Gå til innhold

peik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  345
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

peik vant dagen sist Februar 5 2016

peik hadde mest likt innhold!

Om peik

 • Rang
  http://peik.blogg.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kajakk, kano, sykkel, ski, fotturer mm
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Høres ut som en flott tur. Femunden er lunefull når det gjelder vind og bølger. Ingen vits å ta noen sjanser når det blåser opp.
 2. Kunne satt opp betalingsbom om han var redd for slitasje på veien. Han eier vel ikke hele nasjonalparken? Hvis man støter på en bom kan man like gjerne starte på Elgå og bære fra Røas utløp til Roasten.
 3. Noen inntrykk fra turen: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156242337585474&id=610520473
 4. Hvor langt måtte du bære inn til Käringsjön? Hørtes upraktisk ut å stenge av et så fint turområde.
 5. Brukte 11 t med kajakk fra Synnervika til nederst i Håsjøen inkludert to lange pauser for frokost og lunsj med egg og bacon/suppekoking. Fantastisk tur. Rangerer på nivå med Rogen rundt og Vassfaret på langs...
 6. Slo opp teltet rett ved siden av bilen på P-plassen, men vi kom etter at det var blitt mørkt og pakket sammen 6 om morran. Veldig greit å padle på Femunden grytidlig før det blir vind og bølger. Sto noen bobiler der (den store plassen). Husk kontanter til returbussen fra Røros! Hadde ikke betalingsterminal.
 7. Denne tråden burde ligge her: https://www.fjellforum.no/topic/30195-femund-røros-i-kano-synnervika-røros-tømmerrenna-2013/
 8. Høres ut som et slit å ta turen motstrøms... Synnervika, Fergen, Røros tok 2 dager med kajakk.
 9. Ganske friske stryk nedover elven som krever en del erfaring og elvepadlingskunnskap. Om man ikke velger riktig linje er det fort gjort å kile seg fast og kantre.
 10. Fin tur helt ned til Gjøsvika industriområde med Montér/Røros bruk og buss tilbake til Synnervika kl 13:53 for å hente bilen. Fikk lån utebord og vann hos Montér for å koke ertesuppe. Så ingen suspekte avløpsrør, kun to overvannsrør fra industriområdet på Røros. Ville ikke drukket vannet fra Håsjøen og nedstrøms grunnet jordbruks- og utedotilrenning. Kjempetur hele veien til Røros etter min mening. De morsomste strykene er fra Rambergsjøen og ned. Padlet denne uka, og det var nok vann i elva nå. Elven er for erfarne turpadlere. Jeg hadde nok ikke likt meg i åpen kano. Her må i det minste all last sikres godt. Vi brukte ekspedisjonskajakker for sjø og elv fra Synnervika til Røros. Tømmerrennene er også en mindre utfordring med kajakk. Nederste renne var det lite vann i, men fin å slepe kajakken i. En kjempetur for to-sju dager avhengig av tid og ambisjonsnivå.
 11. Vassfaret fra Hølervann til Aurdøla. Ca 50 km. Rogen rundt. Rundtur fra Käringsjön på 60 km. Femunden fra Elgå via Røa til Synnervika, evt videre ned Håelva til Røros.
 12. En robust, stabil kajakk med mye lastekapasitet. Prijon Kodiak eller lignende burde være bra. Du kan jo ta en prat med disse: https://www.nrk.no/sognogfjordane/har-padla-norge-pa-langs-1.11246687 https://www.ut.no/artikkel/1.7791467/
 13. Jeg har brukt Beaver-trallen i alle år og er fornøyd med den. Nordmarkatrallen ser ut til å ha større hjul og triller sikkert bedre og er lettere å trille på ujevn sti vil jeg tro.
 14. Man bør ikke ha noe med vind- eller bølgefang på dekk, til nød en tralle bak om det er behov for det. Ellers tenk smått og lett, lettest mulig sovepose, telt, kokeutstyr etc. Klær bør pakkes i vanntette sekker. De vanntette rommene er aldri helt tette.
 15. Hadde også en sleping mellom Öster Rödsjön og Rogen. Ca 400 m med noe kronglete terreng. Ellers fine leirplasser helt vest i Rogen, så vidt på norsk side av riksgrensen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.