Gå til innhold
uteturen

Lengde på dagsetapper

Anbefalte innlegg

Skal ut å gå en liten tur fra Pellestova til Høvringen fra 1.-8. August. Vi skal ikke gå Rondanestien "rett opp", men litt på kryss og tvers noen dager. Jeg har lagt opp til 25-30km pr dag i firemannsgruppe. Dette er en grei distanse på helgeturer, men blir det vel mye på en slik tur?

Hva mener dere?

Kjør debatt!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om man regner 3km/t inkl drikkestopper og en liten matbit så blir det jo mellom 8 til 10 timers forflyttning pr dag.
Som Skjult lenke - logg inn for å se den skriver over så blir det ikke mye tid til annet 🙂
Personlig så synes jeg at halvparten er passe. Men nå skal det sies at formen min er "så där" + at jeg hadde
fått magesår av å gå forbi fiskevann kun for å sanke kilometer

Endret av tubbs

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tanken bak årets langtur er å sanke kilometer, de siste ti årene har vi stort sett sanket fisk og myggstikk, så tenkte å prøve noe nytt. Alle 4 i følget er vant til å gå langt, så som enkeltstående dagsetappe er det ok, men er litt usikker på 7-8 dager i strekk da det er lenge siden noen av oss har gått et slikt maraton.

Vi tenker 10-12 timer forflytning pr dag inklusive pauser og jeg har regnet på ca 3km/t i gangfart.

Vi har 9. og 10.august som backupdager i tilfelle vi bommer voldsomt på tiden, men fruene venter på ei hytte i enden så burde nå det til fredagen! ;)

 

Endret av uteturen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med den innstillingen går det fint. Så lenge alle er inneforstått med at "vi går hele dagen", så er det greit. Vet ikke hva dere bærer, men ville nok tatt ett møte på pakking, vekt og hva dere har bruk for på turen. Ta jobben med å føre en liste over hva laget har med seg. Må ikke nødvendigvis veie alt sammen, men se om det er ting dere kan dele på. Dere rigger for utholdenhet, ikke fisketur eller kosetur. Vel, dette blir nok en koselig tur, men dere sparer vekt på bare å drikke vann. Annet drikke blir da ekstra velkomment når dere kommer frem.

Pass på farten. Om dere bruker en time ekstra en dag, så er dere noenlunde klare for neste dag. Personlig kan jeg gå fort, men regningen etterpå er drøy.

Og alt utstyr må være i orden og brukt. Dette er ikke turen for å gå inn nye sko.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg var ute på en ukestur for noen år siden, med Ca 20 kg på ryggen, og da fant jeg ut at 8 timer var mer enn nok. En dag hadde jeg nesten 12 timer, men da var det totalt tomt for energi, til og med i kjelleren. Jeg er 1.72 høy og veier i underkant av 70 kg. Jeg var godt forberedt, både psykisk og fysisk, men etter turen viste det seg at jeg hadde tatt av litt over 4 kilo. Hvor disse kiloene var tatt fra er ikke så godt å si, men da jeg så speilbildet mitt like før jeg gikk inn i dusjen hjemme å ble jeg litt skremt.

Jeg gikk alene, men jeg synes at det virker litt i overkant å beregne 10 - 12 timer per dag for en gruppe. En gruppe er jo ikke sterkere enn den svakeste deltageren. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Uten å kommentere dagslengdene som sådan så vil jeg gjerne slå et slag for å ikke dele etappene i helt like lengder, men å legge inn en "hviledag" med en halv eller 3/4 etappe. Hvilken dag dette er bør være bestemt på forhånd; da har en noe å se frem til, som en moral-booster. Samt at får laddet opp til resten av turen. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tenker at distansen er innafor rekkevidde om man er i god form og da helst alene. I en 4-manns gruppe blir det for litt venting og av og til litt "støy" som ofte gir begrensning i antall tilbakelagte km pr dag, med mindre man er veldig disiplinerte. Ville gått for et minimum i stedet som f.eks. 20 km pr dag, alt over er bonus. Eller antall timer pr dag som f.eks. 8 og alt over er bonus. Det kan fort slå det andre veien også, at man blir drevet frem av gruppa og da kan det fort bli mange kilometer pr dag, faren da er overbelastning og eventuelt skade. For all del kjør på og se hva dere er gode for. Hadde vært kult med en turrapport i etterkant også, så vi kunne fått lest hvordan det gikk.

God tur og kjør på :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

25-30 km i veldig lett terreng burde gå greit med hytte-til-hytte sekk - eller hvis du er lettpakker. Hvis terrenget innebærer å gå i middels tungt terreng - endel myrer, småkuppert, noen lengre stigninger osv, så vil jeg si 20-25 km er en grei dagsetappe. Er terrenget tungt - mye stigning, steinur, kupert terreng eller dårlig sti, så er vel 15-20 km mer enn langt nok.

Først og fremst, så kommer det an på de du skal gå med. Det er også greit å tenke på energiforbruket med et opplegg som dette, det kommer til å bli grisehøyt, så det kan bli vanskelig å spise nok.

Endret av Blackbrrd

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kommer veldig an på vekten på ryggen. Nå når jeg har betraktelig lettere sekk er selve gåingen blitt en større del av turen, både større i antall kilometer og i hvor stor grad jeg liker selve reisen. 4,5-5 km/t er passelig tempo når jeg har under 10kg på ryggen. Da går kilometerne fort unna. Er det med folk som ikke er turvante eller om dere har tunge sekker så ville jeg nok vært skeptisk til 25-30 km over flere dager.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for gode innspill folkens! 

Siden turen er mitt eget stunt og de andre har lurt seg med for å prøve, så starter vi nok på turen om en god halvannen uke. 

Jeg var mest nysgjerrig på hva folk rundt mener om slike turer og måtte stille spørsmålet her av den grunn. Har den siste tiden blitt mer og mer hekta på å prøve lenger distanser, så dette blir en god test!

Turrapport skal dere selvfølge få i denne tråden etter hjemkomst! 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Liten oppdatering før start på lørdag. 

Alt er pakket og dagsetappene er tegnet opp. Det skal ta oss syv dager med etapper på mellom 17 og 32 km. Den korteste etappen er den over rondeslottet, men da med 1556 høydemeter samme dag. 

Min sekk veier ved start inklusiv mat og vann 15,21kg. 

Bare fire dager til med jobb, så tråkker vi! 

 

Vi tures! 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.