Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. mars 2019 i alle områder

  1. Ikke alle turer går som planlagt: https://berntsturer.wordpress.com/2019/03/29/nar-enden-er-god/
    4 poeng
  2. Oftast samd med deg om dette, men sist eg gjekk der var det jaggu lite le å få. Kastevindar frå Jøkulen på natta vart avløyst av jamn vind på kring 20 m/s. Ein del nysnø gjorde at føyka piska iherdig, og det var heftig også å ha han i ryggen/skrått inn bakfrå. Såg ikkje bæra nesten av kvar me gjekk eller forflytta oss. Dei unge bikkjene som verkeleg vart gåande i føykehøgde synes berre det var måteleg sjarmerende. Me hadde nok fått knokla opp telt åleine, men jaggu var det godt å vere to au, så gjekk det raskere.
    3 poeng
  3. Jeg driver å tester ut jetboil zip/Micromo vs Minimo. Har bokser med 100/110 gram, og 2 forskjellige 230 grams. Gassboks fra Primus med 230 gram passer bare oppi Minimo. Men i zip/Micromo går faktisk akkurat Colemanboksen med 230 gram gass. Selve brenneren må da legges utenfor. Men små ting er lettere å stue vekk en store runde. Boks med 100 gram passer jo veldig bra, da går alt oppi.
    2 poeng
  4. En stor fordel med mange slangebrennere er at du kan snu gassboksen opp-ned, og dermed få mye bedre effekt i kjølig vær. Brenneren må være konstruert for det, det ser du på at den har et lite forvarmingsrør som går delvis over selve brennerhodet. Jeg er storfornøyd med min Primus Easy Fuel. Slangebrennere er mer stabile som sagt over, og lettere å bruke med vindskjerm. Men de er tyngre og tar mer plass. Som vanlig får du ikke både i pose og sekk
    2 poeng
  5. Ja, det er tøffe forhold. Ikke tilfeldig at både Nansen og Amundsen trente i de områdene før polferdene. Cecilie Skog skulle forøvrig også trene der før kryssing av sydpolen med Ryan Waters, som hun hadde møtt i Himalaya. Fyren hadde aldri gått på ski, og de skulle trene ved å krysse Hardangervidda. Det var så dårlig vær at de endte med å gå to runder rundt Finsehytta. Det var eneste skitrening fyren hadde før han tok på seg skia i Antarktis..
    2 poeng
  6. Slik gikk det: https://berntsturer.wordpress.com/2019/03/29/nar-enden-er-god/
    2 poeng
  7. Relevante lenker for podkasten uteliv: Hør på Spotify Hør I iTunes Følg Uteliv på Facebook Følg meg på Instagram Podkasten Uteliv på nett Relevante linker for episoden Besøk Polarhundklubben på www.polarhund.no Ritas Kennel Wanvare Intromusikk: "Palatine Light" av 1099 Brukt med tillatelse fra opphavsperson. Podcasten Uteliv samarbeider med: Camp Villmark Norges største villmarksmesse ( Norges Varemesse 26. til 28. april 2019) Gå til Podcasten
    2 poeng
  8. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves Er jo en kjip situasjon for forbrukerne og Amok, dette er jo en glipp fra et ledd som er forbi Amok. Så kan ikke se at de kan løse det på noen annen måte en å beklage det som har skjedd. Og dere som har ventet siden august greier nok helst sikkert å vente noen dager ekstra?
    1 poeng
  9. Jeg gikk på meg heftige gnagsår på langtur. Dag 1 og dag 2. Hadde med vorteettellerannet med tape på. La det rundt, bacemycin, gasbind og tape over. Sårene grodde underveis. Fungerte gull. Alltid med nå på langtur.
    1 poeng
  10. Mens vi venter på toget. Plussgrader, regn, og en del vind ved Ustaoset. Grei sikt enda. Edit: Blåste storm i kastene her tidligere i dag.
    1 poeng
  11. Høres ut som jeg ender med en av hver, så får muligheten til å velge før jeg drar ut. 😁
    1 poeng
  12. Fortsatt sterk kuling og snøvær på Finse. Skuffende å måtte avlyse, men angrer ikke et sekund.
    1 poeng
  13. Oi så bra at det gikk fint. Ingen skam å snu. Gikk der for 3-4 år siden og da var det østlig rute som vi fulgte, men selv med generelt mer snø, var flanken ned til Grimsdalen og videre i Grimsdalen veldig snøfattig, så dere hadde nok fått en rimelig bar tur videre for det hadde tatt seg opp igjen.
    1 poeng
  14. Kjedelig. Vet hvor travelt det blir med å få testet når pakken først har kommet i posten. Har lest at andre også har hatt utfordringer med registreringen. Selv gikk det smertefritt å få registrert her, men jeg har en Delorme Inreach SE. Forstår ikke at det skal være noen forskjell, men noe er tydligvis ustabilt eller ikke så intuitivt som det burde være. Håper det løser seg raskt 🤞
    1 poeng
  15. Dugnadstur og dårlig vær. Egil og jeg har opp gjennom de siste årene hatt en del turer sammen. Sist var vi på Flørli, men vi har også hatt «oppdrag» på Kvitlen, Sandsa, Langavatn, Børsteinen og andre hytter. Som oftest har Egil jobbet med det elektriske anlegget, og jeg tatt ansvaret for matlaging og vask og stell. I tillegg har jeg skiftet sengetøy noen ganger.... Det var meldt forholdsvis bra vær på mandag – den dagen vi for innover. Tirsdagen skulle være mindre god, mens vi ville få bedre vær på hjemturen onsdag. Siden vi skulle kjører innover heia, så var vi ikke avhengig av været, med det er alltid kjekt å være i heia med bra vær. Det tar tid å komme fra Jæren til Skreå. Vi var ikke inne i Skreå før utpå ettermiddagen. Det hadde kommet noe nysnø, og det var hvitt innover, men slik det så ut, var det ikke mye snø. Det er et godt spørsmål om det holder til påske. Fra Skreå til Tomannsbu er det kvistet, og en grei løype. Noen bratte bakker. Det gikk både opp og ned. Det første stykket inn dalen er rimelig flatt. Ved Grundetjørn tar den kvistede løypa av fra Dalen (hvor sommerstien går) og opp mot Langavatn og Perskvæven, og fortsetter over Langavasskilen og over Djupavatn mot hytta. Småbekken var åpne, og det var smeltehull i snøen noen plasser bortover myrene. Skuteren måtte ta noen svinger rundt enkelte plasser. Det var ingen problemer med å ta over vannene, isen var tykk nok. På hytta var vi alene, og fikk gjort det vi skulle. Hele tirsdagen gikk med. Og bra var det, for utendørs var det riktig utrivelig, med både vind og nedbør, stor sett i form av regn. All nysnøen forsvant. Først blåste den i fenner dernest regnet den bort. Vi tenkte litt på om snøen ville holde til hjemturen. Kunne skuteren komme inn for å hente oss? På onsdagen fikk vi gjort de siste tingene. For meg var det å bruke kost og fille. Hytta har fått nytt sengetøy og det er nok proviant for sesongen. Litt ut på ettermiddagen hørte vi motorlyder utenfor og fikk det travelt med å pakke å gjøre klar for avreise. Hjemturen gikk i samme løype som turen inn, men i litt bedre vær. Det var mulig å se terrenget rundt, og turen går i et flott område. Mesteparten av turen gå så pass lavt at det er trær og busker. Små koller med høyere topper bak. Greiner som henger tunge av snø. Det rant og surklet, og det var tydelig vår. Vi måtte gå av skuteren i en bakke. Det var ren is under, men heldigvis gikk det greit å komme ned. Opp med lass hadde vært umulig. Vi var med andre ord i rette tid. Vi hadde med en god del, og sammen med sekker og ski/truger, ble bilen til Egil temmelig full. Det ble tid til en vanlig stopp på Byrkjedalstunet for te og lapper, noe som passet bra, selv om vi ikke hadde svettet i det hele tatt. Les hele artikkelen
    1 poeng
  16. Ja, den både veier og tar like mye plass som en synt-pose, men hvis man uansett har den med i pulken eller sekken, funker det greit å bruke denne sammen med en sommerpose. Har ikke opplevd store problemer med fukt, men den glatte overflaten gjør at man sklir rundt på liggeunderlaget.
    1 poeng
  17. Jo, helt klart mer stabilt med en slangebrenner. Foretrekke disse selv, men syns toppmontert er kjekt når jeg vil pakke lett. En annen fordel med slangebrenner - du kan sette vindskjerm rundt brenneren, boksen på utsiden. For toppmonterte brennere finner du som regel en advarsel fra produsentene om å sette en vindskjerm rundt. Ikke uten grunn, faren for overoppheting av selve gassboksen. Varmen reflekteres jo fra brennerhode til vindskjerm til gassboks, så det kan fort bli "styggvarmt" på innsiden av en slik montert løs vindskjerm. Men just derfor den toppmonterte Windmaster modellen fanget min interesse, da det ser ut til at den er rimelig effektiv også om det blåser litt, uten bruk av ekstern vindskjerm altså. Eneste minuset med den er at den blir nokså høy => kan fort bli ustødig om den ikke står godt og/eller gryta settes litt skjevt på osv. Et annet alternative er jo type brennere av Jetboil og lignede konstruksjoner, med varmeveksler under gryta/koppen og "innebygd" vindskjerming av brennerhodet (gassboksen går fri m.a.o).
    1 poeng
  18. Femundsmarka er fint ikke så høyt der men snø kan jo ligge en stund. I gjor var det jo spesielt varmt men normalt er det vel greit i juni der. Ferga begynner 8 juni men kan jo parkere f.eks på Langen å gå derfor før den tid. Hardangervidda ligger en del høyere så det kommer litt an på vårvarmen når det er snøfritt. Gautefall og omegn pleier være bart tidligere.
    1 poeng
  19. Trillemarka er flott. Samme med Vikerfjell/Vassfaret. Eller Nordmarka/Krokskogen.
    1 poeng
  20. Jeg gikk for Cumulus alaska 1100. Skulle kanskje gått for 1300 om jeg hadde valgt i dag, men det er ikke så ofte jeg har bruk for så varm pose, og jeg bruker noen ganger sekk på vintertur. Så da ble det 1100 jeg gikk for baser på vurderingen den gang. Jeg valgte 1/3 glidelås for å reduserw varmetap, men det blir vanskeligere å lufte og tørke posen like effektivt. Fordel og ulempe med den løsningen.
    1 poeng
  21. Sele og Hellestø sammen med mange andre. Det har etter hvert blitt en del turer med oss fire. Stor sett søndagsturer. Disse turene har en tendens til å gå i «vennlig» terreng og er som oftest ikke over to timer. Dessverre har sykdom gjort at de lange og «tunge» turene ikke er mulig for alle av oss. Det er likevel kjekt å være på tur. Denne søndagen var det nesten vårlig, men en kald trekk fra sør gjorde det litt surt – en stund. Sola gjorde det likevel vårlig og da er det lett å overse at temperaturen godt kunne vært noen grader høyere. Vi som bor i rimelig avstand fra nordsjøen har et «hav» av turmuligheter langs sjøkanten. Noen av turen går helst utenfor sti – i terrenget, men som oftest er det tilrettelagt for turgåere. Bestyrerinnen har gått helt fra Tungenes til Egersund, og bare noen få plasser måtte de gå et stykke fra sjøen. Som oftest er det temmelig flatt – naturlig nok, men noen plasser er det mulig å gå inne i sand-dynene. Her går det bokstavelig talt opp og ned. To-tre meter bratt opp i løs sand og tilsvarende ned. Etter noen ganger slik, kommer pulsen som oftest ganske høyt, og det kjennes godt. Vi var noe mer beskjedne denne søndagen, og satset på å gå fra Sele havn til Hellestø, og retur. Det er flatt det.... Det er ikke mange kilometerne mellom Sele og Hellestø. Og som sagt – flatt. Likevel er det ikke så veldig mange som går frem og tilbake. Flest starter fra Hellestø og går mot Sele. Og snur før det. Litt færre starter ved Sele havn, men jeg tror flere av disse går helt ut til enden av Hellestøstranden før de snur. En ting som skiller denne turen fra andre turer, er alle hundene. Hellestøstranden er et utfluktssted for de med hund. Heldigvis har de fleste hunden i band, slik at det går greit. Og det er lite av hundedritt – og «gjenglemte» hundeposer. Heldigvis... For vår del gikk det greit. Siden været var bra og vinden kom bakfra, så ble det en fin tur mot nord. Jentene snudde et stykke før oss. Broderen og jeg fikk noen kilometer for oss selv. Det gikk i full fart. Det kan være noen som kikket litt rart på oss gamlinger som for bortover strandflaten i et oske-råk. Selv om det egentlig er flatt så ble det litt «oppoverbakke» på grunn av vinden i mot. Farten fikk opp pulsen, og det ble litt pusting og pesing selv om det er flatt som et bord. Det kan selvsagt også henge sammen med dato på dåpsattest – eller tyngden på sekken. Eller muligens kombinasjonen. Vi tok igjen jentene et godt stykke før Sele havn. Det ble søndagsturtempo videre sørover. Totalt ble det ikke over to timer, og det burde det heller ikke være. Turen er jo ikke over 7 kilometer. Vi var alle enige om at det hadde vært en fin tur. Les hele artikkelen
    1 poeng
  22. Fjellduk x-trem veier alene like mye som en vintersovepose i dun med t-comf -20. Fjellduken x-trem veier 1,5kilo uten hette og armer. Jeg har med en exped bivybag duo UL som veier 230 gram. Plass til to personer om man må. Når man har telt med er vindsekken valgfritt tilbehør, siden man kan søke ly i teltet. Men den vindsekken må IKKE legges over soveposen. Den er vanntett, og da samler all fuktighet og kondens seg inni vindsekken. Det blir veldig vått.
    1 poeng
  23. Du har jo som regel med deg en fjellduk når du er på vintertur, og da kan du nøye deg med en 3-sesongers sovepose. Jeg har en Helsport Fjellduk X-trem som jeg har brukt som overtrekk til en Rago Spring dunpose. Funker bra i mange minusgrader, og sparer et par kilo ifht vinterposen som fyller halve sekken.
    1 poeng
  24. Med vind fra vest (og det er det nesten alltid der oppe), så gjøres denne turen desidert best fra Finse til Ustadoset. Finsevatn er en vindtunnel, men det pleier å løye betraktelig når man kommer i le av Jøkulen. Etter man har gått opp fra Finsbergvatn mot Drageidfjorden så blåser man ned til Krækkja i medvind. En gang sto jeg ned hele Drageidfjorden med vindsekken som seil.. Ville ikke tatt den turen andre veien.
    1 poeng
  25. Det er en enkel løsning, dersom man ønsker at batterilevetiden skal vare lenger... Slå den av, og slå den på når man skal benytte den... batterilevetiden avslått skal være et år... Mister selvfølgelig noe funksjonalitet, men på den måten vil man kunne få den til å ha strøm lenger...
    1 poeng
  26. Takk for tips! Jeg har kikket litt på denne fra mammut: https://www.magasinet.no/mammut-ajungilak-tyin-5-season-180l-sovepose?nosto=nosto-page-category1. Der er laveste komfort-temp for menn -25. Omtrent hvor stor forskjell i grader burde jeg beregne for komfort-temp for kvinner og komfort-temp for menn?
    1 poeng
  27. Har vært på utkikk etter fjellski uten stålkant for meg og samboer etter vi nylig skaffet oss valp. Behovet er både for turer i marka i spor og på sti, og på turer på fjellet. Kortfell ønskelig, og helst Fischer sitt patent. Etter mye research har jeg funnet ut at jeg egentlig vil kjøpe Åsnes sine Finnmark 54 siden Fischer måtte skuffe med sitt utvalg. Problemet var bare at skien er komplett utsolgt i hele Norge i lengdene jeg ville ha (for en av oss). I dag gikk jeg innom den lokale "alt-er-på-tilbud"-sjappa, som solgte den litt mer beskjedne Fischer BC Country Wax til 400 kroner, og BC Manuell til 350. Da blei det nye ski på oss! Vet ikke om jeg kommer til å stole på dem på pulk-turer i fremtiden, men som "markaski" med hunden er skiene helt perfekte. Og det er strengt tatt der behovet i det nærmeste tiden ligger uansett. Kanskje får Fischer los på det Åsnes driver med og endelig kommer med E99 uten stålkanter før behovet for fjell-fjellski blir for stort igjen
    1 poeng
  28. Hvis man har det så travelt når man er på tur at matlaging blir et tidheft....da er man på ville veier. Ro og tid til å observere og føle naturen, lytte på fuglenes sang og elvenes sus, stoppe opp og bare lytte på stillheten, tenke på ingenting, eller tenke store og lange tanker. Det er mye av poenget med å være på tur. Også lange turer, som Norge på langs. Men det er nå meg, da.
    1 poeng
  29. Veldig god plass innvendig. Taket er like høyt hele veien og gulvet er rektangulært. Veldig fornøyd med mitt.
    1 poeng
  30. Siden jeg sitter sjuk inne denne helgen også (herregud så lei jeg begynner å bli! Kjørte bil i Freke-buksa for å se etter tjelden nettopp, i ren desperasjon) så har jeg fått blogget ferdig Vinterpadletreffet om ikke annet. Så del 3 er også kommet i bloggen, og ligger nå HER. Jeg skulle egentlig nyte en lang rolig morgen og så kjøre hjem, men været var alt for fint til å sette seg i bilen. Det måtte padles først, rett og slett, så jeg endte opp med straumpadling i Sundstraumen faktisk. Det var på ingen måte planen, men noen ganger skjer det kule ting uten at det er planlagt.
    1 poeng
  31. Del 2 kom i bloggen for noen dager siden, men jeg har visst glemt å poste her ser jeg. Dag 2 var flott, da fikk jeg være med i følgebåt og se på straumpadlerne i den heftigste straumen, og senere var jeg turleder på en av turene. Da ble jeg også obs på en DNT-hytte som kan være aktuell for senere turer i området, nyttig info det også. Blogg fra dag 2 ligger altså HER nå.
    1 poeng
  32. Kanskje litt OT, men relevant nok for tråden nå som det begynner å bli snakk om batteritid, egen GPS utenom, etc. Som en ren nødmeldingsenhet synes jeg en Nødpeilesender virker tryggere og mer pålitelig. (Ocean Signal har jeg). - Programmeringssertefikatet fra programmerer kontrolleres og godkjennes av Nasjonal Kommunikajonsmyndighet (nkom) for å sikre at enheten faktisk ER helt riktig programmert og registrert. - Den er ikke avhengig av ett kommersielt drevet nettvert slik inreach og spot er. - Den er alltid aktivert, uansett. - Batteritid garantert i minst 7 år, deretter skal den inn til batteriskift, resertefisering og trykktesting. - Koster 450kr året. - Har kun to knapper. En for test, og en for nødmelding, bak en flipp/luke. - I tillegg til å sende GPS posisjon sender den også radiosignal slik at man blir funnet selv om man flytter seg, og letemannskaper kan peile seg rett inn på deg i dårlig sikt. Eller hvis du driver avgårde på sjøen etc. - Omtrent like stor som en fyrstikkeske. - Man kan ikke sende eller motta andre typer meldinger - det kan være en fordel eller en ulempe/alt etter hvordan man ser på det. - Testes med testknappen to ganger i året, da får man batteristatus og testet GPS enheten. GPS testen gjøres innenfor de 5 første minuttene i en klokketime, fordi den sender ett veldig kort nødsignal som kan fanges opp av fly og nødmeldingssentralen. Med en nødpeilesender er den alltid med, alltid nok batteri, alltid aktivert, alltid klar til bruk og trenger aldri å lades. (Jeg har den festet på skulderstroppen på sekken i skisesongen). Du kan være svært sikker på at den vil virke om du trenger den. Jeg forstår godt at andre velger annerledes og vil ha mulighet til å sende meldinger ut, men samtidig må man leve med ulempene til slike andre enheter, og kanskje noen som sitter hjemme og venter på jevnlige OK-meldinger. Man har jo med seg en mobiltelefon, og sveiper kanskje innom dekning av og til? Men hadde mine egne barn vert på langtur, så vet jeg ikke hvilke enhet jeg ville ha sendt de ut med, eller kanskje begge deler 🤔🤔 Det optimale er kanskje en Nødpeilesender OG en inreach, men hvor hysterisk skal man være? 🤔
    1 poeng
  33. Hei Har ikke lest hele tråden, men du har fått mange gode og relevante råd. Jeg er på fjellet i Hallingdal litt nedenfor Hardangervidda og hadde 12 m/s her i går. Veien fokket fullstendig til og umulig å kjøre tross snøkjetting på hjula. Men lå og balet med kjettingene i en drive, ble våt og senere kall. Det skal ørlite feil til i over 12-15 m/s før det kan bli veldig galt. Jeg planlegger selv tur til helgen ved hytta i fjellet mellom Ål-Hemsedal, men ønsker ikke å være ute i de meldte ca. 15 m/s og kraftig snøvær = snøstorm. Har prøvd - det blir fort surt. Snille fjellområder: Jotunheimen forgård, nå = Langsua nasjonalpark, Per Gynt løypa fra Rondane - Nordseter (dele herav) Velg Staurløypa over høyfjellet. elgen fotos fra Dovrefjell innover fra Reinheim, lett nedfokket fortelt tross snø spadd opp på teltet.
    1 poeng
  34. Det er vel to måter å få erfaring med dårlig vær enn ventet. Bli overrasket av det på tur - litt, til veldig ubehagelig Faktisk oppsøke dårlig vær, være forberett og sett inn tiltak i forhold til dette. Jeg liker å bruke uvær til å teste om det så bare er i Hagen hjemme. Når du har bilen eller en hytte i nærheten har du backup. Det holder at du er 5 til 10 meter unna. Du får mye erfaring i dårlig vær, mestringsfølelse, kunnskap og må du trekke inn, vet du faktisk helt konkret hvor grensa går. God tur😀 Vi fikk 40 cm våt snø i Nordmarka siste uke, og teltet er 135 cm høyt.
    1 poeng
  35. Den beste veden du kan få! Men, slike furugadder kan stå i hundrevis av år og kan være dekt av sjeldne lavarter og tilholdssted for andre arter. I tillegg er de jo flotte å se på og gir «gammelskog» preget på område. Jeg syntes derfor det er bedre å la disse stå og ta det som har falt til jord 😃
    1 poeng
  36. Bare ha med i bakhue at den svetten som tidligere ikke forsvant ut av gore-tex jakken din, vil sette seg i bomullen. Sover du da i telt, så er jakken spekt neste morgen. Jeg har ved enkelte anledning jobbet så hardt i dårlig føre at hele jakken var fuktig selv i svært mange minus. Da var jakken et eneste stor is skall neste morgen. I motsetning til gore-tex jakken hvor jeg bare kostet av isen som hadde lagt seg på innsiden i løpet av dagen. Ellers, så har jeg Rimfaxe 2.0. kjempe jakke. Men, flere dager i telt så blir det gore-tex.
    1 poeng
  37. @Memento mori youtube kan oversette automagisk for deg. Trykk på tannhjulet og velg ønsket språk, og len deg tilbake for en morsom opplevelse...
    1 poeng
  38. What? Trenger jeg enda et telt?
    1 poeng
  39. Det har du sikkert rett i. Men jeg syns samtidig det var litt rart at de bare tok den ut for stikkprøve, burde jo ha testet kutte egenskapene også.
    1 poeng
  40. Etter turen Tusen takk for fine tilbakemeldinger. Formen min er like fin, og kunne fortsette å gått i dag. Vekta mi har ikke endret seg selv om jeg har gått i 12 dager. Men er ekstra sulten, har blitt mer og mere sulten og det gikk mere mat etterhvert som jeg gikk. Beina er vasket og all plaster/Compeed er tatt av. Har fått to gnagsår som jeg alltid får på beinkuler, men ikke mere enn vanlig. Hadde en bite liten blemme på en tå i går, men som er borte i dag. Lunsj i dag ble salat og pizzabolle, smaker utrolig bra etter all turmaten. I dag blir det å forsette å rydde ut, og vask av utstyret. Været er jo forsatt bra, så det tørker fort. Ikke mye som må repareres etter turen, et søm på fleecejakka og det har blitt et par hull i skumunderlaget, da det tredde seg innpå en kvist, når jeg krabbet over et tre som hadde falt ned, og greina jeg tro på knakk. Har også overført litt penger til den åpne koia Lunnaas i Finnemarka. Stigen i Finnemarke heter også Jacobsstigen etter bibelen gammeltestamente. Jeg har brukt 3 gassbokser på turen. Startet med en boks med 230 gram gass som jeg brukte i 5 dager, måtte brenne av det siste for å få kastet den. Så i Finnemarka brukte jeg en boks med 100 gram gass, den holdt bra, siden jeg hadde to måltider på Koia som hadde gass. Den siste boksen har jeg brukt 122 gram av. Så total blir det 450 gram gass på hele turen. Tanker etter turen: Utrolig heldig med været ☀️ Sjelden dårlig fiske 🐟 Utstyret jeg har fungere veldig bra, lite å vinne på å endre oppsettet Føler meg privilegert etter å fått mulighet til å planlegge og gjennomføre en slik tur, kjøpte en blomst til konemor💐 Har tatt litt bilder og veid litt om utstyret jeg hadde med på turen, blir nok et par tre innlegg til tipper jeg. Lager også et innlegg om hvordan jeg teknisk/praktisk har laget innleggene. Mine triks og tips rundt dette. Gjør også en liten analyse på tracking fra GPSen, hvor mye har jeg gått feil.
    1 poeng
  41. Jeg har også KH Vorsteh, har ikke mer problemer med den enn de setterhundene jeg har hatt i forhold til kulde. Har en jervehiet med fôr og synes den er genial til buturer og telt. Trener endel med den å jeg bruker aldri noe dekke til hunden så lenge det er aktivitet. Har sjekket understellet første vinter, men det var aldri noe problem og vi har trent i -18 - -20. Om det er kaldt lar jeg hunden springe fritt slik at den blir varm. Om det er din første hund ville jeg meldt meg på kurs, det er ganske mye hund. Sosialiser hunden MYE. Lykke til.
    1 poeng
  42. Hei. Jeg har en KV hannhund, og vi har vært endel på tur. Vi har ikke overnattet i telt i -20, men jeg hadde ikke vært redd for det med dekken og sovepose. Mitt opplegg er: Kalde pluss-grader: Dekken i ro, ingenting i aktivitet. Ned til minus 10: Dekken i ro, evt pose (jerven elns), ingenting i aktivitet. Potesalve og kuldekrem på ballene (i hver fall mellom -5 til -10 og litt avhengig av snøforhold). Pass på ballene til korthåra hannhunder! Minus 10 til minus 20: Dekken, pose/sovepose i ro. Ingenting ved aktivitet, kanskje et tynt dekken hvis bikkjekaldt Skikkelig med potesalve og kuldekrem på ballene. Har også brukt testikkelvarmer noen ganger (en slags "teit" pose som bindes rundt ballene). Funka fint for oss. Aldri hatt noen frostskader eller opplevd bikkja som utilpass. Kanskje bortsett fra når jeg har surra på balleposen. Det synes han er flaut. Lykke til med bikkja. En veldressert vorsteh er en glede å eie (en udressert er et mareritt....)
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.