Gå til innhold

larserikm

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  64
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om larserikm

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har du vurdert en quilt eller dyne? Da er du mye friere til å ligg som du vil. sjekk www.cumulus.pl under categorien sleeping systems. De lager glimrende dundyner til tur. Jeg har den største av dem, er superfornyød ned til rundt -5 grader (sammen med et godt liggeunderlag)
 2. Hei! Jeg ser etter et nytt lavterskelsted å ta med datteren og nevøen min, for en kort tur lørdag ettermiddag - søndag. Grunnet andre planer, kommer vi oss ikke så tidlig avgårde, så jeg tenker litt kort gangavstand og enkle forhold. Burudvann er jo overbefolket... Jeg har aldri vært på Triungsvanna - har noen tips der? på forhånd takk!
 3. Ja, det er nettopp det jeg har funnet ut, det er fort (nesten) like dyrt å sy en tarp med stoff fra f.eks Tyskalnd som å kjøpe et fra en rimeligere forhandler som Magasinet. Men klart - jeg kan får AKKURAT den størrelsen og de festepunktene jeg vil ha, og kanskje få spart noen hundre gram. Dagens løsning er er god, gammeldags presenning, ALT er lettere enn det Vi får se hvordan motivasjonen er senere i høst. Takk for tips, @josteink!
 4. Takk @josteink! Vekt: gjerne så lavt som mulig, er 20den et bra alternativ? Blir det sterkt nok? Jeg sparer kanskje 200 gram på å gå ned i 20den, mens Dyneema / ex-Cuben koster 37 i stedet for 7 EUR per meter = 3000 kroner dyrere (!). Hvis du mener 20 den er godt nok for en tarp som skal brukes forsiktig som en ekstra "rainfly" oiver telt i Nordmarka o andre ikke-stormutsatte områder, så kjører jeg gjerne på det. Hemper på midten: tenkte å lage noen hemper av webbing som sys fast og dekkes med en forsterking i samme stoff dom selve duken. Kan jeg bruke plastmaljer i hjørnene, eller bør jeg sy fast webbing-hemper? Holder vanlig nylon sytråd fra sybutikken til dette? Igjen - jeg skal ikke ha noe veldig solid,, dette er kun som et ekstr tak oger teltet og som en nød-shelter på korte turer. alle tips mottas med takk!
 5. Godt poeng, jeg tenkte ikke så langt. Men det var greit å ha litt vedhogst som oppgave på lørdag, fisket var kun spennende i ca 15 minutter om gangen. Jeg lærer Eva litt grunnleggende regler- vi tar aldri bålved rett ved leirplassen, vi tar alltid døde trær og vi legger igjen en pen stabel til neste bruker hvis vi kan. Nå er det stablet nok til en flott bål, ferdig kløyvd, på den ene benken.
 6. Hei! Jeg skal i gang med å lage en enkel, firkantet tarp / presenning. Jeg ser for meg ca 3 x 4-5 meter med festepunkter i hjørnene og hver meter på sidene. Aller helsl vil jeg gjerne ha to hemper på midten også, i sømmen som går langs midten., for å kunne stramme opp og unngå heng på midten. Jeg har allerede noen tanker rundt konstruksjon, men kan noen si om dette er rette materialet: https://www.extremtextil.de/en/ripstop-nylon-tentfabric-silicone-coated-40den-55g/sqm.html?number=70773.HLLGRA
 7. Siste helgen før første skoledag tok jeg med Eva (6 år) på tur i Romeriksåsen, Vi har 8-10 turer i Nordmarka og langs fjorden bak oss og ville prøve et nytt område - og en ny turform. Så vi leide kano via Finn.no og la i vei fredag kl 1500. Vi valgte Storøyungen etter tips fra venner, man kan kjøre helt frem og det er et passe stort vann for en kanotur. Det var mye folk der den helgen - men de var stort sett på veisiden mens vi var for oss selv på en fantastisk odde med bålplass, grei teltplass og masse blåbær. Merkelig lite døde trær i skogen rundt om, vi måtte lete nærmere en time før vi fant passe bålved. Fordelen med kombinasjonen kano og kjøre helt til vannet er a man kan ta med seg ALT - inkludert en stor presenning og masse tau og ekstra teltstenger. Og bra var det for det BØTTET ned natt til lørdag. Nå har jeg definitivt bestemt med for en gjør-det-selv-tarp som vinterprosjekt! × Du har limt inn tekst med formatering. Fjern formatering Vi ble på samme stedet til søndag, Evas første to-netters tur og MYYYE viktigere: Evas første ørret. Den smakte helt tipp topp med smør, salt og pepper. Neste tur er allerede om to uker, denne gangen til fots i Nordmarka.
 8. Fantastisk rapport og fine bilder! Jeg har funnet ut at å ha med våre tre små på teltturer, enn så lenge bare rundt Oslo, forsvarer at han far sjølv selvfølgelig skal kjøpe skikkelig lett dunpose, lettere telt, ny sekk osv: "Jeg må jo bære for 2-3 personer". Aldri så galt...
 9. Hele familien på tur, inkludert kona og minstemann i vogn. Parkerte i Lommedalen, der ved Burudvann-veien. Inn langs veien, stikkvei til høyre - der er vårt turparadis. Teltplassen "vår" som ingen andre bruker og som de to eldste gjerne ville vise mamma. Kakao og kalde pannekaker på haugen vår. totalt 45 minutter ekstremt lettgått grusvei. Stor glede for alle.
 10. Gosj, det er så smart ut. Hvis jeg kan gjøre dette hjemme med fryseren og en boks i stuetemperatur, kan jeg fylle på den kjekke lille Coleman-boksen som passer nedi kjeldn nå jeg bare skal på en overnatting. Og ikke minst, jeg slipper å ta med to halvtomme bokser på tur. Like! Hvis noen bestiller, bestill gjerne to så kjøper jeg den andre + porto og litt ekstra.
 11. Jeg vil på det sterkeste anbefale Camelbak Forge. http://www.camelbak.com/forge Jeg valgte denne, kjøpt på G-Sport på CC Vest, fordi den: Er potte tett, men lett ådrikke fra Er smalere enn Contiga Holder godt på varmen (varm kaffe er fremdeles ""brenne seg på tunga-varm" 3 timer senere Den har en hank som man kan henge den i med karabinkrok Jeg vurderte og testet / lånte mange termokopper før jeg lanmdet på denne, både Statoillkopp, Contiga, Lifeventure og Thermos sine forskjellige Jeg brukte min Camelbak Forge hver dag i 18 mnd, til og fra jobb, i bilen, under oppussing, på flyreiser, på fjellet, i båt, på skauen osv og den skuffet aldri. Ikke en dråpe sølt på skjorta. Jeg klarte å ødelegge den ved særdeles idiotisk oppførsel fra min side og skal kjøpe en ny i dag.
 12. Jeg har skuffen full av foldekopper som avbildet over her. De er uovertrufne på tur. Jeg har et par trekopper, ungene har hver sin med dåpsdato innbrent osv. Problemet med trekoppene er at de er for små, for runde, velter lett osv. Kanskje jeg kan spikke en når jeg får noen dage til overs i ca år 2023. Nei, foldekoppen / snyltekoppen vinner. Mange fine farger også, slik at alle i følget har hver sin farge. Min er oransje.
 13. Takk for tipset - disse ser jo knall ut! Har nettopp kjøpt et brukt MSR Hubba Hubba-telt og trenger en pose som erstatning for den ødelagte ikke-komprimerende posen den kom i.
 14. Knall! Tusen takk for veldig gode svar. Jeg gleder meg til å ta fatt på dette i vinter, skal bestille nok til også å sy en bunnduk for forteltet i Bergans 3-manss tunnelteltet også. Igjen, takk for fine innspill og får, jeg skal legge ut bilder av prosessen og av resultatet.
 15. larserikm

  Sy bunnbuk selv

  Hei! Jeg vurderer å sy bunnduk inkludert forteltene til mitt MSR Hubba Hubba og til et Bergans tunnel-telt. Det er først og fremst fo å få noe som virkelig passer at jeg vurderer dette, ikke for å spare så mye penger. Jeg kan alltids kjøpe en bunnduk fra Helsports outlet, men det kan være litt moro å prøve selv. Jeg fant et fint materiale på Extremtextil.de http://www.extremtextil.de/catalog/Groundsheet-Nylon-PU-coated-10-000mm-90-g-sqm::2869.html og jeg tenker enkle webbing-stropper som evt kan forbindes med strikk til teltpluggene. Jeg er ennå ikke 100% sikker på selve konstruksjonen, hvor my mindre enn ytterduken det skal være osv osv - har noen noen tips eller erfaringer med design av bunnduk selv?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.