Gå til innhold

Freebird

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  192
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Freebird

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. YR skriver på Twitter at det generelle farevarselet for skogbrann i Sør-Norge er avsluttet:
 2. Freebird

  Billig vanntett hodelykt. Tips?

  Har nok dessverre ikke det. Jeg har en større Nitecore HC60 som jeg er strålende fornøyd med, men det er igjen en helt annen type lykt. Jeg har også en BD Spot liggende, jeg har ikke brukt den under vann, men jeg har brukt den på alt av løpeturer gjennom bergensk høst og vinter helt uten problemer.
 3. Freebird

  Billig vanntett hodelykt. Tips?

  Nitecore NU30? Oppgitt til IP67 fås for under 350 kroners grensen ink. frakt på AliExpress. 😊
 4. Freebird

  Turkart på mobiltelefon

  Det er veldig generøst og et tilbud jeg tar imot med glede. PM sendt!
 5. Freebird

  [SELGES] Tarptent Scarp 2

  Hei. Beklager litt sent svar, har ikke vært i nærheten av teltet de siste dagene, men nå har jeg fått veid litt mer. Jeg har sydd en pakkpose til stengene, da jeg fortrekker å pakke disse separat fra teltet. Har tatt med vekten på denne også. (Er det ikke mulig å poste tabeller i IPB?). Jeg ville foretrukket å bruke teltet med Y-pluggene fremfor de originale spikerpluggene, totalvekten blir da 2336 g. Hvis du heller ønsker å bruke de originale pluggen så sparer du noen gram og totalveken blir 2320 g. Og alternativ tre er å ta med seg alt sammen og da blir vekten 2417 g.
 6. Freebird

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Sannsynligheten for hjernebetennelse er betydelig større fordi risikoen er 0,2 % for hver flott. Risikoen ved vaksinen er vel bare en gang.
 7. Freebird

  TBE vaksine anbefales i Sør Norge

  Tidligere har de hevdet at det fra Rogaland og nordover ikke har vært noe poeng i å ta denne, men nå lurer jeg på om jeg burde revurdere. Jeg er bosatt i Bergen, men ferdes mye ute og plukker flott av meg selv mange ganger i løpet av et år. FHI har også endret anbefalingen på nettsiden sin ser jeg nå. Kilde: https://www.fhi.no/nettpub/vaksinasjonsveilederen-for-helsepersonell/vaksiner-mot-de-enkelte-sykdommene/skogflattencefalittvaksinasjon-tbe-/ Uthevet tekst mener jeg er nytt, kan ikke huske å ha lest det når jeg undersøkte dette for ca. ett år siden.
 8. Freebird

  Slitesterke bomull/syntetisk klær

  Lundhags har noe av det samme. Buksen Makke er f.eks en ganske direkte konkurrent til Fjällraven KEB, med samme forhold mellom bomull og polyester. Jeg har noen bukser fra Lundhags og de er jeg strålende fornøyd med.
 9. Freebird

  [SELGES] Tarptent Scarp 2

  Her kommer litt mer info og litt flere bilder. Grunnet regn ble det bare noen raske snapshots i hagen, men om noen ønsker bilder av noe spesifikt er det bare å gi beskjed så skal jeg se hva jeg får til. Som nevnt over er stangen som skal i buen på teltet byttet ut med DAC Featherlite NSL 10,25mm. Denne er like lang som den originale stangen fra Easton og med like ender, men en del tykkere. Dette gjør at den skal tåle betydelig mer juling og den er da også en del stivere. Vekten på den originale stangen er 219,3 gram, den nye veier 258,6 gram. Med andre ord er forskjellen i vekt mye mindre enn forskjellen i styrke. Jeg har også montert barduner i løkkene på stanghylsen, her har jeg brukt Kelty Triptease som er samme tråd som Tarptent bruker originalt og bardunstrammere fra Line-Lok. Jeg legger også ved resten av bardunsnoren jeg har liggende, hvis man ønsker kan denne f.eks monteres på pluggene for å lettere kunne trekke dem opp. Jeg legger også ved 8 Y-plugger, jeg foretrekker disse fremfor de originale Easton spikerpluggene (6 stk.), men begge deler følger selvsagt med. Jeg glemte også å nevne innerteltet i innlegget over, men dette er altså versjonen med "delvis solid" innertelt. Man får også kjøpt innertelt i ren mesh om man ønsker det.
 10. Freebird

  Turkart på mobiltelefon

  Jeg har gjort litt mer research angående Skisporet.no, utifra det jeg finner ut ved å raskt skumme gjennom kildekoden deres så består kartet av data fra Statens Kartverk, Open Street Maps og Thunderforest. I tillegg er det mulig at de har noe data lokalt på egne servere, men dette ser ut til å være de tre kildene de henter data fra eksternt. Data fra Statens Kartverk og OSM er gratis å bruke, Thunderforest derimot tar betalt for at utviklere skal få bruke dataene deres.
 11. Freebird

  Turkart på mobiltelefon

  Jeg testet å legge dette laget over N50-datasettet til Statens Kartverk i QGIS, det ser også ut til å inneholde skiløyper (se bilde), jeg er dog ikke sikker på hvordan dette er i forhold til dataene fra Skisporet.no.
 12. Freebird

  Exped delaminering - Igjen 😤

  Kan være verdt å sjekke ut Mammut og Mountain Equipment. Så vidt jeg har forstått er ME sine bygget på Exped sin patent, de har fått noe kritikk for å ha misforstått og rotet med feil R-verdi, men hvis man ser bort fra det er det helt strålende underlag.
 13. Freebird

  Lite eller stort, foto i forandring

  Alt i alt tror jeg egentlig vi er ganske enige. Det er klart at erfaring hjelper med å ta bedre bilder, uavhengig av hvilket utstyr man bruker, men hvis man snur det andre veien så blir ikke bildene nødvendigvis bedre av dyrere utstyr. Teknisk blir de gjerne bedre, i form av skarphet, dynamikk osv. men innhold, komposisjon og kreativitet er ting som må læres og erfares. Mobiltelefonen har selvsagt sine begrensninger og hvis man sammenligner direkte med et kamera og tilhørende optikk til flerfoldige tusen så vil den selvsagt komme til kort, men poenget er at alt dette kommer an på bruken. Hvis man tar bilder på dagtid utelukkende for posting i sosiale medier, så er det veldig få situasjoner hvor forskjellen mellom et mobilkamera og et mer dedikert oppsett vil komme til syne. Jeg står forøvrig for det jeg skrev lenger oppe, utskrift er mer tilgivelig når det kommer til kvalitet, og da spesielt skarphet, enn det en PC-skjerm er. Til slutt vil jeg også tilføre at forskjellene på dyr og billig optikk ligger i de ekstreme endene, ikke på 50mm og F8. Holder til i Bergen ja. Når det kommer til hvor vidt det er kvalitet eller ei, så er det helt avhengig av bruk og formål. Tar man bilder på dagtid for å poste i sosiale medier vil en mobiltelefon eller et kompaktkamera være like godt egnet som et større og dyrere oppsett. Forskjellene er store når man betrakter bildene i 100 % i Lightroom, men det er lett å se seg blind på dette. I det man reduserer størrelsen til 1600 px i lengderetning har kvalitetsforskjellen blitt veldig mye mindre tydelig på veien. For din del tror jeg Fuji X100 kan være et fint kompromiss. Da får et kamera som har akkurat de samme ergonomiske og kvalitetsmessige fordelene som du setter pris på i dag, samtidig som du får plass til det i jakkelommen. Ulempen er fast brennvidde, men hvis du ser på det som en utfordring i stedet for en begrensning så er jeg sikker på at du kommer til å bli strålende fornøyd.
 14. Freebird

  Lite eller stort, foto i forandring

  Jeg er selvutnevnt fotosnobb, jeg gjør gjerne kompromiss på andre områder for å kunne ta med meg mer og tyngre fotoutstyr, men jeg vil også slå et slag for mobiltelefonen. Jeg var tidlig ute med Instagram og jeg var lenge av den oppfatning at alle bilder som skulle postes på Instagram, skulle være tatt med telefonen. Etter hvert som jeg gikk mer og mer turer fikk jeg lyst å vise mer av de inntrykkene og opplevelsene jeg fikk, og jeg så det som en utfordring å klare å best mulig gjengi dette gjennom kameraet på telefonen. De fleste moderne telefoner har i dag, i motsetning til hva mange tror, mulighet til å ta bilder i RAW. Det krever stort sett en egen app, men muligheten er der. På iPhone har jeg brukt appen Manual. Det er også riktig at dynamisk rekkevidde og skarphet aldri vil bli det samme på en telefon som på et systemkamera, det er ren fysikk; mindre sensor mindre optikk, fast blenderåpning osv. Men hvor går grensen for godt nok og hvor mye har bruksområde å si? I dag drasser jeg stort sett med meg en eller annen form for systemkamera når jeg er på tur, enten speilløst eller DSLR, men jeg sitter ikke å angrer på de bildene jeg har tatt med iPhone. Jeg ser ikke tilbake på de turene jeg har hatt og tenker at hvis jeg bare hadde hatt et bedre kamera så hadde bildene vært så mye bedre. Jeg er derimot strålende fornøyd og imponert over hva jeg har klart å få til med telefonen. Det har seg også sånn at print krever mindre rent kvalitetsmessig, enn det visning på en skjerm gjør, betraktningsavstand er stikkordet. Så jeg vil slå et slag for å utfordre seg selv til å ta de beste bildene man kan med det begrensede utstyret man har, erfaring du får på veien kan ikke kjøpes for penger. Jeg tar med meg mer og tyngre fotoutstyr rett og slett fordi at det er en stor hobby for min del, ikke fordi bildene nødvendigvis blir bedre. Legger ved noen av bildene jeg har tatt med iPhone 7.
 15. Hei. Jeg har et Tarptent Scarp 2 som dessverre blir for lite brukt og derfor vurderer jeg salg. Teltet ble kjøpt nytt hos Backpackinglight.dk i fjor sommer, teltet har ikke vært brukt på mer enn 4-5 overnattinger. Teltet har alltid hengt lenge til tørk etter bruk og før nedpakking. Teltet er sømtettet og de valgfrie kryss-stengene følger også med. Hovedstangen fikk dessverre juling av overraskende vind tidligere i vår og jeg har derfor laget en ny DAC Featherlite NSL 10,25mm tilsvarende den originale stangen. Vekten er bare noen få gram høyere, men styrken er mye bedre. Pris: 3000,- Flere bilder kommer.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.