Gå til innhold

peik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  354
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

peik vant dagen sist 5. februar 2016

peik hadde mest likt innhold!

Om peik

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Kajakk, kano, sykkel, ski, fotturer mm
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen inntrykk fra turen mellom Synnervika, Femunden og Røros.
 2. Man kan jo bli kjørt over av en lastebil når du rusler ut med søpleposen også...
 3. Friluftslivet mitt har absolutt blitt endret fra mange planlagte ski- og fjellturer til vandreturer i nabolaget i Oslo langs sjø og elver. Planlagt tur til Fondsbu måtte selvsagt utgå. Det har også blitt mindre sosialt med mange aleneturer. Fjellpåske ble erstattet med kajakktur på fjorden og dagstur til Marifjell i Nannestad kommune på ski. Også på ski i dag på Bislingen i Nordmarka. Bildene er fra dagens tur.
 4. Denne så flott og dyr ut, men finnes det forhandler i Norge? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3247433181934890&id=360822843929286 https://hellmancanoes.com/the-slocan/
 5. Du har nok rett i det. Da må konklusjonen være at lovverket er høyest uklart på dette området, og spørsmålet da er om sykkelveg defineres som kjørebane, noe den sannsynligvis regnes som ettersom syklister defineres som kjørende. 😁
 6. Det gjelder det samme for sykkelveg som for veg. Sykkelveg som det heter i forskriften, er det samme som gang- og sykkelvei. Utdrag fra forskriften (Trafikkreglene): 1 f) Gangveg og sykkelveg: Veg som ved offentlig trafikkskilt er bestemt for gående, syklende eller kombinert gang- og sykkeltrafikk. Vegen er skilt fra annen veg med gressplen, grøft, gjerde, kantstein eller på annen måte. § 19.Særlige bestemmelser for gående 1. Gående skal nytte gangveg, fortau eller vegens skulder. Er det ikke rimelig på grunn av farten m.v. eller mulig å gjøre dette, kan gående nytte sykkelveg, sykkelfelt eller kjørebane. Gående som nytter kjørebane, skal gå ytterst til venstre i gangretningen, men ytterst til høyre dersom han leier sykkel. Motsatt side av kjørebanen kan nyttes dersom den gående ellers ville bli utsatt for fare, eller hvis særlige forhold tilsier det. 2. Gående skal krysse kjørebanen i gangfelt, på gangbru eller i gangtunnel når det finnes i nærheten. Ellers skal gående gå rett over kjørebanen og fortrinnsvis ved vegkryss. Før kryssing av kjørebanen utenfor gangfelt skal gående forvisse seg om at det ikke volder fare for eller unødig hindrer eller forstyrrer annen trafikant. Bestemmelsen i dette nummer gjelder tilsvarende for sykkelveg.
 7. Hvis det er kjørende på veien, f eks syklister, skal fotgjengere holde seg på venstre side ift gangretningen. Ref. Trafikkreglene paragraf 19. Dette gjelder også gang- og sykkelveier, uavhengig om det er asfalt eller grus. De fleste veiene i Oslomarka er beregnet for kjørende selv om det er lite biltrafikk. Gående skal holde til venstre fordi det gir best oversikt og mest trygghet ved møte med biler og sykler. Utfordringen er når politikere og politi kommer med råd og "pålegg" som strider mot lovverket. Da ender det med fullt kaos og overhøvlinger fra gamle damer. Raymond er jo ingen jurist akkurat... På en sti vil jeg si at det er naturlig for gående å holde til høyre når man møter andre gående, selv om ikke det finnes noen lover eller regler for dette.
 8. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=178259276 https://www.madrivercanoe.com/us/canoes/journey-167 Mad River, bra og solid familiekano, men ikke lett.
 9. Fikk noen spørsmål om Vassfaret på PM som ble besvart slik: Elven Hølera går i stryk nedover til Begna. Ikke padlbart. Bekken vest i Hølervann var bare delvis padlbar. Finn trillesti videre til Vangen og på vei Mellom Vangen og Strøen. Vi endte turen et stykke ned i elven Aurdøla ved Manmyrane. Det er noen friske stryk i Aurdøla som kan komme brått på. Tryggest å avslutte øst i Aurdalsfjorden. Transport løste vi med to biler. Satte igjen én bil der vi skulle avslutte turen
 10. Høres ut som en flott tur. Femunden er lunefull når det gjelder vind og bølger. Ingen vits å ta noen sjanser når det blåser opp.
 11. Kunne satt opp betalingsbom om han var redd for slitasje på veien. Han eier vel ikke hele nasjonalparken? Hvis man støter på en bom kan man like gjerne starte på Elgå og bære fra Røas utløp til Roasten.
 12. Noen inntrykk fra turen: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156242337585474&id=610520473
 13. Hvor langt måtte du bære inn til Käringsjön? Hørtes upraktisk ut å stenge av et så fint turområde.
 14. Brukte 11 t med kajakk fra Synnervika til nederst i Håsjøen inkludert to lange pauser for frokost og lunsj med egg og bacon/suppekoking. Fantastisk tur. Rangerer på nivå med Rogen rundt og Vassfaret på langs...
 15. Slo opp teltet rett ved siden av bilen på P-plassen, men vi kom etter at det var blitt mørkt og pakket sammen 6 om morran. Veldig greit å padle på Femunden grytidlig før det blir vind og bølger. Sto noen bobiler der (den store plassen). Husk kontanter til returbussen fra Røros! Hadde ikke betalingsterminal.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.