Gå til innhold
  • Bli medlem

Terje78

Passivt medlem
  • Innlegg

    124
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Terje78 vant dagen sist 15. september 2019

Terje78 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

131 Excellent

Om Terje78

  • Bursdag 18. jan. 1978

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Jakt, fiske og friluftsliv
  • Sted
    Stathelle

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Enig i det. Spurte om det før jeg bestilte. Svaret var da at glidelåsen var flyttet nærmere hjørnet enn bildene på hjemmesida den gangen viste... men enig - kunne fortsatt vært lengre ut.
  2. Satt det opp og tok noen bilder i dag. Fornøyd med omsyinga. Fint med ekstra bredde i innerteltet i "hodeenden". God plass til hunden + rot og leseplass. Litt "sægg" i innerteltet, som nevnt, men ikke et stort problem. Kjapt å kneppe løs noen hemper for innertelte og dermed få stort yttertelt når det trengs. Også veldig fornøyd med luka jeg fikk sydd i bakveggen på innerteltet. På midten er det ca 40cm mellom inner og ytter og dermed masse lagringsplass. Kjekt å ha dette tilgjengelig fra innerteltet hvis det er dårlig vær.
  3. Hei. Mener det er 220 liggelengde. Veldig få telt meg bekjent, med lignende konstruksjon som matcher Unnas 230. Jeg er 187 og kun godt tenke meg noen cm til. (Ligger på 7cm underlag)Min løsning er å ta det lette skumunderlaget jeg alltid har med, (I tilfelle det oppblåsbare sier pang+til kos på utsida teltet), og trekke det nedover slik at nederste delen legges oppover teltveggen, slik at bunnen på soveposen har dette mellom seg og teltveggen. Da holder posen seg tørr selv om jeg spreller meg nedover gjennom natta.
  4. Heisann. Har hatt noen netter i SAOR-DCF teltet nå. Står til forventningene. Mr. Marc hadde glemt å sy på hemper til plugger nede i 2 hjørner, men det løste seg med 2 taustumper. Omsyingen til 120cm i "hodeenden" var heller ikke perfekt utført. Var brukt litt mye materiale i bredden i taket, slik at det henger unødig mye ned, men ingen big deal. (Selvfølgelig mulig å sy om, men tror ikke jeg kommer til å gjøre noe med det). Kvalitetsfølelese forøvrig er meget bra. Var til fjells med en kamerat som bruker et Helsport Fonnefjell Superlight nylig. Da det dro på med nordvest en dag vi satt med kaffekoppen på utsida av teltene, (som sto ved siden av hverandre), la Fonnefjellen seg helt flat i kastene, mens ingen påvirkning å snakke om var synlig på "Trekkerteltet". Nå er vel verken Fonnefjell sin kostruksjon eller "Superlight" generelt noen målestokk, men observasjonen ga meg i alle fall en god trygghet i at dette blir teltet jeg kommer til å bruke - og føle meg trygg i - når turene blir så lange at vekt har prioritet. (Fonnefjellen reiste seg forøvrig og var like hel, men å ligge inni der og stadig få taket i panna er jo ikke stas:-) ). (God plass og lett å ha det komfortabelt i på alle type turer, men for å være sikker på å ha det lenge - slitestyrkemessig - er det kun på lengre turer jeg kommer til å bruke det). Får scoren: "Anbefales" av meg!
  5. Kan du finne en Berkley skeletor xcd 1002L, (10 fot, 2-12gram slukvekt), får du etter min mening mye stang for pengene til fjellfiske. Pleier, (pleide i alle fall), å ligge på ca 1500,-, men virker ikke like tilgjengelig lenger🤔 Het Berkley skeletor Series One tidligere. 10 gram er "sweet spot" for denne. Da er det skikkelig trøkk i den stanga. Selv har jeg flere alternativer i bua. (Blandt annet en Milo Green Spirit som er nevnt, da i 11 ", 5-22g. Flott stang. Men blir litt heavy hvis du vil litt ned i slukvekter. Fra 12g og oppover spennes den bra. 15-18 er perfekt. Har også ei Shimano Lesath 9" 2-10... muligens det står 12g? Det riktige for denne er 7-8g sluker. Denne koster jo også mange Berkleystenger. Aldeles nydelig stang... til 7-8 grams sluker og en drøm å kjøre fisk på. Ender likevel ofte med at Berkley stanga blir med til fjells. Lett å gå med og gir meget gode kastelengder med 10-12 grams sluker. Finner du en sånn til under 1 500,- gjør du et veldig godt kjøp. Da kjøper så mye Schimano snelle du kan, (gjerne brukt), for resten av budsjettet og lever lykkelig i alle dine dager
  6. Her er svaret fra Marc på spørsmål om hans mening om valg av teltstenger. (Skrev da at teltet ikke var tiltenkt vinterbruk, men at vinden i de norske fjell nok kan sammenlignes med det han er kjent med i "skotske highlands": "I do not think the 10mm poles are required for strong winds, the standard poles have been fine here in the Scottish Highlands with very strong winds. I prefer to use these self tensioner/shock absorbers, they help dissipate the wind energy and take strain off the poles and fabric. We could include some of these with the tent. A 10mm pole set would cost £80." Best Regards, Marc
  7. Kom ikke på noe ekstra da jeg bestilte, så han har ikke lagt til det. Kom kun £16 ekstra for "shipping cost".
  8. Ja det regner jeg med, men gebyr for fortollingen aner jeg ikke hva er.
  9. 🙂 Vil vel helst gå bra. Er langt mellom de langfingra folka i fjellheimen får vi tro, selv om det er noen som har opplevd det. Må jo være litt kjenner for å vite hva det er også. DCF er jo ikke direkte pent... Synes jeg da.
  10. Var ikke med moms påsto Marc. Jeg er ikke så inne i sånt, så jeg tenkte bare "neivel". 🤔😂
  11. Kanskje jeg må sitte vakt ved det for ikke å bli husløs😂😂
  12. Kan nok hende 10mm er det beste valget. Har ikke planer om vinterbruk men...🤔 8 800,- nå for telt og modder. Men så ruller det vel på moms og toll, så det ender vel til slutt på et nivå litt over Hilleberg.
  13. Ok. Da slipper man å vurdere det🙂. Blir sikkert unødig dyrt å skulle ha begge settene bare for å velge ut fra værutsikter for 135 gram.
  14. Spurte Marc hos Trekkertent om 10mm stenger i dag. Øker vekta med 135g sa han. Ender vel da på 1315g hvis jeg regner riktig🙂 Spurte også om kostnad for å få med både 8,8 og 10mm stenger, men har ikke fått svar enda. Burde kanskje spurt om det er plass til dobbelt stangsett som i alle Hilleberg telt også, men det får bli neste mail til han.🙂
  15. 🙂 Den skal brukes for tilkomst til mellomrommet mellom inner og yttertelt i regnvær. Er jo litt plass mellom dukene til litt saker og ting. Alle hulrom må utnyttes for å beholde maksimalt med tumleplass i ytterteltet. Og har man plassert noe mellom der kan man jo være sikker på at man trenger det når det høljer ned. Da er det jo deilig å slippe å gå ut. 😉
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.