Gå til innhold

rokkitan

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. rokkitan

  ski trab

  Tror ikke det eksisterer noen norsk importør, men er ikke sikker. Et alternativ er: http://www.telemark-pyrenees.com/shop/index.php?language=en
 2. Se også: http://en.wikipedia.org/wiki/Grade_(climbing) for en tabell med mange gradering, inkludert de norske.
 3. rokkitan

  Rottefella NTN

  Også fra www.telemarktips.com : http://www.telemarktips.com/TeleNews101.html Scarpa bytter i sommer ut nederste delen av Terminator X gratis (for de som vil i USA ihvertfall) med den fra neste års modell som har triple injection skall.
 4. rokkitan

  Rottefella NTN

  Fint å få erfaringer fra folk som har brukt NTN ja Jeg bestilte NTN (Scarpa TX m/bindinger + ski) rett før jul, men pga. kommunikasjonsfeil med butikken ble det forsinket og jeg fikk se kommentarene om at skoene er for stive nå, og at det ble lansert nye på ISPO med mye mykere belg. Dette fikk meg til å vente litt, og sammen med dette videoklippet som bl.a. viser neste års TX pro (T1 for NTN med ekstra spenne): ble jeg overbevist om å vente på neste modell; TX pro'en ser temmelig mye mykere ut enn årets TX.. Angående gåmodusen: Fri Flyt testet vel NTN i sommer på Stryn så jeg regner med at de hadde prototypbindinger. Jeg mener å ha sett at produksjonsutgaven skulle ha mulighet for å løfte hælen noe høyere i gåmodus, men klarer ikke å finne igjen det så det kan hende jeg tar feil. Det blir spennende å se hvordan systemet blir etterhvert, men det høres allerede temmelig bra ut. Black Diamonds "rosa hest med englevinger og forgylt hår" blir også spennende, men muligheten til å bruke BD skoene i gamle telemarksbindinger er ikke så fristende som mulgiheten til å bruke NTN i randonee. Vi får se hva som blir lansert etterhvert.
 5. Du har aldri sagt noen om din vekt, men hvis du er normal/lett og regner med å nesten ikke stå i bakke men gå toppturer så ville jeg gått for en litt lettere ski. Skilengde 160-170cm. Du får vurdere hvor brede ski du vil ha, men jeg vil anbefale noe med midtbredde ca 72 - 82 mm. Både Blizzard og Dynastar har lette ski, f.eks. Blizzard Free Cross: http://www.oslosportslager.no/product/2751/7747/424278/Blizzard_Free_Cross_randoneeski________.html Dynastar Altitrail/ride: http://www.telemark-pyrenees.com/shop/product_info.php?cPath=1_10_295&products_id=3662 http://www.oslosportslager.no/product/2751/7747/424189/Dynastar_Altitrail_Vertical_randoneeski_______.html Andre alternativer fra Trab, Volkl, Atomic m.fl. Av bindinger ville jeg vurdert g3 Ascent, Black Diamond O1, Voile Switchback, samt kanskje 7tm tour. Du vil uansett nå ha en binding med gåmodus. Du får ikke NTN i mindre enn 26.5 i år, så den utgår vel. Velg sko som passer foten din, selv om det er mindre behov for det etter at thermoformbare innerstøvler kom. Scarpa T4 hvis du legger mest vekt på lett vekt oppover og ikke kjører på for krevende/bratte turer, T2x hvis du vil ha mere støtte/kraft. Crispi CXP Lady tilsvarer omtrent T2x, mens CXA er et alternativ til T4. Garmont Venus blir i samme klasse som T2x, mens Excursion er den letteste og mykeste skoen. Jeg har lyst på et par Excursion til de lette toppturskiene mine, men jeg har også et par høye/stive sko til et par kraftigere ski som jeg både kjører i bakken med og går toppturer. Husk også at det kommer ca 1000 krioner i tillegg for vegg-til-vegg-feller på skiene. Når man går bratte turer så har man igjen for det. Jeg har BD Ascent tilpasset skiene mine, og de liker jeg godt. De føles som de glir ganske godt (for feller å være) og festet holder så lenge snøen holder. Lykke til.
 6. Litt sent svar, men NTN er litt mer enn atter en ny binding. Det er faktisk ett helt nytt system, med sko og bindinger som ikke er kompatible med gamle sko. De nye skoene er dog kompatible med randonee bindinger. Systemet lover en betydelig høyere ytelse, samt skibrems og utløser, så jeg har lyst til å prøve dette når jeg snart skal bytte ut skoene og skiene mine. Jeg syns Telemarktips.com er overraskende positive i sin omtale: http://www.telemarktips.com/TeleNews84.html med linker til to testdager, samt mange omtaler på forsiden.
 7. rokkitan

  Snø i sylan?

  Et alternativt tips nå kan være Fjordruta. Mvh. RKS. http://www.kntur.no/rutene.htm
 8. rokkitan

  testorossa vs miura

  Det spørs selvsagt hva du skal bruke de til. Sportsklatring, eller naturlig/friklatring? Jeg har begge i trange utgaver, og de er ganske forskjellige. Miura er stivere og har spissere tå, og er dermed noe bedre å stå på små lister og i hull. Testarossa er mykere og har bedre følsomhet, samt er kraftig buet og bedre på overhengende ruter. Den er også ganske komfortabel selv om den er trang, men også Miura passer foten min veldig bra (jeg kjøpte forresten Testarossa i 39.5 og Miura i 38.5). Miura er allroundskoen. Ellers så kan det være verd å prøve andre modeller fra Five.Ten, Scarpa m.fl. for å finne en sko som evnt. passer foten din enda bedre. Mvh. RKS.
 9. rokkitan

  Når er man gammel nok til å begynne å klatre?

  Jeg har ikke prøvd med såpass små unger, men har sikret unger i 7-10-årsalderen. Det jeg oppdaget var at nedfiringen var det største problemet; De fleste likte ikke å lene seg ut av veggen, henge i tauet og ha bena i veggen, så et tips er å prøve dette et par meter over bakken så de blir trygge på det før de står på toppen og skal fires ned. Ellers så får du ha lykke til.
 10. rokkitan

  Hestmannen i Nordland

  Tatt fra http://www.sagavegen.com/sagor/sagnet%20om%20torghatten.html : Nord i Hålogaland satt to mektige konger: Vågakallen og Sulitjelmakongen, med Vestfjorden mellom seg. Begge hadde sine sorger: Vågakallen sin ulydige sønn Hestmannen og Sulitjelmakongen sine syv viltre døtre, som han hadde sendt til Landego, hvor Lekamøyen var. En kveld får Hestmannen se Lekamøyen og de syv søstre bade i sjøen ved Landego. Et eneste blikk tenner hans heftige attrå til Lekamøyen, som han beslutter å røve ved høstnatt. Til hest i full rustning, med bølgende hjelmbusk og kappen slengt om de sterke skuldre, jager han sørover på sitt midnattsritt. Jomfruene oppdager ham, og flykter i all hast til de ikke orker mer. De syv søstre oppgir flukten og kaster seg ned ved Alstahaug. Bare Lekamøyen fortsetter flukten mot sør, mens kongen i Sømna-fjellene ved Brønnøysund står og iakttar den ville jakt. Da nærmer dagen seg på gylne skyer. Sømnakongen ser den skuffede beiler legge pilen til buen, men da slenger han sin hatt i veien for pilen og redder Lekamøyen. Ti pilen suste fra strengen i samme stund og gikk så vidt gjennom hatten som falt ned ved Torgar, idet solen rant. Alt ble til stein. Slik lyder sagnet. Det er artige fjell, samt imponerende hvor god fantasi Nordlendingene har hatt for her er det sannelig avstander det er snakk om fra Vågakallen i nord til Lekamøyen i sør.
 11. rokkitan

  jakke

  Har den gamle modellen selv. Virker bra, men jeg vet ikke så mye om slitestyrken ennå. Tror ikke jeg ville bekymret meg for slitestyrken så lenge du bare skal gå turer og ikke klyve/klatre/krabbe.
 12. Det tristeste er rødsprit, pga. liten effekt og vanskelig regulering. Hvis du gidder/vil ha med stormkjøkken så finns det gassinnsats til det, samt også brenner for flytende brensel. Gass fungerer fint så lenge det ikke er veldig kaldt. Ellers så er jeg enig med Lena. Bare pass på å kjøpe en beregnet på bokser med ventil så du kan ta den av og på, og ikke en slik veldig billig som punkterer boksen og må stå der til den er tom. Piezotenner er også fint så du slipper fyrstikker under opptenning. Jeg har sett tips om å bruke aluminiumsfolien fra marinert kylling som vindskjerm, eller du kan kjøpe en dyrere ferdiglaget en. God tur.
 13. rokkitan

  Klatresko

  En jeg snakket med hos Fritidsport i Bergen var meget postiv. Ellers så er det en omtale på www.backpacker.com (søk på trango s). Jeg har tenkt å kjøpe et par hvis de passer foten min.
 14. rokkitan

  Rottefella utløserplater

  Jeg har et par TRP100 som jeg fikk billig rett etter at de ble introdusert. De ser ut til å funke bra, men jeg har ikke brukt de så mye da de står på et par litt for spesialiserte carvingski. TRP100 er fremdeles på weben til Rottefella, så det kan se ut til at de produseres fremdeles. Jeg har dog ikke ringt/snakket med noen som vet. www.rottefella.com Linken hadde noen små barnesykdommer som ble rettet opp etter den første sesongen. En del ser ut til like den veldig, men den må visstnok strammes så step-in-funksjonen såvidt virker for å få maks carving-ytelse. Jeg syns dog den er litt for tung og klumpete. www.linken.no 7TM er vel kanskje det beste alternativet hvis du vil ha utløser og ikke har binding fra før. Mange på diskusjonsforumet på www.telemarktips.com liker dem. www.telemarking.de Ellers har Telebry utløserplater www.telebry.com og Voile utløserbindinger www.voile-usa.com. Lykke til.
 15. rokkitan

  Fotografier

  Det kan hende jeg misforstår deg, men hvis du resize'r et bilde så reduserer du antall pixler/oppløsningen, og dermed størrelsen i mega/kilobyte. Crop'ing reduserer størrelsen noe, men brukes egentlig bare for å få bildet til å se ut slik du vil/fjerne unødvendige deler. Størrelsen på et bilde (i mega/kilobyte) avgjøres av hvor stor oppløsning og hvor hard komprimert (jpeg) det er. Se her for hvordan du skal gjøre dette i photoshop: http://www.zolotarevsky.com/imageto300x225.htm men ta heller å gjør bildet litt større med mere komprimering. Her er litt info om hvordan man kan forberede bilder for web: http://www.multicians.org/thvv/photoshop.html Mvh. Rolf Kristian
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.