Gå til innhold
  • Bli medlem

Peacemaker

Aktiv medlem
  • Innlegg

    133
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

68 Good

Om Peacemaker

  • Bursdag 03. april 1978

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Valdres.

Nylige profilbesøk

1 610 profilvisninger
  1. Det burde ikke være noe problem å gå denne i september annet enn at du kan bli overrasket av kuldegrader og snøvær. Min sekk veide 35 kg, men er lett å komme ned i vekt hvis du baserer deg på å sove og spise på DNT hytter. Er sikkert lurt å sette av 17 dager til turen.
  2. Nå har du allerede fått flere gode tips her om ulike alternativer til å ha utenpå soveposen, men hvis du likevel har tenkt å anskaffe en sommerpose så ta en titt på denne fra Barents Outdoor: https://barentsoutdoor.no/product/tana-summer, den er også laget med tanke på å bruke som dobbelpose på vinteren.
  3. Jeg har en Cumulus quilt jeg bruker vår/sommer/høst, og den er storfornøyd med. På vår og høst bruker jeg den i kombinasjon med en Exped Synmat 9 LW, og på sommeren bruker jeg den i kombinasjon med en Exped Ultra 3R LW. Jeg trives mye bedre med quilt enn med sovepose på barmarkssesongen.
  4. Ja, jeg gikk på sommeren. Jeg anser denne som en tur for barmarkssesongen. Du kan lese mer om Jotunheimstien her: https://www.dnt.no/turtips/turomrader/jotunheimen/jotunheimstien/ Når jeg gikk turen i 2009 så var turen estimert til å være 320 km lang, nå ser jeg den er estimert til å være 380 km, men jeg har lest at flere har lagt sammen dagsetappene og kommet frem til at den er ca. 350 km lang. Jeg brukte 13 dager på turen (noen dager gikk jeg dobble etapper). Jeg sov noe i telt og noe i DNT hytter.
  5. Er alltid bra å være på tur!
  6. Da ville jeg ha tatt turen ned til Fjella i Østfold https://www.visitoestfold.com/no/indre-ostfold/produkt/?tlp=5725313&name=Fjella-turomrade&show=main-info Her finner du lite folk, gode fiskemuligheter og spennende skogsterreng.
  7. Apropos lengde på Jotunheimstien så gikk jeg den i 2009. Da markedsførte DNT turen som 320 km lang. Om det har blitt endringer på ruta vet jeg ikke, men høres jo rart ut at den skal ha blitt seks mil lengre enn før.
  8. Det er det sikkert, men jeg kommer bare med mine erfaringer med støvlene og for meg har de gjort jobben i godt over forventet levetid på jaktstøvler. De jeg har er det uproblematisk å gå ukesturer på fjellet med dagsetapper på opptil 8 timer med ryggsekk på 35 kg. Som jeg også skrev så jakter jeg hver helg hele høsten og ofte mer. Jeg er ute i all slags vær og går i kronglete skogsterreng i Valdres når jeg er på jakt. Jeg har også brukt støvlene mye på jobb tidligere da jeg jobbet som spesialpedagog på en barneskole og hadde uteskole flere ganger i uken.
  9. Jeg har to par med Viking Hunter som er brukt mye. Det ene paret tror jeg må snart være ti år og det andre paret er nok nærmere fem år. Jeg har brukt de mye på jakt (jakter hver helg hele høsten samt noe på vinteren), men også mye på vanlige friluftsturer, lengre turer med tung sekk, fisketurer og på trugeturer (da gjerne med en fotpose på). Jeg har vært veldig fornøyd med de jeg har. Slitesterke både i lær og såle, de er bra vanntette enda, og de passer foten min veldig bra. Jeg smører de med SNO, og da er det bare å jakte på. Jeg har også Viking sine neopren støvler og de er jeg også veldig fornøyd med. Jeg har en tendens til å slite ut sånne støvler ila en sesong, men Viking sine har holdt lengst og passer beina mine veldig bra.
  10. Muligens at gummierte potesokker kan gi bedre grep på holka: https://troll-hundefor.no/produkt/potesokker-v-i-p-gummiert-barmark/
  11. Nei, har ikke blitt det. Nå vurderer jeg også "The Last" jakken fra Northern Playground, men skulle aller helst hatt den med noen modifikasjoner, f.eks. stormklaff forran på glidelåsen.
  12. Jeg forstår skepsisen til billig merker og jeg har selv plagg fra Dovrefjell/Magasinet.no jeg ikke synes er helt på topp kvalitetsmessig, men de ull t-skjortene jeg lenket til er jeg såpass fornøyd med at jeg har tre stykker av dem. Jeg brukte en av dem i fjor når jeg var en uke på tur i Femundsmarka. Da vekslet jeg mellom å bruke den og en tynn ull t-skjorte fra Aclima. Jeg ville ha sendt en mail til magasinet.no og hørt om de får dem inn igjen. Ellers er det jo ganske mye på salg om dagen, så kanskje du kommer over et røverkjøp fra en annen produsent.
  13. Jeg bruker tynne ull t-skjorter året rundt. På sommeren er de luftige og gode og tørker lett hvis de blir svette. Vil du ha litt rimeligere varianter enn de fra f.eks. Aclima eller Devold, så kan jeg anbefale de tynne fra Magasinet.no/Dovrefjell: https://www.magasinet.no/dovrefjell-stortoppen-wool-t-skjorte-m-herre-sunset?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA29auBhBxEiwAnKcSqnRinuuKg5mzDvTBW451_L7gbh0_it7ds50qsHScghYywatqubck7hoC7BMQAvD_BwE De hadde dem i tre forskjellige farger - blå, grønn og oransje. Ser ut til at de har dårlig utvalg av dem nå, men hør med Magasinet.no om de får dem tilbake. Kvalitetsmessig er det ikke noe dårligere enn de jeg har fra Aclima, Devold, Dovre, Ullvang, etc.
  14. Hehe, 70 liter blir alt for smått for en kar på nesten 2 meter. Følger man med på Finn.no kan man finne disse sekkene til gode priser.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.