qwer993

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 721
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

qwer993 vant dagen sist September 14 2016

qwer993 hadde mest likt innhold!

Om qwer993

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

2 310 profilvisninger
 1. vannflaska - en bakteriebombe!

  Hvem betalte for den artikkelen?
 2. Røverkjøp og gode tilbud

  Helsport Fjellheimen X-trem 3 Camp rød 3 949,- https://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=120552
 3. kalenderbug

  Jeg klikket bare på +, skrev ingenting annet en tittel. Får samme feilmelding når jeg prøver nå: " Den angitte startdatoen er ikke gyldig ".
 4. kalenderbug

  Språkinnstillingen på FF er Norsk (Standard) og på Firefox [nb-no]
 5. Julekalender 2017!

  Jeg prøver å legg inn 6.desember men får " Den angitte startdatoen er ikke gyldig "?
 6. Superlight vs standard

  Ikke jeg, i allefall ikke Ringstind SL. Det var nettopp en sånn opplevelse i Børgefjell med mitt Ringstind Pro 1 første versjon som fikk meg til å ønske meg et annet enmannstelt. Jeg fant aldri noe som overbeviste mht vekt, størrelse og styrke , så nå ser teltet sånn ut. Å få originalbardunene vinkelrett ut fra stangen forbedret komforten i vind ganske mye.
 7. Aske på teltduk

  Antagelig er duken silikonbehandlet på begge sider.
 8. Aske på teltduk

  Hvis det ikke er hull i duken og det kun er silikonskiktet som er borte i flekker på ytterteltduken, så betyr det at nylonmaterialet er eksponert. Da er det mulig å legge på ny silikon i flekkene slik at det faktisk fester, noe det ellers ikke gjør. Prøv med vanlig transparent sanitærsilikon tynnet ut med litt whitespirit og bruk en liten pensel til å legge på akkurat i den eksponerte flekken.
 9. Jeg kjøpte osprey xenith 88 utsett forrige uke, og sitter nå på bussen tilbake etter å ha prøvd sekken Finse Haukeli. Kjøpte sekken pga positiv omtale her på forum, og pga lavere vekt enn storsekken før denne, gregory Denali, gammel versjon. Utgangsvekt var 21 kg og det håndterte sekken fint. Hoftebeltet har bedre ergonometri enn Denaliens. I tillegg til det som allerede er sagt om den her på forum, bla tessatrolls test av dameutgaven xena, så likte jeg at de kurvede skulderremmene holdt godt på kartet når jeg stakk det under i vind; vadestaven kunne tas ut og inn uten at sekken måtte av; jeg kunne få mat ut av sekken uten at sekken måtte av for å spise gående i dårlig vær, samtidig som mobil, ekstra batterier, liten kikkert osv fikk plass i lommene utenpå hoftebeltet. Fornøyd med sekken og kommer til å beholde den.
 10. Ikkje sur, men råtten lukt frå fjellsko

  Ja får se hvor desperat jeg er😁.
 11. Ikkje sur, men råtten lukt frå fjellsko

  Jeg har brukt det varmeste springvannet (tidligere målt til 70C her hos oss) iblandet vaskemaskinsåpe, og latt det stå i goretexstøvler (scarpa daylite, impregnert lær og Cordura) uten at støvlene tok skade. Støvlene ble mye bedre luktmessig, men ikke 100% bra. Prøver neste gang 100C og evt klor eller salmiakk. Goretex egner seg dårlig under tørre, varme sommerforhold når foten svetter mest. Viktige temperaturer På fryserommet skal temperaturen være lavere enn −18 grader. Bakterier formerer seg ikke ved frysing, men de blir heller ikke drept. De ligger i dvale og våkner når matvaren blir tint opp. Når vi varmebehandler mat, stopper bakterieformeringen ved 60 grader. Men det er først ved 72 grader de fleste sykdomsframkallende bakteriene dør. Ved 90–100 grader dør alle bakterier, men noen etterlater seg sporer. Disse sporene dør først ved en temperatur på 120–130 grader. http://ndla.no/nb/node/79924?fag=37
 12. En fotgrop trenger jo bare være stor nok til å få føttene nedi så man kan stå og sitte på en komfortabel måte. Når jeg er alene så bruker jeg et telt uten stort fortelt/GT, og det fungerer veldig bra. Fjern et lag med snø så takhøyden og volumet øker, og bruk bredden i teltet. Det samme kan man sikkert gjøre når man er to i et telt uten stort fortelt om vinteren, antar det fungerer fint med Patagonia. Patagonia er vel et utpreget ekspedisjonstelt der vindstabilitet og vekt er prioritert fremfor komfort. Stort fortelt gir stort vindfang når vinden skifter retning, fallvinder og turbulente forhold, antar at Patagonia med doble stenger er omtrent like lite berørt av dette som et kuppeltelt.
 13. Mener å huske at på Svalbard 5 drypper smeltet rim/kondens inn i innerteltet fra skjøten mellom tunneldelen og kuppeldelen av ytterteltet. Det er der man sitter. Ikke noe stort problem men greit å ha med en mikrofiberklut.
 14. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Tror ikke Lundhags er det du er ute etter da. De er som du sier, stive og tunge. M77 har mykere såle som sitter bedre på stein, men høyt skaft er vel heller ikke nødvendig for ditt bruk. Jeg har Scarpa Daylite GTX fra XXL til småturer, den kommer også i "damemodell" om det er noen forskjell. De har goretex (dessverre) og mykere såle som sitter bedre enn Lundhags på fjell . Synes de er fine til dagsturer, men skaftet er litt for lavt (pløsen inni går ikke så høyt opp som skaftet tilsier).
 15. Tips og triks ved kryssing av elv?

  Er strømmen stri er det lurt å gå med ryggen mot strømmen og bruke en stokk eller vandrestav som tredje bein nedstrøms. Et skritt til siden og alltid to "bein" på bunnen.