Gå til innhold

qwer993

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 729
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  15

qwer993 vant dagen sist Desember 6 2017

qwer993 hadde mest likt innhold!

Om qwer993

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

2 460 profilvisninger
 1. Endelig ferdig med Real turmat!

  Posene på bildet over er laget av "100% ny polyetylen LLDPE". Jeg søkte på vakuumpose (kalles også kokepose) og de ser ut til å være laget av samme materiale, polyetylen+polyamid. Disse rommer omtrent 2 liter: https://www.lava-scandinavia.no/produkt/poser-tilbehor/vakuum-poser/vakuum-kokeposer-taler-115c/lava-vakuum-kokepose-20x30cm Her skilles det mellom å putte posen i kokende vann og det å helle kokende vann i posen: https://backpackinglight.com/forums/topic/28970/
 2. Endelig ferdig med Real turmat!

  Titan? Skjeen jeg kjøpte ser helt lik ut i formen men er laget av aluminium.
 3. Forlenger kabel Led Lenser H14

  Finnes på ebay.
 4. Endelig ferdig med Real turmat!

  Takk! Jeg har brukt disse posene fra Rema, de ser ikke ut til å ta skade av varmen. Brødposene på Rema er 6 liter og transparente, har ikke prøv dem.
 5. Ferdig med Real? Neida så ille er det ikke. Jeg har alltid syntes Real har smak greit og bruker det en god del, selv om posene er blitt mindre enn de var. Blander inn tørket kjøttdeig, smør og kanskje potetmospulver så blir det en bra turmiddag synes jeg. Så jeg ble litt overrasket da sønnen min ikke ville ha Real på tur. At han spiser lite av realposene har vært et problem på en lang fjelltur. Valgt blant de mange ting som matcher farens kokkekunnskaper, så ville han ha toroposer som alternativ til Real. Selv brukte jeg endel toroposer på tur før, men har sluttet med det fordi det gir høyere brennselforbruk/vekt (pga småkokingen) og mer oppvask. Så jeg laget noe jeg har tenkt på lenge, en “matkoker” for supper og grøt. Den har fungert fint til toroposer, og ikke minst når det gjelder morgengrøten om vinteren er den veldig grei synes jeg. Matkokeren er bare et oppskåret liggeunderlag som er limt sammen. Den rommer 1 liter og veier 27 gram. En oppbevaringspose for mat fra Rema på 2 liter passer fint oppi. Under transport passer en halvliters brenselflaske inni, sammen med lokket. Bildet over viser størrelsen på en pose Real turmat, sammenlignet med (fra venstre): 1/2 pose (90g) Toro pasta bolognese, 1/2 pose (140g) Toro meksikansk gryte familipakning, 1 pose Toro kjøttsuppe inkl. 1 pose nudler. Alt ferdig til bruk ved tilsetning av vann i posen + feks. tørket kjøttdeig mm. Da jeg gikk på Hardangervidda i sommer bidro nok det lavere pakkvolumet til at jeg greide å pakke meg ned i en mindre og lettere sekk enn vanlig. En litt lengre skje er en fordel, den på bildet til høyre har ganske skarpe hjørner som passer godt nede i matkokeren. Jeg blander inn 60g tørket kjøttdeig eller karbonadedeig i toroposene. I den mexikanske gryten er det også godt å bruke biter av sterk spekepølse. “Koke”tider? Det tar lengre tid enn med Real. Koketidene varierer mellom posene. Meksikansk gryte tar lengst tid på å trekke, rundt 30 minutter. Pasta bolognese 20 minutter og kjøttsuppe med nudler kortere, kanskje under 15 minutter. Etter 10 minutter har den tørkede kjøttdeigen fått en konsistens omtrent som stekt kjøttdeig, etter 20 minutter er den myk. Felles for alle toroposene er at ris, pasta, grønnsaker osv. fremdeles har en viss tyggemotstand etter overnevnte tidsforløp. Dette synes jeg gjør posene bedre enn ellers, feks har grønnsakene i kjøttsuppen mer smak enn jeg ellers har merket. Når det gjelder havregrynsgrøten så er havregrynene av lettkokt type og blir til normal grøt, tar antagelig mindre enn 10 minutter. Tørkingen av kjøttdeig-/karbonadedeig gir redusert vekt og lang holdbarhet. Vekteksempel: 400g rå karbonadedeig ->260g stekt->120g tørket. Etter endt måltid er det bare å kaste posen. For meg som ikke bedriver mer avansert kokekunst på tur så er variasjon i posematen kjærkomment, og det gjør heller ingenting at toroposene koster mindre enn Real turmat.
 6. Fjellreven Singi Anorak

  Om det er en anorakk for høyfjellet om vinteren du skal ha, så bør den være ned over rumpa med snøring nederst og i livet.
 7. Ny led lenser hodelykt - eller?

  Den største forskjellen du vil merke på din gamle h14 og nyere lykter skyldes nok batteriteknologien. Litiumbatteriene er mer energieffektive og holder spenningen bedre. Det beste kjøpet du kan gjøre på ny hodelykt i Norge nå, kan være magicshine-lyktene på xxl. De er litt store montert på hodebåndet, men fungerer fint som hodelykt. Opp mot 2000 (?) lumen og batterier som er nær ved å holde lovet kapasitet for 300kr.
 8. Romslig vintertelt til tre

  HS Reinsfjell xtrem har tre stenger, fungerer bra der.
 9. vannflaska - en bakteriebombe!

  Hvem betalte for den artikkelen?
 10. Røverkjøp og gode tilbud

  Helsport Fjellheimen X-trem 3 Camp rød 3 949,- https://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=120552
 11. kalenderbug

  Jeg klikket bare på +, skrev ingenting annet en tittel. Får samme feilmelding når jeg prøver nå: " Den angitte startdatoen er ikke gyldig ".
 12. kalenderbug

  Språkinnstillingen på FF er Norsk (Standard) og på Firefox [nb-no]
 13. Julekalender 2017!

  Jeg prøver å legg inn 6.desember men får " Den angitte startdatoen er ikke gyldig "?
 14. Superlight vs standard

  Ikke jeg, i allefall ikke Ringstind SL. Det var nettopp en sånn opplevelse i Børgefjell med mitt Ringstind Pro 1 første versjon som fikk meg til å ønske meg et annet enmannstelt. Jeg fant aldri noe som overbeviste mht vekt, størrelse og styrke , så nå ser teltet sånn ut. Å få originalbardunene vinkelrett ut fra stangen forbedret komforten i vind ganske mye.
 15. Aske på teltduk

  Antagelig er duken silikonbehandlet på begge sider.
×