Gå til innhold

Knappetelt

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Knappetelt vant dagen sist 24. august 2017

Knappetelt hadde mest likt innhold!

Om Knappetelt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. De fleste heller ikke fra kjele, men øser med koppen over i termos. Da er det ikke noe ekstra og ikke noe søl.
 2. Etter en kvelds servering av en treretters som ikke falt i smak, ble det enstemmig besluttet at den blå ørreten får leve litt til.
 3. Jakten på den blå ørreten i Høydalsvaten i Lom. Også kalt lille Gjende.
 4. Har vært heldig å få kjøpt en "ny" Helsport ovn på Finn. Men er helt grønn på vedfyring. Har bare erfaring fra Forsvarets vedovn fyrt med gamle ødelagte paller. Den brant best med lange tynne fliser, og var litt jobbi syns jeg. Hva skal jeg fyre med, bjørk, furu, eller gran? Hvor store kubber kan jeg bruke ? Hvor mye trekk? Hvordan unngå gnister som ødelegger lavvoduken? Det er med mange rør, er lengst mulig pipe best mulig? Er det noen andre tips som er greit å få med seg, så tar jeg gjerne imot disse .
 5. @Mareng Starter du ikke litt i feil ende? Med mulige svar? En god prosess starter alltid med en behovsanalyse! Skulle jeg ha solgt deg et telt, hadde du fått noen helt grunnleggende spørsmål: Har du noe budsjett? Hvor skal du bruke teltet? Høyfjellet vinterstid eller marka? Hvor viktig er vekt? Har du noe maksvekt? Trenger du fortelt? Skal du fyre med primus i teltet? Hvilke telt har du fra før? Og skal dette erstatte, eller komme i tillegg? Gode svar på disse vil gi deg mye mere input, enn de tre du har plukket deg ut. PS: vill anbefale Knappetelt minimum 3 duker!
 6. Zpacks skriver:How strong is the Cuben Fiber tent material? How about the groundsheets?The tent material is thin, but has high tensile strength and it does not tear easily. The abrasion and puncture resistance are only moderate, but tents normally don't get any abrasion. Our Cuben Fiber groundsheet material is twice as thick as the tent canopy and resists punctures better. The tents and groundsheets are extremely easy to repair with Cuben Tape. Det holder bra på AT og de regner med normal bruk 2-300 overnattinger. Det er personer som har brukt samme telt på opptil 3 tru-hikes. Det bråker litt i vind, men blir bedre etterhvert. Er i min første sesong med Zpacks duplex, 10-12 overnattinger og det ser så langt veldig bra ut. Har blåst ned en gang pga brukerfeil og meget sterk vind. Teltet like fint, men teltpluggen i tæla bakke bøyde seg pga belasting når vinden snudde 90 grader. @Mareng ikke i camo, da ser du ikke mye. Men hvis et Reinsfjell skulle lages i cuben, kostet bare duken over 4000kr i materialkostnader. Blir ikke butikk av det.
 7. Dette har bare med valg av materialets pris å gjøre, ingen problem å laget et superlett enda sterkere konvensjonelt telt. Cuben er 15 ganger så sterkt som de stoffene Hilleberg og HS bruker. 0.51 oz/yd2 Cuben Fiber from CTF3. Cuben Fiber is a patented, ultra-lightweight fabric made of flexible non-woven composite laminates which are reinforced with Dyneema® fibers. This fabric is costly and for good reason. It's 15x strong than steel and provides the highest ripstop and strength performance of any competing fabric on a weight-by-weight and thickness basis. Use only for projects that demand high-performance and the absolute best in ultra-lightweight, waterproof fabric. This variant of our Cuben Fiber is best for tarps, tents, flys, and stuff sacks. Cuben Fiber is incredibly lightweight and durable. It's also 50-70% lighter than Kevlar and four times stronger, allowing flexibility without sacrificing its strength. Cuben Fiber weighs less than silnylons and light enough that it floats on water. Not to mention Cuben Fiber is 100% waterproof before stitching and has excellent UV resistance. Koster 16 USD for 0.5 yard bredde 54" så det er dyrt, ca 5 ganger dyrere enn belagt silnylon.
 8. Fra Hilleberg sin hjemmeside. Att välja ett tält endast för att det har den lägsta vikten är sällan en god idé. En Tarp eller ett Rajd är verkligen superlätta och de har många nöjda användare, men de innebär en stor minskning av säkerhet, styrka och komfort. Att bli utsatt för riktigt dåligt väder i ett sånt minimalistiskt boende är inte trevligt och kan vara direkt farligt. Generellt kan man säga att ju lättare tält, desto färre funktioner, mindre komfort och säkerhet och kortare livslängd. Mer detaljer och högre styrka innebär helt enkelt att tältet väger lite mer. Hilleberg har ikke superlette telt, og reklamerer heller ikke med det. De hadde Rajd som er ute av sortimentet. Det er ganske stor forskjell på light og Superlight hvis du ikke bruker ekslusive materialer ALA cuben fiber. Gleder meg til HS og HB tar i bruk cuben. Men i dagens samfunn skal det helst være tall på alt, slik at alle kan sammenligne. Da blir dessverre gode og fornuftige avveininger lagt helt bort. Det er vel en grunn til at mange erfrarne kjøper Hilleberg sine telt, selv om de veier noe mere. Når det er sagt, hadde jeg ikke noe problemer med Rajd, ei heller med HS Superlight teltene jeg har hatt/har.
 9. For meg ser det ut som de lager mat, feks pannekaker. Brenneren dør ut, og de skynner seg å etterfylle for at de ikke skal bli kaldt. Det er helt naturlig. Ingen tenker på bruksanvisninger, tekst på brenneren. Så skjer det stygge uhell. De fleste på SFO/barnehage har vel ikke lærerskolen? Mange av de som vokser opp i dag er vant til at CE merket utstyr er idiotsikkert, vi som vokste opp før det har vel en helt annen radar på slike ting.
 10. Primus eksplosjon ga følgene treff: 6. aug. 2009 - Tre SFO-ansatte ble brannskadet i eksplosjonen. De er ikke livstruende skadd, opplyser sykehuset. 4. jun. 2013 - Her ble det testet en primus. En flaske rødsprit, som ble brukt til å forvarme primusen, eksploderte. Hvordan dette skjedde, er foreløpig uklart, opplyser fungerende kommunikasjonssjef for Hæren, ... Så har vi den som skjedde nå. 7 hendelser siden 2002. Ikke så veldig videnskaplig funnet, men viser mange uhell. Skole/SFO går tydelig igjen. Og da lages det sikker mat til mange. En tankevekker.
 11. 31. jul. 2002 - To personer er kjørt til sykehuset i Tønsberg med brannskader etter en eksplosjon i et stormkjøkken i en båt på Tjøme. 22. jun. 2006 - Et stormkjøkken eksploderte i en barnehage i Morvik i Åsane i 12-tiden torsdag. En voksen kvinne og tre unger mellom fem og seks år ble fraktet til Haukeland med ambulanse. De har brannskader 27. mai 2014 - En skoleelev fra Tromstun skole i Tromsø ble mandag brannskadd da et stormkjøkken eksploderte under en skoletur i Kaldfjord på Kvaløya 23. nov. 2012 - Et medbrakt stormkjøkken eksploderte rett i ansiktet på seksåringen og to av hans klassekamerater. I all hast ble alle tre brakt til sykehus og for Melvin var det så alvorlig at han ble lagt i respirator. Søkte på stormkjøkken eksplosjon.
 12. Når det gjelder CE merking er det krav: 1. Kan problemet konstrueres bort? 2. Hvis ikke, kan det settes på vern for å forhindre skade 3. Siste mulighet er opplæring og merking. Men da skal punktene over være prøvd. Det burde være relativ enkel å lage en spritbrenner som ikke kan fylles på under drift/ når den er varm. Men det koster sikkert mere og konstruksjon er gammel. Et rask søk på nettet viser at det med jevne mellomrom er en eller flere som blir skadet av stormkjøkken under matlaging/etterfylling av rødsprit. Mye barn og unge. Historisk sett så er dagens merking ikke nok. Ingen hadde godtatt et slik produkt, sett i forhold til antall skader i forhold til antall driftstimer på andre områder. I dette tilfelle er en utrolig billig løsning dessverre blitt godkjent.
 13. Ut fra topp over 2k og vidde, må det bli Valdresflya og Rasletinden. Link Men vidde og høye topper er i utgangspunktet motsatte egenskaper. Kos deg på tur.
 14. Ikke alle dunposer kollapser med engang.....
 15. Problemet med bruksanvisning @Hege P. er at ingen leser de, pga masse ord slik at det som er viktig blir borte. Produsenter er pålagt å lage en så utfyllende blekke at essensen blir dessverre borte. På stormkjøkken med rødsprit hadde det holdt med en kort setning: Aldri etterfylle en varm brenner. Virker ting enkle, blir det værtfall ikke lest.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.