Gå til innhold

uteturen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om uteturen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. uteturen

  Trenger hjelp til valg av Fjellski

  Merkelig... Har vært i kontakt med Åsnes om dette.
 2. uteturen

  Trenger hjelp til valg av Fjellski

  Da har jeg endelig fått sjekka litt! Det meldes følgende: - Åsnes har samme materiale fra samme produsent og kvalitet som Fischer under skia. - Det er forskjell i fabrikkslip da Åsnes har gått for en slip som tar opp MER voks pga slitasje på norsk villsnø (kjent problem i skiverden). - Største forskjell i glid er smørelommer (dette fikk jeg erfare sist helg med mine Ingstad kontra annen modell med smørelomme, Ingstad var riktignok kongen av løssnøen.). - Det meldes også at selgere i butikkene kan ha fått feil opplæring med tanke på sålekvaliteter av konkurrerende merker..... Det var hvertfall det jeg klarte å få ut av info!
 3. Klabber det, så ha en blå ekstra i lomma som du legger oppå. Dersom det har fått herdet nok så klabber det ikke. God tur.
 4. For oss vanlig dødelige og vår bruk i fjellet, så har ikke type grunnvalla noe å si, men for de som i disse dager går fort på Vang har det stor betydning. Bruk grunnvalla eller grønn voks, du får samme utbytte.
 5. Hard underlagsvoks. Kan bruke grønn eller egne typer som er laget for formålet.
 6. @Lompa Det jeg opplever er at det på boks krymper inn og blir ei hard kjerne, jo eldre jo bedre nesten. Når det kommer til slitasje ved normal bruk er tube overlegent. Mulig det bare er jeg som har brukt boksklisteret på denne måten? Lærte trikset av en lærer på idrettslinja i sin tid.
 7. Da bruker jeg dem uansett temperatur, men som sagt ikke forvent noen topp glid, men det funker. Det viktige er at de får stå lenge nok i kulda før de kommer i snøen. Viktig å huske på hvis du har dem inne i bilen på vei til.
 8. Må innrømme at det ganske mange mil mellom måten jeg smører de tynne pinna og måten jeg smører fjellskia på. Skal jeg ut og stampe og gå tungt eller bratt så er faktisk en enkel måte å bruke universal klister på boks (ikke tube). Smør dem en dag eller to før avreise og sett dem ut. Da får du en dønn hard såle som tåler det meste og slites sent. Selvfølgelig ikke den beste glien, men det funker. Har brukt dette på glittertind skia mine i femten år nå, smører dem to ganger hver vinter. Ellers så er jeg opptatt av å ha trygt og sikkert feste. Det er riktig som nevnt over at rubbing (sandpapir) må til uansett, da sitter det lengre. Mange og tynne lag hindrer ising og er noe man bør lære seg. Seks til åtte lag pleier jeg legge,kommer ann på føret og voks type. Lite triks med tørrvoks for å få bedre feste kan ofte være å legge et siste lag i fremre halvdel av sona som du ikke korker, dette bør være jevnt uten klumper. Når man bruker klister legger man det kaldeste klisteret i bunn og varmere over. Pass på så det ikke blir for tykt! La det herde ute i halvtime til tre kvarter og legg en blå ekstra oppå klisteret, det hjelper også mot is og slitasje. Uansett hvilket merke eller hva du bruker lær deg noen få, for eksempel kun swix og bli god på det. Ikke rot med mange merker. Jeg bruker mest rode selv. Liten edit: dette med varmt eller kaldt over eller under har mye med snø å gjøre, men hovedregel er at kaldt skal i bunnen. Derimot så lønner det seg når du smører med varme vokser å legge en kald på toppen i et tynt lag for å unngå is. Og husk at det heller ikke skal være klumper i voksen før du korker! Det lærer man seg etter hvert. Håper det var litt oppklarende @Mareng
 9. uteturen

  Trenger hjelp til valg av Fjellski

  Jeg ser dette dukker opp i de fleste tråder her at det er forskjell i glid. jeg tror dette har mye med høyden på smørelomma å gjøre og at de som produserer konkurranseski har en høyere lomme enn åsnes? Merkelig at du får raskere tørr såle på Åsnes og at de føles grovere. har du vært uheldig med varmen på jernet kanskje? evt at du har kjørt grov rotobørste for hardt? det skjer... De transparente sålene er ikke å direkte sammenlikne med helhvit eller svart siden det er en plastikkblanding inni der, men om det ikke har skjedd voldsomt mye siste året så skal det være en dårligere løsning enn de andre. Må nesten finne ut av dette kjenner jeg! Hører med noen av gutta som selger utstyret og satser på et godt svar!
 10. uteturen

  Trenger hjelp til valg av Fjellski

  Kan noen av dere fortelle hvorfor Fischer har bedre såler? Dette dukker opp i de fleste postene. I mine gamle dager som racingsmører i langrenn fant jeg ut at det kun finnes 2stk produsenter av såler. Alle fabrikker får utlevert samme vareprøve av såler (4-6pr produsent), så at de fleste nok lander ganske likt år for år er vel ganske sansynlig. Nå har vel heller ikke Fischer eller Madshus (racingfabrikanter) sine fjellski vært gjennom steinslip og strukturfres som ville gitt en stor forskjell. Det har heller ikke Åsnes. Ser at plastikksålene (andre farger enn helvit/svart) på noen av modellene ikke vil gli like bra, men så lenge det er svart og sintra grafittsåle, så bør da dette ha ca samme glid? Utdyp gjerne. Jeg har Ingstad og Glittertind selv og glien er ca det samme opplevd uten at jeg har gjort noen skikkelig glidtest her. Høres ut som om jeg må gjøre et prosjekt i løpet av uka. Dette gjelder da selvsagt uten feller...
 11. My Own Frontier på tuben. Ikke verdensmester i lettpakking og skravler ikke nøtta av deg, men fy for noen turer!
 12. uteturen

  Kjempebomtur til Finse -Første gangen jeg har snudd

  Har ikke fått med meg randulf sin historie og fant den ikke via søk. Kan du gi et hint om hvilken tråd?
 13. uteturen

  Isolerande vintermatte i innertelt

  Jepp den gjør det. Og når jeg har hatt sånn bilvindusak under meg i hengekøya og det har fungert, så har jeg litt forhåpninger til denne. Det blir nok ikke varmt av denne, men fukten holder seg nok unna.
 14. uteturen

  Isolerande vintermatte i innertelt

  Lovte tidligere i høst å legge ut bilder av matte fra kina og nå har den endelig kommet! Førsteinntrykket: - Det virker mer solid enn jeg hadde turt å håpe på - Det er et slags fyll inne (har ikke åpnet den på noen måte, så vet ikke hva). - Veier svært lite, så blir hvertfall prøvd i vinter - Billig nok til å brukes hardt - Størrelsen er som oppgitt 150cm x 200cm - vekt endte på 197gram inklusive pakkposen som fulgte med. Test kommer når jeg får prøvd, selv om jobbkalenderen plutselig er overfylt til langt uti februar... Lenke her: https://www.ebay.com/itm/Dampproof-Aluminum-Foil-Picnic-Mat-Beach-Sleeping-Mat-Pad-Travel-Camp-Waterproof/162628048020?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=461627314827&_trksid=p2057872.m2749.l2649
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.