Gå til innhold

Bendikb

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  107
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Bendikb vant dagen sist Januar 11

Bendikb hadde mest likt innhold!

Om Bendikb

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har prøvd å søke på forumet, om det finnes en samletråd hvor alle smarte hoder kan samles og dele sine ideer, tips og gjør-det-selv løsnniger. Jeg vet det veldig mange flittige løsninger på forskjellige saker her inne, så har du noe du vil dele eller vise frem, post det gjerne her! Jeg kan selv dele min siste kreasjon da jeg i dag oppdaget et stort hull i en av ullsokkene mine. Jeg har lenge lett etter noen fine arm-varmere eller "wrist warmer" som det kalles. Så da slapp jeg å kjøpe det Trenger ikke å være så fanzy
 2. Bendikb

  Første solotur, i ruskevær med hengekøye.

  Det er nok litt større en jeg hadde tenkt for meg. Har tilpasset matkittet mitt slik alt passer i Toaks 750ml koppen. Så en mindre hermetikkboks, som går akuratt rundt alkoholbrenneren med en slags utkuttet rist, eller bare uten bunn. Ser for meg noen av de halvstore maisboksene vil passe fint. Men var fin løsning du har der, da har du både vindskjerm og isolering fra bakken i ett
 3. Bendikb

  Første solotur, i ruskevær med hengekøye.

  Takk for det! Hehe, skal prøve å holde det gående med flere turrapporter Fancee feest ovnen er jeg kjent med, Sean Emery (Shugmery) på youtube er ganske stor fan av disse. Det hadde hvert morsomt å lagd en selv. Jeg takker for tilbudet ditt, og tar kontakt om jeg begir meg ut på det prosjektet Har laget en alkoholbrenner tidligere, og testet den kjøpte opp i mot denne. Konklusjonen var at den kjøpte var lettere å bruke mtp opptenning og kontrollere mengde brennveske. Her brukte jeg også et stativ over, men det var rett å slett ikke noe jeg tenkte over på denne turen.. Men har planer om å lage et enktelt stativ fra en hermetikboks som går rundt brenneren og ca en cm over.
 4. Bendikb

  Første solotur, i ruskevær med hengekøye.

  Jo takk, det var det absolutt
 5. Bendikb

  Første solotur, i ruskevær med hengekøye.

  Greide å legge ut et uferdig innlegg, så men nå (tror jeg) alt er på plass
 6. Jeg hadde 2 dager fri nå mandag og tirsdag og hadde bestemt meg for å komme meg ut en natt i køya. Inspirert av @a_aa sin tråd: 2018 - Minst en uteovernatting hver måned, så ble dette en god start på en overnatting ute minst en gang hver måned i 2019 Jeg har også bestemt meg å utfordre meg selv litt på disse turene, blant annet ved å tenke lettvekt og andre løsninger jeg kanskje ikke er så godt kjent med. Allerede etter første tur la jeg merke til det var flere ting jeg kan forbedre eller finne andre løsninger på Årets første tur gikk derfor til et område jeg er godt kjent med, Stordammen i Fredrikstad. Det var endel frost og is på bakken, så broddene kom godt med! Siden det blir fort mørkt om dagen så var første prioritet å slå opp campen, dette gikk ganske fort og greit. Fant en fin liten plass med utsikt over dammen og ikke så langt å gå for å hente vann. Kunne nok ha en litt lenger avstand mellom trærne, men det var ikke noe problem. Etter køya var slått opp var det på tide å få seg litt mat før ruskeværet kom. Det var meldt sludd, regn og vind fra sørøst både kveld og natt, med enda mer snø og vind dagen etter. Dette var forsåvidt helt greit, da jeg endelig fikk testet oppsettet i dårlig vær. Om det skulle bli for ille var det ikke lang vei til bilen og hjem heller Litt bakt leverpostei i Eaglekjelen på dansk rugbrød var helt innafor! Videre la turen ned på vannet (isen) for å hente vann. Det var overraskende tykk is, rundt 20-30 cm noen meter fra land. Var likevel ganske forsiktig når jeg gikk ut, da det slo meg når jeg stod der ute at nå var jeg helt alene. Ting ble plutselig litt mer alvorlig en hva det ellers pleier å være. Etter å ha hentet vann, strammet opp tarp og justert underquilten. Var det ikke annet å gjøre en å legge seg i køya. Det begynte å blåse på, og jeg angret på jeg ikke tok med en bok.. Etter ca 2-3 timer hadde det verste været gitt seg, da var det bare å ta frem alkoholbrenneren og koke vann til potetmos og steke noen ostegrill. To ting jeg fant ut her, alkoholbrenneren slukker når man setter noe rett oppå.. Må få lagd et lite stativ som går inn i kittet, og jeg fant ut hvor mange sprut med rødsprit jeg trengte. (Hadde fylt opp en liten pyrisept flaske og et sprut tilsvarte ca 10 ml veske.) Brukte også risten fra kvistbrenneren, noe ustabilt men det fungerte.  Etter middag så sovnet jeg ganske fort og jeg våknet ikke før klokken 10 dagen etter, så fikk mange timers god søvn Jeg hadde egentlig med meg litt havregryn som jeg tenkte å koke til frokost, men siden det begynte å blåse kraftig fra nord så spiste jeg heller restene av sjokoladen og tørka bananchips i køya før jeg pakket sammen. Jeg ble også overasket over hvor varm den nye dunposen min var, viking warmpeace 600, og imponert over hvor godt den holdt seg i fukt. Alt i alt var det en lærerik og vellykket tur!
 7. Bendikb

  Størrelse på Osprey Xenith 105

  Det blir nok den sekken uansett, men dumt de har tatt vekk den muligheten.
 8. Bendikb

  Størrelse på Osprey Xenith 105

  Jeg tror nok etter tilbakemeldingene deres at jeg først går for large, så får jeg heller bytte om det blir for galt. Men på bildet ditt @Espen Ørud så kan det se ut som skulderstroppene er litt for store, da de går ganske bratt opp over skulderen. Er ikke det et tegn på at sekken er litt feil størrelse? Er dere fornøyd med Osprey sine sekker? Kan forresten topplokket fortsatt brukes som egen sekk?
 9. wow! Det er en tøffing All heder og ære til deg Thomas!
 10. Bendikb

  Størrelse på Osprey Xenith 105

  Ja, takk for gode tips. Jeg får nesten bestille og prøve. Synd ingen forhandlere i nærheten fører Osprey i butikk.
 11. Er på utkikk etter en ny sekk da min gamle rett å slett ikke passer ryggen min lenger. Valget har nesten falt på en Xenith 105, selv om jeg ikke får prøvd den før jeg kjøper. Men den lave vekten, pris og funksjonalitet er attraktivt. Lastet derfor ned Osprey sin app for å måle hvilken størrelse jeg bør velge. Jeg trodde jeg skulle gå for størrelse large, men appen anbefalte medium / vanlig. Er det noen her som har sekken og kan komme med noen råd? Jeg er jo ikke akuratt liten, men ikke gedigen heller. 187 cm høy og rundt 110 kg. Blir large for stor for meg? Jeg trenger nok ikke de 4 literen ekstra på large, men redd jeg målte feil med appen.
 12. Bendikb

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Igjen ikke kjøpt, men laget. Enda en cozy til Nalgene flaska. Håper den holder frosten ute en kald vinternatt.
 13. Bendikb

  Første overnatting i hengekøye

  Så ut som en koselig liten "hule" Det beste med hengekøye er å bare prøve seg frem, jeg har rundt 10-15 netter i hengekøya totalt, og prøver stadig nye løsninger. Skal ut igjen nå på mandag også Et tips for å unngå at du sklir ut av posisjon er å henge fotdelen litt høyere en hodeenden, da slipper du å skli nedover
 14. Bendikb

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Ikke kjøpt, men laget! En pot cozy for Toaks koppen. Så holder ting seg lenger varmt Laget av sånn frost beskyttelse til bilruta og teip, testet med kokende vann og fungerte overaskende bra!
 15. Bendikb

  Den ultimate turkniv finnes den

  Jepp, men jeg synes også at skandi er lettere å slipe. Så går litt opp i opp Men er veldig glad i min Brusletto Rondane. Har ikke slipt den enda, kun stoppet med lær og honingcompound og den er fortsatt fin og skarp.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.