Gå til innhold
 • Bli medlem

Grimner

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 406
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

Alt skrevet av Grimner

 1. Kikket på Hardangervidda-ruta og tenkte: "Nå er det rett før Monsen parkerer støvlene.". I så måte er det jo fint med denne tråden som oppklarer at, nei, han går ikke med gåstol, men med publikum og filmteam. Høres perfekt ut for titting i januar og februar.
 2. Sier meg enig i siste taler. Når alle priser er oppgitt i Euro og enhver kikk på lenkene nederst på sidene sier Tyskland, vel, da kan man ikke bli overrasket over at tollen kommer oppå prisen. Bare navnet burde være en liten pekepinn om at dette ikke er helt norsk. Et helt annet spørsmål er hvorfor det skal betales toll på egen helse.
 3. Gått endel med dunteppe og enkeldukstelt hvor det ofte blir kondens. Jeg har etterhvert kommet til at de få vanndråpene det er snakk om ikke er verdt å stresse med. Anbefaler ikke en plastpose i fotenden - det vil, i alle fall med mine føtter, gi mye mer fukt enn teltduken.
 4. Egger moderator om å steppe inn og opprette... "Den Store EGG på TUR" tråden. Jeg løser hele eggholder problematikken med hardkokte egg
 5. Har pakket opp 2 store nøtteposer etter endt tur. Bare den ene var åpnet og såvidt rørt. Det er i sånne øyeblikk man enten forsoner seg med lav IQ eller begynner å lure på hvorfor.
 6. I følge GPS for fire år siden: 3,5 km/t vestfra sånn halvveis opp i lia mot Jonsknuten. Har stemt ganske godt i overslag på kartet siden.
 7. Sjokoladespising er en viktig treningsaktivitet som du må ha god rutine på lenge før turen. Er du helt Charlie på sjokolade første dagen, vel, da ryker opplegget. Og der skjønte jeg hvor de mystiske brune kukakene langt til fjells kommer fra... Litt mer alvorlig: det er forskjell på sjokolade. Jeg sliter også med disiplinen på melkesjokolade og kjeks med sjokoladetrekk. De merkes knapt i magen, men utløser ett eller annet sug som gjør neste bit svært fristende. Så de holder jeg meg langt unna. Feit nok som det er. Rene kaloribomber som Snickers og Bounty gir metthetsfølelse. Jeg tar meg f
 8. Havregrøten er blitt rasjon for de siste dagene av turen. Ellers blir det en Bixit-kjeks eller gårsdagens frysetørrede middag. Jeg har telt uten kjøkkenkrok, så om været er dårlig er det tørrmat til kvelds. Heller ikke så veldig sulten til frokost med mindre det vanker fisk eller egg og flesk.
 9. Såpass lang tur... jeg ville ha testet på forhånd. Har gått på tur og ikke orket den nøye utvalgte provianten etter noen dager. Nå går det i sjokolade, Snickers (egen matgruppe som burde selges på resept), og kjøtt - men det er meg Sørg for variasjon. 14 dager havregrøt er lett å pakke, men kan bli drøyt de siste dagene.
 10. +1 til @Øyvind Hellenes: Zpacks lager ikke vintertelt. Om jeg var aktiv på teltfronten om vinteren, ville det vært med noe helt annet enn Hexamid. Resten av året, intet problem så lenge du skjønner hva du går til. Dette er ikke telt du bor i. Det er telt du sover i.
 11. Og den videoen er vel ikke en særlig god test på hva stoffene tåler. Heller et godt eksempel på hva du ikke skal gjøre. Ganske trygg på at duken holder. Jeg har ikke hatt cuben ute i kraftig vind, men etter noen forblåste netter på Hardangervidda med et telt i silnylon, så er jeg ikke bekymret - bare trøtt
 12. Regnet trommer fælt mot de fleste duker. Hvis det er et problem kan teltduk i bomull anbefales - demper trommingen fint; sildrelyden derimot Fargen min er "olive drab" altså den som ser sølvgrå ut. Teltet virker utmerket på fjellet om sommeren. Bruddstyrken på selve duken er bedre enn mye annet, men som @Memento mori skriver, det er fortsatt et telt med flere deler. Du kan ødelegge det om du går inn for det. Så lenge pluggene holder, takler det nok mye vind, men i vind vil jeg foretrekke å slå leir i lé.
 13. Ja, det er snaut om plassen for varme der. Det er vel strengt tatt ikke snakk om et fortelt som på tyngre telt, mer en skrå dør.
 14. Har et Z-packs Hexamid Solo+. Hvor trekkfullt det blir er et spørsmål om hvor nære teltet du får satt de nederste pluggene. Med full lengde på bardunene slipper du i det minste å tenke på kondens Knitringen i cuben, unnskyld, "Dyneema Composite Fabric", hører du når du pakker teltet. Ellers ikke. Myggnettingen holder unna alt av utøy inklusive de minste krekene. Helt mørkt blir det ikke der inne, men jeg har aldri ligget våken på grunn av for mye lys. Koselig å se fullmånen gjennom duken. Med hensyn til varme i "forteltet" - glem det. Cuben brenner kanskje ikke like en
 15. Ingen anbefalinger, bare en takk fra en tidligere tenåring som er glad den oppvoksende slekt får gå på tur med skikkelig sekk
 16. Hvis du ligger med føttene rett mot det ene festepunktet og hodet rett mot det andre, så er du klar for banan. Flytter du føttene til venstre for festepunktet og hodet til høyre for det andre - kroppen i rett linje mellom de to ytterpunktene, da ligger du på skrå. Høyre/venstre etter smak og behag. Typisk vil det ulike mengder stoff på sidene.
 17. Kr 1000,- for en Delica 4... må minne meg selv om at mine knivkjøp ble gjort da dollaren var lavere. Hmm, liten formue i et par skuffer her... lurer på hva ventrehendte vil betale for en Spyderco Military i venstre orientering Hvordan er det lett utradisjonelle bladet i bruk?
 18. Dagens gladnyhet: [Hidden Content] Hvorfor kommunen trodde dette var en god idé i utgangspunktet og hva Statskrafts "kjernevirksomhet" egentlig er, er fortsatt noe uklart for meg.
 19. Kjenner bare to telt. Six Moon Designs Skyscape Trekker og Z-Packs Hexamid Solo+. Begge er for en person, tre sesonger og under en kilo. Begge tåler mer vind enn jeg gjør (søvnløs natt), og er avhengige av at vinden ikke snur helt om. Klar fordel med litt lé for vinden. Belastningen på pluggene er stor. Lyng på svaberg holder svært dårlig. Lurt å ha med ekstra taustumper og plugger. Har pluggene godt tak, så holder disse to teltene seg oppe. Vel, jeg tar forbehold om orkan og siden vinteren har kommet opp i tråden; nei, disse to er absolutt ikke vintertelt. Begge teltene er fascinerende
 20. Komforten slår det meste, kanskje til og med senga hjemme, men du må ha den stor nok til eller konstruert for at du kan ligge på skrå... eller enda bedre: på tvers. Det gjelder hengekøyer generelt - jeg kjenner ikke TTM.
 21. Har ett rimelig Brunton kompass. Det virker helt greit og jeg har ingenting å klage over, men av en eller annen grunn virker det simpelt ved siden av Suunto og Silva. Det Brunton Boss 50M kompasset lenket til over hadde jeg styrt langt unna. Lokket ser ut som om det kommer til å brekke i det øyeblikket du ser på det sideveis
 22. Fundert litt på det nå i vinter. Har et fleeceteppe som varmer vel så godt som dundyne - innendørs. Fristende å prøve dette i tillegg til quilten til våren. Forholdsvis tungt og plasskrevende i forhold til noe med dun, men veldig hyggelig pris. Tror nok "bushcrafters" går litt i sporene til "recreationists" - det vil si at de bruker gamle metoder for sjarmens skyld, ikke fordi det er bedre enn nyere ting. I valget mellom et ullteppe og de fleste soveposer tar jeg soveposen... med mindre den kom fra Kina for en hundrelapp frakt inklusive.
 23. Paraply er fint så lenge det ikke blåser for mye. Var heldig på en tur og fikk paraplyens overlegenhet demonstrert i silregn og varme. Brukte samme type paraply som trådstarter og fant at du kommer langt med brystreima på sekken og litt tråd/strekkreim (?) til håndtaket på paraplyen. Avlaster hånd og arm ganske bra bare med brystreima.
 24. Det er kanskje det at titankjeler er ganske tynne i godset? Høres uansett en smule søkt ut, men nå kjenner jeg ikke til hva slags slags rakettmotorer som er tilgjengelige på markedet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.