Jump to content

uteturen

+Sponsor
 • Posts

  185
 • Joined

 • Last visited

About uteturen

Recent Profile Visitors

3,981 profile views

uteturen's Achievements

 1. Paria Outdoors Thermodown Quilt 15 Regular [Hidden Content] Tenkara Rod Co Teton Zoom [Hidden Content] Tenkara Rod Co The Rocky [Hidden Content] Fluestang [Hidden Content]
 2. Hele sommersesongen har jeg stående klar en sekk med 2 dagers oppakning. Eneste som må nedi i tillegg er soveposen og evt fiskeutstyr. Det hjelper på "pakkevegring" som ødelegger turer for flere av oss...
 3. Generelt når det gjelder mygg, så er det vel fint om man klarer å drøye så lenge som mulig ut i august uten at jeg har noe fasit for Femund. Det er jo også litt avhengig av når snøen blir borte.
 4. Blir vel tape som er løsningen her og som på dagens...
 5. Har denne og er rimelig fornøyd med det valget. Ganske ålreit å kunne la lampa henge når du pakker ned teltet. [Hidden Content]
 6. Først og fremst er jeg ganske forsiktig med å trekke balaklava over munn og nese pga fukten som blir samlet. Har god erfaring med åpne balaklavaer i kombinasjon med vindmaske/scootermaske. Disse har hull for utlufting for både munn og nese som regel. Det fungerte sist vinter for meg, men det blir noe dugg i løpet av dagen uansett.. Jeg endte opp med linser for å unngå/omgå disse problemene. Det finnes remedier hos optikeren som kan smøres på brillene, men det har jeg ikke testa.
 7. Jeg kjøpte Finnmark 54 waxless i fjor pga hund og er veldig fornøyd! Bor selv i skogen og de holdt godt nok uten sekk. Med sekk ville jeg nok kanskje gått for noe bredere, men siden du skal bytte til pulk vil det nok være et godt valg. På dagsturer uten last bruker jeg nesten ikke feller, men til pulk og sekk må du nok påregne det. Jeg opplever dem som lette å manøvrere og siden de ikke har stålkanter har jo skia lav vekt også. I fjellet så lenge det er kald snø fungerer den godt. Har ikke tenkt over mangel på grep på skavlete eller hard snø. Det er sent på våren når skaren er hardest på morgen det kan være utfordringer var min erfaring sist vinter.
 8. Løsning er enten å bruke talkum eller vaselin. Bruker vaselin selv siden det ikke trengs å påføres sa ofte som jeg opplever talkum må.
 9. Optimus Crux Weekend HE. Første "kompaktsystemet" jeg kjøpte og det er det som blir med ut på tur i sommerhalvåret gang etter gang uansett hvor mange kjeler og brennere jeg har kjøpt siden. Har tålt massiv juling gjennom tiden selv om fluxringen har fått seg en liten skramme. Usikker på hva som skal til for at jeg tar med annet system på langtur. Prøvde et år å bytte ut kjelen med en titankjel, med ditto økning i drivstofforbruk som resultat.
 10. Siden det til har gått i mobiltelefon er jo type bilde og tema ganske varierende, men det er naturbildene med diverse motiver og kanskje noen flere knips av familien på tur som var den utløsende faktoren. Hvis type bilder blir det samme fremover, så kan dere se på Instagram. Uteturen der også og lenken er til bildet jeg er mest fornøyd med fra fjoråret. Capture Clip står høyt på lista. Til nå har en flaskeholder holdt mobilen fremme på reima. Ellers er jeg i besittelse av monopod, tripod (små og store), håndgrep og enkelt filmstativ. Så her er jeg godt dekka i starten tror jeg. Tviler vel på at det blir mye filming, men det får tiden vise. Først og fremst er det å bli bedre på foto som teller. Neste runde blir jo å lære seg redigering på skikkelig. 🙂 Tanken om fastobjektiv er jo god! Det må jeg prøve, samtidig så ser jeg at at jeg syns 16-50linsa som følger med kunne gitt meg mer, men jeg får vel heller gå nærmere?
 11. Hola! Har endt opp med et A6100 og lurer litt på hva jeg trenger av utstyr? Hvilke og hvilke linser trenger jeg? (Jada, vet jeg burde kjøpt noe annet og sikkert noe dyrere og noe vanntett, men fikk det billig så da ble det slik).
 12. Lundhags har vel sagt at expedition utgave skal brukes med 2 par tykke sokker inni og det stemte akkurat hos meg. Kjøpte guide expedition BC og de sitter som støpt i min "vanlige" størrelse. Skare som er nevnt over er litt mindre i den får jeg en vanlig sokk og en trykk sokk, men den var merkbart smalere i starten. Nå etter en måneds bruk er det utvidet såppas at jeg ikke merker det. Bruker dem så og si daglig.
 13. Her tar dere feil rett og slett. Glider SKAL avkjøles før den fjernes.
 14. på mine har jeg små karabinkroker, samme type som AMOK har på sine.
 15. Hva skjer med Helsport? Legger de ned serviceavdelingen også nå?? Prøvde å komme i kontakt med dem før jul, men lite svar å få.......
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy