Vandrefalk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 070
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vandrefalk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bardufoss

Nylige profilbesøk

697 profilvisninger
 1. Objektiver på tur

  Hybridkamera med 22mm i lomma klar til "kamp", speilrefleks med et eller annet zoomobjektiv (gjerne opp mot 300mm) enten i beredskapsveske eller i sekken..
 2. Revejakt

  Og det er ikke bare rypa som får unngjelde; reven tar et betydelig antall rådyrkje også! Å få opp interessen for revejakt er kanskje først å fremst en oppgave for lokale jeger & fiskerforeninger, og noen er vel allerede godt i gang..
 3. Monsen, Monsen og Mattis

  I gamle dager, da vi spilte vinylplater, hendte det at det var hakk i plata. Da gjentok gjerne en strofe seg helt til man løfta pick-upen og flytta den forbi. Det blir litt sånn i disse M,M og M-programmene nå synes jeg. Men de siste to var absolutt bedre enn de første, og jeg fortsetter sikkert å se på om jeg ikke har noe bedre å foreta meg, og det har jeg skjelden på en søndagskveld...
 4. Nok en unødvendig leteaksjon

  https://www.nordlys.no/mann-fra-sorlandet-savnet-i-indre-troms/s/5-34-594609?_ga=1.132165581.25250265.1391245836
 5. Revejakt

  Det finnes faktisk enda garveri som kjøper reveskinn: http://www.granberggarveri.no/default.aspx?mod=4&m1=26 Men det fordrer selvfølgelig kunnskap om flåing og tanning...
 6. Revejakt

  Revejakt har null status, gir ingen gevinst i form av kjøtt og det er vel neppe noe særlig å tjene på skinn? Da jeg vokste opp var det faktisk en del folk i bygda som jakta rev (og oter!) for å spe på inntekten. I dag er det bare JEGERE som jakter rev, og de er nok i mindretall. (JEGERE, med store bokstaver, er folk som lever og ånder for den flotte naturopplevelsen jakta er, og som ikke er spesielt opptatt av status..)
 7. Sommerjobb innen friluftsliv

  https://www.an.no/sorfold/liker-du-a-ga-i-gamle-klar-og-snakke-engelsk-norsk-og-kanskje-litt-tysk/s/5-4-486796
 8. Kvesse skjær til isbor?

  Går å kvesse dem, men det er ikke helt enkelt.. Du kan f.eks. bruke ei fin halvrundfil, og du må kvesse på bare ene siden slik som du gjør på kjeden til ei motorsag.
 9. Rifleskudd som klikker.

  Prøvde du mer enn en patron? Det kan selvfølgelig forekomme at det er feil med ei tennhette. Dersom anslaget er like dypt i Norma-patronen (som neppe har stålspiss), som i Lapua-patronen er det jo ingenting som tilsier at det er feil på geværet..
 10. TV-program

  Det jeg misunte Stafford aller minst var første natta da han lå rett på bakken i minusgrader og prøvde å sove! Nå mistenker jeg riktignok at det ble lite søvn... Ellers var det gøy å se på hvordan han innordnet seg etter hvert. Men til tross for at han skrøt uhemmet av "boligen"; en skikkelig Nord-Norsk kuling/storm ville nok blitt en utrivelig opplevelse..
 11. TV-program

  Her tror jeg nesten du forveksler NRK`s "snille" jenter med TV Norge`s noe mer kjeftsterke jegertvillinger?
 12. Anbefaling av klokke

  Har ikke greie på disse nymotens klokkene, men kanskje du finner noe her: http://www.milrab.no/Campaign.aspx?q=fl:1564
 13. Forsvarets feltjakkee.

  Jeg brukte i mange år denne: https://helikon-tex.com/#!/Surplus/ECWCS/KU-EC1-NL. Riktignok ikke særlig norsk, men det klart beste og mest slitesterke plagget jeg har hatt noensinne. Vet ikke hvordan dagens gen III-jakker er, men det er vel ikke sikkert at de ligger til etters for de norske...
 14. Min erfaring er at under skoggrensen kan du alltids klare deg uten stålkant, men på snaufjellet er det av og til (ofte?) forhold som gjør stålkant (nesten) uunnværlig. Særlig siste års vekslende værtype med mildvær og regn, og deretter påfølgende frost som gir isdekke, har vel gjort stålkant til et foretrukket alternativ?
 15. Alfa Bever lisser over 220 cm.

  Kanskje disse: http://www.dinside.no/fritid/med-disse-trenger-du-aldri-knyte-skoene-igjen/66898730