Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 23. aug. 2017 i Innlegg
-
9 poeng
-
Siste helgen før første skoledag tok jeg med Eva (6 år) på tur i Romeriksåsen, Vi har 8-10 turer i Nordmarka og langs fjorden bak oss og ville prøve et nytt område - og en ny turform. Så vi leide kano via Finn.no og la i vei fredag kl 1500. Vi valgte Storøyungen etter tips fra venner, man kan kjøre helt frem og det er et passe stort vann for en kanotur. Det var mye folk der den helgen - men de var stort sett på veisiden mens vi var for oss selv på en fantastisk odde med bålplass, grei teltplass og masse blåbær. Merkelig lite døde trær i skogen rundt om, vi måtte lete nærmere en time før vi fant passe bålved. Fordelen med kombinasjonen kano og kjøre helt til vannet er a man kan ta med seg ALT - inkludert en stor presenning og masse tau og ekstra teltstenger. Og bra var det for det BØTTET ned natt til lørdag. Nå har jeg definitivt bestemt med for en gjør-det-selv-tarp som vinterprosjekt! × Du har limt inn tekst med formatering. Fjern formatering Vi ble på samme stedet til søndag, Evas første to-netters tur og MYYYE viktigere: Evas første ørret. Den smakte helt tipp topp med smør, salt og pepper. Neste tur er allerede om to uker, denne gangen til fots i Nordmarka.7 poeng
-
Har de siste årene vært mye i skog og mark. Elsker det livet! Problemet er at jeg er veldig mørkredd. 34 år gammel, 100 kilo og et par tattoveringer er ingen hindring i å være redd. Så - jeg kunne godt tenkt meg å være med i et slik program, men jeg vet at det mentale nok hadde tatt meg nokså kjapt. Når jeg blir redd så går det ut over rasjonell tenking. For eksempel å konsentrere seg om alt fra å gjøre opp bål til å sette opp tarp. Men jeg føler meg ikke som en grønnskolling.5 poeng
-
Ut fra det jeg har sett fra lignende konsepter så er gjerne ikke mat og ly det som blir hovedproblemet. Faktisk så er det mange drevne folk som kaster inn håndkledet rett og slett fordi de ikke takler ensomheten og går litt på veggen. Jeg har sett drevne folk som har både mat, skikkelig ly, varme/ild og som driver mye bushcraft prosjekter osv. Selv disse sliter etter endel uker/måneder i ensomhet. Det er klart at noen idioter er håndplukket til å feile tidlig men om man ser bort fra dem da Så det er ofte det psykiske som spiller størst rolle her, og det sier mange deltagere selv etter at de blir intervjuet. De sier ofte at de faktisk at den mentale delen med å være ensom, ikke ha noen å prate med, savne familie og barn osv osv. var det mest overraskende, men at de ofte var forberedt på alt det andre.5 poeng
-
Ikke i dag, men i går. Fri dagens gjøremål for guttungen, kona og meg selv. Spontantur til Hvaler (Østfold) for å kjenne på sjølufta. Hadde med fiskestang og primus. En litt kranglete rygg de siste dager gjorde at jeg hadde mer enn nok med å holde meg oppreist, så fiskerensing ble guttungens oppgave. Her er resultatet av 20 kast fordelt på 2 fiskere. Det ble 3 på guttungen og 2 på meg, som etter et besøk i steikepanna ble delt på 3 turdeltakere. Slett ikke værst på en tirsdag formiddag.5 poeng
-
Jeg reagerer på at du ser ned på de pga manglende kunnskap i følge deg. Alle må begynne et sted og man skal ikke se ned på de som begynner, eller som tør å utfordre seg selv. Man skal heller gi de kudos for faktisk å tørre. Jeg synes det står respekt i at de tør. Jeg antar du føler du sitter med mye mer kunnskap enn de som er med på programmet. Men husk at du også engang i tiden var ung og uerfaren og full av pågangsmot. Dette pågangsmotet må ikke rakkes ned på, men bygges opp, så unge får lyst til å forsette å utfordre seg selv og å lære. Også enig i at dette går vel så mye på psyken som kunnskap.4 poeng
-
Å spise sopp man ikke er helt sikker på hva er, er kanskje ikke så smart?4 poeng
-
Da er en veldig fin tur gjennomført med følgende etapper: Dag 1: Bil Oslo - Fagerheim. Går deretter fra Fagerheim fjellstue, forbi Krækkjahytta og videre i retning Kjeldebu. Vi slo leir ved Halnetjørna. Dag 2: Halnetjørna til Kjeldebu, hvor vi satte opp teltet 200 meter øst for hytta. Dag 3: Kjeldebu i retning Liseth. Vi satte opp teltet på en "haug" før vi passerte Grønenuten. Dag 4: videre til Liseth. Vi tok buss opp til Dyranut og overnattet på Dyranut fjellstove. Dag 5: buss fra Dyranut til Haugastøl, tog fra Haugastøl til Finse, hvor vi startet å gå ved 13-tiden i retning Krækkja. Vi satte opp telte ved et vann med et lite fossefall under Søre Midnuten. Elva som danner dette vassfaret heter Jøkleelva lengre opp. og antar den har samme navn der hvor vi teltet. Dag 6: via Krækkjehytta og tilbake til Fagerheim fjellstue. Samme kveld var vi tilbake i Oslo.3 poeng
-
Packed weight til Hilleberg er absoulutt rubbel og bit som følger med (kanskje også inkludert vekten av instruksjonslappen). Så du vil ikke oppleve at det er noe som er utelatt i vekten som er oppgitt. Rep-sett er et stangledd og en hylse, dette har en egen lomme i stangposen og inkludert i totalvekten. Oh yes, den buede GT døra er en vinner! Jeg reiser meg opp og ut, eller trør inn og bøyer meg inn i mitt Keron 3GT. Med et trappetrinn i kuldegropa går du rett ut/inn av teltet som en prest. Nammatj finnes også i 2GT, da sparer du 300g kontra 3GT. Bredden i 2GT er 130cm i størsteparten av lengden før det skrår litt, det bør være nok plass til 2 på vinteren også. Siden alle stengene til Nammatj er like lange (i motsetning til mange andre tunnelltelt), er høyden lik i store deler av teltet, dette gir god romfølelse. Veggene i teltet er temmelig rette mellom stengene, det gir full utnyttelse av bredden der teltet ikke skrår. Like stenger gjør teltet raskere og enklere å sette opp. Høyden i forteltet er høyere enn i innerteltet bort til stanga ved døra, Svalbard f.eks er lavere. Dillemmaet ditt er egentlig at du også skal bære teltet på vinterstid. Da kommer vekt og pakkvolum inn som et veldig viktig moment. På den annen side så tenger du heller ikke alltid å ha plass til pulken i forteltet.. Nammatj GT trenger 22 plugger, jeg kan ikke skjønne annet enn at rett antall skal være 18. Keron 3GT har 22, og har en stang mer, det er 2 plugger ved stangendene og 2 til bardunene. 18 Hilleberg plugger i pose veier 254g og 22 veier 310g. På vinteren trekker du dette fra totalvekten. MEN, skal du erstatte disse med snøplugger veier kanskje disse ca 50g pr stk. 18stk blir da 900g, 22 blir 1100g, 26 blir 1300g (pro) og 32 (extreme) blir 1600g. Da blir plutselig antall plugger et vesentlig moment for totalvekten du må bære med deg. Ja, du kan bruke ski og staver, men da er du lenket fast i teltet når dette er oppe. Bæring gjør at du kanskje må ofre "et hav av plass". Da er Nammatj 2GT det du kommer best fra det med tanke på vekt og pakkvolum, og på tur alene burde det være nok plass. Jeg synes mitt Keron 3GT har for stort pakkvolum til å bære alene, dette vil du også oppleve med de andre teltene du har på blokka di, mer duk tar rett og slett mer plass. Mengden plass, hvor fjellstøtt det står og løsningene på Keron 3GT er fenomenale, men det er rett og slett "mye telt" i enkelte sammenhenger. Jeg har også Tarra, vektbesparelsen er kun 0.6kg mot Keron 3GT, men det tar mye mindre volum, har 18 plugger og er et kuppeltelt med innvendig plass som et tunnelltelt med rette endevegger. Det er plass til 2 i det på vintertur. Legger da sekkene i ene enden og lager grop og kokkelerer i andre. Forteltene er små og forsåvidt lave, men da er det ikke mer stæsh spredd utover enn det som er strengt tatt nødvendig Ps. last ned pitching instruktion til Nammatj, på s20 er det en bilde av en kuldegrop der underlaget til teltet av perfekt"igloo snø" med oppbevaringshyller ☺3 poeng
-
3 poeng
-
@tiur du sier grønnskolling som om det skulle vært et skjellsord. Måten du fremlegger det på virker utrolig nedlatende. Kan være jeg ikke helt skjønner din måte å kommunisere på 🤔 Og jeg ser ingen ting galt i å skryte av å ha sett isbjørn. Han der har sett og opplevd mye i sitt ikke for lange liv enda. Jeg digger han. Digger at unge mennesker utfordrer seg selv og tør å gå langt utenfor enhver komfortsone og gripe de sjanser en får. Og friluftsliv er mer enn å sitte og duppe ved et tjern med kaffekjelen sin3 poeng
-
Her var det mange fine innlegg og blogger Her skal jeg absolutt ta turen innom oftere og lese alle de fine turbeskrivelsene. Vi er en familie på fire, med to barn på 7 og 3 år. Vi er glad i å være på tur. I sommer padlet vi Nordmarka på langs. Det var en tur vi vil huske for resten av livet. Turen krevde sin innsats av både barn og voksne, men mest av alt opplevde vi samhold og glede over være ute i den flotte naturen. Barn er absolutt ingen begrensning for friluftslivet, de gjør det bare enda mer spennende og innholdsrikt. Om noen har lyst å lese om turen må dere gjerne ta en tur innom bloggen vår: http://markablogg.blogspot.no/2017/08/kanotur-med-barn-nordmarka-pa-langs.html Følg oss på facebook her: https://www.facebook.com/markaglede/ Følg oss på Instagram her: https://www.instagram.com/markaglede/3 poeng
-
Alle Helsport Patagonia blir levert med kuldegrop som standard.2 poeng
-
Ingen Hilleberg? 😮 Da er det bare å kjøpe! Husk, enten er du med oss eller så er du mot oss 😂2 poeng
-
2 poeng
-
2 poeng
-
Godt poeng, jeg tenkte ikke så langt. Men det var greit å ha litt vedhogst som oppgave på lørdag, fisket var kun spennende i ca 15 minutter om gangen. Jeg lærer Eva litt grunnleggende regler- vi tar aldri bålved rett ved leirplassen, vi tar alltid døde trær og vi legger igjen en pen stabel til neste bruker hvis vi kan. Nå er det stablet nok til en flott bål, ferdig kløyvd, på den ene benken.2 poeng
-
Ser ikke for meg at et TV-show med sære gamle gubber, som kan alt, ville dratt mange seere. Mye gøyere med unge mennesker som må prøve og feile og samtidig gjør det med et glimt i øye 😀 Synd det har blitt forskjellsbehandling da. Hvordan ble plassene fordelt?2 poeng
-
Jeg er litt usikker på om du helt har skjønt konseptet her. For det første; om ikke alle så er i hvert fall en del av deltagerne håndplukket av programmet, de har neppe søkt selv. Jeg tviler på at produksjonsteamet ønsker 10 deltagere som virkelig kan overlevelse. Da vil programmet aldri ta slutt. For det andre; skal deltagerne være alene, så må de også filme selv. Da avgjøres kvaliteten på serien ut fra deltagernes evner. Jeg tror også at vi kommer nærmere inn på de enkelte, mindre skuespill, mindre påtatt seriøsitet. Fire-fem dager uten mat og sminke gjøre noe med en hver. Og så sparer de kostnader til produksjon. Alternativt blir 10 små Bear Gylls look-a-like. Personlig syns jeg det er synd at ikke alle har like forutsetninger. Ta Jostein og Stian. Den ene sitter midt på en strand, den andre i en vik med en elv som renner ut. Hva er sannsynligheten for at Stian ryker først?2 poeng
-
2 poeng
-
Ofte bra "bett" i regnvær, så selv jeg fisker da. Ellers er det ikke så nøye, om jeg gjøer noe som helst. Noe jeg gjør lite av, er å sove, er for opptatt av nuet, naturen og løse "verdensproblemene". Har jeg oppsatt leier, nyder jeg stillheten og naturen, så lenge det ikke er fare for at teltet blåser et vist sted. Har hendt jeg har hatt med meg noen enkle oppgaver på rolige kanoturer, som bl.a. forming av knivskaft, kun med kniv. Radio i div. størrelser (avhengig av tur) har jeg med, tilfelle det er dekkning. Da er værmeldig viktigst, dernest nyheter og kanskje musikk program. Men stillhet er en fryd, så den blir minimalt brukt. Mobil er avslått, hvis den i det hele tatt er med på turen.2 poeng
-
Sleit meg opp på Sletteggen, Bergen i dag. Var tungt som f å gå opp i varmen med 17+kg sekk og ein kropp som ikkje speler på lag. Brukte nesten 2 timer opp. Starta nede ved vatnet. Fekk selskap av to hyggelege karar som topplanda nett når eg kom opp. Konge forhold, berre å pakke ut og komme seg i lufta. Kjekt med ein 2 timers flytur etter nesten ein månad meg pissvær. Klarte sjølvsagt å gløyme kameraet igjen heime så det vart berre potetmobil bilete, og ingen frå turen ned.2 poeng
-
Mener å huske at på Svalbard 5 drypper smeltet rim/kondens inn i innerteltet fra skjøten mellom tunneldelen og kuppeldelen av ytterteltet. Det er der man sitter. Ikke noe stort problem men greit å ha med en mikrofiberklut.2 poeng
-
Endelig er jeg klar - endelig er jeg ferdig med tørkeprosessen. For nå er maten i boks Hvert fall noe av den Det har tatt noen dager, men endelig var jeg ferdig. Og jeg kunne pakke vekk dehydratoren Vaske stekeovnen Og legge steketermometeret på plass Ikke minst steketermometeret var et viktig redskap. Termostatene, både i stekeovnen og dehydratoren kunne være lunefulle, men steketermometeret var til på stole på. Men før det hadde jeg tørket, potet, gulrot, rødløk, purre, kjøttdeig, kjøtt, bønner i tomatsaus og egg. Termostaten setter jeg på 50 grader og kontrollerer ved hjelp av (vha) steketermoteteret. Tørketid? ja, her strides de lærde. Etter 8 -10 timer sjekker jeg konsistensen , og er jeg i tvil putter jeg litt i en Zippose. dannes det kondens, er produktet ikke ferdig. Ofte tar det et døgn å tørke. En av grunnene til lang tørketid er at jeg denne gange skar alt opp i store biter. Tidligere har jeg fulgt rådene om å skjære opp i små biter, men fordi jeg liker å kjenne at jeg spiser, skar jeg som nevnt opp temmelig raust. Løken f eks skar jeg først i to, deretter snitte jeg den opp i skiver med ca 8 mm mellomrom. Båten som da ble dannet delte jeg kun i to. Gulrøttene kuttet jeg opp på tvers av fibrene (viktig), slik at bitene ble på 2 cm. Det samme med purreløken. Kjøttdeigen stekte jeg opp og her prøvde jeg å lage ganske små biter, før di havnet i en langpanne. Vekt før tørking. 400 gram. Ferdig tørket 101 gr Kjøttet. Hva skulle jeg velge. @Espen Ørudtipset meg om å skjære kjøttet i 1 x 1 x5 cm, og halvfryse kjøttstykket fordi det da var letter å skjære. Fant det perfekte kjøttstykket, Ytrefilet av svin, som skapt for formålet- han gav meg også oppskriften på en marinade, men da jeg fant ferdig marinade i butikkhyllen valgte jeg minste motstands vei og kjøpte 2 poser. Billige var de også. Og gode. Etter et dypdykk havnet kjøttstykkene på en rist, og så var det bare å smøre seg med tålmodighet. Men da de var ferdige oppstod et problem: Å stoppe prøvesmakingen. Deretter stod gulrøtter, løk og purreløk for turen. Gulrøttene og løken forvellet jeg siden de hadde levd et liv under jorden. Og her er det mye vekt å spare: Potene knytte det seg stor spenning til. Tidligere hadde jeg ikke fått dreisen på dem. Men gjorde denne gangen noen endringer. Kutte dem opp, som potetløv, men i 8 mm bredde. Forvellet dem i 5 minutter før de havnet på risten. 8 poteter 668 gram ble til 81 gram ferdig tørket. Deretter prøvekokte jeg noen biter, og etter å ha ventet i ca 7 minutter smakte det ok. Når man ser hvor stort svinnet blir på 14 gulrøtter og 8 poteter gjelder det å ha det i bakhodet når porsjonene skal lages. Så til slutt. Bønner og egg. Alufolie i en langpanne, ovnen på 50 grader, ovnsdøren på gløtt. Inn med bønnene. Deretter pisket jeg eggene sammen og helte blandingene på alufolien. Av og til skjøv jeg vha en stekespade litt på eggeblandingen. Eggene var ferdige når eggeblandingen var stiv - som knekk. Deretter var det å brekke den ut og lempe det hele i en hurtigmikser. Og mixe og mixe. Dette tar litt tid for jo mer pulver eggeblandingene blir, jo bedre blir resultatet når den skal spises. Det lønner seg også å helle en liten dæsj flytende smør i bunnen på alufolien hvor bønnene godgjør seg. Og her er jeg klar for prøvesmaking Litt parmesan i midten på omeletten. nam, nam Tilleggsopplysning: Bønnene trenger mer enn en time før de er klar for koking. vannmengde ca 2 dl. Eggene trenger bare max 1 - 2 dl vann Og så var det bare å fylle herlighetene over i plastposer. Grønnsakene puttet jeg i vanlige Zipposer og sugde ut så mye luft som mulig. Deretter la jeg dem i en isboks for transport og mellomlagret dem i fryseboksen. Siden det ville bli for vidløftig å pakke dem i enkeltposjoner, må jeg gjøre det på stedet. Kjøttet og kjøttdeigen fikk litt bedre behandling. En omgang i en vakumpakker, før de også delte samme skjebne som grønnsakene. Og nå er hvert fall det meste av maten ferdig, sekken er også snart klar for finpakking. Likevel, er det ett lite problem som må løses, for ikke å si kastes - og det rimelig fort om jeg skal nå målet; Det tidlige vårfiske på Hardangervidda1 poeng
-
Dette er jo en gylden regel om det er Ørret,Laks,Abbor,Gjedde osv. Folk flest tenker jo ikke på at det er ofte den store fisken som er hunnfisk. Det er jo de som gyter og fører livet videre. Fisken vil jo dø ut om man skal dra opp de største individene. Om vi prater om Abbor så er det ikke alle som har fått eller sett en Abbor på over 1kg. Om det er mye byttefisk i vannet vokser ofte Abboren seg stor. Om ikke så må Abboren knekke koden ved å kannibalisere seg. Dette gjelder jo andre fiske arter også ,) men det er ikke all fisk som klarer og knekke koden. Da får du vann med tusenvis av små fisk. Noen som gjør det kjedelig og fiske. Poenget mitt er jo det om man da får en større fisk. Så bør disse sette ut igjen med tanke på reprodusering. Stor fisk er jo som regel gammel å inneholder ofte mye kvikksølv. En ekte sportsfisker setter ut alle de store individene 🙂 I Sverige er de utrolig flinke til dette. Må si de ligger langt langt foran oss1 poeng
-
Jeg setter ut Abbor som er over 500g. Men fisken på bildet over ble kroket stygt. Abbor er jo en utrolig god matfisk ,)1 poeng
-
1 poeng
-
Akkurat hvor mye vet jeg ikke, men han ene har i hvert fall lest og sett en del youtube på nett for å sikre at det han kunne fra før stemte, og sånn. Men det ser vel ikke ut for at alle har gjort det, foreløpig.1 poeng
-
Denne tråden er helt super å følge og bruker den mye selv også, men kan være greit å minne om reglene Kjell Iver har satt for tråden i aller første innlegg. En påminnelse til oss alle.1 poeng
-
Takk for gode svar! Tok en dysenål og rensa i bånn av del 13 på bildet i linken. Det gjorde utslaget og nå fyra den tvert og går helt perfekt og blir med rett ut på tur! Takk for hjelpen! =) https://www.appliancefactoryparts.com/camping/coleman/m550b725.html1 poeng
-
Haha der ser du hvor lett det er å fremstilles litt feil på TV Pokkers fordommer altså Takk for link! Syns jeg hørte mannskapet på båten snakke dansk, så det kan godt være spilt inn samtidig eller med samme crew hvertfall.1 poeng
-
Herlig :-)! Når du kan kjøre helt frem... Ta med ved... Da får du flott bål, samtidig som du kan prioritere andre oppgaver (fisking :-)).1 poeng
-
Viktig med veldig mye pumping. halvfull tank trenger kanskje 50 pump. Årsaken til dette er forvarmingssystemet som inkluderer "sugerøret" (plast greie) før ventilen. Dette har et lite hull som slipper ut luft fra tanken under forvarming slik at man fyrer med en luft/bensinblanding i starten. (full åpning) Etter ca 1 minutt så skal flammen være fin og blå, og man kan regulere ned. På et merkelig vis får vi etterhvert bare bensin, og ikke luft fra tanken. dsk1 poeng
-
Loddtrekning. Syns det var en fin fordeling av folk, enkelt har nok som noen sier her blitt plukket ut av produksjonsselskapet ja. Bekkevold er jo en artig kar og en dyktig fisker, og har gjort mye gøy på VGTV i fiskeserien til Lars Nilsen. Svein Fiskeseth er vel faktisk her på Fjellforum? Mener jeg har sett han legge ut filmene her. Filmene hans på Youtube er hvertfall utrolig flotte, en dyktig kar. Syns det var gøy å se at hun man gjerne hadde minst tro på fikk den første fisken Og for en fisk da!1 poeng
-
I sommer fortsatte jeg videre på Massiv fra Finse, første dag på denne siden av Massiv gikk til Geitryggvatnet i ett ganske så grått vær, turen var likevel fin og jeg fikk meg en liten varm pause inne i Klemsbu der en gjeng med utlendinger som jobber på Finse 1222 skulle overnatte: Utsikt fra Sankt Pål ned mot Klemsbu og videre over mot Hardangerjøkulen. (Massiv) Dag 8: Finse - Geitryggvatnet Andre dag (eller niende alt ettersom) ble en våt, sur og kald tur til Iungsdalshytta, planen var ikke å gå dit, men det dårlige været og det faktum at jeg kom tidligere til mitt planlagte teltsted ved Austre Volavatnet gjorde at det ble en overnatting på hytte istedet: Mørke skyer over Iungsdalen. (Massiv) Dag 9: Geitryggvatnet - Iungsdalshytta1 poeng
-
1 poeng
-
Hvis friluftsliv alene er det aller viktigste, ja så sier det seg vel selv hva man bør stemme ut fra akkurat den partitesten til DNT. For de aller fleste er det vel flere politiske temaer som er viktige, og så får man forsøke å rangere de som er aller viktigst for en selv å ta et valg deretter. Man bør stemme med den samvittigheten man har.1 poeng
-
Enklere og billigere å kjøpe "originalen" Jeg ville heller komponert noe eget om jeg skulle laget egen rett. Bruk det du liker best og som gir en god sammensetning v næringsstoffer.1 poeng
-
Denne tråden virker kanskje litt unødvemdkg på dere erfarne? Men jeg vil bare sk at for mg som er ulta nybegynner, så er den veldig, veldig nyttig. Jeg var på en tur alene og kjedet vettet av meg, noe keg egentlig aldri gjør. Nå har jeg lest og lært masse av denne tråden. Syns den er veldig lærerik, så takk til TS.1 poeng
-
Ikke ha jeg med bok eller snoop, kaffe kan jeg drikke hele dan, vi kan gjerne det vi som har vært noe år i forsvaret. Telefonen er ikke tom for batteri, den står gjerne på flymodus eller er slått av,, spiller aldri noe musikk når jeg er på tur. det er aldri for tidlig å legge seg. Jeg er aleine, det er derfor jeg drar på tur, jeg hører på regnet og naturen. Tenker på hvordan livet ble, de som er etter meg og alle jobbene jeg har hatt rundt om i verden og mye kuule folk jeg har møtt, Hva jeg skal gjøre de neste 7 timer ? ingen ting. Det er helt greit å gjøre ingenting, har ingen problemer med det. Presset og kravet med å prestere er borte, jeg er o.k. med det.1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Vinteren på hell, ikke skiføre og ikke skoføre, men OK for en trugetur. Og siden truger er heller uvanlig her i området, så hadde jeg all plass for meg selv. Vinteren har vært så som så for oss som søkner til ytre distrikt på nord vestlandet,så her i forrige måned så kjøpte jeg meg et par truger - det skulle jeg ha gjort for mange år siden. Det var bare å spenne de på seg å labbe avgårde, tilsynelatende uten behov for noen tilvenning eller teknikk. Anbefales på det varmeste. Bildene er fra Ørskogfjellet og Høgsvora i bakgrunnen.1 poeng
-
Fortsatt 2m med snø uti mai her i Canada. Seint-på-kveld bilde av Glacier Circle Cabin.1 poeng
-
Det er vel ikke galt å lage god mat på tur? Og går man langt, så forbrenner man mye og må fylle opp. Mat smaker godt på tur. God mat smaker ekstra godt1 poeng
-
1 poeng
-
Follow me, I know a shortcut... by Espen Ørud, on Flickr1 poeng
-
Etter å ha brukt mesteparten av mitt yrkesaktive liv som ingeniør innen oljerelatert virksomhet ble også jeg rammet av halv oljepris og halvering av antallet som jobbet i denne bransjen. Hva gjør man så? Jo man prøver å spille på de andre egenskapene og kunnskapene som man har og da tenkte jeg at det kanskje hadde vert interessant å selge friluftsutstyr. Jeg har jo ca. 40 år med brukererfaring innen flere typer friluftsliv og burde være et funn for en butikk som selger disse tingene. Etter å ha vert i kontakt med flere butikker av denne typen i området er det blitt mer og mer klart at de over hode ikke er interessert i kunnskaper om produktene som de selger, men om du er flink til å selge. Flink til å selge iskrem er tydeligvis viktigere når du skal selge ryggsekker enn kunnskap og brukererfaring innen fagfeltet ryggsekk. De gir blaffen i hva kunden tar med seg ut så lenge det koster så mye som mulig og hvis du i tillegg klarer å få kunden til å ta med noe mer, selv om han eller hun ikke trenger dette, så er dette kjempebra. De spør etter salgsresultater ikke produktkunnskap. Det er kanskje derfor at feks. XXL fungerer på samme måte som Rema 1000. Ta med en handlelapp og finn varene selv. Spør du noen på XXL et teknisk spørsmål om et produkt vil du med stor sannsynlighet kun høre "vettkje eg" fra en tenåring med erfaring fra en eller annen godtebutikk eller fra kjøttdisken på supermarkedet. Faghandelen med service og kunnskap er et for lengst gått over i historien.1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00