Gå til innhold

Lars L

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  95
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lars L

Nylige profilbesøk

586 profilvisninger
 1. 2,3 kg! Den så tyngre ut, men det der er jo flere dager med mat.
 2. Spennende! Jeg hører gjerne om erfaringer du gjør det med disse
 3. Jeg har Glacier 1000. For meg er posen god på T-comf noen dager, T-lim andre dager. Med litt ekstra tøy er den fin i kaldere forhold også. For meg. Det er helt nødvendig å snurpe godt igjen hvertfall. Jeg har noen ekstra kg, og det er god plass i den (som markedsført). Jeg tror dette er et problem med markedsføringspråk. Produsentene livnærer seg på hvermannsen (noviser og amatører), men bruker et språk tilpasset profesjonelle. Vi vil jo ha det gjeveste og det proffene bruker. De skriver at "Resulting from a combination of scientific testing, countless field trials and exhaustive expedition testing, this temperature rating provides an indication as to the minimum temperature that we feel the bag should be comfortable to for an experienced user." Så kan man spørre seg hva de mente. Mener de "den minste/laveste temperaturen som posen bør være komfortabel i for en erfaren bruker" eller "en erfaren bruker bør være komfortabel i denne posen til minst denne kulda".
 4. Hvordan blir skam brukt som hersketeknikk mot de som kjører dieselbil, flyr til "syden", spiser rødt kjøtt eller jobber i oljeindustrien? Flyskam som ord beskriver i hovedsak hvordan de av oss med dårlig samvittighet for å fly enten lever med skammen, flyr mindre, eller ikke i det hele tatt. Hvor dukker dette opp som herskemetode? At barn av oljearbeidere blir mobbet på skolen er utrolig trist, men jeg skjønner ikke helt hva det har å gjøre med kritikken mot næringa. Våre utslipp er direkte knyttet til et mengden varer vi kjøper. "Et X ekstra" i samlingen er definitivt et del av problemet, selv om det finnes større utfordringer. At det finnes større utslipp et sted betyr ikke at det er etisk forsvarlig å være med på et annet bidrag til det.
 5. Fin pris! Har sett på disse. Hvor kjøpte du hen?
 6. Alle de store merkene har gode bæresystem. Du finner omtrent de samme stramme og reguleringsmulighetene på de fleste merkene i denne kategorien, med noen få unntak. En lettere sekk har som regel større og flere kompromisser her på bærekomfort og justeringsmuligheter. Lompa sitt råd om å prøve, med mye vekt, anbefaler jeg på det sterkeste. Bruk tid, prøv masse. Gjerne med realistisk vekt (ofte har butikkene vektposer du kan fylle sekken med, men de kan likevel være halvparten av det du kommer til å fylle sekken med selv). Personlig erfaring: Jeg har relativt kort rygg, og har har slitt litt med å finne sekken for meg. Jeg har relativt gode erfaringer med Gregorysekker (Baltoro-serien). Mye justeringsmuligheter, muligheter til å bytte/kjøpe nye reimer og belter er et stort pluss - men det blir antakelig Osprey eller en større rammesekk (norrøna/bergans e.l.) på meg neste gang til tross for at jeg får Gregory billig gjennom jobb. De oppleves mye mer komfortable for meg med full oppakning, til tross for at jeg vet mange som sverger til Gregory for de akkurat samme grunnene.
 7. Hadde jeg brukt 41 i skostørrelse og trengte nye skistøvler hadde jeg hivd meg på denne: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=162615114
 8. Lars L

  Levetid telt?

  Spennende! Da bør det kanskje være smart å impregnere teltet fra tid til annen med UV-beskyttelse likevel? Spesielt i mange høydemeter for telt som blir stående over flere dager i påsken f.eks. bør det hjelpe på slitasjen?
 9. Lars L

  Levetid telt?

  Fra Helsport sine nettsider: "Våre TREK-telt har en ytterduk av polyester, med polyuretan-belegg (PU) på innsiden og impregnering på utsiden. Impregneringen på utsiden vil ved bruk slites vekk, og du kan fint re-impregnere ved behov. Slik impregnering beregnet på syntetiske stoffer uten membran får du kjøpt hos de fleste sportsbutikker. Noen slike impregneringer vil også hjelpe å beskytte teltduken mot polyesterteltets kanskje verste fiende, UV-stråler. Våre PRO og X-TREM-telt er laget med silikonbehandlet nylon. Slike stoffer kan du ikke impregnere, da impregneringen bare vil prelle av silikonet. Men dette er da heller ikke et problem, da silikonbehandlet nylon ikke lar seg påvirke av slitasje og UV-stråling på samme måte som PU-behandlet polyester, og teltet vil fint holde seg vanntett i mange år, uten å måtte re-impregneres." De mener hvertfall det er en betydelig forskjell. Apropos slitasje, ser flere bruker falmende farge som tegn på slitt telt. Er det ikke en litt stor antakelse at tap av farge er det samme som tap av slitestyrke?
 10. Nei? Utdyp gjerne. Jeg forstod det slik at det var PTFE og PFOA-impregnering som var kilden til fluorcarbon i skallbekledning.
 11. Jeg er som regel ikke fort kald, så kanskje vi er litt like der, og jeg opplever som regel at jeg blir kald på føttene på grunn av gjennomslag. Kunne en varmere såle i kombinasjon med et slikt mindre støveltrekk være en mulighet?
 12. Jeg har flere plagg med polyester-bomull, og det er fint til sitt bruksområde, men ikke i det hele tatt brukende i våte forhold i høyfjellet i min mening. En god skalljakke blir jo litt fuktig på innsiden av kondens, men det kan ikke sammenlignes med hvor våt man blir i polybomull i ordentlig våte forhold eller hvor raskt det tørker på kropp når regnet avtar. Tar med meg tips om garantiordning, det var jeg ikke klar over Dermizax er definitivt noe for meg! Skulle gjerne likt å se flere fabrikanter bruke membranet. Bergans sine jakker er dessverre som regel for tynne i stoffet og med rare, små og for mange lommer for mitt bruk. Denne hadde jeg glemt, og den minner meg også om Houdini sin Lana jakke, også laget i ull. Jeg har ikke sett noen tester fra dem, men tviler på at de kan erstatte skallbekledning i våte forhold helt enda. Jeg skulle gjerne sett på muligheten for en slik jakke for de kalde, tørre dagene Ja, det er ikke så lett å finne disse alternativene. Fint å høre gode skussmål om Arctic -- spesielt når den godkjennes for bruk i vestlandsvær. Nei, det er ikke helt dette jeg er på jakt etter. Som lett regnjakke om sommeren virker ser det ut som veldig gode alternativ, så jeg noterer meg disse.
 13. Ja, om jeg skulle valgt GTX igjen ville nok Alpha SV stått høyt på lista. Det tykke stoffet er en stor forskjell fra Beta SV, og også Alpha AR. Jeg vil helst unngå ePFTE-membraner om mulig denne gangen pga. miljøhensyn, men hvis jakka faktisk varer flere ganger så lenge er det jo kanskje ikke så lett valg (det er arcteryx/Gore sin posisjon). Det har ikke vært min erfaring - Beta SV skal være helt i toppsjiktet til Arcteryx og tålte mye mindre enn den bør.
 14. Hei dere, Sist vinter måtte jeg sende inn min Arcteryx Beta SV til reklamasjon pga. delaminering. Jakken var da ca. et år gammel. Beløpet ble refundert og jeg trodde jeg hadde funnet den rette jakka da jeg fikk prøvd på meg Klattermusen sin Brede jakke. Den jakka måtte nå sendes inn igjen etter kun noen få turer etter at stoffet ble usedvanlig fort slitt (overflaten ble rufsete og flere steder var tråder fra ytterstoffet trukkte ut av vevingen med inntil en cm (!)). Så jeg er nå mildt sagt lettere desillusjonert hva gjelder slitestyrke på disse jakkene. De ble jo godkjent som reklamasjon begge to, som innebærer at både Arcteryx og Klattermusen mener jakkene har fabrikkfeil og at de egentlig skal tåle mer. Jeg vet ikke helt hva jeg tror om det. Valget mitt er nå å vente på at Klattermusen får inn flere av jakken i min størrelse, eller om jeg skal se et annet sted. Med denne tråden lurer jeg på hva som egentlig finnes andre steder. Mine kriterier er: 1. Relativt miljøvennlig produksjon og materialer (ikke ePFTE eller fluorkarboner generelt). Dette utelukker Gore-TEX og reduserer mine valg dramatisk. 2. Slitesterkt konstruksjon > vekt - må (selvfølgelig) tåle bruk av sekk og pulkdrag og vare i flere år, helst inntil 5 år med TLC. 3. Detaljer tilpasset friluftsliv med sekk, pulk og medium til stort behov for lommer. Helst napoleonlommer med litt størrelse 4. Vannsøyle over 20k, med god damptransport Finnes dette? Her er noen alternativer jeg har funnet: Bergans Arctic Expedition Jacket: https://www.bergans.com/no/katalog/turer/skitur-over-grønland/arctic-expedition-jacket Fjellreven Bergtagen Eco-Shell jakke: https://www.fjellrevenshop.no/produkt/fjellreven-bergtagen-eco-shell-jakke/ Brynje Expedition Jacket: https://www.brynje.no/hardshell-jacket Gi Klattermusen ny sjanse? Har lest fra her på forumet (2012 eller noe) at dette skjedde da, og reklamasjon førte til at de fikk en jakke med "nytt, bedre stoff". Det var ikke et alternativ fikk jeg beskjed om - bare en versjon av denne jakka nå. Fikk jeg en sitron? Jeg inviterer til generell diskusjon om problemstillingen (finnes dette? tapt prosjekt? GTX ftw fordi..), men er i hovedsak på jakt etter flere alternativer og innspill om disse. Takk
 15. Bra pris! Minner om at det der ikke er bildet av teltet som selges, men en prototyp som har barduner lik X-trem-versjonen av teltet.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.