Jump to content

Blackbrrd

Aktiv medlem
 • Posts

  720
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Blackbrrd last won the day on July 11 2016

Blackbrrd had the most liked content!

Reputation

605 Excellent

About Blackbrrd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er noe av problemet at du er for varm og svetter for mye? Jeg bruker bare en tynn sportssokk av den syntetiske typen du får kjøpt på kiwi. Blir ikke for varm eller kald, transporterer svette bra. Mindre klær på beina kan også fungere. Det er vanskelig å få gnagsår på tørr hud.
 2. Har ikke gått den strekningen, men det er lett terreng på Blefjell. Går nok ok å gå i ca 4km/t hvis du gir på. Så kan du regne ut fra det.
 3. For et vær! Var i Jotunheimen i 15-18 juli 2017 og det vekslet mellom sol, vind, tåke, regn og sludd på en-to-tre. Jeg må si jeg ble veeeeeldig keen på å dra tilbake etter å ha sett bilder fra denne turen. :p
 4. Fra Væråsen på Blefjell mellom Strutåsen og Krøkla. Flexet noen timer på tirsdag, vel verdt det!
 5. Fin tur fra Mylla til Tverrsjøstallen og tilbake
 6. Noen ganger er det best å snu. Snudde på en kort topptur i Jotunheimen i sommer. Det hadde vært helt trygt å fortsette, men så ikke poenget med topptur i regnvær og frisk bris. Det endte med at vi tok en dags pause fra gåingen og drev med litt sightseeing i stedet.
 7. Sørover bra Ballangrudkollen nord i Nordmarka Østover fra Ballangrudkollen, tror det er Høgfjell eller Vikerfjell i bakgrunnen. Kan være Norefjell. Tok tre bilder av dama på vei nedover, så satte dem like gjerne sammen til ett bilde. Bra løyper, men med -10 grader og nysnø, så ble det litt trått. Kjempefint vær hele turen. :)
 8. Hvis du skal starte fra Grua så er det nesten kriminelt å ikke ta turen oppom Bislingen og Blslingflaka. Du går da i myrer som ligger nesten oppe på 700 m.o.h. Jeg fikk ihvertfall skikkelig fjellfølelse når jeg var der på ski sist vinter i det solen var i ferd med å gå ned. Gikk da opp fra Mylla, til Ålsjøsætra, Venehaugaene, Bislingflaka og ned veien fra Bislingen tilbake til parkeringsplassen. På den turen møtte jeg en kar en vanlig mandag. Det er ganske magisk hvor alene det går an å føle seg bare noen kilometer hjemmefra. På kartet nedenfor har jeg markert (i blått) enkleste måte å komme seg fra Grua stasjon til Bislingflaka. Det er rimelig tjukk granskau her, og rimelig bratt og kronglete til tider, så jeg hadde brukt løypene, ihvertfall til du er i nærheten av Bislingflaka. Der oppe så er det mer åpent over myrene. Det er forresten bra skiforhold nå. Hvis dere kjenner til uttrykket "I svarteste granskaugen", så stemmer det veldig bra for mye av terrenget her oppe. Løypene som går i terrenget og blir kjørt opp med snøscooter er ofte mer enn ville nok. For tiden er det anbefalt å ta av seg skiene i de verste utforkjøringene i den løypa jeg har markert opp til Grønntjernet. Ref: https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/nordmarka-nord/ Noen bilder fra Formoløypa, som er den løypa jeg gikk opp illustrerer poenget mitt med tjukk granskaug før du kommer opp på myrene: http://www.xn--mylla-lypeforening-m4b.no/galleriet/formoløypa-2008#top og hvorfor scootersporene kan være grei utfordring. Bildet nedenfor viser hvor flott det kan være oppe på Bislingflaka
 9. Kjenner meg godt igjen når det kommer til å dra på tur med feil sko. Endte opp med å gå en 6 timer lang tur i Adidas mesh-joggesko. Støvlene stod igjen i gangen hjemme. Ca halvparten av turen gikk i myrlendt terreng, så ble bra våt på beina og med null mønster under, så gikk jeg skikkelig på trynet en gang også. Flotte bilder!
 10. Ser ut som en flott tur, veldig bra høstbilder!
 11. Jeg har tre jakker: en bergans microlight, en skikkelig anorakk og en goretexjakke. Hvis jeg skulle på flere dagers tur så hadde jeg tatt med førstnevnte og sistnevnte. Førstnevnte er helt klart mest behagelig, sistnevnte redder livet når det sludder vannrett. De få grammene ekstra du drar på ved å ta med to jakker får du igjen i komfort. Personlig synes jeg det er noe dritt å gå i goretex. Det er altfor klamt. Hvis du synes det er helt ok, så har du svaret der.
 12. Har ikke hatt noe problem med Addidas-støvlene, de er veldig bra på alt av jord/grus/fjell. Har ikke prøvd dem så mye på vått fjell/is, men tviler på at de er noe særlig dårligere enn andre støvler.
 13. Burde kanskje nevnt at de ikke akkurat er lette å få kjøpt i butikk, jeg har kjøpt alle mine på nett. De er konsekvent litt små i størrelsen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy