Gå til innhold

Jan Erik Hansen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 054
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Jan Erik Hansen vant dagen sist Januar 18

Jan Erik Hansen hadde mest likt innhold!

Om Jan Erik Hansen

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Indre Troms/Nord-Vestlandet

Nylige profilbesøk

4 192 profilvisninger
 1. Kan nok være begge veier. Trange sko over lang tid kan forme foten. Er vel det som er en av hoveårsaken bak halux valgus hos damer (høyhælte sko som gjør at stortåa får en unaturlig stilling). Men mye trasking og/eller alder fører også til at framfoten vider seg ut (tror jeg). Rett og slett fordi det er der det er i framfoten at beina kan få mer avstand mellom seg. Som en anekdote kan jeg nevne at jeg gikk opp to størrelser i M77 da jeg jobbet i forsvaret, og gikk ned en størrelse et par år etter at jeg sluttet. Mye trasking med tung sekk i en del år. Da var det bredden og ikke lengden som gjorde at det måtte større sko til enn det som var mulig å gå inn. Noe som igjen fører til at skoene bøyer seg på feil sted. Hadde foresten min første tur med et par nye Keen sko i dag. 4 timer i lyng og våt snø uten et gnagsår. Men våt på beina etter 2 timer. Så ikke mye hjelp i membranen der.
 2. Et par godt brukte M77 er gode på foten de. Skulle gjerne hatt de i bedre kvalitet.
 3. Vanskelig med sko ja. Har funnet ut at Keen er greie for min fot, siden den er breiest bak tærne, bare synd kvaliteten ikke er den beste. Er på tredje paret for året nå... Har prøvd noen av disse skoene som er i ekstra brei størrelse. Blir som regel løse i hælen, og fortsatt litt trange i fremfoten. Lurer på om de bare lager hele skoen breiere, så passformen (for mine bein) blir helt feil. Litt samme med Alfa og andre med "nordisk lest", som blir romslige ved hælen og trange i framfoten. Føtter som er formet/misformet av mye trasking i mange år er nok ikke lett for produsentene. Helt sant. Vet at skoene som beskrives som "god passform" ikke passer meg, så ser etter de som ikke får den beskrivelsen Enste løsningen som fungerer sånn noenlunde er å prøve alle skoene som er å finne i butikkene, og så velge de som er minst ubehagelige. Finner jeg et par sko som er behagelige etter et par ukers bruk, er det rett i butikken for å kjøpe et par til. Men er ofte misunnelig på de som kan velge sko ut fra kvalitet, og ikke bare at de er akseptable på foten!
 4. Skulle til å bestille nye strikker, så dette kom akkurat til rett tid. Takker for at du postet denne!
 5. Niak fungerer helt fint over tregrensa. Har brukt teltet 3 barmarkssesonger nå (har ikke logget døgn, men er vel et sted mellom 50 og 100), og vind har aldri vært et problem. Bruken er stort sett over tregrensa i Nordnorge. Lite lyd og blafring når det blåser, og skjørteventilasjonen har ikke vært problematisk i vind. Forøvrig jeg som skrev testen @luesveis linker til. Les gjerne kommentarfeltet også for litt mer langtidserfaring, og andres erfaring. Da særlig det som gjelder vind og regn - i sommer opplevde jeg at vinden snudde slik at den kom skrått mot forteltet og presset vann under beskyttelsesklaffen for glidelåsen. Da dryppet det inn litt vann som landet på mesh delen av innerteltet og også trakk gjennom. Ellers er eneste vesentlige slitasje at strikken har fått brudd i strikkdelen (ikke strømpen) slik at den har blitt litt vel slakk.
 6. Ikke et absolutt krav om helt vanntett. Bør tåle litt dråper, og eventuelt sprut under padling, men ikke å ende opp i vannet. Viktigste er at den er enkel å feste på diverse ting, slik at den er lett tilgjengelig. Skal sjekke ut Think Tank veske som passer for lite speilløst.
 7. Ikke helt sikker, siden jeg kjøpte den for 9-10 år siden. Er mulig det er den som het Ortlieb Aqua Cam - https://www.bhphotovideo.com/c/product/1043847-REG/ortlieb_p9101_aqua_cam_waterproof_camera_bag.html Tilsvarende konstruksjon som Ortlieb Aqua-Zoom toploader bag.
 8. Har brukt en Ortlieb veske som kameraveske i en hel del år. Den passer akkurat til et lite speilløst kamera (Canon M6) med objektiv, og har øyefester slik at jeg har brukt små karabinere til å feste den i hoftebelte på sekken, beltehemper, o.l. Den er også såpass vanntett at den henger på sekken om det regner, og kan være lett tilgjengelig under padling. Festet på hoftebelte. Festet i beltehemper. Omsider så har lukkingen røket, og da er selvsagt den gamle modellen ikke å finne lenger (heller ikke på Ortlieb sine sider). Så leter etter noe tilsvarende. Håper noen har tips til en passende vanntett kameraveske. Gjerne med fester slik at den kan brukes på samme måte. Omtrent samme størrelse, eller litt større for å ha mulighet til et kamera som er noen cm større. Noen gode tips til vesker å sjekke ut?
 9. Skal ikke uttale meg om varmen blir tilsvarende med to tynne som en tykk jakke, men at det er en fleksibel løsning er sikkert. Har brukt en tynn syntet og en tynn dunjakke til vinterbruk i mange år, og bare sjeldent savnet tykkere jakke. F.eks så fungerer det bra med en tynn syntetjakke når en går eller er i lett aktivitet når det er bitkaldt, og så på med tynn dunjakke når det er pause. I teltet er det sjeldent bruk for mer enn tynn jakke. Til trådtema så har jeg god erfaring med Arcteryx Cerium til sommerbruk. Den har syntet nederst på ermer og på skuldre, slik at om det kommer noen dråper inn ved håndleddene når det regner, så blir det ikke våt dun.
 10. Mener @Anders Eriksen har denne? Var bra tilbud, så nesten så jeg fikk lyst å slå til selv.
 11. Kom akkurat ned fra noen dager i Indre Troms, så muligens svaret kommer sent. Om du tenker på det som er beskrevet som vad der elva kommer inn i Sårjåsjavre så er det bro over elva. Var beskrevet som vad der det kunne være lurt å ta det i forhold til tid på døgnet og smeltevann i elva tidligere. Er værhard i området, så har opplevd at broa var tatt av snøen på vinteren en gang jeg passerte. Neste gang var den fikset opp. https://www.tursiden.net/2011/07/hengebroer-og-svenske-hytter/ Ble også laget en bro over vadestedet rett før Sorjoshytta i 2011 om det er den du tenker på. Er en liten elv mellom Ny-Sulitjelma og Sorjoshytta der det er mulig du må dyppe beina litt. Har enten vært enkelt vad, mulig å steingå eller snøbro de gangene jeg har ruslet der. Så snart du er inne i Sverige er det hengebroer på alle elver. Om det er mye snøsmelting så kan det være et lite vad i en bekk som passeres mot Staloloukta.
 12. Har ikke vært i området, så har ikke førstehåndsrapport for i dag. Men basert på erfaring, forholdene i Indre-Troms og været de siste ukene så bør det være mulig. Strekkningen fra Ny-Sulitjelma til Sorjushytta, og muligens langs Sårjåsjavvre til Sårjaåsjavrestugan vil det nok ligge snø. Men værmeldingen er bra, så vil tro du treffer på snø med grei bæreevne slik at det går greit å gå på beina. Etter det er det Padjelanta som ligger lavere og der er det barmark. Strekningen grensa ved Hellemobotn til Røysvatnet og Pauro er også et sted snøen ligger lenge. Der vil det sannsynligvis være barmark når du kommer dit med værmeldingen fremover, men myyyye vann i elvene som skal vades. Har tidligere gått strekningen på denne tiden. Da var det snø i starten, full sommer i Padjelanta, store elver fra grensa ved Hellemobotn til Røysvatnet, isløsning ved Pauro og deretter flotte forhold. Forholdene i år ligner mye på den turen.
 13. Har brukt Marmot Phase 20 i to år. Ser det er litt forskjell på herre og dame i vekt - ekstra dunvekt på dame for samme komf temperatur (?). Herre i regular veier 700g i vanntett pakkpose, og funker godt ned til -5-6 som oppgitt. Liker soveposen svært godt. Dunspensten gjør at den knapt kjennes når du sover, samtidig som det er godt og varmt. Har den mest behagelige hettekonstruksjonen jeg har prøvd på en sovepose, så ikke behov for å snurpe igjen for å holde tett. God plass i selve fotboksen, men kan oppleves trang i anklene for den som liker på bevege beina litt. Har ikke hatt problemer med at glidelåsen henger seg opp/kjører seg fast, men greit å ta det rolig når den skal lukkes. Om prisen er grei er det en god sovepose. Er en dunpose i toppklassen, og angrer ikke på kjøpet selv. En alternativ sovepose med litt mer vekt fra Marmot kan være Hydrogen eller Helium. Også gode soveposer, selv om dunspensten (og prisen) er lavere.
 14. Om jeg ikke tar helt feil så er krokstørrelse ut fra gapet, og ikke lengde. Så agnkroken i #8 har relativt lang stamme, men litt mindre krokgap enn kroken du har på sluken. Du kan jo prøve med Owner 5177 BC Mosquito. Den får du ned i størrelse #14 hos Skittfiske. Agnkrok med litt trangt øye, så ikke like godt egnet for bruk etter sluk.https://www.skittfiske.no/owner/126937/owner-5177-bc-mosquito-krok VMC 7237 Inline i størrelse #6 kan være et godt alternativ. https://www.skittfiske.no/vmc/187352/vmc-7237-inline-singlekrok--hash-6-leveres-i-pk-av-3-7-stk
 15. Lett å gå på den der Egentlig ikke så komplisert, men lett å se feil (gjort det noen ganger): #1 er liten, #2 er mindre. Mens #1/0 er stor, og #3/0 er enda større. Altså uten / blir mindre jo større tall, mens kroker med X/0 blir større jo større tall. Owner S-61 som @tubbs anbefaler er supre kroker for den som fisker med enkeltkrok på sluken.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.