Gå til innhold

sverto

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  69
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om sverto

Nylige profilbesøk

652 profilvisninger
 1. sverto

  Hvordan sette ørretgarn fra båt?

  Derfor bruker du dobble. Den kommer opp, har aldri opplevd noe annet. Kanne derimot blir liggende under vannflaten om du får 3-5kilos gjedde nært feste med kanne. Vi har aldri brukt stein og har ikke erfaring med at garn blir borte uten stein ved uvær eller større/mye fisk. Vi har alltid brukt rød dobble, dette fordi om det blåser tilstrekkelig og bølgene bryter blir hvit kanne vanskelig å se igjen. Det siste har sikkert noe med trent øye eller hva man er vant til å se etter, men en hvit kanne i styggvær er verre å få øye på.
 2. sverto

  Hvordan sette ørretgarn fra båt?

  Det Res sier om å ikke bruke blåse/dobble eller plastkanne er noe jeg ikke ville gjort. Garn skal være synlige, slik at andre kan se at det er der. Trenger ikke feste i land heller. Har lagt garn i årevis på femund hvor det blåser over snittet mye. Sørg for langt nok feste fra garn til markør(les:kanne/dobble/blåse) Tenk på hvordan garn legges i forhold til vind. Vi har lagt garn fra helt inn til land til ut på hvor dybde er 5-15 meter
 3. sverto

  Vil pussing av løp påvirke kulebanen?

  Noe strå i kulebanen tror jeg ikke noe på .Mythbusters avfeide mange myter av diverse slag med våpen, ligger sikkert på youtube. Kikketsikte fått seg en kakk? Vært på banen etterpå?
 4. sverto

  Valg av fluesnøre

  Takk for innspill. Er vel som med mye annet at prøving og feiling gir lærdom. Blir gøy å starte på nå i hvert fall 😀
 5. sverto

  Valg av fluesnøre

  Endte med å kjøpe Orvis access wf float trout. https://www.fjellsport.no/orvis-access-wf-float-line-fluesnore-lysgronn.html?___store=fjellsport_no_nb&nosto=nosto-page-category1 Blir sikkert knall eller fall 😂 Får sette meg inn i det forskjellige med fluefisket. Hvor lang klumplengde bruker du sånn ca om du fisker i elv med middels frihet?
 6. sverto

  Valg av fluesnøre

  Takk for innspill tklami! Har fisket litt med den før og det har gått helt greit, men jeg har ikke noe grunnlag for å si om den er god til min bruk.
 7. sverto

  Valg av fluesnøre

  Heisann, tenker jeg skal ta opp igjen fluefiske og satser på at tålmodigheten har vokst i takt med alderen 😂 Er ganske så grønn på hva jeg burde velge av snøre, så om noen kan hjelpe, setter jeg veldig stor pris på det. Har ei guideline 7-8 9,3" stang. Fisker høyt i fjellet i og rundt Røros og her blåser det jo en del. Tørrflue som er tingen. Fisker både i kronglete elver og i åpne landskap. Noen som kan anbefale et snøre jeg burde kjøpe?
 8. Halvortjønna er bunnspekt vinterstid mener jeg.
 9. sverto

  sverto

 10. sverto

  Links hagle Beretta 686 eller Sabatti Jakt

  Ta med at førstegangs hagla gjerne blir med på en velt eller to. Har du ikke bært våpen før ser jeg ikke poenget med ei meget dyr hagle. Sabattien vil du bli fornøyd med så lenge den tilpasses.
 11. sverto

  Klekking 2016

  Det er jo "tjuvslipp" selv om du KANSKJE ikke ødelegger noe. At du skriver her inne at du slipper nå og ikke venter til 21 august sier litt om dine holdninger. Uansett så ser jeg at den største statsalmenningen i Norge har hatt tellinger og at det er en liten oppgang, men ikke det helt store med tanke på de restriksjonene som var der i fjor. Det må jaktes mer på predatorer, men det er vel ikke like "poppis" som fuglejakta er blitt
 12. sverto

  Snøforhold i Femundsmarka

  Prøvde å komme inn til Flesnsjøen på fredag, men vi måtte snu. Hadde vi hatt fjellsko hadde vi kanskje kommet frem. Snøen er råtten og det har vært varmt i helga, går fint å gå til helgen, men det er nok lengre til det er noe særlig fiske. Opp till 700 meter er det snøfritt, det kan nok bli bløtt i marka med store bekker til helga.
 13. sverto

  Snøforhold i Femundsmarka

  Spørs litt hvor høyt du skal da, jeg skal til flensjøen i morgen og kommer tilbake søndag. Kan lever en førerapport søndag/mandag.
 14. sverto

  Snøforhold i Femundsmarka

  1 uke eller 1 1/2 så kan du dra på fottur.
 15. sverto

  Basis for turmat og privat import av matvarer.

  Missforsto ikke. Det var 139 og ikke 39 i differanse ser jeg, men uansett så vil fersk ris og en fet saus gjøre susen for å få samme kalorinivå. Det vil uansett bli mye billigere da jeg ser REAL middager nå koster 89 kroner, noe som nærmer seg et ran.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.