Gå til innhold
  • Bli medlem

uteturen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    233
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av uteturen

  1. Ser på mulighetene for å gå Langsua fra øst til vest i påsken og har kikka litt på rute fra vinterparkeringa ved Synstgardseter og over til Beitostølen. Noen som har gått turen før og kan si noe om antall dager og lengde dagsetapper? Kjapp kartrek kom frem til at det er overkommelig på 4-5 dager, men det er jo mulighet for skivebom. Alternativt kan start være fra Espedalen Fjellstue, men den bakken har jeg gåttanhe nok ganger før.....
  2. Madshus hadde før en lavere bue enn flere av de andre merkene. Er noen år siden jeg var helt oppdatert, men tipper de har mye av samme lesten enda. Kan være derfor du merker det såppas godt. Nå bør du også følge rådet over og smøre kortere ved tyngre vekt. 5kg diff er mye på ei langrennski.
  3. Har brukt litt forskjellig. Sløvt bor og brøytestikker funker fint. Brukte en gang 250skruer og slagdrill. Funka greit det og.
  4. Bruker Hvor fra Kartverket. Laster ned kart gratis og fungerer offline.
  5. Aldri hatt behov siden de ikke lufter slik Gore Tex skoa gjør
  6. Har brukt telt både med og uten bunnduk, da type Tyvek. Før brukte jeg alltid enten et Mountain Equipment eller et Bergans telt på sommeren og syns da at det ble tørrere og mer behagelig klima inne i teltet når det var mye regn. Nå er det Unna som blir brukt på sommeren og jeg syns ikke at jeg hatt behov for bunnduk på det enda. Dette er sikkert som mye annet vi er borti på tur, nemlig veldig individuelt hva man oppfatter som nyttig og hva man har behov for.
  7. Hvis det ikke var mer som skulle til tror jeg at jeg hadde reklamert på den...
  8. Dette lurer jeg på også....
  9. Kjører rødsprit med toaks siphon brenner. Fungerer veldig fint på korte turer. 650ml kjele.
  10. Ja litt etter som. Flesteparten er samme i størrelse 42
  11. Jeg har flere par Lundhags til både sommer og vintertid, men ikke akkurat de du spør etter. Jeg har brukt min vanlige størrelse (42 i Nike og 42 i Lundhags. Oppfatningen til nå er at enkelte av skoene i starten har litt mer gnagsår tendenser enn andre, men dette går over etter litt bruk og har vært helt uproblematisk med doble sokker. Når mine har vært ferdig inngått har jeg fint kunnet bruke dem med 1 par vanlige sokker. Sikkert litt forskjell fra person til person. Har også satt inn alle med bivoks, da blir de myke litt fortere.
  12. Takk Johannes! Aktive produsenter er positivt både for forumet og produsentene selv. 😃
  13. Stemmer. Kommer i både en og to pers. Merk at høyden ikke er av de beste.
  14. Jeg brukte i mange år telt fra Decathlon, da med navn Quechua Quickhiker 2 ultralight som nå har blitt Forclaz MT900 ULTRALIGHT. Det ser jo ut som at de bare har byttet ut stangen med staver. Riktignok ikke verdens letteste telt, men det faila aldri. Endte vel på mellom 80 og 90 døgn med det teltet. Syns produktene til Decathlon kan være ganske bra i sin prisklasse og kvaliteten er det ikke noe å si på.
  15. Ok, det var nytt for meg at de har tatt hjem mer. Er Madshusentusiast selv og kommer ikke til å bruke noe anna når det kommer til de smaleste skiene. Så lenge vi har en produsent i Norge er det fint å forholde seg til dem.
  16. Madshus produserer kun racingski i kongeriket. Resten skjer utaskjærs.
  17. Jeg har brukt Finnmark i hele vinter både med og uten bikkje på tur. Er veldig fornøyd med dem og valgte til og med den smørefri modellen som jeg syns er helt genial på dagsturer der en bare skal labbe rundt i fjellet. Hadde trodd jeg kom til å velge Ingstad på turer uten bikkja, men de har ikke blitt brukt i vinter og blir muligens solgt. Fordeler 1. God ski som kan brukes til det meste 2. Bærer bedre i løs snø enn man skulle trodd (180cm 80kg, skilengde 190cm) 3. Passer i kjørte spor. 4. Nok innsving til at de er greie å kjøre nedover med 5. Skiene føles lette på foten. Bakdelen med Finnmark waxless: 1. Med større last blir de for smale i tørr løs snø. 2. Fjellski uten stålkant slites fortere enn de med stålkant. Har allerede fått sår i kantene etter å ha labba i fjellet. 3. Waxless utgaven slipper fellene noe lettere enn vanlige ski.
  18. Montenegro? Flere steder er det godt med stier og landet har flere nasjonalparker. Ble imponert over mulighetene på tur dit for noen år siden.
  19. Kan og være at nåla sitter fast. Bruk multiverktøyet med magneten under et par runder, så går det nok. Har sverget til nova en god stund nå og har lite problemer med den.
  20. Bruker dagslinser og har dem i toalettmappen i pulken på tur. Tar dem med inn i teltet om natta og varmer dem på kropp før de tas på. Jeg har og et speil jeg henger opp i taket på teltet når jeg tar dem på. Slet som deg de første turene med å bytte, men det gikk seg til. Husk å rense hendene skikkelig før du skifter linser. Har forøvrig også brukt måneds eller ukeslinser på tur og det fungerer veldig bra, men jeg glemmer alltid å bestille nye når jeg er tom....
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.