Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 13. april 2014 i Innlegg
-
Han er nok ikkje aleine der. For å vera nøktern, kan eg innrømme følgane: Eg har aldri sett Lofotveggen, så eg veit ikkje om eg ville kjenne han att dersom eg såg han. De syv søstre har eg ingen aning om korleis ser ut. Torghatten har eg sett bilde av, og ville kanskje kjenne han att, dersom eg såg holet gjennom fjellet. Utan å sjå gjennom holet, har eg ingen grunn til å tru at eg ville kjenne att fjellet. Hurrungane kjenner eg, men det er bare fordi eg har budd eit halvår i Årdal. Før det, hadde eg ingen forhold til Hurrungane, til tross for at det er toppar eg ser frå heimefjell. Gaustadtoppen kjenner eg, men bare frå nord og frå vest. Snøhetta har eg vore på, men det har ein anonym profil som eg ikkje vil påstå at eg ville kjenne att verken på avstand eller på eit bilete. Landemerke er bare landemerke for den som kjenner det.6 poeng
-
Jeg liker egentlig hvordan Monsen klager utrolig lite når han er på tur. Måtte le når jeg så han drikke smøret, her har han sikkert gått skrubbsulten, men han tenkte sikkert ikke på de ca 2500kcal i smør før helt mot slutten hvor jeg tipper han hadde spist hva som helst.6 poeng
-
Vært for mye i ett terreng og for lite i et annet? Han utøver vel friluftslivet sitt på den måten han trives best med, på samme måte som de fleste andre. Ser ikke helt at det skal være et mål å være flink fjellgeit om fjellvandring ikke interesserer ham. Synes han gjør en strålende figur, virkelig inspirerende program.5 poeng
-
5 poeng
-
4 poeng
-
Vinteren var kald på Nord-Vestlandet i fjor, så isen lå lenge i lavlandet. Fant frem noen bilder fra 15-28 mai i ytre Romsdal. Da kan du sitte ute i sola til nærmere 22 på kvelden. Vannet på bildet er på ca 200 moh, fjellene er mellom 650 moh og 933 moh. Lengste avstand til fjorden er under en mil. Skogen i området er dominert av bjørk med en del furu og gran. Den største forskjellen er i geologi og kvalitet på fjellet om en vil klatre. Det er lett å bli forvirret om en er helt ukjent i området og ikke aner hvor en er.4 poeng
-
Monsen er en koselig kar,med en flott innstilling,og godt humør. Jeg får så inni hampen lyst til å dra på tur etter å ha sett disse programmene hans. Kunne vært kjekt med en utvidet versjon av programmet for oss spesielt interesserte,men vi får være glad for det vi får4 poeng
-
Javel. Monsen tok feil på hvor han var. Noen mener at han burde vite bedre. Andre koser seg med programmene uansett. Kanskje litt mer når det kommer fram at Lars Monsen tross alt er menneskelig?3 poeng
-
Uansett hvor mange fliser vi spikker her inne i denne Forumverdenen vår så er det bare å innse at Lars Monsen er den i Norge som gjør mest for å rekruttere folk til friluftsliv. ALLE "kjenner" ham og har et forhold til ham og filmene/programmene hans. Han er viktig og han gjør en god jobb. Men bevares, det er jo gøy å diskutere "viktige" detaljer fra Monsen på Villspor, så stå på!3 poeng
-
Bare for å kontollere at mine antakelser (og tidligere påstander) er riktige... Du holder til på østlandet?3 poeng
-
Hjemme for vask og ompakk. Har visst ikke helt gitt opp Hardangervidda enda. Vi får se...3 poeng
-
Kan hende at Monsen og jeg er like på det området. Jeg har ikke noe interesse av å klatre i bratte fjellsider på vestlandet, eller andre steder. Og fjelltopper interesserer meg ikke. Landskap interesserter. Jeg har mang en gang vært rett under div fjelltopper og det hadde vært kurrant å gå til toppen. Men hva har jeg der å gjøre, hvis det ikke sitter fjellrype der. Et annet eksempel, jeg har utallige ganger vært i området til Bessegen, etter ryper. Men hva er poenget, med å gå i flokk på den kanten? Det er for toppturfolk, jeg bryr meg ikke. Sparer heller kreftene til å gå opp og ned fjellsidene, hele dagen etter rypa. Men både Norge og Sverige er ganske mye mer enn vilt kystlandskap da. Ganske mye fjell og skog vil jeg si. Editt: Litt vanskelig å oppdage midnattssola, hvis en sover. Og hadde du/jeg gått i det terrenget, der Monsen klaget på alderen, så hadde vi trolig hatt brukbart med næring i kroppen. Og han gikk ikke bare opp, han måtte ofte ned igjen, for å hente kameraet og så opp igjen. Eller motsatt. Det er 3 ganger det og med lite næring! Tror noen og hver hadde vært sliten da.3 poeng
-
Er nesten fristet til å si at du ikke kan ha vært mye på Nord-Vestlandet Dag Ytre strøk har mange av de alpine formasjonen og fjell mellom 600-1000 meter. Er kanskje ikke så rart at jeg kaller kystfjellene i Nord for "Hjemmekoselige" Men for den som har fulgt med i naturfagtimene på skolen burde det ikke være noe problem å se forskjell. Gråstein er ikke bare gråstein.3 poeng
-
Iom at han også er særs opptatt av hundekjøring begrenser det nok mulighetene hans til å tinderangle på vestlandet, kanskje ? og jeg hadde heller ikke kjent igjen mange av landemerkene som "gjør meg norsk"....3 poeng
-
Skal oppriktig si at jeg bommet i går, at Lofotveggen skal være et landemerke er vel og greit, men for de som ikke har sett den, eller brydd seg så veldig så har det lite å si. Og ja jeg har vært i Lofoten Du kunne også vist meg Torghatten og Hurrungane uten at jeg hadde løftet et øyenbryn. Er mer bevandret i østland/Sverige/Finnmark enn jeg har tatt turen over fjellene til Vestlandet. Har bare med interesser og tilgjengelighet å gjøre for min del. At Monsen ikke har vært der like mye som du ønsker kan være av samme grunnen kanskje? Synes uansett det er et artig program, dessverre ble jeg litt for opptatt med å prøve å finne ut hvor han befant seg..3 poeng
-
Ny oppskrift konvertert fra HHH: Hungarian Goulash 500g karbonadedeig av storfe 1 medium hvit løk i terninger 3 store faste poteter i terninger (0,5cm) 1 mellomstor gulerot i halve skiver 125ml rødvin 1 1/2 ss paprikapulver 1/2 ts salt 450 ml buljong (storfe) 1/2 pose brun saus (pulver) 200ml frosne erter 100 gram sopp Brun kjøttet i en teflonpanne uten fett i to runder. Det vil sette seg litt i pannen i starten men det vil løsne når vannet i kjøttet kommer ut. Hvis kjøttet er litt fett så kan du skylle det i en sil under varmt vann. Svett løken i en stor teflon eller Le Creuset gryte med en skvett vann så løken ikke setter seg fast i gryta. Ha kjøttet i gryten og la det varme seg sammen i 8 minutter til. Ha i salt, paprika og vin. Bland godt og la det sitte på lav varme i 20 minutter. Bland med jevne mellomrom og hvis kjøttet begynner å se tørt ut så har du i litt mer vin. Etter 20 minutter legger du i gulroten, potetene, ertene, soppen og buljongen. Pass på at buljongen dekker alt det faste, er det litt lite buljong så kan du fylle på med vann, det skal dampes av etter hvert uansett. Sett lokket på gryten og la det putre på lav varme i 20 minutter. Rør av og til slik at det ikke setter seg i bunnen. Etter 20 minutter så må du begynne å sjekke om poteter og gulerøtter er ferdige. Så snart potetene er passe så har du i brun saus pulveret og lar det putre videre uten lokk til goulashen tykner. Ta goulashen av varmen og la den kjøle seg ned i 30 minutter så den tykner mer. Den burde være tykk nok til at den ikke renner noe særlig utover når du legger den på bakepapiret i dehydratoren. Tørk den i dehydratoren på 70 grader til den er sprø, 12+ timer. Rehydrering Ha i ca 4dl vann, nok til å dekke maten og la det stå i ca 15-25 minutter eller kok det opp i en liten kjele.3 poeng
-
En Pacrafttur med andre raftere kunne vært interessant. Jeg tenkte en tur på Hardangervidda i sommer med Packraften. Start fra Ringedalsvannen(Odda)-mot Litlos-følge Kvennavassdraget ned mot Møsvannet. Biler kan parkeres i begge ender. Om det er intressant kan vi planlegge nærmere tid og sted. Men kan ikke låse meg til det helt ennå, men det er ialfall på planlegger-stadiet.2 poeng
-
Storkoser meg med programmet, men i går kjente jeg at jeg ble passe irritert på Anne Rimmen når hun hylte som ei kjerring og nektet å drepe fisken hun hadde fått. Makan!2 poeng
-
Kajakk er like "villmarkete". Har brukt kajakk med suksess både i Jotunheimen, Femunden og Rogen.2 poeng
-
Jeg forstår ditt problem. Jeg har hus og garasje med all verdens plass. Jeg vurderer leilighet, men tanken på å kvitte meg med kajakkene er fryktelig. Jeg har hørt om en som hadde kajakken hengende i taket i leiligheten, men vet ikke det var noen god løsning. Peik sier noe som er verdt å merke seg. Fordelen med kano er at man kan få med seg barn. Jeg har også hatt kano, men i dag hadde jeg nok tatt kajakken i 99,99% av tilfellene. Jeg har nemilg ikke barn. Og jeg synes kajakk kan erstatte kan erstatte kano på alle måter bortsett fra dette. Det å kunne padle tre-fire-fem mil på en dag teller mer enn at kano er villmarkete. En annen ting er at det etter hva jeg har forstått er langt flere drukningsulykker med kano enn for kajakk. Tar man seg bryet med å lære å rulle en kajakk, og det er ikke så vanskelig som mange tror, så er dette en svært sikker farkost. Hvis jeg ikke hadde hatt noen egnet lagerplass for kano eller kajakk hadde jeg nok valgt noe sammenleggbart eller noe jeg kunne blåse opp. Hadde jeg hatt litt plass og trang økonomi hadde jeg antagelig kjøpt en av de rimelige kajakkene på finn. Hva slag man bør velge kommer litt ann på amisjoner, fysikk, interesser osv.2 poeng
-
Tenkte nøyaktig det samme med en gang jeg så tittelen Har kano, skal kjøpe Packraft, også blir det vel kajakk senere en gang. Kano er sosialt og villmarkete. Kajakk er sjø og skjærgårdsjeep. Packraft er lonerens høyfjellsdoning. Sånn grovt skissert. Apropos leilighet: Allyen tar opp 1,5x0,6 meter. Packraften passer i kommoden din. Så det eneste man ikke får plass til er kajakkene. Eller, det finnes jo sammenleggbare kajakker også.2 poeng
-
Ble ferdig med boka "Canada på Tvers" i går kveld. Monsen skriver at han hadde 60 timer med råmateriale. Kanskje jeg er en særing, eller, i følge madamen er jeg det og hun legger nesten all skyld på Monsen Men siden jeg har en jobb der jeg er borte 4 uker av gangen, så kan kveldene bli lange på lugaren og da er det rett og slett bare skikkelig snadder å sette seg til rette og slå av tiden med noen episoder av programmene med Monsen. Faktisk måtte jeg bare pløye igjennom hele "Canada på Tvers" første dagen jeg kom ombord sist onsdag. (siden allerede jeg var godt igang med boka) Grunnen til at valget så ofte faller på Monsen når jeg skal se på flatboksen, er rett og slett for at han greier å formidle turlivet sitt på en slik måte at man suges inn tv-ramma sammen med ham og nesten kan føle seg inntullet i den sure bålrøyken. Mmmmmm! 60 timer med råmateriale... Hmmmfrp! Jeg fortsetter å skylde på Fridtjof jeg2 poeng
-
Blir helt awsome. Da skal du få utdelt en liten sekk med det du trenger; En pakke rått bacon, men ingenting å tilberede det i eller med En opptenningsbrikett, men ikke noe å tenne opp med En flaske Melange, men jeg skal smelte igjen toppen av flaska. Du får selsagt ikke noen kniv. To Kiwi plastposer Ett par Crocs i str 42 Ett skjerf God tur, jeg følger etter i bil2 poeng
-
Men han klarte seg veldig bra i terrenget Han hang seg opp i at han først trodde han visste hvor han var og deretter fikk alt han så til å passe inn i det bildet han hadde i hodet. Honnær til han nordnorske karen på småbruket som ila et brøkdels sekund sa han var innflytter Tror nok han hadde litt problemer med retningen, kanksje grunnet sola og lyset. Om han allerede hadde bestemt seg for at han var på vestlandet må jo lysforholdene ha spilt han et puss. Om han visste at fjellene han så ute i have lå rett vest hadde han vel ikke hatt så mange alternativer.2 poeng
-
Dette er jo første sesong, så det kan hende NRK mente programmet var litt for smalt for den store interessen. Nå i ettertid ser jo de at folk knapt vil se annet. Og da har jeg troa på at sesong 2 vil være utvidet med mer innhold på alle plan. Skal dette være et krav for en nordmann, er jeg redd en stor andel nordmenn blir papirløse Jeg har vært både i Bodø og Lofoten ved et par anledninger. Men om tanken hadde slått meg mens jeg pesa opp de brutale bakkene skal jeg ikke si for sikkert. Blir jo enda verre når man setter tankene fast i et helt annet sted i landet. Jaja, nok om det. Jeg vil enda mer på tur nå enn jeg ville i dag tidlig(og jeg hadde veldig lyst i dag tidlig). Og det ser ut til at det blir tur i morgen, riktig nok en kort dagstur, i Moss...?2 poeng
-
Hvordan kan du si at han ikke fokuserer på naturopplevelsene det når du ikke har sett programmet og heller ikke har TV? Finner det noe underlig. Jeg syns ikke Lars Monsen har fokusert på egne prestasjoner i det hele tatt - og naturopplevelsene har definitivt vært i sentrum. Lars Monsen har bidratt positivt med å få folk opp av sofaen og formidle gledene ved friluftsliv på en veldig god måte - og han kan trygt heve seg over eventuelt Jantelov. Han har tverdt i mot gjort noe som svært mange av oss kunne ønske oss å gjøre - nemlig skape seg et godt levebrød på å bedrive rimelig enkelt friluftsliv.2 poeng
-
Endelig fått kjøpt meg noen allmountainski. Nå skal jeg prøve å bli en sånn en som går på topptur og kjører ned. En av de uten erfaring! http://www.oslosportslager.no/produkt/blizzard-kabookie-allmountainski-1314-31279.aspx1 poeng
-
Jeg skal tilbringe noen dager i grensetraktene på leting etter storrøya,og håper på bedre vær enn jeg hadde på siste tur. ,1 poeng
-
Ja. Enig. Dual Survival er mer regissert, noe Lundin ofte relaterer til i intervjuer. Monsen er mer normal og ekte. Likevel spennende med Dual Survival. Det er mye mer til maven enn fisk og real turmat. Nå er jo Monsen i en egen klasse. Positiv og formidler ekte natur og frisk luft, og glede.1 poeng
-
Har sett første sesong av Dual Survival, men jeg synes programmet er flere hakk "dummere" enn Monsen på villspor. F.eks han som insisterer på å gå barbeint. Jeg tror jeg har sett bilde av at han blør på foten i hvert eneste program. Når de kom til en ørken lagde han seg sandaler. Som diverse andre programmer, så prøver de å skape spenning ved å gjøre ting man neppe hadde gjort i en overlevelsessituasjon. Den viktigste forskjellen for meg er nok at de har med et film crew. Ut fra hvor opplagte de virker og hvor lite mat de får i seg, så tipper jeg de spiser mat som de får, ikke bare det de fanger/sanker. Det virker også som de har vel flaks med viltet de alltid finner underveis. Mao, Dual Survival får meg til å tro at hele greia er rigget. Der Monsen på villspor får meg til å tenke på vill natur, får Dual Survival meg til å tenke på MacGyver. Underholdende, men ikke samme greie.1 poeng
-
Å være i marka 17. mai er toppers. Gjort det selv mange ganger. Nesten garantert å ha marka for deg selv1 poeng
-
1 poeng
-
Denne tråden er faktisk første gang i mitt liv jeg hører om disse...tror jeg må Google litt...1 poeng
-
På det lyseste så forsvinner sola bare rundt 30 minutter om natta her i Møre og Romsdal. Forskjellen er ikke ekstrem mot Lofoten. Midnattsol, ja, men da må man være våken for å se den. Selve kelvin temperaturen på lyset halv 12 og halv 2 om natta er ikke så ulik.1 poeng
-
Min Norrøna Dovre-bukse har holdt i minst 10 år, men nå er jo dette en goretexbukse til ekstremvær, ikke noe jeg bruker på godværsdager.1 poeng
-
Litt av moroa med programmet er den psykiske delen hvor man instiller seg på at man er et sted. Da kan man lett miste kritisk sans og overse tegn på hvor man egentlig er. Jeg synes det er moro. Må innrømme at jeg ikke var klar over hvor likt Norge kunne virke fra nord til sør. Synes det er urimelig å påstå at Monsen bare har vært i østlandsskogen og Sverige. Hans familie kommer fra Beiarn og han har hytte på Saltfjellet. Han har aldri vært noen toppvandrer, og da er områder som Jotunheimen og vestlandet kanskje ikke så interessant? Jeg nyter programmene for det de er, veldig gode naturprogrammer. Som kajakkpadler syntes jeg det var ustyrtelig morsomt da han ble så stiv i rompa at han måtte i land. Kjent problemstilling. Moro for en amatør som meg å se en av Norges beste friluftspersoner gjøre noe han ikke var veldig flink på. Men han klarte seg jo bra.1 poeng
-
Spennende og gjennomtenkt sove- og bæresystem, synes jeg! At du har stropper ved hodeende og på midten for å binde de ulike sove-komponentene sammen er smart og kanskje en forutsetning for at komforten og delene skal være på plass under natten. Lurt også at Biltema-underlaget fungerer som sitteplate ved rast og i leir. Per idag bruker jeg enten T-a-R NeoAir XTherm (449 g.) vår og høst, samt Exped SynMat UL 7 Medium (452 g.) på sommeren. Men, jeg har en Klymit Inertia X Frame (full lengde) og et Biltema-underlag liggende i skapet. Tror jaggu jeg skal bestille en Multimat for å sjekke ut ditt kombo-system (min kombo blir jo en variant av ditt system, men funker det, så funker det.) Bra tips!1 poeng
-
Jo da. Fisk får en med det meste, om alt ligger til rette Hadde dette settet som et reserve sett tidligere. totalt udugelig1 poeng
-
1 poeng
-
Var mer som ikke var topp på den turen der skal jeg si deg. et rask av et Abu Cardinal fiskestang sett til den nette sum av 299.- verre fiske utstyr må en jo lete godt for å finne.1 poeng
-
Monsen har vel IKKE vært over alt i Norge og det er det få andre som har heller! Hvis noen. Men hvis folk har noe kunskap om Monsen, så er vel ikke vestlandslandskap og høye fjell (fjell-topper) hans område. Det er vel heller skog og fjellvidde. Poenget her, er nok å benytte områder Monsen er ukjent i. Men vi har likevel Monsen, i hærlig norsk natur og hvordan han løser ukjente problemer. Men lite av planlegging og problemløsning. Og det kunne vært interessant med en gjennomgang av turen, med Ousland og kompissen, over måltidet. En oppsummering. Burde vært en bra avsluttning på alle program. Synes NRK gjør for lite, av ting som betyr noe for folk som trives i naturen. De hadde kanskje hatt ennå flere seere, med et noe utvidet program.1 poeng
-
Enig med Walle. Alle tre vil gi deg mye glede. Kajakk er suveren til sitt bruk, så også kano.Har alle tre Packraft vil jeg gi en ekstra stjerne i utvidete muligheter. I sommer hadde jeg en med langt inn på Hardangervidda og var ute på vann jeg aldri hadde trodd jeg skulle komme. De 4kg ekstra(åre+båt og vest) var verdt alt jeg fikk igjen av muligheter til å forkorte turene ved å krysse vann rett over, for ikke å snakke om dorgingen og fisken....kan ikke få rost Packraften nok. Nb: har ingen forbindelse med aktørene for disse produkter, men det går vel an å anbefale noe uten å bli mistenkt for dette..1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Tja... Etter 18 år med regn og vind i Stavanger kaller jeg meg klimaflyktning, her jeg bor i Alta. her kan man jo faktisk forlate huset uten full skallbekledning, de fleste dagen i året...1 poeng
-
For meg er det hysteri nar folk ender opp med a tro at high-end-produkter gir bedre turopplevelser. Jeg kan arlig talt ikke huske en eneste gang hvor det har vart utstyret i seg selv som har gjort turene spesielt minneverdige. Jeg har bekjente som shopper utstyr til den store gullmedaljen, men som aldri kommer seg ut. Utstyret kjopes antagelig som erstatning for dagdrommer om de store opplevelsene som aldri ble noe av, substitutter for turene som aldri blir gjennomfort, mens det lukter "wannabe" mer enn balroyk og 10 dager uten dusj. (Ma de aldri, aldri lese denne traden .... )1 poeng
-
Ser fram til dette. Artig konsept. Satser på mye fin skandinavisk natur gjennom TV-ruta. Monsen er ofte svært bra TV. Med hu dama på en fjelltopp ventende så trekker nok programmet ikke bare sånne som oss1 poeng
-
Første dehydrering gjort unna, HungryHammockHangers' BBQ Spagetti. Halverte mengdene og gjorde litt flere endringer for norske råvarer. Her kommer oppskriften: Spicy BBQ spagetti 400g kjøttdeig av svin 250ml løk (halv løk) 250ml paprika (en hel paprika) 140g tomatpuré (1 liten boks) 390g hakkede tomater (1 boks) 250ml bbq saus 125ml oksekraft 1 1/2ss Worchestershire saus 1ss flytende røyk (hvis du har det) 2-3ss sukker 1ss sort pepper 1/2ts kayenne pepper (mer eller mindre ettersom du føler for) 1/2ss spisskumen 200g spagetti (vekt tørr) Brun kjøttdeigen lett i en varm teflonkjele uten noe fett. Legg kjøttdeigen i sil og skyll med varmt vann. Sett til side. Skyll kjelen og sett stekeplaten på medium. Svett løken og paprikaen i 5-10 minutter til løken er litt gjennomsiktig men ikke brun den. Sleng oppi alt av væsker og krydder og la det småkoke på middles til lav varme i 20 minutter. Sjekk om sausen er sterk nok for deg og tilpass. Legg kjøttet i gryta og la den putre i ti minutter til. Knekk spagettien i tre og kok den al dente mens kjøttet koser seg i sausen. Etter 10 minutter sett gryta til side og ha spagettien oppi. Rør godt rundt og la det stå i 30 minutter. Mens spagettien ligger å tar til seg smaken fra sausen så klipper du til 3 smultringer av bakepapir til dehydratoren for å legge spagettien på. Spre blandingen på 3 fat, sett dehydratoren på 70 grader og la det stå i ca 12 timer. Roter fatene i dehydratoren omtrent hver 3. time for at fatene skal tørke jevnt. Nå spagettien er tørr nok til at du kan løsne den fra bakepapiret trekker du de av og snur de opp ned (etter 8-10 timer). For meg endte dette med 4 porsjoner på ca 150 gram. Vakumpakk og legg i fryseren.1 poeng
-
FIn rapport! Jepp, været i de traktene var veldig stabilt ustabilt, vi gav opp å vente på sommer og godtok været slik det var.1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00