Gå til innhold
 • Bli medlem

bilbobaggins

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  37
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bilbobaggins

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for svar. Det var lite til ingen vind begge dagene og fuktig i luften på kvelden, jeg får bare teste under andre forhold og se.
 2. Hei Jeg har kjøpt meg et lite brukt High 3 fra 2006. Har fra før flere telt av tunelltypen der jeg har brukt Nammatj 2 gt med påsydde stormmatter mest med stort hell. Var derfor spent på dette nye teltet som endelig skulle ha bedre plass til meg og våre to gutter. Etter to netter i teltet i temperaturer fra 7 til 0 C må jeg si at jeg er litt overrasket over mengden kondens. Det er fuktig på på hele innsiden av ytterteltet, nesten så det blir dråper av det. Underlaget har vært fuktig i ett tilfelle (gress) og tørt i ett (fjell). Ventilene (3 stk) har vært helt åpne og døren med nedr
 3. Vi er en gjeng på tre som drar ut på tur snart og da står fiske på programmet. Jeg pleier alltid å steke alt av fisk, men nå vil jeg prøve litt monsenaktig grytekokt fisk. Hvordan lager dere en slik gryte mht koketid krydder og evt tilbehør? Hvor mye fisk klarer dere å sette til livs på et slikt måltid?
 4. Hilleberg muddus fra 2007 satt opp en gang... Som nytt testes i dag
 5. Vi skal endelig på hytta i starten av påska og ta små turer derfra. Fikk ei lita jente i mars så det har vært litt mindre aktivitet på turfronten, men en overnatting i hengekøye med de to eldste har det blitt:) ellers blir der fottur i lavlandet med eldstegutta til et godt fiskevann der vi starter fiskesesingen sammen med en god turkammerat
 6. Hei, har kun erfaring med jerven hunter med 70 g vattering, altså gammel type ikke primaloft. Denne fungerer som telt rundt hele hengekøya mi om vinteren ( lufter da ca10 cm i topp i begge ender) og jeg bruker da en tresesongs pose med comf temp på -2 og Biltema underlag kombinert med ullundertøy og lue. Funker for meg til minus ti. Men dette er min erfaring. Ikke ta dette som fasit. Er noe du må teste litt under kontrollerte former, men generelt er det viktig med lufting ved bruk av tett jervenstoff. Vet ikke om dette hjelper eg videre....
 7. Hei Jeg har en kamerat som kjøper mye av dette merket på e-bay og han er fornøyd med blant annet soveposer til ungene og liggeunderlag. Jeg selv har en sovepose og et liggeunderlag fra merket som jeg har brukt en del. Soveposen holder det den lover foreløpig. Bruker også noen pakkposer fra merket som heter compressor. Kvaliteten oppleves som ok, men om det kan sammenlignes med noe av det vi er kjent med her i landet er jeg usikker på. Har brukt produktene litt lite til å uttale meg om produktkvalitet. Telemarkteltet for 2 personer ser ut som noe jeg kan tenke meg å prøve, men prisen p
 8. Takk for alle svar. Det betyr at jeg har fått meg en eldre fjellski Må få byttet binding når skiskoa skal byttes men ellers ser de greie ut. Det er utgaven med blå/lilla jeg har. Skiene er ikke mye brukt.
 9. Hei Muligens et dumt spørsmål men jeg har kommet over et par av disse, Åsnes Sondre Telemark med stålkant. Paret er utstyr med Vilom binding og en del binding lengre fremme på skinen. Ser ut som en slik vi hadde i forsvaret som kan holde en "stålremspenne" rundt feltstøveles hel. Disse skiene kjenner jeg lite til men merket virker kjent. Noen som har erfaringer med denne modellen til Åsnes og hva den primært brukes til? Tenker på fjellski eller telemark eller normal langrenn? Er dette smøreski? Skiene er ikke nye men nesten ubrukt. Takk for alle svar.
 10. Hei Har en kamerat som har dette teltet, og x antall andre, blandt annet Daimond Tarp XT fra Jack Wolfskin. Han har så vidt jeg vet brukt Gossamer lite til ingenting (1-2 netter max). Teltet er som nevnt ikke spesielt lett, og har ikke noe stort fortelt (30cm) av størrelse og lufting kan være mangelfull. Jeg ville tittet på Skylight til Jack Wolfskin hvis du lurer på dette merket. Dette teltet har samme dimmensjoner som Gossamer, veier bare 990g og har et innertelt med så og si bare mesh/myggnett og dermed bedre lufting. Ellers opplever jeg Jack Wolfskin som et velkjent og bra merke b
 11. Da var turen gjennomført. Guttungen var kjempefornøyd, trøtt og bergtatt. Supert vær, kjempe natur og maaaange folk til slutten av August å være. takker for innspill.
 12. Jeg likte tanken på flasken med sokker utenpå. Dette må prøves. Har just kjøpt meg en lett tresesongs dunpose som jeg enda ikke er helt er fortrolig med. Har til nå våkna opp litt svett etter noen timer på øret så en forvarmet pose kan være grei fremfor å starte med for mye klær på kroppen.
 13. Hei Jeg lurer litt på hva folk her på forumet bruker av klær i soveposen høst, vår og vinter. Jeg sover som regel i 50/50 ull/syn undertøy med ullsokker samt lue når det begynner å bli litt minusgrader. Min turkammerat har helt andre vaner og sover i t-shorte og boxer, blir det kaldt i posen sover han i Snookpack jakke og bukse . Hva bruker dere? Noen som vet hva soveposeleverandørenes iso norm bruker som bekledning i posene når de tester en soveposes ekstrem,lim og conf temp?
 14. Hei Har et Hilleberg Nammatj gt med påsydde stormmatter, dette er gjort av hilleberg. Teltet mitt er langtfra nytt så hva det koster må du evt høre om. Har ikke helsport telt så deres kvalitet vet jeg lite om, men hilleberg kan i allefall anbefales mht styrke og varighet. Duk og stenger på keron er vel av det kraftigste hilleberg bruker, innerteltet har rette endevegger. Men priser er høy. Lykke til med valget.
 15. Hei Skal opp på toppen til fots 14juni. Noen som kjenner til forholdene i dag? Ligger det mye snø igjen?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.