Jump to content

Blackbrrd

Aktiv medlem
 • Posts

  720
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Blackbrrd

 1. Er noe av problemet at du er for varm og svetter for mye? Jeg bruker bare en tynn sportssokk av den syntetiske typen du får kjøpt på kiwi. Blir ikke for varm eller kald, transporterer svette bra. Mindre klær på beina kan også fungere. Det er vanskelig å få gnagsår på tørr hud.
 2. Har ikke gått den strekningen, men det er lett terreng på Blefjell. Går nok ok å gå i ca 4km/t hvis du gir på. Så kan du regne ut fra det.
 3. For et vær! Var i Jotunheimen i 15-18 juli 2017 og det vekslet mellom sol, vind, tåke, regn og sludd på en-to-tre. Jeg må si jeg ble veeeeeldig keen på å dra tilbake etter å ha sett bilder fra denne turen. :p
 4. Fra Væråsen på Blefjell mellom Strutåsen og Krøkla. Flexet noen timer på tirsdag, vel verdt det!
 5. Fin tur fra Mylla til Tverrsjøstallen og tilbake
 6. Noen ganger er det best å snu. Snudde på en kort topptur i Jotunheimen i sommer. Det hadde vært helt trygt å fortsette, men så ikke poenget med topptur i regnvær og frisk bris. Det endte med at vi tok en dags pause fra gåingen og drev med litt sightseeing i stedet.
 7. Sørover bra Ballangrudkollen nord i Nordmarka Østover fra Ballangrudkollen, tror det er Høgfjell eller Vikerfjell i bakgrunnen. Kan være Norefjell. Tok tre bilder av dama på vei nedover, så satte dem like gjerne sammen til ett bilde. Bra løyper, men med -10 grader og nysnø, så ble det litt trått. Kjempefint vær hele turen. :)
 8. Kunne du gjort noe for å unngå frostskadene?
 9. Hvis du skal starte fra Grua så er det nesten kriminelt å ikke ta turen oppom Bislingen og Blslingflaka. Du går da i myrer som ligger nesten oppe på 700 m.o.h. Jeg fikk ihvertfall skikkelig fjellfølelse når jeg var der på ski sist vinter i det solen var i ferd med å gå ned. Gikk da opp fra Mylla, til Ålsjøsætra, Venehaugaene, Bislingflaka og ned veien fra Bislingen tilbake til parkeringsplassen. På den turen møtte jeg en kar en vanlig mandag. Det er ganske magisk hvor alene det går an å føle seg bare noen kilometer hjemmefra. På kartet nedenfor har jeg markert (i blått) enkleste måte å komme seg fra Grua stasjon til Bislingflaka. Det er rimelig tjukk granskau her, og rimelig bratt og kronglete til tider, så jeg hadde brukt løypene, ihvertfall til du er i nærheten av Bislingflaka. Der oppe så er det mer åpent over myrene. Det er forresten bra skiforhold nå. Hvis dere kjenner til uttrykket "I svarteste granskaugen", så stemmer det veldig bra for mye av terrenget her oppe. Løypene som går i terrenget og blir kjørt opp med snøscooter er ofte mer enn ville nok. For tiden er det anbefalt å ta av seg skiene i de verste utforkjøringene i den løypa jeg har markert opp til Grønntjernet. Ref: [Hidden Content] Noen bilder fra Formoløypa, som er den løypa jeg gikk opp illustrerer poenget mitt med tjukk granskaug før du kommer opp på myrene: [Hidden Content] og hvorfor scootersporene kan være grei utfordring. Bildet nedenfor viser hvor flott det kan være oppe på Bislingflaka
 10. Kjenner meg godt igjen når det kommer til å dra på tur med feil sko. Endte opp med å gå en 6 timer lang tur i Adidas mesh-joggesko. Støvlene stod igjen i gangen hjemme. Ca halvparten av turen gikk i myrlendt terreng, så ble bra våt på beina og med null mønster under, så gikk jeg skikkelig på trynet en gang også. Flotte bilder!
 11. Ser ut som en flott tur, veldig bra høstbilder!
 12. Jeg har tre jakker: en bergans microlight, en skikkelig anorakk og en goretexjakke. Hvis jeg skulle på flere dagers tur så hadde jeg tatt med førstnevnte og sistnevnte. Førstnevnte er helt klart mest behagelig, sistnevnte redder livet når det sludder vannrett. De få grammene ekstra du drar på ved å ta med to jakker får du igjen i komfort. Personlig synes jeg det er noe dritt å gå i goretex. Det er altfor klamt. Hvis du synes det er helt ok, så har du svaret der.
 13. Har ikke hatt noe problem med Addidas-støvlene, de er veldig bra på alt av jord/grus/fjell. Har ikke prøvd dem så mye på vått fjell/is, men tviler på at de er noe særlig dårligere enn andre støvler.
 14. Burde kanskje nevnt at de ikke akkurat er lette å få kjøpt i butikk, jeg har kjøpt alle mine på nett. De er konsekvent litt små i størrelsen.
 15. Kan anbefale denne: adidas Performance TERREX SWIFT R GTX [Hidden Content] Har to andre terrex joggesko med gtx som jeg bruker på veldig mange av turene mine. Det eldste parret er 2 år gamle og har sikkert vært med på 100 turer. GTX-membranen er fortsatt like fin. Godt grep, og behagelige å gå med i terrenget, om ikke på asfalt.
 16. Samme her, men er ikke så nøye hvis jeg ser at det ikke er folk på hytta. Fattern hadde en fin historie fra Blefjell. Han har en hytte som ligger oppe på snaufjellet på Vesle Ble, og en gang han kom tilbake fra tur, så var det noen som hadde slått seg til på verandaen (den er ikke gjerdet inn og virker ikke spesielt privat og det går en sti 2-3 meter fra hytta). De blir litt forfjamset når han kommer mot dem, og moren sier: "Vi var her først". Fattern svarer med: "Jeg skal bare inn her, så bare sitt".
 17. Blackbrrd

  Senja på langs

  Virker som en flott tur i variert terreng. Deilig med sånne turer hvor man ikke snubler over hundrevis av andre turister Flott turrapport og bilder
 18. Jeg har et par to år gamle Adidas Swift R GTX som jeg er veldig fornøyd med. De er fortsatt vanntette og fordi de har lite foring/padding innvendig så er de ikke så varme og er ikke veldig klamme. Veldig solide sko som er lette for å ha såpass solid såle. Jeg har også en litt stivere og mer foret/paddet variant, Adidas Fast X. Har to par så jeg ikke trenger å dra dem med fram og tilbake mellom meg og dama. Når jeg sier vanntette, så mener jeg det, jeg kan gå med vann helt opp til kanten av skoen uten at jeg blir våt. Trasket gjennom noen myrer på vei til Brattefjell i fjor sommer og plumpet to ganger på veien tilbake, så jeg fikk litt myrvann inn i skoen, men de hadde holdt meg tørre hele veien inn, og jeg gikk sikkert en time i vann hvert vei. Når jeg kom hjem vasket jeg skoene i en bøtte med vann og oppvaskkost, de var tørre og fine på veldig kort tid. Ulempen med skoene er at de er såpass stive at det ikke føles naturlig å gå på asfalt med dem, men hva skal man med goretex-sko på asfalt? En annen ting er at jeg snører dem rimelig stramt når jeg skal nedover, for å holde tærne unna fronten på skoene, så stoffet "bøyer" seg litt. Det er også der de eneste tegnene til slitasje er. Skoene er veldig behangelige, og etter 10 timer på lavfjell-tur (700 - 1400 meter), så har føttene det like bra. PS: legg merke til den ekstra forsterkningen på det bredeste partiet foran på skoen, på begge sider. Designet her gjør at disse skoene holder seg veldig godt. Skoene fra førsteposten har bommet, og forsterkningen slutter rett i det bredeste partiet. Typisk sted hvor sømmer/liming vil gå opp.
 19. I Kongsberg så er det en grusvei som går inn til gårdsplassen til et par hus. Rett før gårdsplassen er det to vennlige treskilt, ett hvor det står "Tursti" og ett det står "Privat". Jeg vet ikke hvordan det ble med rett til å gå rett utenfor tomten deres, men det skader ihvertfall ikke å henge opp skiltet med "Tursti" som peker på den nye stien dere lagde. ... jeg må forresten si at jeg synes dere var veldig konstruktive når dere ryddet en alternativ sti.
 20. @Andysor jeg endte opp med å kjøpe meg disse: [Hidden Content] som er litt lettere enn turjoggeskoene* mine (som er av det solide slaget). Jeg hadde klart meg fint i turjoggeskoene mine på Rasletinden (2105 m.o.h.), men greit å ha forsikringen som ligger i å ha litt beskyttelse av ankelkulene. De kommer til å være greie å ha for turer i litt mer myrete terreng i tillegg til høyfjellet, og jeg tenkte lite over at jeg gikk i dem vs joggeskoene mine. De var varmere pga den ekstra høyden, men det var også det. * Turjoggeskoene mine: [Hidden Content]
 21. 25-30 km i veldig lett terreng burde gå greit med hytte-til-hytte sekk - eller hvis du er lettpakker. Hvis terrenget innebærer å gå i middels tungt terreng - endel myrer, småkuppert, noen lengre stigninger osv, så vil jeg si 20-25 km er en grei dagsetappe. Er terrenget tungt - mye stigning, steinur, kupert terreng eller dårlig sti, så er vel 15-20 km mer enn langt nok. Først og fremst, så kommer det an på de du skal gå med. Det er også greit å tenke på energiforbruket med et opplegg som dette, det kommer til å bli grisehøyt, så det kan bli vanskelig å spise nok.
 22. Ferien begynner på fredag, og lurer på en tur til Jotunheimen eller Rondane, først og fremst for å gå på toppturer. Ser på værvarselet at det er meldt 8-10m/s vind og 2-3-4 grader på toppene. Er vært så gufsete som det høres ut? På vinteren så hadde jeg ihvertfall droppet toppturen med såpass mye vind, så jeg lurer rett og slett på om værvarselet stemmer bra for tiden i Jotunheimen og/eller Rondane.
 23. Ovenfor Rykkinn? Hjalp en gang en paraglider med å holde ting unna buskaset på toppen. Har høydeskrekk, så har aldri vært interessant å hoppe selv.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy