Jump to content

peik

Aktiv medlem
 • Posts

  395
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

peik last won the day on February 5 2016

peik had the most liked content!

About peik

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kajakk, kano, sykkel, ski, fotturer mm
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

peik's Achievements

 1. Storsjøen til Skarnes er en veldig fin og stilleflytende tur. Glomma fra Vormsund til Fetsund/Øyeren er også en fin tur.
 2. Fin tur i Østmarka ved Oslo/Lørenskog. Har tatt omtrent samme turen selv med kajakk.
 3. Bjørneangrep i Skandinavia skjer gjerne i forbindelse med jakt der bjørnen er provosert av hunder, skadeskutt eller begge deler. https://www.dagbladet.no/nyheter/daniel-23-angrepet---dodsskrik/74161729 https://www.vgtv.no/video/163790/nb-sterke-bilder-lars-er-paa-jakt-saa-angriper-bjoernen?code=jXt0MReU1pJGalBUtgVxLDuK6fGH3dffa0al1911sIYZioZxThGVfKmYPiXpXebs https://tidsskriftet.no/2016/08/kronikk/rovdyrangrep-i-norge
 4. Campylobacter har jeg bare fått på ferie til Marokko. Spiste på uterestaurant ved siden av fiskemarked der det krydde av måker. Så fugleskitt var nok en sannsynlig årsak. Ble skikkelig dårlig i magen.
 5. Jeg tror coli-bakterier og giardia er det man skal være mest oppmerksom på. Coli-bakterier kommer fra avføring fra dyr og mennesker. Giardia -parasitten spres bl a av bever. Jeg tar stort sett vann hvor som helst uten å rense det, men unngår stillestående vann, bekker og elver nedstrøms bebyggelse og de mest bevertette vassdragene. På turer i lavereliggende områder kan det være utfordrende å finne gode vannkilder, og rensing kan være en god idé. Dixie har lang erfaring og mange gode råd:
 6. I Kanada bruker de begrepet First Nations om folkegruppene som befant seg der før europerne kom, inuiter, tingliter, dene, athabaskere, irokesere og sikkert 1000 andre stammer og folkeslag. Noen er helt utryddet. Jeg bodde et år på Newfoundland. Der var hele den opprinnelig befolkningen ( https://en.m.wikipedia.org/wiki/Beothuk) utryddet enten av franskmennene eller britene. Det var også på Newfoundland de første europeere slo seg ned, vikinger fra Grønland, men de etablerte aldri noen permanente bosetninger. De reiste langs kysten fra Cape Cod til Baffin Island i følge gamle nedtegnelser. De var stadig i konflikt med lokale folkeslag. Noen first nations ble tatt til fange og tatt med tilbake til Grønland og Island. Det skal angivelig være sporet beothuk-gener i den islandske befolkning. Noe off tonic dette og, men jeg synes det er relevant med hensyn til norske eventyreres møte med First Nations. De aller fleste reisende har en romantisert forestilling om hvordan disse lever i dag. Det har vært en øyeåpner å reise utenfor allfarvei i Alaska, Yukon og Nevada. Mange First Nations er fullt integrert i det moderne samfunn, mens avsidesliggende landsbyer sliter med store sosiale og økonomiske problemer der muligheten til å leve på tradisjonelt vis blir mindre og mindre.
 7. Helt enig! Kartmappe med utskrifter fra Norgeskart + topoapp. Veldig kjekt å laste ned topokart før turen til bruk utenfor mobildekning. Topo brukes flittig på dårlige stier. Nyttig til å finne tilbake til stien eller til å finne ut hvor man er når man roter seg bort. Litt minus for forhåndsoppsatte ruter. Appen velger ofte store omveier på kjørevei i stedet for langs sti. Da må man legge inn masse waypoints og trekke rette strekk i mellom. La opp hele ruten fra Aurdal til Hønefoss gjennom Vassfaret og Vikerfjell i sommer i Topo før turen, totalt ca 170 km. Topo angir som regel kortere distanse enn DNT-merking. Kanskje fordi DNT baserer seg på GPS-tracking fra en faktisk tur, med alle de krinkelkrokeene det innebærer?
 8. Gikk 10 mil i Vassfaret med Salomon Supercross med 20 kg sekk nå i sommer og fikk helt ødelagte lilletær. Konklusjonen er vel at Salomon sko er glimrende om man har smalere føtter enn meg. Jeg har gått over på Altra Lone Peak All-Weather Mid Trail , en halvøy lett støvel/terregjoggesko. Har prøvd dem på kortere turer, og de virker lovende. De har bredere tåboks og null dropp. Veldig komfortable.
 9. peik

  valg av lett ryggsekk

  Man kan ta av lokket på den nye. Det er vanlig snurpelukking. Den nye er nok litt lettere og er en mye bedre sekk.
 10. peik

  valg av lett ryggsekk

  Det er en glimrende sekk. Gikk med 19 kg i Vassfaret i sommer (5 dager) og 10 kg på todagers på Vikerfjell. Bildet med to sekker viser ny og gammel modell. Den gamle har påmontert Bergans ekstralommer. Fikk stappet alt unntatt liggeunderlaget i sekken etterhvert. Den rød sekken er pakket med ca 12 kg.
 11. Absolutt stor nok! 55 L holder for 4-5 dager sommerstid.
 12. Har du fått testet Kvist-støvlene? Har hatt to lange fotturer, 100 km i Valdres/Vassfaret og 75 km over Vikerfjell, i sommer og fått moste lilletær begge gangene. Hadde sekk på hhv 19 og 11 kg og dagsetapper på 15-38 km. Første turen brukte jeg Salomon Supercross joggesko som åpenbart er for smale, ellers gode og vanntette. På den andre turen brukte jeg noen lette Merrell fjellstøvler med goretex-membran som ikke virket lenger. Dvs at jeg gikk med våte støvler hele veien omtrent. På Intersport fikk jeg anbefalt både Kvist og Viking fjellstøvler, samt Viking Anaconda terrengjoggesko. Jeg ønsker noen lette, gode sko med bra grep og som er vanntette. Trenger ingen tunge monsterstøvler a la Walk King så lenge det ikke er jotunheimunderlag.
 13. "I regn og kraftig vind" skulle det stått. Da har jeg fått testes Marmot Tungsten ul 2p også i vind i tregrensen, 1000 moh i Valdres. Rimelig krevende å sette opp i sterk vind. Det fulgte ikke med nok plugger. Medfølgende plugger ga heller ikke god nok forankring. Spikket noen plugger som ga bedre feste. Lå på en sandstrand i Vassfaret et par dager senere også med treplugger og steiner som forankring. Teltet finnes også som en-manns. Temmelig likt MSR Hubba NX. Begge er ganske høye og romslige ift andre lettvektstelt.
 14. peik

  Rimelig enmannstelt?

  Har brukt Backpacker 1 fra XXL på et par kajakkturer. Superbillig ettlagstelt. Blir mye kondens om det lukkes helt.
 15. Brukte enmannsutgaven av NX Hubba i vind og kraftig vind i Østmarka senhøstes i fjor. Holdt meg tørr. Teltet er veldig luftig så man må ha varm sovepose. Veldig raskt og sette opp. Fornøyd med teltet. Har et lignende tomanns fra Marmot som skal testes snart.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy