Gå til innhold

Freebird

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  228
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Freebird

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Du kan også ta en kikk på Mountain Equipment sine Aerostat-underlag. De fikk mye tyn når de ble lansert pga. Rot med r-verdi, men det skal vel være ryddet opp i nå. 😊
 2. Det er selvsagt bare spekulasjoner fra min side, men det var vel kanskje på denne tiden det ble klart at Normark mistet agenturet på Shimano og at de overtok dette selv.
 3. Jeg har ikke byttet til enkeltkrok, men jeg har byttet til mindre treblekroker på noen av mine Vibrax Blue Fox. Der har jeg klippet kroken og satt på splittring. Fungerer helt strålende.
 4. Jeg vil faktisk ta Helsport litt i forsvar her. Dunposer har sin store fordel i form av pakkvolum og vekt, det er lett å glemme at det finnes, om ikke ulemper så i hvertfall enkelte forholdsregler man bør ta. At dunene ikke er helt jevnt fordelt i posen til enhver tid er helt normalt og noe man selv må kontrollere med ujevne mellomrom. Det man ligger på av dun vil bli komprimert og derfor miste evnen til å holde luften stillestående, derav vil også isolasjonsevnen være tilnærmet lik null. Jeg synes også du går vel hardt ut etter å ha hatt èn dårlig natt i posen. Jeg har, som flere over meg også har nevnt, hatt kalde netter langt over mine soveposers comfort-temperaturer og jeg har også sovet godt, tett på limit-grensen. Det er mange faktorer som spiller inn her og jeg synes at èn natt hvor man fryser er for lite data til å trekke en så bastant konklusjon.
 5. Aida! Hva er det jeg har satt i gang? 😱 Videoen var på ingen måte ment som en fasit på hva som er enklere eller vanskeligere å sette opp. Under slike forhold er det uansett krevende å få opp teltet, uavhengig av konstruksjonstype. Jeg er overbevist om at Hilleberg sin løsning, hvor man bardunerer teltet først, dernest setter i stengene og klipser teltet fast i stengene til slutt fungerer like godt som et tunnelltelt. Uansett så er det aller viktigste å kjenne sitt eget telt, og gjerne ha trent på å både sette det opp og ta det ned i utfordrende værforhold. Forøvrig så er ikke videoene direkte sammenlignbare heller. Vindhastigheten på video av Soulo er høyere.
 6. Synes denne videoen viser godt hvor vanskelig det kan være å sette opp telt i sterk vind. Enda verre blir det hvis vindretningen ikke er konstant, eller det er kastevinder i stedet for et jevnt vindtrykk. Jeg er ganske overbevist om at et kuppeltelt hadde vært mer utfordrende å få opp i tilsvarende forhold (husk forøvrig på at mange av teltene vi gjerne omtaler som kuppeltelt egentlig er tunneltelt med en kryssende stang i tillegg).
 7. Med tanke på potensialet som ligger i fornybar energi så hadde det absolutt vært spennende. Ulempen er at vi sitter på ganske store Thorium-ressurser i Norge, jeg tror nok ikke vi hadde fått til en utvinning av dette uten at det hadde gått på bekostning av naturen vår. En annen spennende teknologi hadde jo vært en saltsmeltereaktor, da kunne vi også brukt det vi har av gammelt atomavfall som brensel.
 8. Det er helt vanlig praksis fra alle produsenter. Dessverre så finnes det ingen klar standard for måling av volum på ryggesekker. Det gjør at to sekker med samme oppgitt volum, kan ha plass til forskjellig mengde utstyr. Jeg har selv handlet ryggsekker på nett, men jeg mener det absolutt er verdt å handle lokalt hvis man har muligheten. Hos en god butikk får man prøvd sekken med oppakning og tiltenkt vekt før kjøp. Det kan være gull verdt.
 9. https://www.helsport.no/hovden-5-l-sort Denne er super, så lenge du ikke laster den for tungt. Da hopper og danser den hvis du prøver deg på jogging eller løping. Til det bruket har jeg til gode å finne den ideelle rumpetasken eller ryggsekken.
 10. Hva med Gossamer Gear Mariposa 60? https://www.gossamergear.com/products/mariposa-60-lightweight-backpack
 11. Jeg er også strålende fornøyd. Slitestyrken har vært betydelig bedre enn på X-Talon 212 og VJ Sport Irock 2. Dessverre så har de ikke helt samme grepet som de to nevnte, spesielt glatt blir det hvis man prøver å løpe over våte treklopper eller røtter. Jeg har gått på ræv et par ganger på sånne steder. Når det er sagt, så lever jeg godt med at de er litt glattere enn skoene jeg har hatt tidligere, når de er såpass mye billigere (tilbud på XXL) og på toppen av det ser ut til å holde dobbelt så lenge.
 12. Noe av forskjellen kan nok ligge i forskjellen mellom andedun (som Never Summer bruker) og gåsedun (som Lithium bruker). Husk også at dette er fillpower etter amerikanske mål.
 13. Dette var ren isopropanol 99,5 % uten tilsetningsstoffer. https://www.kjell.com/no/produkter/hjem-kontor-fritid/kontorstilbehor/kjemi-spray-lim/spray-olje-isopropanol/luxorparts-ipaclean-isopropanol-250-ml-p18358 Men når det er sagt så skader det ikke gjøre testen selv. Sotet var ikke fastbrent, så det gikk helt fint å rengjøre kjelen etterpå. 😊
 14. Jeg har gjort noen tester. Bioetanol har ca. 66 % effekten av rødsprit, men soter mye mindre. Isopropanol har samme effekt som rødsprit, men soter som ingenting annet. Både brenner og kjele var helt sort etter testen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.