qwer993

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 709
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

qwer993 vant dagen sist September 14 2016

qwer993 hadde mest likt innhold!

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

2 208 profilvisninger
 1. Mener å huske at på Svalbard 5 drypper smeltet rim/kondens inn i innerteltet fra skjøten mellom tunneldelen og kuppeldelen av ytterteltet. Det er der man sitter. Ikke noe stort problem men greit å ha med en mikrofiberklut.
 2. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Tror ikke Lundhags er det du er ute etter da. De er som du sier, stive og tunge. M77 har mykere såle som sitter bedre på stein, men høyt skaft er vel heller ikke nødvendig for ditt bruk. Jeg har Scarpa Daylite GTX fra XXL til småturer, den kommer også i "damemodell" om det er noen forskjell. De har goretex (dessverre) og mykere såle som sitter bedre enn Lundhags på fjell . Synes de er fine til dagsturer, men skaftet er litt for lavt (pløsen inni går ikke så høyt opp som skaftet tilsier).
 3. Tips og triks ved kryssing av elv?

  Er strømmen stri er det lurt å gå med ryggen mot strømmen og bruke en stokk eller vandrestav som tredje bein nedstrøms. Et skritt til siden og alltid to "bein" på bunnen.
 4. Reparasjon av skum liggeunderlag

  Neida, neida ikke nødvendig med aggregat 😉 https://hobbyking.com/en_us/battery-powered-hot-glue-gun.html https://hobbyking.com/en_us/turnigy-2200mah-3s-20c-lipo-pack.html
 5. Forbruket av sitteunderlag og liggeunderlag i skum har vært litt for høyt. Enten blir de gjennomhullet i lyngen så de lekker, eller så blir de revet opp av kvist og grener i tett skog. Det er bare å påføre limet midt nede i sprekken. Dersom det er revet bort litt skum så det er et hull, eller om det blir en grop, så lar det seg fint fylle med lim også. Smeltelimet smelter sammen med selve skummet, slik at det blir en skikkelig sveis som blir helt tett. Limet er varmt så det er lurt å bruke hansker for å kunne stryke bort lim. Før liming: Etter liming: Oversiden:
 6. Rep av sykkelsko

  Liquisole (Clas Ohlson) og Aquasure tror jeg er samme type lim og er veldig bra til reparasjon av sko, oppblåsbare liggeunderlag, regntøy, teltduk (ikke silikonert nylon), lapping av tekstiler istedet for å sy, liming av borrelås osv. Oppbevar åpnet tube i fryseren så tørker den ikke ut. Tec7, Biltemas variant Multibond eller rett og slett sanitærsilikon fungerer også bra til mye. Bruk så lite lim som mulig (men mettede flater), det blir sterkest. Når det gjelder sykkelsko med stive såler så kan kanskje lim + noen skruer med forsenkerhode være en mulighet.
 7. Tråd for tapt villmark

  Stortinget ber regjeringen legge frem forslag om vern av Norges siste villmarksområder (mer enn 5 kilometer i luftlinje fra tyngre tekniske inngrep- INON). Den blåblå regjeringen vil fjerne INON fra styringen av arealbruken i Norge. Alle partier med unntak av Senterpartiet er enige om at 1. Stortinget ber regjeringen legge frem forslag om vern av Norges siste villmarksområder. 2. Stortinget ber regjeringen legge frem forslag til tiltak for en nullvisjon for ødeleggelse av inngrepsfri natur og legge frem forslag til nye retningslinjer for forvaltning av slike områder.» https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Innstillinger/Stortinget/2016-2017/inns-201617-219s/?all=true
 8. Tråd for tapt villmark

  "I de bratteste områdene av landet vårt klorer det seg fast noen skikkelig gamle trær. De kan være flere hundre år gamle, der de står med knudrete røtter og grov, gammel bark på stamme og greiner." https://www.sabima.no/hoggerne/ Denne skogen hogges nå, med statsstøtte. Ellers ville den vært ulønnsom for grunneier.
 9. Tråd for tapt villmark

  Blant tiltakene som forringer norsk natur, er skogsbilveibyggingen kanskje det aller verste verste. Hundrevis av kilometer nye skogsbilveier som deler opp det lille som er igjen av sammenhengende norsk natur, er resultetet. Dette er en sentral del av den blåblå regjeringens næringspolitikk, og som drives frem med statlige tilskudd. Full fart på skogsvegbygginga Norge på langs - to gonger Har det ikke vært det før, så er skogsbilveibygging blitt en egen bransje. Her satses det mye fra myndighetenes side, som slike nettsteder antyder Næringsutvikling prioriteres foran det meste annet av især blåblå, men også rødgrønne regjeringer. Greit å være oppmerksom på i disse valgtider.
 10. Efterlyser forslag til DAB+ lommeradioer..!!

  voldsomme priser på de dabradioene her har elektronikkbransjen fått det som den vil
 11. mer spennende uten gps da😁
 12. 3 sesongs sovepose.

  Dunpose på rundt 1kg med god dunkvalitet 700+. Den holder ikke -7 grader en hel uke (kondens), men det får du vanligvis ikke vår sommer høst. Da er det vinter og en fleeceliner/tynn styntetpose utenpå kan avhjelpe.
 13. Å kalle det designspråk er jo ganske snilt mot Garmin. Jeg synes ikke ikke Garmin har ikke hatt noen særlig utvikling av hardware på gpsene sine på g... vet hvor lenge. Siste interessante var kanskje Garmin Colorado i 2008 (den med hjulet)? Dumt Garmin ikke har konkurranse. Jeg tror fremtiden for tur-gpser med touchskjerm er smarttelefonen. De blir mer og mer vanntette og man kan velge deksel etter bruk (feks fra Otterbox). Skjermene på smarttelefoner blir stadig bedre i direkte sollys, selv om regn på skjermen ikke fungerer særlig bra ennå.
 14. Røverkjøp og gode tilbud

  God termos, Thermos work til nedsatt pris https://www.jernia.no/Produktkatalog/Kjøkken/Lunsj-og-turmat/Termoser/THERMOS-TERMOS-WORK-SORT-1%2C2L/p/58002849 Man må bli medlem av "kundeklubben" visstnok
 15. Oppvask

  Det er humbug