Gå til innhold

Lars L

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  101
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lars L

Nylige profilbesøk

649 profilvisninger
 1. Av de to ville jeg definitvt gått for 3p versjonen, med mindre dere begge er ganske små eller ikke trenger noe særlig albuerom. Jeg har Fjellheimen 3 SL fra noen år tilbake, og den oppleves litt for liten med 2 voksne og hund på 22 kg. Da var modellene litt mindre (lavere og uten kvadratisk innertelt), så det gjelder kanskje ikke like mye de oppdaterte variantene.
 2. Flotte tråder! Fant enda flere gjemt inni disse. Takk! Flaut at jeg ikke fant disse selv Liker systemet ditt. Jeg har dessverre ikke plass til et helt garderobeskap i boden. Boden er relativt liten. Godt spørsmål. Jeg har antagelig mindre utstyr enn deg, men det kan hende det bare er fordi du har alt samlet på ett sted. Jeg har et par telt, en del brennere og assortert kjøkkenutstyr, tarper, 5-6 forskjellige typer liggeunderlag, 4-5 soveposer, hengekøyer, en del klatreutstyr (kanskje 40-50 liter samlet). Økser, kniver, sager. Boden er liten. Kanskje 2 meter i bredden, men går inn en 5-6 meter. Jeg tenker å ha hyllesystem på hver side, med en gang i midten. Har dessverre ikke mulighet til å henge ting i taket. Jeg har fått en god del tips fra de andre trådene nå. Spørsmålet er om jeg skal kjøpe et hyllesystem som gir meg nok dybde, og som jeg kan variere høyden på hver hylle, eller om jeg skal bygge noe med knekter og finer/sponplater (har liggende).
 3. I disse tider med hjemmekontor og korona-husarrest (selvpåført enn så lenge), har jeg ikke lenger noen unnskyldning. Det må ryddes i turutstyret, og det må bli enda enklere å komme seg raskt avgårde på tur - kort som lang. I skrivende stund står utstyrsboden (som forøvrig også er alle de andre typer bodene vi har) slik den stod siden vi flyttet hit for 6 måneder siden. Det er halvfulle flytteesker overalt, alt for mange kleshengere i plastposer med eksistensiell krise, og en total mangel på system. Turutstyret ligger ujevnt fordelt ved inngangen, også i to store flyttesker. Jeg trenger hjelp. Jeg trenger inspirasjon! Vis meg lageret ditt 🧐 Kom gjerne med tips og erfaringer. Hyllesystem, hvilke lagringsbokser som er best, hva som går sammen og eventuelt ikke, macgyver-løsninger -- alt går. Vær så snill og gi nerden i deg fritt frem. Og la meg se bilder.
 4. Ser ut som det er ment en løsning for dette her: https://support.garmin.com/en-US/?faq=Oa5mP2D5Zf7NZ8P17ATN58 (edit: iFrame er den jeg sikter til altså, bør kunne implementeres som en boks på nettsiden gitt at du kan legge inn html-elementer. edit2: las inreach, ikke ikke-inreach...)
 5. Sasta Anton ulljakke til halv pris. Har hatt lyst på denne lenge som enten en hverdagsjakke eller båltur-jakke, men tror jeg bør ha L. Bruker du OUTLET-15 får du 150,- ekstra avslag. https://www.fjellsport.no/sasta-anton-jacket-dark-grey.html EDIT: Husk sporingslenka lederst på siden
 6. Jeg har ingen erfaring med Spicaen, men blir skeptisk til egenvekten på 2,3 kg. Her er en oversikt over de ulike valgene i kategorien: Fjellpulken sleeper 200 - 1400g Fjellpulken sleeper 200 SF - 1900g Fjellpulken Spica - 2300g Rab polar bedding - 800g Piteraq Arctic bedding HD XL - 720g Exped stoltrekk veier 495g hvis det skal tas med i betraktningen. Kvalitet på de ulike må også regnes på, tenker jeg.
 7. 2,3 kg! Den så tyngre ut, men det der er jo flere dager med mat.
 8. Spennende! Jeg hører gjerne om erfaringer du gjør det med disse
 9. Jeg har Glacier 1000. For meg er posen god på T-comf noen dager, T-lim andre dager. Med litt ekstra tøy er den fin i kaldere forhold også. For meg. Det er helt nødvendig å snurpe godt igjen hvertfall. Jeg har noen ekstra kg, og det er god plass i den (som markedsført). Jeg tror dette er et problem med markedsføringspråk. Produsentene livnærer seg på hvermannsen (noviser og amatører), men bruker et språk tilpasset profesjonelle. Vi vil jo ha det gjeveste og det proffene bruker. De skriver at "Resulting from a combination of scientific testing, countless field trials and exhaustive expedition testing, this temperature rating provides an indication as to the minimum temperature that we feel the bag should be comfortable to for an experienced user." Så kan man spørre seg hva de mente. Mener de "den minste/laveste temperaturen som posen bør være komfortabel i for en erfaren bruker" eller "en erfaren bruker bør være komfortabel i denne posen til minst denne kulda".
 10. Hvordan blir skam brukt som hersketeknikk mot de som kjører dieselbil, flyr til "syden", spiser rødt kjøtt eller jobber i oljeindustrien? Flyskam som ord beskriver i hovedsak hvordan de av oss med dårlig samvittighet for å fly enten lever med skammen, flyr mindre, eller ikke i det hele tatt. Hvor dukker dette opp som herskemetode? At barn av oljearbeidere blir mobbet på skolen er utrolig trist, men jeg skjønner ikke helt hva det har å gjøre med kritikken mot næringa. Våre utslipp er direkte knyttet til et mengden varer vi kjøper. "Et X ekstra" i samlingen er definitivt et del av problemet, selv om det finnes større utfordringer. At det finnes større utslipp et sted betyr ikke at det er etisk forsvarlig å være med på et annet bidrag til det.
 11. Fin pris! Har sett på disse. Hvor kjøpte du hen?
 12. Alle de store merkene har gode bæresystem. Du finner omtrent de samme stramme og reguleringsmulighetene på de fleste merkene i denne kategorien, med noen få unntak. En lettere sekk har som regel større og flere kompromisser her på bærekomfort og justeringsmuligheter. Lompa sitt råd om å prøve, med mye vekt, anbefaler jeg på det sterkeste. Bruk tid, prøv masse. Gjerne med realistisk vekt (ofte har butikkene vektposer du kan fylle sekken med, men de kan likevel være halvparten av det du kommer til å fylle sekken med selv). Personlig erfaring: Jeg har relativt kort rygg, og har har slitt litt med å finne sekken for meg. Jeg har relativt gode erfaringer med Gregorysekker (Baltoro-serien). Mye justeringsmuligheter, muligheter til å bytte/kjøpe nye reimer og belter er et stort pluss - men det blir antakelig Osprey eller en større rammesekk (norrøna/bergans e.l.) på meg neste gang til tross for at jeg får Gregory billig gjennom jobb. De oppleves mye mer komfortable for meg med full oppakning, til tross for at jeg vet mange som sverger til Gregory for de akkurat samme grunnene.
 13. Hadde jeg brukt 41 i skostørrelse og trengte nye skistøvler hadde jeg hivd meg på denne: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=162615114
 14. Lars L

  Levetid telt?

  Spennende! Da bør det kanskje være smart å impregnere teltet fra tid til annen med UV-beskyttelse likevel? Spesielt i mange høydemeter for telt som blir stående over flere dager i påsken f.eks. bør det hjelpe på slitasjen?
 15. Lars L

  Levetid telt?

  Fra Helsport sine nettsider: "Våre TREK-telt har en ytterduk av polyester, med polyuretan-belegg (PU) på innsiden og impregnering på utsiden. Impregneringen på utsiden vil ved bruk slites vekk, og du kan fint re-impregnere ved behov. Slik impregnering beregnet på syntetiske stoffer uten membran får du kjøpt hos de fleste sportsbutikker. Noen slike impregneringer vil også hjelpe å beskytte teltduken mot polyesterteltets kanskje verste fiende, UV-stråler. Våre PRO og X-TREM-telt er laget med silikonbehandlet nylon. Slike stoffer kan du ikke impregnere, da impregneringen bare vil prelle av silikonet. Men dette er da heller ikke et problem, da silikonbehandlet nylon ikke lar seg påvirke av slitasje og UV-stråling på samme måte som PU-behandlet polyester, og teltet vil fint holde seg vanntett i mange år, uten å måtte re-impregneres." De mener hvertfall det er en betydelig forskjell. Apropos slitasje, ser flere bruker falmende farge som tegn på slitt telt. Er det ikke en litt stor antakelse at tap av farge er det samme som tap av slitestyrke?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.