Gå til innhold

Jan Erik Hansen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  967
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  15

Jan Erik Hansen vant dagen sist September 29

Jan Erik Hansen hadde mest likt innhold!

Om Jan Erik Hansen

Nylige profilbesøk

3 184 profilvisninger
 1. Jan Erik Hansen

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  14-15 grader og lite som minner om snarlig skiføre på Nord-Vestlandet i dag. Så dermed ble halga funnet frem for en tur på gamle jaktmarker. Rypejakt i Fræna kommune.
 2. Jan Erik Hansen

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Det har blitt en og annen laks og sjøørret i løpet av sommeren. noe av fangsten skal bli røykefisk til jul. Men først må det bygges røykovn for å røyke fisken i. Del 1 av et gjør-det-selv prosjekt med å bygge ovn og røyke fisk selv.
 3. Jan Erik Hansen

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Grotter er kult. Du kravler inn et hull i bergveggen, og der inne spiser elva fjell til frokost og lager marmorskulpturer etter lunsj. Det ble selvsagt en tur til Trollkyrkja i høst også.
 4. Jan Erik Hansen

  Søppel eller telt/tarp?

  I dette tilfelle er det ikke presenningen som er for billig. Det er holdningene som er for dårlige. Men er mye billig søppel å få kjøpt for under momsgrensa ja. Ting som sendes halve jorda rundt bare for å bli prøvd et par ganger.
 5. Jan Erik Hansen

  Skisko som er god på barmark?

  BC er betraktelig mer komfortabel på barmark enn 75mm. 75mm blir mer "kantete" når du går siden tå biten stikker frem. Men som nevnt er det risiko for å slitasje og å ødelegge bøyla på BC sko om de brukes mye på barmark i steinete terreng.
 6. Jan Erik Hansen

  Alternativ til Norrøna svalbard bukse

  Liker Svalbard HD selv, men synest den er litt trang i leggene og suger vann nederst om det er vått i gresset. Ellers bra bukse. En bukse som ligner veldig mye er Hagløfs Rugged Mountain Pant. Litt romsligere passform i leggene og høyere i livet. Sammenlignet med Svalbard HD fungerer ikke justering i livet på Hagløfs. Svalbard HD er etter mitt syn litt mer komfortabel, mens Hagløfs er litt mer vanntett i beina. To svært like bukser. For løsere passform kan Fjellreven være et alternativ, men da ofrer du mye på slitestyrke.
 7. Jan Erik Hansen

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Med leirskolesesongen over og 5 måneder avspasering i kalenderen ble det nok en gang å gjøre som fuglene og trekke sørover. Fra Troms til Nord-Vestlandet for den mørkeste tiden av vinteren. Det er selvsagt en fin unnskyldning for å rusle en tur med fluestanga på jakt etter åpent vann, men jeg venter på drømmeforhold for toppturer i Romsdalfjella.
 8. Jan Erik Hansen

  10 ting man må ha på tur

  Gode ord Truant76 Bruker jo tennstål til å tenne flammen om det skal sveises med gass eller brukes skjærebrenner. Tennstål har vært med sporadisk på tur helt siden vi lærte å bruke det på survivalkurs en gang på 90-tallet. Har ikke en 10 ting liste som trådstarter, ganske enkelt fordi jeg driver med mange typer "friluftsliv", og hva som er med kommer an på turen. Av og til er det funksjonelt og effektivt, andre ganger er det "unødvendig dill" bare for å kose seg på tur. Som å ta med svartkjelen og tennstålet en tur i fjæra for å koke kaffe.
 9. Jan Erik Hansen

  10 ting man må ha på tur

  Ser ut som den eldre versjonen av feltflaska. Alu flaske og alu kopp for koking. For lista til TS ville jeg byttet ut skautet/shemag med noe å bære tingene i. Ellers helt greie ting å ta med på en rusletur i skogen for å fyre et lite kaffebål. Min liste for 10 ting på tur ville nok sett helt annerledes ut. Viktigste er uansett at det du har med holder deg tørr, varm og sørger for en trivelig tur.
 10. Jan Erik Hansen

  Høydemeter

  Er forskjell på hvor nøyaktige/unøyaktige GPSen er ja. Mobil vil være rimelig unøyaktig på høyde om det brukes "treningsapp". Men, høydemeter teller jeg helst nedover på breie ski
 11. Jan Erik Hansen

  Høydemeter

  Vi er helt enige. Jeg skriver total antall meter stigning.
 12. Jan Erik Hansen

  Høydemeter

  Altså andre setningen jeg skrev. De som logger med GPS bruker ofte totalt stigning opp og ned = Det du skriver. M.a.o. totalt antall meter stigning. For den som leser kart er det enklest å bruke forskjellen på høyeste og laveste. Ikke fullt så lett å sitte og måle forskjeller i moikroterrenget med kart.
 13. Jan Erik Hansen

  Høydemeter

  Høyeste punkt - startpunkt = høydemeter. Sikkert noen som logger med GPS som bruker totalt logget opp og nedstigning.
 14. Jan Erik Hansen

  Hvilket actionkamera til min bruk?

  Kjenner ikke til Hero 7, så kan ikke svare der. Prøvde kameraet nå. Tok drøyt 2 sek fra knappen ble trykket til videoopptak startet. Å slå på kameraet med powerknappen, og så velge foto tok først 5 sek (ikke brukt på en stund), og så 3 sek på andre forsøk. 3 sekunder er laaaaaaaaang tid når noe skjer. Grunnen til at jeg bruker knappen på toppen i stedet for å ha kameraet slått på er at det bruker litt strøm i standby.
 15. Jan Erik Hansen

  "Siste poster emner" - mulighet for lengre liste?

  Har selv laget en snarvei jeg bruker om det er en stund siden sist jeg var inne på forumet. Der vises samme innhold som under siste poster, bare uten begrensning. Laget under aktivitet -> aktivitesstrømmer og så lagt til div filter. Men savner funksjonen som var tidligere der det bare viste hvilke tråder som hadde oppdateringer, og ikke alle oppdateringer for hver tråd.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.