Gå til innhold

Freebird

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  265
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Freebird vant dagen sist 3. mars

Freebird hadde mest likt innhold!

Om Freebird

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Her er mer informasjon om selve testen: https://www.astm.org/Standards/F3340.htm Her er en artikkel som omtaler bakgrunnen for at den ble utviklet: https://www.outsideonline.com/2371291/nerdiest-most-important-sleeping-pad-news-ever Her er en tabell med diverse liggeunderlag med gammel og ny R-verdi: https://sectionhiker.com/the-new-sleeping-pad-r-value-standard-has-arrived/ Jeg for min del er strålende fornøyd med mitt Thermarest underlag, ME er jeg mindre fornøyd med. Exped har jeg ingen erfaring med, men jeg må si at jeg synes det virker som man får langt mer underlag for både vekten og pengene i et Thermarest Xtherm enn tilsvarende underlag fra Exped. Når det er sagt så er liggeunderlag i hengekøye, etter mitt syn, en dårlig løsning. Da er det helt klart en underdyne du ønsker, hvis du er på budsjett hadde jeg sett på den som Hekta På Tur selger under sitt eget merke, Falkeberg. Hvis det i tillegg til å være kaldt, blåser en del så trenger du gjerne et vindtett lag utenpå denne igjen for å holde varmen. Hele tanken bak isolasjon er å få luften i underlaget eller underdynen til å stå i ro, det klarer du ikke hvis det blåser rett gjennom isolasjonen.
 2. Også verdt å merke seg at etter at vi nå endelig har fått en standard for angivelse av R-verdi så har omtrent alle Exped sine underlag gått ned. I motsetning til Thermarest som har gått opp. Jeg for min del har et Mountain Equipment Aerostat Down i tillegg til Thermarest Neoair Xlite. ME underlaget vil jeg kategorisere som på grensen til svindel, det er ikke noe varmere enn Thermarest underlaget, til tross for at oppgitt temperaturgrense er mye lavere.
 3. Hei. Jeg er på jakt etter et Hilleberg Nallo 3, fortrinnsvis i GT-variant. Alder og farge er ikke så viktig så lenge teltet er helt og fint.
 4. Lurer på det samme. Jeg bidrar gjerne med betatesting dersom du har behov for det. 😊
 5. Jo, men det forutsetter at gassboksen brukes opp ned hele veien. Dersom man tar med seg en halvtom boks som har vært brukt med f.eks en toppmontert brenner så vet man ikke lenger hvordan forholdet er mellom gassene som er igjen. Man er også alltid nødt å "forvarme" med gassboksen "riktig" vei, så man vil nok forbruke noe mer av gassen med lavest kokepunkt. Når det er sagt så er det helt fint mulig å bruke å gass vinterstid, men man må være litt obs på hvilken gassblanding man kjøper, at man tar med seg bokser som fortrinnsvis er helt full og at man har en brenner med forvarmingsrør, som gjør at man kan bruke gassboksen opp ned. I mine øyne er vintergass bortkastet. Selv så foretrekker jeg gass rett og slett fordi det tar mindre plass og veier mindre enn en bensin/parafin-brenner, men dette gjelder fortrinnsvis toppmonterte, små brennere. Forskjellen er ikke så veldig stor mellom min MSR Windpro 2 gassbrenner og min MSR XGK klone.
 6. Jeg ville ikke nølt med å kjøpe Tarptent igjen dersom de hadde et telt som passet mitt bruksområde. Kundeservice og kvalitet er i toppklasse.
 7. Både ja og nei. Problemet med gass om vinteren i mine øyne er at gassblandingen ikke vil være den samme, hele boksen gjennom. Ettersom at de forskjellige gassene har forskjellige kokepunkt (altså temperatur hvor gassen går over fra gass til flytende form) så vil du bruke mest av den gassen med lavest kokepunkt (høyest toleransgrense for lav temperatur) når det er kaldt ute. Dette vil bare forverres etterhvert som du fyrer og gassboksen kjøles fra innsiden. Det gjør at når du har brukt halve gassboksen så har du ikke lenger en 80/20 blanding, men kanskje 95/5. Teoretisk sett, hvis temperaturen er lav nok til at du er under kokepunktet for isobutan eller butan, og har brukt opp all propanen i boksen så vil du ikke lenger få fyr på gassen, med mindre du har mulighet til å forvarme. For mer info, se her: https://adventuresinstoving.blogspot.com/2016/12/gas-stoves-in-cold-weather-regulator.html
 8. Jepp, så lenge man ruller spiller det nok liten rolle. Jeg pleier å stappe teltene mine i pakkposen og ha stengene for seg selv.
 9. Jeg hadde et Tarptent Scarp 2 en periode. Egentlig så var jeg strålende fornøyd med teltet, men jeg solgte det fordi jeg ble lei av at det var knotete å pakke med integrerte stenger i duken. Det er ikke unikt for Tarptent, Hilleberg har samme løsning på sine telt med ligendende form. Duken er tykkere og fremstår som langt høyere kvalitet enn Helsport sin superlight-duk. Søm-tetting eller seam sealing er en helt OK jobb å gjøre selv. Jeg brukte white spirit og silikon, lot teltet henge i garasjen i noen dager etterpå og all lukt var borte. Jeg hadde helt innertelt, altså ikke mesh og opplevde ingen problemer med kondens, men så hadde jeg heller aldri teltet ute på noen vintertur. Når det er sagt så skal vel mesh innertelt i teorien føre til mindre kondens enn hel duk, ettersom at luftgjennomstrømmingen blir bedre. Jeg valgte å bytte ut de medfølgende spikerpluggene fra Easton med noen billige Y-plugger. Jeg synes de medfølgende pluggene var strålende, så lenge underlaget var fast, men hvis det var antydning til løs grunn så satt de ikke i det hele tatt. Jeg byttet også ut den medfølgende stangen fra Easton med en fra DAC fordi jeg klarte å bøye et stangledd. Man får kjøpt nye stangledd hos Tarptent, men frakten gjorde at det ble så dyrt at det ikke var lønnsomt. Dette var ikke på grunn av dårlig kvalitet på den medfølgende stangen, men en tabbe fra min side. Jeg hadde ikke montert bardun på stangkanalen (noe jeg synes burde fulgt med teltet forøvrig), når været da slo om fra en rolig sommerbris til mer kraftfulle kast om morgenen, så endte det slik:
 10. Et stykke utenfor budsjett, men Vango F10 Arete ser ut til å oppfylle de fleste av ønskene dine:https://www.addnature.no/vango-f10-arete-2-tent-alpine-green-782191.html?_cid=22_-525_237694_237781_237810_1900036_0_Prisjakt.no&c=816&_cid=22_-525_237694_237781_237810_1900036_0_Prisjakt.no&c=816
 11. Du er inne på løsningen selv; GPX. Du kan lagre både sporlogger, stier og enkeltpunkter som GPX. Det finnes også apper til både PC/Mac (Basecamp), Android (Locus Map) og iOS (Topokart). Ellers vil jeg gjerne slå et slag for Peakbook.org også. Der finner man GPX-spor for utallige turer, de fleste er også faktiske spor og ikke tegnede spor slik som alt for mange av dem du finner på UT.no. Det er gratis med konto, men akkurat som forumet her, så er det fint om man støtter med noen kroner dersom det er noe man bruker aktivt. Ps. Jeg har ingen bindinger til Peakbook, jeg er bare en aktiv, over middels interessert bruker.
 12. Jeg synes faktisk fargen på innerteltet er viktigere enn fargen på ytterteltet. Hilleberg bruker en mye varmere gulfarge i duken på sine innertelt. Det gjør også fargene innvendig langt mer trivelige i mine øyne, uavhengig av hvilken farge ytterteltet har. Når det gjelder foto så synes jeg heller ikke farge har så veldig mye å si. Jeg legger ved noen eksempler av de forskjellige fargene jeg selv har hatt:
 13. Men hvis strikken ryker, kan de ikke hjelpe deg med ny. Jeg fikk beskjed om at ikke selger strikk til teltstenger når jeg forespurte. Endte derfor opp med å bruke strikk fra MSR som også har kjerne laget av silikon.
 14. Her finnes det bare ett riktig svar. https://topokart.no/ @Ivan Lé Hjelmeland kan nok svare dersom du har noen spørsmål.
 15. Det finnes i hvertfall varianter basert på kokos eller soya. https://www.iherb.com/pr/Edward-Sons-Coconut-Milk-Powder-5-25-oz-150-g/83406 https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Real-Food-Organic-Soy-Milk-Powder-20-oz-567-g/23466
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.