Gå til innhold

Jan Erik Hansen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  807
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  13

Jan Erik Hansen vant dagen sist Desember 15 2017

Jan Erik Hansen hadde mest likt innhold!

Om Jan Erik Hansen

Nylige profilbesøk

2 472 profilvisninger
 1. Hasle kano eller....???

  Old Town kanoene er litt mindre enn Hasle kanoen. Dicovery= 4 meter (ca 13 fot), Saranec= 4,9 meter (ca 16 fot), Hasle= 5,3 meter (ca 17+ fot). Discovery blir for liten for familiebruk. Har ikke prøvd Saranec, så kan ikke uttale meg direkte om den. Størrelsen er grei for dagstur med lite utstyr, men kan bli litt trang for overnattingsturer. Hasle har heller ikke så mye plass til overs når det er utstyr for overnatting med 4 personer. Er du flink til å pakke, og utnytte det som er av plass kan du få med deg alt. En ting med Saranec er setene. Har slik rygg på to Old Town kanoer (lignende skrog som Discovery) vi bruker på leirskolen. De er irriterende når kanoen skal opp ned på henger, og vil dunke i taket om du har de på bilen. Er mulig å skru av ryggen.
 2. Navn på blogg/hjemmeside

  Husker ikke helt når, men er noen år siden .no ble "sluppet fri". Var ikke det da jeg reigstrerte heller. Nå er nettadressen så gammel, og er så mange linker rundt om at det er for sent å endre. Men navnet skjemmer ingen, og er egentlig ikke så nøye så lenge folk finner frem. Tenkte bare å nevne at du allerede har responsivt tema på bloggen din. Skalering av bilder er de samme på bloggen din som på Fjellforum (Max-width: 100%;). Liker godt de små tipsene du poster, som det å ha en fargerik snøsagbeskytter.
 3. Tips til det som er i enden på snøret :)

  Alltid morsomt med tester. Ser at det bare er en av slukene i testen som er i slukboksen... Men er jo noen hundre ulike varianter å velge mellom, så umulig å få med alle. Min erfaring er at hvilke sluker som fungere varierer med årstid og hvor det fiskes. Eneste som er sikkert er at den du har trua på er den du fisker mest med, og som fanger mest fisk. Og litt variasjon skader aldri. Så eneste sluken jeg ikke går på fjellet uten er spesial i kobber/rød. Eventuelt blank/rød om jeg er i Dovrefjell-Sunndasfjella. Ellers lite fantasi i slukboksen: Fast plass for ulike farger av møresilda, spesial og atomsilda, og diverse andre sluker for variasjonen.
 4. Navn på blogg/hjemmeside

  Siden du siterte og svarte på mitt innlegg, oppfattet jeg det som er tips relatert til det jeg skrev. Mulig du mente noe annet. Å bruke Flickr eller lignende via plugin har fordeler og ulemper. Fordel kan være å spare lagringsplass, enkelt å lage galleri, og samtidig bruke album på Flickr i andre sammenhenger. Har du en løsning der det er problemer med å vise bilder pg. båndbredde kan det også være et argument. Bakdel er enda en plugin å holde oppdatert, det er en ekstern tjener, så er Flickr nede vises ikke bilder. Og det er særdeles tungvint å måtte laste opp på to steder når du ønsker å sette inn enkeltbilder i teksten. Hva jeg har gjort og ikke er lite relevant for diskusjonen. Da beveger vi oss over mot ett dataforum og ikke Fjellforum.
 5. Navn på blogg/hjemmeside

  Det høres ut som en tungvint løsning på et ikke eksisterende problem. Gjør det enkelt, så er det større sannsynlighet for at det blir brukt.
 6. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Turene med fiskestanga blir hyppigere og hyppigere om dagen. Fiskefeberen har våknet. Alle vårtegnene ved fjorden er på plass, og på fredag mellom 11 og 12 kaster den første grove sjøørreten seg over sluken. Garantert. (PS: har også oppdatert med en test av Hilleberg Niak for den som er interessert).
 7. Navn på blogg/hjemmeside

  Nei, det er ikke gratis. Du betaler for tjenesten.
 8. Navn på blogg/hjemmeside

  Litt usikker på hva du mener. Tenker du på båndbredde brukt måned, eller båndbredde for å lese på bloggen? Siste varierer fra artikkel til artikkel. Typisk bilde er på 200-600 Kb, så med 10 bilder + tekst og resten som følger med vil det variere fra 2mb til mer. Mindre bilder, mindre å laste ned. Var vel vanlig med begrensninger i trafikk tidligere, og kanskje fortsatt vanlig på utenlandske. Har ikke begrensninger selv, og ser at minste størrelse på webhotell (1GB lagringsplass) ikke har begrensninger i trafikk og koster fra 10/mnd. Greit å starte med, og så oppgradere størrelse når det blir behov. Ser forøvrig at nettsiden min bruker mellom 40 - 60 GB i måneden.
 9. Navn på blogg/hjemmeside

  Blir litt OT her, men pytt pytt. Enig i att full størrelse på bildefiler, som så skaleres i nettleser gjør bloggen treig. Store bilder er stort sett ikke problem med blogger/wordpress, siden platformen lager ulike bildestørrelser slik at du kan velge hva som settes inn, og linke bildet til stor fil. Bilder og tekst kan ofte også bli små på moderne skjermer. Er en balansegang, og for en blogg om friluftsliv og tur, så er bildene et så sentralt element at de ikke bør være for små. Egentlig mye å tenke på, for blir tekst for brei, er det vanskelig å hoppe mellom linjene, samtidig som bilder ikke bør bli for breie. Bruker selv 720px til 960 px bredde for bilder blandet med tekst, og 1920px (FHD) for bilder som skal fylle hele bredden av skjermen. Og holder meg til 80% kvalitet på jpg for å beholde kvalitet og redusere fil. Krever dog redigeringsprogram. Tilbake til topic. Bruker selv norsk tilbyder (PROISP) for domene og serverplass. Har bilder på server, og med rett under 3000 bilder bruker jeg rundt 3 GB serverplass. Så et webhotell på 5-10 GB bør holde en god stund, og mulig å oppgradere senere. For å sjekke domenenavn har ISP tilbyderne søkeverktøy. Skriv inn navn du kommer på, og velg ønsket domene. Søk, og så ser du om det er ledig eller ikke. Her er noen: https://www.netbox.no/ https://www.proisp.no/
 10. Navn på blogg/hjemmeside

  Navnet er vel litt dårlig fantasi: tursiden.net Var jo heller ikke så lett å bruke egen etternavn heller Endte med det navnet siden jeg skriver om ting som det er mulig å skrive tur foran eller bak. Fjelltur, turfoto, telttur, skitur, topptur, turutstyr, turmat, båltur, osv. Begynner å få noen år bak seg nå, men motivasjonen er fremdeles den samme. Liker å skrive, og siden jeg stort sett enten jobber med tur/friluftsliv eller er på tur, så er temaet enkelt å holde. Når det gjelder løsning for bloggen vil jeg anbefale å lage en gratis konto på blogger og wordpress.com og leke deg litt med begge. Da finner du ut hvilke du liker best, og som passer for ditt bruk. Wordpress har litt flere muligheter, så liker du den løsningen så er det lett å sette opp på eget domene slik at du har mer kontroll på innholdet. Er også mange andre løsninger. Både gratis og betalt. Men anbefaler ikke blogg.no o.l. "du lager innholdet, vi tar pengene" løsninger.
 11. Y formet grein, gjerne med et par tynne pinner på tvers for å holde fast. Flat stein over flammene blir varm som en steikepanne. Eller steikepanne/grillrist som tørkes med mose/sand/lyng/einer.
 12. Førstereis på Senja!

  Med dagens forhold vil jeg ikke gi noen konkrete tips om "sikre toppturer". Snøforholdene er komplekse, med påfyll av snø i går og i natt med en del vind i høyden. Vindretningen har variert litt i påsken og uka etter. I tillegg er de flere lag i snøen, med kantkornlag i varierende dybde. Med andre ord meget kompleks, og varierende, så gode valg er nødvendig. Også stor fare for fjernutløsning på god avstand. Så ta hensyn til utløpssoner ved planleggingen. Men selv om jeg ikke vil gi konkrete tips til turer, så er det mye som er tilgjengelig. Så lenge du gjør gode vurderinger, og gjerne er litt konservativ, så blir det herlige dager. Værmeldingen for helga er jo også bra, selv om det vil bli litt varmere i været og enda en faktor å ta hensyn til i rutevalget.
 13. Fottur med telt 9.-13. Mai. Mulig?

  Kan jo følge med på snøforholdene og været på http://www.senorge.no/ Ikke helt nøyaktig, men en god pekepinn.
 14. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  En dag. Kanskje i morgen, eller om tre uker skal jeg bytte ut stive fingre med et stort glis og en feit sjøørret. April er den lange ventetida for en sjøørretfisker i Troms. Heldigvis varmer kaffekoppen fingrene, og på neste kast sitter den helt sikkert...
 15. Levetid klær med syntetisk isolasjon?

  Har samme erfaring som flere nevner her. Primaloft og lignende syntetisk mister spenst over tid. Mye i starten, og deretter mindre merkbart over tid. Litt uvitenskapelig og veldig omtrentlig er erfaringen at en primaloft 100 jakke føles omtrent like tykk/luftig etter 2-3 måneder med mye bruk som en ny primaloft 60 jakke. Samme erfaring med Atom LT jakkene. Er ganske naturlig siden det er snakk om særdeles tynne syntetiske fiber. De vil bøye seg og trykkes sammen ved komprimering. Som nevnt har bruk og oppbevaring mye å si. Første Atom jakka ble mye brukt på tur, komprimert i sekken og vasket og tørket hengende. Den ble som en litt luftig fleece etter en stund. En annen Atom jakke har bare blitt stappet i sekken uten å komprimeres, og gjerne fått en runde i tørketrommel etter bruk og har vesentlig mer spenst etter samme tids bruk. Så min konklusjon er å behandle jakker og soveposer med syntetisk isolasjon som tilsvarende med dun. Da holder de lenger, men langt fra like lenge som dunjakker og soveposer.
×