Jump to content

peik

Aktiv medlem
 • Posts

  385
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by peik

 1. Man kan ta av lokket på den nye. Det er vanlig snurpelukking. Den nye er nok litt lettere og er en mye bedre sekk.
 2. Det er en glimrende sekk. Gikk med 19 kg i Vassfaret i sommer (5 dager) og 10 kg på todagers på Vikerfjell. Bildet med to sekker viser ny og gammel modell. Den gamle har påmontert Bergans ekstralommer. Fikk stappet alt unntatt liggeunderlaget i sekken etterhvert. Den rød sekken er pakket med ca 12 kg.
 3. Absolutt stor nok! 55 L holder for 4-5 dager sommerstid.
 4. Har du fått testet Kvist-støvlene? Har hatt to lange fotturer, 100 km i Valdres/Vassfaret og 75 km over Vikerfjell, i sommer og fått moste lilletær begge gangene. Hadde sekk på hhv 19 og 11 kg og dagsetapper på 15-38 km. Første turen brukte jeg Salomon Supercross joggesko som åpenbart er for smale, ellers gode og vanntette. På den andre turen brukte jeg noen lette Merrell fjellstøvler med goretex-membran som ikke virket lenger. Dvs at jeg gikk med våte støvler hele veien omtrent. På Intersport fikk jeg anbefalt både Kvist og Viking fjellstøvler, samt Viking Anaconda terrengjoggesko. Jeg ønsker noen lette, gode sko med bra grep og som er vanntette. Trenger ingen tunge monsterstøvler a la Walk King så lenge det ikke er jotunheimunderlag.
 5. "I regn og kraftig vind" skulle det stått. Da har jeg fått testes Marmot Tungsten ul 2p også i vind i tregrensen, 1000 moh i Valdres. Rimelig krevende å sette opp i sterk vind. Det fulgte ikke med nok plugger. Medfølgende plugger ga heller ikke god nok forankring. Spikket noen plugger som ga bedre feste. Lå på en sandstrand i Vassfaret et par dager senere også med treplugger og steiner som forankring. Teltet finnes også som en-manns. Temmelig likt MSR Hubba NX. Begge er ganske høye og romslige ift andre lettvektstelt.
 6. peik

  Rimelig enmannstelt?

  Har brukt Backpacker 1 fra XXL på et par kajakkturer. Superbillig ettlagstelt. Blir mye kondens om det lukkes helt.
 7. Brukte enmannsutgaven av NX Hubba i vind og kraftig vind i Østmarka senhøstes i fjor. Holdt meg tørr. Teltet er veldig luftig så man må ha varm sovepose. Veldig raskt og sette opp. Fornøyd med teltet. Har et lignende tomanns fra Marmot som skal testes snart.
 8. Les denne tråden. Her er det mange tips om allround-kajakk.
 9. Lei en kajakk, og du padler fra de to i kanoen. Det er vel en del store innsjøer i Telemarkskanalen. Med bølger og motvind kommer du ikke av flekken med packraft ...
 10. Hva med å ta Østmarka på langs fra Bysetermåsan til Losby via Børtervann, Krokvannene og Mønevann. Fin tur som jeg tok nå i helgen med kajakk. Turen kan lett gjøres lenger ved å dra en tur helt sør i Børtervann, som vi gjorde, eller med avstikkere til andre vann. Bilder fra turen: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157804663380474&id=610520473 Han karen her har lagt ut en fin turvideo: Og en tur retur fra Losby:
 11. Mest behagelig å ha raften i sekken. Går greit for meg til en 2-4 dagers tur. De fleste har raften i en egen pakksekk stroppet utenpå ryggsekken. Ikke så behagelig å ha den hengende under ryggsekken. Da er det bedre å feste den på toppen om man ikke har plass i sekken.
 12. Lærer sikkert mye av å være med på en guidet tur. Jeg var på tur med Lars Monsen i Femundsmarka/Mugga ifjor høst. Bergans arrangerer turer i Oslo. https://bergansadventures.no/turer/packraft-pa-akerselva/?attribute_dato-kl=21.juni+kl.+18-21 https://www.femundlodge.no/på-tur-med-lars-monsen-som-guide
 13. Ja, den ser ikke dum ut. Børge Ousland har brukt Yukon Expedition både i Nordishavet og Patagonia både som pulk, flåte (flere bundet sammen), elvekajakk og havkajakk.
 14. Å padle kano med kajakkåre er også et alternativ om man er alene i båten. Man bør da sitte lenger frem. Med min Mad River Canoe løser jeg det ved å snu kanoen og padle den baklengst.
 15. http://www.outdoorreview.com/product/product-archives/outdoor-equipment/paddling/kayaks/prijon/yukon-expedition.html Prijon Yukon Expedition, allsidig, stødig, bra lastekapasitet og robust.
 16. https://eragroup.ca/en/product/expedition-pro/ Alvorlig sprekk etter transport av 50 l vann i 400 m. M.a.o. ubrukelig til ekspedisjon.
 17. peik

  Kanadatur

  Whitehorse i Yukon kan også være et utgangspunkt for tur. https://www.kanoepeople.com/transportation/ kan sikkert organisere transport.
 18. Har de sluttet å produsere modellen? Fortsatt utsolgt ...
 19. Refusjon er mottatt nå og teltet kjøpt hos sportsnett.no i stedet.
 20. Vi ble advart mot beaver fever da vi var på tur i Alaska. Vi bare blåste av det da, men skjønner det er alvorlig. Problemet i Alaska og USA generelt er at man tutes ørene fulle av at alt er farlig. Til slutt tror man ikke på noenting. Ulv ulv-syndromet ... Kunne gjerne tenkt meg å padle fra Whitehorse og nedover Yukon-elven i kajakk.
 21. Jeg har bestilt et telt fra bikester.com, men får etter to uker og etter å ha klaget på manglende leveranse 3 ganger beskjed om at varen har blitt returnert ved en feil, og at jeg har blitt refundert. Jeg har derimot ikke mottat noen refusjon ennå ... Noen erfaringer med dette nettstedet? https://www.bikester.no/
 22. Jeg var på Besshø 27. september i fjor. Da var det snø, tåke og vind fra ca 1200 moh. Skikkelig vintervær.
 23. Veldig fornøyd med jakken. Min heter Bergans superlett JKT. Brukt både sommer og vinter i all slags vær til all slags bruk. Er det det dårlig vær bruker jeg også HH Odin bukse. Praktisk bukse med lange glidelåser i sidene så den kan tas på med støvler på.
 24. Jeg ville gått for en litt kortere kano på rundt 14 fot. Lettere å håndtere alene i vind. Padler man alene synes jeg det er greiere med kajakkåre som gir mye bedre fremdrift og mindre behov for å korrigere retningen. Man bør også sitte nærmere midten av kanoen når man padler alene. Jeg bruker forsetet som baksete når jeg padler alene. Snur kanoen med andre ord. Vekt burde ikke spille så stor rolle om du bare har 600 m trilling til vannet. En såkalt rocker kano med buet fasong er mindre retningstabil og er beregnet til raske manøvre i elv.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy