Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjell-finnere

Aktiv medlem
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Fjell-finnere

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hmm, kan altså vare snø der oppe den tiden? 35 kilo. Det er en gedigen sekk det at gå med i 14-17 dager. Hva er det for sekk du bruker som klarerd 35 kilo inne i? Jeg har en Alpinist-sekk som skal vare sånn 130 liter eller noe. Når jeg begynte Norge på tvers veide den 30 kilo men da var den stoppfull. Hade ikke kunnet fylle opp denne sekken mer enn dette. Så intressant at vete hva for sekker folk kjør med som klarer så mye som 35-40 kilo. Har tidigere hørt om folk som gått med 35-40 kilo. Men i min sekk får jeg ikke ned så mye tror jeg. Hade nok tenkt gå med telt om jeg tar den turen, siden pengene er litt av et problem. Blir nok Hardangervidda på tvers, denne turen eller eventuellt noen tur i Jämtland i Sverige om det blir dåligt med penger og tid.
  2. Noen som gått Hardangervidda på Tvers? Er dette en fin tur om man liker fiske?
  3. Hmm denne ser intressant ut. Den kan jeg også gå i september ikke sant? Siden den går relativt langt ned i Norge. Dette med når det hele kommer at skje kommer ju an litt på hva jeg får til med penger, ferie og sånt. Men det meste luter åt september. Hvor tung var pakningen din når du starta denne turen? Og hvor mange dager må man beregne om man er litt uheldig med vaer? Sånn 17 dager eller noe? Lurer også på om noen vet en fin rute som går fra Norge inn i Sverige? Vi har ju mest skog i Sverige dessverre Men tänkte om noen vet om en fin tur som begynner i Norge og slutter i Sverige eller går andre veien? Likte det med Norge på tvers nemlig. Kungsleden og Nordland på tvers må nok vente til neste år, siden jeg har litt dårligt med penger i år, og det blir noe reiser, losji og sånt om jeg skal opp dit. Er også intressert i Hardangervidda på tvers. Vil gerne høre mer om denne turen om noen kan fortelle om den. Er denne turen mye oppover gåendes i berg og sånt? Fint fiske?
  4. Hvilken tid på året er den fin at gå? Gikk du om sommern? 👍 Sitter fortsatt og lurer på om det blir Kungsleden via Børgefjell eller Jotunheimstien . Tror Nordland blir litt mye meck for meg. Det blir neste år kanskje. Toget går vel bare til Bodö i Norge? Skal man lengre opp er det de dyre flygen ikke sant?
  5. Intressant. Ikke tenkt på at man kan tørke soveposen ute i så kaldt vaer. Men makes sense. Bare det er litt lys burde den ju tørke litt. Kanskje sette den naere bålet og ? Men der har jeg klart at sette ild på mange fine merinosokker Så fan vet om jeg våger sjanse med at henge en så dyr sovepose naere intill bålet. Lurer og på om noen bruker vintergassen sin til at varme opp teltet lit om kvelden? Kanskje det blir for liten varmekilde for at varme opp noe med den der lilla gasflammen? Vet ju at noen kjører med bensin men ikke kommet så langt enn.
  6. Presis. Dette er også noe jeg lurer på og som jeg har tenkt spørre dere om. Fordi om jeg vil gå på en tur over flere dager lurer jeg på om dere ser til at tørke alle tingen super-nøye innen ni drar videre til neste sted? Eller om ni godtar at pakke ned tingen når de er litt fuktige? Og da eventuellt kommer frem til neste turplass med en del våte ting? Blir kanskje dårlig stemning av at gå ned i en våt sovepose ikke sant? Men samtidigt virker det som at det meste av kondensen var på utsiden av soveposen, så det kanskje går fint at pakke ned den sånn?
  7. Jeg var ute i helga og hade en veldigt fin tur i kulden Jeg byggde opp en liten kuldegrop, presis ved inngangen, på den måten som Espen viste(tror jeg) i mitt lilla Soulo-telt. Reinskinnet var lengst ned, siden liggeunderlaget Exped dura 8r og lengst opp min Mammut Denali. Alt fungerte fint og jeg sov godt. Eneste greia var at sånn 07-08 våknede jeg og det hade da bildats noe kondens på innerveggene i teltet, og på utsiden av soveposen. Men det ble bedre da jeg åpnede den der lilla fliken som finnes på Soulon i toppen. Føler det ble bedre luft der inne da, og da sov jeg da videre til sånn 10. Jeg har lest at en grunn til at Soulon bilder kondens er at dette telt er laget for arktiske klimat med mye storm. Og at det betyr at det er veldigt lite åpninger på teltet. Burde jeg derfor neste gang kanskje faktiskt plassere teltet mer i den åpne vinden? Og ikke grave ned det litt mer ved siden av et vann som nå? På plassen fanns en del naturligt ly og skydd for teltet. Har også hørt at kondens kan bildas om soveposens fotende touchar innsiden på innerteltet(?) og at dette kan motvirkes litt av at man setter for eksempel en regnjakke eller typ regnskydd runt om fotenden på soveposen? Sån att fotenden ikke kommer bort i duken. Er det noen som har testet dette? Greia er ju at soveposen min er jaevligt stor. Så tror eventuellt at den toucher litt der nede på duken da jeg vrider meg og sover. Men jeg ble aldri våt inne i sekken. Men det bildades noe kondens på utsiden av sekken som gjorde at det ble litt kaldere inne i teltet sånn kring 07-08. Men ble bedre da jeg åpne litt i taket. Burde kanskje ha hatt den der lilla tak-fliken åpen hele natta egentlig?
  8. Er en sånn du mener eller? Har kjøpt en sånn for dette målet men usikker på om det er sånn folk mener og om jeg kjøpt riktig. Enn sånn nede i fotenden med varmt vann burde gjøre jobben?
  9. Har dere noen tips på hvordan man kan få bålet at varme bedre? Føler ofte at når jeg gjør opp bål om vinteren må jeg sitte supernaert bålet for at i det heletatt ska gi meg litt ekstra varme, fra selve bålet til meg Og hva mer for tips har dere sånn at man sover godt på natta? Har tenkt et reinskinn lengst ned i teltet, oppe på dette et bra liggeunderlag. Exped dura 8r og lengst opp en sovepose. En tydligtvis rå sovepose som heter Mammut Denali.
  10. Lurer også på hvor brede liggeunderlag ni har når ni telter på vinteren? 60-65 cm?
  11. Mm var ute for og planlegge litt igår. Testede min soulo. Problemet er nå at kring Oslo har det ikke vaert mye snø men det er jaevligt kaldt nå. Så teltpiggerne klarte jeg ikke at kjøre ned i jorda kring teltet. Er heller ikke så mye snø man kan grave og sette på sidene om teltet. Kanskje jeg da istedet kan isolere sidorna på teltet med noe granbar? Fordi det blåser ju en del så det finnes nok en risiko at jeg får inn noe sånn finkornet snø som du snakker om. Om jeg ikke klarer få bardunene ned i den harde bakken, burde jeg kanskje binde dem kring noen tred på de punkter kring teltet der dette går? Jaevla hardt i bakken nå at grave. Finnes ikke så mye snø og bakken er veldigt hard. Derfor jeg kanskje kunde isloere litt på samme måte med granbar på sidene tenkte jeg ? Lurer også på om noen har testet Soulon helt "free standing" uten bardunene og om dette gikk bra? Siden det kan bli vanskligt spenne dem ned i bakken.
  12. Hvorfor dekker ni teltet ytterside med snø? Dette isolerer varmen inne på en eller annen måte gjetter jeg ?
  13. Okay skal se på dette nå. Så om jeg skjønt det riktigt så graver ni ikke et hull i snøen? Uten dere gjør en "kuldegrop". Vet ikke hva dette betyr men skal sjekke linkene nå. Altså, jeg gikk ut hjemme nå for at teste om jeg kunde grave et hull i bakken og sette opp Soulon der i hagen. Men nå har den snøen legat der et bra tak. Så den er ju frossen som fan. Og det var ikke det letteste at begynne og grave i den om man sier så.. Og da er jeg en sterk karl. Men dette treningspasset trenger jeg nok at levne til turen om jeg skal vare fresch til den føler jeg Men det går også da bra at sette opp teltet oppe på ganske dyp snø da eller? Og ikke grave innen. Sette det oppe på snøen altså?
  14. Mm ok. Skal ta det tipset. Pleier du at ha litt marginal mellom teltet og der snøen begynner der du ikke har gravt? Sånn 1 meter eller noe? Sånn at gropen begynner noen meter utenfor teltet?
  15. Mange bra svar. Hvordan gjør dere når ni skal sette opp telt? Graver dere et "hull" i snøen der dere setter opp teltet, setter ni opp det på en liten opphøyning i bakken? Eller setter ni det bare opp hvor som helst utenfor ett vann på en måte? Lest at noen legger granbar under teltet sånn at disse isolerer litt ekstra ned mot baken mellom telt og bakke?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.