Gå til innhold

Jan Erik Hansen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  986
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Jan Erik Hansen vant dagen sist November 16 2018

Jan Erik Hansen hadde mest likt innhold!

Om Jan Erik Hansen

Nylige profilbesøk

3 352 profilvisninger
 1. Jan Erik Hansen

  Når brenneren svikter på vintertur

  Har med to brennere. 1 på bensin, og en som kan brenne med gassboks opp ned. Har du to bensinbrennere er det selvsagt en fordel at reservebrenneren bruker samme drivstoff som hovedbrenenren. Greit også å kjenne brenneren, slik at det er enkelt å fikse de vanligste feilene som kan oppstå, som bytte pakning på pumpe, rense dyse, osv. Har enda tilgode å oppleve at brenner har sviktet og det har vært umulig å fikse den under turen. Men har hatt noen episoder med improviserte reparasjoner, som å lage ny pumpepakning av lær fra skaftet på marsjstøvlen, og bruke sluker som flammespreder. Tine snø på kropp: Under marsj med vannflaske på kropp og så fylle på med snø etterhvert som det smelter eller du drikker litt. I telt kan du legge flaske med snø i posen når du selv ligger id en. Begge måter er kalde, så minst ubehagelig er å tine på kropp når du er varm under marsj.
 2. Jan Erik Hansen

  Mini GPS / Sporlogger

  En gps i Garmin etrex serien kan kanskje passe, om de ikke blir for store. Rimelige, utskiftbare batteri, lagrer gpx.
 3. Jan Erik Hansen

  Tech-bindinger på brede ski

  Fungerer fint som @Terka skriver. Kjører selv med FT2 på 114 freeride ski (line sick day), og passe kraftige støvler som Alroundutstyr. Er ingen utpreget jibber, men takler alt jeg utsetter utstyret for.
 4. Jan Erik Hansen

  Lett stativ til kompaktkamera

  Helt lett stativ med bein lignende teltstenger eksisterer. De blir for ustabile til å være praktisk. Men ikke nødvendig med like tungt og stabilt stativ til et kompaktkamera som til et speilrefleks med teleobjektiv selvsagt. Lette stativ fra Elkjøp o.l. er helt greie for et kompaktkamera eller lite systemkamera. De kan selvsagt bli litt ustabile for lang lukkertid i frisk bris. For litt mer stabiltet på lette "elkjøpstativ" kan du henge et lodd under stativhodet (f.eks. kameraveske eller en pakksekk). Gorillapod som nevnt er et lett alternativ som fungerer bra. Er litt lavt, men med bruk av trær, terrenget, stein, sekken eller annet fungerer det i de fleste situasjoner sammen med et lett kamera. På hard snø kan du bøye føttene slik at det gir litt mer flate og ikke synker så lett. Med løs snø finner du frem primusplaten eller lignende.
 5. Jan Erik Hansen

  Fjellfisketur

  Takker for svar. Har adobe programmene, så linken til preiere pro eksemplet virket overkommelig. Blir litt jobb første gang en prøver tenker jeg. Så også på en video for after effekts, men det virket som litt mer jobb. Likte videoen, og hvordan du brukte kartfunksjonene, så satser på at det er greit å lære litt av deg. Løftet videoen en del, og fin effekt for å binde sammen ulike innslag
 6. Jan Erik Hansen

  Fjellfisketur

  Flott film Espen! Spennende område dere var på tur i. Ikke så ofte en leser eller ser noe derfra. Likte godt hvordan du brukte kartet i videoen.Kunne godt tenkt meg å bruke en slik effekt på noen videoklipp. Så drister meg til å spørre om hvordan du gjør det?
 7. Jan Erik Hansen

  Villmarksliv i nord - julekalender

  Ser jo smakfullt ut det der Er den tiden på året her også. Dog ikke like dreven på matfoto
 8. Jan Erik Hansen

  Hvilke votter for vinterfjellet?

  Har hatt Mercury mitts i en hel del år. 8-10 år tror jeg. Blir lite brukt siden de stort sett er for varme for meg. Som Terka lenger opp, foretrekker jeg hansker til det meste, så BD vottene blir kun brukt i leir når det er bitkaldt og jeg ikke gjør noe. Det er mulig det er gjort noen endringer på nyere modeller enn de jeg har. Løsningen med delt vott er helt grei. Litt lettere å jobbe med, samtidig som det gir varmefordelen med votter. Vottene jeg har er såpass romslige at det ikke er problem å putte alle fingre i samme åpning, og la delen for pekefinger være tom. Så like varme som om det er ren vott. Innevotten kan tas ut (2 fra høyre på bildet), og skallet er romslig nok til at alle hanskene på bildet kan brukes. 4 fra Høyre er en Hestra Fælt med innerhanske av ull. Den får lett plass i skallet når innervotten er tatt ut. M.a.o. Et par gode vintervotter, men muligens litt varme og klumpete til å være egnet til annet enn leirbruk og skikkelig kalde dager.
 9. Jan Erik Hansen

  Hjelp en amatør

  Utstyr som passer til fisket gjør fiskeoplevelsen bedre, og lettere å plassere noe fisken vil ha foran kjeften på den. Utstyret nevnt i først innlegg er for eksmpel fint langs fjorden med en 40g stingsild på jakt etter torsk og sei. Blir litt stivt for en lett sluk på fjellet, men går helt greit med en dupp. Men uansett hvor mye erfaring man har så biter fisken når kroken er i vannet...
 10. Jan Erik Hansen

  Gass eller drivstoff til primusen på tog.

  Har aldri hørt at det ikke er lov, men har ikke spurt heller Har bare pakket sekken med brenner og drivstoff og satt meg på toget. Samme med buss.
 11. Jan Erik Hansen

  Alternativ til tykk dunjakke

  Syntetjakker får redusert holdbarhet over tid siden isolasjonen vil bli trykt sammen og miste noe av spensten over tid. Vask med for høy temperatur vil særlig redusere isolasjonen. Men behandlet som dun, vasket forsiktig og en tur i tørketrommel etter bruk øker levetiden. Di kan jo sjekke ut jakker som Mountain equipement Citadel https://www.mountain-equipment.co.uk/citadel-jacket. Den har 200g primaloft i kropp og 170g i armer/hette. Til sammenligning har tynne syntetjakker typisk 60g isolasjon og halvtykke 90g.
 12. Jan Erik Hansen

  Julekalender 2018!

  Skal la tanken surre i hodet til i morgen og se om jeg ikke kommer opp med noe. Finner en dato om jeg kommer på en liten ide. Og vi kan jo hinte til noen om at det er ledige luker å fylle. Kanskje @Anders Eriksen har noen flotte bilder fra årets turprosjekt?
 13. Jan Erik Hansen

  Tilatelse til bygging av benk

  Ser at Uregistrertjordsameie brukes for beiteområde for grunneierlag på hjemtraktene. Er også grunneierlaget som selger jakt- og fiskekort i området. Så kan jo sjekke om det er grunneierlag i området, eller spørre hos en av de tilstøtende gårdene.
 14. Jan Erik Hansen

  Blå Band

  Kan kjøpes i svenske nettbutikker som har "norsk nettbutikk". Har ikke erfaring med noen av de, men f.eks. skistart.com selger. Kanskje noen har erfaring med nettbutikken? https://www.skistart.com/nor/aret-rundt/frysetorket-mat/varme-retter.html
 15. Jan Erik Hansen

  Dunsovepose og hengekøye - risikosport?

  Litt dugg eller rim på utsiden av en dunpose har ikke så mye å si, så lenge du får tørket posen før neste natt. Skal mye til før det påvirker isolasjonen. Bruk av jervenduk eller overtrekk som CoverZip kan være greit om det er trekk eller fare for å skade ytterstoffet på soveposen (f.eks. ved bruk i gapahuk). Men være obs på at med Jervenduk eller CoverZip så blir det betraktelig mer kondens mellom posen og trekket. Brukte CoverZip sist helg i gapahuk. Høy luftfuktighet (lett tåke på kveld/morgen) og temperaturen snek seg under null. Da var det dråper av kondens på soveposen, selv om glidelåsen på CoverZip ikke var helt trukket igjen. Men fukten var kondens mellom sovepose og trekk, og ikke inne i duna. Lengste jeg har brukt dunpose med CoverZip i gapahuk er 4 netter, med frost alle netter. Da var det fukt på utsiden av soveposen hver morgen, og soveposen ble hengt til tørk i løpet av dagen. Gikk bra det. Så dun fungerer om vekt og komforten med å sove i en lett sovepose er viktig, og Syntet fungerer om vekt på posen ikke er så viktig.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.