Freebird

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Billig, Syntetisk, vindtett mellomplagg?

  Legg for øvrig merke til at prisen på den blå hos Gsport.no er under halve prisen av de andre fargene. https://www.gsport.no/produkt/177589/mckinley-zinder-primaloftjakke-herre#001548
 2. Tips til nytt lett kokekar

  Jeg kjøpte nylig en slik: https://www.toaksoutdoor.com/collections/d115mm-pot/products/pot-1100 Der får gassboksen fint plass med en lighter under, dessverre er det akkurat ikke plass til min MSR Pocket Rocket II i tillegg. Har du en litt mindre brenner burde det nok fint være plass. Edit: Vi snakker da altså om en standard 230g gassboks. Dersom man kan leve med gassboks på 100g er det nok rikelig med plass til brenneren også.
 3. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Ser at prisen nå faktisk har gått noe opp igjen. Jeg betalte 200 for en blå trøye og 300 for en grå, men nå det er sagt så er det jo fortsatt langt rimeligere enn listepris.
 4. Hvordan ordner man med drikkevann?

  Svært godt poeng dette med sykdom fra smågnagere. Er det forøvrig noen som vet om dette er noe som vil bli filtrert ut ved bruk av filter fra f.eks Sawyer eller Katadyn? Er jo en viss fare for at det kan bli en falsk trygghet også dersom det viser seg at enkelte bakterier slipper forbi. Edit: Etter litt research kan jeg delvis besvare mitt eget spørsmål. Svaret er vel at det finnes ikke ett filter som beskytter mot alt. Katadyn har en fin guide på sin nettside, både når det kommer til vannkvalitet og når det gjelder de forskjellige typene med forurensning. https://www.katadyn.com/en/de/water-know-how/types-of-contamination
 5. Storytel

  I anledning Fridtjof Nansens fødselsdag kan jeg jo tipse om "På ski over Grønland".
 6. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Devold Hiking Man på tilbud hos Coop Obs. Få igjen av alle varene så her gjelder det å være rask. https://coop.no/search-result/#0///Hiking man Edit: Ser at lenken ikke fungerer ettersom at Coop bruker mellomrom i adressen. Søk etter Hiking man.
 7. Handle fra utlandet, nok en gang.

  JetCarrier er det du er ute etter. Et norsk firma med et stort varehus i USA som innehar en haug med postboks adresser. Opprett konto, få adresse, oppgi denne adressen på eBay, og bestill frakt fra Jetcarrier. Jeg har brukt dem en gang og det gikk helt knirkefritt. https://www.jetcarrier.com Når det er sagt så er min erfaring at det pleier å løse seg med selgere som i utgangspunktet ikke vil sende til Norge. Frakt fra USA har en tendens til å bli kostbart, men så lenge du er villig til å betale så vil nok de fleste selgere gå med på å sende til Norge også.
 8. Vær forsiktig med PostNord

  Takk for tipset! Håpløs praksis, spesielt når dette gjøres uten at man får beskjed på forhånd. Når det er sagt så synes jeg Postnord er mer til å stole på med å overholde forventet leveringstid enn det Posten er. Et tips angående avhenting av pakker for familiemedlemmer, vi har kopi av hverandres legitimasjon på telefonen. Da får vi også hentet rekommanderte brev hos Posten ved behov (pakker fra Kina f.eks). Alle har telefoner beskyttet med kode som kan fjernslettes dersom man skulle være uheldig og miste den, derfor føler jeg sikkerhetsrisikoen med en slik løsning er liten.
 9. Slangebrenner, gass. Biltema eller andre?

  Item location: Kyunggido, Korea, South Tviler på at man i det hele tatt finner produkter fra Nord Korea på nettsteder som ebay.
 10. Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  En grei huskeregel når det kommer til lukkertid og stjerner er 500/brennvidde=maks lukkertid i sekunder. Denne regelen gjelder fullformatsensor, når du bruker cropsensor må du ta høyde for crop-faktor også. I Nikon sitt tilfelle er denne alltid 1,5. Formelen blir da 500/(brennvidde*1,5)=maks lukkertid i antall sekunder. 500/(20*1,5)=16,6 sekunder. (Hvis du ønsker at stjernene skal være trill rund også når du studerer bildet i 100 % størrelse bør du bruke 400 i stedet for 500).
 11. Test av skalljakker

  Artikkel fra Fjell og Vidde i 2016 angående sportsbekledning og miljø. Synes den passet fint inn i diskusjonen her. https://www.dnt.no/artikler/nyheter/7037-var-klrne-mer-miljvennlige-fr/
 12. Slangebrenner, gass. Biltema eller andre?

  Jeg kan jo nevne at Kovea Moonwalker er noe rimeligere i Korea. http://www.ebay.com/itm/New-KOVEA-KB-0211-Moonwalker-Camping-CAMP-4-Hiking-Cooking-GAS-Stove-KB-0211G-/322582151574?epid=2256010902&hash=item4b1b650196:g:XyIAAOSwqztZX0ik (Havner ca. en hundrelapp under laveste norske pris jeg fant ink. mva og fortollingsgebyr).
 13. Slangebrenner, gass. Biltema eller andre?

  Jeg har denne. En helt fin brenner, spesielt til prisen, men skulle ønske den spredde flammen litt bedre. Min MSR Pocket Rocket II brenner faktisk noe videre til tross for å være en god del mindre. Min har også en anelse ujevn høyde på beina, så kjelen blir liksom aldri stående helt i vater uansett hvor plant underlaget der. Når det er sagt så angrer jeg ikke på kjøpet, men hadde nok kanskje lagt litt mer penger i det og kjøpt en Primus eller Kovea hvis dette er noe som skal brukes mye.
 14. Fjellforum-folk på Instagram?

  Jeg har to Instagram-profiler. En til turer og friluft og en til foto. @alewik Profil som blir brukt til alt av turer og utflukter, alle bilder tatt med mobil. @aleksanderwiken Profil som blir utelukkende brukt til landskap, astro og naturfoto. Alle bilder tatt med mer skikkelig utstyr.
 15. Sovepose

  Magasinet har Tyin 5-season på tilbud, jeg har ingen erfaring med hverken posen, merket eller butikken, men tenkte jeg skulle tipse om det uansett. https://www.magasinet.no/mammut-ajungilak-tyin-5-season-200l-sovepose