Jump to content

Hjortefot

Aktiv medlem
 • Posts

  79
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hjortefot last won the day on June 24 2012

Hjortefot had the most liked content!

About Hjortefot

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hjortefot's Achievements

 1. Jeg har planer om en tur i Kvenna-vassdraget i år, men når er ennå litt usikkert. Tenker meg isåfall fra slutten av juli til ut i august, om jeg får ledig tid da.(er på flyttefot i juni) En tur i det vassdraget er jo kano-elskere også glad i, og for raftere burde det vel være enda lettere å gjennomføre. Som M.Gjellestad nevner over kan man proviantere på Litlos. Kjøper meg et ferskt brød ,( og en kald cola) når jeg går forbi der. En eventuell tur med flere skulle vel la seg gjennomføre. Jeg skal på den turen uansett, og blir det med flere så blir det vel mer givende? Er litt forsiktig med å melde meg på, av overnevnte grunn, men kan ikke stå hele sommeren å male og skru pynteting på veggene. Så i utgangspunktet er jeg med...!
 2. På turene har jeg med to liggeunderlag. Et Neo-Air som holdes langt unna bålet, og ett billig(30-40kr på Biltema tror jeg det var) og lett,2oog som er for bålet og utebruk, og kan brennes om så. Dette siste underlaget rulles sammen og det bruker jeg å sitte på i Packraften. Kommer da høyt opp og får armene ned og dermed renner det ikke så mye vann over sprutrekket fra åren. Merket at vannet kom inn trekket via renner som var der, fordi jeg ikke hadde feste trekket ordentlig og stramt nok. Padler jeg langt tar jeg av skoene og legger bena oppå dem. Blir ikke kald på bena da. Vadebukse har jeg ikke prøvd i båten. Men et tynt lett liggeunderlag fungerte godt det.
 3. Dette er en åretype som "passer folk flest" du har kjøpt, så det trenger slett ikke bli galt det. Funker den dårlig, vil du merke det fort i skuldre og håndledd, om du ikke har helt feil padle teknikk da..! Og er åren helt feil har du returett på nettkjøpet. Jeg satte det nok litt på spissen og det var ikke meningen å si at det er umulig å gjøre riktig kjøp av årer på nett. Det er fullt mulig. Men når du har muligheter så prøv forskjellige årer,lån av andre for eksempel, og da vil du kjenne hva som passer deg..! (Skal ikke være lett dette her)
 4. Åre kjøper jeg ikke uten å ha prøvd eller kjenner åretypen og er komfortabel med den. Det som passer en kan være feil for en annen..! En tråd om årer kunne fort blitt lang her på Fjellforum, så vanskelig er det.
 5. Jeg bruker samme åre som jeg bruker til kajakken. Nb:åren bør kunne deles i to om du skal gå på ryggsekktur.
 6. Kjøp Llamaen, de 10 cm har du bruk for. Har Yaken og den kan bli trang med sko på. Er 180cm selv, og du er i samme høyde. Jeg kjøpte fra den norske Alpacaraft butikken, fordi jeg liker den kjøps-loven vi har om det skulle være noe. Og de virker til å være rask og ryddig ved bestilling. Jeg har blitt mektig imponert over hvor mye egentlig en sånn tilsynelatende liten spe sak tåler så mye. Iskanter,steiner, tung sekk oppå(37kg), sparking og draging rundt omkring fikk den mye av i sommer. Akkurat der lyver de ikke om tålestyrke. Men jeg ble litt trøtt i skuldrene når jeg padlet langt, da en sitter litt dypt nedi. Men la noe bagasje under ræva og kom da i bedre padleposisjon og det hjalp.
 7. Ja, ok dette har du helt rett i. Det viser vel litt hvor vanskelig og utfordrendende det kan være å orientere seg for Mister Monsen. Enda mer repekt for ham spør du meg.
 8. Rein og Elgspor er svært annerledes enn hjortespor så der skulle vel en treffe nokså nøyaktig, om ikke sporene er gamle..men nå er hjortesporene mer og mer nordover og sørover, så det kreves nok et tanke-endringsmønstrer om hvor en forventer disse sporene. Hjort og elgspor kan være nokså like, men elgen har betydlig større mønster. Reinsporet er helt annerledes.
 9. Hei! Om du søker på Packraft her inne på forumet vil du få flere treff og da tips. Femunden og Hardangervidda har rikelige muligheter, men det er en haug av andre steder, så her er det "pick and choose" regelen.
 10. Har fått tips om det er bedre å starte fra Valldalsvatnet der Midalsbu ligger og så gå til Holmavatnet, derfra videre mot Litlos og så følge Kvennavassdraget nedover mot Møsvatnet. Denne vest-øst turen har jeg tenkt på lenge, så den kommer nok. I 2013 startet jeg Packrafturen fra Vivelid og fulgte Vivo-vassdraget oppover, til Bersavikvannet, og ville bo der resten av turen pga fisken, den var fin ja:). Gikk så til Onkjelsvannet og var der en tid. Liker du fisk er øvre Onkjelsvann å anbefale, men de store kubbene står i nedre. Gikk til Veivannet og himmelen åpnet seg. Mye god ørret der UTLØPET er. SÅ mot Rjoto(ved VEIG) og det er en av de fineste steder jeg har vært på H.vidda, men var forsiktig med raftingen pga. høy og heftig vannføring i elven da det hadde vært en del nedbør. Men uten Packraften ville jeg ikke nådd de gode fiskestedene så enkelt. De 4kg ekstra må en vurdere selv om en vil bære men noen ganger er det verdt det, andre ganger "aldri"..
 11. En Pacrafttur med andre raftere kunne vært interessant. Jeg tenkte en tur på Hardangervidda i sommer med Packraften. Start fra Ringedalsvannen(Odda)-mot Litlos-følge Kvennavassdraget ned mot Møsvannet. Biler kan parkeres i begge ender. Om det er intressant kan vi planlegge nærmere tid og sted. Men kan ikke låse meg til det helt ennå, men det er ialfall på planlegger-stadiet.
 12. Thomas:Har du tenkt på en Gummibåt ? Jeg har brukt en slik til mange turer. Den er sammeleggbar og hiver den oppi en 90L sekk. Veier rett over 20kg og bæres lett fra vann til vann. Stabil til tusen og rikelig med plass til sekk( og plass til Fatter`n) . Ligger ofte klar i bilen, og brukes både i sjø og ferskvann. Er solid til tross for mye juling.(ikke billigste utgaven ).God å fiske i. Bakdel er at du sitter "feil" vei og du får ikke samme fart som med Kano og kajakk. Har vært på Hardangervidda med den flere ganger, men kommer ikke så langt inn som eg gjorde med Packraften pga. vekten.Men det er mer plass i gummibåten enn i Packraften. Fordeler og bakdeler med alle disse alternativer. Så du får vel tenke over hvilken type turer du planlegger fremover og kjøpe etter det. OG: Du kan få brukte gode båter på Finn billig.(da kan du få råd til,og plass til, en annen farkost også??)
 13. Enig med Walle. Alle tre vil gi deg mye glede. Kajakk er suveren til sitt bruk, så også kano.Har alle tre Packraft vil jeg gi en ekstra stjerne i utvidete muligheter. I sommer hadde jeg en med langt inn på Hardangervidda og var ute på vann jeg aldri hadde trodd jeg skulle komme. De 4kg ekstra(åre+båt og vest) var verdt alt jeg fikk igjen av muligheter til å forkorte turene ved å krysse vann rett over, for ikke å snakke om dorgingen og fisken....kan ikke få rost Packraften nok. Nb: har ingen forbindelse med aktørene for disse produkter, men det går vel an å anbefale noe uten å bli mistenkt for dette..
 14. Hadde det vært en liten lokal butikk har du kanskje et poeng der, men det hos XXL butikk jeg så på og XXL nettbutikk jeg kjøpte. 600kroner forskjell i en og samme butikk. Så må du gjerne kalle andre for snyltere......
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy