Jump to content

BjørnM

Aktiv medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

BjørnM last won the day on May 21

BjørnM had the most liked content!

About BjørnM

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BjørnM's Achievements

 1. Fra dagens tur til Hunstadtoppen i Bodø. Litt kjedelig, men likevel en fin tur. Børvasstinder mot sør: Bodø by mot vest: Fra fredagens tur til Eidetinden (1020 moh.) i Kjerringøy i Bodø. Litt mer spennende. Mot øst, Sørfold: Mot sør, tinder så langt øyet rekker: Mot vest, Strandåtinden nest nærmest, kjent fra klatremiljøet. Lengre bak til høyre vises øya Landegode:
 2. I dag så har jeg gått skitur fra Reinhornheia 560 moh. til Indre Lurfjellet 895 moh. Flott vær med sol. Selv om det er i slutten av mai så var skiføret bra. Startpunktet var ved parkeringa rett ved Reinhornheia tunnelen som ligger i Beiarn kommune. Toppen ligger på grensa mellom Beiarn og Bodø kommune. Det var mange som kom etter meg, for denne toppen inngår i Ti på Topp. Lengde tur retur ca. 15 km, høydeforskjell mellom start og topp er 335 m, med noe opp og ned i mellom. PS: det er bare pyser som setter bort skia før sankthans. Midt i bildet er Indre Lurfjellet: Helt til høyre i bildet under sees øya Landegode, "trollet" til venstre for Landegode er Åselitindene, det vil si Børtinden, Store Åselitinden og Djeveltanna. Til venstre for dem er Indre Humpen og midt i bildet så stikker Lurfjelltinden (1284 moh.) såvidt opp over Indre Lurfjelltinden. Lurfjelltinden (1284 moh.) er kommunetopp i Bodø. Fra toppen av Indre Lurfjelltinden mot sørvest: Mot øst, her kom noen andre Ti på Topp sankere: Kart som viser ruta opp, sånn omtrentlig: Høydeprofil:
 3. Dagens turmål var Skautuva eller Skaugtuva som den også kalles. Den er ca. 2 mil øst for Bodø sentrum. Høyde 626 moh. Turen tok litt over 3 timer. Fantastisk vær her i dag. Mot vest: Mot sør: Østover: Mot nord, Landegode:
 4. I dag så har jeg gått fra Heggmoen til øverst i Mjønesskaret. Dette er litt over to mil øst for Bodø sentrum. Været var upåklagelig, for en gangs skyld. Den siste tida så har vi vært belemret med mye regn og vind. Turen tok 3 timer og 10 minutter og distansen tur retur er på 10,4 km. Jeg er med på Ti på Topp. Dette var min 11 topp av totalt 16. Retning øst mot Fauske. Helt bake til venstre skimtes Suliskongen og Dronninga: Mot vest. Her ser vi Steigtind og Multinder midt i bildet. Til høyre Heggmotinden:
 5. I dag så har jeg gått tur fra Rønvikfjellet til Løpsfjellet via Keiservarden. Dette er i Bodø, like øst for sentrum. Turen er på ca. 11,8 km tur retur. Det var grått vær i dag, hovedsakelig opphold, men det kom noen små snøfiller helt på slutten. Det var overraskende mange som var på tur. Jeg er med på Ti på Topp i regi av Bedriftsidretten. Så i dag tok jeg to nye topper, har 10 av totalt 16. Dette er en fin måte å feire 17. mai på! Soløyvannet sett fra Løpsfjellet: Saltstraumen og Børvasstindene i bakgrunnen: Keiservarden sett fra Løpsfjellet: Store åpne vidder mot sør: Mot vest:
 6. I dag så har jeg vært med på å sjøsette Nordlændingen. Det er en nordlandsbåt av typen storfembøring på 49 fot. Bygd i 1997, med råseil på 58 m2 og toppseil på 14 m2. Den eies av kystlaget Salta i Bodø. Seilingsprogrammet har vært omfattende, tidligere så har den seilt til Shetland, Orknøyene, Irland, Brest, Åland via Gøta kanal, og helt til Istanbul. Den har besøkt totalt 24 land. I fjor så så var naustet ferdigbygd, det ligger ved det nasjonale Jektefartsmuseet i Bodøsjøen, ca. 4 km fra Bodø sentrum. I dag så skulle den ut på havet, hvor den hører hjemme. Det var stort oppmøte og mange hender som bidro med sjøsettinga. Så det gikk fint. Etter sjøsetting så spanderte Jektefartsmuseet rømmegrøt. På tur ut: Sterke menn og damer: Her kommer den: Halvvegs ute: Liten hvil mellom tunge tak: Litt til: Enda litt til: Snart kommer floa og fikser resten: På dekk er oppsangeren som ledet dyttemannskapet. "Hiv og hal". Han heter Ulf Mikalsen og er båtbygger på Kjerringøy: Lasting av ballast. 3,5 tonn med stein må til for at skuta skal være stabil: På avstand: Det nasjonale Jektefartsmuseet som er like ved. Det huser blant annet jekta Anna Karoline fra 1876. Verdt et besøk dersom dere er i Bodø. For Bodø er mer enn bare Saltstraumen og god fotball:
 7. Mange småfugler sliter. Av flere grunner. For å hjelpe dem så oppfordrer jeg dere til å lage fuglekasser. For snart så starter hekketida. Da er det viktig med et trygt og godt hjem. Her er mitt lille prosjekt. Ei lita ett roms leilighet. Med lav husleie. Mål er hentet fra Naturvernforbundets hjemmeside: [Hidden Content] Min kasse er tilpasset svartmeis og granmeis. Sistnevnte er på rødlista over truede arter. Hvis dere har kasse så bør de rengjøres så de blir klar til nye beboere. Ferdig bygd boenhet: Montert og klar til innflytting:
 8. Hei. Det er jeg usikker på. For jeg har ikke gått der.
 9. Her kommer en rapport fra min tur den 11. september 2021 til Breiviktinden (1154 moh.) i Bodø. Dette er en topp som ligger mellom Heggmovatnet og Mistfjorden. Den er svært avsides og besøkes nok ikke så ofte siden den ligger så langt fra allfarvei. Det er en lang tur på nesten 20 km tur retur med mye opp og ned. På østsiden av Heggmotinden så er det flere krevende klyve partier, så her er det viktig å velge riktig rute. Denne dagen så var været veldig bra, nesten skyfri himmel og bra temperatur. Kan knapt bli noe bedre i september måned. Startet fra skytebanen på Heggmoen, ca. 25 km øst for Bodø sentrum. På turen møtte jeg en hyggelig polsk mann like ved Breiviktinden. Ellers så jeg ingen andre. Brukte 11,5 timer på turen, startet ca. kl. 8 om morgenen og kom meg såvidt ned før mørket kom. Dette er en tur som anbefales til personer som liker å gå langt med mye opp og ned. I tillegg må de like å klyve. Turens første delmål: Heggmotinden 798 moh.: Bildet under er tatt fra toppen av Heggmotinden. Helt bake til venstre så ser dere Breiviktinden. For å komme dit gikk jeg ned og over fjellet midt i bildet. Det var lite motiverende å se at turmålet var så langt unna. Men så var det jo så flott vær. Så fin tur ble det likevel. Bildet under er fra toppen av Breiviktinden retning vestover. Midt i bildet er Heggmotinden. Lengre ute er Bodø sentrum og i horisonten vises Sandhornet, Fugeløya og Kunna. Til venstre er Småtindan. Under er et bilde fra toppvarden på Breiviktinden i retning mot Kjerringøy. Lofotveggen er i bakgrunnen. Her har jeg dristet meg nærmere kanten ved varden. Breivika er langt der nede. Det er også Nordfjorden i Mistfjorden og Kjerringøy. Bildet under viser toppvarden på Breiviktinden. Nordveggen til Breiviktinden er imponerende! Kart som viser omtrentlig rute: Høydeprofil. Her ser dere at det er mye opp og ned.
 10. I flere år så er det et fjell som jeg har ønsket å bestige, det er Småtindan i Gildeskål kommune. Det ligger langsmed fv. 17 ca. 70 km sør for Bodø sentrum. Toppene er karakteristiske, sett fra Bodø så ser de ut som tennene på ei sag med rundt 8-10 pukler. Når man kommer nærmere Småtindan så ser man at de ikke er små, men de er derimot kjempestore. Turmålet mitt den 8. august i år var den vestligste av Småtindan som heter Stortinden på 1109 moh. Den dagen så var det sol, nesten ikke en sky på himmelen og rundt 20 grader. Altså skikkelige forhold for en flott tur. Jeg parkerte ved vegen i Breivika som går nesten rett under tinden, ved havnivå. Gikk langs elva oppover Breivikdalen på sørsiden, ca. 2 km oppover dalen. Her ser man toppen høyt der oppe, man må bøye hodet godt bakover. Fulgte elvefaret som kommer ned fra tindene etter å ha krysset Breivikelva. Her er det krevende dersom underlaget er fuktig, med sva og steinur. Derfor bør denne turen bare gås når underlaget er tørt og det ikke er meldt regn. Lengre opp gikk jeg renna til venstre før jeg kom til vestryggen på ca. 800 moh. Herfra er det grei skuring opp til selve toppunktet på 1109 moh. Utsikten den dagen var upåklagelig, med Sandhornet i vest, Svartisen i sør, Bodø og lofotveggen i nord. Turen anbefales for personer i god form og som liker mye bratt motbakke. Småtindan sett fra Kjøpstad på nordsiden: Stortinden er den til høyre midt i bilde under: Fra Breivikdalen sør for tindene, Stortinden er til venstre. Fulgte bekkefaret til høyre i bildet oppover mot toppen: Fra toppen av Stortinden mot øst: Retning mot sør. I det fjerne skimtes Svartisen: Mot vest. Nede til venstre skimtes fylkesveg 17 som var startpunktet: Mot nord. Her er Bodø, Landegode og Steigen: Ruta opp. Sånn omtrentlig: Høydeprofil. Her er det mye motbakke:
 11. Så rart at ikke bildene kom. Prøver igjen: Spilderhesten sett fra Spilderneset. Turmålet var Sørhesten, topp nummer to fra høyre. Under: fra toppen og utover Glomfjorden i vest. Under: mot nord: kommunesenteret Ørnes. Under: mot øst: flere av toppene til Spilderhesten. Mulige fremtidige turmål for meg.
 12. Spilderhesten er et fjell i Meløy kommune i Nordland. Fra kommunesenteret Ørnes er den flott å se på. Ligger ved fv.17, ca. 126 km og litt over 2 timer med bil sør for Bodø. Turmålet den 28. juli 2021 var en av toppene, Sørhesten, 820 moh. Ikke en sky på himmelen og 24 grader varmt, altså skikkelig sommervær. Startet fra barnehagen i Neverdal. Her går det en sti som er lett å følge til topps. Brukte nesten tre timer opp og det halve ned. Anbefales i godt vær siden utsikten er god. Ingen store utfordringer med å gå denne turen, så den passer de fleste. Spilderhesten sett fra Spilderneset. Turmålet var Sørhesten, topp nummer to fra høyre. Under: fra toppen og utover Glomfjorden i vest. Under: mot nord: kommunsesenteret Ørnes. Under: mot øst: flere av toppene til Spilderhesten. Mulige fremtidige turmål for meg. Ruta opp, sånn omtrent: Høydeprofil:
 13. Rapport fra min tur til fjellet Kunna (599 moh.) den 27. juli 2021. Dette er et fjell på ei halvøy i Meløy kommune i Nordland fylke. Hvis du kjører fra Bodø er det ca. 111 km og 2 timer sørover langs fv. 17 med bil. Fjellet regnes som skillet mellom Helgeland og Salten. Utenfor er det ei havstrekning som er beryktet som værhard, Nordlands svar på Stadhavet. Toppen er enkel å bestige. Start fra moloen, følg kraftlinja, her finner du stien. Den er klar og tydelig helt til toppen. Det er bratt opp, men ikke utsatt. Turen opp tar ca. 1,5 time og ca. 1 time ned. Bør bestiges i godt vær, for utsikten er veldig flott. Sjelden har jeg brukt så lite krefter for å komme til topps og blitt belønnet med så god utsikt. Over: Nærmest er Kunnvalen som forbinder Kunna med fastlandet. I bakgrunnen skimtes Ørnes som er kommunesenteret i Meløy og Svartisen (nest største isbre i Norge). Over: Mot nordøst: Fugløya og Sandhornet. Over: Fjellet Sandhornet, Høgnakken og Skjeggen. . Over: Retning sør. Mot vest: Nærmest er øyene Støtt (kjent fra værmeldinga: "Strekningen Støtt til..."), Svenningen og i bakgrunnen er øya Bolga. Turen opp, sånn omtrentlig. Høydeprofil. Over: Kunna sett fra sør.
 14. Her kommer en rapport fra min tur den 14. juli 2021 til Eidetinden på Kjerringøy i Bodø. Dette er en enkel topp å bestige med kort anmars fra vegen. For å komme dit måtte jeg kjøre fra Bodø til Festvåg, ta ferja over Mistfjorden og kjøre til Låter, ca. 50 km nord for Bodø sentrum. Herfra så er det en tydelig sti fra parkeringen opp til Låtervannet, ca. 281 moh. Deretter blir det brattere mot topppunktet som er 1020 moh, men det er helt overkommelig for de fleste. Værgudene var på min side den dagen, det var en liten sky over tinden da jeg startet, men så kom godværet med knallsol og flott utsikt fra toppen i alle retninger. Dette er en topp som ikke er så veldig kjent. Den anbefales i godt vær for å få utsikten. Turen opp tar ca. 2 - 3 timer, ned ca. 2 timer. Eidetinden.Mot øst, fjelltopper så langt øyet rekker.Retning nordøst, fjell og fjorder mot Sørfold. Ruta jeg gikk, sånn omtrentlig. Her ser dere hva dere har i vente.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy