Jan Erik Hansen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  695
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Jan Erik Hansen vant dagen sist Desember 18 2015

Jan Erik Hansen hadde mest likt innhold!

Om Jan Erik Hansen

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Indre Troms/Nord-Vestlandet
 1. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Det har blitt noen turer i det siste, og på bloggen har det havnet to toppturer til Urfjellet i Fræna (utenfor Molde). En topptur i strålende sol og en bonustopptur i skikkelig gråvær. (Og så har jeg spikket litt på nettsiden, for å lage en ny forside jeg håper gjør det lettere å finne gamle godbiter).
 2. Endelig ferdig med Real turmat!

  Supert tips. Greit å "slippe" oppvasken, og så er gryta ledig til kaffekoking mens du venter på at maten blir ferdig Bruker selv å bare la toro-/knorrposene trekke i gryten, og så gi et lite oppkok til slutt for å få varm mat (sparer drivstoff).
 3. Isolerende bukse

  Bruker Mountain equipement compressor 3/4. Primaloft, passform som går over eller under skallbukse. Kjekt å ha på topptur, i pauser, isfiske og i teltet. Arcteryx atom er tilsvarende bukse, men siden den er hel lengde blir det litt ekstra materiale om du bruker den sammen med høye sko/skisko. Arcteryx har også noen 3/4 lengde (Axino/Axina knickers) som har bedre pustende stoff. Disse fungerer godt som mellomlag når det er skikkelig kaldt, men dessverre ikke glidelås. Et godt alternativ er Norrøna Lyngen Alpha 100 3/4. Alpha isolasjonen er ikke like varm som primaloft, men puster adskillig bedre, og god som mellomlag. Anna fra forsvaret fungerer, men ikke like komprimerbar og like mye varme/vekt. Ellers er det jo mange å velge mellom. Sjorts, 3/4 eller hel lengde i diverse syntetisk eller dun. Det som er felles er at de er digg å dra på når du begynner å fryse på ræva
 4. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Etterhvert som kalenderen viser at det nærmer seg desember har juleforberedelsene kommet så smått i gang. På Blakk fredag stod røyking av laks og sjøørret på programmet.
 5. Julekalender 2017!

  Flotte greier @Kjell Iver. Tok ut et par ryper i dag for å lage speket rypebryst til jul. Får ta noen bilder av prosessen, så kanskje det kan bli en kalenderluke. Ellers ligger det jo noen videoklipp i arkivet, om jeg rekker å lære meg redigering. Eller en langtur fra arkivet, eller noe helt annet
 6. Julekalender 2017!

  Tror jeg meldte meg for luke 15. Så får jeg se om jeg finner på noe å skrive om.
 7. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Mellom surfing etter Blakk Fredags tilbud blir det tid til både litt skikjøring og oppdatering av bloggen. Som fra sesongens første tur på "fjellet der jeg vokste opp", med drømmeføre. Så om du vil lese, eller bare kikke på bildene ligger det en liten rapport fra siste topptur på Kvannfjellet i Fræna.
 8. Tips til Optimus 111

  Med riktig bruk så slipper du skruing. Har ikke skrudd på egen 111, bortsett fra da jeg bygde den (Et kassert lokk, en tank og litt reservedeler). Men med flere soldater som skulle sitte fyringsvakt, ble det ofte litt justering. Enten lekasje ved pakningen når det ble pumpet trykk med iherdig innsats og pumpen i brenneren, eller så greide de på en eller annen måte å vri så hardt på pumpen at dyseventilen måtte justeres. Fyring med renesnåla oppe, slik at brenneren sotet ned og måtte renses var også en klassiker. Men med riktig bruk og litt puss, så blir det ikke så mye skruing.
 9. Tips til Optimus 111

  Godlyd Tilhører også de som ikke helt har forstått dette med silencer på brenneren. Bare lyden når det prøvebrennes utenfor huset er nok til å få frem følelsen av å ligge og kosefyre i teltet. Lærpakningen er å foretrekke ja. Hadde en lærpakning som røyk under en natoøvelse en vinter. Da var valget å enten ligge i OPen og smelte vann på kropp i 5 dager, eller finne en løsning. Skar ut en lærbit fra M77 støvlene helt oppe ved skaftet og laget pakning. Fungerte knirkefritt resten av øvelsen, og tror den ble glemt å bytte etter øvelsen også. Kan ikke svare på om pakningen fra Novaen kan brukes, men kan være mulig å lage en pakning selv, og prøve den. Ellers så er det mulig å skaffe alle deler, og bytte hele pumpestanga med pakning. Men selv med mange gode minner, og mye frustrasjon, med 111, så ville jeg foretrukket Polaris brenneren din på tur. Er en liten læringskurve med 111, og ble mye skruing når det var mange brukere.
 10. Nordic Blogger Award 2017

  Så den var litt tungvint ja. Var ikke slik på den danske siden, så kanskje de leser tilbakemeldingen din.
 11. Nordic Blogger Award 2017

  Et par at Fjellforums ivrige bloggere er nominert til pris for Nordens beste turblogg. Prisen deles ut av nettbutikken Addnature og Hagløfs. Første del er en avstemming i hvert av de nordiske landene fra 20/11-03/12, og så velger en jury ut vinneren bland de som får mest stemmer. Så om du bare skal stemme i en "hjelp meg å vinne" konkurranse i dag hadde jeg satt umåtelig pris på om du hadde tatt deg tid til å stemme på Tursiden i Nordic Blogger Award 2017. Skulle du ikke være enig med meg i at Tursiden er nordens beste blogg (med all min beskjedenhet ), så er også unge fremadstormende @Isak Knutsen nominert. Så har du tid til å rive deg løs fra alle svartfredag tilbudene, og stemme på litt ekte norsk fjelluft, kan du gjøre det på denne siden: https://www.addnature.no/info/nordic-outdoor-blogger-award-2017/ PS: Det er mulig å vinne et gavekort på 200 kroner når du stemmer.
 12. Rago - Ny soveposeserie fra Helsport

  Mye bra å si om Helsport, men blir ikke imponert over forholdet spesifikasjoner og pris. Pose på 1 kg med T-comf på 0 grader til 3000?
 13. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Sist vinter hadde jeg med en gassbrenner med forvarming (Optimus Vega) på vinterturer for å teste ut gassbrenneren når vinterkulda rev i nesen. Brenneren ble brukt sammen med både 4 sesongs gassblanding og vintergass fra primus. På bloggen har jeg skrevet om erfaringene, og om det fungerer i praksis med gassbrenner på vinterturer.
 14. Sovepose vs Varmeflaske

  Varme steiner er et klassisk tips som fungerer til mye på tur. Kanskje for viderekommende å bruke det i soveposen, men absolutt anbefalt å teste det ut til andre formål for å lære seg hvor varm steinene skal være. Små steiner kan legges ned i skoene og brukes som skotørker, eller bare til å varme skoene litt før de skal på beina. En stein på størrelse med en knyttneve akn pakkes i en ullsokk (e.l.) og legges innenfor jakken for litt ekstra varme. Sitteunderlag som du nevner kan være en god start for å lære hvor varm steinen bør være før den legges i soveposen. I henhold til min teori har stein 4 ganger større tetthet enn vann, så den vil vel magasinere 4 ganger så mye varme som vann med samme volum? Har ikke prøvd stein i soveposen selv, men brukt stein under et lag granbar ved overnatting under åpen himmel uten sovepose. Sov varmt og godt med litt granbar som dyne og varmen fra steinene i temperaturer som nærmet seg 0.
 15. Sovepose vs Varmeflaske

  Helt uten vitenskapelig belegg så henger jeg meg på 5 grader som @lars p antar. Men er mye som spiller inn, som at den vil gi mer effekt jo bedre soveposen isolerer siden varmeeffekten da ikke vil stråle så mye ut. Min erfaring med Nalgene flaske er at flasken avgir mye varme med en gang den legges i soveposen (naturlig nok), slik at det er lett å sovne. Deretter varmer flasken ca. 3-4 timer før den nærmer seg samme temperatur som innvendig i soveposen. Jo større flaske, jo mer effekt og varighet på varmen. Ellers så er det jo alle de andre klassiske tipsene for å holde varmen som ullundertøy, dunjakke, lue, isolasjonsbukse, lakenpose, varm og mett når du legger deg. Men det mest komfortable er uansett å ha en sovepose som er varmere. Et eksempel på hvordan jeg gjør det om jeg "feilberegner" nattetemperatur og har med for tynn sovepose: http://www.tursiden.net/2016/08/triks-for-ekstra-varme-i-soveposen/