Gå til innhold
  • Bli medlem

Jan Erik Hansen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    1 092
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    17

Jan Erik Hansen vant dagen sist 18. januar 2019

Jan Erik Hansen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

2 520 Excellent

Om Jan Erik Hansen

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Sted
    Indre Troms/Nord-Vestlandet

Nylige profilbesøk

8 528 profilvisninger
  1. Er godt kjent med problemet med at sko fryser. Er ikke videre begeistret for dampsperre i skoene, så bruker det sjeldent selv. Bruker det i leir når sko er våte, men ikke under lengre bevegelse. Har sovepose med godt med plass i bunn, så ofte legger jeg skoene i en vanntett pakkpose nederst i soveposen. Har også med to små nalgeneflasker som passer i skoene for å tine/varme de om morgenen. Har du tid før du skal ut så er en halvtime med varmeflasker i skoene gull verdt. Da har du varme sko før du stikker beina ned i de. Dette trikset er verdt bruk uansett om en bruker dampsperre eller ikke.
  2. Godt med snø i Indre Troms for tiden. Har vært kjølig med snøvær siste par ukene. Litt fuktig snø i lavlandet i helga, og mildere denne uka. Om værmeldingen holder seg vil det nok være tendenser til råtten snø i skogen rundt 17. mai, men vinterlig i høyden. Husk forlenger til isborret. Har vært både vind og snø de siste ukene, så greit å tenke på skred når mildværet svekker binding i snøen. Bør være greit å unngå skredterreng i området om en legger ruta fornuftig.
  3. Det fungerer når en får det til, men fortsatt en fordel brette sammen soveposen, og gjerne ta ting litt ut fra siden av teltet. Blir jo varmere i toppen av teltet, enn det blir på siden, så litt timing for å skrape akkurat før det smelter i toppen.
  4. Prøver å være forsiktig så det ikke drysser rim ned fra teltet når jeg står opp. Fyrer opp primusen så det blir en liten lunk i teltet. Når rimet begynner å bli mykt tar jeg en liten skjærefjøl (type myk skjærefjøl fra Clas Ohlson) og bruker den som isskrape. Da drysser det ikke ned, og er lett å skrape av. Utfordringen er å unngå at det drysser ned rim før det er en liten lunk i teltet.
  5. Er ikke mange år siden jeg fikk kjøpt nytt toppledd til stanga. Tok med ledd, og Jaktia i Molde sjekket nr og skaffet delen. 4 år siden kanskje. Den stanga jeg har (240/270 L), så om ikke Anders trenger leddene, så har jeg de delene til overs. Hos meg er det de to nederste som er så slitt at det er greit med litt duct tape for å få stanga til å henge sammen. Resten er sånn ok stand. Men står i sørnorge, så har ikke mulighet for å sende før i juli en gang.
  6. Har den gamle 240/270 stående, så om delen du trenger er i brukandes stand på den kan du få den neste gang jeg er sørpå. Er to nederste som er mest slitt på den, mens tre toppdelene er ok.(AX, men passer muligens til BX også)
  7. Flott historie og fisk Anders Du nevnte ikke noe om misforholdet mellom slukvekt og stangvekt når den knakk...
  8. Som @Nordhauk skriver kan det være isfritt eller nesten full vinter så tidlig i juni. Gikk sørover fra Nordkapp i juni i 2008. Da var det ikke like mye snø, men kald vår. Var mye råtten snø med overvann på myrer og vann til midten av juni. Fra ca. 15. juni var det full vårløsning med overvann i myrer og elver i sti og att spor. Fort gjort at det blir mye orientering for å finne de stedene med snø for ski eller tørre forhold for å kunne bruke beina. Starten fra Kvænangen er jo et område med mye nedbør og vær, så ville nok ventet til midten av mai minst før jeg bestemte meg for en plan.
  9. Er av samme oppfatning at sunn fornuft er det beste. Unngå situasjoner som kan spre smitte, og ellers være snill og grei For egen situasjon så er det ikke så vanskelig. Bor jo i en av Norges største kommuner, som attpåtil ligger i Indre Troms. Så gode muligheter for nærtur. Blir gjerne en kort kjøretur, men dropper å fylle kaffekoppen underveis (drastisk personlig tiltak). Noen vil kanskje kalle det unødvendige fritidsreiser, men er jo forskjell på å klippe neglene og å kappe av seg hånda.
  10. Skal ikke kverulere på det du skriver her. Det faglige overlater jeg til relevante fagfolk. Rent objektiv så er det vel ikke annet enn å handle mat (og tilsvarende) som er nødvendige reiser? Uavhengig av om du reiser med buss, fly, bil, sykkel eller på beina. For å sette det på spissen. Det som kan være relevant er jo at ting må være tydelig, oppleves som fornuftig, for at folk skal respektere det som gjelder. Uklarhet er jo at det sies at fritidsreiser skal unngås, samtidig som det legges tilrette for parkering og fritidsaktiviteter. Det som er fornuftig er vel skjermbildet @Miamariadelte over. Selv om jeg ikke helt skjønner hva en fritidsregion er heller.
  11. Hva er egentlig definisjonen på fritidsreise i nåværende sammenheng? Sies og skrives mye, så får nesten inntrykk av at det er snakk om sammenhenger der en møter folk (fly, buss, tog og andre kollektive måter).
  12. God løsning! Har hørt den skranglingen der noen ganger ja. Har ofte brukt slike lette fluebokser for å slippe skranglingen.
  13. Kort svar: Ja. litt lenger svar. Naturen har ikke blitt farligere, så Ta hensyn til det som sies om å begrense smitte, fritidsreiser og risko for å måtte ha hjelp. kos deg på tur :)
  14. Ble nysgjerrig og tok et kjapt søk. Denne fra FHI sier litt https://www.fhi.no/nettpub/hin/skader/skader-og-ulykker-i-norge/ Kan være noe i hypotesen du har om tid i hjemmet, og da spesielt for barn og eldre:
  15. Tenker det greieste er å puste gjennom nesen, og lese og prøve å forstå offisielle rådene. Turer i frisk luft på steder det ikke er mange andre er sunt for både kropp og sjel. Så velger turer i egen kommune, og minimerer kjøring (Den største risikoen for uhell er fortsatt langs veien, og ikke mens en er på tur).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.