Jump to content

qwer993

Aktiv medlem
 • Posts

  1,757
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

qwer993 last won the day on December 6 2017

qwer993 had the most liked content!

About qwer993

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

5,791 profile views

qwer993's Achievements

 1. Flatehogst fjerner nesten alt tømmeret i skogen. Tømmeret er drivkraften i skogens økosystem. Feks fra sopp, om insekter til fugler, rovfugler og rovdyr. Og mange andre næringskjeder. Tømmeret er gjennom fotosyntesen bærer av mye av solenergien som treffer skogen. Når tømmeret tas bort gjennom flatehogst og blir til skurlast eller energi, tappes skogen for den energien som livet i skogen er avhengig av. Halvparten av alle våre utrydningstruede arter lever i skog, og nesten alle er utrydningstruet som følge av moderne skogsdrift. Det er ikke fredet mye skog i Norge. Mindre enn 5% av den produktive skogen er vernet, mens 75% har vært flatehogd siden krigen. Og er ødelagt for all fremtid. Vi mister de siste 25% med naturlig skog ila 30-40 år. Da er all skog som ikke er vernet blitt granplantasjer. Skogeierorganisasjonene er meget sterke lobbyister.
 2. "Helt på sin plass"? 75% (og økende) av norske skoger er flatehogd og ødelagt for all fremtid, av grunneierne og med statlig velsignelse. Hvor hardt bør menigmann straffes for å felle et tre?
 3. tresessong dunpose som veier rundt 1kg er ganske passe om man er litt frossen, synes vekt er det enkleste å gå etter
 4. Et pøseskinn er varmere. Det er samme prinsippet som gjelder mellom posen og kroppen som gjelder inne i dunkammeret. Luft som flytter på seg mellom to legemer med ulik temperatur (sovepose og kropp) transporterer varme, og det er denne luftbevegelsen man vil unngå. I en sovepose med et betydelig innvendig luftvolum mellom kroppen og soveposen, vil det være "stor" massetransport av luft, og dette øker varmetransporten og reduserer isolasjonsevnen. Sånn jeg forstår EXL strikksystemet til Mountain Equipment så er det effektivt fordi soveposen ligger tettere inntil kroppen.
 5. Tror du må ha bedre dekning for internett/messenger enn sms
 6. Tror ikke det har så mye med mobilen å gjøre
 7. Hvis man sender en sms (uten smilefjes etc, kun tekst) når det ikke er dekning og lar den ligge i utboksen mens man går, kan man bli positivt overrasket, selv der det ikke er dekning.
 8. Det nye naturreservatet på Eine er fint, og som ellers i marka er det ganske folketomt utenfor de mest brukte stiene. Men som kartet viser så er det en rekke boligfelt rundt en "odde" av skog, så det finnes nok steder med lavere tetthet av turgåere.
 9. Skvis skumpluggene under vann før du bruker dem så de er godt fuktige, da demper de mye bedre.
 10. Takk for det. Disse grensene ble første gang tegnet av Nils Houge i 1941. Kartet viser at markagrensa er forholdsvis inntakt. https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/MRBeR/Markagrensens-glemte-strateg http://www.oslomarka.no/hva_er_oslomarka.htm Kampen for å bevare marka har vært lang og tar ikke slutt. Siste forsøk på utbygging innenfor markagrensa, såkalte aktivitetsoner, ble såvidt avverget i fjor. Mange tror Marka er fredet, men det er den på ingen måte. Løvenskiold fikk i år lov av fylkemann Valgerd Svarstad Haugland å bygge ny vei mellom Krokskogen og Nordmarka, Dammyrdalsveien. Og Oslomarka flatehogges hardere enn noe annet skogsområde i landet.
 11. Fin rapport. Mye av dette området ville idag vært flatehogd om det ikke ble vernet. Kampen for vern var tøff: http://naturvernforbundet.no/naturogmiljo/trillemarkas-pris-article30497-1024.html Så tøff at den ble studert spesielt: Kampen om Trillemarka : en antropologisk studie av en konflikt om bruk og vern av naturressurser
 12. i regnvær snur jeg beddingen opp/ned med tettede sømmer på undersiden av beddingen. Heldigvis aldri fått testet det skikkelig.
 13. Jeg tror den største kilden til fuktighet i posen ved telting, er kroppen som ligger inni. Derfor foretrekker jeg de pustende, ultralette ytterstoffene på en 3-sesongpose. Vår, sommer, høst er det vanlighvis tørkemuligheter innimellom som det uansett er lurt å benytte seg av. Pusteevnen til ytterstoffet vil være veldig avhengig av omgivelsestemperatur og luftfuktighet så disse må med i spesifikasjonen. Når produsenter slår om seg med "Excellent breathability" for membraner, så må referansen være et vanntett stoff. Et diffusjonsåpent ytterstoff vil uansett puste bedre enn alle disse "Excellent breathability"-membranene.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy