Gå til innhold

uteturen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  74
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om uteturen

Nylige profilbesøk

922 profilvisninger
 1. Må si jeg er ganske imponert over Amok når de får oss på dette forumet til å diskutere farger og ikke de vanlige nerdetinga.
 2. uteturen

  Dårlig kvalitet på strikkene i Dac-stenger?

  Tilbakevennende problem dette med strikkene. Mine telt fra Bergans, Mountain Hardware og Helsport tar jeg alltid frem på starten av hver sesong de skal brukes og sjekker strikkene. Opplever at de må strammes for hver sesong pga slakk selv om de knapt har vært i bruk. Gikk i fella en gang med Bergans teltet der strikkene hadde blitt slappe og jeg satt ute i snøen med votter, vind og 15minus... ikke tid og sted for å stramme strikker.... Dyrekjøpt lærdom der altså... Funfact er at det ultrabillige teltet mitt fra Quechua aldri har fått slakke strikker... Dette er også det teltet jeg har flest døgn i av de telta jeg har nå merkelig nok....
 3. uteturen

  Vann på ringsaker Fjellet.

  Aldri hatt problemer med mage eller noe i ringsakerfjellet de 20 åra jeg har tura rundt her. Så lenge en bruker hodet og ikke drikker stille vann går det veldig fint. Når det gjelder hunden så drikker vel din, som min, alt den kommer over. Bikkjene er som regel ganske hardfør. 🙂 Kos deg på tur til sommeren du! Vi har jo så mange fine stier å gå!
 4. uteturen

  Exped eller mammut

  Lykke til! Det skal visstnok være mulig å ta ut svampen via ventilen, men det har jeg ikke prøvd meg på enda.
 5. uteturen

  Exped eller mammut

  Jeg har både mammut underlag og exped underlag. Exped underlagene fungerer som de skal og det gjør også mammut. Det jeg derimot har hatt som ankepunkt på mammut underlaget mitt er pumpeløsningen på disse. Jeg syns den er tidkrevende og lite effektiv. På pump mat ul underlaget mitt bruker jeg schnosselbagen fra exped siden den passer i ventilen, men motstanden er merkbar pga den svampen som ligger inni.
 6. uteturen

  Lengde på dagsetapper

  Med mat for ei uke og litt luksus blir det fort 15 kg. Det fungerte helt fint å gå slik, men nå gikk vi stort sett på gode stier hele veien. Kan vel være lurt å prøve noen turer først. Jeg har også alltid tviholdt på fjellsko eller i det minste halvhøye sko, men disse turene blir en annen type enn fisketurer/etc. Når det eneste du gjør hele dagen er å gå så holder du varmen selv om du blir litt våt. Bare å huske at ull er gull! Når det er sagt så om det hadde vært fisketur eller en basetur der man er mer i ro/går mer i ulendt terreng, så hadde jeg ikke vært i tvil, da hadde jeg brukt fjellskoa.
 7. uteturen

  Single wall telt: Mountain Hardwear Hylo

  Takker for svar! Er nok svært få som har dette teltet og det er jo også ute av produksjon. Har tenkt over det med ventilene de få turene jeg hatt det ute. Boltreplassen i disse teltene er jo av typen grand lux, så jeg heller mot å beholde minst et av dem. Det frister å beholde to for godværsturene med familien og hunden siden vekta er langt lavere enn mitt andre trepers telt...
 8. uteturen

  Single wall telt: Mountain Hardwear Hylo

  @svingen med det setupet der får du nok en hel del bedre sikring mot vær enn i disse enduksteltene.. 👍
 9. uteturen

  Single wall telt: Mountain Hardwear Hylo

  Det er nok håpløst ja. beholder et av dem frem til sommeren, så får jeg testa da! men over 120cm takhøyd ei trepers utgaven er det ikke mang telt på 2,2kg som slår, så gjør vondt i sjela å innse at dette kanskje ikke funker.. 😛 Addon: Leste forresten at at alle BD telt skal seam seales siden det ikke blir gjort på fabrikken... @svingen
 10. uteturen

  Beringer skiseil

  Måinnrømme at her er jeg helt blank, men er veldig nysgjerrig på hva folk har å si!
 11. I fjor sommer gikk jeg på en ebaysmell og bestilte et sett med Mountain Hardwear Hylo telt og sannelig kom det ikke noen dager senere en hentebeskjed på posten om å plukke opp en pakke som inneholdt to telt, et tomanns og et tremanns. Tomanns utgaven ble med på noen korte solskinnsturer og valpen vår hadde sin første natt i telt i dette i Øyerfjellet i fjor sommer. Nå rydder jeg i teltbeholdningen og skal selge unna noe av det jeg har (Har teltplass til 26 pers noe fruen syns var litt unødvendig). Sitter nå og funderer på er om disse Hylo teltene skal få bli siden de i utgangspunktet har noen gode sider ved seg. Blandt annet har de svært god takhøyde, de står godt i vind og de er relativt lette med 1,6kg for to-pers utgaven og 2,2kg for tre-pers utgaven. De er derfor ganske forlokkende med tanke på lengre turer med sekk på ryggen. Spørsmålet da er om noen av dere har erfaringer i praktisk bruk av telt med kun 1 vegg, altså inget innertelt. Behøver man være livredd for kondens og hvordan er de å ligge værfast i? Nå som jeg rydder i beholdningen så er målet og ikke ha igjen noen godværstelt. Merk at vi snakker vår/sommer/høstbruk på disse, ikke vinter. Når det skal sies så er favoritteltet sommerstid Quechua Quickhiker ultralight 2. Dette teltet til fantastiske 1500kr og 1,9kg har aldri faila sommerstid uansett vær, men Hylo har fantastiske mål innvendig som lokker.
 12. uteturen

  Turkart på mobiltelefon

  Kaster meg på ønsket om Android her. Dette prosjektet begynner virkelig å likne noe altså!
 13. uteturen

  Hva har du kjøpt nå!

  Vindskjerm til cruxkjøkkenet ble kjøpt i dag og konstaterte nok en gang at jeg ikke mangler så mye utstyr...
 14. uteturen

  Hva har du kjøpt nå!

  Min løsning hver gang noe nytt dukker opp er å sitte på stuegulvet mens jeg pakker ut og juble av glede samt vise frem som om det var i barnehagen. Da blir hu mer oppgitt over oppførsel enn kostnaden. Det funker hver gang!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.