Jump to content

Ullsokk

Aktiv medlem
 • Posts

  461
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Ullsokk last won the day on September 12 2015

Ullsokk had the most liked content!

Reputation

369 Excellent

About Ullsokk

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

4,317 profile views
 1. Jeg er åpen for å bli "ny og innovativ" og kjøre på med en batteripakke som er kombi usb-lader altså, og ble tipset om Fenix. Noen erfaringer her? Ellers er Nao et godt alternativ siden den har ledning, men jeg blir litt sånn...meh...på tanken at batteriet går tomt og så får jeg ikke bytta. Og det vil vel helst skje typ midt på natta eller noe annet teit? 😨 De har vel ikke ekstern batteripakke? Det må jeg ha, til de lange kalde turene på ski...:)
 2. Ledningen på Silvalykta mi røk. MÅ ha ny lykt asap! Men jeg finner ikke lykter til salgs uten oppladbar batteripakke med USB-ladning? Hva bruker folket på skitur om vinteren, og hva skal jeg bestille nå??
 3. Sportstape holder ikke. Tensoplast og Duoderm kjøpes på Apotek. Kjøp den tynneste Duoderm (er "fake" hud, men like tynn overalt og kan klippes til). Tensoplast finnes i ulike bredder, 5 cm er mest brukt, finnes også i en bredere (8 cm?). Bestill på apotek den og. La innersokken lime seg fast i tapen, i beste fall kan du slippe unna med sokkeskift og. 😅
 4. Hva tenker folket om en kryssing av Hardangervidda denne påska da? Noen spådommer...?
 5. Hvilken tape bruker du? Jeg har god erfaring med Tensoplast utenpå Duoderm. Tensoplasten kan formes, klippes til og har sjukt godt lim som varer en hel Nijmegenmarsj. Bruk en tynn ullsokk innerst; limet i Tensoplasten trekker seg gjennom tapen og fester seg i sokken, dsv at friksjonen ikke skjer mellom hud - tynn sokk, men mellom tynn sokk - tykk sokk. Kan godt være du har prøvd Tensoplast, men ja, om ikke er det verdt et forsøk. Sportstape fester ikke på mine (svette) føtter.
 6. Mitt hotte triks er å skifte sokker regelmessig og tørke de på pulken underveis. Mot vann har jeg limt på et par Berghaus Gaiters som tar av for det verste, men de øker samtidig temp innenfra mtp svette, derfor sokkeskift. Jeg ville tenkt dampsperrelag som en god investering, enten det er polposer eller søppelposer. Hva med forebygging; lime på Duoderm og tape eller liknende i forkant?
 7. Det er to avisartikler jeg husker godt; en hvor barnet døde i pulk i Nordmarka på tur til Kikut. En annen hvor noen turgåere fant et spedbarn liggende alene midt i skiløypa! Far var på tur med barnet i pulk, barnet hadde falt ut (!) av pulken og lå alene i snøen. Faren merket dette etter hvert og gikk sporet sitt tilbake og møtte de som hadde funnet barnet. Barnet fikk heldigvis ingen skader. Så, uhell skjer, også i pulk. Det sagt; jeg syntes aldri det er grunn til å være hysterisk. Men, det er god grunn til å tenke og reflektere over rammene rundt en pulktur; egen erfaring, temp, sted, vind, alder på barnet, påkledning og underlag og sovepose. Tryggest mulig bruk av pulk handler om kultur, erfaring og kunnskap, og mange av risikomomentene kan enkelt elimineres. Jeg tipper langt de fleste her inne, mot normalbefolkningen, har tur-kunnskaper nok til å ta disse valgene på en innsiktsfull, god måte. På en måte kan det å bruke pulk sammenliknes med å legge barnet ut til å sove i -10 grader. I Norge gjør vi det med den største selvfølgelighet, i andre land er det uhørt. Jeg har dratt 3 barn i pulk, men gjort mine valg underveis ift sikkerhet. En annen erfaring er å bære barnet i sele på mage eller rygg på skiturer(noe enkelte også mener er uforsvarlig). Fordelen her er nær kontakt med barnet og god temperaturregulering. Ulempene er at du bør velge et snilt terreng og ha gode skiferdigheter, så det er kanskje ikke et bedre alternativ for "folk flest". Ja takk til pulk, men med god info om "trygg pulktur" og egeninnsikt i prosessen så tror jeg risikoen blir minimalisert.
 8. Det hendte meg en gang. Dvs; det viste seg at det var så kaldt at parafinen frøs, så det var pr def ikke de to brennerne (Primusboksene til forsvaret) det var noe galt med. 😕 Åkke som, resultatet ble det samme - lite varme og lite mat. Vi krysset Hardangervidda i februar fra Finse og skulle til Rjukan, men brøt og dro ned til dalen med buss til Rjukan. Denne turen er grunnen til at jeg alltid bruker forsvarets feltflasker på tur (se annen tråd laget i dag!) 😂 De har stor åpning som lett kan fylles med snø, store gjenger som gjør at flaska ikke fryser med påfølgende lekkasje og flaska er flat og lett å tine vann på inntil kroppen. Turmaten ble kald havregryn med smeltet snø på, og kalde pølser varmet på kropp. Jan kan fortsatt dra på tur med bare en brenner, men sørger for å planlegge maten slik at jeg iaf overlever ved brennerfusk eller brennstoff-tull, men som regel har jeg med to da jeg oftest er på vintertur med to unger og matlaging går fortere med to brennere på bensin (multifuel/omnifuel).
 9. Takk, da har jeg bestillt. Om noen fortsatt har en kork til overs, tar jeg gjerne imot.
 10. Korken gikk i stykker på min, så jeg trenger egentlig bare en ny kork men for meg som sivil skjønner jeg at det blir vanskelig.... Og så ønsker jeg meg en ekstra flaske til unga. Så: Hvor får jeg kjøpt forsvarets drikkeflaske med trekk til en grei penge? Eller har noen en ekstra kork å gi bort? Eller en flaske eller to til salgs? ( Viktig at det er den norske flaska med stor kork, og at den er "flat". )
 11. Kommer til å være allroundstegjern. Bre,toppturer, prøve is. Slitasje er greitt, vekt er viktigere akk nå. Eldtste kan ha stepin iaf bak, må prøve støvler jeg har liggende for å se hva som passer henne etterhvert. Yngste - der går vi for bøyle.
 12. Skal kjøpe stegjern til ungene som begynner å ha voksenstørrelse på føttene. Ønsker fronttagger, og at de bør gå ned til str 36, iaf 38/39. Vekt er viktig. ønsker lettest mulig. Tips?
 13. Nytt fiskestæsj på 40%. Sommerens fangst gav mersmak. Superlette vandrestaver fra BC i carbon, har aldri prøvd slikt før så det blir spennende. Noe dill, som ekstra SPORK og kopp til nyeste familiemedlemmet. Bla.
 14. The North Face, enten Mountain 25 eller klassikeren VE25 som egentlig er et 3-mannstelt. Men jeg ville seriøst vurdert VE25 pga takhøyde og kupppelformen, når du ikke skal bære det selv.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy