Gå til innhold

Tittei

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  98
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1
 1. Tunelltelt for 2-4

  Sant nok... Jeg tenker videre. Har god tid.
 2. Tunelltelt for 2-4

  Fant denne: https://spejdergear.dk/shop/nordisk-rago-4-3989p.html Skulle gjerne visst vekta på den når den fungerer som 2-mannstelt også. Finnes det flere som er tilsvarende løsning? Dette er jo veldig tungt å bære på.... Vurderer fremdeles 2 stk 2-mannstelt isf, men dette så jo genialt ut. Jeg ble bare usikker pga vekten Skal ikke kjøpe før til våren, så har god tid på meg til å finne det opptimale teltet. Kanskje ender jeg heller opp med to hengekøyer i tillegg til dette. Jeg vet ikke akkurat nå. Bare leter og drømmer. Det er snakk om dame og tre barn fra 5-10 år. Vil ha muligjet til å både være alle fire men også kun med et barn evt kun meg. I tankene mine vedr kjøp av telt tenker jeg at vi skal kunne ta det med oss i sekken, og turene blir max 2-3 netter.
 3. Tunelltelt for 2-4

  Jeg fikk tips om at det finnes tunelltelt som kan settes sammen til et. Vet noen om det? Dette var trolig kjøpt i Sverige. Hun hadde bare møtt disse på en tur i fjellet og tenkte ikke på å spørre noe mer om det da hun ikke selv bruker telt. Men for meg er dette noe jeg gjerne vil vite mer om. Det er altså snakk om to stk 2-mannstelt som kan settes sammen til et med glidelås. Teltet kan også brukes som rent 2-mannstelt.
 4. Spør for noen andre som ikke er her inne: Noen som vet om MEGET billige hytter eller andre steder man kan sove langt fra folk i noen uker i høst/vinter? Standaren kan være av ekleste sort. Finnes det evt nettsteder de kan søke? Helst ikke lenger nord enn ca. Trondheim. Telt og hengekøye er ikke aktuelt i denne runden.
 5. Hva heter det? (Turbegrep)

  Enig. Også blir det vel helgetur, ukestur osv? Vi har turer som varer stort sett 1 overnatting med eller uten bilen i nærheten.
 6. Nok en dumt spørsmål fra meg kommer. Sitter og lager noen lister, og 6-åringer lurte på en ting jeg ble usikker på. Vi snakket om hva base camp er. Men hva heter det når vi kun har ed oss sekken og ikke har bilen i nærheten? Jeg sa fottur eller topptur, men så begynte jeg å tenke. Finnes det en fellesbetegnelse på dette?
 7. Hva gjør dere på telttur?

  Denne tråden virker kanskje litt unødvemdkg på dere erfarne? Men jeg vil bare sk at for mg som er ulta nybegynner, så er den veldig, veldig nyttig. Jeg var på en tur alene og kjedet vettet av meg, noe keg egentlig aldri gjør. Nå har jeg lest og lært masse av denne tråden. Syns den er veldig lærerik, så takk til TS.
 8. Pakkeposer

  Takk for gode tips og råd igjen. Det blir nok en bla ding av zip og billige pakkeposer på meg.
 9. Allværsjakke - DIY

  Beklager. Ja, jeg leste jo det.
 10. Pakkeposer

  Jeg skal ha noe som holder soveposen min tett... og gjerne noen som ikke veier allverden også. Har du link til billige pakkeposer? Evt bare et engelsk navn? Ja, deilig med slike enkle prosjekter Innimellom litt mer omfattende julegave-kjole-prosjekter. Også lurer jeg på noe annet: Hvir får tak i Gor-tex i metervare eller om dette stoffet holder som vind/lett regntøy (ikke ekstremvær, da holder jeg meg foran peisen inne): https://www.stoffogstil.no/metervarer/softshell
 11. Allværsjakke - DIY

  Syr selv endel, og dette var virkelig imponerende jobb *klapper* Hvor har du kjøpt stoffet?
 12. Pakkeposer

  Vurderer sterkt å sy pakkeposer selv. Forslag til stoff? Antar regntøystoff blir litt i tykkeste og tyngste laget? Vet jeg må sikre sømmene osv, har sydd regnsett til mellomste uten at han ble våt, men det var jo i HH stoff.
 13. En nybegynners erfaringer og turrapporter

  Tusen takk for tips. Jeg tar det med meg og skal nå ut på testrunde Vurderer nemlig å lage meg en pakkeliste og teste ulike løsninger uten å dra på tur, for det er jo strengt tatt selve pakkingen og ikke vekten i seg selv som jeg sliter med. Vet jo allerede at jeg vil takle 16-20 kg noen få timer, så da er det bare å teste ut ulike løsninger. Så tenkte teste ut både pakkesystemer og liggeløsninger. Akkurat i kveld tester de to store ut betong (på terrassen) 😅 Utenfor huset har jeg både grus. gleder meg til å se naboene når de lufter hundene sine, og de ser jeg ligger ute på grusen blandt parkerte biler med telt og sovepose 😅. Jeg har også andre underlag som er mer skogsrelatert. Så får jeg heller ta langturene når skolen har startet. Ingen skal klage på at jeg går for fort frem i alle fall hihi. Men utenatt får jeg, dog ikke langt unna husdøren @Virrma: Kan ungene telle med "terrassen i lavvo" som utenatt?😅
 14. Hvordan ser teltene ut ferdigpakket

  Kjenner jeg meg selv rett, så vil jeg nå teste flere løsninger. Og jeg antar at et sted midt mellom alle løsningne dere har (som alle er smarte), så finner jg min egen vei tilslutt. Har noen tanker osm skal testes ut. Kanskje allerede i helga om jeg er heldig.
 15. Hvordan ser teltene ut ferdigpakket

  😂Jeg syns det er gøy med slike tråder der dere "proffe" også lærer litt, eller blir obs på ting som dere ikke tenkte over 😂
×