Gå til innhold

uteturen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  116
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om uteturen

Nylige profilbesøk

1 532 profilvisninger
 1. Utrolig hva som ordner seg via dette forumet altså! Glittertind på tur i posten! Takk @Blaser
 2. Jepp, det er samme som leverer til forsvaret.
 3. @Ivan Lé Hjelmelandhar du jobbet noe mere med Android?
 4. Solgte mitt glittertind i fjor vinter og savner det sterkt! Noen her som tenker å selge sitt?
 5. Bruker tyvek på mountain hardware hylo teltet mitt. Fungerer ganske bra og tyveken tåler jo litt også. Ser mange i det store utland har laget maljer og hemper på sine, det har ikke jeg, så den er litt tricky å få på plass når det blåser, men det går (trekker den under teltet etter det er slått opp). eneste du må passe på er at duken ikke går utenfor teltet, da får du fort en utfordring når det regner. Tyvek er normalt 120cm bred og du kapper den på lengde etter ønske, så den passer fint til de fleste 2pers telt. Siden teltet ditt er så mye bredere, så må du vel da skjøte duken så et vis? Annet alternativ fra byggeplasser kan jo da også være fuktsperre, den plasten leveres vel i 240cm bredder.
 6. Skal du ut i telt ville jeg nok kjørt inn fra storåsen og kanskje parkert ved aksjøen. Da slipper du gå i de mest trafikkerte turistløypene. Hvis folk ikke skremmer deg, så er det egentlig ganske fint å bo på østsiden av midtfjellet. Har selv flere netter i hengekøye der. er det skogtur du ønsker, så er Bøverlund motorcrossbane et fint startsted. Derifra trenger du ikke gå så langt for å være helt alene. Det er også som regel oppkjørte hundesledespor i området der, så det går lett å komme seg et stykke. Lite hogst i området her gjør at det går greit å finne ved.
 7. Har sett litt etter løsninger for hunden i leir til sommeren da jeg begynner å bli lei av lang liner som er snurra rundt alt. Kom over denne og syns den ser kjekk ut, noen som har den og har erfaring med den? https://www.outnorth.no/ruffwear/knot-a-hitch?gclid=Cj0KCQiAqNPyBRCjARIsAKA-WFw2UOZL7rzlPfesIr4_isFcIuSSWUY140-jPCpgYy14etr5Ullafr0aAr7gEALw_wcB#RedCurrant Evt tips til andre greie systemer tas imot med takk. Hjemmemekk har jeg slått ifra meg etter ymse forsøk bikkja har løpt av gårde med... Han er på størrelse med en litt stor border collie, men litt kraftigere.
 8. Du oppsummerer egentlig hvorfor mange holder seg unna i dette innlegget. Det er et kravstort publikum her.
 9. Toaks 750ml til lettere turer. Fant ut at 650ml kjelen er akkurat litt for liten til mitt bruk, så satser på at dette blir akkurat nok. Bestilte i samme slengen en Toaks Siphon som jeg er veldig spent på! Den skal benyttes som backup til kvistbrenneren. https://www.toaksoutdoor.com/collections/stove/products/stv-01
 10. Skal jeg skrive turrapport så hadde det vært naturlig for meg å ha med noe så dumt som bilder. Siden jeg er kronisk dårlig på å ta bilder på langtur blitt, så blir det heller lite rapporter å skrive om. Fjorårets tur på hardangervidda resulterte i et enkelt bilde av bikkja inni teltet og resten av turen lå mobilen i sekken avslått pga batteriangst. Mulig det blir kamera på meg til sommeren, da dette er noe jeg har ønsket å gjøre noe med, men enn så lenge så blir de lengre turene mellom meg og Koda. De korte kan jeg nok bli flinkere til å dokumentere også her, da jeg vet flere søker turer i mitt nærområde. Heldigvis så har @Elisabethsk tatt seg av å dele turer fra vår region til nå. 😊 Ringsakerfjellet har mer å by på enn smale ski. Sammen med Øyer og Stor-Elvdal har vi flotte turmuligheter. Lover bedring når fiskesesongen starter.
 11. Det holder den i massevis til ja. Enig med du.
 12. Enig med du om at den lykta holder godt. Har den gamle med 250 lumen og den er god nok for det meste selv om jeg må innrømme at den sjelden er med på andre turer enn å lufte bikkja heretter...
 13. Nok en stilig brenner der altså! Jeg så selv lyset i fjor sommer og kvistbrenner er nå med på alle turer. Har dog ikke turt å reise uten noen form for backup enda, så jeg har enten en bra brenner eller rødsprit med på tur i tilfelle.
 14. Enig med @Marius Engelsen! Trodde jeg skulle savne det som bare rakkern når jeg bytta telt, men på Mountain Hardware Hylo teltet mitt har jeg ikke savna det et sekund.
 15. Stemmer på for denne! I Langsua (Gausdal Vestfjell) er alt langt unna, men fortsatt nære. Her finner dere alt fra snaue fjell til fine skogsområder og flotte kanovann.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.