Jump to content

Walle

+Sponsor
 • Posts

  944
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Walle

 1. Hvor bestilte du fra? Kjøpte en etter å ha sett din på Blefjell turen, er også meget fornøyd med min, så har planlagt å kjøpe inn en til siden vi nå bruker 2 telt når hele husstanden er med på tur.
 2. Walle

  Rumpetaske

  Tråden er jo noen år gammel, men siden den var med hjalp meg med avgjørelsen for hvilken rumpetaske/hoftebag/midjeveske/midjebag/etc jeg skulle gå for, så fortjener den en kommentar og noen bilder. Som trådstarter skulle jeg vare ha en liten, men stor nok sak, til å ha med litt vann, en sjokislade, tlf og noen små ting. Sjekket opp og ned på nettsidene til flere av de store sportsvarehusene etter passende hoftebag og kom blant over Klattremusens Eldner 2.0. Dessverre var det ikke så mye å finne om den på nett, utenom denne tråden, så tok en sjanse og bestilte tidligere i dag og fikk levert den nå i kveld. Førsteinntrykket er veldig bra, og det ser ut til at jeg får plass til mere enn hva jeg først trodde. Dog satser jeg på å ikke sprengpakke den, da hadde jeg kjøpt en større bag. Kvaliteten står i stil med øvrige Klattremusen’s produkter, og virker tvers igjennom solid. 0,5 l Nalgene flaske for størrelsesforhold. Som passer fint oppi, med plass til tlf og sjokislade Kan fint ha vindjakken stroppet på toppen. Liten meshlomme i front Glidelåsen er værbeskyttet, dog er det såpass med sømmer på hoftebagen at jeg tror ikke den er mye vanntett. Glimrende beltespenne, som festes/løsnes super enkelt. Ikke noe plastdrit som kan knekkes. I morgen får den ilddåpen, litt over en mil med rask gange og litt jogging i Østmarka
 3. Kom til samme konklusjonen for noen måneder siden da jeg begynte å sette opp liste over stoff og materialer for å sy ett nytt telt selv, og så hvor mye arbeide det kom til å bli. Kjøpte inn Nikwax Tent Gear SolarProof, som jeg planlegger å sprøyte på teltene (gjør det både på det gamle og "nye") ved første anledning. Skal i tillegg forsegle sømmene med silikon. Teltet er forsåvidt god stand, og det er ikke så mye slitasje på duken, annet enn på stormmattene som ofte blir sikret med steiner av varierende størrelse. Så satser på at Nikwax sin impregnering gjør susen.
 4. Takk for tilbudet. Men jeg fikk faktisk kjøpt meg ett Kiva telt tidligere i år som var i veldig god stand. Så foreløpig har jeg to :)
 5. Takk for tilbudet. Men jeg fikk faktisk kjøpt meg ett Kiva telt tidligere i år som var i veldig god stand. Så foreløpig har jeg to :)
 6. Walle

  Regntøy

  Interessant! Jeg har ett gammel regntøy sett jeg kjøpte på G-Sport for mange år siden som jeg liker veldig godt til bruken du nevner. Brukte det senest i går da jeg satte opp trampolinen for barna. Det er i unisex versjon, og buksen er såpass vid at man kan ta på seg buksen uten å ta av skoene, og jakken er romslig slik at det er god plass til varmt tøy innenfor. Pakker veldig lite og blir på str med en håndball når den pakkes i nettposen som fulgte med. Så lett å pakke i sekken eller ha liggende i bilen. Siden jeg ikke har lett etter nytt regntøy sett, har jeg ikke bitt meg i merke at det ikke finnes så lett tilgjenglig slike sett lengre. Så da jeg skulle sjekke om Intersport hadde noe lignende ble jeg litt overrasket over å se at man nå plutselig må ut med mye mer for ett enkelt regntøysett enn de 300-400,- jeg betalte for mitt. Jeg kan ikke gå god for det, men tror kanskje det er ett sett som i linken nedenfor du er på utkikk etter? https://www.obs.no/klar-og-sport/klar-dame/regntoy-dame/2235765?v=Obs-7332627758327 Ser ikke ut som det er tilgjengelig på nett, men at det kanskje er tilgjengelig i butikk slik at man kan se på det. Edit: Fant ett til som kanskje er i katagorien du etterspør: https://www.intersport.no/norheim-floyen-regnsett-dame-regntoy-svart/ino.norheim.norhaw163230082.002.html?dwvar_ino.norheim.norhaw163230082.002_color=002&cgid= Ser at herreversjonen er halv pris.. https://www.intersport.no/norheim-regnsett-3.0-herre-regntoy-svart/ino.norheim.norhsp203230097.001.html?dwvar_ino.norheim.norhsp203230097.001_color=001&cgid= Tror jeg skal ta en titt på det og kanskje kjøpe inn ett reservesett før "Norrøna stilen" med GTX regntøy til 3000-5000 kr tar helt over..
 7. Var faktisk veldig ok lesning. Ser at de bruker det beste underlaget som er å få tak i når de tester posene. Dog kunne han godt kostet på seg og forklart litt hvorfor det er såpass lyst område i skillet mellom sovepose og liggeunderlag. Xtherm liggeunderlaget er jo designet for å reflektere varmen opp og tilbake i posen/personen som ligger oppå underlaget, så dertil vil det være helt naturlig at man får utslag / bilde som vist i artikkelen når duna blir komprimert og man har mindre isolasjon. På mange andre underlag ville man fått betraktelig mindre utslag/ det hadde vært betraktelig mørkere i skillet, da de ikke reflekterer varmen så godt. Så enda ett pluss til Xtherm’en, som ikke bare er jævlig bra på tur, men også bra når man skal få indikasjon på varmegjenommslag i bunnen av posen 👌😏
 8. Kjedelig at dere har opplevd dette med deres poser. Kjøpte selv en knapt brukt Rago Superlight til fin pris på Finn, primært slik at ungene kan bruke denne, og må si jeg ble litt imponert av kvalitetsfølelsen sammenlignet med Western Mountaineering posene mine. Så er litt spent på hvordan Rago Superlight tåler bruk, spesielt sammenlignet med WM Summerlite’en. Jeg har brukt sistnevnte mye, og har ikke vært spesielt forsiktig, men tar jo selvfølgelig høyde for at det er tynt stoff og dunpose. Posen har blitt vasket to-tre ganger også, men ser fortsatt by ut 🤠👌
 9. Litt kjapt å legge skylden på ungdommen. Men hvis du som Nakstad referer til de under 65 så er jeg enig. Rundvann i Østmarka/Oslo er det nærmeste vannet fra der jeg bor, og er en kort 20 min gåtur fra Grønmo parkering. Det merkes... Selv om jeg skjønner at det er koronatider og folk skal holde avstand så skjønner jeg ikke hvorfor hver og en familie skal lage seg ny bålplass, med dertil halvbrente ferske Bjørketrær. Finnes jo snart ikke en plass å sitte uten man får sot i ræva rundt lille rundvann. Har sett gammel som ung komme drassende med en nyfelt tre og kappe seg 2 kubber for å grille seg pølser. Eller grille å grille, lettere varmrøkt i røyken/dampen kan man vel heller si.. Trist er det. Men man kan fort skjønne at det kommer innspill som oppfordrer til innskrenkelser når man ser hvordan folk flest / nordmenn oppfører seg når de skal på friluftstur.
 10. Om det er kaffekjele med heletut du skal ha tak i, så passer det med liten gassboks og brenner oppi denne fra Biltema. Flott aluminiumskjele med stort lokk/åpning. https://www.biltema.no/fritid/friluftsliv-og-camping/tallerkener-og-bestikk/kaffekjel-2000034581
 11. Nei har dessverre ikke noe erfaring med posene du linker til. Har dog tittet litt på Marmot posen du linker til og synes det virket som en kvalitetspose som nok holder det den lover. På de to første posene så ser man av oppgitt dunspenst, fyllvekt og temperaturrating at det virkelig har noe for seg å velge pose med høy dunspenst om man vil ha ned volum og vekt på posen. Generelt har jeg aldri blitt noe fan av RAB poser siden jeg synes de er for smale og trange. Noe som oftes forsvares med at man posene blir så kalde om det er for mye "tomrom" inni posen. I de fleste tilfeller ser det mer ut som et forsøk på å spare litt vekt, slik et posen på papiret ser bedre ut i form av god temperatur rating tross lav vekt. For min del har jeg lagt min elsk på Western Mountaineering poser, og har 4 poser fra de. Har i tillegg en kile som brukes på vinterposene for å få de enda romsligere enn hva de allerede er, da jeg primært sover på magen, noe som fordrer litt plass i posen. Skikkelige gjennomførte poser av veldig høy kvalitet. Så ville ikke strengt tatt bare sett på dunspenst og fyllvekt, men også hvordan man sover i posen og eventuelt andre ting som kan spille inn. Skal man feks sove under åpen himmel eller rett på baken inne tarp eller telt uten bunnduk, så hadde feks jeg sett på en pose som hadde vannavstøtende ytterstoff. Er jo kjipt om man har kjøpt den "råe" posen, spesifikasjons messig, som man ikke får sove i fordi man må ligge i mumiestilling med armene i kryss over brystet for å få plass..
 12. Mange 3 sesongs poser å velge blant, i prisklassen du har oppgitt. Kanskje en Warmpace 300 kan være noe for deg? T-limit på 0 grader https://www.hektapatur.no/warmpeace-viking-300 Eventuelt en Warmpace 600 som har T-limit på -9 grader. (Dog virker den noe for varm mtp det du har skrevet om å sove varmt) https://www.hektapatur.no/warmpeace-viking-600 Ett stort pluss med disse posene er at du får de forskjellige bredder, så om man liker litt tumleplass i posen, kan man kjøpe wide og også eventuelt supplere med en kile for å utvide ytterligere. Om du ender opp med både en 300 og 600 så har du plutselig en vinterpose også. 😏 Sover selv varmt, så primært er min Go to pose for store deler av året en Western Mountaineering Summerlite med rating på 0 grader. Med liner og ulltøy sover jeg komfortabelt ned ett stykke under 0 grader. Tidlig vår og sein høst så blir av og til en Zpacks quilt/sovepose med rating på -7 grader som får være med om jeg ser at WM Summerliten kan komme til kort.
 13. Ja er bare logoen som er forskjellig. Jeg sammenlignet Titanium Alcohol stoven som selges på larsmonsen.no med den jeg kjøpte fra AliExpress, same same but different "brand".. Er jo ikke nytt at det foregår slik, og det er jo en grunn til at den pizza eller kebab reklamen med hu berta som fle forelagt 2 forskjellige priser på samme pizza, gikk for dyreste pizza som hadde ett litt mere fjongt navn treffer godt hos nordmenn 😏 Om jeg husker rett så solgte Biltema veldig bra av en vare i Sverige for noen år tilbake, men veldig lite av samme varen i Norge. Da prisen ble satt opp på denne varen i Norge, så begynte den å selge i bøtter og spann her på berget også 😂
 14. Liten digresjon; Etter avveining kjøpte jeg mine pods av norsk nettbutikk da det var få kroner som skilte på å kjøpe direkte fra HMG (moms da tatt med i betraktning). Dog pleier HMG å ha black friday tilbud på disse med 10-15 $ avslag per pod. Ikke helt vanntett, men betryggende vannavvisende 😏 Hadde en søppelsekk som liner i min HMG Windrider under padling i kvennavassdraget i fjor høst og er glad for det. Sekken var under vann mer enn en gang, og det kom vann inn i sekken.. (Tipper mesteparten kom fra åpningen for drikkesystemet)
 15. Jeg kjøpte meg en Silkey Bigboy 2000 i fjor en gang, og det er rett og slett rått hvor bra den sager. Ved siste tur før jul med de to minste, så endte jeg opp med å sage opp en 4 meters stokk som noen hadde felt og prøvd å brenne fra ene enden. Og det selv om vi bare trengte 2 kubber for å grille pølsene vi hadde med. Håper de som kom etter oss satte pris på vedlageret jeg hadde kappet opp 😏 Litt større sag enn de du linker til, men jeg angrer på at jeg ikke har byttet ut Fiskars sagen min før, og er spesielt glad jeg gikk opp i størrelse. https://www.fjellsport.no/silky-bigboy-foldesag-36.html?q=silky bigboy 2000 Jeg er såpass fornøyd med Bigboy’en at da jeg kom over ett godt brukt tilbud på en Silky Katanaboy Foldesag 50 med ekstra blad, så slo jeg til. Drar igjennom stokkene som smør. 🙈
 16. Touché 😀 Beklager sleivete skrevet kommentar. Ser nå at den ser værre ut på trykk enn når jeg tenke-klabbet på tlf 😳 Sorry, da mistolket jeg nok innlegget ditt. Trodde du refererte til diskusjonen her, men derav spørsmålet. For å spore inn litt; Dessverre blir nok slike diskusjoner veldig følelsesstyrt av de som blir rammet, og det bidrar lite konstruktivt til diskusjonene. Selv om det er kjipt for de som ikke får tilgang, enten for tur eller jakt, så er jeg mere for ett kraftig tiltak en gang, enn "seigpining" med halvveis tiltak som hverken er fugl eller fisk. Det basert på forutsetning om at formålet med avstengningen er tidsbasert med plan om å tillate adkomst når man føler seg sikre på at situasjonen er normalisert og forhåpentligvis skrantesyken er utryddet fra Hardangervidda.
 17. Hvem er det som hyler og roper da? Dette er ikke så pussig i det hele tatt. Og etterhvert som du får erfaring og kunnskap i livet vil du lettere forstå slike ting. Svaret/Grunnen deler du selv i setningen din. Jeg som bor i Oslo, kjenner feks ikke til lokale tiltakene som blir satt i Sogndalsfjøra. Grunnen er at jeg ikke følger med på hva som skjer i Sogndalsfjøra da de aldri "treffer meg" Jeg følger derimot med på hva som skjer i kommunen oppe i Nord Norge hvor jeg er født og oppvokst, da tiltak som de treffer der er med på å affektere en eventuell beslutning om å flytte "hjem" igjen. Om det skulle bli aktuelt å flytte til Sognsdalsfjøra, så hadde det vært naturlig for meg å sjekke opp/følge med på eventuelle tiltak som kunne beramme meg. Sånn sett er det jo helt naturlig å diskutere på Fjellforum om ett potensielt tiltak som kan komme til å sperre av deler av Hardangervidda for turfolk, da jeg vil tro det kanskje berører en god del av brukerne her inne.
 18. Walle

  Dun bukse

  Hei Innlegg rapportert moderator. Synes det er fint at man har egne og forskjellige meninger, men synst det er upassende å "dunshame" (er ikke et Oxford dictionary ord, fant det akkurat opp) trådstarter for å ønske å kjøpe en dunbukse til mannen sin. Jeg er ikke primært på Fjellforum for å lese eller delta i etiske eller moral pregende diskusjoner vedrørende vareproduksjon. Da søker jeg heller andre fora der jeg finner faktabasert informasjon, som jeg finner mere interessant enn hjemmesnekret følelsesstyrt informasjon.
 19. Walle

  Dun bukse

  Mountain Hardwear Absolute Zero pants kan kanskje være ett alternativ. https://www.mountainhardwear.com/p/mens-absolute-zero-pant-1898911.html?dwvar_1898911_color=742 Jeg har en tidligere versjon av denne uten bib’en, og den er varmere enn min WM Flight pants. Likeledes er den tykkere og tar mere plass i sekken, så WM Flight buksa blir for min del prioritert når sekk brukes. Rett og slett deilig og tylle seg inn i dun, det være seg dunsovepose, dunsokker, dunvotter, dunbalaclava, dunbukse eller dunjakke I❤️Dun
 20. Jeg har ikke fått lekt meg med 66i’en etter jeg skrev innlegget tidligere i tråden (brukes bare på lengre turer), men av det jeg har lest, så funker det fint med Garmins egne kart. Dvs gps’en fryser/låser seg ikke når man scroller rundt på kartet. Jeg ser jeg skrev ovenfor at det skjedde når jeg zoomet, men det stemmer ikke helt. Hos meg skjedde det av og til når jeg scrollet på kartet. Det er tydeligvis snakk om kompatibilitetsproblemer med kart som garmin ikke selv har produsert/levert. Jeg har Garmin kart også, så planlegger å legge disse inn før jeg drar med 66i’en på tur igjen. Det som er kjekt med kartet fra Kartmannen er at det er ett kartblad for hele Norge, ikke en hel drøss, som det er fra Garmin.
 21. Som nevnt er det greit å definere bruksområdet først. Jeg har selv vært fornøyd med Fiskars sin lille grensag og brukt denne i mange år. Men siden den er liten, så blir den litt snever for bruk når man skal lage ett litt større bål. Så til det bruket har jeg tidligere brukt en liten buesag. Men i forbindelse med at jeg skulle fornye bladet på buesagen, så endte jeg opp med å kjøpe en Silky Bigboy 2000. Fikk prøvd den i helgen, og jeg ble såpass imponert at jeg neppe kommer til å vende tilbake til Fiskars og bue sagen. Dro igjennom 10-12 cm stokker som smør. Så kan trygt anbefale denne 😊 http://www.silkysaws.com/Silky_Saws/Folding-Curved_2/Bigboy-2000-XL-Teeth#sthash.1bASHj9J.dpbs
 22. Kan hende du har lest disse allerede, men gir grei referanse for senere til andre lesere: Har vurdert en slik selv, men lurer på å sy en selv da jeg ønsker en litt kortere, bredere og høyere overbag.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy