Gå til innhold

Imse

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  262
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Imse vant dagen sist September 12 2012

Imse hadde mest likt innhold!

Om Imse

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Imse

  Kanotur med en sneip på ni måneder.

  Hadde valgt Jyltingsmarka fremfor Isteren med et så lite barn. Det er ikke alltid så lett å hoppe i land hvor som helst hverken i Isteren eller Sølensjøen når mini ikke vil mere. Har sittet værfast på ei 2m sandstrand i enden av Sølensjøen og bare myr og kratt til alle kanter en hel dag, med hvite skumtopper på bølgene. Vi padlet på harde livet på kvelden for å komme oss derfra og til et sted vi kunne telte. Da var vi glad at minstefrøkna var 4 år og ikke baby. Ellers tut og kjør på tur. Både min yngste og min søsters yngste var i kano før de kunne gå. Liggeunderlag i bunnen og evt teppe.
 2. Artig konsept. Ungene våre vil ha litt problemer med den fiskebiten, 5 arter har vi ikke klart å få på kroken, tross mange mange fiskedager( jeg er dårlig på fisking og mannen vet kun hvordan en bytter sluk)... Men de på 8 og 10 år har begge tent bål, har 4 netter i lavvo i kaldere enn -10 i år, har tent bål selv. Hadde kanskje vært greiere med krav som å sette opp telt, kunne noen knuter, sikkerhetsregler for kniv..
 3. Imse

  Hva sover dere i av klær i posen?

  Jeg er en frossenpinn til de grader. I dunpose med t-lim på -9 har jeg i sommer sovet i røros ullundertøy og halvtykke ullsokker. I påska var det -9 i lavvoen og jeg hadde hjemmestrikket ullgenser og ullbukse. Lue bruker jeg året rundt i telt. Jeg fryser hjemme også på vinteren, under tykk dundyne, så ulltøyet slites godt;)
 4. Imse

  Farlig å ligge i telt?

  Johan, er du sikker på at oksene ikke er kastrater? Ukastrerte okser går sjelden bra sammen. De aller fleste okser er jo kastrerte, for det er ingen grunn til å beholde ballene og lage jobb for seg selv, og mere usmak på kjøttet. De oksene du har sett er nok kastrert kjøttfe.
 5. Imse

  Barn i kajakk

  Ikke kajakk,men kano. Har mellom 20 og 35 dager i kano hver sommer med ungene. Ungene på 6,8 og 10 år er temmelig kanovandte, de elsker kanolivet.
 6. Imse

  Hvor tungt bærer barna?

  Mine på 8 og 10 år bar sine egne klær, sovepose og liggeunderlag. Ungene veier begge ca 25kg. Min nevø på 13 bar en 60liters sekk på over 10kg. Dette var på en 3 dagers tur, vi gikk 7-10timer inkl mange pauser. Min niese på 4 år bar sin sovepose og bamse, hun veier vel 20kg.
 7. Imse

  Vi lager en reportasje om ulike overnattingsmuligheter

  Ja, det lurte jeg på også. Må man sverge til en ting? Hvert til sitt. Vi har tilgang på både hustelt fra 70tallet, fjelltelt som er nytt, lavvo og presenning og bruker alt ettersom hva som passer best. På sommertid foretrekker vi telt med myggnetting pga det er som kjent litt mygg og knott her i Hedmark, utover høsten er det utrolig koselig med bål og gapahuk av presenning. Og hva slags tur det er; det varierer jo om vi har basecamp, padler eller vandrer. Til padletur foretrekker vi helt klart lavvo, med 3 unger og hund. Ungene er med på alt og fornøyd bare de får dra på tur, de foretrekker definitivt plassen i lavvo kontra fjelltelt. Det eneste vi ikke velger er hotell eller gå fra hytte til hytte eller campingplass, vi har en gjeng apekatter som har det best utenfor hotell og felleshytter.
 8. Så artig å lese! I sommer gikk vi sølen rundt, 24km, på 3 dager. Ungene på 8 og 10 bar sin sovepose, liggerunderlag og klær selv. Niesen min på 4 år bar sin sovepose og kosebamse. Ved hver stopp fløy de opp i fjellsidene på jakt etter snø osv. Siste dagen gikk vi 12km og da vi kom ned til Mefurua hoppet ungene opp i nærmeste tre. Vi møtte noen tyskere som kikket på ungene med trill runde øyne, vi var dog like imponert over de som var over de 70.
 9. Imse

  Telt

  Vi har Bergans compact light 3 manns. Og det teltet har kjempegod plass i forteltet, faktisk lå vi 6 stk i det på en tur her. 4 unger (4,8, 10 og 13 år)i soveteltet og søstra mi og jeg i forteltet, altså god plass til både hunder og sekker. Teltet finnes som 2,3 og 4 manns og finnes også som vinterutgave med stormmatter. Teltet sto godt i vind da vi sov ved Skarstjønna ved foten av midtre og Søre Sølen i sommer, det var hvite skumtopper på tjønna og ungene slet med å holde balansen, men teltet sto stramt og fint.
 10. Imse

  Værstasjon til å observere været

  Jeg kjenner på været og ser på himmelen. Lurt å sette opp teltet der det blir skygge neste morgen, så slipper du å våkne og føle du holde på å bli kokt. PÅ varme sommernetter kan en fint la døra være oppe og kun lukke myggnettingen. Ofte legger vi oss tidlig på tur, fordi vi står opp tidlig når det er varmt. Men ikke noe er som å våkne tidlig og kose seg med en god bok. OBS; noen steder er mygghull, slik som like ved myrer, vann er klekkerier for mygg. Vi har hatt stående påbud hele sommeren om at ungene MÅ lukke myggnettingen så fort som råd er. Mygghatt er forresten ikke så teit som det ser ut til, det har hjulpet meg noen ganger fra å gå fra forstanden når knotten er som verst. Og en myggspiral i teltåpningen kan hjelpe til med å holde myggen unna. Myggspiral veier ikke mye og hjelper på det verste..
 11. Imse

  Farlig å ligge i telt?

  Det mest farlig vi har vært utfor i sommer var heftig vind og en lavvo som skulle vært bardunert bedre. Problemet var at vi ikke slapp ned alle bardunfestene( kun 2 av 3 rekker) da vi sent en kveld satte opp lavvo i temmelig heftig vind. Stanga på lavvoen vibrerte og det urte i stoffet på duken pga vinden. Muffen og jeg lå våkne halve natta og spekulerte på hvordan vi skulle nå opp til de øverste bardunfestene. På morgenen fikk vi det til ved å fiske tak i de med en pinne og fikk bardunert og lagt steiner på de pluggene også. Og vi fikk en natt med mere søvn til tross for like heftig vind. Det blåste så heftig at det ikke fantes en båt på Sølensjøen på 2 døgn. Det var meldt 5 sekundmeter, men det var nok en god del mere, jeg holdt på å blåse over ende da jeg var ut en tur på natta. Men noe farligere enn faren for å stå uten lavvo den neste uka( jeg og ungene var sluppet av ved Fiskevollen med kano, mat og lavvo for 2 uker og mannen tok bilen hjem) har vi ikke opplevd, med mindre man regner med da vi var yngre og naboens katter hoppet opp på teltet vårt til stadighet.
 12. Imse

  Første teltturen alene på fjellet

  PSSt, en termos holder vann kaldt også, Fyll den med kaldt vann på morgenen og du har kaldt vann utover dagen;) Du kan også væte en tykk ullsokk i vann og tre den utenpå drikkeflaska. Pga vannet i sokken vil sola fordampe vannet istedenfor å varme vannet(men ikke putt den våte flaska i sekken slik at alt blir vått;) )
 13. Imse

  Første teltturen alene på fjellet

  Høres ut som om du hadde en fin fin tur! Øvelse gjør mester, neste gang får du nok opp teltet kjappere og kanskje litt bedre(greit å ha stramme vegger om det blir regn i løpet av natten, ellers regner det inn, noe jeg fant ut på min første telttur alene da jeg var 12 år). Etter hvert finner du ut hva som er unødig vekt. All embalasje du ikke trenger legger du igjen hjemme. En liten gasskoketopp koster slikk og ingenting, og da kan du koke deg litt enkel middag. Pastagryte får du til 10kr posen på kiwi, potetms og selvfanget fisk el.l. er billigere enn slik spesialturmat. Du tjener fort inn den gasskoketoppen til gassboks på biltema. Flere her som er fornøyd med de( obs, velg den som er i ren metall, den aller billigste har en plastdings som kan smelte). Jeg liker å ha med en god bok, sudoku, kryssord, eller en kortstokk, på lengere turer har jeg med alt sammen, men da har jeg gjerne med et par unger også, men jeg må bære det meste likevel. Fortsett med turlivet, du finner ut av ting etter hvert. Øvelse gjør mester! Mine barn på 8 og 10 år fant for eksempel ut at det var veldig tungt å plukke med seg enhver interessant stein de fant, for sekken ble tyngre og tyngre. Da kom de på hvorfor mamma nektet å bære med seg DS`er, flere mobiler, flere kameraer, spill osv.
 14. Du ser jo hvor bratt det er på kartet, hvor kort det er mellom høydekurvene.Hvor bratt som er for bratt for deg er ikke godt for andre vite, start i det små og bruk heller lang tid på kort vei enn å slite deg ut såpass at du ikke klarer mere. Hver ting man klarer å gjennomføre gir en herlig følelse man kan leve lenge på. Lev på den og utnytt den til det fulle!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.