-
Posts
131 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
10
ole_brum last won the day on September 11
ole_brum had the most liked content!
About ole_brum
Recent Profile Visitors
The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.
ole_brum's Achievements
-
Selges: Silpoly Tarp og Bivy Bags fra Aust Gear
ole_brum replied to ole_brum's topic in Buy and sell
Tarpen er solgt. Bivy Bags er fortsatt til salgs. -
Det veldig kult at du fikser selen du allerede har i stedet for å kjøpe noe nytt slikt gir også stort læringsutbytte!
-
Jeg har igjen for mye turutstyr og selger unna en brukt tarp og et par bivy bags som jeg har sydd. Tarpen er laget av silpoly som har flere fordeler sammenliknet med silnylon, og håndverket er jevnt over bra om jeg får si det selv Sjekk ut Finn-annonser for mer info. Tarp: https://www.finn.no/382251603 Vind Bivy Bag: https://www.finn.no/382181461 Mygg Bivy Bag: https://www.finn.no/370727357
-
Jeg bruker som @Tessatroll bedding på alle pulkturer med litt varighet. Det har fordeler og ulemper. Fordeler: Du har ett kolli med sovesystem å tenke på Raskere å krype ned i posen Slipper å irritere seg over å komprimere posen og rulle liggeunderlag Ulemper: Kan flytte tyngepunktet opp dersom du har få tunge ting under, eller dersom du putter for mye i den og har teltet på toppen De færreste beddinger er vanntette, og får du mildvær om våren kan posen bli våt Kan subbe nedi snø og skare dersom du ikke har blåst opp liggeunderlaget eller har kort pulk (<150 cm) Jeg vil klart anbefale bedding om du skal ut i flere dager når det er skikkelig vinter. Unngå høyt tyngdepunkt ved kun å pakke liggeunderlag og sovepose i beddingen. Ha liggeunderlaget oppblåst for å unngå at beddingen subber nedi skaren. Snu beddingen opp ned ved mildvær slik at soveposen "beskyttes" av liggeunderlaget.
-
Jeg har ikke X-mid selv og skal ikke si sikkert hva slags bardun den ble levert med, men det virker som at Ironwire har vært solgt som et "oppgraderings-kit" siden det ble lansert i 2021. https://www.trek-lite.com/index.php?threads/dan-durston-massdrop-x-mid.4960/page-98 Gul er mye mer synlig og praktisk enn sort
-
Jeg tror ikke en bruddstyrke på over 100 kg er nødvendig for hverken en tarp eller telt! Men det sier vel noe om hvor god bardunen kommer til å være etter noen års bruk. Dersom man starter med en høy bruddstyrke vil bardunen trolig ha god nok bruddstyrke selv etter noe slitasje. Hmm, alle UHMWPE-bardunene jeg har brukt har vært veldig stive, og krølling har derfor ikke vært et problem Denne har jeg ikke prøvd.
-
Lawson Ironwire følger ikke med Durston X-mid eller X-dome som standard, men må kjøpes separat i nettbutikken til Durston. Hvis du skulle valgt en annen farge enn svart @Flyalf, hvilken av fargene i innlegget mitt ville du valgt?
-
Ja, det er den jeg synes at Løkken man trer gjennom i siste trinn har en tendens til å sitte hardt når man bruker en poly/UHMWPE-bardun. Dette er et godt alternativ. Samtidig liker jeg å kunne meg uten ytterligere «hardwear» eller pinner.
-
Jeg ser helt klart poenget ditt! Når jeg overnatter i nærmarka liker jeg noen ganger litt synlighet slik at folk går i en liten omvei rundt leiren og ikke tvers gjennom, særlig når det er flere som leter etter leirplass
-
Jeg bruker en enkel slippknute til å knyte barduner fast til trær. Husker ikke hva den heter i forbifarten, men så den først hos Friluftsmatatøren for flere år siden. Til å stramme bardunene foretrekker jeg ClamCleat Line-Loks hvis du har gode forslag til knuter til trær lytter jeg! Refleks er viktig - enig der!
-
Jeg har testet begge de variantene fra AdventureXpert, og det er de jeg har brukt på tarpene jeg har laget så langt. Jevnt over er jeg fornøyd, men jeg synes de kan være litt harde å løsne knuter på. I tillegg har de en hi-vis-farge, som jo er en smakssak! Ironwire skiller seg fra disse ved å ha UHMWPE også i hylsen, ikke bare kjernen. Men de er også stive og dermed harde å løsne knuter på. Glowire virker bedre på det området, og selv 2 mm burde være sterk nok med en bruddstyrke på 113 kg som er nesten det dobbelte av 2 mm Hilleberg-bardun på 60 kg. Hva synes dere om farger på barduner?
-
Disse skulle jeg gjerne testet, men høres vanskelig å få tak i. Hvordan er de å løsne når de har vært knytt fast i trær? Hvilken farge?
-
"Spectra" brukes gjerne som synonym til UHMWPE, Dyneema og Ultra, så jeg lurer på om det kan vært noe i den gata
-
Det siste året har jeg testet ut et nesten skremmende antall barduner til tarp, og jeg tror endelig jeg har funnet en som kanskje kan leve opp til tittelen “den beste.” Nå er jeg spent på å høre hva dere foretrekker av barduner! Alt fra tykkelse og refleks til lengde og farge – jeg tar imot alle erfaringer. Nylig fikk jeg tak i barduner fra Lawson Equipment, som har et solid rykte over dammen. Lawson har to hovedtyper barduner: Ironwire, med en UHMWPE (Dyneema)-kjerne som blant annet selges av Durston Gear og HMG, og Glowire som er laget av high-tenacity polyester. https://www.lawsonequipment.com Erfaringen min så langt er at barduner med UHMWPE-kjerne er litt stivere, har uovertruffent brudd- og slitestyrke, men de kan være litt vriene å løsne om man knyter dem hardt fast. Alle fungerer godt i Mini Clamcleat-bardunstrammere. Har noen andre erfaringer? Når det gjelder tykkelse er 2 og 3 mm vanlig. Jeg har testet en på 2,5 mm som føles som en gyllen middelvei. For de teknisk interesserte veier 2 mm Glowire/Ironwire ca. 3,8 g/m, mens 2,5 mm Glowire ligger på 5,3 g/m (se også bilde under). 25 m barduner veier dermed 95 g versus 133 g. Så hva foretrekker dere? Og til slutt, relfkes eller ikke? Jeg liker selv reflekterende barduner, men neonfarger kan bli litt... mye. Her er alternativene til Lawson – hvilken farge liker dere?
-
Jeg tror designet du skisserer vil fungere godt til formålet. Det kommer an på hva du mener med «dyneema». Dette er strengt talt bare et fiber, og sier ingenting om stoffet. DCF - som er laget av dyneema og evt polyester - finnes i tykkelser fra 20 g/m2 til 100 g/2. Hybrid DCF er i den tykkere enden av skalaen. De letteste variantene er ikke laget for å ha konstant friksjon mot strikker, teltpose, sitte på den i pauser og evt bakken ved pulkvelt. I tillegg forventer jeg at rullingen/lukking vil slite hull i materialet i «knekkpunktene» siden det er et laminat. I tillegg er prisen fem ganger så høy som for nylon. Når det er sagt har jeg ikke testet DCF til dette formålet og vil gjerne bli overbevist dersom det fungerer