Jump to content

Walle

+Sponsor
 • Posts

  1,141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by Walle

 1. Kan du utdype litt ? Trangia sin spritbrenner skal jo koke/fordampe rødspriten for å få "spritdamp". Som så primært skal komme ut dysene nær toppringen, hvor den antenner og gir god forbrenning/høy temperatur.
 2. Har erfaring med det samme. Opplever at Titan brennerene gjerne trenger litt mere tid før den blir varm og brenner skikkelig når det blir litt kjølig i været. Når det er kaldt / nærmer seg og er under minus, så havner gjerne Trangia brenneren i kasserollen istedenfor titanbrenneren. Veldig kjekt at Trangia brenneren kan prefylles med rødsprit. Er bare å skru av lokket og fyre på.
 3. Du definere det ikke, men tanken med spørsmålet er kanskje mere myntet på turer av lengre varighet enn bare en dagstur? Jeg bruker ikke rødsprit på turer av lengre varighet enn en natt eller når det er flere enn bare meg. Grunnen til at jeg bruker rødsprit er: Det er lettvint. De aller fleste aktiverer og gjøremål er det en risiko ved, men denne kan reduseres betraktelig om man har kunnskap nok til å vite hvordan sannsynligheten kan redusere (risiko = konsekvens x sannsynlighet). Nå trenger ikke jeg å etterfylle rødsprit ved bruk, så det er med på å redusere risikoen betraktelig. Jeg fyller opp til de forskjellige merkene i brenneren, der jeg etter litt testing/bruk nå vet hvor mye vann jeg kan koke opp, og Bob's your uncle 👌 Det er lettere. Samme som ved alternativene, så er det mengden brensel som bidrar til variasjon i vekten. Jeg tilpasser mengden rødsprit til planlagt bruk av brenneren, og finner det stort sett like konsekvent i som forbruk med bensin. Det tar lite plass i sekken. Når brenneren, kjelestøtten, fyrstikkesken og rødspritflasken (ved dagstur, 60 ml) kan ligge inne i kasserollen på 550 ml, så tar det hele veldig lite plass. (Får plass til det i hoftesekken på 2 liter sammen med en real, ref bildet nedenfor). På overnattingstur bruker jeg en litt større flaske som har plass i sidelommen på sekken. Per nå Trangia 0,5 L fuel flaske, men har kjøpt en 0,3 L som kommer til å bli brukt for rødsprit og så blir 0,5 L brukt til bensin for SVEA 123'en. Uten å ha tatt tiden, føler jeg at jeg sammenlagt bruker jeg minimalt med mere tid på å bruke rødsprit sammenlignet med gass. Jeg bruker primært rødsprit brenner oppsettene i barmarksesongen, og om det er vått i marka. Her er noen bilder av det minste rødsprit brenner settet mitt (Har også ett Trail Design Sidewinder Tri-Tri Caldera sett med 900 ml kjele som blir brukt på overnattingsturer. Takk til @Memento mori som "overtalte" meg til å ikke selge 🙏) 207 gram uten rødsprit Alle delene utenom rødsprit flaske Pakket i 2 L hoftesekk (bruker en softbottle alá platypus flaske som jeg også får plass til sammen med en real pakke og en sjokisbar )
 4. Kanskje du fikk den siste da? Prisen er nå satt opp til 13 990 hos Westsystem
 5. Veldig fin pris på Ally 16,5 https://www.xxl.no/bergans-ally-16-5-dr-kano/p/1083003_1_style
 6. Mine MSR flasker i forskjellige størrelser er 9-4 år gamle og har alle kork med barnesikring. Trodde alle flaskene ble solgt med kork med barnesikring og så måtte man eventuelt kjøpe korken uten barnesikring utenom.
 7. Dessverre så alt for sant. Når perspektivet er høyst 4 år i slengen, så sier det seg selv at letteste og raskeste vei blir tatt for å sikre insentivene som kan bidra til 4 nye år. Både på godt og vondt.
 8. Poncho'en funger også veldig fint på ToR 🤟 (fra den tiden de hadde festivalen på rett sted)
 9. Funksjonalitet over det estetiske! Syntes det så veldig bra ut 👌
 10. Walle

  Thermo beholder

  Kan i tillegg lage Cozy for nalgene flasker eller kopper
 11. Walle

  Thermo beholder

  Du kjøper en meter av denne og lager selv https://scandihills.no/produkter/68-groundcover/17534-fmt-isofoil-isolerende-aluminiumsunderlag/?variantId=7974&gclid=CjwKCAiAjs2bBhACEiwALTBWZQI9lznwCO8azw47xJOiRibHqFddfU3BioT7dq1q102tmm0s1zNE1RoC6AwQAvD_BwE Easy peasy
 12. Jeg har min egen teori om at myten kanskje har oppstått etter at folk har måtte bytte veken av ulike årsaker, der brenneren kanskje har gått tom noen ganger under bruk, og har erfart demonterings/monteringsjobben som må gjøres. Og siden veken er den eneste synlige årsaken, så har den fått skylden. Kan like godt være litt smuss eller forurensning i bensinen som har tettet brenneren, som har forsvunnet under bytte av veken. Jeg holder min egen Svea klar til en hver tid ved å etterfylle bensin etter nesten hver bruk.
 13. Det var flotte bilder av flott utstyr. Skulle ønske jeg greide å holde mitt utstyr i nyskikk på linje med det du greier. Ser jo ut som det aldri har blitt brukt
 14. Hvilken gassboks brukte du? ( Merke og størrelse) Hva var temperaturen når du først opplevde problemer med å brenneren? Hva var temperaturen når du skulle dokumentere problemet med brenneren?
 15. Lønnskostnadene til TV2, for å dekke lønnen til personellet som lager tv-programmet. Fra linken nedenfor: https://no.wikipedia.org/wiki/TV_2_hjelper_deg
 16. Synd du skulle oppleve dette, og enda mer synd at du måtte gå til skrittet du gjorde før det løste seg. Dessverre ser man stadig eksempler på at dette er blitt den nye normen. Er jo en grunn til at "TV2 Hjelper Deg" har holdt det gående såpass lenge.
 17. Har dette på Western Mountaineering posene mine også. Er helt topp å kunne regulere varmen, når det er varmt kan jeg riste duna slik at jeg ligger oppå den, og når det er kaldt kan jeg riste slik at duna er over meg. Vurdere å høre med Helsport om det er mulig å sende inn Helsport Rago Superlight posene til ungene for å få fjernet nettingen som sydd inn i baffelen for å dele under- og oversiden, slik at det blir helgående baffel på disse også, og hva de eventuelt tar for en slik jobb. Western Mountaineerings beskrivelse:
 18. Helt enig! Jeg har noen som kun har ett hull i toppen, og de er helt forferdelig å dra opp sammenlignet med de som også har løkke i toppen. Skulle ønske produsentene av førstnevnte gikk all inn, og også satte i en løkke. But but.
 19. Jeg finner at jeg foretrekker å bruke forskjellige plugger i pluggsettene for teltene mine. Der jeg gjerne har litt lengre plugger for de "fire hjørnene", noen enklere for sidene av teltet, og en mellomting mellom de to førstnevnte for bardunene. Hadde jeg funnet en plugg som funket like fint til alt, hadde bedre feste en alle andre plugger på markedet, som var lik i størrelse og utforming, og som hadde lavere vekt en tilsvarende plugger, så hadde det absolutt vært interessant. Men en insinuert kilopris snaut av 55 000,- blir i overkant for min del. Det blir fra 2400,- til 4800,- for komplett pluggsett til teltene jeg har, regnet per plugg, ikke per gram, og jeg kan ikke under noen omstendigheter se at jeg kunne fått plugger med såpass økt funksjonalitet, at prisen kan forsvares. Spesielt når man lett kan sette sammen et bra custom pluggsett til en mye lavere pris. Dog, jeg har gjort dummere ting en å kjøpe noe til hva jeg oppfatter som overpris tidligere, så man skal aldri si aldri.
 20. Vi var 9 som trykket liker, så må gjerne komme med noen bilder @Tessatroll
 21. Awesome stuff!! Jeg bruker som regel mobilen til å surfe på norge i bilder og fikk ikke frem noe 3D knapp der, men når jeg brukte PC'en ble det liv laga. Bruker 3D funksjonen i Basecamp endel, men det var ørt og førti ganger bedre å bruke norge i bilder sin 3D funksjon, så takk for tipset !
 22. Nei fra fra sekken og opp til høyeste punkt som vises på bildet så var det ikke spesielt krevende. Fast stein og forholdsvis lettgått. Litt lengre opp var det dog løs stein og forholdsvis bratt, så endel vil nok synes den ruta er litt krevende. Beklager, trodde det kom relativt klart frem på kartutsnittene og beskrivelsen om at jeg gikk opp til toppen av Besshøe fra stien. Høydeprofil for avstikkeren opp på Besshøe
 23. Jeg gikk jo ifra stien som går ved sørsiden av Besshøe, for å gå opp på Besshøe. Toppen på Besshøe er vel ca 7-800 m over stien. Antall bilder er en kombinasjon av at det var en forholdsvis slitsom rute (så da får jeg tid å plukke opp mobilen for å ta bilder når jeg tar en 10 sekunder) og fordi jeg bruker bildene for egentrening til akkurat formålet med å kunne lese terrenget bedre (ved hjelp av kart og flyfoto/satellitt bilder sammen med bildene jeg har tatt) og selvfølgelig fordi jeg liker å mimre fra turene. Siden jeg planla ruta grovt på forhånd, basert på kart og flyfoto, og så sondere terrenget men jeg gikk oppover/nedover, så gikk jeg meg ikke på slik steinur som bildene du linket til viser, og fikk en fin tur opp på Besshøe. Men den finnes rundt Besshøe / Jotunheimen. En av grunnene til at jeg er blitt mere nysgjerrig og ivrig på å studere litt mere i forkant, er etter en tur i Rago nasjonalpark. Der vi ambisiøst prøvde å gå opp på Rago fra nordvest siden ved å følge ryggen nord for 901 vannet, men slukøret måtte snu ikke langt fra toppen da planen ikke holdt vann.. ihvertfall ikke med 15'ish kg på ryggen. Vi endte nesten med å gå oss fast slik forholdene var da. Jeg hadde ikke sjekket flyfoto og heller ikke kart i stor grad før vi dro dit. Kun grovt for å måle opp dagsetappene. Under overnattingene i Ragohytta bestemte vi oss får å legge neste dags rute via Rago og jeg brukte kartet på GPS'en til å sjekke kjapt, uten å forstørre godt nok.. På første kartutsnitt ser det overkommelig ut Mens det på andre ser ganske så bratt ut.. Jeg så bare på det første.
 24. Det med å ta seg god tid til å sondere terrenget er absolutt ett bra råd. Nedenfor vises en snipp av GPS sporet av ruten jeg gikk. Når jeg kom litt oppi steinura så var det ikke så godt å se området til høyre/østover mens jeg gikk, da ett tidligere ras hadde laget en forhøyning som jeg valgte å gå på venstre/vest siden av før jeg bøyde østover. Jeg kunne fått en lettere tur om jeg hadde valgt å bryte av østover litt tidligere, da det er ett område som var litt slakkere helling på. Jeg valgte å gå der på returen. Takk for påminnelsen om bratthetsgraderingen, driver sånn smått å planlegger en tur over en fjellrabb i hjemtraktene i nord, og det er god hjelp når ruten skal grovplottes. Planen er å gå fra vest til øst (som blir fra høyre til venstre på bildet) og gå innom alle toppene (om det lar seg gjøre uten sikringsutstyr)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy