Gå til innhold

jjrckd

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Har tenkt å ta med jentungen på vinterferie i Hemsedal og trenger tips til teltplass. Satser på Holmslet telt med ovn og kommer ikke til å ta med pulk så har behov for mulighet til å parkere i umiddelbar nærhet. Kriteriene ellers er ikke mer enn 15 min kjøring fra skisenteret, ikke campingplass, ingen naboer. Er mao på utkikk etter et sentralt sted midt i skogen. Vurderer området syd for elva og øst for anlegget eller alternativt noe innover langs Holdeskarveien men pga lang kjøretur vil vi ankomme utpå kvelden så det hadde vært greit å slippe og styre for mye med å finne egnet camp site med en da allerede drittlei 7-åring på slep. Konkrete tips mottas med takk.
 2. @Per Fredrik måtte du spesifisere hvor de ekstra pluggfestene skulle være, altså med mål med referanser til steder på teltet (eks xx cm bakenfor stang), eller kjenner HelSport såpass godt til disse modifikasjonene at de plasserer ekstrafestene der de gjør mest nytte?
 3. jjrckd

  Beringer skiseil

  Takk for mange gode innspill. Etter input både her og andre steder har jeg kommet frem til at kite er tingen. Ser på Ozone Subzero i 7 og 13m2. Disse har såvidt overlapp i anbefalt vindspekter og burde fungere greit mellom 3-4 og 12ms. En annen ting jeg lurer på (noe OT men dog, hvis moderator føler for det så er det bare å flytte til ny tråd) er pulkdraget. Har en parispulk med fjellpulken drag. Ser at mange bruker samme oppsettet men at det også brukes taudrag og monodrag. Hva er det som regnes som mest anvendelig?
 4. Du får adaptere til de fleste brennere som gjør at du kan bruke de i stormkjøkkenet ditt.
 5. jjrckd

  Beringer skiseil

  Takk for tilbakemeldingen @Lompa. Hva slags kite er det du har? Opplever du sikkerheten på kiten som like god når det nærmer seg grensen for hva du kunne seile 5S i? Jeg må jo innrømme at jeg er litt i stuss når det gjelder dette med skiseil vs. kite. Kompisen jeg refererer til er helt klar på at det er skiseil som er tingen men jeg ser jo at det har vært stor utvikling på kite fronten siden den gangen jeg hadde to-håndtaks JOJO ET. Har også et NASA seil liggende på loftet men det ligger veldig godt der der ligger:)
 6. jjrckd

  Beringer skiseil

  Takk. Jeg har blitt fortalt at SC klarer litt mer vind enn S og at S er raskere og krysser bedre. Stemmer dette og betyr dette samtidig at S kan flys i mindre vind enn SC (gitt samme areal)? Hvordan oppfører UL seg i forhold til S og SC mtp kryss og fart? Trenger UL mer eller mindre vind enn S og SC? En kompis anbefaler meg å kjøpe en 3UL og en 10SC. Mr Wolf Beringer himself foreslår en 5UL og en 10UL/10SC/10S. Ettersom anbefalingen til Wolf på det største seilet er såpass vag så hadde jeg satt pris på litt input før jeg bestiller. Hjemmesiden hans bugner jo ikke akkurat av informasjon..
 7. jjrckd

  Beringer skiseil

  Så først på et multi seil men har vel researchet meg frem til at seilene fra Beringer skal ha bedre flyegenskaper på de aller fleste områder.
 8. Hei, Er det noen som har kjennskap til Beringer skiseil? Hva er forskjellene mellom UL, S-C og S? Hvilken fordeler og ulemper har disse og hvorfor velge noe over noe annet? Tenkte å kjøpe 2 stk seil. Ett på mellom 3 og 5m2 og et på 10m2. Bruksområde blir i hovedsak tur med pulk og dagsturer med lett sekk.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.