Gå til innhold

Freebird

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  255
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Freebird vant dagen sist Juli 29 2019

Freebird hadde mest likt innhold!

Om Freebird

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg synes faktisk fargen på innerteltet er viktigere enn fargen på ytterteltet. Hilleberg bruker en mye varmere gulfarge i duken på sine innertelt. Det gjør også fargene innvendig langt mer trivelige i mine øyne, uavhengig av hvilken farge ytterteltet har. Når det gjelder foto så synes jeg heller ikke farge har så veldig mye å si. Jeg legger ved noen eksempler av de forskjellige fargene jeg selv har hatt:
 2. Men hvis strikken ryker, kan de ikke hjelpe deg med ny. Jeg fikk beskjed om at ikke selger strikk til teltstenger når jeg forespurte. Endte derfor opp med å bruke strikk fra MSR som også har kjerne laget av silikon.
 3. Her finnes det bare ett riktig svar. https://topokart.no/ @Ivan Lé Hjelmeland kan nok svare dersom du har noen spørsmål.
 4. Det finnes i hvertfall varianter basert på kokos eller soya. https://www.iherb.com/pr/Edward-Sons-Coconut-Milk-Powder-5-25-oz-150-g/83406 https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Real-Food-Organic-Soy-Milk-Powder-20-oz-567-g/23466
 5. Ingen av disse er vel egentlig helt det du ser etter, men jeg tenkte jeg kunne nevne de uansett. Begge har i hvertfall fokus på miljø i produksjon: Columbia OutDry Eco https://www.columbia.com/mens-outdry-ex-eco-jacket-1714271.html?cgid=outdry-extreme-eco&dwvar_1714271_variationColor=030#start=2 Marmot Precip Eco https://www.marmot.com/mens-precip-eco-jacket-41500.html
 6. Jeg bruker appen til stadighet og er umåtelig imponert. Dette må være en av de beste appene som finnes til iPhone og den soleklart beste i navigeringskategorien. Stå på!
 7. https://www.ebay.com/itm/10-Pcs-Flag-Polyester-Plastic-Clips-Suitable-For-Flag-Pole-Snaps-Hook-Attachment/263950138837?hash=item3d74a77dd5:g:yxsAAOSwtspbpJ6w
 8. Er du sikker på det? Så vidt jeg vet er vel Ventile belagt med DWR som inneholder fluorkarboner? Det har blitt stilt spørsmåltegn om hvorvidt Ventile faktisk er så miljøvennlig som de selv hevder tidligere: http://welldresseddad.com/2017/05/20/ventile-ugly-facts-they-dont-tell-you/ Dessverre så kan produsenter i dag hevde at tekstilene de produserer er miljøvennlig nesten helt uten konsekvenser, uavhengig av om det faktisk er sant eller ikke. Se bare på hvordan bambus markedsføres f.eks.
 9. Basecamp på mac er noe makkverk. På Windows er den betydelig bedre, fortsatt noe seig, men betydelig bedre.
 10. Crispi Valdres er laget i lær, men vekten er fortsatt ganske lav. De hadde nok stått høyt på min liste om jeg skulle hatt nye halv-høye støvler i dag.
 11. @wakananka Man kan ikke flytte eierskapet av kartet tilbake til deg, men det er i grunnen rart at de har klart å flytte dette i det hele tatt. Det skal ikke egentlig være mulig og dessuten er det helt unødvendig. Google har nemlig støtte for kopi av datalag, uavhengig av om man eier det opprinnelige kartet eller ikke. Uansett så har jeg lastet ned en kopi av kartet og her kommer instruksjoner for hvordan du kan starte på nytt igjen med de opprinnelige punktene: Gå til: https://www.google.com/maps/d/ Logg inn med din bruker. Klikk på "Opprett et nytt kart" oppe til venstre. Gi kartet et navn oppe i venstre hjørne igjen. Under "Informasjonslag uten navn" kan du klikke på "Importer", Der kan du laste opp følgende fil: Kart og oversikt åpne gapahuker og koier hytter i Norge.kmz Da får du en feilmelding om at to kolonner ikke kunne lastes opp. Det kan du bare se bort fra. Det har ingen praktisk betydning så vidt jeg kan se. Hvis noen da har en nyere backup enn den over (fortrinnsvis i formatene kml, kmz, gpx eller csv), så kan vi få med de siste punktene også. Det er litt jobb, men vha. Excel så kan vi finne ut hvilke punkter som mangler i denne listen. Håper dette var til hjelp.
 12. Her kommer en brannfakkel: Jeg er lei av disse stadige angrepene på Insta-campere. Det går nesten ikke en uke her inne uten at det i en eller annen sammenheng rakkes ned på noen for noe de har publisert på Instagram. Hvor vidt folk tar med seg juletrebelysningen og norgesflagg på tur er helt uten betydning for min del. Jeg synes det er hyggelig at stadig flere oppdager og benytter seg av naturen. Jeg synes ikke noe om å henge ut andre, utelukkende fordi de velger å gjøre ting på en annen måte enn det som lever opp til "Fjellforum-standarden". Sett utenfra kan ikke dette fremstå som et spesielt gjestmildt miljø. Jeg synes også vi burde tatt en ekstra kikk på oss selv før vi kritiserer andre, all den tid vi sitter her inne og diskuterer utstyr opp og ned i mente, i stedet for å være på tur. De som publiserer klisjefylte bilder på Instagram kom seg i det minste ut. Om bildene så er tatt i bakhagen og det ikke ble overnattet der, spiller det virkelig noen rolle? I såfall hvorfor? Jeg kan forstå at det å ta bilder for publisering på sosiale medier ikke er for alle. Jeg kan også forstå at noen mener det tar noe vekk fra turopplevelsen, men hvorfor skal det være det eneste riktige? Jeg kan se for meg at en nybegynner kommer over en av disse trådene, hvor han eller hun er brukt som eksempel i en aller annen sammenheng. Det kan ikke være spesielt motiverende. For å bruke et uttrykk fra de amerikanske langdistansestiene "Hike Your Own Hike".
 13. Jeg klarer ikke helt å sympatisere med de norske kjedene med XXL i spissen, spesielt ikke med tanke på alt grums som har kommet frem i media den siste tiden. Har man derimot en lokal, uavhengig sportsforretning på hjørnet så er jeg helt for å støtte den, så langt det lar seg gjøre.
 14. Nei. Garmin Basecamp er programvare for planlegging, tegning og redigering av ruter. Disse kan eksporteres til eller importeres fra GPS-enheter fra Garmin, men den kan også jobbe med helt vanlige GPX-filer som du kan importere og eksportere fra andre enheter og programvarer.
 15. Garmin Basecamp er vel kanskje det greieste å bruke da. Skikkelig kart koster dog. penger, men et gratis alternativ er: http://frikart.no/ Da kan du tegne en rute, basert på sti og veg i kartet og eksportere denne som GPX. Jeg kjenner ingen onlineportal med samme muligheter.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.