Jump to content

Lars L

Aktiv medlem
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lars L last won the day on April 23 2020

Lars L had the most liked content!

About Lars L

Recent Profile Visitors

1,240 profile views

Lars L's Achievements

 1. Neida! Dette respekteres. Jeg prioriterer som regel bedre kvalitet på kaffen, men har mer enn en gang måtte bomme instantkaffe fordi jeg har feilberegna egen proviant. Jeg er først og fremst kaffeavhengig, deretter kaffenyter.
 2. Visste ikke brent aske smakte mindre godt enn sur tobakk! 🤭
 3. Jeg har litt liknende lik erfaring med Explorer G3. Mulig det er tilfeldigheter, men det får du avgjøre selv. Tuppen røyk første gang ved utkast etter noen turer. Fikk nytt stangledd fra Angler (RIP). Andre gang røyk den da den var stroppet på sekken i stangposen. Mente jeg var forsiktig, men ikke forsiktig nok altså. Nykjøpet ble Berkley Phazer Pro II, og jeg har handlet inn stangtube
 4. Nå blir tastaturet fullt av popcorn-fett her.. Problemene med Randulf sine tester er at de er anekdotiske (testet en eller få ganger) og de er ikke alltid helt metodisk gjennomtenkte. I dette tilfelle er det uheldig at han bare skyller termosene med kokende vann, og vi kan derfor ikke vite hvorvidt hele termosen har blitt varmet opp og i hvilken grad. Det er også problematisk at temperaturforskjellen kun er målt etter 5 timer. Som Skal bare.. skriver over vil antakeligvis mesteparten av varmetapet skje umiddelbart i kontakt med stålet. Jon Almaas viste en del grafer for en stund tilbake da han ville sjekke om det lønnet seg å forvarme kaffekoppen før kaffen ble helt oppi. Samtlige kopper hadde en kurve som gikk raskt ned og deretter avtok langsommere. Temperaturforskjellen var altså størst til å starte med, og deretter ble den mer lik. En keramisk kopp med kaffe var f.eks. allerede på 60-noe grader etter 3 minutter da den ikke ble forvarmet. Dette kan tyde på at Randulf har rett og slett gått glipp av mye av det han prøver å teste. Svaret er antakelig at det har mindre å si om du trenger vannet etter mange timer, enn det har om du vil ha så høy temperatur som mulig relativt kort tid etter du fylte termosen.
 5. Det er en knapp for stramming ja. Lik slike man har på jakker og sekker, osv. Tenkte først det var bardunstrammere, men det fantes nederst på bardunen. Jeg tror kanskje det kan være for å samle bardunene når teltet pakkes ned. Surrer bardunene i en bunt, puttes i løkka mot teltet, så stram til. Bør fungere hvertfall. Så ikke strikk som pro- og xtremteltene har på dette teltet. Kan det være svaret?
 6. Denne tegningen er merkelig. Innerteltet oppleves rektangulært, så vinklene i fotenden er helt feil. Noe lengre i midten er det nok. Teltet minner ellers mer om Lofoten enn Fjellheimen. Ok da tror jeg at jeg var ferdig 😅
 7. Har redigert innlegget over. 187cm Mer inntrykk. Duken var litt mer crispy enn duken på øvrige silnylontelt jeg var vært innom. En slags mellomting av silnylon og pu. Kanskje budsjettgreier? Kanskje noe nytt Helsport har kokt opp som kommer i andre modeller snart? Spennede likevel Edit: fargen er definitivt lys grå. Minner om bresand. Liker det.
 8. Stikkord: tjukk bunnduk, ellers solid, høyt under taket, en del nye småting som bardunstrammere, ganske lite imponerende indre lengde hvis jeg skal ligge en av to (se bilde) Kul ny dør, med halv myggnetting. Åpner begge veier. Usikker på om fasongen er smart i felt Edit2: jeg er 187 og ligger her med hodet helt inntil døra i innrettet. Skoa er str. 46, så det har jo litt å si også. Forøvrig første Helsport telt er jeg har vært i hvor bunnduken føles som "badekar", hvis det er beskrivende...
 9. Hvis konstruksjonen er likt som mitt SL-telt er innerteltet festet i ytterduken i fotenden. Dvs. at mellomrommet blir mindre og mindre ned mot bakken i fotenden. Kanskje det er konstruert slik? Kjenner ikke til pro-varianter av Fjellheimen-serien o.l.
 10. Fascinerende! Dette er min favoritt. Det er en liten kopp med hull i - stilig. Kan praktisk talt lages på minutter og er relativt effektiv! Kjekt i nødstilfeller. Takk som deler
 11. Biter på avsporingen: Hvis den er fersk, altså. Det er fordi den er billigere enn hva smaken skulle tilsi. Sett i lys av det kaffemarkedet som helhet er det høy kvalitet på råvarene og sluttproduktet. Joh. Johannson kjøper kaffe en masse av relativt god kvalitet. Veldig god sammenlignet med helheten av markedet. Selvfølgelig kjøper de ikke samme kvalitet som Solberg & Hansen i snitt gjør. Jeg tror kommersielle kaffemerker fra Joh. Johannson m.fl. har et dårlig rykte fordi holdbarheten er så lang. Det vanlige er at du får kaffe i butikken som burde vært solgt for flere måneder siden. Sånn er det med masseproduksjon. De brenner også kaffen mot en "smaksprofil" som skal være stabil året rundt, slik at nordmenn skal få kaffe som smaker "kaffe" 🙄. Det taper nok smaken mye på. Det er billig. Kaffen er ofte håndplukket, og det går med ca. 60-80 bønner i en kopp kaffe. Bærene på buskene modnes i ulikt tempo, så en busk må plukkes flere ganger. Så skal kaffen tørkes og fraktes hit. Hvis du tar hele produksjonslinja med i regnestykket, er 25 kroner for Ali og bittelitt mer for Evergood en veldig god pris. Jeg mener du får mindre og mindre for krona etter dette. Når jeg har råd, gleder jeg meg stort over tilbudet vi har i Norge (og spesielt Oslo hvor jeg bor) av ulike kaffebrennerier som legger sjela i virkelig god kaffe. Jeg prøver overhode ikke å argumentere for at Ali/Evergood er like bra som dette. Men når vi snakker om spesialitetskaffe i Norge, er det faktisk snakk om kremen av kremen hva gjelder kaffe - både mtp. råvarer og sluttprodukt. Jeg spiser heller ikke Wagyu-biff til hverdags (eller ellers for den slags skyld).
 12. Nå har veldig mye blitt sagt her, så jeg holder meg til de viktigste sidene ved god kaffe på tur i min semi-faglige mening som tidligere barista: Så høy temperatur som mulig, men ikke kok kaffen. Du kan lage kokekaffe i hvilken som helst kjele eller kopp. Kaffekjele er kjekt, men ikke et must. Kok opp vann i hvilken som helst kjele, hiv kaffen oppi og rør rundt. La stå lunt i ca. 6-8 min (lengre om du er i høyfjellet!). Rør rundt på nytt og la gruten synke til bunns noen minutter før du heller over i kopp. Kokekaffe hele året, på alle typer brennere. De norske merkene med kaffe er verdensledende god kaffe, hvis du finner noe som ikke har stått i hyllene i en evighet. 30 kroner for 250g fersk Ali/Evergood er et røverkjøp. Kaffe har vanligvis holdbarhet i et år, så se om du finner kaffe som går ut ett år frem i tid om mulig -- stor forskjell på smak. Kaffe er ferskvare. Jeg ELSKER Tim Wendelboe, men det gjør ikke lommeboka mi. Gjentar @Prebb for ordens skyld: Svak kaffe skyldes som regel ikke for lite kaffe eller at kaffen er for lysbrent. Det er mindre fylde i mørkbrente kaffer som regel. Svak kaffe betyr oftest svak ekstraksjon/uttrekk. Filterkaffe kjøpt i butikk fungerer bare godt med standard kaffetraktere, og ikke nødvendigvis med små filterholdere til bruk på tur. Får du svak kaffe, burde du hatt finere malt kaffe antakeligvis. Et tips hvis du ønsker å få trukket ut mer av kaffen med metoden du bruker i utgangspunktet er at du kan røre rundt i gruten et par ganger mens du heller vann over. Røring bidrar til at kaffen slipper ut mer smak. Det er veldig lite som skal til, så prøv deg frem
 13. Av de to ville jeg definitvt gått for 3p versjonen, med mindre dere begge er ganske små eller ikke trenger noe særlig albuerom. Jeg har Fjellheimen 3 SL fra noen år tilbake, og den oppleves litt for liten med 2 voksne og hund på 22 kg. Da var modellene litt mindre (lavere og uten kvadratisk innertelt), så det gjelder kanskje ikke like mye de oppdaterte variantene.
 14. Flotte tråder! Fant enda flere gjemt inni disse. Takk! Flaut at jeg ikke fant disse selv Liker systemet ditt. Jeg har dessverre ikke plass til et helt garderobeskap i boden. Boden er relativt liten. Godt spørsmål. Jeg har antagelig mindre utstyr enn deg, men det kan hende det bare er fordi du har alt samlet på ett sted. Jeg har et par telt, en del brennere og assortert kjøkkenutstyr, tarper, 5-6 forskjellige typer liggeunderlag, 4-5 soveposer, hengekøyer, en del klatreutstyr (kanskje 40-50 liter samlet). Økser, kniver, sager. Boden er liten. Kanskje 2 meter i bredden, men går inn en 5-6 meter. Jeg tenker å ha hyllesystem på hver side, med en gang i midten. Har dessverre ikke mulighet til å henge ting i taket. Jeg har fått en god del tips fra de andre trådene nå. Spørsmålet er om jeg skal kjøpe et hyllesystem som gir meg nok dybde, og som jeg kan variere høyden på hver hylle, eller om jeg skal bygge noe med knekter og finer/sponplater (har liggende).
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy