Gå til innhold
 • Bli medlem

Walkabout

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  83
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Walkabout vant dagen sist 9. november 2014

Walkabout hadde mest likt innhold!

Om Walkabout

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei. Jeg vurderer tur fra Dyranut til sandhaug og Rauhelleren i 1-mai-langhelga. Men jeg er blitt veldig i tvil om hvordan føret er. Ifølge snøoversikten på yr så smelter det fort. Ifølge webkamera på Dyranut så ser det hardt og til dels lite snø. Er det noen som har vært i området siste tiden og kan si noe om snøforhold og mulighetene for skigåing? Det positive ser ut til å være at vandresesongen kan starte tidlig i store deler av Sør-Norge.
 2. Hei. Vurderer en tur innover Hardangervidda nå en av dagene. Vet noen hvordan parkeringsmulighetene er ved Solheimstulen? Ser det er plussgrader der i noen dager framover. Noen som vet om våren er på gang i området (skal innover til Rauhelleren)?
 3. Takk for svar begge. Jeg tenkte på hundepulk ja, men uansett takk. Tenker jeg bestiller og tester mine praktiske evner som montør.
 4. Er det noen her som har erfaring med å montere brems eller likende på fjellpulken? Er det komplisert eller krever spesielle verktøy? Finner lite på nettet om denne type montering (masse om barnepulk, men det er ikke det samme). Grunnen til at jeg spør er at jeg vurderer å kjøpe billigere hver for seg og så montere, eller noe dyrere og få den montert. Spørsmålet er om det lønner seg å få det montert. Tips mottas med takk.
 5. Det er en veldig grei tur. Tror det er en parkeringsplass ved starten av stien (lenge siden jeg har vært der). Hytta er lett å se når du kommer over en høyde helt på slutten. Fin tur. Prøv å stå opp tidlig og gå opp til toppen for å få med soloppgangen. Nest videste utsikt i sørnorge, så solen er tidlig over horisonten når du står på toppen. Ved dårlig vær er dette et utsatt område, og er det dårlig sikt kan det være utfordrende å finne hytta. Så sjekk værmelding.
 6. Hvis du parkerer på Tinnhølen og går retning Besso. Sør for Besso er et veldig fint område. Kjenner ikke fiskemulighetene der. Mange vann, men tror noen av dem er private. Ellers er sørvidda en god ide. Kjør til Synken innafor Kalhovd og vestover over høyden. Masse vann innover derfra. Ta med myggstift!
 7. Hei. Ser du ikke får så mange svar her. Jeg har erfaring med Setesdalsheiene, men ikke med fiske. Så vidt jeg vet er det gode muligheter for det i hele området. En mulighet er å parkere bilen ved skisenteret på Hovden og gå T-sti inn mot Sloaros og Holmavasshytta. Det er et fint område å tusle rundt i. Mange vann og sikkert fisk, Dere kan også lete etter Bamsebu, som ble brukt av Vemork-sabotørene da de måtte overvintre etter sabotasjen (noen av dem). Den skal ligge rett ved nordbredden av Holmavatnet så vidt jeg vet. Hvis dere trekker så langt sør som Brokke-Suleskarveien ligger det t
 8. Har vært i Femundsmarka med tarp, og det er faktisk en veldig god ide. Men myggnetting må du ha. Det finnes en type du tar rundt toppen på soveposen. Hvis du er opptatt av vekt er den et alternativ. Jeg hadde hel myggnetting. Myggnetting og tarp til sammen gjør at man ikke sparer så mye på vekt i forhold til lettvektstelt. Men det er en annen følelse å ligge ute.
 9. Jeg ville vurdert potesokker til hunden. Hvis den blir sårbeint eller får sprekker i poten er det kjekt å beskytte med en potesokk. Jeg går en del alene i fjellet med bikkje som ikke er gammel nok til å bære sitt eget. Jeg tror du fort vil oppleve 70-literen som litt liten. Hundemat og -utstyr stjeler noen liter på en 5-6-dagers tur. Så pakk fornuftig.
 10. Sør for Haukeliseter er småkupert ja. Så vi kan være enige om at det egner seg for drag og ikke tau. Men vakker natur, så kan anbefales!
 11. Er ikke sikker på hva du mener med område som egner seg for pulk? For meg egner de fleste områder seg for pulk, men man vil kanskje velge mellom tau eller fastdrag. Hva med Femundsmarka? Fantastisk område. Bil til Elgå og gå inn via Svukuriset, eller tog til Røros og buss til Langen gjestegård. Deretter over åsen ned til Nordvika og videre innover i marka. Et annet alternativ er tog til Hjerkinn og deretter sørover gjennom Rondane til Rondvassbu og Mysuseter (tog fra Otta). Eller fortsette helt til Lillehammer. Eller hva med å fortsette Hardangerviddaturen sørover fra Haukeliseter og n
 12. Ok. Kan forsøke å svare på noen av spørsmålene dine basert på min erfaring. Fra vestsiden til DYE II (radarstasjon) tar det ca 7-9 dager ettersom fart. Hele dette strekket risikerer dere motvind hvis dere går den veien, og temperaturer fra pluss til veldig kaldt. Etter Dye er det litt sånn forskjellig. Når man nærmer seg høyeste punkt (dag, ikke akkurat noen topp) kan man risikere netter nedi minus 40. Vi hadde varmt og t-skjortevær! Etter dette risikerer dere mye forskjellig vær og sakte med sikkert må dere være innstilt på mer snø og brøyting. Hele veien risikerer dere snøstorm og den fr
 13. Du må søke om tillatelse til å krysse innlandsisen hos de grønlandske selvstyremyndigheter. De forlanger ihvertfall at man har "tilsvarende" erfaring, hva nå enn det betyr. De forlanger også at du skal ha forsikring. Mange restriksjoner er kommet fordi det er så mange uthentinger (les redning) fordi folk undervurderer hvor utfordrende dette er. Det er også derfor mange forsikringsselskap ikke vil forsikre denne type ekspedisjoner lenger. Risikoen er rett og slett for høy. Da vi krysset var det ingen norske forsikringsselskap som var villig til å forsikre private ekspedisjoner. Hvis de
 14. For de som er interessert så er teltet på Helsport outlet til 5995,- (utstillingsbrukt)
 15. Såvidt jeg kan se er det Friluftslivets år i 2015. Dette bør vel være en utfordring for Fjellforum? Jeg ser for egen del at ukene har en tendens til å gå, og så blir det ikke så mange turer som jeg kanskje hadde planlagt men ikke klart å plotte inn i kalenderen. Mange kommenterer at de sliter med det samme i en travel hverdag. Hva med å gi Fjellforums-medlemmene noen utfordringer? Skal vi prøve å bli enige om en månedlig utfordring? Den som har klart alle utfordringene ved årets ende får hederlig omtale eller noe sånt. Kanskje vi også skulle komme med forslag på de litt spesielle t
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.