Gå til innhold

Freebird

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  234
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Freebird

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. https://www.kartverket.no/bestille/Bestille-kart/
 2. Joda, jeg har hørt argumentene, men jeg stiller meg tvilende til hvor mye det har å si. Finnes det noe statistikk som tyder på at man får mer fisk med fortom av fluorkarbon enn noe annet? Selv bruker jeg multifilament uten fortom eller monofilament. Jeg kan ikke si at jeg merker noen tydelig forskjell på napp eller fangstfrekvens, (Her vil jeg ta forbehold om at det nok finnes fiskearter som er langt mer sky enn ørret og røye.) til tross for at multifilament er langt mer synlig. Jeg har også forståelse for at fluorkarbon ikke svekkes UV-stråler, men det tar lang tid før dette er et problem på vanlig monosene også. Jeg kan vel aldri huske å ha byttet sene fordi den er svekket av sollys, er det egentlig et reelt problem? Da står vi igjen med at den synker fortere og høyere mekanisk slitestyrke. For min del blir da ulempene større enn fordelene, men det er klart, hver og en må vurdere dette selv.
 3. Helt enig, jeg har faktisk litt vansker med å se den store forskjellen over moderne monofilament snører også.
 4. Jeg vil foreslå Cumulus Panyam 450. http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/panyam-450-458243?vid=1 T-Comfort: 0 T-Limit -6 810 gram 3077,- levert i Norge ink. mva og fortollingsgebyr (238 eur = 2335 nok med dagens kurs, (2335*1,25)+158=3077,-)
 5. Bergans har nylig publisert noen små snutter på Instagram-kontoen sin av telt som kan se ut til å være på vei. Videoene er merket med sneak peek SS2020, det betyr vel kanskje at dette er noe som skal være klart til neste sesong? 1.mp4 2.mp4 3.mp4 4.mp4 5.mp4 6.mp4 7.mp4
 6. Jeg har ikke kjennskap til denne spesifikt, men jeg har en Lawson Explorer G3 med kastevekt på 7-28 gram. Jeg har bare hatt denne noen måneder og den blir utelukkende brukt til fiske etter sjøørret. Inntrykket så langt er at dette er mye stang for pengene. Jeg har også en Berkley Phazer Pro og en Shimano Beastmaster, og begge disse virker å være et litt knepp opp i kvalitet.
 7. Du kan også ta en kikk på Mountain Equipment sine Aerostat-underlag. De fikk mye tyn når de ble lansert pga. Rot med r-verdi, men det skal vel være ryddet opp i nå. 😊
 8. Det er selvsagt bare spekulasjoner fra min side, men det var vel kanskje på denne tiden det ble klart at Normark mistet agenturet på Shimano og at de overtok dette selv.
 9. Jeg har ikke byttet til enkeltkrok, men jeg har byttet til mindre treblekroker på noen av mine Vibrax Blue Fox. Der har jeg klippet kroken og satt på splittring. Fungerer helt strålende.
 10. Jeg vil faktisk ta Helsport litt i forsvar her. Dunposer har sin store fordel i form av pakkvolum og vekt, det er lett å glemme at det finnes, om ikke ulemper så i hvertfall enkelte forholdsregler man bør ta. At dunene ikke er helt jevnt fordelt i posen til enhver tid er helt normalt og noe man selv må kontrollere med ujevne mellomrom. Det man ligger på av dun vil bli komprimert og derfor miste evnen til å holde luften stillestående, derav vil også isolasjonsevnen være tilnærmet lik null. Jeg synes også du går vel hardt ut etter å ha hatt èn dårlig natt i posen. Jeg har, som flere over meg også har nevnt, hatt kalde netter langt over mine soveposers comfort-temperaturer og jeg har også sovet godt, tett på limit-grensen. Det er mange faktorer som spiller inn her og jeg synes at èn natt hvor man fryser er for lite data til å trekke en så bastant konklusjon.
 11. Aida! Hva er det jeg har satt i gang? 😱 Videoen var på ingen måte ment som en fasit på hva som er enklere eller vanskeligere å sette opp. Under slike forhold er det uansett krevende å få opp teltet, uavhengig av konstruksjonstype. Jeg er overbevist om at Hilleberg sin løsning, hvor man bardunerer teltet først, dernest setter i stengene og klipser teltet fast i stengene til slutt fungerer like godt som et tunnelltelt. Uansett så er det aller viktigste å kjenne sitt eget telt, og gjerne ha trent på å både sette det opp og ta det ned i utfordrende værforhold. Forøvrig så er ikke videoene direkte sammenlignbare heller. Vindhastigheten på video av Soulo er høyere.
 12. Synes denne videoen viser godt hvor vanskelig det kan være å sette opp telt i sterk vind. Enda verre blir det hvis vindretningen ikke er konstant, eller det er kastevinder i stedet for et jevnt vindtrykk. Jeg er ganske overbevist om at et kuppeltelt hadde vært mer utfordrende å få opp i tilsvarende forhold (husk forøvrig på at mange av teltene vi gjerne omtaler som kuppeltelt egentlig er tunneltelt med en kryssende stang i tillegg).
 13. Med tanke på potensialet som ligger i fornybar energi så hadde det absolutt vært spennende. Ulempen er at vi sitter på ganske store Thorium-ressurser i Norge, jeg tror nok ikke vi hadde fått til en utvinning av dette uten at det hadde gått på bekostning av naturen vår. En annen spennende teknologi hadde jo vært en saltsmeltereaktor, da kunne vi også brukt det vi har av gammelt atomavfall som brensel.
 14. Det er helt vanlig praksis fra alle produsenter. Dessverre så finnes det ingen klar standard for måling av volum på ryggesekker. Det gjør at to sekker med samme oppgitt volum, kan ha plass til forskjellig mengde utstyr. Jeg har selv handlet ryggsekker på nett, men jeg mener det absolutt er verdt å handle lokalt hvis man har muligheten. Hos en god butikk får man prøvd sekken med oppakning og tiltenkt vekt før kjøp. Det kan være gull verdt.
 15. https://www.helsport.no/hovden-5-l-sort Denne er super, så lenge du ikke laster den for tungt. Da hopper og danser den hvis du prøver deg på jogging eller løping. Til det bruket har jeg til gode å finne den ideelle rumpetasken eller ryggsekken.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.