Gå til innhold

Tittei

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  269
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tittei vant dagen sist 10. desember 2019

Tittei hadde mest likt innhold!

Om Tittei

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Skal til kjøre strekningen Drammen-Sarpsborg med barn i barneskolealder. Tips til aktiviteter, opplevelser og ikke minst overnatting. Vi har med 5-mannstelt, så kan ikke være langt fra veien. Vet om klatreparken på grensen, men der stopper det hos meg. Kjører via Oslofjordtunellen. Jeg ønsler primært og sove ved vann/fjell ect, men siden vi skal være borte i to neyter, kan campingplass også være et alternativ en av nettene. Tusen takk om noen orker å svare.
 2. Gøy å følge hvor denne tråden har tatt veien. Det som egentlig bare handlet om hvordan få plass til sekk, underlag og sovepose i en sekk, handler nå om hvordan pakke en sekk, altså med alt annet også 😅. Helt i orden, og bare fortsett å skriv, jeg lærer uansett masse. Elsker når slike tråder tar litt av. Jeg har fått svar på mitt spm for lenge siden, men følger spent med innimellom.
 3. Takk. Jeg prøvde også å lete på youtube men finner den ikke der heller.
 4. Finner ikke den serien der Jens Kvernmo er med. Kan noen hjelpe meg?
 5. Pakkpose. Er ikke det de posene soveposene kommer i? Jeg har hele tiden trodd at det er det samme. Mulig jeg har en stor sovepose. Har kun en dunpose og den er for vinteren, kommer ikke til å kjøpe flere poser med det første. Har puttet soveposen på tvers nederst og da virker det brått ikke som noe stort problem lenger. 😅 Bamse har jeg, men syns de tar enormt mye plass selvom de er lette (ungene som bruker bamse) jeg kjøpte trekkspill for det så ut som de hadde mindre volum, men nå er jeg ikke så sikker lenger. Har egentlig ikke så mye med meg utover bo og sove, så føler ikke det er stæsjet ellers som er problemet. Men jeg skal teste, er bare litt for varmt for meg om dagen til at jeg orker styre med noe som helst. Målet er ikke å bli noen lettvekter. Teltene vil nok bli lettere etterhvert som pengene og erfaringen kommer og ikke minst bruken økes, men ellers blir det nok ikke så mye som endres.
 6. Takker så mye for mange svar. Jeg tenker at jeg har ikke så mye med meg utover det jeg må. Det var derfor jeg kun nevnte bo og sove, for frem til jeg fikk råd i denne tråden har jeg ikke hatt særlig plass til noe som helst utover nevnte ting. Det med liggeunderlag er bare noe jeg har blitt fortalt og ikke engang vurdert å tenke selv. Kanskje det holder med det oppblåstbare ja. Har liksom tenkt at det er noe som må med siden kulda fra bakken og hull i den var et tema. Men om det ikke er et stort problem (kan kanskje heller skaffe meg en tarp etterhvert) så er igrunn mye av problemet løst bare der. Takk til alle. På tide å tenke selv forstår jeg 😅
 7. Haha, smart. Visste ikke det fantes så store sekker engang 🙈. Min på 95 er mer enn nok til kroppen min. Pleier å bære rundt 14-15kg og det er helt greit. Sekken er jo ganske tung i seg selv, så mye vekt går med der. Har en juniorsekk på 45liyer som jeg bruker som dagstursekk, men som jeg gjerne skulle brukt for en overnatting for kun meg selv. Men igjen, jeg skal teste i morgen, kanskje jeg er nærmere målet i morgen
 8. Takk for råd. Leste også min gamle tråd fra 2017, så i morgen skal jeg jammen i meg teste. Hjelper sikkert å «tørrtrene» hjemme. På en annen side ble min sønn syk på natten sist vi dro på tur, og vi måtte bråpakke. Utrolig hvor myr som det ble plass til når jeg ikke tenkte, bare stappet 😅.
 9. Obs, beklager. Googlet, og da kom min egen tråd opp om samme tema. Snakk om å drite meg ut 🙈. Til mitt forsvar er det noen år siden, men kanskje greit å google LITT før jeg skriver ja. Beklager. Jeg har det store liggeunderlaget utenpå ja, har ikke sjans til å få det oppi med telt og sovepose i tillegg. Har ikke så mye med meg ellers. Det vanlige. Mat, et skift, litt skrivesaker ect. Ikke noe som tar veldig mye plass for noen få netter. Men om jeg skulle hatt en mindre sekk, hadde jeg ikke hatt sjans i havet til å få med meg disse bo og bære-tingene. Hvordan klarer dere å få plass i en mye mindre sekk? Hengekøye eller åpen himmel er uaktuelt, så er det sagt.
 10. Jeg lurer veldig på hvordan dere får med dere alt? Vekta er ikke problemet. Det er VOLUMET som er mitt aller største problem. Under ser du hva jeg har med meg på en overnatting høst/sommer/vår. Som du ser bruker jeg en 95liters sekk, og da sliter jeg med å få plass til trekkspill underlaget. Hvordan klarer dere å få det ned i en 45liter??? Hva gjør dere som jeg ikke gjør? Sekk: Bergans Trollhetta 95 liter Sovepose: Helsport Alta pro serie TComf O Liggeunderlag: «Trekkspill med knotter» skumgummi og Exped downmat xp 7 lm Telt: Enten dette https://www.biltema.no/fritid/friluftsliv-og-camping/telt/kuppeltelt-2000041290 eller Bergans Trysil 3p
 11. Ja, naturtegn er gøy. Ikke så viktig om det er nøyaktig eller stemmer for min del, jeg syns det fører til at jeg legger merke til noe mer enn å bare gå fra A til B eller ha hodet i kartet. Savner «de gamle» som kunne lære meg alt dette, men den gang mine besteforeldre levde, var ikke jeg interessert i den kunnskapen dessverre. F.eks så jeg kun en maurtue, nå ser jeg både den i et annet lys - og stubber på en ny måte. Sikkert nødvendig å kunne i krise, men enn så lenge er jeg ikke veldig avansert og alt er mest for gøy.
 12. Har fått dilla på turorientering plutselig, og da blir jeg mer oppmerksom på detaljer. Hvilke naturtegn kjenner du til? Selv kommer jeg på disse: - Maurtuer er størst på vestsiden av trær, steiner, stubber - Trær er frodigst på sørsiden - Avstanden mellom årrringene på en stubbe er størst mot sør
 13. Ingen som kjenner til ut sin ruteplanlegging? Jeg har fått logget meg inn, men eneste jeg får gjort er å søke etter andre sine turer. Får ikke laget egne. Har sendt de mld, men de er ikke veldig behjelpelige. Finnes det en annen app som er bedre? Altså der jeg kan lage egne turer OG at den følger stiene, ikke bare lager rette linjer.
 14. Jeg kommer bare til en blank side når jeg trykker på logg inn. Har prøvd på flere plattformer, men primært safari. Og hvordan, hvis jeg kommer inn, lager jeg egne turer? Går det ann å lage ved å følge stier slik det går ann i lommekjent? Evt finnes det en annen app som lar meg gjøre dette? Og finnes det en app som jeg kan følge en planlagt rute jeg har laget i min egen stue? Jeg hører de sier at «det er en app for alt» så da venter jeg i spenning.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.