøm, så her er senkekjøl det rette og utvilsomt mest energieffektive. Den er relativt nøytral i vinden, men dras selvsagt litt imot vinden. Med senkekjølen kan jeg finjustere kursen, og den går snorrett uten å kante mot vinden. Jeg vil ikke anbefale hverken det ene eller det andre (ror vs. senkekjøl), fordi begge deler fungerer helt eksemplarisk i alle forhold når det er montert på den rette kajakken! Du blir en like god padler med begge deler. ———— Når det gjelder stabilitet: ikke bekymre deg for det. Omtrent Alle vanlige havkajakker med bredde over 50 cm er så stabile at du blir vant med kajakken din uansett. Jeg har 51 cm bred kajakk, og tar både bilder og spiser lunch i urolig sjø. Rundbunnete havracere kan nok være utfordende. ————- Det jeg kan si er at jeg anbefaler absolutt å velge en kajakk som har passelig volum for deg. Ikke for stort! Med din vekt og høyde, og ønske om en rorkajakk, kan jeg varmt anbefale Norse Freyja. De er relativt lette i vekt, selv for glassfiberkajakker å være (finnes og i carbon). Den er rask, har smalt åreisett og lavt fordekk, glir gjennom krappe bølger uten å miste fart og rett og slett en utrolig god havkajakk for både tur og trening! Bagasjeplassen er ikke den største (fordi den har lavt volum). Men jeg klarer å pakke alt jeg trenger for en liten uke på tur i den, medregnet mat og 10 liter vannpose (fyller vann hver tredje dag, har da 2 liter camelbak på ryggen i vesten, og en liten drikkeflaske til bruk i camp og ved pauser ila dagen slik at jeg slipper å dra fram hele vannsekken når jeg skal lage mat/kaffe underveis). Den er dog veldig retningsstabil på godt og vondt. Skal du bare sitte og humpe og bumpe i bølger, og ikke er ute etter å komme så langt avgårde, er nok en kortere og mer manøvrerbar kajakk bedre. Da kan eks. søsteren, Norse Idun, være et godt valg. Den er kortere, mer lettsvingt, reagerer bra på kanting, og har derfor senkekjøl. Den går mer over bølgene enn gjennom, så det blir mer opp og ned som gjør at du ikke får like god framdrift mot korte krappe bølger, men så dykker den heller ikke like lett i medsjø. Den surfer enormt lett i medsjø, noe som er gøy. Har også noe mer volum og bredere åreisett. Ikke samme glid og effektivtet som den mye lengre og litt slankere Freyja. Gode kajakker begge to, men jeg liker personlig Freyja best av de to. For jeg liker å komme langt avgårde med minst mulig energiforbruk og ha en effektiv padlestilling. Det er nok mange andre merker som har lettsvingte kajakker som er minst like gode som Idun, utvalget her er ganske bra. Men det er ikke mange lavvolum-kajakker som er både raske og effektive på lange distanser som slår Freyja, synes jeg! 😀
    2 poeng
  20. Camping på Lifjell sin onde tvillingbror; Mælefjell. Mye spennende stein her oppe. Heldigvis en hyggelig teltplass ved Flisetjønnene.
    2 poeng
  21. Du kan parkere i Vinddalen, men det koster 250 kr (i fjor) for ei uke som betales i Øvre Espedal. Må ta drosje eller haike tilbake, eller ta med sykkel som legges igjen ved Preikestolen Fjellstue (eller gjemmes i skogen en plass). Det er rikelig med vann og bekker så det normalt er trygt å drikke fra. Hender at døde dyr kan ligge i vann og bekker, men det er unntakene. Har personlig aldri blitt dårlig etter å ha drukket vann fra bekker. Det bør være enkelt å finne egnede teltplasser, men har ikke personlig erfaring med telting i dette området. Info på: https://ut.no/turforslag/116245/signatur-lysefjorden-rundt God tur!
    1 poeng
  22. Jeg har Egist firedelt som absolutt favoritt. Ser at den du har sett på er enda lettere. Dette er jo slukfiskets fluestenger hhv 97 og 104 gram. Lett og meget følsom. Daiwastanga kjenner jeg ikke til. Har du mulighet, så ville jeg tatt en prat med Asgeir. Om ikke annet er det en hyggelig utstyrsprat🤩
    1 poeng
  23. Problemet mitt med Daiwa først og fremst at snellene er overpriset på det norske markedet, ta feks Certrate 24, du får den for ca 4300 kroner (inklusive frakt og importavgifter) fra Japan, i Norge koster de 7100 kroner. Mens feks Shimano har omtrent identiske priser i Japan og Norge (når man regner med mva/frakt/import). Daiwa sneller er også ikke like holdbare som Shimano, på grunn av en designfilosofi som er mindre fokusert på holdbarhet. Det sagt har jeg vert fristet en del ganger, Daiwa kommer ofte med custom modeller/varianter som kan bestilles direkte fra Japan, de hadde feks en custom Certate som var i salg litt tidligere i år. Stive stenger gir ofte dårlige kast med wobblere, men kan gi mer aksjon i vannet. Samtidig vil man miste mye mer fisk med stive stenger enn man gjør med litt mykere stenger. Jeg har et sted mellom 600 og 700 wobblere og med det så har jeg det meste av Duo sitt utvalg både i Norge og internasjonalt, det er ikke noen av dem jeg sliter med å fiske på en Luvias. Tommel opp for Axcion Slim og Bay Ruf, det er med god margin de jeg tar mest på til fjells. Og mye av årsaken til at jeg konsekvent ønsker en stang opp til minimum 25g kastevekt.
    1 poeng
  24. Gøy at du nevner det, for jeg leste nettopp en artikkel fra Asgeir som jeg syntes var veldig interessant: https://sportenbeitostolen.no/topp-20-wobblere-fra-duo-til-fiske-etter-fjellorret/ Så, ut fra det jeg leste tenker jeg å faktisk kjøpe wobblere fra 7-21gr for å dekke et bredere fiske.
    1 poeng
  25. Som Wiglo 4 eier: Vekta er allerede høy på Wiglo 4. Ikke høyere enn at man tenker at det klarer man å bære. I alle fall så langt ungene klarer å gå. Jeg er usikker på om de to kiloene ekstra for 6'ern gjør at man ikke orker å drasse på det? Fireren er mer enn stor nok til to voksne og to barn.
    1 poeng
  26. Jeg kjører sekk på 35, 55 og 125. De korteste turene er oftest med den største sekken… jeg ville tatt 75 eller større om du allerede har en 55 sekk. Så kommer det jo helt an på hva som skal med i sekken. En septemberpose kan veie 1 kilo og den kan veie 4.
    1 poeng
  27. 1 poeng
  28. Noe av tanken med å ha den fremme slik er jo at man kan gå i land, ta på seg sekken og så bærer man packraften på ryggen. Mister litt av den muligheten hvis man monterer på en annen måte. Det er også rett frem som jeg føler gir mest stabilitet. Men kort fortalt, dette er en av mange årsaker til at jeg bruker packraftene mine lite. Den beste løsningen er å ha med seg håv. Men da blir often den våte håven liggende i fanget ditt i stedet. Fullt sprayskirt og sekken litt lenger fremme vil hjelpe. Men igjen, da plasker fisken rundt i sprayskirt og kan gjerne komme seg av kroken samt falle tilbake i vannet. Jeg fisket mye fra packraft for noen år siden når jeg ødela kneet, nå fisker jeg mest fra land igjen.
    1 poeng
  29. Jeg fester den så langt fram jeg kan, så kan du kanskje snu den 90 grader?
    1 poeng
  30. Jotunheimstien fra Lygna er lagt om, men ut-appen viser fortsatt den gamle traséen. Ingen skilting eller merking ut fra Lygnaseter (jeg fant i hvertfall ingen). Jeg gikk en km eller to i feil retning før jeg tilfeldig kom inn på den nye traséen. Det var mye vassing i dyvåt myr over Kvitingen mot Eina. Ingen tilrettelegging annet enn blåmerking og et skilt her og der. Jeg mistet stien flere ganger på steder der det ikke var sti og svak eller forsvunnet merking. Også ut fra Bruvoll P-plass er det et strekk uten merking hvor man må finne fram selv. Vi fulgte kjørevei og krysset i kulvert under E16 og fulgte viltgjerdet på nordsiden av veien til vi fant stien igjen ved en bro over bekken Sulua (se bilde). Normalt hadde man gått gjennom bekkekulverten, men stien der er stengt med anleggsgjerde rett ved Bruvoll utfartsparkering/-skistue pga utbedring/flomsikring av bekkeløpet. På kartutsnittene fra ut-appen viser de blå prikkene den nye traséen fra Lygna, og den blå linjen er den gamle. Streken det står 2 km er den nye ruten fra Rv4.
    1 poeng
  31. Ja. Gode poeng. Da legger vi den død Er helt enkelt vannfilter, må være rikelig på tur i Norge. Mye beitedyr er vel eneste reelle problemet.
    1 poeng
  32. Tusen takk nok engang, Marius.. 🙌🏻Det ble en Stellar 16s, kjempefornøyd. Den er noe skjør, men veier ikke mer enn 17. Skal brukes som turkakakk, dvs plass til telt mm for opptil en ukes tur. Var på tur nå i helgen, og hadde mye ledig plass selv etter at telt, stol, kokeutstyr, mat mm var stuet inn. 😊
    1 poeng
  33. Samme erfaring med treigt filter etter oppbevaring. Men, jeg tror jeg fant løsningen forrige gang. Skrudde av tuten på filteret, skrapa men finger/negl på filterenden, da rant det straks meget bedre. Virker som det la seg en «hinne» der.
    1 poeng
  34. Snota 1 er teltet for deg som vil ha kink i nakken, alternativt deg som ikke har noe i mot å bli våt på hodet om du sitter oppreist. Samtidig så ble innerteltet hakket for smalt for min smak, soveposen tar veldig fort borti innerteltveggen som igjen dyttes borti ytterteltet. Det resulterer i våte ting. Teltet ble slått opp i cirka 12-13graders oppholdsvær uten noen stekende sol eller noe regnvær. Har aldri opplevd så mye kondens i et telt noen gang. Størrelsen på forteltet er veldig fin dog, men jeg kommer fremdeles til å velge litt høyere vekt på Unna samt legge til en tarp.
    1 poeng
  35. Ubrukt (i følge selger) Cumulus Panyam 450, med pertex quantum Pro stoff, kjøpt på Finn. Kr. 2200......Må vel være en god deal?
    1 poeng
  36. Jeg har brukt fortom via svivel i mange herrens år nå. Fungerer fremdeles helt fortreffelig!
    1 poeng
  37. Jeg har vært på Mogen mange ganger. Kvenna er stri i de nedre delene, med mye fall. Ikke så enkel å fiske. Små barn må voktes godt.. Det er en del stigning før man er oppe på Vidda. Man har mer følelse av å være inne på Vidda om man drar til Mår, som ligger 200 meter høyere. Der kan man også ta båt inn til enden (Synken-Mårbu).
    1 poeng
  38. I dag så ble det tur til Sandhorntinden 993 moh. i Gildeskål kommune. Oppstart ved havnivå, lengde t/r ca. 10,2 km, tok nesten 5 timer. Utsikt fra toppen, havtåka kommer lurende:
    1 poeng
  39. Og her har det blitt kjøpt hytte i dag 😁
    1 poeng
  40. Jeg er ufattelig takknemlig for å bo i et land hvor man har så mye flott natur, både vernet og ikke-vernet, og med en så sterkt forankret allemannsrett. Ikke bare kan jeg gå, kjøre hundeskede, padle eller slå leir omtrent hvor jeg vil. I nesten alle våre vernede områder er det også åpnet for sportsfiske og jakt av ulike former, der det kan foregå bærekraftig. Vi kan også fritt sanke bær og sopp. I mange land er ikke noe av dette tillatt i nasjonalparker, og utenfor nasjonalparker er grunneier lokal diktator. Med noen begrensninger som båndtvang og bålforbudperioden (som også har sine unntak), så kan jeg altså drive tradisjonelt friluftsliv omtrent akkurat som jeg vil. Hvis droneforbud i vernede områder gjør at du ikke ser vitsen i å forlate sofaen, så stiller jeg meg sterkt undrende til hva slags friluftsliv du driver med. @ingen87 Takk for ryddig avklaring for de som måtte være usikker. @Ragnar N Fine turbilder! Det er ok å gjøre feil, spesielt når man tar lærdom av det. Det gjør vi alle innimellom.
    1 poeng
  41. Det er ikke noe tvil om at det beste for dyre- og fugleliv er om alle holder seg hjemme i yngle- og hekketid 😅 Nå tar rapporten utgangspunkt i ganske omfattende tilrettelegginger, og en forventing i økt trafikk som følge av det og folkehøgskole i område. Nå har ingenting av det blitt iverksatt enda, så vi får håpe at våtmarksfuglene har funnet seg hekkeplasser der de ikke blir forstyrret.
    1 poeng
  42. 14 dager med mat blir jo litt i sekken. Som det nevnes her er mat veldig individuelt. Jeg for min del prioriterer lett sekk + å kunne gå langt der det ikke er reprovianterings-muligheter. Det innebærer at 1) jeg spiser mindre enn jeg forbruker, 2) jeg spiser ganske ensformig og kjedelig, 3) jeg prøver å ha en relativt høy andel fett (høy kcal/vekt-ratio + bedre energinivå for min del) og proteiner (i et forsøk på å minimere muskelsvinn ved et noe lavt matinntak) Ved å spise fettholdig opplever jeg at jeg unngår slappheten man får når man går "sukker-tom", som man kan få når kroppen forventer et kontinuerlig påfyll av karbohydrater. Da kan jeg gå en del på reservelagre uten å bli slapp. Jeg spiser ikke frokost. En dagspakke hos meg ser slik ut: - en nøttepose som jeg spiser av gjennom dagen (100-200 g nøtter, 50 g tørket frukt/bær) - en proteinbar ila. dagen - en Real på kvelden (det er her variasjonen kommer inn). Cold soaked. - en proteinshake på kvelden Avhengig av nøtteposen, blir dette et sted rundt 2000 kcal og under halvkiloen per dag 😊 Merker jeg at jeg begynner å tappes, går jeg evt. innom en hytte og spiser noe energirikt for å fylle på litt.
    1 poeng
  43. Vi har brukt kuppelteltet Gimle 4 til bruken du skisserer. Fantastisk telt som gikk ut av produksjon for mange år siden. Men oppgraderte til et 6 manns tunnel telt med samme navn, Gimle 4+ fra Helsport med ståhøyde, og med to separate innertelt nå som gutten vår blir tenåring. Det kan godt hende det blir en flott opplevelse for barna å få eget innertelt. Om ikke til overnatting, så til lek. Har også nylig kjøpt Varanger Dome 8-10 for bruk med lavvo ovn og oppbevaring av elsykler innendørs på tur. Vi har også 40 liters gasskjøleskap og 1kW batteribank så det er definitivt luksus glamping langs vei. Dome teltet er 10kg... Uten innertelt. Vi bruker tilhenger for å frakte alt utstyr til enkelte turer. Kano, packraft, støpejernskjøkken, bålpanne, kjøleskap osv 😆 Til faktisk turbruk har vi brukt Fjellheimen 3 SL og nå fremover Hilleberg Nallo 4 GT med plass til den nye hunden vår, en golden som ikke liker å sove alene 😆 Anbefaler stenger til tarpen. Det tok 17 år før jeg kjøpte og angrer på at det ikke ble kjøpt tidligere. Å kunne slå opp tarp hvor som helst uavhengig av trær er gull verdt.
    1 poeng
  44. Man får jo bare umiddelbart lyst til å reise ut på tur igjen med sånne stemningsvideoer! Aldri vært i det området, annet enn på nabofjellet Sørbølfjellet i barmarkssesongen to ganger. Med kort kjøreavstand fra hovedstaden havner stedet lett på listen over steder jeg må sjekke ut. Kanskje litt glissent med snø der nå? Det ser tynt ut på snøkartene i hvert fall.
    1 poeng
  45. Hej. Jeg gik fra Sarek til Padjelanta til Rago NP, Her er min rute: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/sarek-to-rago-national-par-sweden-to-norway-sarek-nationalpark-padjelanta-nationalpark-and-rago-nat-144523943 Terrænet lige i grænselandet er meget krævende da der er mange små kløfter
    1 poeng
  46. Det kan virke som at flere designgrep er gjort for å få vekten under 1 kg. Et eksempel er bunnduken på 15D silpoly. I mine øyne ville minimum 20D - helst 30D - vært bedre for et telt som skal være mer robust og ikke konkurrere med de letteste mid-teltene. Jeg skulle gjerne også sett mindre myggnett i innerteltet. Typisk sparer dette også litt vekt. Er det flere som synes det er rart at glidelåsen til ytterteltet ikke går ned i et hjørne, men snarere stopper «midt på» panelet? Da må man enten rulle vekk to dører, eller bruke en ekstra plugg. Jeg har hatt lyst til å lage min egen lettvekstversjon av Hilleberg Unna, og fikk ikke mindre lyst nå
    1 poeng
  47. Spurte Marc hos Trekkertent om 10mm stenger i dag. Øker vekta med 135g sa han. Ender vel da på 1315g hvis jeg regner riktig🙂 Spurte også om kostnad for å få med både 8,8 og 10mm stenger, men har ikke fått svar enda. Burde kanskje spurt om det er plass til dobbelt stangsett som i alle Hilleberg telt også, men det får bli neste mail til han.🙂
    1 poeng
  48. http://www.trekkertent.com/home/home/55-saor-dcf.html
    1 poeng
  49. Jeg synes det er god nok plass for meg på 185 og med 95 liters sekk, så det blir sikkert god nok plass for deg også. Det er noen lengre turer jeg både har hatt med Soulo og Tarp 10, tarpen har da vært brukt som solskjerming og/eller tørkeloft (henger opp tøy i mønesnor på undersiden av tarpen). Men Tarp 10 (750 g) pluss plugger blir over 800 g, så tilsammen blir det nesten like mye som Allak. Etter at Allak-en kom i stallen, tenker jeg at jeg enten tar bare Allak på solotur. Eller bare Soulo med bunnduk, som jeg uansett har med, og på de varmeste dagene klipser av innerteltet for å få litt lufting.
    1 poeng
  50. Kjapt søk på forumet: Selv har jeg kjøpt 2 justerbare stenger som vel går opp til nesten 1,6 meter. Bardunene over forteltet, ganske likt som på siste bildet.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.