Gå til innhold

Ullsokk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  453
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Ullsokk vant dagen sist September 12 2015

Ullsokk hadde mest likt innhold!

Om Ullsokk

Nylige profilbesøk

2 387 profilvisninger
 1. Ullsokk

  Når brenneren svikter på vintertur

  Det hendte meg en gang. Dvs; det viste seg at det var så kaldt at parafinen frøs, så det var pr def ikke de to brennerne (Primusboksene til forsvaret) det var noe galt med. 😕 Åkke som, resultatet ble det samme - lite varme og lite mat. Vi krysset Hardangervidda i februar fra Finse og skulle til Rjukan, men brøt og dro ned til dalen med buss til Rjukan. Denne turen er grunnen til at jeg alltid bruker forsvarets feltflasker på tur (se annen tråd laget i dag!) 😂 De har stor åpning som lett kan fylles med snø, store gjenger som gjør at flaska ikke fryser med påfølgende lekkasje og flaska er flat og lett å tine vann på inntil kroppen. Turmaten ble kald havregryn med smeltet snø på, og kalde pølser varmet på kropp. Jan kan fortsatt dra på tur med bare en brenner, men sørger for å planlegge maten slik at jeg iaf overlever ved brennerfusk eller brennstoff-tull, men som regel har jeg med to da jeg oftest er på vintertur med to unger og matlaging går fortere med to brennere på bensin (multifuel/omnifuel).
 2. Takk, da har jeg bestillt. Om noen fortsatt har en kork til overs, tar jeg gjerne imot.
 3. Korken gikk i stykker på min, så jeg trenger egentlig bare en ny kork men for meg som sivil skjønner jeg at det blir vanskelig.... Og så ønsker jeg meg en ekstra flaske til unga. Så: Hvor får jeg kjøpt forsvarets drikkeflaske med trekk til en grei penge? Eller har noen en ekstra kork å gi bort? Eller en flaske eller to til salgs? ( Viktig at det er den norske flaska med stor kork, og at den er "flat". )
 4. Kommer til å være allroundstegjern. Bre,toppturer, prøve is. Slitasje er greitt, vekt er viktigere akk nå. Eldtste kan ha stepin iaf bak, må prøve støvler jeg har liggende for å se hva som passer henne etterhvert. Yngste - der går vi for bøyle.
 5. Skal kjøpe stegjern til ungene som begynner å ha voksenstørrelse på føttene. Ønsker fronttagger, og at de bør gå ned til str 36, iaf 38/39. Vekt er viktig. ønsker lettest mulig. Tips?
 6. Ullsokk

  Hva har du kjøpt nå!

  Nytt fiskestæsj på 40%. Sommerens fangst gav mersmak. Superlette vandrestaver fra BC i carbon, har aldri prøvd slikt før så det blir spennende. Noe dill, som ekstra SPORK og kopp til nyeste familiemedlemmet. Bla.
 7. Ullsokk

  4 sesongstelt

  The North Face, enten Mountain 25 eller klassikeren VE25 som egentlig er et 3-mannstelt. Men jeg ville seriøst vurdert VE25 pga takhøyde og kupppelformen, når du ikke skal bære det selv.
 8. Ullsokk

  Røykeovn

  Fikk smake røkt Harr for første gang i helgen, fikk Harr selv også og vurderer å skaffe røykeovn. Antar det finnes endel typer og merker her og så alt annet? Så, hva anbefales?
 9. Takk Per Fredrik, vil unngå tetningsguffe. 😂
 10. Stoppet for å handle, fikk tips i Pacraftforumet om å bruke søplesekk koblet mot avskjært colaflaske som skulle gå i gjengene på båten. Så nå har vi søplesekker og Colaflasker i allefall, så ei rå blir det nok! Mange gode tips her ellers, tusen takk! Skal sjekke bilen for pumpe. 👍 Europris er vi desverre et stykke unna, men det var lurt til senere. Dere er supre!
 11. Kjører Elverum mot Sølna...skal være v Sølnsjøen til søndag. Har med packrafter men glemte pumpene. Forslag til hva vi kan gjøre? Er det noen som har pumpe på den strekningen og kan låne bort i helga!??
 12. Ullsokk

  Hvilke bæresele er du mest fornøyd med?

  Etter tre barn og utallige bærehjelpssituasjoner til andre kan jeg varmt anbefale to ting; elastisk bæresjal i nyfødttiden og til 3-4-5-6 mnd, kombinert med Manduca. Både elastisk sjal og Manduca får du rimelig på Face-grupper. Elastisk sjal er fantastisk å knyte på seg, og ha på hele dagen. Ha feks baby inni og jakka utenpå. Om du skal inn i bil/butikker/vogn mm tar du bare baby inn/ut av sjalet, men lar det fortsatt være knytt på. Veldig praktisk og komfortabelt. Enten feks slik: eller i "buddha"-stilling slik: Åh, elastisk til nyfødte er helt magisk! ❤️ Så: Manduca. Kan også brukes på mage til nyfødt, men er SUH-VE-REHN til ryggbæring til større barn. I sommer besteg vi Stetinden med ei 2,5 åring på rygg - hun veide 16 kg, men det føles ikke slik i en Manduca. Med en liten rumpetaske under får du med deg litt nødvendigheter også. (Og, helt på siden, men om du er glad i tur, så vil jeg tipse deg om å sjekke ut EC for babyer. Gjør hele bleie-geiene på tur mye enklere, ) Gratulerer og gode turer!
 13. Ullsokk

  Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Kan være en sak for forbrukerombudet...
 14. Ullsokk

  Gjennkjenne dette fjellet?

  Fant ut av det, det er opp Leirungsdalen. Se her: http://fjelletibilder.no/single/picture4249.html
 15. Ullsokk

  Gjennkjenne dette fjellet?

  Teltet i Leirungsdalen forrige uke, og ser på bilder fra tyskerne var i området. Noen bilder er fra Leirungsdalen, andre fra Svartdalen eller ved Bygdin, men dette fjellet kjenner jeg ikke igjen. Men kanskje noen her gjør det? http://krigsbilder.net/coppermine/displayimage.php?album=157&pid=14330#top_display_media
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.