Gå til innhold

kolla

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  37
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kolla

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. T-stien mellom Spiterstulen og Juvasshytta krysser Breagrove på ca 1560 moh. Har ikkje gått den ruta, men formodentlig er det bru der.
 2. T-stien frå Songesand til Bakken fjellgard er nok den lettaste adkomsten til Skurvedalen. Gjekk frå Bakken på stien gjennom Skurvedalen til Songesandstølen, og derfrå over Hardhausen og ned til Mørkebudalen for over 10 år sidan. Kan tenka meg stien mellom Songesandstølen og Kåsastølen er gjengrodd. Ifølge kartet er det umerka sti gjennom Grønaskaret frå Solbakk. Det gjeld å få med seg desse ryfylkeperlene før det er for seint.
 3. Når dere først er i Hardanger kan dere kjøre videre over Hardangervidda og få med dere Vøringsfossen. I Geilo tar dere av mot Kongsberg og så via den sommeråpne fjellovergangen over Imingfjell til Rjukan. Overnatting i Rjukan/ Gaustablikk og så dagstur til Gaustatoppen som har Norges beste utsikt. Ca 3t hver vei opp/ ned til Gaustatoppen + pauser. Ny overnatting i Rjukanområdet og neste dag kan dere besøke Vemork som har dramatisk krigshistorie, og så kjøre via Åmot til Dalen og sjå Ravnejuvet (kun 5 min å gå fra Ravnejuvveien). Til slutt siste etappe Dalen - Rotemo- Kristiansand.
 4. Seint svar kanskje, men det er nok en god del snø ennå mellom Finse og Geiterygghytta. Var på skiturer sist veke ved Mjølfjell/ Uppsetedalen, lenger vest, og snøen lå da over 900-1000 moh. Minker sjølsagt dag for dag. Snøen er fast å gå på så deres tur er nok gjennomførbar. Største utfordringen er nok å finne/ følge T-stien når store områder er snødekt. Det er minst snø i vest- og sørvendt terreng, og mest snø mellom Sankt Pål og Geiterygghytta der det er nordvendt. På Finse er det webkamera som viser snøforholda mot Finsenuten.
 5. Det blei brøyta frå Øvre Moen inn til botnen av Oddatjørndammen/ Oddatjørnhytta 12. august. Vegen til Beinlei var ikkje brøyta pr 16. august og den øverste tunnelen var skjult av snø. Minst 1/3 av vegen til Beinlei var snødekt, med mange 4-5 m høge bratte snøfenner. Snakka med ein som sa at denne vegen ikkje vil verte brøyta i år pga snømengdene. Blåsjø var isfri, men med fleire drivande tjukke snøflak i midten av august.
 6. Du husker vel sommeren 1962 da det visstnok var skiføre fra Hunnedalen til Fløyrli etter jonsok! Tross alt ikkje så gale dette året.
 7. Isen på Rosskreppfjorden forsvant for en måned siden. Det er god plass til å parkere noen biler ved båtslippen.
 8. Kjørte sist over 7. juni og det var da en god del snø igjen, særlig i nord- og austvendte hellinger på Sirdalssida, mens det var betydelig mindre snø over mot Setesdalssida. Alle vatna langs vegen under 950 moh var isfrie eller i ferd med å bli det. Over 950 moh må man nok rekne med isrester på vatna fortsatt.
 9. Generelt er det fortsatt snødekte vatn over 1100 moh på Hardangervidda. I austre deler av vidda er det meste isfritt opp til 1000 moh, mens isen ligger mye lenger i vest der det er meir snø. På http://www.kamerakartet.no er det kamera som ser isen på bl.a Halnefjorden og Finsevatnet. Man får en viss peikepinn med å følge med der, men både snøen og isen ligger nok en del lenger på Holmavatnet. NVE har også iskart på http://jarle.nve.no/h/hb/isdata/iskart.html men det er relativt få vatn det blir lagt inn observasjonsrapporter på. NVE utarbeider også generelle ismeldinger opptil ei gong i veka, som finnes ved å klikke på "IM" på øverste linje på iskartet.
 10. Det bør være fullt mulig å gå på ski til Kjerag fra f.eks Ådneram i Sirdal eller fra Lortabu ved rv 45 i Hunnedalen. Vil anbefale sistnevnte alternativ og du går forbi Sandvatn og Langavatn turisthytter. Fra vinterferien er det kvista løype til Langavatn. Sandvatn er ei populær hytte midtvinters også så det blir nok gått nye spor der hver helg det er bra vær og kanskje også til Langavatn, men det er neppe spor opp til Kjerag. Har sjøl aldri vore i Kjeragområdet i perioden desember til april så eg veit ikkje koss forholda er der om vinteren men du må rekne med det kan vere avblåst på sjølve Kjeragplatået, men det bør gå greit å finne en teltplass i nærheten. Om du ikkje skal ha svært mykkje bagasje med deg er det vel best å gå med sekk da terrenget er noe kupert.
 11. Har ikkje vore der så eg kjenner ikkje forholdene men det er et webkamera som viser at det er avblåst i høyden: http://rlink.no/bilde/dugurd.jpg http://www.skiinfo.no melder om 40 cm snødybde i terrenget ved skianlegget Rauland-Vierli.
 12. Venus går ned i sørvest ca 2,5 t etter at sola har gått ned, altså i 17.30-18-tida hvis det er lav horisont. Samtidig står Jupiter halvhøyt i austsøraust. Tidsforskjellen mellom Oslo og Setesdalen er ca 12 minutter. Bildet ser ut til å være tatt i blåtimen så da er det mest sannsynlig snakk om Venus da den er betydelig meir lyssterk enn Jupiter. For ordens skyld så "snudde" sola kl. 6.30 norsk tid som er 5.30 GMT.
 13. Kjempeflott arbeid som er gjort med denne registreringa. Er bare å gratulere peakbookteamet med Morten og Sondre i spissen for å ha tatt initiativ til og utført det aller meste av dette omfattende arbeidet! Blir sikkert en ekstra inspirasjonsfaktor for både meg og andre å gå meir på tur for å samle på topper. Man har litt jobb å gjere hvis man tar sikte på å fullføre bestigning av alle landets "100-metringer", men det er jo mulig hvis man tar 20 topper i måneden og holder på i vel 55 år.....
 14. På www.peakbook.org er det ei liste med 7 topper på Svalbard med primærfaktor på over 500 m. Om lista er komplett med pf over 500 m veit eg ikkje, men med tida er det sikkert meininga at alle topper med pf over 100 m skal registreres. På wikipedia står det oppgitt førstebestigning for noen av fjella på Svalbard.
 15. Takk for turrapportane og for at eg fekk vere med på båtturen ut til Eime. Er sikkert den mest eksotiske "fjellturen" eg har vore med på. Skulle gjerne ha vore med på fleire av kommunetoppane men si det både var dårlig ver og travelt på arbeid for tida ville eg ikkje plage "høvdingen" med å ta fri. Nå gjenstår dei fleste kommunetoppane i nord-Rogaland og der er det og fleire pf 600 m-topper som du må få med deg på neste rogalandsraid.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.