Gå til innhold

uteturen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  110
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om uteturen

Nylige profilbesøk

1 463 profilvisninger
 1. Du oppsummerer egentlig hvorfor mange holder seg unna i dette innlegget. Det er et kravstort publikum her.
 2. Toaks 750ml til lettere turer. Fant ut at 650ml kjelen er akkurat litt for liten til mitt bruk, så satser på at dette blir akkurat nok. Bestilte i samme slengen en Toaks Siphon som jeg er veldig spent på! Den skal benyttes som backup til kvistbrenneren. https://www.toaksoutdoor.com/collections/stove/products/stv-01
 3. Skal jeg skrive turrapport så hadde det vært naturlig for meg å ha med noe så dumt som bilder. Siden jeg er kronisk dårlig på å ta bilder på langtur blitt, så blir det heller lite rapporter å skrive om. Fjorårets tur på hardangervidda resulterte i et enkelt bilde av bikkja inni teltet og resten av turen lå mobilen i sekken avslått pga batteriangst. Mulig det blir kamera på meg til sommeren, da dette er noe jeg har ønsket å gjøre noe med, men enn så lenge så blir de lengre turene mellom meg og Koda. De korte kan jeg nok bli flinkere til å dokumentere også her, da jeg vet flere søker turer i mitt nærområde. Heldigvis så har @Elisabethsk tatt seg av å dele turer fra vår region til nå. 😊 Ringsakerfjellet har mer å by på enn smale ski. Sammen med Øyer og Stor-Elvdal har vi flotte turmuligheter. Lover bedring når fiskesesongen starter.
 4. Det holder den i massevis til ja. Enig med du.
 5. Enig med du om at den lykta holder godt. Har den gamle med 250 lumen og den er god nok for det meste selv om jeg må innrømme at den sjelden er med på andre turer enn å lufte bikkja heretter...
 6. Nok en stilig brenner der altså! Jeg så selv lyset i fjor sommer og kvistbrenner er nå med på alle turer. Har dog ikke turt å reise uten noen form for backup enda, så jeg har enten en bra brenner eller rødsprit med på tur i tilfelle.
 7. Enig med @Marius Engelsen! Trodde jeg skulle savne det som bare rakkern når jeg bytta telt, men på Mountain Hardware Hylo teltet mitt har jeg ikke savna det et sekund.
 8. Stemmer på for denne! I Langsua (Gausdal Vestfjell) er alt langt unna, men fortsatt nære. Her finner dere alt fra snaue fjell til fine skogsområder og flotte kanovann.
 9. Takker og bukker! Det ser jo veldig gjennomførbart ut. Heldigvis lenge igjen, så vi har forstatt god tid på å bestemme oss!
 10. Heisann @Røros Guide Takk for innspilla til tur. Vår tidsplan er som følger: Dag 1. Vi drar fra Sjusjøen via Hamar ca klokka 5, da er vi fremme rundt 10. Så tenker vi båt over til Haugen etter innspill fra forumet og gå via Oasen. Dag 2 og 3 Fiske/dagsturer fra Grøtådalen, men og liten forflytning hver dag retning Røvolltjønna-ish. Her følger vi ingen plan og de fire i følget gjør nok litt forskjellig. Dag 4. Her har vi hele dagen til disp med sen avreise, rundt 18-19 på ettermiddagen. Tror du det funker, eller har du en langweekend tur du benytter sjøl kanskje? Langt fløtt første dagen går veldig fint for oss, så kan vi heller kose oss de tre siste dagene på tur ut igjen. Kom gjerne med forslag til annen rute og tur om du har noe som funker.
 11. Gnagsår mellom beina og kanskje spesielt i lysken er ofte et problem for veldig mange på tur, undertegnede inkludert og trenger ikke ha noe med vekt å gjøre. For min egen del har talkum (babypudder) for å holde området i lysken tørt fungert veldig bra. Går det over og blir gnagsår, så smører jeg med vaselin eller zinksalve. Dette har fungert veldig bra for min egen del helt siden førstegangstjenesten.
 12. Takk for tipset med å bestille båt @Bjarne H.S., da kan vi komme oss av gårde tidligere på dagen første dag og senere hjem siste dag. Vi ønsker noen km i beina den første dagen, men å gå direkte inn er absolutt aktuelt. Vi snitter som regel på 3,5-4km/t i de faste områdene våre (Rondane sør og Langsua), men er selvfølgelig ikke kjent med terrenget i denne teigen. Vi regner med at dag 1 kun er gåing ja, dag 2-3 fiske/dagstur (vi er jo fire pers, så vi gjør litt forskjellige ting), også regner vi med at vi skal bruke dagen på den siste dagen med så sen avreise hjem som mulig og da var jo Bjarne sitt tips om å bestille båt lekkert! Når det gjelder gangtid dag en så er jeg jo usikker, men siden farten vår som regel er veldig stabil, så er jeg ikke redd for å komme frem. Vi er som regel i gang med sekken på ryggen i 9tida om morran, så selv om det blir noen timer forflytning på dagen, så trenger ikke det gå så hardt ut over fisketimene. Satte tipsene dine om mulig camp og fiskesteder på papirkartet her nå, så da er det gode muligheter for at de blir oppsøkt. Takker og bukker @borgern Sånn er det dessverre @Humbug tre av oss har fått endringer i programmet for sommeren, så det var det vi får til med sikkerhet, så får vi håpe at vi kan drøye det noen dager lengre hvis vi er heldige. Som sagt så var opprinnelig plan 10 dager. To av oss vil fiske så mye som mulig, mens de to andre pleier å ta seg en real dagstur på dagen og holde seg med en fiskeøkt på kvelden på slike type turer. Regner ikke med at dette blir en ekstrem forflytningstur.
 13. Hallo godtfolk! Årets langtur blir kraftig forkorta og de ti dagene i Femundsmarka vi har sett frem til siden vi tørket opp igjen etter fjorårets tur til Hardangervidda har blitt til fire. Ingen av oss har vært på tur der så da må man lytte til kjentfolk. Jeg har sett litt på kartene og fjorårets båttider og det ser da ut som at den kan være en ok rute å parkere 1 bil ved Jonasvollen og 1 ved Femundshytta (hvis det er mulig) Dette er da førsteutkastet, så det er ikke satt 10siffra koordinater på no teltplass enda. 😎 Dag 1: Båt Jonasvollen - Revlingen, Marsj til område Grøtådalsetra Dag 2: Fiske Grøtåa - forflytning mot Nord-Vest Dag 3: Fiske område Skogtjønna/Røvoltjønna - camp i området Dag 4: Forflytning til Haugen og båt over til Femundshytta Så da er spørsmålet: Ka dokk tru? Andre muligheter som er bedre? Noe vi burde oppleve? Vi er 4stk som er på tur hvert år. Forflytter oss godt og har ok marsjfart, så distanse kan gå fint på forflytningsdagene.
 14. N+1 sjuken slår til som verst når det blir lenge mellom turer. Tidsklemma og oppussing har gjort sitt med antall dager på tur siste året, så da blir det ditto mer surfing. Når en først er ute er man jo happy med det utstyret man har. Har heldigvis fått solgt unna noen telt og soveposer siste året, så det hjelper jo i turboden. På slutten av sommeren i fjor gikk jeg over for fullt til vedfyrt, så det gjorde jo da utslag i mer kjøkkenløsninger. 😂 Siden den hylla og snart er full, så kommer det nok noen billige titankjeler på finn utover våren. 😉
 15. Nå har jeg gått i fella igjen. Ny kjele med div tilbehør er bestilt, enda flere titandingser som sikkert er helt lik en av dem jeg hadde fra før. Selvfølgelig trengte jeg en med topp-hank som kan henges over bålet, for det har jeg ikke i samlinga (i den størrelsen) Her i huset finnes det nå kjeler i absolutt alle størrelser og former og farger, med teflon og uten teflon, store og små i aluminium, titan og diverse kompositt. Hver tenker jeg at dette er smart, denne blir med ut. Sannheten er at det er bare tre kjeler som blir brukt, noe som irriterer sjefen i huset noe enormt. Det er msr på 8dl, en titan kjele på 5dl og crux systemet som får luftet seg som regel. Flere her med samme sjuken? Hva gjør du for å omgå sjuken?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.