Jump to content

Vandrefalk

Aktiv medlem
 • Posts

  1,211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Vandrefalk last won the day on March 9 2018

Vandrefalk had the most liked content!

About Vandrefalk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bardufoss

Recent Profile Visitors

4,170 profile views

Vandrefalk's Achievements

 1. Ja, mest sannsynlig at dette er røyting..
 2. En tur på Sandheia over Ørnfjorden på yttersia av Senja..
 3. I mange år brukte jeg appelsinskall fram til jeg fikk første fisken, etter det brukte jeg øynene på fisken...
 4. Vet ikke hva dere bruker snøsagene deres til.. For å lage snøhuler brukte vi i min ungdom (for sikkert 100 år siden! ) å kjøpe sagblad a la dette: [Hidden Content] Disse satte vi på (selvlaga) trehåndtak i begge endene, og så laga vi snøhuler. Funka som bare det!
 5. Som gammel elgjeger har jeg gjort meg opp noen meninger om det stadig tilbakevendende spørsmålet om ferdsel i naturen under elgjakta. Etter min mening skal ikke elgjakta ha noen begrensende innvirkning på allmenhetens ferdsel. Juridisk er det i hvert fall ingen grunn til å betvile at allemannsretten gjelder. Jeg kan heller ikke huske at turgåere har blitt skutt ved uhell under elgjakt. Når det er sagt kan det jo selvfølgelig være lurt å bære ekstra fargerike klær når man beveger seg inn i jaktterreng i denne perioden, og om man skulle møte en jeger så fortell hvem du er og hvor du har planlagt å gå; det skader aldri å være vennlig og høflig..:-)
 6. I fjellet ovenfor Fjordgård på Senja..
 7. På tur i fjæra i Baltsfjorden på Senja..
 8. Jettegryter dannes i elver, hvor som helst..
 9. Dere har rett begge to, men for at den "gunstige smeltingen over et lengre tidsrom" skal funke kan vi ikke få varme og regn før i august eller deromkring! Jo lengre vi har dette kalde været nå, jo større sjanse er det for at det kommer regn og forholdsvis høye temperaturer, og da er katastrofen et faktum. Siste storflom i Målselv-vassdraget var i 2012, og da kom flommen noen dager ut i juli. I år har vi betydelig mer snø i fjellet, så sjansen for storflom er overhengende! (I følge NVE 95%).
 10. Ble en fisketur utenfor Senja i går kveld. Lite fisk, men fin utsikt mot vakre Senjafjell!
 11. Det er ytterst vanskelig å sette grenser for hva slags aktiviteter man kan tillate seg å holde på med i disse tider, men jeg tenker litt som Miamaria her; man kan både padle, gå på ski/truger og gå tur til fots. Det man bør tenke på er å ikke ferdes veldig langt fra allfarvei, og å holde risikonivået så lavt som mulig. Det betyr f.eks. at man ikke bør padle langt fra land og/eller i dårlig vær, man bør ikke trene på akrobatiske øvelser på ski, man bør ikke klatre uten sikring etc. Det mange ikke tenker på er hvor belastet nødetatene er. Å frakte en Corona-pasient til sykehus krever mye større ressurser og mye lenger tid enn et vanlig ambulanseoppdrag. Det betyr, spesielt i små kommuner med få ressurser, at dersom uhellet er ute samtidig med at ambulansepersonellet er i ferd med å frakte en Corona-pasient, ja, så er det ikke sikkert det er flere igjen som kan hjelpe DEG...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy