Gå til innhold

Freebird

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  213
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Freebird

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Freebird

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Først og fremst så var det aldri mitt mål å få deg til å føle deg som en kriminell @Gittiamo, poenget mitt var å vise til dobbeltmoralen som ligger i påpeke andres moralske tilkortkommenheter når man selv befinner seg i en moralsk gråsone. Man trenger forøvrig ikke å opptre i en folkemengde for at åndsverksloven skal beskytte fotografen, det holder at man opptrer i det offentlige rom og at man som person ikke er viktig for verkets verdi eller betydning. Når det er sagt, så tror jeg hverken du eller fotografen ville blitt straffet i denne sammenhengen. Jeg har full forståelse for irritasjonen en drone kan utgjøre når man er ute i naturen. Jeg har selv opplevd en drone som ble hengende over teltet mitt en natt i fjor sommer, det er lite som er like irriterende. Til tross for det, har jeg ikke noe til overs for oppfordringer om å kaste stein eller å skyte mot droner. Jeg er overbevist om at denne typen bruk av droner skyldes uvitenhet og ikke at alle dronepiloter der ute har et ønske om å være en pest og en plage. Man er fullt berettiget til å hytte med neven eller veive med skistaven for å signalisere at man ikke setter pris på dronens tilstedeværelse og hvis man fortsatt er dirrende irritert når man kommer hjem fra tur, oppfordrer jeg til å skrive et debattinnlegg i lokalavisen. I akkurat dette tilfellet har du jo også fått en gyllen anledning til å utdanne og opplyse en dronepilot @Gittiamo, jeg foreslår at du sender en meldingen til personen som har lagt ut den opprinngelige videoen på Instagram og forteller om hvordan din opplevelse var. Jeg velger å tro at sannsynligheten er stor for at vedkommende legger seg flat og beklager. Det gjelder ikke bare denne tråden, og jeg peker ikke på noen generelt, men vi friluftsfolk har en litt lei tendens til å se ned på alt og alle som ikke oppfører seg slik som vi ønsker. Til og med innad i friluftsmiljøet evner vi å irritere oss på hverandre (skiløpere som irriterer seg over scooterførere, grunneiere som irriterer seg over hundeeiere, turgåere som bevisst velger å gå i skisporene). Jeg er overbevist om at mye av dette kan løses gjennom bedre kommunikasjon.
 2. Freebird

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Jeg har forståelse for at droner kan være til irritasjon når man er ute i naturen for å nyte nettopp naturen. Når det er sagt så har jeg lite til overs for selvtekt i alle former, men kanskje spesielt når det er snakk om skytevåpen. At noen faktisk mener at det er greit å skyte mot en nærgående eller irriterende drone, skremmer meg. Jeg blir også forundret av eksempelet over, hvor man blir plaget av drone på tur, finner videoen på internett etterpå og velger å bryte åndsverksloven for å vise hvor fæle andres handlinger er. Lovbrudd begått av andre rettferdiggjør ikke lovbrudd begått av en selv.
 3. Freebird

  Prosjekt: litt lettpakking

  +1
 4. Freebird

  Netting på tur

  Jeg har noen t-skjorter i ull, både fra Ulvang og Janus. Foretrekker Janus. Mye mindre grov i teksturen, bedre passform og tilsynelatende høyere kvalitet enn Ulvang. Av langermede skjorter er jeg mest fornøyd med Devold Hiking Man og Bergans Fjellrapp, men for noen kan disse kanskje bli litt varm når man kommer til vår/sommer.
 5. Freebird

  Hoodie til varmere dager

  Jeg vil anbefale å ta en kikk på ullplagg. Isolasjonsevenen som gjør at de er varme når det er kaldt sørger også for at de er sval når det er varmt.
 6. Freebird

  Vindmøller og rasering av urørt natur

  Hele friluftslivet i seg selv er jo i større eller mindre grad et paradoks. Anbefaler forøvrig innlegget til Infinitum om temaet: https://infinitummovement.no/friluftsparadokset/ For å ikke spore for mye av så kan jeg også nevne at jeg synes DNT i min region (Bergen og Hordaland Turlag) gjør en fin innsats for å få menigmann til å forstå problematikken. Hvorvidt det går inn på folk eller ei er jeg usikker på, men det blir i det minste visualisert på en god måte. Jeg synes også det har vært for lite fokus på at denne voldsomme utbyggingen av vindkraft ikke kommer av et behov for mer fornybar energi i Norge, her har vi allerede et overskudd, men derimot av at selskaper og byer i andre land har behov for å oppfylle miljøkrav satt av bla. EU. Google er allerede i gang med vindkraft i Norge, Facebook snuser på det samme. Ved å produsere egen, grønn energi unngår de å gjøre tiltak som reduserer strømforbruket til serverparkene deres. Det samme gjelder europeiske byer med manglende naturressurser, ved å produsere fornybar energi i den norske fjellheimen, slipper de å tilgrise egne områder med solceller eller vindmølleparker. Man skal være forsiktig med å kalle andre dumme, men jeg mener det er fryktelig kortsiktig tenking, å selge norsk areal for at andre skal få produsere strøm i Norge. Det blir litt som å tisse i buksen for å holde varmen.
 7. Joda, jeg sier ikke at det er noen hemmelighet, men jeg tror det er mange som er redd for å ødelegge ullplagg ved å utsette dem for varmt vann. Har man flekker som er vanskelig å få bort ved 30 eller 40 grader kan det være verdt å teste et vannbad på høyere temperatur. Når det gjelder superwash så er jeg enig med @Bjørn J i at dette ikke er ull. Mange av ullens gode egenskaper forsvinner og miljøaspektet begynner i beste fall å blekne. Jeg tenker i utgangspunktet det samme om ull iblandet bambus eller rayon som er det riktige navnet. Det er nemlig ikke fibre fra bambus i seg selv som blir brukt, men cellulose som fremstilles fra bambus, dette regnes for å være et syntetisk fiber. Denne prosessen er også svært giftig for arbeiderene som utfører den.
 8. Noe mange ikke vet også er at ull tåler høy temperatur. Bare ikke kombinert med bevegelse. Derfor kan man legge ull i et kokende vannbad, men ikke kjøre den på 95 grader i maskin. 😊
 9. Det finnes norskprodusert merino også. https://www.leinemerino.no/ Når det er sagt så synes jeg at ull og kløe er overdrevet.
 10. Freebird

  Skiføre Dyranut NÅ?

  https://imagecompressor.com/
 11. Vha. litt rask research så kan det se ut til at Lupine bruker kontakter fra Molex. Nærmere bestemt delenummer: 03-06-1023. (Link). I tillegg til selve huset så trengs pinnene, men da må man vite dimensjonen på de originale, det klarte jeg ikke å finne ut av vha. Google. Poenget er i hvertfall at dette er deler til den totale sum av cirka. 5,- kroner, men man trenger en spesiell tang for å kunne klemme pinnene. Det burde uansett ikke være umulig å finne noen som kan hjelpe deg med dette for en rimelig penge.
 12. Herlig tråd! Artig å se at du fikk liv Primusen igjen @Memento mori. Kunne også vært spennende å se hvordan billigere brennere stiller når det kommer til produksjonsrester i en teardown. Tenker da på f.eks Fire Maple FMS-F3 eller BRS-8. Og hvordan er det med Optimus, Kovea og MSR oppi alt dette? Man hører vel langt sjeldnere om feil der, men samtidig så er vel sikkert salgstallene betydelig lavere også her i Norge.
 13. Bråtens Fabrikker også kjent som Eskimo bruker også visstnok norsk ull. Jeg savner litt mer klarhet i hvor klærene er produsert og hvilke produkter som er 100 % norsk og hvilke som er blanding, men prisene er i hvertfall tilsynelatende veldig hyggelige.
 14. Freebird

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  Toro lager melkepulver. Dog er dette basert på skummet melk, men det kan kanskje være et alternativ for noen? Selges i forpakninger à 500g. I utgangspunktet er vel dette noe som laget for storhusholdning, men hvis man spør fint så får man kanskje handlet gjennom f.eks sg.no som privatperson? http://produktkatalog.orklafoods.no/storhusholdning/produktkatalog/produkter/Tilbehør/Tilsetningspulver/Tilsetningspulver/154642/
 15. Freebird

  Ny Garmin GPS 66 S/ST

  Det kommer vel gjerne an på bådet øyet som ser og bruksområde, men når det er sagt så er ikke oppløsningen bare gammeldags sammenlignet med dagens mobiltelefoner. Jeg kjøpte en HTC S730 i 2007, den hadde en oppløsning på 200x320 til sammenligning. Det er også slik at TFT er gammel skjermteknologi, den er mer strømkrevende enn en mer moderne skjerm basert på en eller annen art av LED. TFT er faktisk også mer strømkrevende enn gamle LCD-skjermer. Når det er sagt så er det selvsagt også avhengig av bruksområdet, hvor vidt dette med oppløsning har noe å si eller ei. Dersom man ønsker å bruke GPS med kart til å navigere i ukjent terreng så mener jeg oppløsning er alfa omega. Dersom man bare ønsker å følge forhåndsplanlagte ruter eller returnere til stedet man startet så er ikke oppløsning viktig. I mine øyne trenger man ikke kartvisning på GPSen i det hele tatt for den typen bruk. Jeg synes faktisk at kartene på en håndholdt GPS med så lav oppløsning er helt uten verdi. Dersom jeg skal navigere i ukjent terreng velger jeg mye heller telefonen med kart fra Statens Kartverk fremfor min GPSmap 62S. Jeg velger faktisk heller kart og kompass til denne typen bruk også. Når det er sagt så har en slik enhet absolutt sine bruksområder. Dersom man kommer ut for dårlig vær og ikke vet hvor man er så er en skikkelig GPS gull verdt. Spesielt nyttig er det at man kan sette et punkt man ønsker å finne frem til, og så vil alltid kompassnålen peke i retning destinasjonen, uavhengig av om man rotet litt inn og ut av kurs. Dette er mye raskere enn å stadig ta ut ny kompasskurs, og hvis været er dårlig kan det være vanskelig å finne faste holdepunkter i terrenget. Til denne typen bruk er ikke kartene av spesielt stor verdi, det eneste er at man kan velge ett punkt i kartet eller fra en liste med punkter, men dette er fryktelig knotete på en slik GPS. Det er fint å ha muligheten dersom man skulle havne i en situasjon hvor man har behovet, men jeg prøver i det lengste å unngå dette, så for min del blir GPSen utelukkende en ekstra sikkerhet. Den ligger som regel avslått i sekken. For min del må garmin gjøre endringer både i oppløsning og grensesnitt før jeg ser noen nytte i å oppgradere. Jeg synes faktisk ikke denne GPSen tilfører noen ting som er verdt prisen i forhold til en Garmin GPSmap 60CS fra 2006(?).
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.