Gå til innhold

uteturen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  88
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om uteturen

Nylige profilbesøk

1 298 profilvisninger
 1. Quechua Quickhiker ultralight 2(1,9kg): 2pers telt som tidligere ble brukt på langturer, har over 100 døgn i teltet som for penga (ca1500,- på decathlon) må sies å ha overlevd langt mer vær og vind enn jeg noen gang hadde drømt om. Dette teltet har rett og slett aldri faila for meg. Holdt vind og vær ute på hver eneste tur og holder seg fortsatt svært godt! Har ikke hatt noe telt som er raskere å slå opp enn dette. Mountain Hardware Hylo 2 (1,6kg): 1duks selvstående telt. Fantastisk romfølelse, men kan føles litt vindfult. Brukes også som le på pilketurer. Var særs skeptisk på dette i starten, men stoler nå fult og helt på dette teltet. Har nok tatt over for quechua-teltet, men er desverre utgått vare fra MHW. Det ble tatt i bruk sommeren 2018 sammen med valpen vi fikk da og det sto seg godt gjennom været vi hadde i fjor. Har hatt regn på det, men ikke overstadig. Har også spurt litt på forumet her om andres bruk og erfaring og det virker som om de få som har dette er som meg, ganske ok fornøyd. Mountain Hardware Hylo 3 (2,2kg): Brukes når sjefen i huset er med god plass til oss to, bikkja og alt pikkpakk. Samme som Hylo 2, utgått, men kan fortsatt finnes på noen nettbutikker. Helsport Dividdal 8-10 Lavvo (6,45kg): Brukt primært på bilferier, festivaler og på noen fisketurer der vi er mange til å bære og distansen er kort. 3F UL Lanshan 1 (900g): Lite egoisttelt fra Kina med akkurat nok plass til 1 pers under 175cm. Blir nok solgt om relativt kort tid. Kjøpt for nysgjerrigheten. 3F UL Lanshan 2. (1,2kg) Samme som Lanshan 1, men med litt bedre plass. Liggelengde er noe kort, så dette blir nok også solgt relativt snart selv om kvaliteten nok har overrasket ganske positivt. Solgt i vinter Bergans Glittertind 3pers (3,6kg): Godt vintertelt, men ble lei av at strikkene i stengene strakk seg og ble slakke mellom hver eneste tur jeg var ute på. Litt fiklete å slå opp med votter, men har et særs godt fortelt og lite å klage på. Hadde det ikke vært for irritasjonen over strikkene, så hadde nok dette teltet levd et lang og godt liv her i huset. YMSE: Bergans 3x4m Tarp. (Brukes på turer det skal fyres bål etc og er alltid med på HV øvelser siden den tåler det meste) Helsport Bitihorn Tarp SL (Brukes på hengekøyeturer,) Amok Tarp. (Brukes på dagsturer og hengekøyeturer. lett og raskt strammesystem) Amok Segl. (Blitt favorittkøya, håper de lager en versjon som er litt bredere og lengre, slik at de blir noe bedre å sove i) Amok Draumr 3. (Snedig sak, men syns det blir litt mye fikling på tur med denne i sekken).
 2. Artikkelen i kort: fjellfolk med god erfaring og god kjennskap til området ledet en gruppe med litt mindre erfaring i sterk vind. Kjentfolket mente det gikk bra med tanke på retning og terreng og det gjorde det. Både kjentfolk og gruppa vil på tur igjen. 🙂
 3. Kjekt få brukt lommeboka litt da? 😛 Er verdensmester i å kjøpe ting to ganger for å prøve.. hehe..
 4. må prøve ut disse telta som settes opp med staver, så jeg bestilt et Lanshan 2 fra Kina, så fæ oss sjå. Får hvertfall testa konseptet før en hiver seg ut på dypet med DCF
 5. Fikk akkurat levert denne billigsekken fra 3ful og aliexpress. Sydd i x-pac som jeg har vært litt nysgjerrig på. Må si jeg ble veldig positivt overrasket over kvaliteten på det som dukket opp. Hvis dette er representativt, så tror jeg man trygt kan begynne å handle Kinavarer... Har den lille brs brenneren fra før som jeg også er veldig fornøyd med.
 6. Så bra det tåler litt juling! Har de siste åra blitt mer glad i lange turer og da må man ofte over tregrensa innimellom, så det er den type turer jeg har sett for meg bruken av denne typen telt. På komfortturer har boden min andre valg. 😉
 7. Men en ting jeg lurer fælt på og som virkelig er et ankepunkt. Hvordan tåler de vind? Du har duplex ikke sant? Erfaring med høyfjell og vind?
 8. Er det bare jeg som er total kålorm om natta eller ligger dere alle så køl rolig at "bunnen" av overbagen alltid vil være nedover? For min del blir det alltid snurring og hver morgen er en kamp for å finne opp og ned på posen slik at jeg kan pønske ut hvor åpningen er.
 9. Dobler den! Gallok er bra!
 10. OT: Finnmark. Er du fornøyd med den?
 11. Må si jeg er ganske imponert over Amok når de får oss på dette forumet til å diskutere farger og ikke de vanlige nerdetinga.
 12. Tilbakevennende problem dette med strikkene. Mine telt fra Bergans, Mountain Hardware og Helsport tar jeg alltid frem på starten av hver sesong de skal brukes og sjekker strikkene. Opplever at de må strammes for hver sesong pga slakk selv om de knapt har vært i bruk. Gikk i fella en gang med Bergans teltet der strikkene hadde blitt slappe og jeg satt ute i snøen med votter, vind og 15minus... ikke tid og sted for å stramme strikker.... Dyrekjøpt lærdom der altså... Funfact er at det ultrabillige teltet mitt fra Quechua aldri har fått slakke strikker... Dette er også det teltet jeg har flest døgn i av de telta jeg har nå merkelig nok....
 13. Aldri hatt problemer med mage eller noe i ringsakerfjellet de 20 åra jeg har tura rundt her. Så lenge en bruker hodet og ikke drikker stille vann går det veldig fint. Når det gjelder hunden så drikker vel din, som min, alt den kommer over. Bikkjene er som regel ganske hardfør. 🙂 Kos deg på tur til sommeren du! Vi har jo så mange fine stier å gå!
 14. Lykke til! Det skal visstnok være mulig å ta ut svampen via ventilen, men det har jeg ikke prøvd meg på enda.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.