Gå til innhold

Lars L

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lars L

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Lars L

  Hvilke votter for vinterfjellet?

  Interessant du synes den er tettere, når de virker å være produsert av samme ulla. Kanskje det er forskjeller som ikke var tydelige ved inspeksjon. Når det kommer til passform er vi i alle fall helt enig -- Pullover Mitt føles mye bedre på for meg også og dekker veldig godt. Får jeg spørre hvorfor du må kjøpe nye? Det er i utgangspunktet slitasje av PUen mot håndflaten som har vært problemet med mine, og hvor jeg antar de har blitt mindre vannmotsandige over tid.
 2. Lars L

  Hvilke votter for vinterfjellet?

  Nei, det var slik jeg las tråden også. Leser det sånn at det er Pullover Mitt @Marius Engelsen sikter til. Jeg har litt erfaring med den også, og mener de er satt sammen på lik måte utenom form, men er ikke helt sikker på det. Har dine teipa sømmer? Fjellvotten har likt membran, og belegget mot håndflaten føles ut som helt vanlig tynt PU.
 3. Lars L

  Hvilke votter for vinterfjellet?

  Jeg har samme opplevelse med Hestra Fjellvotten, som har likt membran og heller ikke har teipa sømmer. Laget på innsiden av votten mot håndflaten for økt friksjon er også helt slitt etter én sesong med helt vanlig bruk. Sliter med å kunne anbefale disse vottene.
 4. Lars L

  Hvordan sjekker dere at Gore-tex -støvlene er tette

  Litt relatert. Hvor sen tid etter kjøpet tenker dere en sånn test bidrar til medhold i en reklamasjonssak? Er det for sent etter et år f.eks., hvis argumentet i mot er brukerskyld og slitasje?
 5. Lars L

  Luftfylt hodepute på vinteren?

  Har Sea to Summit sin eos et eller annet. Helt fin. Veldig hard, eller veldig ustø. Litt høy. Ikke slitt med at den blir kald - heller ikke ned mot minus 25. Tror ikke jeg gidder kjøpe ny om den blir ødelagt, men den har tålt alt hittil og tar like lite plass i soveutstyret som en liten tennisball så har heller ikke noe særlig grunn til å venne meg med noen annen løsning enda. Men som sagt, blir den ødelagt og beyond repair, kommer jeg til å prøve å finne en god løsning med ullgensern og et trekk. Liker den løsningen bedre.
 6. Lars L

  Alternativ til tykk dunjakke

  Jeg forstår. Spennende problemstilling. Ante meg ikke at det var så få alternativer til dun når det kommer til skikkelig varme jakker. Jeg har ingen erfaring med den, men ser at Arcteryx har en vanntett jakke med syntetfor kalt Fission SV. Den blir kanskje også for kraftig, med skallegenskaper?
 7. Lars L

  Alternativ til tykk dunjakke

  Lundhags (Viik) og Houdini (dunfri) har begge syntetjakker i litt mer dunis-form, men vet ikke om de kan måle seg med 250ish fyll i en dunjakke. Har du sett noe på dem?
 8. Lars L

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Ja, sånne grenser virker ofte alt for optimistiske. Har også merka at Rab, ME m/fl. blir merka i annonser med deres egne temperaturgrense først, selv om de i mindre skrift anbefaler posen for vesentlig varmere bruk. I noen tilfeller finner du ikke annen rating for temperatur. Et eksempel: Fjellsport har denne Rab-posen til salgs, med kun Rab Sleep Limit som eneste info, og kategorisert under "passer for -20 eller kaldere". På egne nettsider finnes det tidvis EN-ratings for comfort og t-lim temperaturer for Rab sine soveposer, men ofte ikke. På posen over står det bare oppført Rab Sleep Limit. På dem som har komfortbredden spesifisert, ligger Sleep Limit alltid litt kaldere enn t-lim. Selv skriver de at det er en grense basert på hva deres atleter har gitt tilbakemelding på av nedre brukende grense, og at kundene bør bruke comfort-grensen når de skal velge pose. Forstå det dem som vil. 🤷‍♀️
 9. Lars L

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Jepp. Zipper sommerposen opp til under armene til å begynne med, også lufter jeg kraftig med vinterposen når jeg er varm og skal legge meg og stenger om jeg blir kjølig. Sommerposen holdt opprinnelig t-lim på -1 (vet ikke hva den er nå etter bruk og misbruk), og blir ca én liter når den er komprimert i en pakkpose, så den er alltid med på vinterturene. Vet ikke helt hvor mye komforttemperaturen stiger med men mener vi holdt -20 til -25 en natt sist vinter og da sov jeg med full lufting på vinterposen for det meste av natten. Spennende med ullpose-prosjekt! Jeg har lurt på det samme som alternativ lakenpose selv. Hører gjerne om erfaringer senere Ja, samme erfaring her. Tror det var Aleksander Gamme som skreiv om dette som den mest alsidige løsningen et sted. Jeg er enig - på denne måten klarer jeg meg med to poser, inntil jeg ikke har andre ting jeg heller vil bruke pengene mine på enn å fylle boden med flere dunposer.
 10. Lars L

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  I følge Fjellsport har Rab'en en temperaturbredde på -19 til -10, så at du ble kald om den er litt romslig er ikke så rart. Min pose er omtrent lik. Jeg ligger veldig varmt ved innsovning, og blir mye kaldere utpå natta. Generelt sett føler jeg at jeg lander på "comfort for menn"-temperaturen (t-lim), som er den alle merker reklamerer med også, med mindre det er en egen dameversjon av posen. Disse har ofte litt annerledes fordelt dunmengde også.. Har du en sommersovepose også? Jeg har en i dun med dunvekt på 300. Jeg bruker den som lakenpose på de kaldeste turene (ned til -25) og da er jeg toasty
 11. Lars L

  Valg av fjellskisko

  For ditt formål høres det ut som Stetind eller Afla-skoen som det mest naturlige valget av disse to, men her er det mye annet å velge blant også skal sies. Stetind er en del stivere enn Alfa-motparten som @Tessatroll skriver, noe jeg liker godt. En annen forskjell er hvordan støvlene sitter på foten. Alfa-skoene er ofte bredere enn Crispi sine varianter. For min del ble det veldig fort tydelig at jeg måtte ha Crispi av de to. Folk i butikk sa at Svartisen var typ Stetind med ekstra støtte. For meg var den umulig å like da jeg gikk rundt med den -- den føltes ikke i det hele tatt som samme sko. Dette til tross for at jeg gjerne ville like den 🤷‍♀️ Mine to øre er med andre ord at du prøver de ulike på foten, med sokker og med eventuelle andre såler du kommer til å bruke i dem.
 12. Lars L

  Brynje luer

  Tenkte jeg bare skulle gjenta denne. Har helt samme erfaring. Spensten er dog tilbake etter ullvask Erfaringen ellers er veldig god. Varmer veldig godt ift. størrelsen.
 13. Lars L

  Tips til vinterbukse med bib og dropseat

  Jeg gikk for Theta bibben da jeg skulle ha skallbukser. Valgte den til fordel for hva Norrøna og ME kunne tilby fordi denne ikke var så bred ved leggene og over støvelen, men hadde fortsatt den indre gamasjen. De andre jeg prøvde var tydelig laget for store snowboard- og alpinstøvler og (jeg tenkte det) ubehagelig i bruk for vandring og fjellski. Er fornøyd med valget, men savner lommer. Den har to bitte små lommer i bibben, som jeg aldri bruker. Jeg antar det gjør gjør den mindre utsatt for sømproblemer, men skulle like vel hatt en lomme på en eller begge låra. Drop-seat-løsningen er første for min del og liker den godt, men ved mange lag på overkroppen kan det være litt fomlete å zippe ned og kneppe opp sammenlignet med hva jeg antar det må ha vært på din forrige.
 14. Lars L

  primusunderlag

  Interessant! Jeg får se hva jeg finner i fjorden her, jo billigere jo bedre Har vurdert alu-tape, om jeg ikke finner sånn soft style serveringsplate. Det er jo litt sjarm at ingen av disse blir helt like.
 15. Lars L

  primusunderlag

  Denne likte jeg. Må prøve å få lagd meg en sånn, men lurer på en sak eller tre: Det skjærebrettet, er det sånn som tåler ekstra varme? Typ OK for oppvaskmaskin? Blir det noengang for varmt under? Det ser veldig tynt ut, men stødig, noe som får meg til å tenke at de tynneste skjærebrettene på IKEA ikke egner seg noe særlig.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.