Gå til innhold

Freebird

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  81
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Helsport Lofoten Superlight 2 som solotelt?

  Tarptent sine gulv er silikonbehandlet ja. Jeg har ikke vært plaget av at det er glatt (Thermarest Xlite), så jeg valgte å la være å lage striper på gulvet innvendig, så det har jeg ingen erfaring med.
 2. Helsport Lofoten Superlight 2 som solotelt?

  Det er ganske vanlig å legge noen striper med en silikonblanding på teltgulvet for å unngå at underlaget sklir. Tarptent skriver blant annet følgende i sin FAQ: https://www.tarptent.com/faq.html
 3. 3-sesongspose med 900 fp

  Hva med Mountain Hardwear Phantom Flame? Den er på tilbud hos Hektapåtur nå: https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/mountain-hardware-phantom-flame?att=TG9uZyBMWg==
 4. Fiskesnøre

  Godt poeng! For min del går det nesten utelukkende i ferskvannsørret og røye, da har jeg rikelig med sikkerhetsmargin.
 5. Fiskesnøre

  Jeg bruker også 0.10 Fireline på 2500-snelle. Fungerer helt strålende. Jeg har aldri fisk på kroken som er stor nok til å være i nærheten av å true bruddstyrken uansett.
 6. Lade batterier til kamera på tur

  Nikon har ikke støtte for lading via USB-port. Du må nok eventuelt belage deg på en tredjeparts lader, f.eks Nitecore UNK1: http://charger.nitecore.com/CHARGER/CAMERA/UNK1/
 7. R-verdi reinsdyrskinn

  Jeg synes det er en vanskelig sammenligning. Det kommer vel litt an på celleplastunderlaget også, men jeg anbefaler å kjøpe f.eks en sitteplate av reinskinn på XXL. De er ikke dyre og kan gi en god pekepinnn. Jeg kjøpte et slikt i høst, og det er en merkelig følelse når man setter seg ned i snøen. I løpet av svært kort tid kjennes det ut som om underlaget varmer, det har jeg aldri opplevd på samme måte med ordinært sitteunderlag. Mitt inntrykk er at det er lite som er så varmt som reinskinn.
 8. Fuglekasser

  Tynne aluminiumsplater kan bearbeides med samme verktøy som man bruker til tre, men det er jo et ganske mykt materiale så det spørs vel om ikke hakkespetten tar knekken på det også.
 9. Haspelsnelle til allsidig bruk

  En ekstra bonus med å ha mono eller teip innerst er at man sparer litt penger på å ikke måtte fylle hele spolen med multi, noe som kan være ganske kostbart.
 10. Materialkvalitet på teltduk?

  Jeg må innrømme at jeg blir noe lei av alle disse trådene som omhandler styrke på teltduk/tarp, superlight vs normal vekt osv. Til en viss grad så finnes det nytte i å diskutere disse temaene, men i det siste så synes jeg det virker som om folk er mer opptatt av å bekymre seg for hva som kan gå galt i stedet for å faktisk være ute på tur og gjøre seg sine egne erfaringer. Når det kommer til teltduk så finnes det mange forskjellige materialer laget for mange forskjellige bruksområder, men de aller fleste av oss vil aldri utsette teltene våre for vær og forhold som gjør at teltduken står i fare for revne, uavhengig av om det ripstop, silnylon, cuben eller polyester. Min anbefaling er å kjøpe telt etter behov og etter hva lommeboken tillater. Etter hvert som man får flere utenetter og mer erfaring vil man enten slå seg til ro med det man allerede har kjøpt, eller gjøre seg erfaringer som forteller noe om hva man ikke liker med det utstyret man har eller hva man ønsker å forbedre. Det finnes ikke ett telt som er ideelt til alle formål og det finnes ikke ett telt som vil passe for alle, men vi har forskjellige behov og prioriteringer. Det sier seg selv at superlight-telt ikke egner seg til polferd og x-trem-telt ikke egner seg til lange turer med lite oppakning ala. PCT, men det er heller ikke meningen. Jeg er en stor forkjemper for å kjøpe brukt, spesielt når man er fersk og uerfaren, da kan man få mye for pengene og ofte kan man få igjen de pengene man har brukt ved å selge igjen når behovene blir klarere eller endrer seg.
 11. Det er selvfølgelig et godt poeng og noe jeg ikke har tenkt over selv. Jeg har faktisk ikke prøvd gassen fra Primus etter at de endret design. Jetboil bruker heller ikke butan i sine gassbokser, men jeg har ikke klart å finne ut hvordan forholdet mellom propan og isobutan er.
 12. Jeg har omtrent samme regel. Jeg bruker ca. 50 gram gass pr. dag. Selvsagt noe avhengig av vær og vind. Dette er på ingen måte en vitenskapelig test, men denne videoen viser et noe annet bilde: Forskjellen mellom Primus Power Gas og Biltema er i følge videoen omtrent ikke eksisterende. Det er også min egen erfaring. Når man kommer under 0 grader er uansett vanlig gass i beste fall tungvindt. Brennere med forvarming og mulighet til å snu gassboksen opp ned gjør at jeg kan bruke gass selv ved noen få minusgrader. Det holder for meg. Noe under det er det bål eller bensin som gjelder for min del. Det er også store forskjeller på en full og en nesten tom gassboks i kulde. Igjen så er Randulf Valle en fin kilde som har gjort gode tester: https://randulfvalle.no/gassbrennere-og-kulde/ https://randulfvalle.no/primus-winter-gas/
 13. Hvor har du vært på tur i dag?

  Ble en fin ettermiddagstur til Beitelen i Arna i Bergen i går. Beitelen - 260 moh
 14. Biltema sin gass er akkurat like bra som en hvilken som helst annen produsent. Jeg bruker nesten utelukkende denne selv. Bare hvis jeg skal ha gassbokser på 100 gram eller vintergass kjøper andre produsenter.
 15. Hvor har du vært på tur i dag?

  Ble et par småtopper i Meland kommune i dag også. Da er jeg endelig ferdig, har nå vært innom alle toppene i kommunen. Neste prosjekt blir alle topper i Bergen kommune med primærfaktor over 100 meter. Gripakletten - 104 moh Storafjellet - 90 moh
×