Gå til innhold
 • Bli medlem

qwer993

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 751
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  15

qwer993 vant dagen sist 6. desember 2017

qwer993 hadde mest likt innhold!

Om qwer993

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

5 353 profilvisninger
 1. Tror du må ha bedre dekning for internett/messenger enn sms
 2. Hvis man sender en sms (uten smilefjes etc, kun tekst) når det ikke er dekning og lar den ligge i utboksen mens man går, kan man bli positivt overrasket, selv der det ikke er dekning.
 3. Det nye naturreservatet på Eine er fint, og som ellers i marka er det ganske folketomt utenfor de mest brukte stiene. Men som kartet viser så er det en rekke boligfelt rundt en "odde" av skog, så det finnes nok steder med lavere tetthet av turgåere.
 4. Skvis skumpluggene under vann før du bruker dem så de er godt fuktige, da demper de mye bedre.
 5. Takk for det. Disse grensene ble første gang tegnet av Nils Houge i 1941. Kartet viser at markagrensa er forholdsvis inntakt. [Hidden Content] [Hidden Content] Kampen for å bevare marka har vært lang og tar ikke slutt. Siste forsøk på utbygging innenfor markagrensa, såkalte aktivitetsoner, ble såvidt avverget i fjor. Mange tror Marka er fredet, men det er den på ingen måte. Løvenskiold fikk i år lov av fylkemann Valgerd Svarstad Haugland å bygge ny vei mellom Krokskogen og Nordmarka, Dammyrdalsveien. Og Oslomarka flatehogges hardere enn
 6. Fin rapport. Mye av dette området ville idag vært flatehogd om det ikke ble vernet. Kampen for vern var tøff: http://naturvernforbundet.no/naturogmiljo/trillemarkas-pris-article30497-1024.html Så tøff at den ble studert spesielt: Kampen om Trillemarka : en antropologisk studie av en konflikt om bruk og vern av naturressurser
 7. i regnvær snur jeg beddingen opp/ned med tettede sømmer på undersiden av beddingen. Heldigvis aldri fått testet det skikkelig.
 8. Jeg tror den største kilden til fuktighet i posen ved telting, er kroppen som ligger inni. Derfor foretrekker jeg de pustende, ultralette ytterstoffene på en 3-sesongpose. Vår, sommer, høst er det vanlighvis tørkemuligheter innimellom som det uansett er lurt å benytte seg av. Pusteevnen til ytterstoffet vil være veldig avhengig av omgivelsestemperatur og luftfuktighet så disse må med i spesifikasjonen. Når produsenter slår om seg med "Excellent breathability" for membraner, så må referansen være et vanntett stoff. Et diffusjonsåpent ytterstoff vil uansett puste bedre enn alle disse "Exce
 9. Det kommer nok an på hvordan været blir på turen. Får du temperaturer nær null eller lite vind og ønsker å holde teltet lukket, så blir det kondesering. Det største problemet er vel at soveposen absorberer fuktighet og isolasjonsevnen reduserers. Dette er jo generelle problemer ved telting, men de blir større når ventilene er så små som i dette teltet.
 10. Feller eller smøring avhenger veldig av temperatur. For noen dager siden var jeg på Finse med ukestung pulk og 15 ned mot 30 minus, og hadde ingen behov for feller, og det ville ikke du heller hatt tror jeg. Amundsen med blå swix satt som et skudd i oppoverbakkene. Faktisk var gliden så dårlig at jeg med pulken kunne stå bom fast i opptråkket slak nedoverbakke med pulken bak. Sålen med glider (kanskje lite igjen av den) ga i seg selv betydelig feste. Og det er sikkert flere forhold som påvirker feste og glid, som snøens beskaffenhet og korning, pulkens materiale osv. Tror det er ganske komplek
 11. Tror turstøvlene står ganske langt inni skapet hos endel av våre toppolitikere ja.
 12. Ja og du får bedre dekning. Kan henge telefonen i et tre og gi nettbrettet Wi-Fi. Selv i regnvær om tlf er av den stadig vanligere vanntette typen.
 13. Svenskene er verst i verden på snauhogst så det der gir lite mening.
 14. En liten butanlighter fyrer effektivt opp spritbrenneren, men det er ikke oppfyringen som er hovedproblemet, men temperaturen i spritkoppen. Spritkoppen er av metall og kjøles effektivt ned i kulda slik at spriten ikke forgasser og da blir effekten dårlig. Varmer du spritkoppen først blir det enklere å få fyr.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.