Gå til innhold

Ullsokk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  438
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Ullsokk vant dagen sist September 12 2015

Ullsokk hadde mest likt innhold!

Om Ullsokk

Nylige profilbesøk

2 165 profilvisninger
 1. Ullsokk

  Hva kan jeg forvente av å bruke høye gamasjer?

  Jeg digger gamasjer. De sparer også buksene for slitasje, varmer litt ekstra og er et genialt sted og oppbevare dopapir som reserveløsning. Rein bomull eller gtx fungerer fint. Rimelige "vanntette" gamasjer som er belagt med et hvitt gummistoff på innsiden puster ikke og blir klamme, de anbefales ikke.
 2. Ullsokk

  Sekk til junior

  Ospray Ace! Vår 11-åring har den, hatt den et par år. 8-åringen er for liten, han bruker Deuter 30. Men! Ospray har geniale løsninger ift Deuter og lavere egenvekt. Jeg angrer stort på Deuter kjøpet etter at vi fikk Osprey i hus....gå for den!
 3. Ullsokk

  Pelskant på dunjakke?

  Jeg har ettermontert pels på Gtx-jakker som ikke er beregnet pelskant på. Kjøpte vanlig standard borrelås på sybutikk, den med lim, smal type, og limte på innsiden av hetta. Måtte dele opp båndet pga krummingen i hetta, en lang midt på, to korte på hver side. Valgte den myke siden av borrelåsen på hetta, i tilfelle jeg ville ta av pelsen, ble ikke hardt mot huden da. Gjorde det samme på pelskanten, limte andre delen av borrelåsen der. Begge deler satt godt på plaggene. Unngå å få lim festet i borrelåsen når den monteres... Det var greitt å få den av/på hetta. Limet satt godt! Trengte ikke sy et eneste sting. Etter en tids bruk løsnet limet fra jakka når pelsen skulle av, men det var vel bare å forvente. Jeg var i allefall fornøyd med løsningen og at det ikke trengtes å sy i jakka. Lykke til.
 4. Ullsokk

  Tinderangling med barn

  Klatretur til skikkelig fjelltopp = Jotunheimen. Desverre. :/ Tenker jeg iaf. Ellers finnes det mange klatreruter nærmere, kontakt klatreklubben for info. Via Ferrata, kan det være et greitt alternativ for en nybegynnerklatrer? Sjekk ut den ved Bygdin. Jeg vet du finner på noe moro, gleder meg til å høre om det.
 5. Jeg blir gjerne med ved neste anledning. Hadde markert dato i kalenderen, men det passer ikke alikevel. Riktig god tur!!
 6. Ullsokk

  Packraft rute

  Svartelva har jeg padlet med ungene i packraft. Vi startet ikke langt oppe, for jeg måtte returnere til bilen til fots med ustyr og to småunger, men kunne tenkt meg å prøvd en lengre tur. Hvor langt oppe fra kan man starte? Har du tips til andre turer i "området"? (Har padlet Flagstadelva og Åsta)
 7. Ullsokk

  Navnetips

  Myrtel var fint det. Men som de over - navnet kan fort bli noe annet når ungen kommer ut og absolutt ikke er en Myrtel men feks en....Kari! Jeg traff ei jente en gang som het Myrill. Det var også en skjeldent og pent navn. Lykke til med en herlig tid. (Og så tipser jeg om Manduca istedenfor bæremeis, og elastisk sjal rett etter fødsel. )
 8. Ullsokk

  Skallbukse til barn?

  Har god erfaring med Bergans og Isbjørn of Sweeden. Sistnevnte er grisedyre. Det hjelper mye å kjøpe på salg, og når buksa varer til flere barn blir ikke prisen så avskrekkende allikevel. Utrolig funksjonelle og holdbare plagg.
 9. Ullsokk

  Tips til turdrikkeflaske

  @Mareng Forsvarets feltflaske har stor åpning. Ikke like stor som Nalgene sine største, men større enn de fleste drikketuter. En grisekald februar for snart tre tiår siden krysset vi Hardangervidda, tempen var rundt -30 hele turen og primusene virket ikke (parafin som klumpet seg i kulda). Vi gikk fra Finse mot Rjukan uten fungerende primus/tining av snø/varm mat, og skaffet hovedsakelig vann ved å fylle flasken med snø og smelte på kroppen. Så flaska funker gull til det! (En av fordelene med å ha flat og ikke rund flaske. :P)
 10. Ullsokk

  Tips til turdrikkeflaske

  Forsvarets feltflaske! Billig og genial og mine har nå vart i ...snart 25 år.
 11. Ullsokk

  Kvinnedag 8.mars

  Tenk på det, folkens - en gang i historien (og ikke så himla lenge siden heller...) var det absolutt ikke greitt at kvinner gikk i fjellet. I alle fall ikke alene. Og klatrende kvinner, det var uhørte saker. Ullskjørt og sømmelig antrekk måtte til, må vite. Det var langt mellom kvinnelige klatrepionerer...Therese Bertau var en av dem. I et avisinnlegg i 1882 skrev Johannes Heftye at: "vi må be Gud bevare oss for noensinne å komme så langt i emansipasjonen at våre landsmanninner skulle falle på for alvor og i almindelighet å bestige Knutsholstind". https://no.wikipedia.org/wiki/Therese_Bertheau Tenk det! Bestige Knutsholstind som kvinne!? Stemmerett! Rett til skilsmisse! Frihet fra overgrep, trakkassering og undertrykking. Bare med tanke på friluftsliv har det skjedd en stor utviklingmed tanke på likestilling. Ikke bare for hva som er "akseptabelt", men også med tanke på mulighetene for å få kjøpt utstyr i riktig størrelse, tilpasset kvinnelig anatomi. Det bør være en selvfølge å gi døtrene våre like muligheter som sønnene til å elske å klatre, fiske, jakte og gå alene på tur. Ikke Trump, russelåter eller polakken nå nylig som rantet i vei om kvinnelig underlegenhet - men likeverd og like muligheter for alle, uansett kjønn. 🙌
 12. Ullsokk

  Kvinnedag 8.mars

  Gratulerer med dagen! 😄
 13. Ullsokk

  Trekke pulk og spare krefter? Prøv polering...

  Takk for tips! Jeg vurderer å teste med båtpolish. Tanker?
 14. Ullsokk

  Lette teleskopstaver fra 115 cm og opp?

  Godt tips, @virrma. De ser mindre ut i grepet enn BD sine. Hun syntes det er greitt med de "knottene" som stikker ut der på håndtaket?
 15. Ullsokk

  Lette teleskopstaver fra 115 cm og opp?

  Jeg har selv BD-teleskopstaver nå, men tiåringen syntes de er litt tykke i håndtaket til å ha et komfortabelt grep - det kan jeg forstå. Ser det er en skrue i toppen der, kanskje det er mulig å ta av selve håndtaket og bytte med et enkelt kork-håndtak...? Dette må forskes litt på. Stavene ellers er jo litt (for) tunge, men greie. Det må kanskje bli slik med alu-staver, å ha noe mer lettvekt men sprøtt blir en sjangse jeg ikke tar på tur. Da skal jeg iaf styre unna Leki, takk for tips.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.