Gå til innhold

Jan Erik Hansen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 044
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Jan Erik Hansen vant dagen sist Januar 18

Jan Erik Hansen hadde mest likt innhold!

Om Jan Erik Hansen

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Indre Troms/Nord-Vestlandet

Nylige profilbesøk

3 951 profilvisninger
 1. Kom akkurat ned fra noen dager i Indre Troms, så muligens svaret kommer sent. Om du tenker på det som er beskrevet som vad der elva kommer inn i Sårjåsjavre så er det bro over elva. Var beskrevet som vad der det kunne være lurt å ta det i forhold til tid på døgnet og smeltevann i elva tidligere. Er værhard i området, så har opplevd at broa var tatt av snøen på vinteren en gang jeg passerte. Neste gang var den fikset opp. https://www.tursiden.net/2011/07/hengebroer-og-svenske-hytter/ Ble også laget en bro over vadestedet rett før Sorjoshytta i 2011 om det er den du tenker på. Er en liten elv mellom Ny-Sulitjelma og Sorjoshytta der det er mulig du må dyppe beina litt. Har enten vært enkelt vad, mulig å steingå eller snøbro de gangene jeg har ruslet der. Så snart du er inne i Sverige er det hengebroer på alle elver. Om det er mye snøsmelting så kan det være et lite vad i en bekk som passeres mot Staloloukta.
 2. Har ikke vært i området, så har ikke førstehåndsrapport for i dag. Men basert på erfaring, forholdene i Indre-Troms og været de siste ukene så bør det være mulig. Strekkningen fra Ny-Sulitjelma til Sorjushytta, og muligens langs Sårjåsjavvre til Sårjaåsjavrestugan vil det nok ligge snø. Men værmeldingen er bra, så vil tro du treffer på snø med grei bæreevne slik at det går greit å gå på beina. Etter det er det Padjelanta som ligger lavere og der er det barmark. Strekningen grensa ved Hellemobotn til Røysvatnet og Pauro er også et sted snøen ligger lenge. Der vil det sannsynligvis være barmark når du kommer dit med værmeldingen fremover, men myyyye vann i elvene som skal vades. Har tidligere gått strekningen på denne tiden. Da var det snø i starten, full sommer i Padjelanta, store elver fra grensa ved Hellemobotn til Røysvatnet, isløsning ved Pauro og deretter flotte forhold. Forholdene i år ligner mye på den turen.
 3. Har brukt Marmot Phase 20 i to år. Ser det er litt forskjell på herre og dame i vekt - ekstra dunvekt på dame for samme komf temperatur (?). Herre i regular veier 700g i vanntett pakkpose, og funker godt ned til -5-6 som oppgitt. Liker soveposen svært godt. Dunspensten gjør at den knapt kjennes når du sover, samtidig som det er godt og varmt. Har den mest behagelige hettekonstruksjonen jeg har prøvd på en sovepose, så ikke behov for å snurpe igjen for å holde tett. God plass i selve fotboksen, men kan oppleves trang i anklene for den som liker på bevege beina litt. Har ikke hatt problemer med at glidelåsen henger seg opp/kjører seg fast, men greit å ta det rolig når den skal lukkes. Om prisen er grei er det en god sovepose. Er en dunpose i toppklassen, og angrer ikke på kjøpet selv. En alternativ sovepose med litt mer vekt fra Marmot kan være Hydrogen eller Helium. Også gode soveposer, selv om dunspensten (og prisen) er lavere.
 4. Om jeg ikke tar helt feil så er krokstørrelse ut fra gapet, og ikke lengde. Så agnkroken i #8 har relativt lang stamme, men litt mindre krokgap enn kroken du har på sluken. Du kan jo prøve med Owner 5177 BC Mosquito. Den får du ned i størrelse #14 hos Skittfiske. Agnkrok med litt trangt øye, så ikke like godt egnet for bruk etter sluk.https://www.skittfiske.no/owner/126937/owner-5177-bc-mosquito-krok VMC 7237 Inline i størrelse #6 kan være et godt alternativ. https://www.skittfiske.no/vmc/187352/vmc-7237-inline-singlekrok--hash-6-leveres-i-pk-av-3-7-stk
 5. Lett å gå på den der Egentlig ikke så komplisert, men lett å se feil (gjort det noen ganger): #1 er liten, #2 er mindre. Mens #1/0 er stor, og #3/0 er enda større. Altså uten / blir mindre jo større tall, mens kroker med X/0 blir større jo større tall. Owner S-61 som @tubbs anbefaler er supre kroker for den som fisker med enkeltkrok på sluken.
 6. Kortversjon: Er fra da jeg jobbet som tilsyn i fjellet i nord for noen år siden. En natt jeg akkurat hadde fisket i et lite vann, ble en sau slått av bjørn noen hundre meter unna. Gikk for å inspisere kadavret og ta noen bilder. Bjørnen trykket i krattet, og selv ikke i en situasjon med mat inne i bildet viste den seg. Først ut på ettermiddagen ble bjørnen observert da den sprang vekk fra området. Så ingen grunn til å være nervøs. Men har full forståelse for at det kan være litt ekstra tanker i hodet før første turene i område med bjørn. Det er naturlig.
 7. Har sett mange artikler med råd og tips om å møte bjørn på tur, men det å sove i telt (e.l.) har ikke jeg heller sett. Bor selv i område med noe bjørn, og tenker sjeldent på det. Hverken på dagen eller på natta. Var noe som snek seg inn i tankene første gangen jeg var på tur alene i bjørneområde og dro igjen teltåpningen. Men sovnet fort, og snorket meg gjennom natta. Om snorkingen hjalp vet jeg ikke, men tok ikke lang tid før bjørn ikke lenger var noe jeg tenkte på når jeg dro på tur. Går av og til på ferske spor etter bamse, uten at jeg har sett den mens jeg er til fots. Kun sett den fra bilvinduet enda. Vet at det er bjørn som har gjemt seg i krattet og ventet på at jeg har passert. Vil si som de fleste sier. En skal ha respekt for bjørnen, men det er ikke nødvendig å være redd for å overnatte i områder med (skandinavisk) bjørn. Gjør egentlig ingen spesielle tiltak til vanlig på tur. Den godt brukte sekken, og skoene i forteltet vil jeg tro er mer enn nok til å advare bjørn på mange kilometer, selv i motvind. Her er en liten historie fra et nestenmøte med bjørn fra egen blogg: https://www.tursiden.net/2010/06/historisk-sauedrap/
 8. Som nevnt avhengig av type innerpose. Tynn silke liner har liten effekt på varme, men fin for å holde skitt unna soveposen. Tykkere linere og fleece linere gir litt varme i soveposen. Er ellers helt enig med deg i at ekstra klær er enklere og gir minst like mye varme. De er med uansett, så en ullundertøy, lue og en tynn dunjakke kan gi en komfortabel natt om nattefrosten kommer uventet.
 9. Som nevnt over av @Barskekarsten så sørger Schengen avtalen for at det er bare å traske mellom Norge, Sverige og Finland. Her Nordpå samarbeider Turistforeningen og har merkede ruter mellom landene, som Nordkalottruta.
 10. Vil tro Trek teltene til Helsport takler vinter uten problemer så lenge det ikke er for mye vind. Rivestyrken i duken er lavere og vekten høyere enn enn pro, men konstruksjonen er vel den samme så samme. Tåler mindre vind, men ellers gode. Bergans har vel noen tunelltelt som kan passe, og ellers så kan jo de litt rimeligere merkene ha gode telt som tåler like mye som Trek serien til Helsport. Er jo et spørsmål om hva slags aldersgruppe, og hva som er bruken for teltet. Lavvo (og Wiglo) er jo ofte populært for barn/ungdom på leir, speidere o.l. Anbefaler å kontakte kundeservice hos produsenter som har aktuelle telt. Forklar at det skal kjøpes og brukes av en skole. Ta gjerne med at telt brukt til demo o.l. også er aktuelle, så er det godt mulig at de kan gi et uslåelig tilbud.
 11. Finner du Phazer-pro stanga i et bra sett er det et godt kjøp. Har brukt stanga i 5 delt tyngre versjon, og var fornøyd med den i forhold til prisen. Er først i slutten av 2020 at Normark ikke har Shimano lenger, så ikke det som er årsaken i dette tilfellet. Men ser jo neste ut som om de har sluttet allerede, siden de ikke en gang har oppdatert nettsiden med nye produkter. Prishoppet som nevnes her vil jeg tro har å gjøre med at modellen har gått ut av sortimentet. De butikkene som hadde det rimeligere har solgt det ut, og da er det bare noen få butikker igjen å hente pris fra.
 12. Stemmer det. Nordsida av Kirketaket langs eggen mot Kjøvskardet. Luftig!
 13. Om du får tak i turkart serien er det Senja sør og Senja nord. I Norge serien (Nodeca) er det Ånderdalen (sørsiden) og Senjahopen (nordsiden) som dekker øya. Kan kjøpes hos Kartbutikken som @henriks nevner: https://www.kartbutikken.no/norge-serien/aanderdalen-kart-i-plast - https://www.kartbutikken.no/norge-serien/senjahopen-kart-i-plast Lokalt finner du kartene på sportsbutikkene eller bokhandelen på Finnsnes om du reiser med bil.
 14. Prøvde å finne kartet på nett, men ikke i butikker. karttakauppa.fi (på finske eller engelsk) har brukbart utvalg av kart. Lemmenjoki var det nærmeste jeg så, men blir vel rett øst for der du trenger. Ellers retkikartta.fi som nevnt over for å planlegge på nett.
 15. Jeg padlet i fjor Kipara Char 220. Fordelen med 220 er at den tar litt mindre plass i sekken, mens 250 har litt bedre plass når det er mye med. Med mine 177 er det akkurat passe lengde i 220, men kunne ikke vært kortere. Liker å ha kontakt med beina, så da er det greit at den ikke er for lang. Går akkurat å strekke beina med sko på. Er nok en fordel med 250 om sekken er stor, eller du vil ha sekk/bøtte ned i packraften slik Fjellfinnen skriver. Lurer litt på hvordan pike/ pike pro er i forhold til Char på flatt vann. Hvilke erfaringer har du?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.