Gå til innhold

Jan Erik Hansen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 080
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Jan Erik Hansen vant dagen sist 18. januar 2019

Jan Erik Hansen hadde mest likt innhold!

Om Jan Erik Hansen

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Indre Troms/Nord-Vestlandet

Nylige profilbesøk

4 903 profilvisninger
 1. God løsning! Har hørt den skranglingen der noen ganger ja. Har ofte brukt slike lette fluebokser for å slippe skranglingen.
 2. Kort svar: Ja. litt lenger svar. Naturen har ikke blitt farligere, så Ta hensyn til det som sies om å begrense smitte, fritidsreiser og risko for å måtte ha hjelp. kos deg på tur :)
 3. Ble nysgjerrig og tok et kjapt søk. Denne fra FHI sier litt https://www.fhi.no/nettpub/hin/skader/skader-og-ulykker-i-norge/ Kan være noe i hypotesen du har om tid i hjemmet, og da spesielt for barn og eldre:
 4. Tenker det greieste er å puste gjennom nesen, og lese og prøve å forstå offisielle rådene. Turer i frisk luft på steder det ikke er mange andre er sunt for både kropp og sjel. Så velger turer i egen kommune, og minimerer kjøring (Den største risikoen for uhell er fortsatt langs veien, og ikke mens en er på tur).
 5. Er litt usikker på om det er taxi i Øverbygd, men kanskje noen andre kan svare på det. En ting deres kan sjekke ut er skolebussen, og om det er mulig å være med der. Skal gå skolebuss inn både Rostadalen og Dividalen på skoledager. https://www.tromskortet.no/midt-troms/category3311.html Rute 312 og 313.
 6. Vanskelig å si sannsynligheten for at det er ledig på hytta. Slikt varierer jo med vær og føreforhold. Men på helg er det nok stor sannsynlighet for at det er folk både på Moskanhytta og Storrostahytta. Som @Kjell Iver kan det være greit å tenke på hva dere gjør om det er fult på hytta. Er ikke langt til Dærta, men litt kjedelig om dere vil fiske på isen. Som dere har funnet ut er det ikke helt enkelt å basere seg på buss i Indre Troms. Skulle gjerne hjulpet dere med transport, men har dessverre bare to seter i bilen. Enkleste er jo om dere får kontakt med noen som kan hjelpe dere. Har dere sjekket om det er mulig med buss til Skjold, og så taxi/annen transport derfra? Det vil nok være litt rimeligere. Når dere skal ut dalen fra Frihetsli så kan det være greit å huske på at det ikke er mobildekning så langt inne i dalen. Sjekk gjerne medlemskortet som Kjell Iver nevner, og se om noen andre lokal kan hjelpe.
 7. Blir fort litt ekstra om det er Trollheimen eller lenger nord du har tenkt deg ja. Kan jo være en mulighet å høre på FB om det er noen som kjører strekningen og kan svinge innom. Fungerer jo ofte bra med kunstig maggot o.l. også.
 8. Har maggot i Molde hos Jakt og Fiske spesialisten om det ikke er for lang omvei. Forbehold: Spurte for et par uker siden, og da hadde de plenty, og har ikke vært mye kaldt isfiskevær siden det.
 9. Helt enig med deg når det gjelder mange kurs. Typiske skredkurs blir for korte for å lære å vurdere skredfare. Da må det erfaring med ulike forhold til. Lærer nok mer om vurderinger av aktuelle forhold den dagen på en tur med guide (still spørsmål). Det beste er å være med noen med erfaring, og så lære underveis. Er ikke det mulig, så er kurs et alternativ, i tillegg til mye egentrening. Kan banne litt i toppturkirka selv, og si at jeg ofte både går alene på topptur, og dropper skredsøker når jeg går turer uten skredterreng. Har alltid med spade og søkestang. Men helt klart nyttig med en skredsøker om du observerer at andre utløser et skred.
 10. Du er ikke avhengig av å ha samme type skredsøker for at de skal fungere sammen. Viktigste med skredsøker er at du kan å bruke den, så kurs i søk er anbefalt (sammen med kunnskap om å unngå å få bruk for den). Et annet spørsmål er om du har planer om å starte med så bratte turer at du har behov for skredsøker. Det beste er å velge trygge turer. Er ikke så nøye hvilke spade du har, så lenge den er solid nok, egnet til å flytte snø fort og får plass i sekken. Trinse er smak og behag. Har brukt både store og små trinser. Store trinser er fint når det er dyp snø på vei opp. På hardere underlag nedover subber de mer enn mindre trinser. Begge deler fungerer. Ønsker deg god tur og mye løssnø i året som kommer Ang bredde på ski: 85 vs 115 på tur opp 85 vs 115 på tur ned - stor forskjell på flyt. 95 mm kan av og til være for smalt...
 11. En proff fotograf vil nok klare å ta særdeles gode bilder med en mobil ja, og enda bedre bilder med det kameraet han helst vil velge selv. Hvordan kameraet (som med alt utstyr) brukes er viktigere enn hvilke kamera. Vil si jeg ser større forskjell på bildene på skjerm enn på trykk. Men som utskrift holder jeg meg som regel til A4, så da er det ikke maks oppløsning uansett. Der mobilen kommer til kort er etter min mening bilder med detaljer (som løv, lyng, furunåler, o.l.) som har en tendens til å flyte sammen og bli litt vannmaling aktig. Er vel det som kalles difraksjon fra de små objektivene, og tette pikslene på brikken. På bilder med enklere/renere motiv, som teltbilder ved vannkanten og slikt blir resultatet bra. Er det ting i bevegelse, da blir det litt vanskeligere med mobil enn med kamera. Har selv et kamera som ikke koster mer enn at jeg kunne kjøpt både kamera og en rimelig mobil for mindre enn det toppmodellene koster i dag. Mobilen er foresten dyrere enn kameraet mitt, men får som regel bedre bilder med kamera Det viktigste for meg er uansett at det oppleves som mer moro å ta bilder med et kamera enn med mobilen.
 12. Skriver ikke ut så mange bilder som tidligere, men blir noen i løpet av året. Helt enig i at det er null problem å se forskjell på bilder tatt med kamera eller mobil (med forbehold for noen få motiver i godt lys). Så 99 % av utskriftene er av bilder fra kamera og ikke mobil. Har helt grei mobil (Iphone 11), som tar helt greie bilder for dokumentering. Men selv om mobilen tar greie bilder har jeg bedre bilder fra speilrefleks jeg kjøpte i 2007. Små objektiv takler rett og slett ikke detaljer, så ting som furuskog blir grøtete. For den som liker å ta litt bilder, så er det også mer inspirerende å ha et skikkelig kamera mellom hendene enn en liten mobil.
 13. Har ikke prøvd de der fra exped, men ser at sålestoffet er det samme som på de fotposene jeg har fra exped. Der har jeg irritert meg over at det lett kan sette seg litt is på sålen. Har du overtrekksposer, så er ikke det et problem. Da har du et par tøfler som også er topp om du skulle snike deg inn på en koie eller hytte. Her er foresten mine erfaringer med de exped fotposene jeg bruker (Exped down booty WB). Der er det bilde av hve jeg mener med is som fester seg i stoffet: https://www.tursiden.net/2018/01/testet-exped-down-booty-wb-dunsokk-med-fotpose/
 14. Bytter til fotposer med varmesokker. Enten Exped fotpose med dunsokk om lav vekt er ønskelig. Er det pulk, og gjerne litt rusling utenfor teltet, tar jeg med forsvarets fotposer og dunsokker. Fordelen kontra skisko er at det er mye lettere å dra på fotposer om du skal ut av teltet en snartur. Og er skiskoene fuktige kan de stå til tørk, mens fotposene brukes ute. Tørker f.eks. med små varmeflasker i skoene. Har forøvrig forsvarets fotposer i så stor størrelse at de kan trekkes utenpå BC skoene jeg bruker. Kjekt om det er snakk om isfiske eller skal tråkkes litt rundt.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.