Jump to content

Gauken

Aktiv medlem
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

About Gauken

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,951 profile views

Gauken's Achievements

 1. Sendte epost til de for noen dager siden, ikke fått noe svar. Virker litt useriøst, googlesøk førte meg først til datingappen Tinder Hvis prisen på posen er den samme som hos XC Sport er den nok uansett utenfor budsjettet, 8300 for en sovepose er spinnvilt når du får andre poser til halvparten. Da bærer jeg heller med meg et halvkilo ekstra.
 2. Hva pleier folk og fe å gjøre når de kommer til en elv med høy vannføring? Går du barbeint? Teiper du buksen/gamasjene? Sandaler? Løper over og håper på det beste? Packraft? Annet?
 3. Både Outnorth og Oslo Sportslager har WM, men så og si kun i 167 eller 183, jeg trenger 200 cm.
 4. Skulle gjerne kjøpt WM Alpinlite, men kombinasjonen av pris og at den omtrent ikke er å oppdrive i norske butikker gjør at jeg har begynt å revurdere. Jeg har en ME vintersovepose i dun som jeg syns er trang. Derfor hadde jeg egentlig lagt min elsk på Alpinlite som en sommerpose jeg ikke får klaus i. Har noen noen tips om andre romslige dunposer til 3 sesongsbruk som er under kiloet? Helst ønsker jeg å se på posen i en norsk butikk, ikke kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk.
 5. Jeg husker tilbake for en 20-årstid siden. Jeg hadde en Gore-Tex jakke som jeg brukte hele året. I tillegg hadde jeg en topp moderne fleece-jakke som jeg kunne bruke som isolasjon. Ettersom årene gikk var ikke dette lengre nok. Jeg fikk høre at Gore Tex jakken min var en «vinterutgave» selv om den ikke hadde det fnugg isolasjon i seg. Noen hevdet at det var galskap når jeg gikk med minst 300 gram for mye på overkroppen. Derfor kjøpte jeg meg etter hvert en «sommer Gore-Tex jakke» i tillegg til «vinterjakken». Det gikk imidlertid ikke lang tid før jeg fikk høre at «sommerjakken» min var altfor klam og tung, det jeg burde få meg var en «vindjakke», selv om «vindjakken» ikke var like vindtett som goretexjakken min. Denne «vindjakken» skulle altså dekke et behov jeg ikke visste jeg hadde. Før dette hadde jeg i tillegg blitt lurt til å kjøpe en svindyr dunjakke. Nå har jeg imidlertid blitt forklart at dunjakke ikke fungerer når det er en anelse fukt i luften, og at fleece har like store framtidsutsikter som FM-radio. Nå er det «Primaloft» som gjelder. Bedre varme enn flecce, mer værbestandig enn dun, i tillegg til at den visstnok også er vindtett. Kjøper jeg en primaloftjakke kan jeg altså kaste både dun-, vind- samt fleecjakken min. Jeg er imidlertid blitt lei av at noen klesprodusenter skal finne på nye jakkevarianter jeg ikke ante jeg trengte. Fremdeles er det «vinterutgaven» og en fleecjakke som er med i sekken. For det meste går jeg likevel kun med en ulltrøye, ikke «helsetrøyeutgaven» som jeg er blitt forsøkt overtalt til å kjøpe, men en normal trøye uten dilldall. Dunjakken og vindjakken blir som oftest liggende hjemme. Primaloftjakken er foreløpig lagt på is, jeg venter heller til klesindustrien har funnet opp det neste «bare må ha det plagget». Og jada, jeg vet at det for 40-50 år siden var vadmel og bomullsanorakk som gjaldt..
 6. Jeg tror mange i Norge liker lange jakker som Theta SVX. Nå viser det seg imidlertid at den er tatt ut av produksjon uten å ha fått noen direkte erstatning, riktignok en ny som heter "Beta SV" men den er neppe like lang som Theta. Theta AR er vel den lengste jakken Arcteryx har nå.
 7. Nå har jeg hatt Squamish noen måneder og må si at den faller under kategorien "Klær jeg fint kunne klart meg uten". Klarer meg vel så godt med en langermet ulltrøye egentlig. Når det blåser ordenltig og er ørlite fukt i luften har den null funksjon. Når irriterer jeg sikkert "menigheten" men jeg syns "Markajakke" hadde vært en bedre betegnelse enn "vindjakke".
 8. Gauken

  Osprey tilbehør

  Brukte den nye versjonen av vannblæren til Osprey en uke nå og må si at jeg likte det gamle mye bedre. For det første er det nesten umulig å få vannblæren nedi den innvendige "lommen" i Ospreysekken min, altfor løs og uformelig.. Den gamle versjonen var mer solid og enklere å skyve nedi. For det andre var det overraskende vanskelig å fylle posen. Måtte bruke to hender for å holde åpningen åpen, noe som ikke alltid var like enkelt i elver osv Eneste positive er "quick release" løsningen på slangen.
 9. Jeg har en av denne: [Hidden Content] Tror den egentlig er laget for tropene/jungel, vet ikke hvilke temperaturer du forventer. Det negative med denne er selvsagt at du må betale både frakt, toll&moms. Finnes sikkert billigere alternativer.
 10. Gauken

  Osprey tilbehør

  Er det fremdeles magnet på munnstykket?
 11. Arcteryx "Squamish Hoody" til kroner 699, begrensede farger, hos www.dntbutikken.no/ Ny/normal pris ligger på ca 1200-1350
 12. Dette var på nett. Kun "Borneo Blue" for herre, noen flere for kvinner, som var såpass nedsatt. Sikkert fjorårets modell men ut fra Arcteryx hjemmesiden er ikke årets modell revidert, så da er det nok kun fargen som har endret seg.
 13. Fant en til 699 hos DNT. Nå blir det spennende om det blir favorittplagget eller om det bare blir 200 gram ekstra i sekken
 14. Er det noen som vet hvordan skal man uttale "Memurubu"? Me mu ru bu? (lange e) Memm uru bu? (kort e) Memuru bu? Andre varianter? Er det ikke en elv som heter Muru i nærheten? Kan det da antas at det opprinnelig var "Bua som ligger med/ved Muru"?
 15. Jeg forstår tankegangen med en liner, men skjønner ikke helt hvorfor en skal ha heldekkende undertøy med tanke på levetiden, er det på grunn av svette? Selv foretrekker jeg minst mulig klær, men når det er kaldt har jeg ofte hatt en liner og/eller fleecesovepose, det blir vel egentlig et slags lag på lag system.. Uansett vil jeg anbefale "å være aktiv i posen" når du legger deg. Med det mener jeg at du bør bevege på deg og ikke ligge strak ut og tenke over hvor kald posen er inni.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy